Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Achiziționare tuner TV !

Din ce este facuta terasa asta?

Cum accesez site-ul CNAS ?

Algoritm simplu de calculare al u...
 Bitdefender Total Security ș...

casa verde 2024

Intrerupator cu N - doza doar cu ...

Incalzire casa fara gaz/lemne
 Incalzire in pardoseala etapizata

Suprataxa card energie?!

Cum era nivelul de trai cam din a...

probleme cu ochelarii
 Impozite pe proprietati de anul v...

teava rezistenta panou apa calda

Acces in Curte din Drum National

Sub mobila de bucatarie si sub fr...
 

8 ore fara mancare.

* * * - - 1 votes
  • Please log in to reply
53 replies to this topic

#37
AL_DRAGON

AL_DRAGON

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 589
  • Înscris: 06.09.2017

View PostMareleGenghisHan, on 17 septembrie 2017 - 11:31, said:

E vreo analiza ori ceva care sa diagnosticheze treaba asta , te rog ? Stii ceva ? M-am gandit deseori ca e o problema .

Dar la medic te-ai dus ?
Posted Image
Doar de curiozitate.

Edited by AL_DRAGON, 17 September 2017 - 12:44.


#38
rosix

rosix

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 18,873
  • Înscris: 01.02.2008
Postul, de oricare tip ar fi el, nu a omorat pe nimeni pana acum... Problema cu dereglajele corporale si cu foame permanenta se datoreaza si hranei de proasta calitate din comertul capitalist de oras.
Incercati voi o luna sa va alimentati cu chestii sanatoase procurate de la tara (carne de animal crescut la curte, branza, fructe, legume, oua, slanina, etc)... si vedeti daca vi se mai face foame brusc la ora 10 sau la ora 14 in plina zi.  Faceti un experiment si o sa vedeti diferenta.

Alimentele proaste ingrasa si dau oboseala, cele bune sunt cu asimilatie lenta si nu provoaca foame compulsiva la scurt timp dupa ce le consumi.

Apropo.. corpul rezita fara mancare si zile intregi.. chiar daca provoaca niste simptome fizice si trebuie doar sa va obisnuiti cu ideea. Dar dupa 3 zile de post (doar cu apa) veti capata, ca din senin o vitalitate cum n-ati mai avut de mult, iar mancarea pe care o veti manca ulterior va avea alt gust. Incercati.

Edited by rosix, 17 September 2017 - 12:44.


#39
HAL9000

HAL9000

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,294
  • Înscris: 07.06.2013

View Postbarbosa, on 17 septembrie 2017 - 09:23, said:

Eu nu mananc dimineata de vreo 20 de ani. Prima masa e la 14.00. In rest cafea si tigari. Inca supravietuiesc desi am 36 de ani.
Bine ai zis, supravietuiesti... ca aia doar viata nu e

#40
barbosa

barbosa

    Serious Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,144
  • Înscris: 04.03.2006

Quote

Bine ai zis, supravietuiesti... ca aia doar viata nu e

Lasa-ma pe mine sa hotarasc daca e sau nu viata, din moment ce vorbim despre viata mea.

#41
maccip

maccip

    45 ani

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 33,068
  • Înscris: 06.01.2007

View Postbarbosa, on 17 septembrie 2017 - 09:23, said:

Eu nu mananc dimineata de vreo 20 de ani. Prima masa e la 14.00. In rest cafea si tigari. Inca supravietuiesc desi am 36 de ani.
Si eu fac tot cam asa, insa realizez ca nu e bine. M-am obisnuit prost.
Deja am trigliceride, colesterol marit, nustiu daca de la asta, dar ar trebui sa nu mai mananc seara dupa ora nustiucat, ceea ce nu fac.
39 ani.

#42
barbosa

barbosa

    Serious Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,144
  • Înscris: 04.03.2006
Ca nu e bine stiu si eu. Promit ca in viata viitoare o sa fiu mai atent. Deocamdata imi fac de cap. :P

#43
spider8

spider8

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 834
  • Înscris: 14.01.2006

View PostBeko10, on 17 septembrie 2017 - 09:16, said:

Lucrez 8 ore, doar schimbu 1. de la 7:00 - 15:00.
Mananc doar dimineata inainte de plecare la servici.
Am pauza la ora 11:00 si beau o cafea.
Cand ajung acasa mananc de 3 ori.
Efort fizic 90% la servici.

O sa am probleme daca nu mananc la pauza ??
Am 23 ani, 1.77.  77 kg

Deci din câte înțeleg :
-manânci o dată în jur de 06.00 - 06.30;
--nu mai mănânci nimic până în jur de 16.00 când ajungi acasă, iar între orele 16.00 - 22.00 mănânci de 3 ori
Problemele sunt cam așa :
-normal ar fi să îți împarți mesele în mod egal pe tot parcursul zilei, adică în jurul orelor 07.00, 13.00 și 19.00, cu variații de o oră plus- minus, masa de prânz fiind cea mai consistentă;
-tu la serviciu faci efort fizic intens, deci ai nevoie de energie, deci masa de dimineață nu are cum să îți fie suficientă;
-seara când ajungi acasă ești obosit, te odihnești și probabil până în ora 22.00 te și culci, deci după ora 18.00 - 19.00 metabolismul scade și implicit nevoia de energie este mult mai mică;
-pentru că ești tânăr corpul stochează și folosește energia de pe o zi pe alta - cam ca bateria unui telefon, deci deși ai o alimentație greșită totuși obțiii rezultate, în sensul că poți să faci acel efort fizic la serviciu;
-corpul uman nu este însă o baterie de telefon, iar mai devreme sau mai tărziu vor apărea unele probleme.
Astfel :
-între 06.30 - 15.30 sunt 9 ore, iar între 15.30 - 22.00 sunt 6,5 ore - deci tu seara în 6,5 ore mănânci de trei ori, adică în medie o dată la 2,5 ore, iar ziua ai 9 ore între mese. Este o alimentație dezechilibrată și probabil la un moment dat vor apărea unele consecințe pe planul sănătății - ca să zic așa popular stomacul toată ziua roade în gol, deci elimină sucuri gastrice care nu au ce să digere, iar seara trebuie să proceseze o cantitate semificativ mai mare de alimente într-o perioadă mult mai scurtă;
-treptat te vei învăța să mănânci mai mult seara și mai deloc în timpul zilei, dar este posibil ca la un moment dat să nu mai ai un serviciu care să implice efort fizic intens și atunci te vei îngrășa spectaculos pentru că ziua nu vei mai avea cum să consumi ce ai mâncat cu o seara în urmă;

Edited by spider8, 17 September 2017 - 20:26.


#44
AL_DRAGON

AL_DRAGON

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 589
  • Înscris: 06.09.2017

View Postspider8, on 17 septembrie 2017 - 20:24, said:


Problemele sunt cam așa :
1. normal ar fi să îți împarți mesele în mod egal pe tot parcursul zilei, adică în jurul orelor 07.00, 13.00 și 19.00, cu variații de o oră plus- minus, masa de prânz fiind cea mai consistentă;

2.tu la serviciu faci efort fizic intens, deci ai nevoie de energie, deci masa de dimineață nu are cum să îți fie suficientă

3. seara când ajungi acasă ești obosit, te odihnești și probabil până în ora 22.00 te și culci, deci după ora 18.00 - 19.00 metabolismul scade și implicit nevoia de energie este mult mai mică

4.treptat te vei învăța să mănânci mai mult seara și mai deloc în timpul zilei, dar este posibil ca la un moment dat să nu mai ai un serviciu care să implice efort fizic intens și atunci te vei îngrășa spectaculos pentru că ziua nu vei mai avea cum să consumi ce ai mâncat cu o seara în urmă;

1. De ce ar fi normal ? Că așa a rămas în gândirea convențională ?

2. Ori Hoffmekler nu ar fi de acord.

3. Dacă cantitatea totală de energie pe zi este ok față de ardere, nu contează timpul zilei în care este consumată hrana.

4. Asta e ca și cum ai zice unui înotător să mănânce ca un pianist, pentru că odată se va lăsa de înot și se va îngrășa.

#45
adisz

adisz

    Targu Mures

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 23,908
  • Înscris: 07.11.2006

View PostPhobos, on 17 septembrie 2017 - 10:13, said:

Daca poti la ai tai, poti si acasa. De fapt e chestie de obisunuinta, daca incepi sa mananci (cat de putin) dimineata, incet-incet o sa iei mese normale dimineata, si in cateva saptamani, o luna, va deveni ceva normal.
Stiu, caci si eu am facut ca tine. Posted Image

Micul dejun pe care-l iau (mai putin in weekend sau concedii) intre orele 07:07,20 il consider cel mai dureros supliciu la care pot fi supus.Pur si simplu mi se face rau daca vad mancare.Rontai ceva si gata.In schimb,intre 8 si 9 mananc iar spre 10-11 imi iau dejunul.Cina intre 17-18,apoi depinde de sezon ceva fructe pe 20-21 si atat.
Am practicat si eu zeci de ani mancatul o singura data pe zi,seara.In acest caz,de multe ori "frana de mana" nu functiona.
In schimb daca-i nevoie (si este din pacate),pot rezista chiar si 48 de ore fara mancare,sau mancare foarte putina.
ps.
Nu (mai) fumez si nu (mai) beau cafea.

Edited by adisz, 18 September 2017 - 08:53.


#46
rosix

rosix

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 18,873
  • Înscris: 01.02.2008

View Postmaccip, on 17 septembrie 2017 - 16:45, said:

Si eu fac tot cam asa, insa realizez ca nu e bine. M-am obisnuit prost.
Deja am trigliceride, colesterol marit, nustiu daca de la asta, dar ar trebui sa nu mai mananc seara dupa ora nustiucat, ceea ce nu fac.
39 ani.

Alea nu le ai ca mananci prost ci ca faci munca de birou iar acasa stai la TV.. Miscare aproape deloc.... Daca iei toti anajatii de birou supraponderali (pe care nu-i mai incape cureaua) si le testezi trigliceridele si colesterolul o sa vezi ca ies marite la 80% din ei.

View Postadisz, on 18 septembrie 2017 - 08:50, said:

Am practicat si eu zeci de ani mancatul o singura data pe zi,seara.In acest caz,de multe ori "frana de mana" nu functiona.

Acea singura masa pe zi, daca include proteina de buna calitate - adica carne efectiva, asa cum rezulta ea din transatul porcului sau a vitei - nu ti se mai face foame pana seara.  Iar atunci, daca iei o gustare o faci mai mult din obisnuinta rontaitului decat de foame.  Se poate face pe seara testul marului.  Daca ai manca cu foarte mare pofta un mar la ora la care crezi ca ti-e foame inseamna ca glicemia a scazut suficient de mult si ar trebui sa mananci ceva. Daca insa, nu ai neaparat pofta de un mar... inseamna ca ti-e foame pe fond psihic... simti nevoia sa mesteci ceva la ora 21, ca asa ai facut toata viata.

In general, organismul uman stie sa ceara atunci cand are nevoie de ceva.

Edited by rosix, 18 September 2017 - 10:51.


#47
maccip

maccip

    45 ani

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 33,068
  • Înscris: 06.01.2007
Da, ei eu mai fac si munca de teren sunt topograf, dar mai mult birou totusi. Nu fac sport desi ar trebui macar un alergat. Ocazional inot cu copiii, dar de agrement, nu sportiv.
Merg pe jos la servici, sunt mai atent la mancare, la greutate. Am 89kg la 1.87m deci e in standard sau pe-acolo.
Insa am mostenirea genetica cu probleme, mai ales pe partea barbateasca a rudelor din partea mamei, toti au avut probleme de inima, au murit tineri(50-60).
Iar chestiile astea la mine s-au declansat intr-o perioada cand alergam si lucram foarte mult, mult stres. Din pacate nu au mai revenit la normal.
Analizele le fac anual, chiar joia trecuta le-am facut, am avut 570 trigliceridele si colesterolul si ala crescut peste limita. Dar trigliceridele alea sunt aproape triplu decat ar fi normal, am avut si de 6x acum 2 ani.
Pana a se declansa procesul, acum vreo 10 ani, erau ceas elvetian.
La varste mai inaintate trebuie sa te mai abtii de la mancare, depunde si de fondul genetic, stres, sedentarism, etc.
Astia cam inclina sa-mi recomande tratament pe viata, dar mai bine ma apuc de alergat. Tratamentul m-ar face sa ma simt mai batran decat sunt.

Edited by maccip, 18 September 2017 - 11:24.


#48
adisz

adisz

    Targu Mures

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 23,908
  • Înscris: 07.11.2006

View Postrosix, on 18 septembrie 2017 - 10:50, said:

Daca insa, nu ai neaparat pofta de un mar...
In general, organismul uman stie sa ceara atunci cand are nevoie de ceva.

Sa le ia dracu de mere.Foarte-foarte rar gasesc mere gustoase,astfel incat am ajuns sa nici nu le mai poftesc.

Edited by adisz, 18 September 2017 - 17:47.


#49
myceran

myceran

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,276
  • Înscris: 31.07.2017

View Postbarbosa, on 17 septembrie 2017 - 09:23, said:

Eu nu mananc dimineata de vreo 20 de ani. Prima masa e la 14.00. In rest cafea si tigari. Inca supravietuiesc desi am 36 de ani.
Asta imi aminteste de interviul luat unui batran.Posted Image
...............................
- Va rog sa ne spuneti daca consumati alcool.
- Poi cam da, zilnic beau: dimineata pe stomacul gol 100g votca, la pranz 300g votca si 3 beri, iar sera 400g votca si 4 beri.
- Oho, da te tii bine tataie, da' cati ani ai?
- 35 fac in decembrie!

#50
rosix

rosix

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 18,873
  • Înscris: 01.02.2008
Sfaturile "specialistilor" despre alimentatie sunt din ce in ce mai stiintifice, mai elaborate si din ce in ce mai idioate, in acelasi timp...  Senzatia de foame nu apare din subalimentare ci din calitatea redusa a alimentelor ingerate la masa din fortarea unei explozii de glicemie pe scurtatura.

Cik sa mananci 7 mese frugale pe zi - nimic mai idiot - vei obisnui psihicul sa se gandeasca permanent la mancare. Vei manca compulsiv fara sa ai nevoie de mancare.
Cik sa nu astepti sa ti se faca foame.. sa bagi in fizic la ore fixe... nimic mai idiot - organimsul uman da singur semnale cand un ciclu de digesti/asimilatie/eliminare s-a incheiat. E mai bine sa astepti sa ti se faca efectiv foame.
Cik sa nu mananci nimic seara (ultima masa sa fie pe la ora 18) - asta e cel mai idiot sfat, ever... senzatia de foame va aparea exact cand vei dori sa te culci (ex: ora 0.00) si va continua negresit inca vreo doua ore, astfel incat nu te vei putea odihi ca lumea.
Cik sa nu consumi grasimi - grasimea sta la baza functionarii creierului, a celulei nervoase. Problema e ca trebuie sa faci o selectie a grasimilor. In comert le vei gasi preponderent pe cele proaste, iar pe cele bune te vei koi sa dai banii.
Cik postul si infometarea conduc la ulcer gastric - intr-adevar, in prima faza, intr-un stomac gol creste aciditatea.. dar dupa aceea, daca consumi ceva lichide, aciditatea revine la normal... exista glande care stiu sa regleze in cateva ore acest proces in lipsa alimentelor din stomac.
Cik sa nu mananci deloc dulciuri concentrate - in general aceste alimente sunt de evitat dar... daca faci pauza intre masa principala si un astfel de desert, mancat la o ora distanta, nu numai ca nu e nicio problema dar cresterea de glicemie provocata de alimentul dulce, va imbunatati digestia si asimilatia pentru masa principala pe care ai mancat-o.

Drama oamenilor este ca nu asociaza corect alimentele la masa si nu stiu sa faca pauze intre ele.. astfel incat deseori impiedica o digestie corecta si blocheaza intestinul cu reziduri (constipatie)... apoi se plang de boala.  Decat niste alimente proaste, ingerate in combinatii nepotrivite, mai bine un post negru de o zi, doar cu apa.

Edited by rosix, 23 September 2017 - 19:30.


#51
AL_DRAGON

AL_DRAGON

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 589
  • Înscris: 06.09.2017

View Postrosix, on 18 septembrie 2017 - 10:50, said:

In general, organismul uman stie sa ceara atunci cand are nevoie de ceva.

Da și nu.

Aș zice că am ajuns în acel punct al istoriei omenirii când factorii externi au reușit să schimbe total acea busolă internă pe care a avut-o omenirea până acum.

Unele concepții dispar greu, pentru că oamenii vor să le țină în viață, chiar dacă deja sunt moarte.
”Organismul cere de ce are nevoie.” a fost adevărat până în prezent și este un gând atât de idilic încât majoritatea ar vrea să mai creadă în el, doar că este îndeajuns de a lua suficiente mostre din realitate pentru a vedea că acest lucru nu mai funcționează.

Datorită aditivilor și chimicalelor folosite în alimente, papilele gustative și hormonii sunt influențați și creierul este manevrat de ele.
Se produc dereglări hormonale și metabolice care n-au mai existat până acum și schimbările sunt adeseori ireversible sau reversibile într-o măsură, dar cu efecte secundare permanente severe.

Apetitul, sistemul nervos, sistemul endocrin, toate sunt date peste cap, și atunci vine peste asta și stilul de viață haotic care este caracteristic pentru minim 70-80% din populația din Ro, ceea ce înseamnă lipsa unui program riguros și echilibrat și făcut cu cap dpdv al sănătății și al nutriței , iar obiceiurile proaste își pun amprenta pe psihologia individului pentru o viață, chiar dacă în mod excepțional reușește să le schimbe temporar.

Așa că cel mai realist este să conștientizăm că organismul habar nu are deja de ce are nevoie, dă semnale greșite, dă feedback greșit, și astfel iese o interpretare total eronată.
De ce zic acest lucru ?
Pentru că persoana tipică din România va zice : ”Mie îmi cere organismul patru felii de pâine cu untură și un pahar de țuică la amiaz !”, alta va zice : ”Mie îmi cere organismul paste cu cașcaval și două pahare de vin...la 1 dimineața !”

Singurele persoane care au încă ceva contact cu propriul corp sunt acele persoane care au avut un program echilibrat și atent încă din copilărie, fără devianțe.

În schimb, oricine care
  • a făcut perioade extreme de bulking-cutting ( culturism )
  • a ținut diete stricte
  • a avut tulburări de alimentație
  • a mâncat multe mâncare procesată de-a lungul vieții
  • are dereglări hormonale
  • are probleme nervoase
poate să își ia adio de la ”a simți de ce are nevoie organismul”.

În aceste cazuri va fi nevoie de o combinație între un program metodic, cu scopuri specifice, respectiv auto-observație bazată pe modul în care reacționează organismul la program.

#52
R10

R10

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,653
  • Înscris: 29.03.2010

View PostAL_DRAGON, on 23 septembrie 2017 - 19:40, said:

Așa că cel mai realist este să conștientizăm că organismul habar nu are deja de ce are nevoie, dă semnale greșite, dă feedback greșit, și astfel iese o interpretare total eronată.

Cred ca este incorect ce ai spus. Omul (ego-ul) a obisnuit organismul foarte prost, il alimenteaza cu lucruri fara multe valori nutritive, dar care aduc calorii chiar mai multe decat are nevoie, asa ca omul se si ingrasa, si nici nu ii ofera organismului lucrurile de care are nevoie. Organismul propriu-zis stie de ce are nevoie, doar ca mintea este atat de obisnuita sa manance mult si prost, incat semnalele organismului au fost pierdute pe drum, si nu mai sunt ascultate. Un om care mananca lucruri din productie proprie (nu din supermarket) va sti ce sa ii ofere organismului (chiar daca de exemplu solul nu mai este ca pe vremuri, sau animalele nu mai sunt hranite cu lucruri la fel de "pure" - tot e mai bine decat sa cumperi din magazin).

View PostAL_DRAGON, on 23 septembrie 2017 - 19:40, said:

Singurele persoane care au încă ceva contact cu propriul corp sunt acele persoane care au avut un program echilibrat și atent încă din copilărie, fără devianțe.

Nu cred ca este adevarat. Eu pana acu cativa ani m-am alimentat mult si prost, din cauza ca asa am fost invatat de catre parinti. Dar la un moment dat, am ajuns de la 98 de kg la 69, pentru ca am inceput sa am un stil de viata mai sanatos. Chiar daca atunci cand am inceput sa slabesc, nu am stiut sa imi ascult organismul (fiind cum ai spus tu - nu aveam contact cu corpul), am reinvatat sa fac asta. Dupa ce am slabit putin, si mancam alimente din gradina, eliminand lucruri din comert care nu ofera mai nimic organismului, si concentrandu-ma sa ii ofer lucruri care au vitamine, minerale, carbohidrati, proteine sau grasimi de calitate, am invatat sa il ascult.

#53
AL_DRAGON

AL_DRAGON

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 589
  • Înscris: 06.09.2017

View PostR10, on 25 septembrie 2017 - 23:35, said:

1.Omul (ego-ul) a obisnuit organismul foarte prost, il alimenteaza cu lucruri fara multe valori nutritive, dar care aduc calorii chiar mai multe decat are nevoie, asa ca omul se si ingrasa, si nici nu ii ofera organismului lucrurile de care are nevoie. Organismul propriu-zis stie de ce are nevoie, doar ca mintea este atat de obisnuita sa manance mult si prost, incat semnalele organismului au fost pierdute pe drum, si nu mai sunt ascultate.

2.Un om care mananca lucruri din productie proprie (nu din supermarket) va sti ce sa ii ofere organismului (chiar daca de exemplu solul nu mai este ca pe vremuri, sau animalele nu mai sunt hranite cu lucruri la fel de "pure" - tot e mai bine decat sa cumperi din magazin).



Nu cred ca este adevarat. Eu pana acu cativa ani m-am alimentat mult si prost, din cauza ca asa am fost invatat de catre parinti. Dar la un moment dat, am ajuns de la 98 de kg la 69, pentru ca am inceput sa am un stil de viata mai sanatos. Chiar daca atunci cand am inceput sa slabesc, nu am stiut sa imi ascult organismul (fiind cum ai spus tu - nu aveam contact cu corpul), am reinvatat sa fac asta. Dupa ce am slabit putin, si mancam alimente din gradina, eliminand lucruri din comert care nu ofera mai nimic organismului, si concentrandu-ma sa ii ofer lucruri care au vitamine, minerale, carbohidrati, proteine sau grasimi de calitate, am invatat sa il ascult.
Aș fi de acord cu ce ai zice tu, dacă ar avea o relevanță adevărată în realitate.

Lucrurile care țin de ”ego” și filozofia Zen, Eckart Tolle, meditație și Yoga nu sunt lucruri departe de mine, așa cum presupun că nici de tine, dar trebuie să conștientizăm că majoritatea oamenilor nu trăiesc cu aceste principii, nici nu sunt practicanți și nici nu vor fi vreodată.

Să pornești deci de la o bază pe care tu ți-ai construit-o pornind de la aceste lucruri și să crezi că și ceilalți vor deveni iluminați și vor reflecta asupra ego-ului și atunci se vor vindeca de problemele lor fizice, la fel cum ai făcut-o tu sau eu,  este foarte idealist și nerealist.

Nu doar țăranul de pe câmp nu are timp sau interes pentru așa ceva, dar nici oamenii de la oraș nu mai au.
Dacă un om merge la doctor sau la nutriționist sau la antrenor personal și îl întreabă ce poate face pentru că are probleme de alimentație și greutate, el vrea o metodă eficientă, simplă și cât mai rapidă, nicidecum una complicată, abstractă și care durează destul de mult timp.

1.1. El nu va cerceta niciun ”ego” și oricum este atât de îndepărtat de interiorul său, încât nu va avea nici timpul și nici know-how-ul necesar pentru a experimenta oare de unde vine foamea mea acum, din creier sau din corp  ? , și în niciun caz nu va avea răbdarea suficientă să își reseteze semnalele organismului, care și tu confirmi că sunt pierdute.

Nu știu cât timp ți-a luat ție să îți ”reconstruiești” acele semnale, dar știu eu cât mi-a luat mie, și deși sunt un om răbdător, de milioane de ori am simțit că mai bine îmi bag picioarele în totul, apoi totuși printr-o voință de fier am scos-o până la capăt, dar atâta vigilență și efort este în acest lucru încât știu că majoritatea oamenilor n-o vor face și este absurd să aibă oricine alte așteptări de la ei.

2. Din nou, o idee nerealistă.
Eu mă hrănesc cât mai natural posibil, ouă și carne de la țară, iar legume și fructe doar de la piață, nu cumpăr aproape deloc de la supermarket, dar acest lucru este din nou ceva care nu este de așteptat de la mulți orășeni, în primul rând pentru că nici nu există atâtea resurse încât să fie destule în cazul în care toți cei de la oraș ar decide să cumpere produse de la țară sau pești prinși în sălbăticie și nu în captivitate.
Repet, nu există această posibilitate din punct de vedere tehnic, nu este nici suficientă carne, nici pește, nici suficiente fructe și legume, dacă toată lumea s-ar decide de mâine să nu mai cumpere nimic de la supermarket.

Și chiar dacă această teorie ar funcționa ( deși nu va funcționa, fiindcă mai repede se va inventa hrana în formă de pastile decât metode de a crește hrană naturală ), tot rămâne problema financiară, fiindcă la ora actuală în România majoritatea oamenilor nu își permit să dea mai mulți bani ( câteodată cu 50% mai mult ) pe același aliment pe care îl pot cumpăra și de la magazin.
Te duci la piață și poți auzi că oamenii se ceartă pentru un leu - despre ce să vorbim atunci ?

2. Aici merge ce am zis la 1.1


P.S. am avut și eu momente când am pierdut contactul cu realitatea, vorbeam cu un prieten medic cardiolog care se ocupă și de partea de alimentație al pacienților,  și îi ziceam despre toate lucrurile interesante și utile pe care le-am citit în domeniul nutriției și care s-ar putea ( teoretic ! ) aplica pacienților cu probleme, la care îmi zice :
” - Măi , Dragoane ( aici vine numele meu real Posted Image ) , oamenii ăștia au trăit cu mici și bere și pâine cu sana toată viața, iar eu trebuie să găsesc o metodă să-i țin în viață, nu să le ofer soluții pe care nu le-ar putea folosi nici în 7 vieți. ” Posted Image

Edited by AL_DRAGON, 26 September 2017 - 06:08.


#54
DANANDREI2001

DANANDREI2001

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 17,487
  • Înscris: 10.08.2009

View Postadisz, on 18 septembrie 2017 - 17:45, said:

Sa le ia dracu de mere.Foarte-foarte rar gasesc mere gustoase,astfel incat am ajuns sa nici nu le mai poftesc.

Cauta Mutzu .

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate