Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Trigger Warning (2024)

Pareri cartiere/zone in care ati ...

Care este culoarea normala de soia?

Comertul cu arcuri si arbalete
 Masini pe benzina usor pretabile ...

Am primit facturi dupa ce am renu...

Camere video, supraveghere curte....

Epilator care nu smulge puful
 Realizare comanda pompa submersib...

Covorase scari/trepte

Apartament Iași

Scurgeri de la etajul superior
 Caut splitter semnal satelit

Instalatii sanitare

Program de slabire cu succes gara...

Reconditionare cada baie din fonta
 

Este grea trecerea de la Windows la macOS?

- - - - -
  • Please log in to reply
90 replies to this topic

#55
Mosotti

Mosotti

    Geniu umil

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 33,295
  • Înscris: 21.04.2004
Poti sa uiti de procesoare si alte timpenii, un Mac nu se comporta la fel ca un PC cu acelasi procesor. Conteaza extrem de mult sistemul de operare. Sotia avea un laptop Sony Vayo HD cu i7 si si-a cumparat un iMac cu rezolutie 5k cu i5 si mergea photoshopul de vreo 3 ori mai repede. Mai mult, in 3 ani n-a avut de facut nici un fel de "reparatii", in timp ce pe Windoze ma freca non stop ca nu-i merge una sau alta :first:

Deci daca iti permiti si daca nu vrei sa-ti fucbipti viata cu antivirusi, antispyware, AntiMalware, antiransomware, antijesusfuckingchristware si nu vrei sa rulezi constant CCleaner si alte cleanere si sa tot deschizi threaduri pe forumuri ca sa intrebi care e "cel mai bun antivirus" cum sa scapi de una sau alta (raspunsul este nu poti, tre sa reinstalezi tot lol), solutia este un mac.

#56
netty1994

netty1994

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,101
  • Înscris: 22.01.2014
Înțeleg ce vrei sa spui dar fie el și mac cu optimizarea lui un quad core va face diferența în comparație cu un dual core. Și am tot văzut că tastatura are ceva probleme și e puțin love and hate îmi place cum sună dar parcă apăs pe masă că nu are cursă lungă.

#57
droopy_ro

droopy_ro

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 19
  • Înscris: 12.01.2018

Vizualizare mesajMosotti, pe 10 iunie 2018 - 06:47, a scris:

Poti sa uiti de procesoare si alte timpenii, un Mac nu se comporta la fel ca un PC cu acelasi procesor. Conteaza extrem de mult sistemul de operare. Sotia avea un laptop Sony Vayo HD cu i7 si si-a cumparat un iMac cu rezolutie 5k cu i5 si mergea photoshopul de vreo 3 ori mai repede. Mai mult, in 3 ani n-a avut de facut nici un fel de "reparatii", in timp ce pe Windoze ma freca non stop ca nu-i merge una sau alta Posted image

Deci daca iti permiti si daca nu vrei sa-ti fucbipti viata cu antivirusi, antispyware, AntiMalware, antiransomware, antijesusfuckingchristware si nu vrei sa rulezi constant CCleaner si alte cleanere si sa tot deschizi threaduri pe forumuri ca sa intrebi care e "cel mai bun antivirus" cum sa scapi de una sau alta (raspunsul este nu poti, tre sa reinstalezi tot lol), solutia este un mac.
Cum ai testat in PS viteza ?
Iar faptul ca nu ai antivirus, firewall sau *****er pe Mac te face mai vulnerabil, decat daca ai grija de sistemul tau pe Windows.
E ca si cum ai lasa usa si geamul deschise cand pleci de acasa, pe principiul ca stai intr-un cartier sigur.

Edited by droopy_ro, 14 June 2018 - 13:20.


#58
tehnics

tehnics

    acolo unde vara-i zi la miezul noptii

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,866
  • Înscris: 01.11.2005

Vizualizare mesajMosotti, pe 10 iunie 2018 - 06:47, a scris:

Mai mult, in 3 ani n-a avut de facut nici un fel de "reparatii", in timp ce pe Windoze ma freca non stop ca nu-i merge una sau alta Posted image
Pentru ca softwareul este dedicat pentru partea hardware, nu este ceva generic. De asta si sistemul de operare este mai fluid, contine doar exact ce ii trebuie ( adica nu o librarie intreaga de drivere cu diferite vesiuni ) si plus de asta sistemul este mai usor de folosit...parerea mea.

#59
paul_bh

paul_bh

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 734
  • Înscris: 05.03.2006

Vizualizare mesajdroopy_ro, pe 14 iunie 2018 - 13:17, a scris:


Cum ai testat in PS viteza ?
Iar faptul ca nu ai antivirus, firewall sau *****er pe Mac te face mai vulnerabil, decat daca ai grija de sistemul tau pe Windows.
E ca si cum ai lasa usa si geamul deschise cand pleci de acasa, pe principiul ca stai intr-un cartier sigur.
Nu-i chiar cum spui dumneata, macOS-ul are alta arhitectura,nu-l face vulnerabil pentru virusi, dar firewall are si el sau cateva unelte de securitate. Nu e ca si cum ai merge de acasa si sa lasi geamul si usa deschisa ci ca si cand poti lasa geamul si usa deschisa ca sunt alte solutii de securitate care fac casa nevulnerabila la hoti.

#60
florinfrunza74

florinfrunza74

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 2
  • Înscris: 15.06.2018
Salut,

Eu recomand MAC OS. Odata ce te obisnuesti cu el, vei uita de Windows si nu vei mai dori sa deschizi un laptop cu Windows.
Pentru a avea tranzitia mai usoara iti poti instala Mac OS Guide.
Daca vrei sa ai ambele OS-uri iti poti instala Paralles si poti opera simultan ambele OS-uri pe MAC.

Cele bune,
FF

#61
Mosotti

Mosotti

    Geniu umil

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 33,295
  • Înscris: 21.04.2004

Vizualizare mesajdroopy_ro, pe 14 iunie 2018 - 13:17, a scris:

Cum ai testat in PS viteza ?
Iar faptul ca nu ai antivirus, firewall sau *****er pe Mac te face mai vulnerabil, decat daca ai grija de sistemul tau pe Windows.
E ca si cum ai lasa usa si geamul deschise cand pleci de acasa, pe principiul ca stai intr-un cartier sigur.
Se testeaza simplu: faci un batch oarecare si vezi ca pe unu tine N minute si pe alalalt Nx2 sau Nx3 minute Posted image

Sa nu mai zic ca la rezolutie de 5120 × 2880, fata de 1920×1080, se miste absolut fluid, nu stai dupa nu stiu ce "procese". Sa nu mai zic ca daca faci update la MacOS nu iti moare calculatorul, cum a patit dupa ce a facut update de la 8 la 10, ca i se tot stingea ecranul de la laptop si n-a gasit rezolvare a trebuit sa faca rollback. Si evident ca dup-aia a fost complet praf, pentru ca Microsoft fix pix stiu ei sa faca un rollback sanatos...

A existat o mina de virusi pe Mac in 30 de ani, riscul este zero daca ramii la aplicatii de pe Apple Store si nu incepi s-o dai ca jmecheru pe torente sau vrei sa pari mai destept decit esti. Pe Windows au fost milioane de virusi. Uite, ca sa intelegi cum stau lucrurile cu virusii pe Windows Posted image

[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/GIZxil0fCQc?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Am vazut mai multe articole care comparau Windows cu Mac si ziceau ceva de genul "toate sistemele de operarau sint vulnerabile, dar acest lucru se poate evita daca iei masuri minime de protectie". Ceea ce e un bulshit cit China, probabil ca nu voiau sa-i supere pe microshitzi Posted image

Vizualizare mesajtehnics, pe 14 iunie 2018 - 16:04, a scris:

Pentru ca softwareul este dedicat pentru partea hardware, nu este ceva generic. De asta si sistemul de operare este mai fluid, contine doar exact ce ii trebuie ( adica nu o librarie intreaga de drivere cu diferite vesiuni ) si plus de asta sistemul este mai usor de folosit...parerea mea.
Asta nu-l intereseaza pe utilizatorul Mac, pe utilizator de Mac il intereseaza sa mearga brici si sa nu-si consume timpul cu timpenii si aiureli, gen antivirus/antispyware/antimalware/antifuckware Posted image

Edited by Mosotti, 15 June 2018 - 16:21.


#62
nei-k

nei-k

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,606
  • Înscris: 21.12.2006
Am Hackintosh instalat pe PC-ul meu, tocmai ca să nu-mi ies din mână; in Dual-boot cu Windows. Atât MacOS cât și Windows sunt ultimele versiuni disponibile. În Geekbench obțin scoruri mai mari pe MacOS, deși rulează de pe HDD, iar Windows de pe SSD. Windows-ul nu se poate rula de pe HDD, dacă dorești o experiență rezonabilă

#63
netty1994

netty1994

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,101
  • Înscris: 22.01.2014
Eu am un laptop cu amd a6 și pc vu amd ryzen 5 1400 deci nu cred ca pot pune hackintosh pe nici unul din ele

#64
nei-k

nei-k

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,606
  • Înscris: 21.12.2006
Merge Hackintosh pe Ryzen, dar e complicat de instalat. Dacă ai răbdare, poți încerca.

#65
netty1994

netty1994

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,101
  • Înscris: 22.01.2014
l-as baga pe laptop cu amd a6.

#66
nei-k

nei-k

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,606
  • Înscris: 21.12.2006
https://forum.amd-osx.com
Bafta!

#67
droopy_ro

droopy_ro

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 19
  • Înscris: 12.01.2018
Le folosesc pe amandoua la munca, nu vad plusuri care sa justifice diferenta de bani pentru MacOS, se blocheaza si se restarteaza din senin la fel ca si WIndows. Daca voi ziceti ca sunteti multumiti, ok, dar eu sa dau cateva mii de euro si sa se blocheze Finder-ul, as da cu el de pamant.

#68
paul_bh

paul_bh

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 734
  • Înscris: 05.03.2006
“Si marmota-nvelea ciocolata-n staniol”. Come-on colega, cand majoritatea vorbesc de un sistem de operare fluid, ce nu crapa, dumneata pretinzi ca ai ingenunchiat macos-ul ba chiar ca nu e cu nimic superior windows-ului si mai vrei sa fii crezut. Poate era un hardware inadecvat pentru ultimele versiuni ale macos-ului, sa nu uitam ca macos e un unix la baza, avid dupa RAM. Daca vrei sa fii crezut spune-ne ce soft a crapat sistemul tau, faci editare video? Sau voiai doar sa ai o opinie separata?

Edited by paul_bh, 19 June 2018 - 18:27.


#69
waterman

waterman

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 28,372
  • Înscris: 17.05.2004

Citat

folosesc laptopul pt media content muzica filme youtube citit pe net si ocazional un lol.

Treci pe MacOs liniștit. Îl pornești și te prinzi singur de ce e pe acolo pentru ce faci tu.
Am unul vechi de vreo 10 ani primit cadou. I-am pus nește memorie și un SSD și e bun de browsing și de muzîcă.  Și tot merge bine...

#70
xeleron

xeleron

    Suflet de campion...

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 23,709
  • Înscris: 01.01.2008
Am  avut un t61 tot de aceeasi varsta exact cu aceleasi apucaturi, memorie și un SSD și e bun de browsing si de muzică. Diferenta e ca t61 merge fara greturi pe toate windowsurile disponibile de la xp incoace. Al tau macbook din 2008 (zic late 2008 ca e mai capabil) e blocat la 10.11 si acolo neoficial. Cineva zicea mai sus ca windows ia virusi si d-alea. Pana acum n-am patit, cu defenderul asta al lor ce-l au de la w8 in sus. E adevarat in acelasi timp ca nu am software pirat in sistem ca sa fie o comparatie justa cu osx. Daca iei programe de pe bay și alea mi se pare orecum stupid sa te plangi.
În acelasi timp, suspectez faptul ca voi sunteti peste utilizatorul mediu de mac pentru că eu am dat de viruși pe mac, am dat de rahaturi d-alea ce iți fac hjack la dns și bagă reclame la greu, tot așa am dat de un ransomware (luat de pe torrente cu fcpx) samd. În ceea ce privește acel Imac 5k, e foarte frumos și în configurații altele decât base model e chiar rapid, ce e foarte greu la el e remote help-ul, temviewer scaleaza foarte prost displayul 5k pe displayuri fhd sau mai jos.

#71
Vlad_Draku

Vlad_Draku

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 546
  • Înscris: 29.11.2005
Am trecut de la Win7 la MacOS super usor.
Acuma daca ar fi sa trec de la MacOS la Win10.... cred ca mi-ar fi mult mai greu decat trecerea anterioara.

#72
tehnics

tehnics

    acolo unde vara-i zi la miezul noptii

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,866
  • Înscris: 01.11.2005

Vizualizare mesajVlad_Draku, pe 21 iunie 2018 - 10:43, a scris:

Am trecut de la Win7 la MacOS super usor.
Acuma daca ar fi sa trec de la MacOS la Win10.... cred ca mi-ar fi mult mai greu decat trecerea anterioara.
Idem.

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate