Chirurgia endoscopică a hipofizei
"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală. Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale. www.neurohope.ro |
Scule fabricare brichete
Last Updated: Feb 28 2022 14:36, Started by
XL700VA
, Sep 16 2017 19:12
·
0
#19
Posted 17 September 2017 - 07:57
XL700VA, on 16 septembrie 2017 - 19:12, said:
Vreau o solutie. An de an arunc cel putin doua carute de crengute din curatarea pomilor. Sunt crengi cu diametru pana in 1-2 cm, care nu am ce face cu ele. Ma gandisem la urmatoarea solutie. Sa Sau la ce as putea utiliza crengutele de pomi? Intr-o mica soba de exterior care poate fi utilizata pe timp de vara, daca faci ceva la ceaun in curte... etc. E complicat, costisitor si time consuming sa te apuci sa brichetezi tu astfel de chestii marunte. Tocatorul ca tocatorul... dar presa chiar te costa, multe prese bricheteaza doar rumegus de o anumita granulatie (deci nu granule, aschii mari de lemn), plus manopera kakalau.. ca sa obtii cateva brichete. Fa rost de o soba de exterior.. Sunt aproape 9 luni pe an in care se poate gati afara, incalzi apa, face tzuica, mancare, etc, etc. Crengutele mai scurte, daca le ajustezi corect cu un topor sa iasa drepte si sa poata intra in soba, se pot lega in maldare mici si le folosesti la aprins focul in sobele de interior. |
#20
Posted 17 September 2017 - 07:58
dan1980_25, on 16 septembrie 2017 - 20:44, said:
pentru presare recomand un teasc daca ai asa ceva pe acasa. keta, on 16 septembrie 2017 - 22:15, said:
Ce sa preseze cu teascul ?crengute, resturi de la taiere, frunze ? Sa zicem ca le preseaza, apoi ? le pune cu teasc cu tot pe foc sau cum le face sa stea impreuna ? |
#21
Posted 17 September 2017 - 17:11
Ia un tocător și Îți faci o toba de rumeguș. Dacă ai încălzire centrală îi faci o manta și o legi în paralel cu centrala.
|
#22
Posted 17 September 2017 - 22:25
Minim asa ceva: (te poti orienta sa-ti mesteresti una d-asta)
https://www.publi24....75796d6454.html https://www.publi24....707b606054.html https://www.publi24....75786f625f.html Ideal astea electrice: (in functie de marimea brichetilor, costa pana pe la 4-5000 euro una casnica, nu industriala) https://www.publi24....76796d6250.html https://www.publi24....777f6f6357.html |
#23
Posted 27 September 2017 - 13:08
https://forum.softpe...ichete-pellets/
Citeste acest topic. Tocatoare era la kaufland cu 330 lei,einhell, 2500w Poti folosi tocatura dar in combinatie cu mai multa pasta de hartie Edited by stefanut23, 27 September 2017 - 13:12. |
#25
Posted 09 April 2018 - 07:07
Cu dextrină nu am încercat încă . O să testez după ce produc puțină . Am avut din destul carton hârtie și rumeguș .. deocamdată . Ce trebuie eu să mai fac , in ce priveste presa , ar fi sa confectionez o forma patrata cu 4 incinte de presare , placa deasupra ... Pentru ridicarea eficientei . Mi-am confectionat si o "capră" cu pârghie , unde scot rapid "chitucul" după presare (aceasta era o mare problemă , mă încălzeam la cap până scoteam chitucul din tub .
Attached Files |
#26
Posted 09 April 2018 - 07:13
Fa matrita dîn doua bucăți. Sa se desfacă pe lungime sa poți scoate ușor chitucul.
|
#27
Posted 11 July 2018 - 11:30
Presa rachetă )))
( mai are o tarversa cu arcuri , ce trage cricul la pozitia "0" , dar nu le-am montat inca. Sa se usuce vopseaua .) Attached FilesEdited by scub, 11 July 2018 - 11:36. |
#28
Posted 12 January 2022 - 23:01
Salutare!
Imi puteti spune dezavantajele fata de o intstalatie 'stas' de produs brichete (nu peleti) prin presare /extrudare de genul biela : [ https://www.youtube-nocookie.com/embed/UKCDnI8lwJg?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] Compusa din : - despicator de busteni 22T 250 bari cu cilindrul invers, plan orizontal, exact acesta http://www.hecht.sto...scription#anch1 + tub extrudare diam int de 8 cm, (lungime ??, slit pe ?? cm) acest motor de 9CP antreneaza pompa de 41l/m presupun/250bari (poate printr-un reductor). Gasesc ca 20T forta produce si un motor de 5.5 kW / 7.5 CP atasat la alt despicator. Sau ca sursa de energie poate fi folosit PTO-ul tractorului Intre cele 3 variante, dat fiind costul benzinei/en electrice/motorinei care este mai avantajoasa si unde se situeaza prima varianta? Ce dificultati mai exista la adaptarea despicatorului ca presa? Multumesc |
|
#29
Posted 13 January 2022 - 17:53
Ma uitai si eu, putin, la videoclipul pus de tine. Concluzia mea e ca e fake. Brichetele acelea sunt imposibil de produs ca in film. Lipsesc acele manșoane cu rezistente pentru incalzirea tevii la iesire. Dupa cate imi amintesc trebuie vreo 200 grade.
|
#30
Posted 13 January 2022 - 18:07
NU am avut rabdare sa citesc toate raspunsurile. In principiu ai nevoie de o forma patrata sau rotunda, pui acolo amestecul de aschii cu ceva carton umed( aici nu sunt 100% sigur dar are logica) si apoi te folosesti de un cric hidraulic si un capac( o bucata de fier/tabla) care sa vina si sa preseze amestecul din forma. Eventual sa ai forma cu ceva gauri ca sa permita curgerea lichidului si sa ramana bricheta semiumeda. APoi iei bricheta si o stivuiesti frumos undeva si lasi acolo sa se usuce. O sa caut un clip gasit de mine cu ceva timp in urma care este foarte bun pentru ce vrei tu
Uite aici dar cu un cric normal. Sper sa te ajute [ https://www.youtube-nocookie.com/embed/iuRSRdS1FeE?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] |
#31
Posted 13 January 2022 - 20:31
Daca le aveti cu sudura , exista diferite modele , unele mai eficiente decat altele . Puterea calorica , excelenta cu carton+rumegus . Dar nu prea se mai gaseste rumegus , acesta este predat catre fabricile de mobila. Se poate imbunatatii puterea calorica cu praf/zoborog de carbune + carton tocat pasta sau cu tocator de crengi din emag, folosind crengi maruntite+pasta de hartie . Cu praf de carbune , o sa incerc , mai la vara...
(poza2 este de pe un site de anunturi) Attached Files |
#32
Posted 13 January 2022 - 21:54
Multumesc pentru idei,
stefanut23, on 13 ianuarie 2022 - 17:53, said:
Lipsesc acele manșoane cu rezistente pentru incalzirea tevii la iesire. Dupa cate imi amintesc trebuie vreo 200 grade. ex: [ https://www.youtube-nocookie.com/embed/zPqNfD69Qw4?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] Prin frecare zona tevii de extrudare se incalzeste singura, presiunea este imensa. Probabil ca mansonul incalzit aduce un plus de rigidizare alteori am vazut un manson care presa slitul in tandem cu pistonul. Materia de folosit este rumegusul uscat, nu umed sau paie/fan maruntit P-I-G, on 13 ianuarie 2022 - 18:07, said:
ai nevoie de o forma patrata sau rotunda, pui acolo amestecul de aschii cu ceva carton umed( aici nu sunt 100% sigur dar are logica) si apoi te folosesti de un cric hidraulic si un capac Ma intereseaza procesarea paielor/fanului tocat uscat, nu procesare umeda. Stiu ca exista si varianta de presa cu melc (unde rumegusul trebuie sa aiba umiditate pentru procesare, dar %umiditate il vad ca un dezavantaj + fortele de frecare mai mari (=risipa energie) in sistemul cu melc/snec , scub, on 13 ianuarie 2022 - 20:31, said:
crengi maruntite+pasta de hartie . (poza2 este de pe un site de anunturi) Am respins ideea procesarii umede datorita volumului mare de munca manuala implicit un randament scazut fata de versiunea cu piston care pare ca poate lucra cu un minim de efort uman. Totusi caut raspuns si la echivalenta economica a lucrului mecanic primit de la un motor termic pe benzina de 9CP sau de la un motor electric trifazat de 5.5 kW / 7.5 CP (aceeasi pompa hidraulica de 41l/m presupun / 250bari) Cu respect, Edited by bauhous, 13 January 2022 - 21:59. |
#33
Posted 14 January 2022 - 12:50
Eu le fac din pastă de hartie, rumeguș de bantic si crengi mărunțite cu tocatoarea.
Le presez manual. Am testat si eu presa cu cric hidraulic dar am renuntat, ies un pic mai tari, dar pierd prea mult timp Attached Files |
|
#34
Posted 14 January 2022 - 14:22
Asa este , cu cricul se consuma enorm de mult timp . Compensam prin faptul ca scoteam 8 odata (modelul acesta) . Sper ca in primavara , cand incepe "campania" sa inlocuiesc cricul cu perna aceasta pneumatica . Vad ca la 8 atmosfere , forta e mare . Trebuie , ceva robineti in "T" , pentru a asigura intrarea /iesirea rapida a aerului . Dar consumam curent La 1.5 lei kW s-ar putea sa nu mai renteze si tot o manuala , sa dea randamentul maxim .
Attached Files |
#35
Posted 28 February 2022 - 14:36
Am vazut pe net prese cu melc, snec.
O merge cu mașină de tocat carne, din aia mare? |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users