Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Se poate recupera numar de telefo...

Upgrade de la MacBook Pro M1 cu 8...

Ce tip de monitor am nevoie pt of...

Resoftare camera supraveghere
 Cu ce va aparati de cainii agresi...

Nu imi platiti coletul cu cardul ...

Exista vreun plan de terorizare p...

Schimbare adresa DNS IPv4 pe rout...
 Recomandare Barebone

Monede JO 2024

Suprasolicitare sistem electric

CIV auto import
 Mutare in MOZAMBIC - pareri, expe...

Scoatere antifurt airtag de pe ha...

Magnet in loc de clește pent...

Cumparat/Locuit in apartament si ...
 

Inchiriere masina Dubai

- - - - -
  • Please log in to reply
97 replies to this topic

#55
buntzi

buntzi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,327
  • Înscris: 09.09.2006

View Postdacrad2, on 10 iunie 2019 - 00:18, said:

[...]Eu am vrut o masina mai economica adica nissan micra si am primit una mai mare dar cu consum o gramada adica un nissan sunny. [...]
Ceea ce e posibil să fi fost spre bine, deși nu-ți dai seama. Crezi că Micra ăla avea motor de 2.0 și zbura ca fulgerașul cu 4 persoane înăuntru?

Quote

[...]am folosit destul de mult si celelalte autostrazi din dubai,circulate probabil mai mult de indieni,care conduc ca indienii. Pe aici marea majoritate pornesc cu pedala apasata tare de la semafor si cu frane mai bruste la semafor. Daca conduci cumva mai normal nu agresiv cum o fac ei,te bliteaza de nu mai pot. Conduita este foarte agresiva in trafic si daca semnalizezi ca vrei sa schimbi banda nu prea te lasa sa intri,asa era sa ratez vreo cateva iesiri.
Chestia e că a fost un ramadan foarte greu, din cauză că perioada de post a fost foarte lungă și tot programul a fost dat peste cap. Oamenii erau foarte obosiți și deshidratați, unii de asemeni și nefumați, așa că asta e...Cu pornitul de la semafor, nici eu nu sunt adeptul dormitului. Nu am chef să mai stau o tură la același semafor numai pentru că tu nu știi la ce folosește accelerația. Pleci repede și accelerezi până la viteza maximă, mai sunt și alții în urma ta care vor să treacă și poate se grăbesc.
Ieșirile ți le selectezi din timp, de obicei sunt anunțate cu 1 km și apoi 500m înainte. Aș zice că e timp destul să te încadrezi pe banda care îți trebuie fără să trebuiască să te rogi de cineva să te lase...

Quote

Parcarea pe strada parca era mai ieftina anul trecut sau poate gresesc eu. [...]
Nu s-a schimbat tariful.

Quote

In legatura cu radarele eu sper sa nu fi luat niciunul dar chiar daca mergeam mai incet decat marea majoritate a masinilor tot au mai fost portiuni unde am depasit cu cativa km/h mai ales la iesiri,unde ai portiuni si de 40 km/h.
Dacă citeai prin urmă, am zis de multe ori că în Dubai ai un buffer de 20km/h față de limita afișată. Dacă pe semn scrie 40, radarul declanșează la 61km/h. Abu Dhabi a eliminat bufferul, dar au scris pe limitatoare viteza veche+20. Unde era înainte 120km/h limita, acum e 140. Radarul declanșează tot la 141km/h.

Quote

Politia sau politistul de care am dat acolo e un badaran. Iti face semn,opresti ,deschizi geamul si ce auzi?: Dă carnetul. Nu tu buna seara sunt agentul cutarica. I-am dat carnetul se uita ca la masini stricate la el si dupa i-am zis ca sunt turist si mi l-a trantit inapoi si pa. Un badaran in toata regula,la fel ca si functionarii de la aeroport care au ditamai coada de oameni la pus viza dar ei stau si vorbesc la telefoane,intre ei si nu au nici o jena.[...]
Dacă îți spunea toate cele 5 nume, țineai minte măcar unul? Nu de alta, dar din ce țin minte e scris și pe ecuson. Te-ai gândit ca poate ai făcut ceva boroboață (voit sau ba) și te-a lăsat în pace tocmai pentru că erai turist? Nu de alta, dar în ăștia 10 ani petrecuți pe-aici, pe mine nu m-a oprit poliția nici măcar o dată...
Vezi mai sus. Cei de la poliția de frontieră sunt desigur localnici și deci musulmani cu toții. Majoritatea s-au trezit înainte de ora 4 dimineața ca să poată mânca ceva, apoi pauză... până după ora 21, pentru că au avut voie să mănânce doar după ultima rugăciune a zilei. Judecând după faptul că abia acum ai scris posturile astea, aș zice că ai prins aici ultima parte a ramadanului, când deja toate abuzurile astea s-au cumulat. Cum ziceam, a fost un ramadan foarte greu anul ăsta.

#56
mccrya

mccrya

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,358
  • Înscris: 05.03.2005
eu unul nu pun la suflet greata araboilor din aeroport sau alte institutii. Asa e viata lor si nu avem ce sa facem.....nu sunt toti la fel, dar procentajul e unul destul de semnificativ.

Si cand am fost in Doha la sfarsit de martie anul asta, avand o escala de cateva ore bune in drum spre Japonia, am zis sa ies din aeroport sa imi pierd timpul prin oras,  si tot de greata din asta tipic arabeasca am avut parte....si asta nu doar in privinta mea, ci si a altor turisti . Daca nu ar trebui sa compare mecla din realitate cu mecla din pasaport, cred ca nici macar nu s-ar uita la tine Posted Image)
Nu mai vorbesc de indienii de pe taxiuri, care te claxoneaza ca disperatii pe strada....poate poate te agata de client  Posted Image) . Asta e cultura lor si trebuie sa ii acceptam asa cum sunt....cu legile si religia lor.

PS de multe ori nici cu vamesii din Ro nu imi este rusine Posted Image


Buntzi, totusi ramadamul are si partile lui bune ca din cate stie eu , toata lumea e platita aproape dublu in aceasta perioada....sau cel putin asa am prins eu acu ceva ani cand am lucrat in Dubai Posted Image

Edited by mccrya, 10 June 2019 - 15:18.


#57
dacrad2

dacrad2

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,764
  • Înscris: 03.04.2017

View Postbuntzi, on 10 iunie 2019 - 11:25, said:


Ceea ce e posibil să fi fost spre bine, deși nu-ți dai seama. Crezi că Micra ăla avea motor de 2.0 și zbura ca fulgerașul cu 4 persoane Ăźnăuntru?



Chestia e ca nici sunny nu zbura,asa plateam macar mai putin la pompa ,micra are motor de 1,0. De la aeroport dwc la atlantis si de acolo de vreo doua ori dus intors la emirates mall si au zburat 2 linii la bord la benzina,fara sa o calc. Mai bun e loganul mcv al meu.


Chestia e că a fost un ramadan foarte greu, din cauză că perioada de post a fost foarte lungă și tot programul a fost dat peste cap. Oamenii erau foarte obosiți și deshidratați, unii de asemeni și nefumați, așa că asta e...Cu pornitul de la semafor, nici eu nu sunt adeptul dormitului. Nu am chef să mai stau o tură la același semafor numai pentru că tu nu știi la ce folosește accelerația. Pleci repede și accelerezi pĂąnă la viteza maximă, mai sunt și alții Ăźn urma ta care vor să treacă și poate se grăbesc.
Ieșirile ți le selectezi din timp, de obicei sunt anunțate cu 1 km și apoi 500m Ăźnainte. Aș zice că e timp destul să te Ăźncadrezi pe banda care Ăźți trebuie fără să trebuiască să te rogi de cineva să te lase...

La ce trafic era trebuia sa ma lase cineva si inainte de iesire. Buntzi,eu in trafic m-am bazat cel mai mult pe gmaps iar domnisoara de acolo mai intarzia sa-mi spuna de iesit,iar eu mai cascam ochii si pe langa sosea ca am fost turist de aceea s-a mai intamplat sa ies mai greu pe unde trebuia. Iar la semafor cand vezi ca e rosu si accelerezi ca sa ajungi cu doua secunde mai repede si sa pui frana de aproape sa dai cu capul de parbriz,eu cred ca la noi se cheama conducere agresiva. Eu cand vad rosu iau piciorul de pe acceleratie,iar la pornire de la semafor chiar sa fi vrut sa merg mai repede nu aveam cu ce.



Dacă citeai prin urmă, am zis de multe ori că Ăźn Dubai ai un buffer de 20km/h față de limita afișată. Dacă pe semn scrie 40, radarul declanșează la 61km/h. Abu Dhabi a eliminat bufferul, dar au scris pe limitatoare viteza veche+20. Unde era Ăźnainte 120km/h limita, acum e 140. Radarul declanșează tot la 141km/h.

Iti dau dreptate dar stiu ca am citit intr-un ziar de-al lor ca toleranta este zero fata de viteza de pe indicator


Dacă Ăźți spunea toate cele 5 nume, țineai minte măcar unul? Nu de alta, dar din ce țin minte e scris și pe ecuson. Te-ai gĂąndit ca poate ai făcut ceva boroboață (voit sau ba) și te-a lăsat Ăźn pace tocmai pentru că erai turist? Nu de alta, dar Ăźn ăștia 10 ani petrecuți pe-aici, pe mine nu m-a oprit poliția nici măcar o dată...

Eu am fost oprit in zona karama la un filtru pe o straduta noaptea pe la 9. Nu am facut nimic ci pur si simplu controla masinile care treceau pe acolo. Nu am pretentia sa-mi spuna cum se numeste ci sa vorbeasca mai politicos ca politistii de la noi.


Vezi mai sus. Cei de la poliția de frontieră sunt desigur localnici și deci musulmani cu toții. Majoritatea s-au trezit Ăźnainte de ora 4 dimineața ca să poată mĂąnca ceva, apoi pauză... pĂąnă după ora 21, pentru că au avut voie să mănĂąnce doar după ultima rugăciune a zilei. JudecĂąnd după faptul că abia acum ai scris posturile astea, aș zice că ai prins aici ultima parte a ramadanului, cĂąnd deja toate abuzurile astea s-au cumulat. Cum ziceam, a fost un ramadan foarte greu anul ăsta.

Lucrul asta s-a intamplat si anul trecut,iar daca spui de mancare si apa eu am aterizat la 21:30 cand teoretic ar fi trebuit sa fi mancat,dar aceeasi scarba am intalnit-o si la plecare la ora 22.

Nu ma intelege gresit,imi place dubaiul,dar a doua oara l-am vazut cu alti ochi.




#58
buntzi

buntzi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,327
  • Înscris: 09.09.2006

View Postmccrya, on 10 iunie 2019 - 14:52, said:

[...] eu unul nu pun la suflet greata araboilor din aeroport sau alte institutii. Asa e viata lor si nu avem ce sa facem.....nu sunt toti la fel, dar procentajul e unul destul de semnificativ[...]
Să zicem doar că munca (de orice fel) nu e chiar pasiunea lor cea mai de seamă :)

Quote

[...]din cate stie eu , toata lumea e platita aproape dublu in aceasta perioada....sau cel putin asa am prins eu acu ceva ani cand am lucrat in Dubai Posted Image
Depinde de angajator probabil. Eu nu sunt platit în mod diferit (tot x dhs pe lună iau), dar am program de lucru redus pentru aceiași bani.

View Postdacrad2, on 10 iunie 2019 - 17:37, said:

[...]asa plateam macar mai putin la pompa ,micra are motor de 1,0.[...] Mai bun e loganul mcv al meu[...]
Plăteai mai puțin la o trecere, dar treceai mai des pe-acolo, crede-mă. Traficul de aici nu e prietenos cu mașinile cu motoare mici. Motorașul ăla de 1.0 de pe micra e bun în orasele europene/japoneze, unde dacă treci de 60 e mare eveniment, nu aici unde 80 e media.

Quote

m-am bazat cel mai mult pe gmaps iar domnisoara de acolo mai intarzia sa-mi spuna de iesit,iar eu mai cascam ochii si pe langa sosea ca am fost turist de aceea s-a mai intamplat sa ies mai greu pe unde trebuia
Da, așa e. Dacă nu ești cu ochii doar la drum/indicatoare, nu e simplu deloc. Gmaps nu e rău, dar e util să ai copilot care să-ți spună că în x sute de metri trebuie să ieși. Altfel e cam cum zici tu, îți spune cam târziu că trebuie să ieși, mai ales dacă ai de schimbat vreo 3 benzi.

Quote

Iar la semafor cand vezi ca e rosu si accelerezi ca sa ajungi cu doua secunde mai repede si sa pui frana de aproape sa dai cu capul de parbriz,eu cred ca la noi se cheama conducere agresiva. Eu cand vad rosu iau piciorul de pe acceleratie,iar la pornire de la semafor chiar sa fi vrut sa merg mai repede nu aveam cu ce
La...voi(noi?) poate așa se cheamă. Dar în Karama dacă tu nu stai lipit de mașina din față tot timpul, stai de 3 ori la același semafor și se întinde coada până la iesirea din autostradă numai din cauză că nu se grabeste nimeni. Vorb-aia, știi că ești aproape de semafor după faptul că ai reușit sa te miști pe verde...E brutal, dar asta e. În zonele alea aglomerate cam așa se procedează.

Quote

am citit intr-un ziar de-al lor ca toleranta este zero fata de viteza de pe indicator
În Abu Dhabi așa e acum, dar numai acolo. Scrie 140 pe indicator, la 141 te-a "premiat". Sincer, și eu îmi doresc să se implementeze același sistem și în Dubai. Prea mulți turiști sau proaspăt aterizați nu cunosc chestia cu 20km/h buffer și stau lipiți pe ultima bandă cu...20-25km/h mai încet decât limita cu care se poate merge pe sectorul ăla de drum. Nu e fun deloc...Așa, dacă limita de pe indicator e limita reală, e ceva mai simplu. Sau așa ar trebui...

Quote

Nu am facut nimic ci pur si simplu controla masinile care treceau pe acolo
E posibil să fi căutat pe cineva într-o mașină similară. A văzut că nu ești ce trebuie, n-a stat la povești.

Quote

Nu ma intelege gresit,imi place dubaiul,dar a doua oara l-am vazut cu alti ochi
Nu e nevoie să-ți ceri scuze pentru nimic din ce-ai scris. Asta a fost experiența ta și așa ai văzut tu lucrurile. Am zis de mai multe ori ca perspectiva mea ca rezident aici e diferită de a voastră care veniți câteva zile în vacanță.

#59
dacrad2

dacrad2

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,764
  • Înscris: 03.04.2017
Anul trecut  stat in al mankol si iesirea o faceam spre karama si nu retin inghesuiala prea mare,anul trecut a fost un mitsubishi lancer 2.0 la care  apasat pedala si poate nu mi-am dat seama ca prin dubai se merge asa pe la semafoare,anul asta cu nissanul de 1,6 deabia ma taraiam. Oricum excursia a fost planificata din scurt si cam asta am gasit mai convenabil la o firma cat de cat mai cunoscuta.

#60
dacrad2

dacrad2

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,764
  • Înscris: 03.04.2017
Dupa ceva timp de la intoarcere reusesc si eu sa scriu despre ultima aventura cu masina in dubai.
De data asta am inchiriat de pe expedia de la dollar pentru 2 saptamani o masina economy si pentru prima oara am primit ceea ce am comandat,adica o kia picanto.Noroc ca nu am plecat cu bagaje prea multe.
Birourile de inchirieri le-am gasit cam greu pe dxb t3 la sosiri si asta pentru ca sunt foarte aproape de iesire,dupa ce te saturi sa mergi prin terminal. O chestie cam nasoala pentru mine,tinand cont ca am inchiriat de la dollar,a fost ca intre locul unde am facut hartiile si cel in care am primit masina,am avut foarte mult de mers,iar acolo am mai asteptat sa predea 2 masini inaintea mea. La iesirea din parcare am uitat sa-mi pun suportul de telefon pe parbriz(pentru gmaps) si am cam ratat din intersectii,asa ca un drum de 15 minute l-am facut in 30. Datile trecute am venit de la dwc si de acolo e mai usor sa iesi. De asemeni si cazarile trecute nu au fost in deira,fapt pentru care nu am prea luat contact cu prostii de taximetristi indieni. Astia daca au banda de langa libera nu trec pe ea daca vor sa te depaseasca ci te bliteaza de nu mai pot sau te claxoneaza. Precizez ca acum am mers mai tare ca datile trecute fiind aproape de +20 km/h ce se adauga la viteza regulamentara si tot mi-am luat blituri si claxoane din plin.
Datorita cazarii din deira,cel mai aproape pod de trecut creek-ul era cel de pontoane,dar pe ala nu stiu cand il tin deschis ca l-am traversat numai de vreo 2 ori si de cele mai multe ori l-am prins inchis si trebuia sa rutez gmaps-ul pe unul din celelalte poduri.
La semafoarele astea a lor de prin deira la intersectiile mai mari stai o gramada dar si cand se face verde trece o jumatate de km de coada. Intr-o singura seara am avut norocul sa prind in deira toate semafoarele pe verde pana la hotel.
Sa spun ceva si despre masina,kia picanto,cam lenesa,mai repede o calcam cu mcv-ul meu. Au fost situatii cand trebuia sa accelerez mai tare si a trebuit sa apas pedala pana la fund ca nu reactiona. Ca si consum am avut unul destul de mic fata de datile precedente adica un 7,5l/100 km. Problema a fost ca fiind masina mica si rezervorul e mic si a trebuit sa fac plinul de vreo 5 ori cu ceva peste putin de 100 l de benzina cu care am facut aproape 1400 de km.
Drumurile de acolo ca de obicei foarte bune. Dar desi ai si 8-9 benzi pe sens in anumite locuri,se mai fac si blocaje si mergi cu viteza redusa. Am avut " norocul" sa vad destule masini botite si chiar un carambol de vreo 5 -6 masini. Politia am vazut-o mai mult la plaja unde am fost decat pe strada in patrula.
Cu ce am avut probleme anul asta a fost gmaps,mai ales la iesiri. Domnisoara de acolo vorbeste cam tarziu sau deloc cateodata pe unde sa o iei si am cam facut km in plus di cauza asta. In plus nu stiu cand au actualizat drumurile de acolo ca au mai ratat cate ceva. Pe la dubai mall dupa ce ieseam ma intorcea din nou prin parcare pentru a o lua spre unde aveam nevoie. Deci pentru anul asta gmapsul downloadat ia cam un 6 din motivele expuse mai sus.
La predat masina am avut alte surprize. Gmsps nu stia sa ma duca exact la locul de predare in parcare. Am ajuns in parcarea de la dxb t3 la ultimul nivel si dupa ce m-am invartit ceva pe acolo am gasit pe cineva sa imi spuna ca trebuie sasi cobor vreo 2 etaje. Zis si facut,coborat 2 etaje,dar si acolo surprizele nu s-au terminat.Eu trebuia sa cobor printr-un capat al parcarii  ca sa ajung la birourile de la dollar dar am coborat pe undeva pe la mijloc,iar de intors spre ei nu se putea pentru ca lucrau si calea aia era inchisa. Asa ca am mers pana in capatul parcarii,inde am putut opri si eu si de acolo inapoi pe jos ca sa chem pe cineva sa predau masina,asta pe la 40 si ceva de grade de afara. Tollurile(salik) nu au vrut sa le traga din garantie si a trebuit sa le platesc separat.Un lucru care m-a deranjat e ca dupa ce am platit tollurile acolo,inainte sa imi returneze garantia au mai gasit un toll de plata,au tras banii de pe card fara sa ma anunte despre acest aspect. Adica pot sa-ti traga bani  fara sa stii.  Dupa ceva timp am aflat si eu ca acei bani sunt tollul din ultima zi cand am mers spre aeroport si m-a purtat gmapsul aiurea.
Cam asta a fost pentru acum.



A si o chestie hazlie mi-am adus aminte acum: o ambulanta cu semnalele acustice si luminoase in functiune dupa ce i-am facut loc ,s-a oprit la semafor ca era rosu,pe undeva prin zona aeroportului in deira ziua pe la amiaza.

Edited by dacrad2, 28 June 2021 - 00:15.


#61
foxtian

foxtian

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 606
  • Înscris: 03.10.2019
merita  pana la urma sa inchiriez  masina ?  sau metroul   este  cea mai buna optiune  ? .  e vb  de 3 pers  10  zile  , cazare in Dubai marina   .

#62
buntzi

buntzi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,327
  • Înscris: 09.09.2006
Pentru 3 persoane cred că deja merită, mai ales dacă a 3-a persoană e ceva copil.
Poți lua o mașină mică (gen Kia Picanto sau Ford Figo, de obicei îs mai ieftine) și te miști foarte bine de colo-colo. Cred că 2 persoane e limita la care transportul în comun e mai eficient (strict dpdv al banilor) decât mașina închiriată. Pe de altă parte, mașina închiriată îți permite să ajungi în locuri în care transportul  în comun poate nu ajunge așa ușor (gen plajă) spre deloc (Hatta, Al Ain, Miracle Garden?). În plus, depinde și de perioada în care vii încoace, pentru că iarna pare mai acceptabil să mergi niște minute pe jos de la locația de interes la stațiile de diverse (metrou, tramvai, autobuz) pe când vara, crede-mă pe cuvânt când îți spun că ăia 200 de metri de la stație la plajă se fac al naibii de lungi...
Uite diferență între trasee pentru Miracle Garden (strict pentru exemplificare)
Attached File  MG-tc.jpg   501.92K   32 downloads Attached File  MG-c.jpg   672.76K   32 downloads

Eu mereu recomand mașina și pentru că mi se pare o experiență destul de interesantă condusul aici.

#63
dacrad2

dacrad2

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,764
  • Înscris: 03.04.2017

 buntzi, on 20 august 2021 - 06:37, said:

Pentru 3 persoane cred că deja merită, mai ales dacă a 3-a persoană e ceva copil.
Poți lua o mașină mică (gen Kia Picanto sau Ford Figo, de obicei îs mai ieftine) și te miști foarte bine de colo-colo. Cred că 2 persoane e limita la care transportul în comun e mai eficient (strict dpdv al banilor) decât mașina închiriată. Pe de altă parte, mașina închiriată îți permite să ajungi în locuri în care transportul  în comun poate nu ajunge așa ușor (gen plajă) spre deloc (Hatta, Al Ain, Miracle Garden?). În plus, depinde și de perioada în care vii încoace, pentru că iarna pare mai acceptabil să mergi niște minute pe jos de la locația de interes la stațiile de diverse (metrou, tramvai, autobuz) pe când vara, crede-mă pe cuvânt când îți spun că ăia 200 de metri de la stație la plajă se fac al naibii de lungi...
Uite diferență între trasee pentru Miracle Garden (strict pentru exemplificare)
MG-tc.jpg MG-c.jpg

Eu mereu recomand mașina și pentru că mi se pare o experiență destul de interesantă condusul aici.
Hai sa zicem ca timpii aia sunt in timpul zilei,spre seara stai cu orele pe acolo indiferent de e masina sau autobuz. Am folosit mai mult hessa st si am memorat numele,iar intr-o seara cand veneam pe acolo spre autostrada fara plata,a trebuit sa ies prin cartiere pe acolo si sa ma intorc pe sheick zaied road sa revin in deira la cazare.

#64
buntzi

buntzi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,327
  • Înscris: 09.09.2006
Cu orice mijloc de transport în afară de metrou o sa depinzi într-o măsură mai mare sau mai mică de traficul local. Sigur că traficul e uneori o problemă, dar ideea mea era că transportul în comun nu te duce chiar unde vrei tu, ci mai mult unde vrea el. În plus, uneori transportul în comun are timpi de așteptare destul de mari care adaugă la timpul total necesar să ajungi dintr-un loc într-altul.
Hessa e de obicei aglomerată pentru că e ultima ieșire "gratuită" din SZR pentru ocolirea porții Al Barsha. Mulți preferă să facă artificii de-astea ca să scutească cei 4 dhs de la salik. Depinzând de oră, Hessa mai are blocaje începând de la Assayel până la ieșirea în Al Khail în direcția Sharjah din cauză că sunt vreo 3 sau 4 școli în zonă. În jurul orei 3PM se aglomerează mult din cauza asta.
În ultimii ani traficul pe Hessa a crescut foarte mult, ăsta fiind unul dintre motivele pentru care m-am mutat. Făceam 20 de minute acasă > birou și 45 pe retur fix din cauza bucății ăleia.

#65
foxtian

foxtian

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 606
  • Înscris: 03.10.2019
careem  este cel bun  mijloc  de deplasare    in Dubai   in combinatie cu metroul   . ieftin  si  bun  .
deci   pentru aeroport -marina  dubai   :  
Taxi  local  - 115  AED
Uber  -  135
Careem  - 95  AED

  plus ca in careem  poti  comanda  mancare locala  direct la apartament  la niste preturi   incredibile  .   este  o aplicatie  must have  daca  mergeti  in Dubai   si   nu vreti sa inchiriati  masina  .   la ce  trafic  am vazut dupa ora 17  in Dubai     chiar  nu recomand   sa se inchirieze masina   ,  plus  preturi la parcare   .  este    parerea mea  , eu in vacanta  nu vreau stres  sa  mai si conduc   mai ales in Dubai unde  este  cam haotic   stilul  de condus  , si se schimba benzile  ca in filme

#66
dacrad2

dacrad2

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,764
  • Înscris: 03.04.2017

 foxtian, on 16 septembrie 2021 - 12:31, said:

careem  este cel bun  mijloc  de deplasare    in Dubai   in combinatie cu metroul   . ieftin  si  bun  .
deci   pentru aeroport -marina  dubai   :  
Taxi  local  - 115  AED
Uber  -  135
Careem  - 95  AED

  plus ca in careem  poti  comanda  mancare locala  direct la apartament  la niste preturi   incredibile  .   este  o aplicatie  must have  daca  mergeti  in Dubai   si   nu vreti sa inchiriati  masina  .   la ce  trafic  am vazut dupa ora 17  in Dubai     chiar  nu recomand   sa se inchirieze masina   ,  plus  preturi la parcare   .  este    parerea mea  , eu in vacanta  nu vreau stres  sa  mai si conduc   mai ales in Dubai unde  este  cam haotic   stilul  de condus  , si se schimba benzile  ca in filme

Sa te vad ca faci 1400 de km cu careem si evok pentru tine ca si bani,in loc sa inchiriezi cea mai ieftina masina.

#67
florinmarcu90

florinmarcu90

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 281
  • Înscris: 17.05.2019
Este clar ca o masina inchiriata are foarte multe avantaje. Si eu de obicei cand merg undeva, imi inchiriez masina, asa am procedat de fiecare data cand am fost in Grecia si aveam inchiriata masina si pentru Tenerife (insa s-a anulat, din pacate, vacanta). Nu stiu, dar am parca o retinere de a inchiria masina in Dubai, mai ales ca anul asta am fost singur si daca merg din nou anul viitor, tot singur o sa merg.

#68
axisborn

axisborn

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,272
  • Înscris: 20.11.2020

 florinmarcu90, on 10 noiembrie 2021 - 18:34, said:

Este clar ca o masina inchiriata are foarte multe avantaje [...] si daca merg din nou anul viitor, tot singur o sa merg.

Masina inchiriata e buna cand faci un circuit, vezi mai multe orase dintr-o tara sau chiar din tari vecine sau pe insule cum zici in Grecia, Tenerife unde ai distante mai mari, transport public slab sau inexistente
Deasemenea e buna cand mergi cu inca 2-3 persoane ca se impart costurile. Asa, singur, nu renteaza financiar.
Insa in orase  mari gen Dubai avantajele masinii inchiriate nu prea le vad, nu cunosti strazile, intersectiile, care nu-s tocmai simple, stai sa cauti parcare etc, ratezi iesirea si apoi pierzi o gramada de timp sa te intorci etc.
In plus in Dubai transportul e foarte bine pus la punct, cel putin intre punctele importante de atractie. Cu singurul dezavantaj ca metroul e cam aglomerat si deodorantul nu prea pare a fi la moda pentru destui pe acolo :))
Si cum zice si foxtian, cand te duci in concediu te duci sa te relaxezi, sa descoperi ce e pe acolo, nu sa stai cu ochii in semafoare si  indicatoare si benzi.

#69
dacrad2

dacrad2

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,764
  • Înscris: 03.04.2017
Singur nu prea merita de inchiriat,dar iti trebuie obligatoriu sim de acolo,pentru autobuze,sa chemi taxi,careem,etc.
Depinde si de ce vrei sa faci,de exemplu eu prima oara cand am fost in safari,m-a luat masina de la hotel si apoi m-a plimbat jumatate de dubai dupa restul oamenilor ce ii avea de luat.Inca un stop la atv-uri si deja am inceput sa ma plictisesc.A doua oara am mers cu masina pana la marginea desertului. Plaja care imi place mie,nu prea e accesibila cu transportul in comun.

#70
foxtian

foxtian

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 606
  • Înscris: 03.10.2019

 dacrad2, on 10 noiembrie 2021 - 16:55, said:

Sa te vad ca faci 1400 de km cu careem si evok pentru tine ca si bani,in loc sa inchiriezi cea mai ieftina masina.

la ce trafic  am vazut  , strict pentru Dubai  vorbim  nu merita sa inchiriezi masina  . Se conduce cam haotic  ,  pentru parcari umbli aiure si pierzi timp si banii . chiar nu merita . eu am stat  chiar in Dubai Marina  la malul apei  ,   nu mi a trebuit masina  , pana in Deira am luat  metro , la fel si pentru mall   ,  indiferent care  mall  .   pentru excursie in desert ma luat masina de acasa  iar plimbarea cu iahtul era de langa mine  , pier 7  , chiar langa Marina Mall  . in rest  am folosit Careem   fara probleme  , ieftin si comod  .   unde sa fac eu 1400  de km  in Dubai  ???

#71
dacrad2

dacrad2

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,764
  • Înscris: 03.04.2017

 foxtian, on 18 noiembrie 2021 - 18:35, said:



la ce trafic  am vazut  , strict pentru Dubai  vorbim  nu merita sa inchiriezi masina  . Se conduce cam haotic  ,  pentru parcari umbli aiure si pierzi timp si banii . chiar nu merita . eu am stat  chiar in Dubai Marina  la malul apei  ,   nu mi a trebuit masina  , pana in Deira am luat  metro , la fel si pentru mall   ,  indiferent care  mall  .   pentru excursie in desert ma luat masina de acasa  iar plimbarea cu iahtul era de langa mine  , pier 7  , chiar langa Marina Mall  . in rest  am folosit Careem   fara probleme  , ieftin si comod  .   unde sa fac eu 1400  de km  in Dubai  ???
Ei bine eu i-am facut in 2 saptamani. Depinde de cate persoane sunteti si unde vreti sa mergeti.deja de pe la 3 persoane in sus,de folosit transportul in comun e cam scump. Plus ca in metrou am auzit ca cam sunt probleme cu antiperspirantul.
Parcarile pe la malluri sunt in marea majoritate gratis sau pe la supermaketuri trebuie sa cumperi ceva si ai gratis 4 ore. Tu pui timpul petrecut sa cauti parcare,adica in masina la aer conditionat,dar timpul tau sa mergi de la statia de transport in comun la obiectiv prin caldura,poate,unde e?In plus asteptatul mijlocului de transport,iar unde e? Ca sa ajungi la unele obiective iti trebie taxi sau careem,care te salta de cateva sute de aed. O excursie in abu dhabi sau hatta iar e destul de scumpa pentru mai multe persoane. Desigur daca nu vrei sa-ti bati capul,platesti. Dar eu prefer sa fac altceva cu banii care i-as plati in plus.
Cat despre trafic,e oarecum ok dupa ce incepi sa intelegi cum merg treburile.Pentru cineva care nu a condus pe acolo,poate parea foarte aiurea.Nu cred ca e mai dificil decat condusul prin București. Daca ai stat in dubai marina,probabil la plaja ai fost la jbr care e aglomerata,eu prefer ceva mai lejer,langa jbr dar accesibila cu masina,altfel ai foarte mult de mers.

#72
axisborn

axisborn

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,272
  • Înscris: 20.11.2020
Dacrad2, abonamentul full pe o săptămână la transport in comun e 110 aed, deci nu ieși mai ieftin  cu mașina închiriată , chiar la 3 persoane. E adevărat, distantele-s mari, numai cu metroul din aeroport in marina se face cam o ora.

Edited by axisborn, 02 December 2021 - 18:03.


Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate