Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Incalzire in pardoseala etapizata

Suprataxa card energie?!

Cum era nivelul de trai cam din a...

probleme cu ochelarii
 Impozite pe proprietati de anul v...

teava rezistenta panou apa calda

Acces in Curte din Drum National

Sub mobila de bucatarie si sub fr...
 Rezultat RMN

Numar circuite IPAT si prindere t...

Pareri brgimportchina.ro - teapa ...

Lucruri inaintea vremurilor lor
 Discuții despre TVR Sport HD.

Cost abonament clinica privata

Tremura toata, dar nu de la ro...

Renault Android
 

Raja Ampat

- - - - -
  • Please log in to reply
19 replies to this topic

#1
todea20

todea20

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 223
  • Înscris: 04.06.2013
A fost cineva!? Se gandeste cineva sa merga?
Se pare ca este nevoie de multa organizare dar totusi ma tenteazaPosted Image

#2
something00

something00

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,496
  • Înscris: 14.11.2005

 todea20, on 20 septembrie 2017 - 19:26, said:

A fost cineva!? Se gandeste cineva sa merga?
Se pare ca este nevoie de multa organizare dar totusi ma tenteazaPosted Image


Eu ma gandesc foarte serios la asta. E unul dintre cele ami laudate locuri pt diving deci evient ca ma tenteaza :) Insa eu as merge cu un liveaboard deci nu stiu cat de relevant este pt altii

#3
todea20

todea20

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 223
  • Înscris: 04.06.2013
Nu pot merge cu liveaboard deoarece merg cu prietena si ea nu face diving plus ca vreau sa explorez zona si pe uscat. Avem un buget de 5k dar nu cred ca ne incadram! Am gasit multe oferte la home-stay dar conditiile sunt cam de baza...saltea si un wc...Pachete nu cred ca sunt prea multe pentru Raja..cel putin eu nu am gasit nimic sub 10k/2 pers

#4
Lex404

Lex404

    Guru Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 35,444
  • Înscris: 19.04.2009
Îmi plac topicele astea.
Chiar ieri ma uitam la zboruri ieftinache cãtre PNG dar nu gãseam nimic, plus ca inland cam Riști sa devii BBQ, la propriu.

Spre Sorong gãsit la 188 din Manila :lol: dar cam mult. Aștept promoții.


Ps. Va faceți echipa de 10 oameni și mergeți echipați de camping și explorat.

Dar nu in doi. In Papua, dupã ce treci de partea vestica și te avânți in pãdure cam Riști sa devii BBQ. Dar dacã țineți pe coasta e ok.

Apoi ajuns in PNG (țara cel mai puțin explorata din lume, și cu riscul cel mai mare de BBQ ) apoi altceva (orice vreți voi) și acasã.


Zboruri dacã știți cum sa le cãutați gãsiți in prețuri bune. O sa apãra in curând ofertele la Emirates/ Qatar spre Jakarta. De acolo aveți Batik Air spre Sorong (nu știu prețurile).


Renunțați la ceva confort. Gândește-te doar ca din sorong spre est... e lumea nevazuta in mare. O data ieșiți din zona turisticã sunteți pe propria rãspundere, acolo e survival. Dar cred ca merita.

Edited by Lex404, 22 September 2017 - 15:25.


#5
todea20

todea20

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 223
  • Înscris: 04.06.2013
Abia daca aduni 2 3 oameni cand vine vorba de concediu dar 10 si cu asa destinatie! Oricum pentru mine este destinatia din topul listei si o sa ajung acolo intr-o zi in special pentru diving.Tin minte ca taximetristul nostru din bali zicea ca e destinatia lui de vis sa ajunga acolo pentru diving

#6
something00

something00

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,496
  • Înscris: 14.11.2005
Si noi de cate ori intrebam lumea pe unde le-a placut cel mai mult la diving, tot auzim Raja Ampat. Dar "uscatul" nu ma tenteaza. Liveaboard va fi pt mine. Dar un liveaboard care sa fie 5k pt 2 persoane nu prea cred ca gasesti.

Destinatia mea de vis pt diving e insa alta: Galapagos. dar din pacate cam am ramas fara finainte pentru anul viitor deci nu stiu cand voi ajunge. pana una alta: in decembrie e marea bariera de corali. sa o vedem cat mai e.

Pe unde ai mai fost la scufundat si recomanzi?

#7
todea20

todea20

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 223
  • Înscris: 04.06.2013
Abia ce am luat padi anul asta..in Bali,deci doar prin zona am facut diving..

#8
sradu

sradu

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 22
  • Înscris: 03.07.2004
Am fost acum vreo 2 ani si ceva, mi-a placut. Dar e destul de scump si trebe organizat un pic.

Site-ul asta are o gramada de informatii: https://www.stayrajaampat.com/

Ca sa ajungi acolo trebuie zburat in Jakarta sau in Makassar. De acolo se ia un zbor spre Sorong. Din Sorong e ferry pana in Waisai. Iar de la Waisai te preia baca de la resort/homestay.

Deci asta inseamna drum lung, posibil zile pierdute in Jakarta sau Sorong pentru ca nu se pupa legaturile. Luati-va timp suficient intre ferry si avion. Si mai intarzie si avioanele, uneori.

Apoi cazarea, practic sunt 2 optiuni: diving resort sau homestay. Plus liveaboard. Daca nu faceti diving, resortul cred ca iese cam scump. In plus, chiar daca mergeti la homestay e cam ca la all-inclusive. Ei va dau si masa si organizeaza activitatile pentru voi. Ca nu prea exista optiuni de mancat in alta parte.

Eu am stat cateva zile la un resort (http://rajaampatdiveresort.co.id/) si apoi cateva zile la un homestay pe Kri. Am bookat la Delvin Homestay dar era super-cald in bungalow (dormeam cu usa deschisa si tot cald). Asa ca am gasit unele mai faine ad-hoc (vad ca acum le zice Sauyai, langa Koranu Fyac). Cel mai mare homestay (practic un mic resort) de pe Kri este Yenkoranu.

La homestay nu e AC si nici apa curenta. Exista un bidon de apa pentru toaleta (verificati daca au western style) si pentru "dus". E un pic mai rustic (dar si pretul e pe masura, comparativ cu resort).

De pe Kri se organizau excursii la tot felul.

Locul "ala" e pulau Wayag, in nord. Costa mult o barca de la Waigeo/Kri pana acolo. Mai e un loc similar (Fam) dar nu e "ala".

De pe Kri se facea snorkeling de pe plaja. Intr-adevar a fost cel mai fain loc in care am facut asta. Plus se pot face multe excursii cu barca, cu diverii sau la Arborek, langa care e un manta point (nisip pe fund, se strang manta ray-urile acolo... cred ca depinde de sezon insa).

Bafta, eu zic ca merita!

#9
todea20

todea20

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 223
  • Înscris: 04.06.2013
Multumesc de informatii! Foarte utile si sper sa reusesc sa ajung si acolo intr-un final.Ai ceva poze?

#10
sradu

sradu

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 22
  • Înscris: 03.07.2004
Hai c-am fost din nou pe acolo, am stat aici. Nu s-a schimbat mare lucru fata de ce-am scris mai sus. E un aeroport nou in Sorong. Sunt ceva zvonuri ca vor upgrada aerporortul din Waisai pentru zboruri de la Jakarta sau Denpasar. Oamenii marii spera sa n-o faca, ca inseamna inceputul sfarsitului pentru corali.

Sauyai are 4 bungalow-uri foarte simple. Fara geamuri la ferestre, cu un "dus" obosit, fara AC sau fan... dar in fata marii, cu WC si dus privat. Curent electric de pe la  6PM la 9-10-11... random. E de la generator, depinde cata benzina are. In pretz intra si 3 mese (orez cu legume, peste, pui) pe zi, 700k IDR/zi pentru 2 oameni. Transportul de la Waisai si inapoi e 300k/one way. Taxa pentru Raja Ampat e 1 milion/om. Taxi de la aerpoport la ferry in Sorong e cam 100k/one way (pentru 10-15 minute!). Ferry Sorong - Waisai e 100k/om/one-way. Nu se fac excursii cu barca sau transporturi la Waisai in ziua de duminica!

Garuda/Batik au zbor din Jakarta care pleaca la miezul noptii si ajunge in Sorong la 6 dimi (+2h diferenta de fus). Ferry-ul e la 9, biletele se pot cumpara de la 8. Mai mult ca sigur ca gasiti bilet. Noi am mers sambata, era destul de plin dar n-am avut probleme.

La intoarcere plecarea de la homestay tre' sa fie pe la 7 (cam o ora pana la Waisai) pentru a prinde ferry-ul spre Sorong de la 9 (noi aveam avion pe la 3PM). Ferry-ul face cam 2 ore (dar poate intariza la plecare, asa ca luati-va margine).

In Kri e o plaja bestiala in coltul insulei, spre Mansuar. de acolo se pot accesa si niste locuri de snorkeling in care poti sta cu orele. Cam pe unde e Mangkur Kodon Homestay pe Google Maps. Nu mai stiu cum se cheama homestay-urile de acolo dar sunt vreo 3. Una are 4 bungalow-uri pe apa, cu vedere direct la sunset. E de-a dreptul........

Altfel, cea mai faina homestay e Yenkoranu. Au niste bungalow-uri noi la 950k/noapte (2 oameni, cu 3 mese incluse). Dar e greu de rezervat. Sistemul de la stayrajaampat e cu confirmare pe email si cam atat. Daca incerci un whatsapp nu prea primesti raspuns, oamenii nu stiu engleza/nu raspund. Era un dive master spaniol acolo care mi-a recomandat ca next time sa incerc sa-i contactez via facebook (https://www.facebook...ranuDiveCenter/) si mi-a zis ca vor avea site web in curand. La Yenkoranu e cool ca au o arie faina de relaxare construita peste apa, cu sezlonguri si perne confortabile, plus curent E si singurul loc pe insula unde gasesti Bintang (50k/doza) sau Cola (15k parca).

Dive centerul lor e cel mai bun si echipamentele sunt ok. Un dive e 600k (daca nu stai la ei) dar trebuie sa te evalueze mai intai. Nu oricine face diving in Raja Ampat, unele locuri sunt mai agitate (curenti). Ceva mai incolo, langa Sauyai e Koranu Fyak unde dive-ul e mai ieftin (550k) dar echipamentele sunt mai obosite. Neaparat verificati inainte sa intrati in apa, indonezienii sunt mai relaxati cu procedurile...

Noi am fost la snorkeling cu gazda in barca lui usor gaurita (100k/3 ore) in jurul insulei. Bubba Jetty e un loc super. Apoi Cap Kri... pestii si coralii sunt atractia numaru' 1 acolo. Plus peisajul de pe plaja amintita. Sau apusurile de pe jetty-ul de la Yenkoranu.

O excursie de o zi in insulele Fam costa 6-800k/om (6 milioane de barca) + dive-urile (2, daca doriti) si stop la Arborek la intoarcere. E cam 2 ore de mers cu speed-boat. Privelistea nu e rea (e un viewpoint amenajat super bine cu scari de lemn si tot ce trebuie), doar rabdare sa ai pana termina indonezienii de facut pozele. Snorkelingul a fost okish.. Cam o data pe saptamana se organizeaza trip-ul asta la KF sau Yenkoranu. Poate si altii...

Am ratat cu cateva saptamani sezonul de manta (incepea in noiembrie). Manta Sandy (sau Manta Cleaning) e un loc mai nisipos langa Arborek unde poti vedea manta rays (adancimea e cam 10 metri, deci le vezi si facand snorkeling).

Un trip de o zi la Wayag (the place) e cam 10 milioane/barca. Depinde cati oameni se strang... chestia e ca nu-s prea multi amatori. E un trip de 3-4 ore dus. Viewpointul nu era amenajat deloc, nu stiu daca s-a mai schimbat treaba. Pe drum te mai opresc la o plaja unde poti face snorkeling cu niste rechini de treaba (cel putin asa zic ei). Btw, cam la orice snorkeling veti da de rechini. Mie nu prea-mi plac... altii se bucura teribil de chestia asta.

Per total Raja Ampat merita 100% pentru diving/snorkeling. Daca exista locuri mai faine, vreau sa stiu! (pm). Conditiile de cazare sunt nnu-s cine stie ce la banii aia (pentru Indondezia).

Noi am cheltuit cam 13 milioane intr-o saptamana (am facut Fam trip-ul si 2 dive-uri). in Kri (sau in alte insule) nu sunt ATM-uri. ATM doar in Sorong sau Waisai. Cash is king. Nu stiu daca Yenkoranu accepta plata cu cardul pentru cazare/diving... daca da, posibil ca fee-ul sa fie 3-5%.

Medicamente ioc. Deci e bine sa aveti cele uzuale (plus ceva de infectie la ureche daca stati mult in apa/diving).

Semnal mobil e Telkomsel, 3G. Dar am renuntat la internet pentru saptamana aia si bine am facut!

Poze nu pun, cred ca si asa am dat prea multe detalii. Cine vrea sa vada ce si cum, sa puna mana pe avion, ferry, barca, etc Posted Image

Edited by sradu, 16 November 2018 - 11:06.


#11
todea20

todea20

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 223
  • Înscris: 04.06.2013
Wow bravo! Ai reusit sa mai ajungi pe acolo inseamna ca iti place foarte mult:)
Pentru mine din pacate nu cred ca este realizabila Raja anul asta sau la anul.Conditiile sunt destul de basic iar daca vrei ceva mai 'luxos' pretul sare foarte multe iar pentru a mea care nu face diving cred ca o sa fie plictiseala.Ma gandesc pentru luna de miere sa o trimit pe ea in Maldive si eu in Raja:)))
Deci per total cu zboruri,cazare,masa,taxe etc ai ajuns undeva la 3-4k euro?
p.s am mai descoperit o alta locatie superba pentru diving..Maratua Island!

#12
sradu

sradu

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 22
  • Înscris: 03.07.2004
Imi place, dar e si greu... ideal e sa faci o saptamana acolo si una in Bali, sa impaci toate aspectele. Dar depinde de timp, buget, etc... Daca esti diver merita efortul. N-am vazut nicarieri pana acum atata diversitate si bogatie sub apa.

Eu am fost OK cu cazarea, n-a fost prea cald noaptea. Chiar am cerut patura, ca ploua si era racoare uneori. E foarte basic insa. Daca-ti setezi asteptarile nu e problema. Iar bungalowurile noi de la Yenkoranu chiar arata decent. Singura problem e ca n-au AC. In rest sunt noi, frumoase, spatioase, cu buda si dus. Dar greu de bookat.

Buget total - cum ziceam > cam 800 EUR cheluiti acolo intr-o saptamana. Depinde cat diving faci... poti sa urci pana la 1000, sa zicem. Pretul la avion... depinde ce gasesti. Poti sa-ti iei zbor international pana la Jakarta si apoi Batik Air (sunt marca spalata a lui Lion) pana la Sorong. Sau Garuda. Pana la Jakarta > Turkish sau Qatar Airways. Si KLM zboara acolo, parca.

#13
todea20

todea20

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 223
  • Înscris: 04.06.2013
800 euro cheltuiti acolo este o suma destul de decenta,,dar probabil cu mai multe dive'uri pretul mai creste.Oricum ca un fan impatimit al diving'ului este o destinatie prioritare pentru mine si banuiesc ca ar fi bine sa ajung cat mai repede pe acolo.Foarte bune informatiile oferite de tinePosted Image  Daca mai am intrebari o sa iau legatura pe privat! Multumesc

#14
something00

something00

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,496
  • Înscris: 14.11.2005

 sradu, on 29 noiembrie 2018 - 00:53, said:

Daca esti diver merita efortul. N-am vazut nicarieri pana acum atata diversitate si bogatie sub apa.

.

Sradu poti sa spui pe unde ai mai fost la scufundari?
Incerc sa imi dau seama care este termenul de comparatie.

#15
todea20

todea20

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 223
  • Înscris: 04.06.2013

View Postsomething00, on 05 decembrie 2018 - 15:03, said:


Sradu poti sa spui pe unde ai mai fost la scufundari?
Incerc sa imi dau seama care este termenul de comparatie.

Raja Ampat este cunoscuta ca destinatia nr 1 la ora actuala pentru diving si asta nu doar prin varietatea de specii pe care le poti observa acolo ci si prin faptul ca, coralii sunt foarte sanatosi si deocamdata nu sunt afectati de turism sau temperatura apei.Am facut scufundari in Bali,Tailanda si Seychelles,unde am vazut mai toate speciile de pesti si testoase,Coralii erau foarte afectati sau chiar lipsa.Tailanda este dezastru din punctul asta de vedere.Milioanele alea de turisti anual si-au pus amprenta pentru urmatorii 10-15 ani

#16
something00

something00

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,496
  • Înscris: 14.11.2005

View Posttodea20, on 07 decembrie 2018 - 16:32, said:


Raja Ampat este cunoscuta ca destinatia nr 1 la ora actuala pentru diving si asta nu doar prin varietatea de specii pe care le poti observa acolo ci si prin faptul ca, coralii sunt foarte sanatosi si deocamdata nu sunt afectati de turism sau temperatura apei.Am facut scufundari in Bali,Tailanda si Seychelles,unde am vazut mai toate speciile de pesti si testoase,Coralii erau foarte afectati sau chiar lipsa.Tailanda este dezastru din punctul asta de vedere.Milioanele alea de turisti anual si-au pus amprenta pentru urmatorii 10-15 ani

Raja Ampat este cunoscuta ca o destinatie foarte buna pt scufundarii. Complet de acord. Dar nr1.? Banuiesc ca depinde si ce vrei sa vezi dar totusi mai exista si Galapagos pe lumea asta :)

Ma bucur sa aud ca e in stare buna coralul. Si noi ne dorim sa ajungem in Raja Ampat asa ca ma bucur sa aud de bine.

In Thailanda am fost in Surin si Similan si am plecat si noi foarte dezamagiti. Chiar si Marea Bariera m-a intristat. Au cele mai frumoase gradini de corali pe care le-am vazut vreodata dar trebuie sa mergi departe de tarm ca sa le mai gasesti. Si nu cred ca vor mai rezista mult.

Mie pana acum cel mai mult mi-a placut Sipadan-ul si Lighthouse Reef in Belize.

Si visez la Galapagos, Soccoro si Malpelo.

#17
todea20

todea20

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 223
  • Înscris: 04.06.2013
Asta cu nr 1 este binenteles subiectiva treaba:) Galapagos da!! alta destinatie de pus pe lista. Per total banuiesc ca sunt multe destinatii unde inca te poti bucura de splendoarea oceanelor dar nu sunt foarte accesibile si multe sunt zone interzise publicului larg..ai nevoie de aprobare de la guvern.Zici ca Sipadan'ul te-a impresionat cel mai mult pana acum?

#18
something00

something00

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,496
  • Înscris: 14.11.2005

View Posttodea20, on 07 decembrie 2018 - 21:51, said:

Zici ca Sipadan'ul te-a impresionat cel mai mult pana acum?

Mi-a placut Sipadanul f mult. Noi am stat le Seaventure Dive Rig. Sunt singurii care iti ofera 2 zile garantat in Sipadan pentru  5 nopti de cazare. Restul iti ofera doar 1 zi.

Pentru ca nu era foarte aglomerat, noi am prins 3 zile in Sipadan.

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate