Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Sfat achizitie AC Gree Fairy vs P...

MONITOR LG fara sonor !

Batalia pentru Bucuresti - ND, Fi...

Identificare font
 Samsung Galaxy A35

Sfat pentru aprinderea automata a...

Masina de copt paine - pareri

Cum reactivez Google Maps?
 Conectare tableta X220la Tv

Femeile tinere nu mai vor sa munc...

La mulți ani @un_dac!

La multi ani de Sfantul Gheorghe&...
 Job - Facultate sau certificare

Deadpool & Wolverine (2023)

sistem hibrid eoliana + panouri +...

Outlook e muta pe Android
 

facultatea de filozofie

* - - - - 1 votes
  • Please log in to reply
35 replies to this topic

#19
neagu_laurentiu

neagu_laurentiu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 40,602
  • Înscris: 30.07.2003
Faptul ca anual rezulta un nr. de diplome nu e totuna cu acelasi nr. de specialisti si asta nu-i o noutate in nici un domeniu.
Eu am alta viziune. Invatamantul e pt. cunoastere. Ca din cunoasterea asta poti practica o meserie, e la fel de adevarat. Asa ca nu as impune limite si directii de urmat in democratie. Sa studieze fiecare ce vrea, cum vrea, unde vrea, fara a limita nr. de locuri (decat prin prisma realitatii, n-ai spatiu etc.). Si din acestia piata va alege spre o meserie pe cine trebuie, cine poate, cine stie. Dar nu cu analiza asta ca-s nu stiu cati de cutare formare sau alta. Poate vreu sa studiez ceva din placere, nu sa practic. In democratie nu directionam de la centru pe fiecare, doar le oferim sa aleaga ei, eventual le spunem argumente pro sau contra.

Edited by neagu_laurentiu, 13 September 2017 - 13:30.


#20
RomeoM

RomeoM

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 562
  • Înscris: 02.12.2010

 neagu_laurentiu, on 13 septembrie 2017 - 13:27, said:

Asa ca nu as impune limite si directii de urmat in democratie.

Nu a fost intentia mea de a impune directii. Ar fi necesar sa se ia bazele de date de la ministerul finantelor si sa se analizeze pe ani de zile, fiecare facultate in ce masura si-a dovedit utilitatea. Statisticile au relevanta lor daca sunt facuite cu competenta si buna credinta.
Vom descoperi ca exista facultati ai caror absolventi merg direct la somaj. Ori daca ani la rand prestezi o munca intutila nu ar fi necesare politici care sa elimine risipa si sa redirectioneze fondurile acolo unde este util ?

Diferentele mari de procente de informaticieni intre Bucuresti si Cluj - in favoarea Clujului, ar trebui sa dea de gandit celor ce decid viitorul acestei natiuni. Elevii din Cluj nu sunt cu nimic mai destepti decat ce din Bucuresti sau Iasi. Problema este de politici; este problema celor ce au in mana viitorul acestei tari.

Numarul de absolventi de la informatica din Iasi,( integrati in munca ), timp de 5-6 ani, echivaleaza o fabrica care produce ceva util. Cu investitii minime din partea statului.
Ceea ce nu e cazul cu acelasi numar de absolventi de la geografie sa zicem. Oamenii 'necajiti' care desi au o facultate ingrejesc batrani prin Italia sai presteaza munci necalificate pe cine stie unde in occident au vina lor; si nu mica. Dar vinovati sunt si cei care le-au oferit posibilitatea da a merge pe un drum infundat.
Absolventii de facultati inutile, sint chiar convinsi ca au studii superioare, cand de fapt singura lor competenta intr-o lume concurentiala o reprezinta muncile necalificate, refzate de localnici.

PS: Am la mine in bloc un baiat de peste 40 de ani, absolvent al unei facultati inutile, care a lucrat in total mai putin de un an. Isi cauta un post pe masura pasiunii, aspiratiilor si a pregatirii; cautarea dureaza de aproape 20 de ani.  Mama lui, profesoare trecuta de 70 de ani mai da niste meditatii, ca sa aiba baiatul ceva bani.
Drama la care nici nu vreau sda ma gandesc. Mai ales dupa ce ii vor muri parintii.
PS2: O ruda a mea, si-a trimis ambii copii 'absolventi de facultati' impreuna cu familiile in Spania unde sa-u facut zugravi. Nu vreau sa impun prin restrictionare directii, dar absilventii de liceu trebuie sa ia decizii in cunostinta de cauza.
PS3: Pe de alta parte eu vad restrictia in sens invers: ai candidati care pot face informatica, ai cerere pe piata muncii, dar ii respingi prin masuri administrativ, pt ca nu ai cadre didactice si nici nu aloci spatii de invatat, Pe lista in asteptare din iulie 2017 la sectia informatica, cu medii intre 6.00 si 7.50 gasesti peste 400 de cadidati. Majoritatea ar fi putut sa devina informaticieni.
SUNT OAMENI CARE AU MUNCIT ! 6 nu a fost simplu de obtinut !
AU FOST RESPINSI DE INVATAMANTUL PUBLIC.

http://fmi.unibuc.ro..._24_07_2017.pdf

MAI ADAUGAM 250 de CANDIDATI IN ASTEPTARE DE LA TEHNOLOGIA INFORMATIEI, CI MEDII INTRE 6.00 SI 7.40, SI CONSTATAM CA INVATAMANTUL LICEAL A PRODUS 650 CANDIDATI, DE CALTATE, CE NU AU PUTUT FI ABSORBITI DE INVATAMANTUL PUBLIC SUPERIOR.

http://fmi.unibuc.ro..._24_07_2017.pdf

Edited by RomeoM, 14 September 2017 - 16:05.


#21
neagu_laurentiu

neagu_laurentiu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 40,602
  • Înscris: 30.07.2003

 RomeoM, on 14 septembrie 2017 - 15:35, said:

Ar fi necesar sa se ia bazele de date de la ministerul finantelor si sa se analizeze pe ani de zile, fiecare facultate in ce masura si-a dovedit utilitatea.
Pai de ce pui egal intre nr. de absolventi si locurile de munca? S-a dus epoca aia demult. Dreptul la scolarizare il are fiecare si nu e conditionat de munca in domeniu. Altfel vorbim de acea planificare de la centru.

 RomeoM, on 14 septembrie 2017 - 15:35, said:

Vom descoperi ca exista facultati ai caror absolventi merg direct la somaj. Ori daca ani la rand prestezi o munca intutila nu ar fi necesare politici care sa elimine risipa si sa redirectioneze fondurile acolo unde este util ?
Te legi de placerea omului de a studia! Lasa-l in apele lui. Care nu au cautare se vor inchide de la sine din lipsa de musterii. Dar daca vine poporul, e problema lui de ce, cat ai cerere ai si oferta. Poate vrea sa studieze euglena verde, se duce peste mari si tari, ajunge mare savant sau la o scufundare vrea sa stie despre ea. De ce sa nu-i oferi in tara, daca sunt posibilitati, asa ceva cat ai cerere?

 RomeoM, on 14 septembrie 2017 - 15:35, said:

Problema este de politici; aste problema celor ce au in mana viitorul acestei tari.
Statul trebuie sa faca politica cetatenilor in majoritatea lor, nu cum doresti tu sau eu sau un grup restrans.

 RomeoM, on 14 septembrie 2017 - 15:35, said:

PS:
PS2:
Fiecare cum isi asterne asa doarme. Da' eu nu pot sa-l trag de urechi ca de ce nu s-a dus dincolo, stia ce a ales, avea familie, putea intreba, avea gura, informatia la tot pasul etc.

 RomeoM, on 14 septembrie 2017 - 15:35, said:

PS3: Pe de alta parte eu vad restrictia in sens invers: ai candidati care pot face informatica, ai cerere pe piata muncii, dar ii respingi prin masuri administrativ, pt ca nu ai cadre didactice si nici nu aloci spatii de invatat,
Cu asta sunt de acord. Da' nu-s de vina aia de la filosofie & Co.

Edited by neagu_laurentiu, 14 September 2017 - 16:12.


#22
IllusiveMan

IllusiveMan

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 750
  • Înscris: 02.07.2017

 RomeoM, on 13 septembrie 2017 - 09:16, said:

filozofiile atee, a dus la catostrofe umane fara precedent in istoria umanitatii:
1)  comunismul avand ca baza filozofia marxista
Filozofia atee = marxism? :puke:

Pe aria sta mai lipsea propaganda religioasa extremista!

Adica daca nu crezi in dumnezei si unicorni brusc ai o atractie catre abolirea proprietatii private si economie centralziata, planificata? Really?

 RomeoM, on 13 septembrie 2017 - 12:28, said:

Sa fim un pic si realisti. La Trinitas TV la emisiunile culturale de la ora 21.00, apar periodic filozofi
Clar. Prostii sunt atrasi de prosti.

#23
RomeoM

RomeoM

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 562
  • Înscris: 02.12.2010

 IllusiveMan, on 14 septembrie 2017 - 20:14, said:

Filozofia atee = marxism? Posted Image

Pe aria sta mai lipsea propaganda religioasa extremista!

RomeoM, on 13 septembrie 2017 - 13:28, said:
Sa fim un pic si realisti. La Trinitas TV la emisiunile culturale de la ora 21.00, apar periodic filozofi

Clar. Prostii sunt atrasi de prosti.

Plesu, Patapievici, Baconsky, Paleologu, Solomon Marcus (care au aparut la Trinitas TV in mod repetat; Patapievici doar o data) sunt criticabili din multe puncte de vedere (unii mai mult altii mai putin), dar prosti nu sunt.

Inainte de a da cu bata-n balta e bine sa va informati.

PS: poate explicati in ce masura Plesu, Patapievici, Baconsky, Paleologu, Solomon Marcus sunt sau au fost implicati in propaganda religioasa extremista.

Edited by RomeoM, 15 September 2017 - 07:54.


#24
RomeoM

RomeoM

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 562
  • Înscris: 02.12.2010

 IllusiveMan, on 14 septembrie 2017 - 20:14, said:

Filozofia atee = marxism?

Nicaieri nu am pus egalitate intre religiile atee si marxism. Afirmatia mea a fost urmatoarea:
"Incercarea de a transpune in practica filozofiile atee, a dus la catostrofe umane fara precedent in istoria umanitatii:" Trebuie un pic nuantata:
"Incercarea de a transpune in practica unele filozofii atee, a dus la catostrofe umane fara precedent in istoria umanitatii:"
Exemplificarea sa facut cu ideologia atee iluminista (chiar daca a avut la baza diverse filozofii materialiste), nazismul si comunismul.

Vedeti, inainte de soldatul violator al armatei rosii, a existat soldatul violator nazist, care a fost precedat de sodatul violator de minore republican francerz, care si-a implinit 'faptele de vitejie' in Vandeea: toti acestea au fost educati in spiritul religiilor atee.

Dincolo de interpretari, faptele isatorice sunt fara echivoc: In Vandeea are loc prima exterminare masiva de populatie civila neparticipanta la confruntari militare din istoria moderna a omenirii; pe acest model vor functiona in sec al XX lea atat genocidul nazist cat si cel comunist.

Documentati-va: https://www.historia...-cazul-vandeea

Este vorba de răspunsul guvernului iacobin la adresa unei rebeliuni generale pornite în regiunea vestică Vandeea(fr. Vendée) în 1793. Cu un număr de victime nedeterminat, variind în funcţie de surse între 118.000 şi 250.000, episodul este cunoscut pentru masacrarea sistematică a civililor din regiune de către armata  revoluţionară. În 2007 a fost adus în atenţia publicului de membrii partidului de extremă dreapta „Mouvement pour la France”, ce au propus pentru dezbatere în Parlamentul Francez o lege pentru recunoaşterea evenimentului din Vandeea drept genocid, fără succes.

Nimic nou: nici turcii nu recunosc genocidul contra armenilor din sec al XX lea..

Edited by RomeoM, 15 September 2017 - 08:26.


#25
neagu_laurentiu

neagu_laurentiu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 40,602
  • Înscris: 30.07.2003

 RomeoM, on 15 septembrie 2017 - 08:21, said:

Vedeti, inainte de soldatul violator al armatei rosii, a existat soldatul violator nazist, care a fost precedat de sodatul violator de minore republican francerz, care si-a implinit 'faptele de vitejie' in Vandeea: toti acestea au fost educati in spiritul religiilor atee.
Acum da si exemple din randul soldatilor religiosi (noi le ziceam păgâni) care la fel violau cand cutreierau teritoriile noastre, de cand lumea si pamantul.

Edited by neagu_laurentiu, 15 September 2017 - 08:50.


#26
Karhu

Karhu

    Heretic member

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 39,916
  • Înscris: 25.06.2007

 neagu_laurentiu, on 14 septembrie 2017 - 16:12, said:

Dreptul la scolarizare il are fiecare si nu e conditionat de munca in domeniu.
...
Te legi de placerea omului de a studia!
Daca ar fi vorba de studii pe banii lui, nu ar zice nimeni nimic. E vorba insa de studii bugetate, platite din taxele contribuabililor. Eu zic ca banii aia ar trebui sa mearga spre profile care mai apoi sunt datatoare de beneficii, atat pt absolvent cat si pt societate. Daca Ro ar fi o tara superbogata (gen Elvetia, Norvegia, Luxemburg, Qatar, UAE etc) n-ar fi nicio problema daca pe bani publici s-ar studia inorogii in literatura si arta plastica medievala sau efectul razelor de luna asupra galosilor de guma etc etc

#27
neagu_laurentiu

neagu_laurentiu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 40,602
  • Înscris: 30.07.2003
O majoritate a populatiei a dat o Constitutie in care un articol ne spune despre dreptul la invatatura. Nu face diferente. Daca se readuna o alta majoritate care sa voteze o alta formulare conditionata de bani si ce spui acolo, iarasi voi fi de acord.

Edited by neagu_laurentiu, 15 September 2017 - 12:30.


#28
RomeoM

RomeoM

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 562
  • Înscris: 02.12.2010

 neagu_laurentiu, on 15 septembrie 2017 - 12:29, said:

O majoritate a populatiei a dat o Constitutie in care un articol ne spune despre dreptul la invatatura.
In fiecare an, inainte de a se da examenul de admitere la liceu, Inspectoeatul Scolar din Bucurseti editeaza o brosura cu lista liceelor si a specializarilor. Aproape toate liceele care nu sunt tehnologice au una, doua sau mai multe clase de informatica cum ar fi: matematica-informatica, informatica intensiv, informatica engleza. Procentul elevilor care se inscriu la clase de informatica, reprezinta peste 25% din totalul de elevi care urmeaza sa contiue sudiile dupa absolvire la diverse facultati.
Daca vom lua numarul de studenti care se specializeaza in informatica la universitate, cred ca procentul va fi sub 10%. Si asta nu din lipsa de doritori care sunt foarte bine pregatiti. Din punctul meu de vedere, un parinte care si-a dat copilul liceu la o clasa de inormatica, a dorit ca in viitor copilul sa lucreze in acest domeniu. Ori legile garantate de Constitutie, le lncalca flagrant aceasta optiune, prin procentul de locuri la informatca la facultati.

Ori in momentul de fata, exista o inconseventa in invatamant: invatamantul mediu pregateste un mare numar de absolventi care si-au insusit bine cunostintele. Invatamantul superior nu are capacitatea de a-i scolariza si ii abandoneaza. Asta nu tine de constitutie, ci de responsabilii din minister.
Ce dovada mai buna, decat politica de la Cluj, despre care se spune ca 10% lucreaza intr-un fel sau altul in IT. Numai ca acolo cu mai multi an in urma s-a decis ca asta e directia de dezvoltare principala, in dauna indusriilor de medicamente si s-a trecut la fapte. Iar acum se vad rezultatele.

PS: In media de admitere de la Bucuresti, media la bacalaureat conteaza 20% din media de admitere. La Iasi poate conta si 50%.
In aceste conditii aproape toti (din cei 650) care au fost respinsi la informatica la Bucuresti cu medii peste 6, ar fi fost admisi la taxa la Iasi, unde unde media de admitere minima a fost in jur de 6.70.

Foarte pacat de munca de 4 ani a unor copii seriosi dispusi la sacrificii !

Edited by RomeoM, 15 September 2017 - 16:07.


#29
neagu_laurentiu

neagu_laurentiu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 40,602
  • Înscris: 30.07.2003
Pai ce aia de la Cluj s-au scolarizat acolo? Au venit destui de peste tot din tara. La fel cum nici programatorii MS nu s-au scolarizat la Seattle!
Profilul mate-info era odata mate-fizica si pregateste elevi pentru o ulterioara admitere la specializari reale, nu exclusiv informatica (avem destule inginerii).
Din fericire pentru doritorii de info nu e necesara o dotare industriala ca in multe alte domenii, aici majoritatea dispun acasa de cele necesare, cine e pasionat nu va sta in amaratele alea de cursuri de la facultate (aici mergi in principal pentru diploma).

#30
Razvan0209

Razvan0209

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 176
  • Înscris: 23.06.2010
Ce tot lauzi atât Clujul? Acolo au 150 de locuri pt romani și 150 pt unguri, asta lauzi tu?

#31
RomeoM

RomeoM

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 562
  • Înscris: 02.12.2010

 Razvan0209, on 15 septembrie 2017 - 19:11, said:

Ce tot lauzi atât Clujul? Acolo au 150 de locuri pt romani și 150 pt unguri, asta lauzi tu?

Adesa corecta cu cifrele de scolarizare in 2017:   http://www.cs.ubbclu...

La Cluj: Informatica: 200 romana + 100 maghiara + 200 engleza + 75 germana +181 ( matematica informatica cumulat deci tot posibili programatori)
total: 756
La Bucuresti: http://fmi.unibuc.ro...mitere_2017.pdf
294 (informatica zi)+100 (tehnolgia informatiei)+75 (invatamant la distanta) +70 (de la matematica ce vor urma sectia mate-info)
total: 539

Bucurestiul are 2 milioane de locuitori iar Clujul sub 350 mii. Calculeaza procentele si fa diferenta de politici si strategii in IT.

Pe saitul de la Cluj mai exista o rubrica: capacitate maxima scolarizare. Se vede ca in cazul in care ar fi fost mai multi candidati, s-ar mai fi putut scolariza,( sectia maghiara fiind supradimensionata in raport cu resursele umane competente). Mai tine cont si de cei 650 de candidati respinsi cu medii peste sase. Ca daca ar fi sa-i luam in considerare si pe cei cu medii peste 5...

PS: Corporatiile IT din Romania in mod repetat au cerut mai multi absolvent; de ani de zile.

Edited by RomeoM, 16 September 2017 - 09:25.


#32
neagu_laurentiu

neagu_laurentiu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 40,602
  • Înscris: 30.07.2003
Pai la Bucuresti mai adauga pe cei de la Calculatoare, pe cei de la Automatica, pe cei de la ASE (info-economica) si pe restul de la vreo alte 4~5 facultati care au sectii de informatica industriala.

Edited by neagu_laurentiu, 16 September 2017 - 09:32.


#33
RomeoM

RomeoM

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 562
  • Înscris: 02.12.2010

 neagu_laurentiu, on 16 septembrie 2017 - 09:30, said:

Pai la Bucuresti mai adauga pe cei de la Calculatoare, pe cei de la Automatica, pe cei de la ASE (info-economica) si pe restul de la vreo alte 4~5 facultati care au sectii de informatica industriala.

Si la Cluj asemenea sectii; trebuie sa existe; modificarile procentelor nu cred ca sunt semnificative.

Dar ca sa revin de unde am plecat: Facultatea de Matematica si Informatica dispune doar de 4 amfiteatre unde se pot tine cursuri. Pentru a scolariza 2000-2500 studenti (licenta + master) s-a infintat sectia de invatamant la distanta care tine cursuri (probabil) sambata si duminica si sectia de Tehnologia informatiei care tine o parte in cursuri pe platforma de la Magurele unde este Institutul de Fizica si Facultatea de Fizica.
Daca luam in considerare spatiile de invatamant administrate de Fac de Geografie, Fac de Geologie, Fac de Chimie ( sectia de la Universitate ) cred ca vom avea surpriza sa gasim 10 amfiteatre (corpurile de cladiri de la Intercontinental - dar s-ar putea sa gresesc pt ca nu am fost pesonal acolo) unde se tin cursuruil. Vreo 300 de studenti in chimie sunt scoliti si la Politehnica, in conditiile in care pe eJobs gasesti 30-40 de oferte de munca, majoritatea pt cei cu studii medii.
Propunerea mea, de bun simt: o parte din aceste amfiteatre si sali de curs sa fie inchiriate Facultatii de Informatica, pt ca sa nu mai existe copii care sunt respinsi cu medii peste 6.

Daca numai 300 din ce 650 respinsi la admitere, ar fi ajuns sa lucreze in IT, timp de 10 ani ei ar fi devenit 3000 de angajati ( o data si jumatate cat angajatii lui Ford Craiova ) si ar fi contribuit bugetul la stat cu cel putin 150 miliiane euro anual.

Pe vremea guvernului Vacaroiu se vorbea de productia industriala pe stoc: produceau marfa pe care nu aveau cui sa o vanda. Si asta a fost una din cauzele (nu neaparat cea mai importanta) care a facut ca fabricile comuniste cu sute de mii de angajati sa devina hiper-marke-uri,

In mod cert in Romania, la 20 de ani dupa guvernul Vacaroiu, avem exagerat de mute sectii de invatamant superior care lucraza "pe stoc".
Se sectii care ar putea lucra cu mare profit, dar carora nu li se aloca resurse.

PS: Dl Laurentiu, cate amfiteatre are la dispozitie Facutatea de Matemaica si Informatica din Iasi ?
PS2: Poate cineva de la Cluj ne spune de cate amfiteatre (in care sa se tina cursuri) dispune Facultatea de Matematica si Informatica.

Edited by RomeoM, 16 September 2017 - 13:08.


#34
neagu_laurentiu

neagu_laurentiu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 40,602
  • Înscris: 30.07.2003

 RomeoM, on 16 septembrie 2017 - 12:49, said:

PS: Dl Laurentiu, cate amfiteatre are la dispozitie Facutatea de Matemaica si Informatica din Iasi ?
Informatica are doar unul, e alta facultate (inclusiv cladire) decat Matematica. Dincoace la mate sunt mai multe dar si impartite cu alte facultati. Insa nu strict acele spatii (amfiteatru ziceam, nu sali de curs) ajuta in mod expres, cursurile sunt de regula prezentate intr-o forma matematizata si multi nu o digera dat fiind ca la info vor ceva mai practic.

Edited by neagu_laurentiu, 16 September 2017 - 13:27.


#35
RomeoM

RomeoM

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 562
  • Înscris: 02.12.2010

 dani.user, on 16 septembrie 2017 - 13:02, said:

Cat de priceputi vor fi acei asistenti sa faca legatura cu realitatea cand ei n-au lucrat niciodata in industrie

Teribilisme de adolescenti. Eram convins ca nostalgiile legate de facultatile muncitoresti, care transformau municitorii in ingineri, la facultati la seral, la Uzinele Grivita Rosie si Steagul rosu a apus definitv si in mentalul oamenilor... Daca vrei sa fii profesionist care doreste performanta, studiie superioare de specialitate reprezinta calea sigura si verificata.

Si la Univresitatea Stanford si la Universitatea din Bucuresti programele pt studentii cel putin din din primii ani, sunt asemanatoare pana la identificare.
Nu stiu cata "legatura cu realitatea din industrie" au cei Staford dar din ce se vede pe filmele de pe internet, cursurile de acolo nu sunt diferite de cele de la noi.
Profesorii sunt niste profesionisti, pe domenii limitate cu obiective si fise ale postului bine definite; ci criterii de apreciere a performantei riguroase.

Ca autodidact, poti realiza multe lucruri bune, dar statistic marea majoritate ies de pe traiectoria maii performante. Dl. Plesu observa ca pana si in cultura, te recomanzi prin cel care te-a format: am fost discipolului lui Noica, ... Am studiat la Univesitatea X,  ... Am doctorartul la Universitatea Z...
Sa spui ca ai fost autodidact suna cumplit de rau. Si la noi si in occident sa fii autodidact insemna condamnarea la mediocritate.

Indiferent daca vin la curs sau nu, studentii dau pana la urma examene: care trebuiesc luate ! La Universitatea din Bucuresti zeci de studenti vin si toamna la reexaminare !
Alte zeci de studenti vin la reexaminare in anul doi cu restante din anul I. Cu doua restante in anul I, nu treci in anul al III lea. Cel putin la materiile de baza.

Ce metoda de constrangere de a invata mai eficienta poti inventa ?

Asta inseamna ca exista profesori care tin la rigoare si la calitate, chiar daca "n-au lucrat niciodata in industrie".

Asa ca teoria ca treci prin facultate si promovezi oricum nu este valabila.

Am luat ca referinta numarul de amfiteatre unde se tin cursuri, pt ca pe baza numarului lor putem vedea limitele cifrelor de scolarizare. Intr-un amfiteatru la Universitatea din Bucuresti nu incap mai mult de 130 de studenti chiar daca vin cu scaune de acasa.

Edited by RomeoM, 16 September 2017 - 19:17.


#36
RomeoM

RomeoM

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 562
  • Înscris: 02.12.2010

 neagu_laurentiu, on 16 septembrie 2017 - 13:24, said:

Dincoace la mate sunt mai multe dar si impartite cu alte facultati.
Vedeti, corpul de cladiri de la Intercontinental ar trebui sa aiba cel putin 16 amfiteatre (sali de curs); (proportional si sali de seminar). Este vorba de Facultatile limbi straine moderne, romana, limbi clasice, istorie, geografie, chimie, matematica, informatica. Dar resursele nu sunt folosite in comun, dupa necesitati. Fiecare cu parcela lui. Geologia si limbile straine mai au si alte sedii in apropiere. Un calcul aritmetic nenuantat arata ca se aloca 33% din resurse la producatori de venit si 66 % din resurse la viitori consumatori bugetari, sau someri. Producerea de profit nu trebuie sa fie obiectivul Universitatii; nu trebuie sa se desfinteze sectii de la celellte facultati dar unele modificari ale cifrelor de scolarizare se impun; ca si modifcarea accesului la resurse ca la Iasi.
PS: Am considerat ca limbile straine moderne ofrea majoritatii absolventilor locuri de munca.

Edited by RomeoM, 16 September 2017 - 19:46.


Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate