Tigai - gatit fara ulei
Last Updated: Oct 21 2017 20:49, Started by
xeon550
, Sep 22 2017 08:57
·
0
#19
Posted 22 September 2017 - 10:32
E deja pleonasm !
Daca nu am ulei , ii untura ! Sau chestia ideala , gen "mancarea lenesului" , arunci di toate intr-un vas de yena si il arunci in cuptor ! Il mai vizitezi , pina ii gata ! P.S.-Vorba unei tipe din Sibiu "ce ti-as mai da 20kg de la mine !...eu-ai 2-3 porci acasa , ca te ajut !" Edited by tidicristi, 22 September 2017 - 10:35. |
#20
Posted 22 September 2017 - 10:39
Dar Tefal ce are?
Poti sa prajesti carne de porc sau piep de pasare numai bun in ea cu 0 ulei. Poti sa pui pe ea aproape orice sa prajesti ca nu se lipeste. Iar daca cumva se lipeste, se curata cu un servetel. Mai sunt si chestiile alea tip gratar, cum a pus in primul post arg... iese pasarea numai buna la ala, si slaba in grasimi, ca se topeste. |
#21
Posted 22 September 2017 - 10:50
Cea mai mare prostie cu spray-urile ulei. Nu este de ajuns ca uleiul este destul de daunator, spray-ul mai contine si alte ingrediente daunatoare cum ar fi: dimethylpolysiloxane, diacetyl si propellant.
De cel putin 1 an de zile nu mai gatesc cu ulei. |
#22
Posted 22 September 2017 - 11:03
xeon550, on 22 septembrie 2017 - 08:57, said:
Ma intereseaza sa cumpar o tigaie in care se poate gati fara nici un strop de ulei. Am tot cautat pe internet dar nu am gasit. Puteti sa imi recomandati ceva? Uita-te spre toate solutiile de gatire in abur, respectiv legumele puse pe un gratar si inabusite acolo... Carnea insa trebuie fiarta sau feliata foarte subtire si facuta la gratar, pe aragaz.. Sa stii ca, din punct de vedere nutritional gatitul e o gaselnita a omenirii. Nu avem nevoie de fapt in organism de alimente musai gatite ci inmuiate cat sa devina digerabile, iar aburul poate face acest lucru. Daca te obisnuiesti sa mananci spre exemplu friptura in sange si peste crud in diverse variante (marinat in otet, spre exemplu) vei observa ca nu se moare si nici nu o sa te umpli de bacterii si tenii cum crede lumea. Asta presupune sa avem surse de cane si peste proaspate, de buna calitate. Uleiul e, mai degraba folositor organismului daca e presat la rece si adaugat in cantitati mici, la urma, cand mancarea s-a mai racit. Obisnuieste-te sa mananci un pic mai crud din toate si o sa vezi diferenta. |
#23
Posted 22 September 2017 - 11:11
TruculMagic, on 22 septembrie 2017 - 09:44, said: Există de minim vreo 3 ani și în România. În cele mai multe cazuri uleiul e aromat, fie că e de floarea soarelui fie că e de măsline sau alte feluri de uleiuri comestibile. stan108, on 22 septembrie 2017 - 10:50, said: Nu este de ajuns ca uleiul este destul de daunator, spray-ul mai contine si alte ingrediente daunatoare cum ar fi: dimethylpolysiloxane, diacetyl si propellant. De cel putin 1 an de zile nu mai gatesc cu ulei. Edited by TheStarkestTruthMatters, 22 September 2017 - 11:16. |
#24
Posted 22 September 2017 - 11:17
exista recipiente cu pulverizator, uneori le are lidl la oferta, in set, unul pentru ulei, celalalt pentru otet. si in ikea parca am vazut...
|
#25
Posted 22 September 2017 - 11:18
Majoritatea carnurilor au grasime proprie. Asta inseamna ca, daca aveti o oala sau tava ceramica buna, de cuptor, cu capac si adaugati un pic de apa, convectia rezultata in interior va fi suficienta si pentru carne si pentru legume. Va recomand vasele Pyrex din sticla sau ceramica de buna calitate. Daca adaugati apa, aproape ca nu veti avea nevoie de ulei... De lipit tot se lipeste ceva pe marginea vasului, dar se spala usor.
Daca totusi vreti sa adaugati ulei.. nu va trebuie neaparat spray, va trebuie doar o pensula sa-l puteti intinde pe fundul vasului si pe peretii laterali. Edited by rosix, 22 September 2017 - 11:19. |
#26
Posted 22 September 2017 - 11:21
Daca adaugi apa, e inabusit sau ceva pe acolo. Nu zic ca nu e bine, dar nu face obiectul discutiei. Altfel, materialele antiaderente de prin tigaile de azi (care nu mai sunt teflon de o vreme) sunt cu un ordin de marime mai usor de curatat decat sticla.
|
#27
Posted 22 September 2017 - 11:21
...sau carnea poate fi lasata la marinat ceva timp intr-un amestec de ulei, condimente, vin, zeama de lamaie sau otet, sunt fel de fel de retete de marinata....
|
#28
Posted 22 September 2017 - 11:22
Depinde si ce vrei sa gatesti in ea.
Cartofi prajiti in tigaie fara ulei, eu nu stiu sa se poate gati. Iar uleiul nu este atat de nociv daca stii de care si cat/cum sa folosesti. In orice tigaie antiaderenta se poate gati, teoretic fara ulei. |
|
#29
Posted 22 September 2017 - 11:55
Pai eu gatesc piept de pui fara ulei pe gratar, pe aragaz.
Omleta o fac tot fara pic de ulei in tigaia Delimano, e din ceramica si e foarte buna, se curata cu un servetel. Intradevar se face foarte repede si trebuie sa invarti omleta sa nu se arda. Cartofii prajiti congelati ii bag efectiv in cuptor, pe tava, tot fara pic de ulei si ies foarte buni, chiar crocanti, intradevar cam seci, dar cu putina sare le dau gustul. Ceva cu ulei nu am mai mancat de mult... imi face efectiv greata. Edited by ronuquet, 22 September 2017 - 11:55. |
#30
Posted 22 September 2017 - 11:57
#31
Posted 22 September 2017 - 12:04
ronuquet, acei cartofi congelati sunt deja preprajiti in ulei de palmier.
|
#32
Posted 22 September 2017 - 12:06
si daca ii pui pe hartie se vede cum se umple de ulei/grasime
|
#33
Posted 22 September 2017 - 12:14
corinadaniela, on 22 septembrie 2017 - 12:04, said:
ronuquet, acei cartofi congelati sunt deja preprajiti in ulei de palmier. arg, on 22 septembrie 2017 - 12:06, said:
si daca ii pui pe hartie se vede cum se umple de ulei/grasime Da, dar daca i-as pune in tigaie ar fi mult mai plini de grasime decat daca ii pun pe tava. Oricum sunt foarte uscati dupa ce s-au copt. |
|
#34
Posted 22 September 2017 - 12:15
aia sunt toxici indiferent cum ii faci...
vezi ca erau unii la mega, care erau preprajiti in ulei se flarea soarelui, nu palmier sau alte minunatii.. Edited by arg, 22 September 2017 - 12:16. |
#35
Posted 22 September 2017 - 12:19
arg, on 22 septembrie 2017 - 09:36, said:
daca pui prea putin ulei se supraincinge, se arde si devine toxic. daca reglezi temperatura nu se arde si nu se supraincinge absolut nimic. Tigaia o incingi fara ulei, dupa ce ajunge la temperatura corecta, pui putin ulei si pui ingredientele, lasi maxim 1 min la foc mare, dupa care reduci focul la 65-75%. Nu am ars o mancare vreodata. Si nu gatesc in baie de ulei. |
#36
Posted 22 September 2017 - 12:23
poate in cazul in care frigi niste legume ca la carnuri e discutabil din cauza ca trebuie sa se patrunda...
|
Anunturi
Bun venit pe Forumul Softpedia!
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users