Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Nu pot accesa monitorulsv.ro de l...

Cum sa elimini urmele de acnee?

Wc Geberit

Routere detinute in trecut si in ...
 Teii din fața casei

E-Mail in serie prin Excel si Out...

Modul alimentare rulou/jaluzea ex...

Recuperare fișiere dupa form...
 Aplicatii stress test RAM

Asigurare auto hibrid

Asus B550M - PC-ul nu porneste di...

Tzanca Uraganu - Inconjurat de Fe...
 explicatie montaj breadboard

3 Doors Down - Kryptonite

Semnalizati cand virati pe un dru...

Succesiune - mostenire apartament...
 

Cariera in armata

- - - - -
  • Please log in to reply
33 replies to this topic

#1
AlexPatrunjel

AlexPatrunjel

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 5
  • Înscris: 21.09.2017
Salutare ,


Mă numesc Alex,am  aproape 27 ani și locuiesc în Brașov.  Sunt un băiat care a avut o copilărie tristă ,iar din cauza problemelor familiale ( certuri in familie,divorț SAMD ) a trebuit să abandonez școala.  În momentul de față  îmi continui  școala prin programul " A doua Șansă".   În anul școlar 2016-2017 tocmai ce mi-am finalizat  o parte dintre studii ( clasa a IV-a , clasa a V ea și clasa a VI ea ). Toate trei clasele într-un singur an școlar și nu pot spune că mi-a fost ușor pentru ca după 15 ani de pauză să mă întorc în bancile școlii gimnaziale. Dar totuși am reușit să tin ritmul,iar din nota 8 și 9 și 10  nu am ieșit. Iar din clasa a IV a  am plecat cu 10 pe linie la toate materiile.


Și nu mi-e rușine că îmi continui școala la această vârstă.   Bine că m-am decis și nu știu ce am așteptat până acum. Dar na... Niciodată nu e prea târziu. Iar cel din urmă va fi cel dintâi.


Mai am încă  3 ani pănă să îmi finalizez 10 clase ( care se finalizează tot in acest program A doua Șansă ) și totuși continui să mă gândesc "pe ce drum să apuc". După terminarea studiilor chiar nu știu încotro să o apuc. În momentul de față îmi câștig pâinea ajutând la dezvoltarea și promovarea unor site-uri web . Chiar și fără studii ,dar am un minim de cunoștinte și reusesc sa colaborez ocazional cu diverși indivizi români sau străini.  Dar totuși sunt constient că ceea ce fac acum nu mă va ajuta o viață întreagă. Scot bani,dar numai cât să trăiesc decent și banii vin ocazional. Sincer,nu îmi pot pune baza în acest "job" o viață întreagă. Cu asta m-am ocupat și înainte să încep școala.


Pe data de 2 Octombrie ,odată cu începerea facultății, incep și cursurile în acest program " A doua Șansă ." În anul II ( clasa VII-VIII) pentru noi ăstia maturi sunt obligatorii nu stiu cate ore de practica. Ești trimis în nu știu ce laborator sau firma unde să te califici în anumite meserii ( ajutor bucătar/ ospătar/brutar). Dar oare să fie pentru mine această meserie ? Nu fac mofturi , aș muncii orice doar să stiu ca am un ban asigurat în buzunar.  


Dar totuși pentru mine "chemarea " pare să fie din altă parte. Nu știu ,poate am înnebunit ( chiar mi-a spus un prieten acest lucru ) ,dar eu totuși consider că simt nevoia să fac asta. Dar tot mă întreb : fac alegerea bună???


După finalizarea celor 10 clase mi-aș dori să mă înrolez în armată ca voluntar. Nu știu ,dar este ca o chemare pentru mine. Simt nevoia să fac asta . Și am auzit că poți face o carieră frumoasă în acest domeniu.

Vreau informații de la voi ,pro si contra .  De ce "da" ,de  ce "nu".


Știu ,unii poate îmi spuneți că nu sunt un om matur "pentru că un om matur ia decizii singur". Dar nu vreau sa merg precum berbecul,mă înrolez în armată și apoi să dau ca nuca în perete. Apoi să regret si timpul pierdut. Vreau informații mai întâi. Merită  armata în ziua de azi? Plec de jos de la soldat . Asta și vreau pentru început.


Aștept parerile voastre și scuzați-mi eventualele greșeli gramaticale.

Edited by AlexPatrunjel, 21 September 2017 - 21:39.


#2
AL_DRAGON

AL_DRAGON

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 589
  • Înscris: 06.09.2017

 AlexPatrunjel, on 21 septembrie 2017 - 21:35, said:

Și am auzit că poți face o carieră frumoasă în acest domeniu.


Foarte fals, foarte fals.
Gândește-te dacă motivația ta pornește de la acest lucru fals pe care l-ai auzit, fiindcă dacă răspunsul este da, atunci alegerea armatei este una total greșită.
Și alte motivații, mult mai patriotice decât ale tale, ajung să ducă doar la regrete și lovit cu capul de pereți, darămite dacă pornești cu ideea că poți scoate ”o carieră frumoasă” în acest domeniu.

De altfel, nici trecutul tău familial nu pare unul potrivit pentru viața de armată.
Acolo trebuie să ai un psihic de fier.
Se întâmplă lucruri urâte dacă n-ai.

Edited by AL_DRAGON, 21 September 2017 - 21:50.


#3
Alecsandru010

Alecsandru010

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 36,227
  • Înscris: 29.06.2011
Ai 27 de ani. Termini scoala-n trei ani. O sa ai 30 de ani cand vei finaliza cele 10 clase. In armata nu cred ca intri fara bac, deci ar mai fi si aici 2 ani de adaugat la zestre. Ajungi la 32 de ani. Trage tu concluziile.

Io as zice sa bagi ceva tehnic(instalatii/electric/mentenanta) si sa lasi deoparte armata. Ai totusi 27 de ani.. epoca viselor ar cam trebui sa se stinga si sa intervina realitatea.

#4
YourFan

YourFan

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,326
  • Înscris: 30.01.2017
Din pacate nu toti au parte de o copilarie linistita. Posted Image

Edited by YourFan, 21 September 2017 - 21:59.


#5
Alecsandru010

Alecsandru010

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 36,227
  • Înscris: 29.06.2011
Mai am încă  3 ani pănă să îmi finalizez 10 clase

Aha, deci partea de mai sus inseamna, de fapt, un an de zile.

Ok, decaleaza atunci totul cu 2 ani. O sa aiba 30 de ani(daca nu cumva se comaseaza si clasele XI-XII).

#6
jimmyboy9111

jimmyboy9111

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 469
  • Înscris: 29.07.2017
toata lumea are drumul lui..e viata ta in joc, tu esti cel mai in masura sa decizi;)..si poti sa mergi la acele cursuri,sau faci un curs de calificare   , castigi un ban;)...pe urma, daca tu vrei sa faci armata, de ce nu;)/

PS. armata la noi, nu e ca in filmele americane:)

Edited by jimmyboy9111, 21 September 2017 - 22:09.


#7
AlexPatrunjel

AlexPatrunjel

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 5
  • Înscris: 21.09.2017

 gumball3000, on 21 septembrie 2017 - 22:18, said:


Troleaza la alta masa.

Inteleg ce vrei sa spui. Ca unul asa cu studii putine  scrie prea corect.  Si nu ,nu  imi  corecteaza telefonul automat.  Dar am citit multe carti inca dinainte sa ma inscriu la scoala. Am colegi si la 40 ani care isi continua studiile.

Edited by AlexPatrunjel, 21 September 2017 - 22:29.


#8
tidicristi

tidicristi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,276
  • Înscris: 06.08.2007
Esti din Brasov , vezi ca Schaeffler din Cristian , are mai multe obtiuni !

P.S.- Imbatranim toti , ma uit in urma si nu vine nimeni ! Toti vor doar ...sa nu se murdareasca ! Nimeni nu se mai face , macar mecanic , sa nu zic electromecanic sau ceva de hidraulica !

P.S.S.- Am facut armata , dar am avut un comandant de poligon , care a inteles ca "joaca" cu armamentul , a fost doar o curiozitate ! Nu a reusit sa ma convinga , stia ca prea respectam "ordinele" ! Cred ca am fost generatia lui cea mai nebuna !
Eram urmatorul in grad , dupa maior , la sedintele de tragere . Am tras cu "di toate" , de la pistolul "carpati" pina la artilerie "usoara" ... a da am fost lasat la vatra ...doar soldat ! Singurul lucru care nu au reusit sa nu-l ia a fost "insigna militar de frunte" ! Facusem tir inainte de armata am "rupt" ce draqu bareme aveau si am devenit armurierul batalionului , porecla "Rastel" !

Edited by tidicristi, 21 September 2017 - 22:41.


#9
jimmyboy9111

jimmyboy9111

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 469
  • Înscris: 29.07.2017

 Serafim606, on 21 septembrie 2017 - 23:00, said:

Stiu ca sunt total off topic, dar ati remarcat ca omusorul asta cu putina scoala scrie corect gramatical? Ceva ce unii de pe aici nu reusesc nici dupa terminarea masterului.....

pai, tehnic, e clasa a 6-a..e cu gramatica la zi:))..ar fi fost frumos sa aiba si un copil..mergeau amandoi la scoala (nu mai era acuzat ca isi duce copilul de mana cum se vorbea pe alt topic:))

#10
Manasu

Manasu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,849
  • Înscris: 25.12.2016
Fratele Patrunjel a simtit chemarea armelor, nu mai e nimic de facut pentru el. Tot e bine ca nu i-a trecut prin cap sa se faca militian, va dati seama ce procese verbale tragea omul asta? O lua, ca si aici, cu copilaria lui trista, cu greutatile indurate, le facea frumos, stil compunere... nu puteai sa nu semnezi, nu te lasa inima.

Edited by Manasu, 21 September 2017 - 23:23.


#11
IllusiveMan

IllusiveMan

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 750
  • Înscris: 02.07.2017
Haha... stiam 3 oameni angajati in armata... toti s-au lasat... unul a preferat sa se angajeze la o firma de paza(si chiar avea ceva vechime in armata), ceilalti sa merga in afara la lucru... plata e proasta, conditiile sunt naspa... mai bine necalificat prin vest pe undeva...

 Serafim606, on 21 septembrie 2017 - 23:00, said:

Stiu ca sunt total off topic, dar ati remarcat ca omusorul asta cu putina scoala scrie corect gramatical? Ceva ce unii de pe aici nu reusesc nici dupa terminarea masterului.....
Dar ai remarcat cam cate joburi te platesc in functie de cat de corect scrii? :naughty:

#12
vladutgm

vladutgm

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,165
  • Înscris: 19.01.2008
Pentru un om cu 4 clase se exprima fluent in scris. Mai declara ca se ocupa cu site-uri web. Nici macar nu s-a informat despre programul "A doua sansa" care cuprinde cel mult gimnaziul si nu 10 clase.
Daca mai gaseste creduli pe softpedia va declara ca va face facultate prin A doua sansa, sau ca intra in armata tot prin A doua sansa.

@ Initiator: iti recomand sa intri in armata si sa te ocupi de site-urile armatei sau de comunicatii, pentru ca, asa cum declari ca ai citit mult, cred ca ai si ceva Cisco citit si invatat cand ai facut pauze la citit.

#13
jimmyboy9111

jimmyboy9111

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 469
  • Înscris: 29.07.2017

 vladutgm, on 22 septembrie 2017 - 01:23, said:

Pentru un om cu 4 clase se exprima fluent in scris. Mai declara ca se ocupa cu site-uri web. Nici macar nu s-a informat despre programul "A doua sansa" care cuprinde cel mult gimnaziul si nu 10 clase.
Daca mai gaseste creduli pe softpedia va declara ca va face facultate prin A doua sansa, sau ca intra in armata tot prin A doua sansa.

@ Initiator: iti recomand sa intri in armata si sa te ocupi de site-urile armatei sau de comunicatii, pentru ca, asa cum declari ca ai citit mult, cred ca ai si ceva Cisco citit si invatat cand ai facut pauze la citit.
https://www.edu.ro/a%20doua%20sansa

citeste la sfarsit

#14
tidicristi

tidicristi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,276
  • Înscris: 06.08.2007

 vladutgm, on 22 septembrie 2017 - 01:23, said:

.......
.............Cisco........
Conasule , te rog nu mai glumi cu "CISCO" ! Fi doar normal , multi care au creat programe , nu aveau "facultati" ! Ai demonstrat doar ce esti ! Esti fericit ?


P.S.- Nu sunt "abilitat Cisco" , dar garantez ca nu ai cum sa ma "contrezi" unde intru !

Le arat poza cu pisica mea neagra si se deschid porturile !!

Edited by tidicristi, 22 September 2017 - 02:08.


#15
vladutgm

vladutgm

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,165
  • Înscris: 19.01.2008
@ tidicristi: Nu sunt incapatanat sa sustin mereu ca am dreptate si poate ma insel in cazul acesta, eventual si in alte situatii.
Modul de exprimare in scris nu este al unei persoane cu 4 clase. Faptul ca are doar doua posturi poate sugera ca este o clona a cuiva cu vechime pe forum.
La modul cum reuseste sa convinga lumea de aici, pe forum, ma face sa cred ca initiatorului i se potriveste mai bine o cariera in politica decat in armata. :D
Din punctul meu de vedere initiatorul ar putea fi un student care vrea sa se distreze.

Din partea mea urez celor creduli sa verse si cate o lacrima de emotie.

P.S. Urez initiatorului mult succes in ceea ce va face.

#16
AlexPatrunjel

AlexPatrunjel

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 5
  • Înscris: 21.09.2017

 Manasu, on 21 septembrie 2017 - 23:23, said:

Fratele Patrunjel a simtit chemarea armelor, nu mai e nimic de facut pentru el. Tot e bine ca nu i-a trecut prin cap sa se faca militian, va dati seama ce procese verbale tragea omul asta? O lua, ca si aici, cu copilaria lui trista, cu greutatile indurate, le facea frumos, stil compunere... nu puteai sa nu semnezi, nu te lasa inima.


Numai dupa gandirea ta imi dau seama si IQ-ul pe care il ai. Sa critici omul pe care nici macar nu il cunosti...   Inainte sa te uiti in ochii altuia ,mai bine uita-te in ochii tai.  Am cerut sfaturi ,nu critici acide.  Si iti garantez ca problemele din copilatie m-au facut sa vad viata altfel. M-am maturizat inca de la varsta de 14  ani. La 15 ani citeam primele.carti Sandra Brown sau Sidney Sheldon  ce altii de varsta  mea nu prea s-ar ocupa cu asa ceva. La 16 ani am deschis primul meu PC  , apoi la 18 ani am ajuns sa lucrez cu  indivizi din tara si strainatate.    Am fost  pana si in California in Silicon Valley   unde am fost chemat  de catre o companie ca sa imi prezint un proiect care a atras atentia. Proiect pe care l-au si cumparat.

Bine,biletul de avion si toate cele a fost suportat de catre ei.


Am facut lucruri frumoase si sunt mandru pentru ceea ce reusit sa fac tinand cont ca nu am nici scoala multa. Tu ? Ai diploma din partea softpedia pentru comentariile tale acide. Eu sunt un om capabil sa   fac fata oricarei situati. Ma acomdez usor in orice . Accept provocarile.  


#17
AlexPatrunjel

AlexPatrunjel

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 5
  • Înscris: 21.09.2017

 vladutgm, on 22 septembrie 2017 - 05:33, said:

@ tidicristi: Nu sunt incapatanat sa sustin mereu ca am dreptate si poate ma insel in cazul acesta, eventual si in alte situatii.
Modul de exprimare in scris nu este al unei persoane cu 4 clase. Faptul ca are doar doua posturi poate sugera ca este o clona a cuiva cu vechime pe forum.
La modul cum reuseste sa convinga lumea de aici, pe forum, ma face sa cred ca initiatorului i se potriveste mai bine o cariera in politica decat in armata. :D
Din punctul meu de vedere initiatorul ar putea fi un student care vrea sa se distreze.

Din partea mea urez celor creduli sa verse si cate o lacrima de emotie.

P.S. Urez initiatorului mult succes in ceea ce va face.

Foarte buna gluma. Daca vrei ne intalnim sa iti demonstrez cine sunt in realitate si daca vrei mergem si la scoala unde invat. Nu este nici pe departe campus universitar. Iti arat si foaia matricola de la scoala si ai sa vezi VI clase absolvite.

Prietene,m-am maturizat demult. Am vazut viata altfel de mult. Chiar daca am stat acasa si nu am  mers la scoala,am citit mult. Nu am ramas prost . Si uite-ma baiat inteligent.  

Si ce trebuia sa fac ca sa fiu credibil ? Sa scriu : Bună  zâoa,am șî io o ăntrebare !


Asa trebuia sa scriu?  

Pe bune ! Este absurd. Puteam sa scriu si agramat dar apoi eram caracterizat drept analfabet si cel mai probabil lumea imi spunea ca nu primeste prosti in armata.  Eu am aratat tot ce e mai bun din mine. Dar se pare ca nici asa nu va convine.

#18
vladutgm

vladutgm

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,165
  • Înscris: 19.01.2008
Si dupa ce ai fost in Silicon Valley vrei sa cred ca te gandesti la o cariera in armata?
De ce nu iti intrebi profesorii de la scoala spre ce sa te indrepti?
Am un cunoscut care nu a terminat facultatea de informatica pentru ca i s-a parut lipsita de valoare si s-a angajat la o firma care face aplicatii pentru iPhone.

Apreciez modul tau de exprimare si, pentru ca insisti ca nu ai decat 4 clase, iti urez succes! (mai degraba in alte activitati decat in armata).

Edit: Sa ne intalnim in viata fizica ar fi destul de greu, noi poate locuind in alte zone ale tarii si, la urma urmei, pentru mine nu ar fi foarte important.

Edited by vladutgm, 22 September 2017 - 06:15.


Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate