Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Presbiopia - la 43 ani ?

Termen transcriere autovehicul

Cazare Timisoara pe 4-5 zile

Primele zile ale internetului per...
 Ditra 25

Casti USB-C ptr A-54

Aplicatie medicala / asistent med...

De ce vor atația politicieni...
 ERR_ADDRESS_UNREACHABLE

Legea 18/1968 Se mai aplica?

Digi conectare 2 routere prin fir

Succesiune notar versus instanta ...
 Montaj aer conditionat in balcon ...

Cont curent mulți valuta far...

Sugestii plan casa

Experiente cu firme care cumpara ...
 

Fapte istorice false din epoca sovietică, folosite în prezent de propaganda rusă

* * * * * 1 votes
  • Please log in to reply
26 replies to this topic

#1
max_01

max_01

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,403
  • Înscris: 07.02.2017
''Fapte istorice false din epoca sovietică, folosite în prezent de propaganda rusă


În URSS, mitul „Marelui Război Patriotic” (Al Doilea Război Mondial) a stat la baza formării identității cetățeanului sovietic. Motivele practice au fost evidente: după sfârșitul războiului, nu a existat nici un eveniment de importanță egală, care putea juca un rol unificator. Începând din 1965, statul sovietic cultivat, imaginea națiunii sovietice victorioase în lupta cu invadatorii, au început să fie marcate prin sărbători grandioase.


Astăzi, această propagandă este folosită pentru a justifica expansiunea militară rusă modernă. Kremlinul convinge astfel populația din Rusia că, prin invadarea Ucrainei, a altor state ex-sovietice, și anexarea unor teritorii, nu comite o agresiune împotriva unei țări vecine, ci doar continuă lupta împotriva fasciștilor care pun în pericol atât Rusia, cât și întreaga lume. Pentru a face acest lucru, perpetuează fapte istorice false din epoca sovietică.
Iată câteva mituri sovietice din cel de-Al Doilea Război Mondial, care sunt prezente în propaganda actuală a Kremlinului.
Mitul 1. Pentru URSS, Al Doilea Război Mondial a început la 22 iunie 1941. În Rusia mai este denumit „Marele Război Patriotic”, deoarece URSS s-a apărat împotriva invaziei naziste.
În realitate, URSS a început războiul la 17 septembrie 1939, când Armata Roșie a ocupat Polonia, în urma unui tratat încheiat cu Germania nazistă condusă de Hitler. Înțelegerea este cunoscută ca „Pactul Ribbentrop-Molotov”.
Astăzi, conceptul de „Mare Război Patriotic” este folosit de Rusia ca o alternativă la cel de-Al Doilea Război Mondial în încercarea de a-și menține influența asupra fostelor republici sovietice.
Mitul 2. URSS este o victimă nevinovată a agresiunii germane și a fost întotdeauna un inamic al naziștilor.
Realitatea? URSS a semnat un pact de neagresiune cu Germania nazistă, pactul Ribbentrop-Molotov, care nu numai că a definit o cooperare economică largă cu cel de-al Treilea Reich, dar a fost un acord privind neagresiunea reciprocă. Tratatul conținea și un protocol secret prin care URSS și Germania au fost de acord să împartă Europa. În urma acestui acord, România pierdea Basarabia și nordul Bucovinei.
Trupele germane și sovietice au mers o perioadă mână în mână. După ce Hitler a început războiul în Europa, URSS chiar a oferit în secret asistență economică Germaniei naziste.
În perioada sovietică și în Rusia de azi, existența pactului între Germania nazistă și URSS a fost explicată ca o necesitate venită în urma unor negocieri fără rezultat cu Marea Britanie și Franța. De asemenea, se neagă că invazia Poloniei era legată de pact.
De fapt, Stalin a ruinat de bunăvoie încercările de a înființa o coaliție anti-nazistă. În perioada 12-21 august 1939 au avut loc la Moscova negocieri cu Marea Britanie și Franța privind colaborarea militară împotriva de-al Treilea Reich. Nu s-a ajuns însă la un acord, deoarece Stalin a cerut dreptul de a ocupa regiunile poloneze Halychyna și Vilenska Oblast (astăzi, regiuni occidentale din Ucraina și Belarus). După cum se știe, britanicii și francezii nu au fost de acord.
Atât Stalin, cât și Hitler erau nemulțumiți de ordinea mondială apărută după Primul Război Mondial, ceea ce a făcut ca colaborarea lor să fie naturală.
Pe lângă clauzele stipulate la vedere în pactul de neagresiune Ribbentrop-Molotov, a fost adoptat și un protocol secret, care împărțea teritoriile României, Poloniei, Lituaniei, Letoniei, Estoniei și Finlandei în „sfere de influență” germane și sovietice, anticipând potențialul unor reamenajări teritoriale și politice ale acestor țări. Kremlinul a negat existența protocolului secret al pactului dintre Hitler și Stalin până în 1992.
Colaborarea militară sovieto-nazistă este fără îndoială clară în fotografiile de la parada militară germano-sovietică din Brest-Litovsk la 22 septembrie 1939 în timpul invaziei Poloniei.
[ http://s.iw.ro/gateway/g/ZmlsZVNvdXJjZT1odHRwJTNBJTJGJTJG/c3RvcmFnZTA3dHJhbnNjb2Rlci5yY3Mt/cmRzLnJvJTJGc3RvcmFnZSUyRjIwMTcl/MkYwOSUyRjE0JTJGODIwNzIwXzgyMDcy/MF9wb2xvbmlhLXNvdmlldGljaS1zaS1u/YXppc3RpLmpwZyZ3PTgwMCZoYXNoPTg0/MTViMmYwY2VmYWM1ODNmOGVkN2NmZjBiNWE5ZjRk.thumb.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]
Pactul a avut consecințele tragice pentru națiunile europene și pentru lume. Acest acord a devenit mecanismul de deschidere a ușilor pentru un nou război mondial. Ceea ce a urmat a fost invazia Poloniei de către Germania nazistă și URSS, urmată de remodelarea granițelor din interiorul Europei.
Mitul 3. Armata Roșie nu a comis crime de război
Se vorbea frecvent în timpul perioadei sovietice că Armata Roșie a protejat URSS împotriva fasciștilor, a salvat milioane de oameni de la exterminare și a adus libertate națiunilor europene asuprite, fără a comite crime de război în acest proces. Toate dovezile care mărturisesc contrariul au fost respinse ca propagandă și falsificare a istoriei.
În realitate, crimele soldaților sovietici împotriva civililor au fost numeroase. 4.148 de ofițeri și un număr mare de soldați au fost condamnați chiar de tribunalul militar rusesc numai în primele luni ale anului 1945.
Când Armata Roșie a intrat în Prusia de Est în octombrie 1944, unul dintre soldați a scris părinților săi din Smolensk: „Acum ni se permite să facem orice ne dorim ticăloșilor germani”.
Într-o scrisoare, un căpitan al Armatei Roșii scria: „Băieții noștri au gustat deja toate femeile germane. În general, există multe trofee”. Un alt ofițer nota: „Desigur, este extrem de brutal să ucizi copii. Dar germanii merită aceste barbarii”.
Amploarea jafurilor, incendierile, violența împotriva civililor și a prizonierilor a devenit larg răspândită în rândul armatei sovietice.
S-a încercat însă, după o bucată de timp, restabilirea disciplinei în armată. Cu toate acestea, măsurile luate nu au fost suficiente. La sfârșitul lunii martie 1945, un memorandum adresat Secretarului Partidului Comunist, Malenkov, înregistrează un alt caz de viol în masă a femeilor de către soldații sovietici. Și nu erau doar femei germane ci și de alte naționalități, toate aflate în drumul Armatei Roșii către Berlin. Tot acolo se consemnau zeci de mii de jafuri. Militarii sovietici furau orice - de la piane, covoare, până la haine, biciclete și ceasuri.
Mitul 4. URSS a învins Germania nazistă fără ajutorul aliaților. Conform propagandei, forțele rusești ar fi câștigat războiul și fără ajutorul altor naționalități din Uniunea Sovietică.
Manualele sovietice au descris rolul aliaților URSS în război într-o manieră destul de superficială. Despre ajutorul Statelor Unite se vorbește doar în treacăt.
În timpul Războiului Rece, această informație a fost deosebit de importantă. Se preamărea rolul Uniunii Sovietice în război și se diminua cel aliaților săi, care erau acum de cealaltă parte a Cortinei de Fier.
În realitate, înzestrarea armatei sovietice de către SUA a fost unul dintre factorii decisivi în victoria Armatei Roșii împotriva Axei. Nici până astăzi, URSS, apoi Rusia ca succesor al acesteia, nu și-a rambursat datoriile pentru împrumutul venit din partea americanilor.
Conform unor estimări, echipamentele venite de la aliații occidentali reprezentau 12-16% din echipamentul trupelor armate sovietice, 10-15% din aviația URSS și 32,4% din marina sa.
Până la 70% din mijloacele de transport ale armatei sovietice proveneau din SUA, ceea ce înseamnă că militarii ruși au condus în principal mașini americane.
De exemplu, în timp ce URSS a dotat numai 600 de camioane rusești cu celebrele rachete „Katyusha”, SUA au contribuit cu 20.000 de camioane Studebakers, acestea devenind principalul vehicul al artileriei sovietice.
Ponderea echipamentelor împrumutate de aliați URSS:
  • 56% dintre locomotive și vagoane
  • 43% pneuri pentru vehicule
  • 42% din zahăr
  • 108% din conservele de carne
  • 18% din combustibilul pentru avioane
Locomotivele pe care Occidentul le-a oferit a depășit producția URSS de 2,4 ori, iar numărul trenurilor - de 10,2 ori. Cantitatea de alimente primită de URSS, ca parte a contractului de împrumut, ar fi fost suficientă pentru a alimenta o armată de zece milioane de oameni timp de 1.688 de zile, și anume întregul război.''

http://www.digi24.ro...nda-rusa-793481

Fara sprijinul logistic al SUA si Marii Britanii dar in special al SUA, URSS ar fi cedat inca din anul 1942 in fata germanilor.Fara mijloacele de transport americane oferite de americani, sovieticii nu ar fi avut mobilitatea necesara si posibilitatea sa isi asigure logistic, in timp util, atat transportul de trupe spre linia frontului dar si alimentele, munitia, medicamentele, piesele de schimb pentru tehnica de lupta, etc.Datorita SUA, sovieticii au fost mult mai mobili decat germanii care in multe situatii foloseau caii pentru realizarea tractiunii pentru tehnica de lupta si transportatea celor necesare liniei frontului.
Cele doua razboaie mondiale au fost castigate de invingatori datorita implicarii directe a SUA

Edited by max_01, 23 September 2017 - 18:34.


#2
corectsunt

corectsunt

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,147
  • Înscris: 06.08.2012
Fără ajutorul aliaților, dar mai ales a iernii foarte dure, URSS era pe nicăieri în fața invaziei naziste. Era anexat celui de-al Treilea Reich. Clar propagandă. Stalin și poporul rus, libertate ne-a adus.

Edited by corectsunt, 23 September 2017 - 19:03.


#3
max_01

max_01

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,403
  • Înscris: 07.02.2017

View Postcorectsunt, on 23 septembrie 2017 - 19:01, said:

Fără ajutorul aliaților, dar mai ales a iernii foarte dure, URSS era pe nicăieri în fața invaziei naziste. Era anexat celui de-al Treilea Reich. Clar propagandă. Stalin și poporul rus, libertate ne-a adus.
Iarna doar a stopat in anul 1941 inaintarea armatelor germane in Rusia insa ceea ce a fost decisiv pentru castigarea razboiului este implicarea directa a SUA in acest razboi si ajutorul consistent acordat aliatilor sai, URSS si Marea Britanie care fara SUA ar fi cedat in fata germanilor.

#4
Daian95

Daian95

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,424
  • Înscris: 17.03.2012
Cu cat studiezi mai mult istoria, cu atat iti dai seama mai mult ca totul e propaganda, iar adevarul e aproape imposibil de aflat.

#5
ain

ain

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,458
  • Înscris: 03.11.2006

View Postmax_01, on 23 septembrie 2017 - 18:30, said:

Ponderea echipamentelor împrumutate de aliați URSS:
  • 108% din conservele de carne
Apropo de propaganda: conservele fiind ... echipamente, iar 108% o cifra care reflecta ... realitatea :)

#6
Tomaso

Tomaso

    Superior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 57,714
  • Înscris: 11.04.2005
A mai existat un moment de cotitură.

Armata sovietică era împărțită în două.    O parte importantă era blocată în orientul îndepărtat, pregătită să facă față unei invazii japoneze.
Richard Sorge, spion sovietic de rang înalt,  infiltrat în protipendada nazistă încă din anii 30,  a ajuns în Japonia și a furnizat sovieticilor două informații vitale despre planurile japonezilor.

Când sovieticii au realizat că japonezii nu vor ataca URSS,  au deplasat imediat diviziile staționate în Siberia către Moscova și Stalingrad.
Aportul acestora la război a dus la stoparea ofensivei germane.  

”În acest context, Stalin a luat decizia de a trimite toate trupele militare din Estul Îndepărtat pe frontul de vest: 15 divizii de infanterie şi trei de cavalerie, 1700 de tancuri şi 1500 de avioane. Aceste întăriri puternice au reuşit să schimbe cursul bătăliei de la Moscova din prima săptămână din decembrie 1941, în acelaşi timp, când Japonia a atacat Pearl Harbor.


https://www.historia...-salvat-urss-ul
https://ro.wikipedia...i/Richard_Sorge

#7
realduc

realduc

    traieste, si lasa-i si pe ceilalti sa traiasca

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,062
  • Înscris: 04.09.2017

View Postcorectsunt, on 23 septembrie 2017 - 19:01, said:

Fără ajutorul aliaților, dar mai ales a iernii foarte dure, URSS era pe nicăieri în fața invaziei naziste. Era anexat celui de-al Treilea Reich...
daca Rusia era anexata, imagineaqza-ti (Posted Image ) cam cata germana scriam noi pe forumu' asta !

#8
max_01

max_01

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,403
  • Înscris: 07.02.2017

View Postrealduc, on 23 septembrie 2017 - 20:21, said:

daca Rusia era anexata, imagineaqza-ti (Posted Image ) cam cata germana scriam noi pe forumu' asta !
In final SUA ar fi folosit bomba atomica impotriva Germaniei, prima data si apoi impotriva Japoniei asa ca s-ar fi ajuns tot la situatia cunoscuta, cu consecinte mult mai negative pentru Germania si poporul sau.

#9
Ghita_Bizonu

Ghita_Bizonu

    Confectionez manusi din pielea clientului

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,827
  • Înscris: 16.10.2012

View Postcorectsunt, on 23 septembrie 2017 - 19:01, said:

Fără ajutorul aliaților, dar mai ales a iernii foarte dure, URSS era pe nicăieri în fața invaziei naziste. Era anexat celui de-al Treilea Reich. Clar propagandă. Stalin și poporul rus, libertate ne-a adus.

View Postmax_01, on 23 septembrie 2017 - 19:07, said:

Iarna doar a stopat in anul 1941 inaintarea armatelor germane in Rusia insa ceea ce a fost decisiv pentru castigarea razboiului este implicarea directa a SUA in acest razboi si ajutorul consistent acordat aliatilor sai, URSS si Marea Britanie care fara SUA ar fi cedat in fata germanilor.


Baiket este o cestie aici : cadn ai decizia . adica cand atatci trebuieste sa tii cont de toate detaliile.
De exemplu de micul fleac ca in Rusia ninge si ca este f frig iarna.  Si cestia nu era chiar necu8noscuta - toata stabimea militara stoa de cxe a patot Napoleon .. Chiar di Hitler este de presupus ca a citit Aventurile broanului Munchausen ... care incep cu o iarna in Rusia! Daca alte indromatii nu ceau .,. puteau intreba pe Junckers care vreo 8 ani a avu o uzina langa Moscova... Sau si mai simplu sa intreb la Universtatea din Berlin la facultatea de Geografie. Nu de alta dar intre 1870=1930   Unoversitaea din Belin a avut o frentoca actovotate de acumaulare a datelor. Dca doreai sa afli ceva cautai cartoialele germane " cum faceau sx romanii, cum lucrau olarii egipten, cate specii de furnici sunt in Brazilia, , care sunt rutele de dpeldre a tirmnelor din Serengeti , cata ploaoe e in Tobet comprativ cu Yucatanu  samd etc totu excelent documentat si ilustrat, .... adica o Himalaie de cunoastere inutila!
Ca la momentu M ... "bvai noatea in Shara su8nt num 3 grade!" si mai bine "vai in Rusia este ger in decembrie!"
A da. Ikarfna in Rusland. Si in iarna 1041 lnga Moscova s-a intamplat ceva scandalos de anacornic si .. romantic .. Spldatoo germani spintecat artistc cu sabia! Ca sabia  funtiopneaza si pe ger .,.. ins ala minus 40 de grade  vaselina cu care erau unse armnele germane  s-pa intarit si a blocat armele!!

Ei .. ei se pare ca intelcftu germna are unele limite .. cam restranse!

#10
Dihorul Razboinic

Dihorul Razboinic

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,322
  • Înscris: 01.10.2006
Cel mai mare aliat al URSS si al vesticilor a fost Hitler cu toate greselile lui. Bun, daca nu facea greseli nu ar fi pornit razboiul si URSS raminea undeva in fundul curtii Europei.

#11
enough1453

enough1453

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,109
  • Înscris: 29.07.2017

View PostGhita_Bizonu, on 23 septembrie 2017 - 21:02, said:


Ei .. ei se pare ca intelcftu germna are unele limite .. cam restranse!
mai ales ca armata germana, dupa tratatul din Versailles
era limitata la 100 000 de oameni, inclusiv soldati, subofiteri, ofiteri si altele.

Motiv ca armata a luat o decizie: s-a dezasamblat.
N-a mai ramas picior de soldat, iar majoritatea ofiterilor au devenit soldati si subofiteri.

Si fiindca tratatul de Versailles le limita inarmarea, manevrele militare,dotare cu echipamente
samd, armata germana a luat o decizie: si-a multat cazarmile si locurile de antrenament in URSS.

Cu alte cuvinte, pana la venirea lui Hitler la putere,
armata germana se antrena in URSS, in timp de iarna, in timp de geruri,
ba chiar si in Siberia.

Iar dupa ce Hitler a inceput s-a incalce tratele de pace al primului razboi mondial,
cei 100 000 de oameni care formau armata germana,
s-a convertit peste noapte in 100 000 de ofiteri.

Ofiteri bineantrenati (caci facusera munca de jos, de soldati)
antrenati in frigurile iernilor RUsiei,
si bineinteles motivati, samd.

Am atras atentia la acest aspect caci vad ca unii vorbesc in dodii, adica prostii.

#12
Tomaso

Tomaso

    Superior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 57,714
  • Înscris: 11.04.2005
Scriu un post în adevăratul sens al conotației termenului  ”la obiect”   :)

Apropo de ce scrie Ghiță.

Există (încă) o dezbatere aprinsă în ceea ce privește deciziile luate de Hitler și de al său stat major cu referire la Operațiunea Barbarosa.
Istoria contemporană cam o lălăie și o aburește.  Mai precis, schimbă înțelesul faptelor istorice.  Îl scot pe Hitler mai tâmpit decât era el, de fapt.

Ce vreau să spun.  Bizoane, respiră adânc și citește calm.

Hitler și tot staful tehnic știau bine cum e iarna în URSS.
Barbarosa a fost construită pe o fereastră de oportunitate.   Ei de la bun început au planificat ofensiva pe termen scurt.  Au gândit că vor atinge obiectivele principale în termen de cel mult 4 luni.
Acum vei râde.   Barbarosa a fost o operațiune care a reușit.  Excelent planificată,  magistral înfăptuită de o armată inferioară atât ca număr de militari, echipament și provizii.
Cred că deja ți-am captat atenția   :)

Operațiunea merge atât de bine încât Hitler dă în prosteală și SCHIMBĂ obiectivele.  
Însă nu era nimic planificat pentru a schimba cursul ofensivei din mers.

În loc să ierneze pe liniile câștigate, Hitler a mers la atac cu o armată echipată pentru vară, doar pentru că era obsedat de chestiuni politice, de orgolii și de lipsa unei culturi istorice și militare.
El a fost veriga slabă.  

Istoria schimbă adevărul atunci când afirmă că Operațiunea Barbarosa a fost un eșec.  Nope, a fost un succes mai mare decât războiul contra Franței.  
Numai că acolo, în Franța,  a funcționat bunul simț tactic și nu s-au împrăștiat spre sud și spre peninsula iberică.   Dacă se duceau și tăiau strămtoarea Gibraltar,  era nasol pentru englezi.
Dar nu mai aveau resurse de a ocupa teritorii.

Așadar,  nemții știau bine că iarna nu-i ca vara, numai că ei au plecat echipați de vară știind că nu vor trebui să lupte iarna.
Nu au plecat așa, ca proștii, precum încearcă istoria sovietică să ne spună.

Că i-a prins iarna e altă poveste, nu ține de armată, ci doar de ambițiile lui Hitler.
A fost la un pas să taie URSS până la Caspica.  Iar acolo ajunși,  deveneau stăpâni, călare pe cele mai mari rezerve de petrol.   În anul următor făceau joncțiunea cu armatele din Africa și gata.

#13
enough1453

enough1453

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,109
  • Înscris: 29.07.2017

View Posttomaso, on 23 septembrie 2017 - 21:32, said:

Acum vei râde.   Barbarosa a fost o operațiune care a reușit.  Excelent planificată,  magistral înfăptuită de o armată inferioară atât ca număr de militari, echipament și provizii.  
nu numai.
dar a fost executata cu metode care astazi le aplica armatele moderne.
De exemplu Einsatztruppen au fost esentiale,
fiindca au eradicat fizic administratia aparatului coercitiv
asta in spatele frontului.

totodata au distrus infrastructura sovietica si
structura lor de aparare. Au anihilat armata sovietica
ce fusese asamblata la granite.

Ca de aici li se trage nemtilor toate acuzatiile cu Holocaustul este alta poveste.
Caci sionistii au stiiut sa epxloateze in propriul lor folos
ceea ce orice armata moderna astazi executa.
A se vedea modul in care armata SUA au folosit dronele in a executa
pe talibani in Afganistan. Sau cum Israelul executa
tot ce misca in jurul lor.

De aici ni se trage si noua pogromul de la Iasi, o operatie a Einsatztruppen.

Edited by enough1453, 23 September 2017 - 21:56.


#14
Un-ZeU

Un-ZeU

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,791
  • Înscris: 23.09.2011

View PostDaian95, on 23 septembrie 2017 - 19:45, said:

Cu cat studiezi mai mult istoria, cu atat iti dai seama mai mult ca totul e propaganda, iar adevarul e aproape imposibil de aflat.
Iti dai seama ca sunt foarte multe secrete si imbarligaturi pe care nu le v-om afla niciodata.
Foarte ciudate 3 chestii.
1)  Te antrenezi in Rusia si sti condiitile de acolo si vb aia '' Te Bate Frigu''.
2) Tu Rus il lasi pe ala sa creeasca  mare si puternic la tine in curte fara gandul ca poate se face mare si te bate.
si 3 ) Care a fost combinatia dintre Unchiu Sam si Rasputin.
Eh.... secrete ...secrete  nene stiute doar de'''aia marii''.

#15
Tomaso

Tomaso

    Superior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 57,714
  • Înscris: 11.04.2005

View Postenough1453, on 23 septembrie 2017 - 21:55, said:

nu numai.
dar a fost executata cu metode care astazi le aplica armatele moderne.
De exemplu Einsatztruppen au fost esentiale,
fiindca au eradicat fizic administratia aparatului coercitiv
asta in spatele frontului.

totodata au distrus infrastructura sovietica si
structura lor de aparare. Au anihilat armata sovietica
ce fusese asamblata la granite.

Ca de aici li se trage nemtilor toate acuzatiile cu Holocaustul este alta poveste.
Caci sionistii au stiiut sa epxloateze in propriul lor folos
ceea ce orice armata moderna astazi executa.
A se vedea modul in care armata SUA au folosit dronele in a executa
pe talibani in Afganistan. Sau cum Israelul executa
tot ce misca in jurul lor.

De aici ni se trage si noua pogromul de la Iasi, o operatie a Einsatztruppen.

Ai început bine,  chiar pornise degetul către like, dar la sfârșit ai dat-o rău de tot în bălării.
Să spui că pogromul de la Iași este o operațiune germană,  pe bune, este ori neștiință, ori trolare.

#16
Ghita_Bizonu

Ghita_Bizonu

    Confectionez manusi din pielea clientului

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,827
  • Înscris: 16.10.2012
enough1453
tomaso

EU am atras atenbtia celor 2 "inteligenti"  sa n u mai pun aplaca cu "in Rusia e ger" . De faptr ce a impoiedicat cel mai mult ofenmsiva nemteasca nu a fots atat gerul ci noroiul  ... Gerul a facut iar sleaurile practicabile ...

[ https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/e/e9/Bundesarchiv_Bild_146-1981-149-34A%2C_Russland%2C_Herausziehen_eines_Autos.jpg/339px-Bundesarchiv_Bild_146-1981-149-34A%2C_Russland%2C_Herausziehen_eines_Autos.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] Masina  de o ... companie putere!
BMW ula asta se presupunea ca trece ... Se presupunea ...

http://i43.servimg.c...3/33/29/a17.jpg
[ http://i43.servimg.com/u/f43/16/33/33/29/a17.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]
Imagine  mai actuala ... din Siberia
[ https://cdn.liveleak.com/80281E/ll_a_u/thumbs/2013/Nov/25/d9f462e61a1a_sf_7.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]
[ http://i43.servimg.com/u/f43/16/33/33/29/a17.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

#17
the_lion

the_lion

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,488
  • Înscris: 04.05.2007
Unul din aspectele care nu sunt suficient documentate este faptul ca, este posibil ca prin operatiunea Barbarosa, Hitler sa fi impiedicat invazia masiva a Europei si cel mai probabil a Germaniei.
Stalin si-a masat mare parte din trupe in 41 foarte aproape de frontiere. Toata logistica si inzestrarea era pt ofensiva, nicidecum pentru defensiva. Avea zeci de mii de parasutisti, inutili in cazul unui razboi de aparare...forta de desant este utila in cazul unei ofensive (vezi debarcarea din Normandia). Nu-ti pui rezervele de combustibil pe frontiere decat daca vrei sa invadezi pe cineva si astfel vrei sa scurtezi liniile de aprovizionare. La fel...nu pui acolo aviatia, din aceleasi motive.
Ofiterii rusesti aveau harti detaliate ale Germaniei, inutile in cazul unui razboi de aparare. Mai mult chiar, vagoane intregi de trenuri pline cu milioane de harti pt atac au fost arse in ultimul moment.
Motorizatele rusesti erau in mare parte dotate cu roti si nu cu senile, pentru ca erau destinate sa ruleze pe drumurile asfaltate germane si nu pe drumurile desfundate rusesti.

Se prea poate ca de fapt Stalin sa-l fi manipulat magistral pe Hitler, iar imediat dupa pactul Ribbentrop-Molotov, toate deciziile lui Stalin sa fi fost pt un razboi ofensiv. Daca vroia sa preintampine o agresiune, ar fi intarit linia fortificata Stalin...insa el a lasat-o in paragina si si-a pregatit armata si logistica masata pe frontierele Rusiei. Cea mai mare din armate (parca armata a 10-a) era masata pe frontiera cu Romania pt ca trebuiau sa taie accesul Germaniei la petrolul romanesc.
Stalin avea alte planuri in '41...

Edited by the_lion, 24 September 2017 - 09:42.


#18
Ghita_Bizonu

Ghita_Bizonu

    Confectionez manusi din pielea clientului

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,827
  • Înscris: 16.10.2012

View Posttomaso, on 23 septembrie 2017 - 21:32, said:

Scriu un post în adevăratul sens al conotației termenului  ”la obiect”   Posted Image

Apropo de ce scrie Ghiță.

Există (încă) o dezbatere aprinsă în ceea ce privește deciziile luate de Hitler și de al său stat major cu referire la Operațiunea Barbarosa.
Istoria contemporană cam o lălăie și o aburește.  Mai precis, schimbă înțelesul faptelor istorice.  Îl scot pe Hitler mai tâmpit decât era el, de fapt.

Ce vreau să spun.  Bizoane, respiră adânc și citește calm.

Hitler și tot staful tehnic știau bine cum e iarna în URSS.
Barbarosa a fost construită pe o fereastră de oportunitate.   Ei de la bun început au planificat ofensiva pe termen scurt.  Au gândit că vor atinge obiectivele principale în termen de cel mult 4 luni.
Acum vei râde.   Barbarosa a fost o operațiune care a reușit.  Excelent planificată,  magistral înfăptuită de o armată inferioară atât ca număr de militari, echipament și provizii.
Cred că deja ți-am captat atenția   Posted Image

Operațiunea merge atât de bine încât Hitler dă în prosteală și SCHIMBĂ obiectivele.  
Însă nu era nimic planificat pentru a schimba cursul ofensivei din mers.

În loc să ierneze pe liniile câștigate, Hitler a mers la atac cu o armată echipată pentru vară, doar pentru că era obsedat de chestiuni politice, de orgolii și de lipsa unei culturi istorice și militare.
El a fost veriga slabă.  

Istoria schimbă adevărul atunci când afirmă că Operațiunea Barbarosa a fost un eșec.  Nope, a fost un succes mai mare decât războiul contra Franței.  

Bun si care a fopts scopul Planului Brabarosa? Sa deschida al doilea front?
Cat despre succes... Leningradul nu a fost cucerit!
"În loc să ierneze pe liniile câștigate, Hitler a mers la atac cu o armată echipată pentru vară, "  si  ia zi8 - daca ierna pe linile castigate era bun iarna echipamentu de vara?

View Posttomaso, on 23 septembrie 2017 - 21:32, said:

A fost la un pas să taie URSS până la Caspica.  Iar acolo ajunși,  deveneau stăpâni, călare pe cele mai mari rezerve de petrol.   În anul următor făceau joncțiunea cu armatele din Africa și gata.

ha! hahaha!!!!
Sa faca joonctiunea cu cine ? In ce an?
Deci asa - 19141 incep dansul.
1942 - ajung in Caucaz.
Deci asadar si prin urmare jonctiunea trebuia facut in 1943...  insa intre  23 octombrie – 4 noiembrie 1942 a avut loc a doua bătălie de la El Alamein "Victoria Aliaților din această bătălie a marcat cucerirea inițiativei strategice în Campania din Africa de nord. Victoria Aliaților a pus capăt tuturor proiectelor Axei pentru cucerirea Egiptului, controlul Canalului Suez și, mai departe, pentru controlul câmpurilor petroliere din Orientul Mijlociu. Înfrângerea de la El Alamein a marcat sfârșitul expansiunii Axei în Africa." Infangere datoprata si fpatului ca linile Axei erau preaw intinse, a greutatii aprovizionarii ci tehnica si combustobil ..  S=ua oprit la 80 km de Alexandria si au dat inapoi.
Da hai sa presupunem ca castigau la El Alamein Ca sa ajunga sa inchida clestele ... era nevoie sa ocupe intregul mal drept al Volgai, sa ocupe Caucazul.. Apoi sa ocupe Egiptul , Siria, Irac  , Iranul si/sau Turcia ...  Adica trupe de ocupatie, linii nu lungi fci extraordinar de lungi .... care necesitau "logistica" care necesita combustibil ... plus multi multi oameni (soferi, mecanici, la depozite).
Sondele pot fi distruse/incendiate. Rafinariile   aprinzi unde nu trebuie o tigara si ... Conductele pot fi dinamitate .. incendiatre... Adica faptul ca ocupau sa zicem terneeule de la Kirkuk ... vaxc albina. Le trebuia minim 1 an sa repare ... Idem la Baku ...
In timpul asta trebuiau sa mentina un front in Rusia si ceva rezerve pe litoralul Atlantic.

Scuze insa Germnaia  nu avea resursele ptr un astfel de efort!!! Nici pe cele umane ...
Iar combustibil .. Romania nu putea oferi atat chiar daca renunta la lapa de gaz si se intorcea la festila!

M<da a fots o resuita. Atunci si operatiunea Garden Market a reusit!!! 90%!

Ah! Imi aduci aminte de Ahile! Ce posturi frunoase scria! Mai ca imi venea sa plang! O adevarata Danielle Steel a WW2!~

Edited by Ghita_Bizonu, 24 September 2017 - 11:16.


Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate