Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Recomandare demontare+instalare ...

CAIET SERVICE PREDEAL II

Internare spital psihiatrie

CM de snooker 2024
 Scot penele dupa montajul tamplar...

Masina de spalat vase si grasimea

Noua lege de acces in paduri

Sunt ouale proaspete?
 Aplicatie invatare limba Germana

Presbiopia - la 43 ani ?

Termen transcriere autovehicul

Cazare Timisoara pe 4-5 zile
 Primele zile ale internetului per...

Ditra 25

Casti USB-C ptr A-54

Aplicatie medicala / asistent med...
 

Masina maxim 15000 euro

- - - - -
  • Please log in to reply
89 replies to this topic

#37
eolianu

eolianu

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,171
  • Înscris: 01.03.2010
Ce imi place de astia care isi dau cu presupusu ai nici macar nu au vazut masina in realitate. Din pozele de pe net si doua review uri si eu pot spune multe. Poate ei ii place cum arata. Astea sunt parerile voastre. Legat de spatiul interior, dati o fuga intr un showroom ai urcati va in ea. Mai vdm atunci. Polo si fiesta sunt copii mici legat de confort si spatiu. Este o masina practica , consuma extrem de putin si usor de intretinut. Cam asta e ideea finala.

Edited by eolianu, 19 September 2017 - 17:04.


#38
TruculMagic

TruculMagic

    Egalitatea nu există decât în matematică

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 19,669
  • Înscris: 24.11.2015
Am uitat ceva esential.

Pentru femei (vw, skoda o sa fie cam plictisitoare).

Neaparat sa mergi cu ea la: Seat si Mazda. Cand o sa vada modelele alea in culoarea rosie (ca au niste culori speciale) o sa ramana uimita Posted Image

#39
WABS_02

WABS_02

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 24
  • Înscris: 19.09.2017

 StefanSC, on 19 septembrie 2017 - 14:25, said:

Pai, reglare scaun pe verticala cred ca au toate masinile moderne. Mai degraba neaparat sa aiba senzori de parcare fata/spate si poate cutie automata.
Fata asta pe unde vrea sa utilizeze masina (predominant oras/in afara orasului)?
Intre motoarele de 1.2 curente si cele de 1.0 turbo, as alege 0.9/1.0-urile de fiecare data. Mi se par mai reusite.

In 15000 de euro ai multe variante noi, si nu iti mai bati capul cu samsarii, cu firmele de masini uzate (aka: samsari sub acoperire), taxe samd, inmatricularea e usoara si fara batai de cap/surprize neplacute si 3-4 ani nu ai de-a face cu mecanciii decat pentru revizia anuala.

Aceste variante se impart in 4 categorii:
1) Compacte - Ford Focus si Kia Cee'd intra in buget si sunt si cat de cat dotate. Ambele foarte bune masini, au avantajul fata de restul de mai jos ca fac fata cu brio si la extra-urban (cu cat e masina mai mica cu atat e mai neplacut de condus la drum lung). Dezavantajul e ca nu prea intra cutia automata in buget.
2) Subcompactele obeze - Seat Ibiza, Skoda Fabia/Rapid, Dacia Sandero Stepway, i20, Renaul Clio. Astea sunt subcompacte cu dimensiuni mai mari decat media, care fac fata cu brio si la extra-urban si sunt ceva mai mici pentru urban. Cu putin noroc te lipesti si de o cutie automata la ele.
3) Subcompactele normale - Corsa si Swift ar fi pe lista, ambele masini foarte bune. Insa la extra-urban incep sa se resimta (antifonare, suspensii samd). Aici ai buget de cutie automata si optiuni gramada.
4) Clasa mini - Aygo, i10, VW Up/Skoda Citigo/Seat Mii  - Fenomenale in oras insa nu prea e de iesit in extra-urban cu ele.

Asa ca ia fata de aripa si bate la usa dealerilor sa vezi ce ii place din multele enumerate mai sus. Posted Image


Masina va fi de oras si apoi munte, mare, gratare, etc..
Multam de idei.

#40
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,284
  • Înscris: 08.10.2015

 business11, on 19 septembrie 2017 - 15:25, said:

problema este ca daca merge pe grupul VAG, intr-adevar are o valoarea de revanzare ridicata, DAR, masina in bugetul ala vine mult mai slab motorizata plus ca aproape cheala, pe langa asta vorbim de intervalul de service care costa mult mai mult decat grupuri asiatice, Ford, Dacia sau stiu eu ce. Asa ca important este nu doar marca ci si comfortul plus optiuniile, eu as prefera un autoturism Kia full cu toate optiuniile posibile, decat un Golf chel, chiar daca ca aspect imi place Golful mult mai mult. Investitiile in urmatorii 5 ani sunt mai ridicate decat la un Kia intr-un Golf spre exemplu, astfel ca valoarea de revanzare tot acolo ajunge. Kit ca vand un Golf in 5 ani cu 8.000, kit ca vand un Kia cu 6.000, dar macar stiu ca am economisit banii pe parcurs.

Cand mi-am luat Focusul, am verificat si alte modele, intra si o seria 3, si una si alta. Dar de ce sa imi iau o masina cheala doar ca este "nemteasca". Asa in Focus am cam toate optiuniile posibile si asta ofera un anumit comfort. Cand o vand cu cat o vand este mai putin important, sa te simti bine cat o conduci asta este mai important.
Glumesti cu noi, asa-i? Referitor la intervalul service cred ca stii ca la astia (VAG) este la fiecare 2 ani sau 30000km si costa intre 300 si XXX lei (depinde de tine la ce reprezentanta alegi sa-l faci). Daca ti se pare prea mare acest interval nu te tine nimeni sa nu faci schimbul anual sau la 10000km. Deci, despre ce vorbim?

@initiator
Daca vrei masina pe viata, mergi pe asiatice (nu ti-o mai cumpara nici dracu'). Daca vrei masina s-o schimbi la 5-6 ani, si sa mai si iei bani pe ea, mergi pe VAG.

Edited by _R_A_D_U, 19 September 2017 - 18:10.


#41
eolianu

eolianu

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,171
  • Înscris: 01.03.2010
Da corect @initiator , sa intram in randul lumii , dupa turma -  opteaza pentru o chichineata cotata la suprapret , semidotata ca in banii astia nu vezi dotari full never ever , obligatoriu cu ascutitoare de motor turbo ca de...asta e la moda ,  se poarta Posted Image  + mers preponderent in oras + condusa de o femeie ++ daca mai si respecti cu sfintenie intervalul de service de 30k ( ooo daaaa trebuie si economie la buzunar nu? Si daca spune neamtu' asa , pai cum , e litera de lege)  In 3-4 ani nu stii cum sa o dai, asuzi pe net sa o vinzi ca daca bagi bani in ea ( ma refer la motor logic) o dai in diabet.  Dar stai...mai ales daca e VAg o dai imediat , sare lumea stii cum? Si la pret bun! Cel putin jumatate din cat valora cand ai cumparat-o. Posted Image Va dau un exemplu actual ca sa intelegeti ironia mea mai clar : un coleg de munca vrea sa vanda un Renault Megane 3 1.5 DCI ( diesel) din 2012 parca. Se chinuie de 2 luni. Masina arata pot spune foarte ok + ca fraier fiind a investit in ea recent , a schimbat multe si cu piese bune. Mi-a spus clar : nu pot sa o dau , sunt foarte multe pe piata sh deci trebuie sa scada la pret daca vrea sa o dea si tot acolo ajunge final. Deci? Mai este un avantaj ca pe piata sunt multe VAG? O mai dai tu cu un pret bun chiar daca arata impecabil si estetic si mecanic? Nu intereseaza pe nimeni , toti stiu una si buna : pretul!

Si app , spunea un coleg mai sus ca Baleno este produs in India. Da corect , perfect de acord! Doar Swift mai este produs in Japonia. Restul de modele Suzuki in Ungaria. Pentru cui ii pasa , cea produsa in India este mai bine asamblata decat cele din Ungaria. Legat de Swift care este produsa in Japan nu ma pot pronunta clar , dar o sa fac sapaturi pt cultura mea. Dar VAG unde sunt produse? Prin Mexic mai ales iti spun eu. Anumite modele , mai ales alea de top mai sunt prin Germanica dar poate nici alea. Lucrul asta este valabil in cazul tuturor producatorilor auto , se orienteaza catre costuri cat mai mici deci alte tari decat cele de bastina. Asta nu este un reper in alegerea masinii , punct. Ford-ul este la noi facut. Asa si? Asta ce inseamna? Pai daca ma iau dupa criteriul asta nu-mi iau Ford in viata mea! Dusterul din ce cunosc nu se mai face la noi , se importa. Nu stiu de unde exact.Si parca inca un model de la Dacia. Si exemplele continua.

Edited by eolianu, 19 September 2017 - 19:08.


#42
underb

underb

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 17,491
  • Înscris: 08.03.2015
Mazda CX 3, clar! Nu exista fata careia sa nu-i placa. Arata bine, e mica fara sa fie o cacareaza si e cat de cat de firma. Sa nu uit, are si o garda ok la sol ceea ce poate fi de ajutor.

S-ar putea sa mai fie nevoie de ceva bani sau poate te incadrezi. Legat de dotari, oricum fetele nu prea le folosesc, cel putin nu pe cele functionale ca sa zic asa.

Edited by underb, 19 September 2017 - 20:03.


#43
rich1974

rich1974

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,275
  • Înscris: 25.07.2007
sincer acuma, Toyota yaris nu am condus. eu asta am recomandat. dar daca e vorba sa recomand o masina pe care am condus-o, e chiar masina mea, chevrolet aveo. limuzina. din pacate, nu se mai vinde in Romania, dar o poate lua din republica moldova. personal, daca ar fi acum sa imi iau masina, tot un aveo mi-as lua.
masinile astea europene mi se par supraevaluate. pai ce mare rahat de masina e Ford fiesta? si chiar golful, ce mare smecherie e?

#44
alexcrist

alexcrist

    Watchdog

  • Grup: Moderators
  • Posts: 9,297
  • Înscris: 02.02.2006
Dacă tot ia o mașină nouă, mai bine ia una de la noi, nu din țări străine. Că nu stă nimeni să treacă granița la vecini pentru revizii sau probleme de garanție.

Și apropo de asta, dincolo de orice dispută legată de emblema de pe capotă, mai important mi se pare ce reprezentanță de încredere ai pe lângă tine. Că degeaba iei cea mai lăudată mașină (oricare ar fi), dacă serviceul de lângă tine e neserios. Că probleme de garanție pot apărea la orice marcă, și e de porc să dai 15.000 pe o mașină și să te cerți cu ăia pentru fiecare mizilic.

Edited by alexcrist, 19 September 2017 - 20:44.


#45
underb

underb

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 17,491
  • Înscris: 08.03.2015
Poate vei afla vreodata :)
Depinde si ce apreciezi la o masina.

 rich1974, on 19 septembrie 2017 - 20:36, said:

sincer acuma, Toyota yaris nu am condus. eu asta am recomandat. dar daca e vorba sa recomand o masina pe care am condus-o, e chiar masina mea, chevrolet aveo. limuzina. din pacate, nu se mai vinde in Romania, dar o poate lua din republica moldova. personal, daca ar fi acum sa imi iau masina, tot un aveo mi-as lua.
masinile astea europene mi se par supraevaluate. pai ce mare rahat de masina e Ford fiesta? si chiar golful, ce mare smecherie e?


#46
bobalex18

bobalex18

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,485
  • Înscris: 18.06.2007
văd că e o modă. 2 articole în presă despre diesel gate și toată lumea recomandă hibrid...yaris hibrid....turmă de oi

e un user pe acest forum care a comandat o mașină cu o valoare de 8 ori cât e bugetul aici. tot yaris îi recomandăm? mai ales că e și în 3 uși? sau suntem oameni serioși și merge mai bine un auris hibrid că ați citit voi vă ăștia de la vag trucau testele de emisii

P.S.: în 2017 nu aș cumpăra mașina cu cutie manuală.

Edited by bobalex18, 19 September 2017 - 21:01.


#47
alexcrist

alexcrist

    Watchdog

  • Grup: Moderators
  • Posts: 9,297
  • Înscris: 02.02.2006
Domnu, citim mai cu atenție, sau doar ne dăm mari?

1) Yaris există în 5 uși
2) fata nu vrea automată. Tu n-ai decât să te dai cu fundu de pământ cât vrei, dar nu contează preferințele tale aici. Posted Image
3) Poți să zici ce vrei și să-ți iei VAG cu 2 diesele suprapuse. Dar consumul unui hibrid în oraș nu-l bate nimeni.

Edited by alexcrist, 19 September 2017 - 21:02.


#48
bobalex18

bobalex18

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,485
  • Înscris: 18.06.2007

 alexcrist, on 19 septembrie 2017 - 21:02, said:

Domnu, citim mai cu atenție, sau doar ne dăm mari?

1) Yaris există în 5 uși
2) fata nu vrea automată. Tu n-ai decât să te dai cu fundu de pământ cât vrei, dar nu contează preferințele tale aici. Posted Image
3) Poți să zici ce vrei și să-ți iei VAG cu 2 diesele suprapuse. Dar consumul unui hibrid în oraș nu-l bate nimeni.
îmi permit să răspund:
1. yaris există în 3 ș 5 uși știu foarte bine. am făcut o parantează cu cealaltă mașină comandată care este sport și că puteau să îi recomande un yaris în 3 uși...că doar e sport
2. nu contează preferințele mele. sunt absolut de acord. am sugerat să aleagă o mașină cu cutie automată și să depășească stereotipurile de acum 20 de ani că o cutie automată este problematică. totuși suntem în 2017.
3. în primu rând domișoara/doamna nu va folosi mașina numai în oraș și spune că munte-mare-grătare. am făcut pe un alt topic o comparație legată de performanțe și consum între auris hibrid și leon 1.0 tsi și ghici ghicitoarea mea.....

Te invit să mergem împreună la un drive-test cu yaris/auris/c-hr hibrid și să rămânem la o bere să vorbim despre „feeling”

P.S:: proprietarii de hibrid sunt cei mai transpirați...pe toate forumurile vorbesc despre cum merg ei fără AC...

P.S:2: Mazda CX3 arată bine doar într-o echipare de 22.000-24.000 euro. cam mult zic eu.

Edited by bobalex18, 19 September 2017 - 21:27.


#49
farausername

farausername

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,661
  • Înscris: 04.01.2017
Bugetul este de clasa mica full, compacta middle si suv chel, acum, nu crezi ca Donsoara' trebuie sa aleaga?
Un swift de toti banii e belea si au niste culori criminale, galbenul de exemplu.
Un Megane 4 hatch echipare zen, 130cp turbo 1.2 e dotat decent cu clima auto bizona, ecran 7', etc
Un suv in bugetul respectiv e cam chel, sau e Duster /vitara....acum pe bune, cata feminitate iti inspira astea doua?

#50
denky

denky

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,360
  • Înscris: 09.03.2009

 ericmario, on 19 septembrie 2017 - 14:02, said:

14.217 noua, 5 ani garantie.
Frumoasa, in primavara fac achizitia, sper.
https://www.autovit....orm#xtor=SEC-81

Am vazut si eu reclama pe eurosport anul trecut, nu-i rea masina...

 eolianu, on 19 septembrie 2017 - 17:02, said:

Ce imi place de astia care isi dau cu presupusu ai nici macar nu au vazut masina in realitate. Din pozele de pe net si doua review uri si eu pot spune multe. Poate ei ii place cum arata. Astea sunt parerile voastre. Legat de spatiul interior, dati o fuga intr un showroom ai urcati va in ea. Mai vdm atunci. Polo si fiesta sunt copii mici legat de confort si spatiu. Este o masina practica , consuma extrem de putin si usor de intretinut. Cam asta e ideea finala.

Ideea finala este ca am fost in showroom pt Vitara passion pt nevastamea si de Baleno aia nici macar nu mi-a amintit nimeni nimic. Cand am intrebat ce-i cu ea, mi-au zis ca mai bine ma uit la swift, daca vreau doar de oras.

#51
WABS_02

WABS_02

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 24
  • Înscris: 19.09.2017
Dar asa ceva?
https://www.autoscou...a-gri-315227934
https://www.autoscou...astru-325054889 (presupun ca zgarieturile pot fi retusate intr-un atelier cu pana in 2000 lei)

Edited by WABS_02, 20 September 2017 - 05:55.


#52
Octavian_SK

Octavian_SK

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,668
  • Înscris: 24.06.2011

 _R_A_D_U, on 19 septembrie 2017 - 18:07, said:

Daca vrei masina s-o schimbi la 5-6 ani, si sa mai si iei bani pe ea, mergi pe VAG.
Aia-i perioada la care consumul de ulei e la nivelul maxim? sau nici macar softurile dedicate nu mai pot masca poluarea?

#53
business11

business11

    Info Austria

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,800
  • Înscris: 13.07.2011

 _R_A_D_U, on 19 septembrie 2017 - 18:07, said:

Glumesti cu noi, asa-i? Referitor la intervalul service cred ca stii ca la astia (VAG) este la fiecare 2 ani sau 30000km si costa intre 300 si XXX lei (depinde de tine la ce reprezentanta alegi sa-l faci). Daca ti se pare prea mare acest interval nu te tine nimeni sa nu faci schimbul anual sau la 10000km. Deci, despre ce vorbim?

@initiator
Daca vrei masina pe viata, mergi pe asiatice (nu ti-o mai cumpara nici dracu'). Daca vrei masina s-o schimbi la 5-6 ani, si sa mai si iei bani pe ea, mergi pe VAG.

Primul interval de la cumpararea unei masini noi este in orice caz 24 luni/30.000 dupa care este recomandat 15.000 si 12 luni. Sa imi arati si mie la un Golf ca tu ii faci service ul cu 300ron, daca imi arati o factura atunci imi retrag vorbele, pana atunci lasa abereala.

Iar despre vanzare, da inca este greu sa vinzi o masina asiatica pentru ca lumea inca are o mentalitate proasta si comunista, sa cumparam nemtesc ca doar astea au valoare si doar asa ne prezentam ca suntem oameni.

In rest masini la supra pret care nu au nimic in plus fata de concurenta, cand vorbim la modelele de pornire.

#54
alexcrist

alexcrist

    Watchdog

  • Grup: Moderators
  • Posts: 9,297
  • Înscris: 02.02.2006

 bobalex18, on 19 septembrie 2017 - 21:23, said:

stereotipurile de acum 20 de ani
E mișto că vorbești de stereotipii și ”turme de oi” în timp ce practic jignești voalat pe toată lumea care nu recomandă preamăritele nemțești. Părerea mea e simplă: ori ești obiectiv, ori te abții. Că nu cumpără nimeni nimic pe banii tăi.

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate