Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Schimbare adresa DNS IPv4 pe rout...

Recomandare Barebone

Monede JO 2024

Suprasolicitare sistem electric
 CIV auto import

Mutare in MOZAMBIC - pareri, expe...

Scoatere antifurt airtag de pe ha...

Magnet in loc de clește pent...
 Cumparat/Locuit in apartament si ...

Pot folosi sistemul PC pe post de...

Sokol cu distorsiuni de cross-over

Filtru apa potabila cu osmoza inv...
 Kanal D va difuza serialul “...

Upgrade xiaomi mi11

securitate - acum se dau drept - ...

Farmacia Dr Max - Pareri / Sugest...
 

Cariera in armata

- - - - -
  • Please log in to reply
33 replies to this topic

#19
AL_DRAGON

AL_DRAGON

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 589
  • Înscris: 06.09.2017

 JurasikMan, on 22 septembrie 2017 - 08:28, said:

. Cunosc oameni cu facultate care nu reusesc asa ceva .
Vezi dacă stai prea mult cu oameni proști Posted Image

 AlexPatrunjel, on 22 septembrie 2017 - 05:34, said:

Numai dupa gandirea ta imi dau seama si IQ-ul pe care il ai.
...............

Am facut lucruri frumoase si sunt mandru pentru ceea ce reusit sa fac tinand cont ca nu am nici scoala multa. Tu ? Ai diploma din partea softpedia pentru comentariile tale acide. Eu sunt un om capabil sa   fac fata oricarei situati. Ma acomdez usor in orice . Accept provocarile.  

Îmi place cum ai scris aici, dar chiar că este o discrepanță între omul acesta care se exprimă așa și omul care vrea să meargă în armată.
Că tot ai pomenit de IQ : știi ce IQ vei găsi în armată ?
Zero la barat în multe cazuri.

Edited by AL_DRAGON, 22 September 2017 - 08:35.


#20
vladutgm

vladutgm

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,165
  • Înscris: 19.01.2008
Sa mai spuna cineva ca in Romania sunt analfabeti functionali! Daca macar jumatate dintre cei cu cateva clase ar fi la fel precum colegul nostru de forum am intra, ca tara, in cartea recordurilor.
Eu sunt foarte mandru de Alex Patrunjel si cred ca el este reprezentantul romanului adevarat!

Priviti si va minunati!

Felicitari, colegule Patrunjel! Ma bucur pentru tine si nu sunt invidios.

PS In politica (ma repet) ai ajunge foarte sus.

#21
neagu_laurentiu

neagu_laurentiu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 40,603
  • Înscris: 30.07.2003

 AlexPatrunjel, on 21 septembrie 2017 - 21:35, said:

Vreau informații mai întâi. Merită  armata în ziua de azi? Plec de jos de la soldat . Asta și vreau pentru început.
https://dmru.mapn.ro/
https://lege5.ro/Gra...r-profesionisti
https://lege5.ro/Gra...tilor-voluntari

 AlexPatrunjel, on 21 septembrie 2017 - 21:35, said:

În momentul de față îmi câștig pâinea ajutând la dezvoltarea și promovarea unor site-uri web .
Dezvolta abilitatile de aici, poate ai sansa unei pâini mai bune.

#22
illegal_operations

illegal_operations

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 253
  • Înscris: 22.09.2017
La stat in general se freaca menta nu o sa inveti absolut nimic, o sa inveti sa devi lenes in loc sa inveti o meserie calumea

#23
AlexPatrunjel

AlexPatrunjel

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 5
  • Înscris: 21.09.2017
Bine ! Unii ați reușit să mă convingeți că nu "armata" este cea care mă reprezintă.  Decât să  mă înrolez  în armată și apoi să îmi pară rău ,mai bine nu mai merg.  Și eu nu vroiam să fac asta de mare patriot ce sunt. Să vă spun sincer ,mă bătea gândul să merg pentru bani plus alte facilităti pe care am auzit că le ai lucrând în armată. Vreau un loc de muncă sigur.   Dar tocmai ce am citit un articol pe internet care ,din nu știu ce surse, prezenta salariile din armata din anul "2010". Da,2010 . Plus alte facilităti pe care le primești în armată. În armata , pentru un salariu mare trebuie să ai și funcție înaltă. Un soldat în armată mai mult este un sclav și ești obligat să dansezi după cum vor cei de sus. Ca și cum soldatul este păpușa cu sfori,iar cei cu funcție înaltă trage sfoara și te joacă cum vrea el. Asta din ce am înteles din ce am citit pe alte site-uri.

Decât să merg în armată ,mai bine continui să fac ceea ce îmi place. Nu văd să fac o carieră cu ceea ce știu să lucrez în prezent pentru  că în ciuda cunoștiințelor mele ,nimeni nu poate să facă angajare pentru că nu am o diplomă. Dacă vreodată ajung să fac o facultate în domeniu ,probabil toate aceste cunoștiinte le voi folosi ca un plus al meu să le dau peste nas celolarți. Oricum,fără o diplomă nu te bagă nimeni în seamă în acest domeniu ( IT ) . Fară diplomă te rezumi să găsești  clienți  cu care să lucrezi ocazional. Dar totul se rezumă la o colaborare scurtă.


Până atunci continui să merg la școală, apoi mai văd ce fac. Nu știu ce am păzit până în prezent pentru că probleme mele s-au întâmplat în copilărie și eu mă trezesc tocmai acum.  Dar cred că mai mult am fost atras de job-ul acesta . Văzând că primesc bani pentru ceva ce am învățat singur acasă ,am crezut că am prins pe D-zeu de picior și trăiesc o viață întreagă din asta. Dar cu cât am început să am vechime pe online,am ajuns să concluzionez că nu e nici chiar așa cum cred eu. Doar cei cu studii primesc un job stabil,plătit și sigur,pe când eu ciugulesc frimiturile.  Deci ce să fac ? Să mă bazez pe asta o viață întreagă? Logic că nu și de aceea m-am documentat și despre armată. Vreau un loc de munca stabil. Să am siguranța că maine merg din nou ,nu să fiu dat afară.  


Oricum ,eu vă multumesc pentru comentarii. La început unii poate nu m-ați crezut . Că sunt un student sau cum spunea cineva mai sus. Dar scriu corect pentru că sunt român și am crescut în România.

O zi bună !




#24
neagu_laurentiu

neagu_laurentiu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 40,603
  • Înscris: 30.07.2003

 AlexPatrunjel, on 22 septembrie 2017 - 10:29, said:

Un soldat în armată mai mult este un sclav și ești obligat să dansezi după cum vor cei de sus. Ca și cum soldatul este păpușa cu sfori,iar cei cu funcție înaltă trage sfoara și te joacă cum vrea el.
Pai ce te mira? E si normal pana la urma, de asta esti executant.

 AlexPatrunjel, on 22 septembrie 2017 - 10:29, said:

fără o diplomă nu te bagă nimeni în seamă în acest domeniu ( IT ) .
De cele mai multe ori in IT e invers fata de alte domenii, conteaza in primul rand ce stii si pe urma hartia. Daca ai cunostintele profesionale, ai sanse mari si fara diploma.

Edited by neagu_laurentiu, 22 September 2017 - 10:39.


#25
DJPocaitul

DJPocaitul

    Active Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 1,778
  • Înscris: 17.09.2014

 AlexPatrunjel, on 21 septembrie 2017 - 21:35, said:

Salutare ,


Mă numesc Alex,am  aproape 27 ani și locuiesc în Brașov.  Sunt un băiat care a avut o copilărie tristă ,iar din cauza problemelor familiale ( certuri in familie,divorț SAMD ) a trebuit să abandonez școala.  În momentul de față  îmi continui  școala prin programul " A doua Șansă".   În anul școlar 2016-2017 tocmai ce mi-am finalizat  o parte dintre studii ( clasa a IV-a , clasa a V ea și clasa a VI ea ). Toate trei clasele într-un singur an școlar și nu pot spune că mi-a fost ușor pentru ca după 15 ani de pauză să mă întorc în bancile școlii gimnaziale. Dar totuși am reușit să tin ritmul,iar din nota 8 și 9 și 10  nu am ieșit. Iar din clasa a IV a  am plecat cu 10 pe linie la toate materiile.


Și nu mi-e rușine că îmi continui școala la această vârstă.   Bine că m-am decis și nu știu ce am așteptat până acum. Dar na... Niciodată nu e prea târziu. Iar cel din urmă va fi cel dintâi.


Mai am încă  3 ani pănă să îmi finalizez 10 clase ( care se finalizează tot in acest program A doua Șansă ) și totuși continui să mă gândesc "pe ce drum să apuc". După terminarea studiilor chiar nu știu încotro să o apuc. În momentul de față îmi câștig pâinea ajutând la dezvoltarea și promovarea unor site-uri web . Chiar și fără studii ,dar am un minim de cunoștinte și reusesc sa colaborez ocazional cu diverși indivizi români sau străini.  Dar totuși sunt constient că ceea ce fac acum nu mă va ajuta o viață întreagă. Scot bani,dar numai cât să trăiesc decent și banii vin ocazional. Sincer,nu îmi pot pune baza în acest "job" o viață întreagă. Cu asta m-am ocupat și înainte să încep școala.


Pe data de 2 Octombrie ,odată cu începerea facultății, incep și cursurile în acest program " A doua Șansă ." În anul II ( clasa VII-VIII) pentru noi ăstia maturi sunt obligatorii nu stiu cate ore de practica. Ești trimis în nu știu ce laborator sau firma unde să te califici în anumite meserii ( ajutor bucătar/ ospătar/brutar). Dar oare să fie pentru mine această meserie ? Nu fac mofturi , aș muncii orice doar să stiu ca am un ban asigurat în buzunar.  


Dar totuși pentru mine "chemarea " pare să fie din altă parte. Nu știu ,poate am înnebunit ( chiar mi-a spus un prieten acest lucru ) ,dar eu totuși consider că simt nevoia să fac asta. Dar tot mă întreb : fac alegerea bună???


După finalizarea celor 10 clase mi-aș dori să mă înrolez în armată ca voluntar. Nu știu ,dar este ca o chemare pentru mine. Simt nevoia să fac asta . Și am auzit că poți face o carieră frumoasă în acest domeniu.

Vreau informații de la voi ,pro si contra .  De ce "da" ,de  ce "nu".


Știu ,unii poate îmi spuneți că nu sunt un om matur "pentru că un om matur ia decizii singur". Dar nu vreau sa merg precum berbecul,mă înrolez în armată și apoi să dau ca nuca în perete. Apoi să regret si timpul pierdut. Vreau informații mai întâi. Merită  armata în ziua de azi? Plec de jos de la soldat . Asta și vreau pentru început.


Aștept parerile voastre și scuzați-mi eventualele greșeli gramaticale.
Nu te gandi numai la cariera !!! Fa ceea ce-ti place,spre ce te simti atras. Nu poti profesa o meserie ( si nici sa o inveti ) daca nu ai inclinatii ptr.asa ceva !

#26
sebulbus

sebulbus

    cereal killer

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 25,957
  • Înscris: 03.12.2005
Esti indemanatic cu mainile? Scrii corect, vorbesti civilizat, daca te descurci sa deschizi un pdf si inveti sa faci niste calcule simple, ai tot ce-ti trebuie sa fii un lucrator calificat bun in ceva, chiar peste majoritatea de bun.
Nu e asa elegant ca atunci cand pleci la serviciu in uniforma sau la costum, dar nici nu vei avea vreodata grija zilei de maine. Si, mai ales, nu exista sansa sa trebuiasca sa pleci capul in fata cuiva ca sa mai ai bani de mancare la finalul lunii.

#27
vladutgm

vladutgm

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,165
  • Înscris: 19.01.2008
@Alex Patrunjel: Eu tocmai doream sa te dau exemplu tuturor de pe acest forum si oriunde altundeva pentru ca:
- desi ai putina scoala, (dupa cum sustii), esti foarte inteligent si cu dorinta de a invata;
- ai deja rezultate exceptionale (ai ajuns in Silicon Valley - unde nu ajunge oricine);
- esti un mare patriot pentru ca esti in stare sa-ti dai viata pentru ca noi, ceilalti romani, sa fim in siguranta.

Eu zic: mai gandeste-te: in armata ai si unele avantaje:
- doar corpul iti este solicitat, pe cand mintea poti sa o folosesti cum vrei tu;
- lucrezi in ture de 24 cu 48 si ai timp liber destul de mult;
- iesi la pensie destul de tanar;
- salariul va creste destul de curand;
- datorita timpului liber poti sa te dedici proiectelor tale si familiei;
- ai satisfactia ca iti dedici viata libertatii concetatenilor tai.

Eu zic sa te mai gandesti. Posted Image

Edit: Dupa cum scrie cineva, mai sus, ai mandria de a purta o uniforma care impune oricui; mie in mod sigur, desi eu te respect oricum.

Edited by vladutgm, 22 September 2017 - 11:03.


#28
adisz

adisz

    Targu Mures

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 24,024
  • Înscris: 07.11.2006

 AlexPatrunjel, on 21 septembrie 2017 - 21:35, said:

Salutare ,
Mă numesc Alex,am  aproape 27 ani
Aștept parerile voastre și scuzați-mi eventualele greșeli gramaticale.

Nu exista imposibil pe lumea asta.Dar in cazul tau ar putea apare datorita varstei pe care se presupune ca o vei avea la momentul admiterii in armata.
Pe de alta parte,este foarte dubios modul si stilul de a scrie,pentru cineva care acum un an era in clasa a patra.
Si inca o parere:cred ca aria de postare nu este corect aleasa.

#29
sebulbus

sebulbus

    cereal killer

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 25,957
  • Înscris: 03.12.2005
Treaba cu armata este ca din cand in cand trebuie sa-si mai faca si treaba. Statistic, traim in cea mai indelungata perioada de pace continua din istorie. Dar daca se incheie in cursul vietii tale?

#30
SmurfK

SmurfK

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,149
  • Înscris: 11.04.2015
Dacă ai o chemare pentru armată, desigur. Dar dacă pleci de la ideea că vei face o carieră și vei câștiga bine... E posibil să fii dezamăgit. Vor fi anii de început care te vor face să te urci pe pereți. Am avut coleg care au vrut carieră în armată, iar după facultate militară, loc de muncă în armată, s-au orientat spre IT. Pentru că nu făceau ce se așteptau ei să facă, iar câștigurile materiale nu erau excelente.

Situația ta e mai specială. Termini liceul, ajungi în armată la 30 de ani. Un puțoi de 20 care habar n-are pe ce lume trăiește o să-ți fie superior. Nu știu cât de mult te vei împăca cu situația asta. Iar treaba asta se va întâmpla ceva ani.


Dacă nu ai studii, poți oricând să-ți faci o afacere. Nu ești constrâns de diplomă, poți lucra în ce domeniu dorești, există cursuri de formare profesională dacă ai nevoie de diplome. Exisă multe afaceri pe care le poți face fără investiții inițiale. Eu am terminat Facultatea de Jurnalism, licențiat în științe ale comunicării și lucrez în consultanță de protecția mediului. Ca nuca-n perete. N-are nici o treabă facultatea cu ce lucrez acum. Toate acreditările necesare le-am obținut prin cursuri de formare profesională și sunt angajat inclusiv de oameni cu studii superioare tehnice, dar care nu au acreditările și experiența mea. Am învățat chestii tehnice, am lucrat inclusiv în proiectare, știu ceva inginerie în construcții, arhitectură, chimie, le-am învățat singur, la nivel care să-mi permită discuții cu persoane specializate și instruite în aceste domenii.


Fă ce-ți place și nimic altceva. Ai luxul ăsta, pentru că ești oarecum la zero. Dacă tu crezi că ți-ar plăcea armata, du-te în armată. Dar nu te gândi unde câștigi mai bine. Fă ce-ți place pentru că te vezi făcând aia în anii următori.

#31
Pengoon

Pengoon

    Ударник

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,939
  • Înscris: 11.06.2003
"Cariera" ai facut daca ajungi cel putin colonel. Iar ca sa ajungi asta fara academia militara facuta (dat fiind parametrii initial e foarte improbabil sa se intample) iti trebuie un razboi. Altfel maistru militar scrie pe tine si asta numai cariera nu-i, mai ales in ziua de azi, la bugetul actual.

#32
g_force

g_force

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,307
  • Înscris: 03.08.2004
Pai si subofiterii sunt tot militari de cariera. :D
@Initiator, daca zici ca simti chemarea pentru armata incearca-ti norocul in Legiunea Straina. In scurta vreme vei putea descoperi singur din ce material esti alcatuit si te va costa, in caz de esec te va costa doar drumul pana in Strassbourg( parca centrul acela este cel mai apropiat de R) si vreo cateva saptamani petrecute acolo. Dar macar stii cum stai. In caz de reusita ai mai multe avantaje, cu cat vei servi mai multe contracte( parca cel putin trei- poti gasi detalii pe internet.)
A, si inca o chestie, daca esti hotarat sa explorezi calea asta nu mai astepta, varsta pe care o ai acum este cea mai buna.

#33
Pengoon

Pengoon

    Ударник

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,939
  • Înscris: 11.06.2003
pai da, dar ce cariera. am la lucru un colonel in rezerva activa in armata americana. mi-o aratat tabelul de pensii. ca si colonel e la vreo 3000$/luna iirc. ca lt. col inca murea de foame. nu vreu sa ma gandesc ce ia un plutonier major.

#34
Skyspy

Skyspy

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 937
  • Înscris: 02.09.2017
Daca as mai avea anii tai m-as face bucatar as invata 2 limbi de circulatie internationala,(as recomanda engleza si spaniola) m-as imbarca pe o nava de croaziera si valea.Avantajul mobilitatii e ca in cazul izbucnirii unui razboi mondial,apocalipsa etc. poti sa-ti alegi regiunea de pe glob unde sa te stabilesti.In Romanica nu vei avea viitor de nici o culoare si Europa incepe deja sa scartie.

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate