Chirurgia endoscopică a hipofizei
"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală. Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale. www.neurohope.ro |
Tigai - gatit fara ulei
Last Updated: Oct 21 2017 20:49, Started by
xeon550
, Sep 22 2017 08:57
·
0
#1
Posted 22 September 2017 - 08:57
Ma intereseaza sa cumpar o tigaie in care se poate gati fara nici un strop de ulei. Am tot cautat pe internet dar nu am gasit. Puteti sa imi recomandati ceva?
|
#2
Posted 22 September 2017 - 08:58
gratar cu apa/abur
[ https://i.dedeman.ro/media/catalog/product/cache/dedeman/image/1200x1200/9df78eab33525d08d6e5fb8d27136e95/3/0/3001830-prelucrata.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] Edited by arg, 22 September 2017 - 09:01. |
#4
Posted 22 September 2017 - 09:06
Cred că orice tigaie permite.
Nu prea înțeleg unde e problema și ce se dorește de fapt. Am vreo 5 tipuri de tigăi, de la clasicele de fontă, la ceramice, minerale, teracota etc... În oricare se poate, doar că este diferit comportamentul, gustul. Vrei drăcii din alea ca în reclame, unde spun ăia fără ulei? Cum spune colegul meu sus, cauți altceva |
#5
Posted 22 September 2017 - 09:07
E un fel de vis inutil si indus prin marketing al omenirii.
Nu mai e de multa vreme la moda gatitul in baie de ulei (ulei de 3 degete in tigaie) sau untura. Ia o tigaie cu coating ceramic si incearca fara ulei, dar se va prinde. Eu prefer sa folosesc un spray de ulei de masline. Un puf e o cantitate mica, asigura o dispersie mare, iar mancarea/tigaia nu se arde! |
#6
Posted 22 September 2017 - 09:07
gatitul fara ulei este o prostie. orice faci fara ulei se va arde ca dracu.
am o tigaie turceasca ertone cu strat ceramic. e foarte buna, nu lipeste deloc, are fund gros, distribuie caldura uniform, etc. pot sa gatesc fara probleme fara ulei dar totusi folosesc si ulei din cauza ca mancarea se arde destul de usor daca nu ar fi. |
#7
Posted 22 September 2017 - 09:08
dry cooker recomand si eu, dar trebuie sa stii ca durata de preparare este mai mare decat in cazul gatitului in tigaia clasica, deoarece se evapora mai greu sucul lasat de carne, legume sau ce mai prepari in ea, plus faptul ca trebuie s-o pui pe ochiul mic al aragazului sau sa folosesti pozitia "minim" la un ochi normal. daca dai focul prea tare, ti se ard preparatele si se cam lipesc de tigaie.
|
#8
Posted 22 September 2017 - 09:10
poate la dry cooker
ala din tabla romanesc merge pe ochiul mediu cu flacara la maxim..., e mai mare, mai adanc, tine mai multa apa... Edited by arg, 22 September 2017 - 09:11. |
#9
Posted 22 September 2017 - 09:17
arg, on 22 septembrie 2017 - 09:10, said:
poate la dry cooker ala din tabla romanesc merge pe ochiul mediu cu flacara la maxim..., e mai mare, mai adanc, tine mai multa apa... gratarul ala e gratar, nu are nici o legatura cu tigaile. tigaia e una, gratarul e alta. nu spun ca nu e bun, ca am si eu si e foarte bun, dar nu e tigaie. omul de fapt se teme de prajirea in ulei, lucru absolut nejustificat. de fapt, prajirea se face numai in ulei, ce e fara ulei se numeste coacere. indraznesc sa spun ca arsura rezultata din coacere este chiar mai periculoasa decat prajirea. |
#10
Posted 22 September 2017 - 09:20
Ia un spray din ala cu ulei. Gasesti de la Lurpak sub presiune. Scoate cam 1g pe secunda, cu tot cu gazul propulsor (am testat). In 1-2 secunde acoperi o tigaie buna suficient cat sa poti praji si cele mai uscate chestii.
Iar ca si calorii/continut de grasime, aportul e nesemnificativ. E variatiune mai mare intre un ou de gaina si altul decat adaugi tu acolo. |
|
#11
Posted 22 September 2017 - 09:29
pune in loc de 2 litri de ulei, 2 stropi cat sa aiba tigaia ceva uleios, asa nu se prinde nimic si nici nu este o cantitate sa se simta
|
#12
Posted 22 September 2017 - 09:36
daca pui prea putin ulei se supraincinge, se arde si devine toxic.
|
#13
Posted 22 September 2017 - 09:42
arg, on 22 septembrie 2017 - 09:10, said:
poate la dry cooker ala din tabla romanesc merge pe ochiul mediu cu flacara la maxim..., e mai mare, mai adanc, tine mai multa apa... la dry cooker nu se foloseste apa. gratar din acela am avut si eu, face mizerie pe aragaz atunci cand focul e prea puternic si incepe sa fiarba/bolboroseasca apa amestecata cu stropi de grasime. la dry cooker, daca il folosesti corect, nu sar stropi, nu se face fum, nu prea se simte miros. doar ca dureaza mai mult gatitul, atat. |
#14
Posted 22 September 2017 - 09:42
c6t9, on 22 septembrie 2017 - 09:06, said:
Cred că orice tigaie permite. Nu prea înțeleg unde e problema și ce se dorește de fapt. Am vreo 5 tipuri de tigăi, de la clasicele de fontă, la ceramice, minerale, teracota etc... În oricare se poate, doar că este diferit comportamentul, gustul. Vrei drăcii din alea ca în reclame, unde spun ăia fără ulei? Cum spune colegul meu sus, cauți altceva Si care ofera gustul cel mai bun ? M-ai facut curios. |
#15
Posted 22 September 2017 - 09:43
tigaie+ulei+carne = prajeala
tigaie+carne=frigere ce urmaresti sa faci cu tigaia aia, sa frigi sau sa prajesti? de aici pleaca totul. TruculMagic, on 22 septembrie 2017 - 09:42, said:
Si care ofera gustul cel mai bun ? M-ai facut curios. fonta sau aia de la mamaie, zisa si tzig'ganeasca TruculMagic, on 22 septembrie 2017 - 09:44, said:
Acuma aud pentru prima data de spray cu ulei pentru gatit Edited by r_murphy, 22 September 2017 - 09:50. |
|
#16
Posted 22 September 2017 - 09:44
Adm, on 22 septembrie 2017 - 09:07, said:
Nu mai e de multa vreme la moda gatitul in baie de ulei (ulei de 3 degete in tigaie) sau untura. Eu prefer sa folosesc un spray de ulei de masline. Probabil eu si lumea pe care o cunosc suntem demodati cand facem prajeli multe. Oricum nu suport mancarea fiarta , in special carnea (cel mai mult imi place prajita). Acuma aud pentru prima data de spray cu ulei pentru gatit |
#17
Posted 22 September 2017 - 09:52
Am gasit ceva foarte interesant pe nume Doubletta !
Sper sa te ajute. Attached Files |
#18
Posted 22 September 2017 - 10:17
TruculMagic, on 22 septembrie 2017 - 09:42, said: Si care ofera gustul cel mai bun ? M-ai facut curios. Depinde și ce urmărești. Dacă vrei să cristalizezi repede, cele ceramice sunt prima alegere, dar atenție că pot arde. Au o trecere rapidă de la ce trebuie, la arsură. Trebuie să ai ochii pe ele permanent. Pui în lămâie iese cel mai bine pe ceramică de exemplu. Dacă vrei sos, nu sunt cea mai potrivită alegere. Cel mai bun gust este la fontă, dar necesită întreținere periodică pentru cele mai bune rezultate. Cele din teracotă sunt mai faine, însă mult prea greu de găsit și trebuie atenție la șocuri termice. Pentru sos ar fi prima alegere însă. Diferența de gust dintre tigaia de fontă și cea minerală sau teflonata este ca și cum ai găti altceva. Fonta amplifică gustul, păstrează carnea suculentă, cred că am pus niște poze prin topicul de cuțite. Nu vrea tapatalk să facă upload acum. |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users