Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
casa verde 2024

Intrerupator cu N - doza doar cu ...

Incalzire casa fara gaz/lemne

Incalzire in pardoseala etapizata
 Suprataxa card energie?!

Cum era nivelul de trai cam din a...

probleme cu ochelarii

Impozite pe proprietati de anul v...
 teava rezistenta panou apa calda

Acces in Curte din Drum National

Sub mobila de bucatarie si sub fr...

Rezultat RMN
 Numar circuite IPAT si prindere t...

Pareri brgimportchina.ro - teapa ...

Lucruri inaintea vremurilor lor

Discuții despre TVR Sport HD.
 

Secureii e baza! Si Partidul !

* * * * * 1 votes
  • Please log in to reply
13 replies to this topic

#1
Ghita_Bizonu

Ghita_Bizonu

    Confectionez manusi din pielea clientului

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,827
  • Înscris: 16.10.2012
„Partidul e-n toate
E-n cele ce sunt
Și-n cele ce mâine vor râde la soare
E-n pruncul din leagăn
Și-n omul cărunt,
E-n viața ce veșnic nu moare.”



e............ dragele, dragii si draCii (incubi si sucubi) Bizonului am avut zilili astea o surpriza
Intamplator am dat peste un post ce mi s-a parut incitant   catre scandalos prin obscenitatea lui

Quote

young-and-happy
07 iulie 2017 10:57
Lasati istoria in pace, dle maior de Securitate, sau ce grad veti mai fi avand, Liviu Petrina. Ar fi mult mai interesant sa ne povestiti rolul pe care l-ati jucat in demolarea imaginii publice a PNT-CD in prima jumatate a anului 1990. Dvs care, pe proprie declaratie, ati fost translatorul de japoneza al lui Ceausescu, avand gradul apud Mircea Dinescu de maior de Securitate, ati „reinfiintat” PNT nu se numea inca CD in ultimele zile din decembrie 1989 mai exact pe 26, 27 si 28 la Casa Titulescu de pe Soseaua Kisseleff. Daca erati un simplu transator care n-are nimic sa-si reproseze, cum ati afirmat in fata dlui Coposu, atunci cum ati de avut acces la aceasta casa si cum de ati obtinut cheia ? Dnii Coposu, Bani Ghica, Diaconescu etc. au aflat de „reinfiintarea” PNT din afisele tiparite in culori ! care aparusera in punctele cele mai frecventate din Bucuresti in acele zile. De ajunsesera, vorba unui amic, sa se duca Coposu si ceilalti supravietuitori taranisti ai puscariilor comuniste sa se duca si sa se inscrie in PNT la Liviu Petrina in Casa Titulescu ! Iata un subiect de istorie despre care sunteti mult mai competent sa vorbiti, decat despre Revolutia de la 1848.
Sursa : http://romanialibera...-458086?c=q2561


Eu de la inceput m-am mirat de rapiditatea reinfiintarii PNT. Inca se tragea dar aud la radio ca se reinfinteaza PNT ca „partid de opozitie” Opozitie la cine ?! LA Ceasca. la "comunism" in gnl sau la revolta populara?
Si intotdeauna am banuit ca PNT s-a reinfiinta de catre ..ei da!  unii securei care au luat cu ei „obiectivele” istorice :”Semneaza domnule! Uite ca semnez si eu!!”
Dar inteleg ca a fost si mai „baroc” – niste securachi reinfiinteaza PNT iar supravieturitorii se inscriu (si apoi sunt pusi la fereastra asa ca bunica ca vine postasu cu pensia!! )
Asa ca incep sa caut pe net si gasesc.. Gasesc!!!


Quote

   Mai toate cărțile ce abordează istoria PNȚCD (singura excepție de care am cunoștință este cartea lui Ion Varlam, “Pseudoromânia – Conspirarea deconspirării“), precum și mulți dintre fruntașii acestui partid trec cu vederea un episod desfășurat în ultimele zile ale lui ’89: fuziunea, la 26 decembrie 1989, dintre Partidul Creștin Național Țărănesc (PCNȚ)înființat la 22 Decembrie 1989 de Liviu Petrina, Ioan Alexandru și Iftene Pop – și Partidul Național Țărănesc (PNȚ), revigorat în focul Revoluției și reprezentat în acele zile de Corneliu Coposu, Ion Puiu, Ion Diaconescu, Nicolae Ionescu-Galbeni etc. Partidul Național Țărănesc Creștin Democrat (PNȚCD) a fost rezultatul acestei fuziuni. Și, oricum ai întoarce cuvintele, definițiile și faptele peste cap ca să dea “rezultatul scontat”, reprezentanții a două partide ce fuzionează într-unul singur sunt cofondatori ai acestui din urmă partid.
Faptul a fost consemnat în documentele PNȚCD. Dreptatea, ziarul partidului, reproduce la 28 septembrie 1991 Raportul Politic al Congresului PNȚCD din 1991, prezentat de Ion Diaconescu, în care este menționată explicit această fuziune – contestată sau trecută cu vederea până azi de mulți țărăniști, fie din neștiință, fie din rea-voință sau cine știe ce orgolii.

Însă faptele rămân. Există documente, există încă martori ai acelor zile și e nedrept ca istoria și adevărul să fie lipsite de acele evenimente, doar pentru faptul că <b>PCNȚ era reprezentat de Liviu Petrina, Iftene Pop și Liviu Suianu, “tinerii securiști” </b>(cum îi numește jurnalistul Liviu Valenas în cartea lui Ion Varlam), evident nu foarte populari în unele cercuri.
În cartea lui Liviu Petrina veți afla în detaliu cum s-au petrecut lucrurile. Numeroasele și amplele note de subsol furnizează detalii și referințe lămuritoare – chiar dacă unele dintre ele cuprind opinii nu chiar favorabile autorului.

Quote

   Comunicatul de UNIRE PNȚ-PCNȚ
“În ședința comună extraordinară ce a avut loc la 26 decembrie 1989 în București, constatându-se identitatea de doctrină și program dintre Partidul Creștin Național Țărănesc și Partidul Național Țărănesc, forurile de conducere au hotărât ca denumirea partidului nostru să fie PARTIDUL NAȚIONAL ȚĂRĂNESC – creștin democrat. Organele de presă ale Partidului sunt Dreptatea și Renașterea. Sediul Partidului este în București, Șos. Kiseleff nr. 47, Sector 1, telefon etc.</i>”
Apărut în nr. 2 din Renașterea, acest comunicat a fost republicat în primul număr din Dreptatea, Anul XXII (Seria a IV a, nr. 1), din 5 februarie 1990, p. 2; adresa a fost înlocuită cu cea a noului sediu, unde se mutase PNȚCD, începând cu 3 ianuarie 1990: Bulevardul Republicii 34, astăzi Carol I nr. 24.
Așadar, Sediul inițial al PNȚCD (26 Decembrie 1989-3 Ianuarie 1990) a fost la Casa Titulescu, unde se organizase PCNȚ. La 3 ianuarie 1990, PNȚCD s-a instalat în actualul Sediu Central din Piața Rosetti. Din cele două saloane de la stradă, Seniorul și-a ales biroul mai mic, cel mare oferindu-l Secretarului General…
Este interesant de adus din Jurnalul  lui <b>Ion Rațiu</b> reacția la această Unire. Dânsul notează Duminică, 31 Decembrie 1989: “<i>… Costel Constantinescu-Klaps mă caută de urgență. Reușesc să obțin numărul imediat, dar n-am răspuns [de la el]. Vorbesc cu [Ionel] Jovin însă. Coposu face niște greșeli foarte grave. Ne-a făcut o încurcătură din care nu știm cum să scăpăm. A făcut o fuziune cu un oarecare Alexandrescu [Ioan Alexandru] – “Pocăiții”, mă informează. I-am spus că va veni Liți Faina să facă ordine… Când îl găsesc, Constantinescu-Klaps îmi explică situația. Coposu e cel care a făcut fuziunea cu baptiștii și-i spune Partidul Național Țărănesc Creștin și Democrat“. Sau: Sâmbătă, 6 Ianuarie 1990: “… Sora lui Coposu mi-a vorbit… că tinerii se îmbulzesc să se înscrie în Partidul Național Țărănesc Creștin Democrat. Liți [Faina] are aceeași reacție ca și mine. Noi nu putem să acceptăm denumirea de Creștin. Îmi spune chiar că Jovin și alții au înființat un alt Partid Național Țărănesc Maniu. Noi să-i spunem simplu PNȚ. Fără nici o codiță, am zis. Liți nu are încredere în Coposu. Face jocul comuniștilor. Al lui Brucan, care vorbește de pluralitate, dar numai în cadrul FSN. Ne vom opune…” Sau: “… Oamenii cei noi, care sunt foști comuniști, să rămână în Partid, de acord, dar numele să revină la forma originală. Adică, simplu, PNȚ. Să cadă “Creștin și Democrat“</i>.


(Extras din cartea Martor și judecător la unele dintre lucrările politice ale lui Corneliu Coposu, de Liviu Petrina, Editura Maritain, București, 2016, pp. 35-36)
http://englishromani...-controversata/

Uaauuuuuuuuu! Uuuuuuuuuuuu!
Deci chiar asa trei securei fac la 22 decembrie un PCNT iar batranii taranisti fac fuziune cu ei. SI Liviu Petrina ia biroul cel mare ...
(Ion Alexandru- poet cu suflet mare , crestin afirmat chiar in anii 80 cand... om de inima insa cu mai putine "tigle pe casa" decat Paunescu Kapu Kakuru Adrian . Pesemne cei 3 securei l-au luat la sentiment cu liru' liru' crocodilu' )


Dar am mai gasit .... Mișu Barcan , fots antrenor la Dinamo, ce fu secretarul  particular al lui Coneliu Coposu:

Quote

Erau atunci în partid alți oameni, <b>Liviu Petrina, Iftene Pop, Pavel Suian, care veneau din niște structuri mai ciudate, legate, spun eu, de UM0544 și UM0195, unități speciale</b>. Era unul, Ștefan Lăpușan, mai cultivat, fost șef de rețea, care s-a văzut cu dl Coposu să-i spună unde găsește arhiva partidului. Petrina și Iftene i-au pus tălpi. Eu, ca antrenor la Dinamo, aveam dreptul să intru să selectez sportivi oriunde la MI, mai puțin la unitățile pomenite mai sus.
http://jurnalul.ro/s...tie-553803.html
Deci cam asa : cei trei securachi infiintatori e Partid Istoric de pOpozitie imediat ce Nae pleca cu elicopteru'  erau niste securei mai speciali chiar si in cadrul "manastirii Secu" .. Da sa continuam cu Barcan :

Quote

● Ați pomenit de MS Regele Mihai... Domnul Coposu era monarhist și credea că ar fi fost necesar un referendum care să stabilească sau nu reîntoarcerea la Constituția din 1923. A existat în acest sens o înțelegere între dl Coposu și Emil Constantinescu, nerespectată de ultimul după decesul președintelui PNȚCD?
Există chiar o casetă, înregistrată de ziaristul Paul Constantinescu, din SUA, difuzată pe canalul 57 de acolo, în care viitorul președinte al României afirma clar că la șase luni după ce va ajunge la Cotroceni o să organizeze un referendum. Nu s-a ținut de cuvânt. Cred că ar fi fost mult mai bine cu monarhie constituțională.
● În 1990 a fost și prima sciziune din PNȚCD... A plecat veteranul Ion Puiu, care a făcut un partid de buzunar. Ce a fost atunci?
   Puiu era prieten cu Petrina și Iftene Pop, care l-au direcționat să facă sciziune, dar fără să plece și ei din partid. Puiu, altfel un om foarte curajos, avea ceva probleme în partea superioară a corpului. Totuși trebuie să spun că el a fost singurul care a încercat să-și depună candidatura la Marea Adunare Națională împotriva lui Nicolae Ceaușescu. La sciziunea aia a fost ceva scandal în curtea sediului, dar cum a apărut domnul Coposu lucrurile s-au calmat. Puiu a plecat singur și partidul nu a fost afectat. Se încercau dezbinări, unii lideri făceau greșeli, cum a fost Lup când cu puciul de la Moscova, când a dat declarații ambigue, dl Coposu reușea să repare ce stricau alții.
● Exista în partid o concurență între Ion Rațiu și Corneliu Coposu?
Rațiu avea ambiția să ajungă președintele țării. A încercat asta până și după moartea lui Coposu. Făcea diferite manevre, încerca din când în când să conteste autoritatea domnului Coposu, dar nu le ducea la capăt, nu producea rupturi. Băga șopârle și fitile. E adevărat că domnul Coposu i-a spus când s-a întors din Germania, bolnav, "Iancule, iartă-mă că n-am murit".
● În 1992, dl Coposu a devenit senator. S-a spus că ar fi făcut manevra asta inițial doar ca să ridice lista CDR și apoi s-ar retrage. A ieșit un scandal cu PAC, care avea primul candidat picat, poetul Ștefan Augustin Doinaș.
E o făcătură, nu a existat o asemenea înțelegere cu PAC sau cu domnul Nicolae Manolescu. Pe mine m-a luat ca expert parlamentar, la comisia de administrație publică locală, împreună cu Viorel Ochia, despre care nu mai știu nimic.
● Când se făceau listele de candidați ieșea cu scandal. Avea domnul Coposu ultimul cuvânt, impunea favoriți?
Dânsul mai mult media discuțiile care ieșeau, normal. Voia să afle calitățile personale și profesionale ale candidaților care concurau la un loc eligibil, cerea argumente și contraargumente.
● A fost acuzat că a adus o echipă de economiști considerați de stânga, ca Spineanu, Ciumara și Radu Vasile, că nu a întărit garnitura a doua a partidului...
Persoanele pe care le-ați enumerat mai sus și alții din conducerea partidului se tot certau între ele, dar toți voiau "să se pozeze" cu domnul Coposu. Când plecam în străinătate, le lăsa o listă cu pașii politici și ce trebuie făcut în lipsa lui. La întoarcere era dezamăgit că nu făcuse nimeni nimic. Îi ziceau: "Te-am așteptat pe tine, Cornele".
● Pe Victor Ciorbea dânsul l-a recomandat pentru postul de potențial premier?
Cât a trăit, nu a fost vorba despre Ciorbea nici o clipă. A fost o înțelegere ulterioară între Diaconescu și Constantinescu. După moartea domnului Coposu s-au luat decizii anapoda. Când a fost scandalul dintre Băsescu și Ciorbea, a venit Wim van Weltzen de la Internaționala Creștin-Democrată și a sugerat să facem alegeri anticipate, să scăpăm de PD din Guvern, fiindcă avându-i în combinație nu puteam să ne punem în aplicare programul. Ciorbea înțelesese, dar s-a ridicat Ionescu-Galbeni, urmat de ai lui Dudu Ionescu, Remus Opriș și au zis "nu!". Weltzen le-a spus că omoară partidul. și a avut dreptate.
http://jurnalul.ro/s...tie-553803.html

Interesanta lectura .. Deci Ion Puiu, omul care care a încercat să-și depună candidatura la Marea Adunare Națională împotriva lui Nicolae Ceaușescu, era prieten cu Petrina și Iftene Pop. De cand ? De dinainte sa isi depuna candidatura? SI chiar avea " avea ceva probleme în partea superioară a corpului" (capu presupun!) sau era doar "teleghidat" de niste securei mai speciali care la 22 decembrie anuntau ca au reinfiintat Partidul National Taranesc?!  De capu lor cel securist?!!!
Continuam:

Quote

Am înțeles că ați ținut legătura unii cu alții, cei care fuseserăți în închisoare, în perioada ‘64-’89, că ați avut întâlniri și asta v-a ajutat după aceea să demarați mai repede intrarea în legalitate a partidului. Și v-ați manifestat foarte prompt în acele zile. Spuneți-mi, vă rog, cine mai participa în afară de dumneavoastră ṣi domnul Coposu și ce discutați?
Ion Diaconescu: " Nu puteam face întâlniri așa, cu număr mare, [numai] câte două-trei persoane. În cercul acesta al celor mai apropiați [erau]: Coposu, Diaconescu, Ioan Puiu, […] Bărbuș, Ionescu-Galbeni, Alexandru Bratu, […] Gabrielescu. Eu personal țineam cu peste 100 de persoane legătura, membri ai Tineretului sau cu care am fost în pușcărie, cu care am fost în lagăr. […]
Pe 22 [decembrie 1989] m-am dus la Coposu […], făcuse un fel de sediu în ilegalitate, al partidului, pe Mămulari, lângă Piața Unirii. Și între timp urmăream la televizor: toată lumea alerga și vorbea prin oraș, pe la piață, cutare. […] Și am trimes imediat, atuncea în 22, o scrisoare către F.S.N., în care aduceam la cunoștință că ne-am reluat activitatea în libertate și că sprijinim F.S.N.-ul în acțiunea lui de reintroducere a libertăților și toate astea. Și le ceream să fim chemați la o discuție, ca să colaborăm în această direcție. N-am fost chemați și, între timp, a apărut fenomenul… ăștia, cu partidul ăsta, [al lui] Petrina… :[…]
Și eu m-am dus cu un exemplar din manifest [Apelul pentru intrarea PNȚ în legalitate]; Coposu cu Ionel Lup au plecat să-l ducă la Casa Scânteii și pe urmă să încerce și la Televiziune; alții nu știu în ce direcție… Eu l-am luat, și am mers aici, în centru, la [Palatul] Universul, unde era Informația Bucureștiului… M-am dus, am intrat, nu era nici o pază, a apărut un redactor din ăsta tânăr, când am început să vorbesc despre țărăniști, despre Maniu, se uita la mine căzut din lună, nu auzise de așa ceva! „Domnule, nu cunosc chestiile astea, să vă dau pe unul în vârstă, de 50-60 de ani…„, care, mă rog, era „pe stil vechi„. Ăsta a citit manifestul, era în temă, zice: „Da, vi-l public, dar am primit dispoziție că nu publicăm nimic fără avizul lui tovarășul Brucan!„ – Brucan era așa, un fel de cenzor al întregii publicități. „Și unde îl găsesc eu pe Brucan?„, „La Casa Scânteii!„ Păi dacă mă duceam acolo, la Casa Scânteii, puteam să apelez la niște ziare mai mari! Dar eu nu am ajuns, mă gândeam eu atunci că or fi ajuns Coposu și ăilalți, care au plecat în direcția aia. „Eu am venit aicea, la mata! De altfel, noi de ce am mai făcut o revoluție acuma?! Ați văzut ideile revoluției, ale F.S.N.-ului. Uite, citește manifestul nostru, că aceleași idei suntem: democrație, libertate, deci…„ „Da, da, dar așa avem dispozițiune…„, n-a vrut să publice! Am plecat. […]
Până la urmă s-a reușit: Bani [Șerban] Ghica avea pe un nepot în Germania, a aranjat la telefon și a dictat la telefon și a dat publicitate prin Germania, la [Radio] Europa Liberă s-a publicat, pe linia asta. Noi, când ne agitam aci, că nu aveam posibilități, vine unul din oraș cu un manifest, „Partidul Național Creștin…„, nu știu ce. Și citim: vorbea de Maniu, de nu știu ce, dar nu de noi. „Măi, ce-i cu ăștia, sunt nebuni?!„ Citim noi numele, erau niște nume necunoscute, mai erau și vreo două nume cunoscute, dar nu știam noi că sunt țărăniști. „Ce-i cu asta, măi?! Adică noi ne chinuim de atâția amar de ani, facem 17 ani de pușcărie, și acuma apar niște necunoscuți și vorbesc despre Maniu!„, că au făcut partid, un nou partid. Puiu zice: „[Au] sediul în casa Titulescu„. […]
A doua zi Puiu a venit, a spus că i-a găsit, a fost la ei, sunt niște băieți buni, ardeleni, care… nu mai știau că mai există supraviețuitori țărăniști și că ei își propuseseră să fie primii, să aibă dreptul de preempțiune. Dar că sunt dispuși să colaboreze cu noi, cutare, și că a aranjat că mâine seară, sau poimâine seară, vin la Coposu acasă. […] Eu nu am venit în seara aia, când au fost ei. Și au venit Petrina, Iftene Pop, și cu ocazia asta s-a aflat că ei… așa, după relatarea lor, nu am putut să le verific biografia, că ei erau funcționari în Ministerul de Externe:L, și cu ocazia unor lucrări făcute de ei acolo, ei s-au manifestat, au făcut niște referate, niște comentarii, nu știu ce, de reabilitare a lui Maniu. Pe chestia asta au fost scoși, ziceau ei, din Ministerul de Externe. „Dar cum ați luat sediul ăsta, la casa Titulescu?„ „Păi eu sunt un fel de redactor la o revistă UNESCO, editată de UNESCO, iar sediul este în casa Titulescu. Eu am cheile de la casa Titulescu. Și dacă am avut cheile, am pus sediul aicea.„ Ei, Coposu îmi spune că sunt [oameni] de înțeles, s-a stabilit că fuzionează cu noi și a stabilit să-l numească pe Petrina unul dintre secretarii generali, mai era unul, Ionel Lup… cu ei era poetul Ioan Alexandru, auzisem foarte puțin de el, și acesta… și Petrina. Și pe aceștia să-i bage în birou, unde eram mai mulți. Eu am fost nemulțumit că niște oameni… Coposu zice: „N-are, bă, nici o importanță! Acuma ei au sediu, au mijloace, au mașini de tipărit, nu vezi că au scos manifeste?..„, noi eram așa… n-aveam nimic, vă spusei! „…ne-ajută cu chestiile astea…„ <„Bine, domnule„, am acceptat pentru moment, însă în partid de la început s-a născut un curent din ăsta, oarecum de respingere de grupul lor. Pentru că erau socotiți… mai ales că s-a început și o campanie, era la modă la ora aceea, în contra lui Petrina, că a fost turnător, informator la Securitate. Care nu a ieșit nimica, la verificări, dar curentul se făcuse.
Ete na scartz Marghiolito cei 3 crai de la rasarit , băieți buni, ardeleni, nu mai știau că mai există supraviețuitori țărăniști ? Eu stiam vreo 2!! Sigur este ca cei 3 securei isi doreau <b||>să fie primii, să aibă dreptul de preempțiune insa oare la ordin sau de capu lor?
Eu zic la ordin.
Voi ce credeti?

Apropos voua va vine sa credeti ca niste tovarasi oportunisti (ca nu stiu cati erau comunisti.. sigur ca erau mai mult sau mai putin oportunisti.. si asta e inca bine ca mai erau parvenitii si arivistii!!) care cu chiu cu vai au reusit sa intre ca angajati in MAE  isi rizica astfel carierele?! Bun, cadea Nae INSA nu era inca sigur ca nu ar fi fost posibil un interludiu de 1-2 ani in care sa fi rams cu PCR la comanda si unic... Ma refer la informatiile pe care le aveam la 22 dec 1989...

Da ia sa vedem PNT si lustratia

Quote

De altfel, asta e foarte interesant, în ziua de 22-23 [decembrie], fiind în casă la Coposu, erau acolo doi tineri care mi-au pus următoarea întrebare: „Domnule Diaconescu, noi vom primi în partid foști membri ai Partidului Comunist?„ Iar eu: „Cum o să primim așa ceva? Nici gând!…„ ṣi ei, foarte încântați de asta. Am stat eu și m-am gândit după asta: măi, ce e… Partidul Comunist are aproape patru milioane de membri ṣi ăștia sunt toți profesori, armată, structura activă a societății; păi dacă nu-i primim, noi rămânem cu cine?! Rămânem ăștia bătrânii, ăștia care am fost în pușcării, <b>țăranii, care nu prea erau încântați de comunism, dar ce faci cu ei, nu reprezintă o forță… nu, am greșit! Noi trebuie să facem o demarcație clară! Sunt unii răspunzători de tot ce s-a întâmplat, sigur că fiecare are o vină în faptul că a fost inactiv, dar e mică. Și având în vedere situația că majoritatea a fost în această situație, <i>numai cei care au condus regimul comunist, cei care au făcut crime, care au contribuit prin comportamentul lor la acest dezastru pe care l-au înscăunat, adică trebuie făcută o lege a lustrației de așa manieră ca toți ăștia vinovați de toată perioada comunistă, să fie pedepsiți într-un fel oarecare, și în tot cazul să nu fie primiți. Iar pe restul, trebuie neapărat să fie primiți, să deschidem porțile, că altminterea este o greșeală</i>…

Adica lasati comunistii sa vina la noi! SI au venit :arivistii !! I(mi vien sa cred ca ei erau mai anticomunisti decat batranii taranisti ...

Dar ati observat ce zicea Diaconelu?  țăranii,, dar ce faci cu ei, nu reprezintă o forță. Asa zisul Partid Tăranesc  ... a neglijat taranii!!
Pai sa nu zici de neamu lor de Suieni?!

Dar sa continuam

Quote

Gabriel Țepelea: În ziua următoare am avut o surpriză: un prieten, scriitor, m-a întrebat la telefon dacă o chemare în numele Partidului Național Creștin, afișată pe ziduri la intrarea în metrou etc. emană de la partidul nostru. I-am cerut detalii și mi-a spus că o serie de intelectuali prezenți în acea invitație – între care figurau: părintele Constantin Galeriu, părintele Stăniloaie și diplomați ca Liviu Petrina, Iftene Pop – erau chemați, de către cei nominalizați, să pună bazele noii formații [politice]. Nicăieri nu era vorba explicit de Partidul Național Țărănesc, dar direcția spre care se tindea era cea națională și creștină. Am luat legătura cu ceilalți prieteni din partid care erau la fel de consternați ca și mine. De ce, fiindcă termenii vehiculați în afișe puteau semăna confuzie între aderenți și printre simpatizanții noștri. […] Nu dispuneam de mijloace de informare și am acceptat să stăm de vorbă cu<b> inițiatorii afișului, care erau doi transilvăneni din Ministerul de Externe. Numele lor: Liviu Petrina și Iftene Pop. Discuțiile s-au finalizat prin includerea acestei formațiuni incipiente în cadrul P.N.Ț. Am văzut comentarii care vorbesc de fuziune între P.N.Ț. și Partidul Național Creștin, dar mi se pare că nu se păstrează proporțiile cuvenite când e vorba de Partidul Național Țărănesc, prezent în revoluția de la 1848 din Transilvania, fondat oficial cu ocazia Congresului de la Miercurea Sibiului, din 1868, și o propunere de inițiere a unui partid, ca aceea din manifestul amintit. Cred, deci, că trebuie să utilizăm termenul de absorbție. Absorbția s-a realizat prin atribuirea postului de secretar general al P.N.Ț. lui Liviu Petrina și două locuri în conducerea centrală pentru Iftene Pop și Ioan Alexandru. Evident că numărul celor aduși de Petrina și incluși în structurile partidului este mult mai mare. […] Am făcut parte din grupul celor numiți acum „părinții refondatori ai partidului„, adică dintre semnatarii reînființării partidului, la 8 ianuarie 1990.
Apariția unor nume noi, necunoscute fruntașilor cu vechi state în partid, s-a soldat cu două efecte imediate: cei din grupul Petrina cunoșteau bine mecanismul de funcționare a societății din perioada comunistă și au avut câteva inițiative utile: demersurile pentru recuperarea sediilor P.N.Ț. din strada Clemenceau – ulterior Gabriel Péri, nr. 6 și 9, erau de fapt două clădiri – rămăseseră fără rezultat. Atunci, Petrina a pus la dispoziția partidului casa Titulescu. Acolo s-au ținut primele ședințe ale partidului, din decembrie 1989 și de la începutul lui ianuarie. Ulterior, autoritățile au oferit P.N.Ț. sediul actual, din bulevardul Carol nr. 82.”
http://www.rador.ro/...

Cu tot repectu domnu colonel le pavoazeaza tare frumos ... asa incienpenti cum erau cei 3 securachi
puteau s afaca multre belele senirilor si PNT (s au facut! Daca PNT a fost distrus .. ei l=-au distrus! Ca aveau "experienta"  .. ca nu PONTcd este primul partid distrus de astia .. )

Ei si din toata aceasta baroca incurcatzea acum va intreb : cine a infiltrat pe cine? Secureii pe taranisti sau taranistii pe securei?!

Oricum .. ramene mica bizarerie cum niste "tovarasi de nadejde" (ca numa astai intrau la MAE!) in data de 22 iute au dat comunicat ca ei infiinteaza PNT si ca a doua zi aveau afisu tiparit color....
Adica ce stia nesfanta treime Liviu Petrina, Iftene Pop și Liviu Suianu si  nu stiau altii ?!

#2
KyKyKyKy

KyKyKyKy

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 23,157
  • Înscris: 18.04.2008
Securei sau securiști?

#3
Ghita_Bizonu

Ghita_Bizonu

    Confectionez manusi din pielea clientului

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,827
  • Înscris: 16.10.2012

 iliketoforkmyself, on 20 septembrie 2017 - 19:15, said:

Bai, nu esti tu ala care a cerut sa fie banat ? Posted Image

Verifica citatele. Cauta persoanle citate.

 KyKyKyKy, on 20 septembrie 2017 - 19:27, said:

Securei sau securiști?

Cum vrei sa le zici. Agenti a DSS

#4
vio69a

vio69a

    Superior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 69,266
  • Înscris: 28.05.2013
Deci, despre ce sa vorbim ? despre taranisti, despre securisti, despre comunisti, sau partid in general ca un corolar al tuturor influentelor ?

Edited by vio69a, 20 September 2017 - 23:56.


#5
Ghita_Bizonu

Ghita_Bizonu

    Confectionez manusi din pielea clientului

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,827
  • Înscris: 16.10.2012

 vio69a, on 20 septembrie 2017 - 23:56, said:

Deci, despre ce sa vorbim ? despre taranisti, despre securisti, despre comunisti, sau partid in general ca un corolar al tuturor influentelor ?

Scuze dar nu cred ca la varsta ta mai trebuieste ca careva sa iti dea temna de dezvoltat.
Eu am pus doar niste texte  si am dat adresele la care se afala articolele - care sunt mai lungi. Textele se refera la o anume sitiatie din prima luna de dupa 22 dec 1989...

Eu mi-am dat cu parerea asupra unei bizarerii bizare. Adica 2 tovarasei "bine"  , angajati la MAE .... pe data de 22 dec 89 (cand inca nu se stia .... nci cine  nici ce va fi  si nici pre unde se afla Cabinetele 1 si 2) ii apuca asa nebunia rivolutionera si decid sa reinvie PNT. Ete na. Asta este ptr prosti.
Pentru prosti  ca angajarea la MAE nu se facea oricum - te verificau temeinic. Asta daca nu te si racolau. Si postu' avea unele colaterale - prestigiu, iesiri in Strainezia (adica valuta) samd etc. Ntz ... oameni ajunsi aici in orele alea se bagau sub masa, se invoiau brusc ca bunicu (mort de 20 de ani) e grav bolnav, se duceau la medic "doctore nu poti sa imi bagi limba in ghips? Bine atunci macar mana dreapta sa nu pot semna!", ca sa nu sa "se compromita" .... sa castige timp sa vada pe ce parte cade banu' ....
Insa aia 2 ce fac? Isi risca cariera ! De fapt renunta la cariera!! Zau?! Cum asa?! Tie nu ti se pare suspect? Hai ca ai trait epoca aia si nu pari ca erai inginer cu carca intr-o fabrica de mobila!
Ia de aici despre Iftene Pop : "(născut la data de 15 martie 1937, in comuna Dumbravita, jud. Maramures) a  fost membru UTC si ales "organizator de grupa". Dupa absolvirea Facultatii de drept din Iasi, in 1961 a fost repartizat la Procuratura raionului Teleajen, unde a lucrat doi ani "dovedind seriozitate, competenta si corectitudine in rezolvarea sarcinilor profesionale". Membru al Partidului Comunist Romin din 1963. Din 1963 a urmat doi ani cursul postuniversitar de relatii internationale, apoi a fost incadrat in Ministerul Afacerilor Externe - Directia tratate. In 1972 a fost trimis trei ani la specializare la Institutul universitar de inalte studii internationale din Geneva. Tatal sau, Pop Onisim a fost membru al Partidului Comunist Romin." Tie cum ti se pare? Procuror in 1961, a trecut la externe din 63 .. si la 52 de ani isi rizica cariera? Din dragoste ptr taranism si Maniu cand tac-su era vechi si batran comunist?
Din cate tin minte si ceilati 2 nesfinti au biografii cam la fel....
Tie ti se pare normal? Ca mie nu!

Ma rog , ma rog sa zicem ca eu am ramas cu reflexe din epoca aia - ca daca nu stiam pe ce picior dansez si cum si cu cine imi beam cafeaua .... pasiunea mea ptr bancuri ar fi putut sa ma coste ...  Asa cum am ramas cu cititu printre randuri .... si atentia la ce nu se spune/scrie.

In alta orine de idei ...
Tu ar trebui sa stii mai bine decat mine (referinta la varsta) ca fiecare Sef vine cu oamenii sai. Si ca cei inlocuiti pierd din importanta , din functii , privilegii si pe vreme "aia" , uneori, se "pierdea" si vila. Mazilii nu ziceau "traiasca ca si asta nou e comunist" ci nutreau o oftica crunta celor care i-ar fi "nedreptatit" .
Si "noi" , adica cei care am trait in Romania am apucat sa vedem, niste schimbari. Dinati gasca lu' Paucher  si Luca trimisa la "munca de jos" (nu char jos da fara masina, sofer si vila!) .. Apoi dupa scandalul cu planul Valev alta serie de inlocuiri. Apoi gasca lu Dej schimbata cu gasca lu Ceasca. Nici unu nu murea de iubire fata de cei care il inlocuisera...
Ori in 25 dec 89 era clar ca vitorul unora arata vanat ca un ochi ce a primit un pumn tzapan...  Crezi ca astia au inceput sa aplaude pe cei care ii inlocuisera?
\Ada-ti aminte cum primii ziaristi "incomozi" au fost JAck Cristoiu si Cornel Nikstorescu. 2 insi care erau din "suita Printisorului" si care isi vedeau viitorul spulberat.

Ma rog mi se poa zice ca entuziasmul moral samd. Nu cred.

Eu nu am vazut decat 1 , hai 2 comunisti convinsi si poate inca 4 semiconvinsi. Restul erau , in cel mai bun caz, doar oportunisti daca nu si arivisti cam fara scrupule da plini de "scrofule morale" . AM lucrat intr-un institut in care erau si destui pui de activisti de rang mai mic .... si toti puii astia de curva comunista erau nemultumiti de socialismul care le ridicase famelia din maldaru de balegar. Toti visau "capitalism" si "drepturi" .. adica se visau milionari si credeau ca au dreptul la vila "nationalizata" ... si toti au devenit "anticomunisti radicali". Bine-ntels ca familiile lor erau excluse ... de l;a acuza de comunisti!

#6
trabaho

trabaho

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 432
  • Înscris: 21.08.2017
pntcd exista si in prezent.

http://www.pntcd.ro/

Edited by trabaho, 21 September 2017 - 11:53.


#7
vio69a

vio69a

    Superior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 69,266
  • Înscris: 28.05.2013
tot in prima luna de dupa 89 a inceput si o masiva vanzare de copii.
Sute de adoptii in special pe filiera Canada, si Franta de la casele de copii din teritoriu.....
Vanzare pe fata.


PS.
Am citit cu atentie ce ai scris, replic  mai tarziu.

Edited by vio69a, 21 September 2017 - 12:17.


#8
vio69a

vio69a

    Superior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 69,266
  • Înscris: 28.05.2013
Deci tu vorbesti  de scenarii si regie.
Unde securiatii ar fi avut un rol, parte din ei si de asemeni parte din PCR care a vrut sa se bucure de averile agonisite, la lumina zilei, nu sa se ascunda de Ceausescu si lege 18.
Astia au aderat planului in care apoi au fost coptati, au organzizt impuscaturi false, revolta populara exagerata, au gaurit ca niste nesimtiti drapelul national, chesti care nu am sa o iert acestei "revolutii",.
Rasplata, pe masura.
Magazine centrale, fabrici, alte imobile, terenuri, cazarmi, bunuri de cAP, toate vin la pachet cu aportul lor la daramarea lui Ceausescu.

Asa am auzit de fratii Paunescu, de exemplu ca in nici cateva luni erau milionari in dolari....
Si cati ca ei.
Si se deschide pofta si altora, care gasesc repede gaurile intr-un sistem amortit, anchilozat, facut sa mearga cu dictatura, nu cu banda de borfasi

#9
Ghita_Bizonu

Ghita_Bizonu

    Confectionez manusi din pielea clientului

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,827
  • Înscris: 16.10.2012

 vio69a, on 21 septembrie 2017 - 21:41, said:

Deci tu vorbesti  de scenarii si regie.
Unde securiatii ar fi avut un rol, parte din ei si de asemeni parte din PCR care a vrut sa se bucure de averile agonisite, la lumina zilei, nu sa se ascunda de Ceausescu si lege 18.
Astia au aderat planului in care apoi au fost coptati, au organzizt impuscaturi false, revolta populara exagerata, au gaurit ca niste nesimtiti drapelul national, chesti care nu am sa o iert acestei "revolutii",.
Rasplata, pe masura.
Magazine centrale, fabrici, alte imobile, terenuri, cazarmi, bunuri de cAP, toate vin la pachet cu aportul lor la daramarea lui Ceausescu.

Asa am auzit de fratii Paunescu, de exemplu ca in nici cateva luni erau milionari in dolari....
Si cati ca ei.
Si se deschide pofta si altora, care gasesc repede gaurile intr-un sistem amortit, anchilozat, facut sa mearga cu dictatura, nu cu banda de borfasi


N u. Eu observ  o cestie bizara. Stii unii zic ca PNT ar fi fots infiltrat de securachi. De fpat se pare ca e cam invers cu infiltrarea ... adica senirtii au stiut prea bine ce fac da nu aveau loc de intors..
Insa tu mergi pe caile sugerate .. "complot", "conspiratie", "constipatie" samd etc.
Culmea ca te contrazici de la un pasaj la altul. Dinati pui placa "a vrut sa se bucure de averile agonisite, la lumina zilei, nu sa se ascunda de Ceausescu si lege 18| ca apoi sa observi ca de imbohgatt s-ua imbogatot pe urma ...

#10
enough1453

enough1453

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,109
  • Înscris: 29.07.2017

 Ghita_Bizonu, on 21 septembrie 2017 - 08:04, said:

... a  fost membru UTC si ales "organizator de grupa". Dupa absolvirea Facultatii de drept din Iasi, in 1961 a fost repartizat la Procuratura raionului Teleajen, unde a lucrat doi ani "dovedind seriozitate, competenta si corectitudine in rezolvarea sarcinilor profesionale". Membru al Partidului Comunist Romin din 1963.
Tu de cine vorbesti aici?
De Emil Constantinescu?

Quote

s-a înscris la Facultatea de Drept a Universitatii Bucuresti. Obține Diploma în Științe Juridice în 1960 și după îndeplinirea stagiului militar la Piatra Neamț își începe activitatea ca judecător stagiar la Tribunalul Regional Pitești, secția economică.

Edited by enough1453, 22 September 2017 - 04:18.


#11
vio69a

vio69a

    Superior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 69,266
  • Înscris: 28.05.2013
Nu ma contrazic.
Erau destui cu metru cub de bancnote in sifonier si se ascundeau. Excursii nu,  imobiliare nu,  masini scumpe nu,  normal ca au pus botu.

PNTCD a fost creatie "revolutionara"
Au adus um mos cu papion sa vedem si noi un capitalist in carne si oase.
I-au facut partid pe care apoi l-au devastat la mineriada.
Nu stiu daca  Ratiu a colaborat la mascrada sau a crezut ca e democratie.
Dar si taranistii si liberalii au murit inainte de a se naste.

In partide au intrat fosti securisti si fosti comunisti care diar si-au periat dosarele.
Adevarul este ca de unde altii??

Edited by vio69a, 22 September 2017 - 06:02.


#12
Ghita_Bizonu

Ghita_Bizonu

    Confectionez manusi din pielea clientului

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,827
  • Înscris: 16.10.2012

 enough1453, on 22 septembrie 2017 - 04:16, said:

Tu de cine vorbesti aici?
De Emil Constantinescu?

 Ghita_Bizonu, on 21 septembrie 2017 - 08:04, said:

Ia de aici despre Iftene Pop : "(născut la data de 15 martie 1937, in comuna Dumbravita, jud. Maramures) a  fost membru UTC si ales "organizator de grupa". Dupa absolvirea Facultatii de drept din Iasi, in 1961 a fost repartizat la Procuratura raionului Teleajen, unde a lucrat doi ani "dovedind seriozitate, competenta si corectitudine in rezolvarea sarcinilor profesionale". Membru al Partidului Comunist Romin din 1963. Din 1963 a urmat doi ani cursul postuniversitar de relatii internationale, apoi a fost incadrat in Ministerul Afacerilor Externe - Directia tratate. In 1972 a fost trimis trei ani la specializare la Institutul universitar de inalte studii internationale din Geneva. Tatal sau, Pop Onisim a fost membru al Partidului Comunist Romin."

De unde ai scos tu Emil ... poa din ceva de genu bezna  mintii panonice!

#13
terratec

terratec

    Troll hunter

  • Grup: Moderators
  • Posts: 12,036
  • Înscris: 02.03.2003
In anii '90 subiectul era in voga. Intre timp s-a banalizat si populatia nu s-a mai aratat prea interesata de el.

#14
Trexman

Trexman

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,363
  • Înscris: 11.11.2017
Ăștia i-au legitimizat: [ https://www.youtube-nocookie.com/embed/mCO9TGZWxd4?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate