Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Monede JO 2024

Suprasolicitare sistem electric

CIV auto import

Mutare in MOZAMBIC - pareri, expe...
 Scoatere antifurt airtag de pe ha...

Magnet in loc de clește pent...

Cumparat/Locuit in apartament si ...

Pot folosi sistemul PC pe post de...
 Sokol cu distorsiuni de cross-over

Filtru apa potabila cu osmoza inv...

Kanal D va difuza serialul “...

Upgrade xiaomi mi11
 securitate - acum se dau drept - ...

Farmacia Dr Max - Pareri / Sugest...

De unde cumparati suspensii / gar...

[UNDE] Reconditionare obiecte lemn
 

Huawei P9 Lite?!

* * * * - 1 votes
  • Please log in to reply
11 replies to this topic

#1
Lucian_M

Lucian_M

    - membru glumeț -

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 21,408
  • Înscris: 09.09.2006
Va salut!
Trebuie sa schimb mobilul. Nu eu, ci sotia a zis asta (are un Lumia 640 si vrea altul, din cauza aplicatiilor sarace de windows si a interfetei jalnice), cica sa ii las ei Asus Zenfone Laser 2 (5,5") si sa imi iau eu altceva. Am postat undeva ce sa ii iau, ca sa raman eu cu Asus, insa parca as face un mic upgrade.
Ce vreau de la telefon:
- sa se miste fluent pe net
- poze un pic mai bune decat la Zenfone 2
- fara suita de bloatware de la Asus.

In concluzie, ceva sa fie peste Zenfone 2. M-am orientat spre Huawei P9 lite, nu imi permite religia sa dau un leu peste 1000 lei. Singura chestie care nu imi place este ecranul mai mic ca la Asus.

Am cateva intrebari:
1. merita luat, strict in banii acestia?
2. imi vor merge aplicatiile de pe contul de google pe acest terminal?
3. FOARTE important: voi putea opera prin manusa moto ecranul mobilului? Il folosesc cu suport moto pe post de GPS si ca sa vad cine ma suna (ca sa stiu daca trag pe dreapta sau nu).
4. se gaseste o folie de sticla sa protejez ecranul? Pentru spate am gasit o solutie de la pcgarage, un fel de husa din silicon (nu imi plac cele de tip carte).
5. cam in cat timp se incarca bateria?
6. se aude bine/tare/clar in casti? Asus nu exceleaza deloc la acest capitol, nici pe un set Sennheiser, nici pe castile de la Note 2.
7. in caz de nevoie, unde se face service-ul, cat de ok este garantia la acest brand?

As face achizitia imediat, dar sunt un pic asa... oarecum bulversat de unele comentarii de pe net, ba ca nu trebuie facut update, ba ca se mai blocheaza camera etc. Nu va fi folosit pentru jocuri, nici pentru benchmarks, as dori doar  sa functioneze bine pe mail, browser (folosesc de cativa ani doar Opera mini, imi este destul), mai scap ocazional mobilul pe jos, dar husa de TPU de la Asus si folia de sticla au facut viata extrem de simpla si fara griji ca as sparge ceva. Il am din aprilie 2016 si pana acum am o singura problema cu el, difuzorul spate se aude bine doar pe sonerie, daca ascult muzica sau ma uit pe youtube se aude groaznic (va pleca la garantie dupa ce iau P9 lite).

Asadar, nefiind pretentios, merita luat P9 lite?

Edited by Lucian_M, 08 September 2017 - 21:23.


#2
jegmihai

jegmihai

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,536
  • Înscris: 03.09.2013
Postează acele întrebări si pe topicul dedicat, sunt mai multe sanse ca un deținător al telefonului sa-ti ofere informații precise.

Iti voi răspunde eu la câteva dintre ele.

1. Da, este best-buy. Arunca o privire si la Moto G5.

2. Da.

7. Sunt foarte serioși pe partea de garantie, service-ul care se ocupa de Huawei-uri este ESD Rom.

#3
Lucian_M

Lucian_M

    - membru glumeț -

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 21,408
  • Înscris: 09.09.2006
Multumesc, dau un copy/paste acolo. Seara faina!

#4
Nmihay

Nmihay

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 224
  • Înscris: 16.03.2014
Salut! Am prins telefonul la 960 lei acum vreo 5 luni. Per total sunt multumit de el:pe browser se descurca destul de bine,camera buna,i-am pus o folie de sticla si o husa si nu ai treaba cu el ( a fost scapat pe ecran si nu s-a spart datorita husei care este putin mai inalta la ecran). Bateria se incarca in aproximativ 3 ore,iar castile se aud bestial.

#5
pufonel

pufonel

    Oglinda, oglinjoara, cine-i cel mai pufos din tara?

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 27,877
  • Înscris: 28.11.2006
Si eu am telefonul si sunt multumit de el. Se incarca mai repede decat a zis @Nmihay (cam in 2 ore pornind de la 10% baterie), se misca fluent, cred ca nu mi s-a blocat de mai mult de 2 ori in 5 luni, si il folosesc inclusiv la jocuri.

In castile care vin in pachet cu el se aude foarte bine, dar parca observ o mica scadere a calitatii in timpul apelului fata de Nokia 625 pe care l-am avut pana acum (am pastrat reteaua Orange, care dup[a mine ofera cea mai buina calitate audio a apelurilor daca apelantii au telefoane care suporta HD Voice). parca se aude un pic mai infundat, dar per total ramane placut. Pe mine m-0a deranjat ca vine cu casti dure, le preferam pe cele cu dopuri de cauciuc pe care le aveam inainte, dar s-a intrerupt un fir si a trebnuit sa le arunc. Dar cele din pachet sunt foarte bune pentru muzica. Desigur te avertizeaza daca vrei sa le dai foarte tare, dar daca apesi OK te lasa sa asculti la maxim :P

Inca o chestie mai putin placuta dar cu care m-am obisnuit: volumul la casti se regleaza in mai putine trepte. La Nokia aveam vreo 30 de trepte, la P9 lite sunt maxim 12.

Cat despre manusa moto, daca merge pe un telefon, va merge pe toate. Trebuie sa aiba ceva fire conductoare in tesatura, sa faca contact cu ecranul. Deci fii fara grija ca merge pe orice smartphone.

#6
vinciun

vinciun

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,663
  • Înscris: 24.10.2015
Eu il detin si pentru mine fiind foarte important sunetul in casti nu am fost multumit deloc când l-am pus prima data in functie. Sunet destul de calitativ insa slab de tot. La asus ai o multime de reglaje care mai coloreaza cat de cat muzica aici nimic. Din magazin nu am gasit nicio aplicatie gratuita care sa aiba un eq adevarat. Am testat zeci de playere si la toate o mare problema, cum atingi eq basul dispare si sunetul se micsoreaza, fiin si asa slab. Chiar daca maresti frecventele joase din eq se amplifica doar bubuiala dar basul adevarat scade fata de eq off.  Dupa ce am cumparat (nu fac publicitate, nu am nici un interes) poweramp s-a schimbat situatia. Mama are asus zenfone 2 laser, a avut si prietena insa dupa ce l-a stricat a luat zenfone 3 max asa ca pot sa fac comparatii.

Sunetul in casti e un pic peste asus zenfone lazer 2 si sub 3 max. Ecranul e mai bun fiind full hd insa tot cam albicios arata ( fata ne Nokia sau Samsung). Bateria tine mai bine, la asus dupa jumatate de an s-a slabit considerabil. Sticla eu am cumparat cu 3 euro de pe Amazon. Camerele tot mai bune la p9 lite. Nu-s cine stie ce dar mai bune. Multi il lauda, se pare ca doar eu nu-s multumit de telefon. Din toate pe care le-am cumparat pana acum p9 lite e singurul care m-a dezamagit si anume la calitatea ecranului si sunetului in casti.

Pai daca voi ascultati la castile care vin cu el... e clar ce standard de calitate aveti. Eu nici macar un cantec nu am ascultat la ele. Nici nu-mi amintesc daca le-am incercat.

Edited by vinciun, 08 September 2017 - 22:16.


#7
Lucian_M

Lucian_M

    - membru glumeț -

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 21,408
  • Înscris: 09.09.2006
Casti am primit cadou niste dopuri Sennheiser (30 de lire, nu as fi dat banii astia de doua fire vai de mama lor, dar se ud fain daca imping sonor de calitate in ele). Nu-s eu mare audiofil, rar bag castile, mai mult la masina pun pe jack ceva muzica, atunci cand am semnal bun la net.

Revenind la manusa, Asus are un "Mod pentru manusa". Cu manusa moto, de piele, merge sa actionez touch-ul ca si cand as fi cu degetul direct pe ecran. Pe bune! Foarte util cand sunt cu motorul (si cam merg, nu-l tin de expozitie). E aiurea sa desfac doua randuri de scai si sa trag manusa pentru orice apasare. Daca nu e in modul pentru manusa, pot sa sparg ecranul, ca nu imi ia nicio comanda. Invers merge, daca e actionat modul manusa, merge si cu degetul gol. Asus e barosan la faza asta, e exact pe gustul meu.

95% sunt fixat pe P9 Lite, pana duminica mai astept cateva pareri, dupa care dau comanda. Alternative nu ar fi decat Laser 3, ca stiu sigur ca are modul pentru manusa. Ca idee, P10 lite are acelasi touch ca si P9 Lite? Ca are un vecin, mi-as misca fizicul pana la el sa fac o proba cu manusa. Pe unii cred ca va pufneste rasul, dar cand ai de facut vreo setare pe gps, in trafic, e o placere sa trebuiasca sa cauti un loc sa parchezi, scoti manusa, toate astea doar ca sa dai 1-2 comenzi simple. Am doua perechi de manusi, una full-piele (fara captuseala)- tip race, una de touring, cu membrana anti-vant/ploaie, prin alea merge mai greut un pic, dar merge. Nu ma dau mare, doar ca e foarte important sa nu ma dau jos de fiecare data cand am de "apasat" ecranul. Daca vad ca nu functioneaza corespunzator cu manusa in testul cu P10 Lite, imi bag picioarele si o sa optez pentru Laser 3. Cu toate ca parca as dori ceva cu hardware mai potent.

De incarcat, am linie de 1 si 2,1 A pe motor, la Asus nu a facut figuri, daca i-am pus cablu de calitate.

Edited by Lucian_M, 08 September 2017 - 23:07.


#8
vinciun

vinciun

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,663
  • Înscris: 24.10.2015
Exact functia asta o am pe lumia 735 si imi e foarte utila cand sunt la munca. Nu mai scot manusile. Cu p9 lite nu merge.

Edited by vinciun, 08 September 2017 - 23:28.


#9
Lucian_M

Lucian_M

    - membru glumeț -

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 21,408
  • Înscris: 09.09.2006
Oh, shit, fix ce nu-mi doream...

#10
159

159

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,609
  • Înscris: 22.05.2016
P9 Lite 2017 e probabil cea mai buna varianta in bugetul tau. Alternativa ar fi Moto G5, varianta cu 3GB RAM https://www.pcgarage...al-sim-4g-grey/

Edited by 159, 09 September 2017 - 00:26.


#11
Lucian_M

Lucian_M

    - membru glumeț -

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 21,408
  • Înscris: 09.09.2006
M-a zapacit cineva cu Xiaomi Note 4x. Intre astea doua, parca ma incanta mai mult ecranul si bateria lui Note 4x. As da comanda astazi de unul dintre cele doua modele.

#12
richardpartener

richardpartener

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 1
  • Înscris: 12.09.2017
Salut! Il am si eu de 3 luni merge super 1000 ron fix atat am dat. I-am pus si folie de sticla si husa si chiar sunt multumit de el. A...folia si si husa de aici..https://oau.ro/husehuawei-lkl9809090/telefoane-huawei-seria-p/husa-huawei-p9-lite-carcase-si-folii-dedicate.html
A si da este varianta 2016 :)

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate