Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Cu ce va aparati de cainii agresi...

Nu imi platiti coletul cu cardul ...

Mi-au disparut amigdalitele ?

Exista vreun plan de terorizare p...
 Schimbare adresa DNS IPv4 pe rout...

Recomandare Barebone

Monede JO 2024

Suprasolicitare sistem electric
 CIV auto import

Mutare in MOZAMBIC - pareri, expe...

Scoatere antifurt airtag de pe ha...

Magnet in loc de clește pent...
 Cumparat/Locuit in apartament si ...

Pot folosi sistemul PC pe post de...

Sokol cu distorsiuni de cross-over

Filtru apa potabila cu osmoza inv...
 

Debransare RADET Bucuresti 2017

* * * * * 1 votes
  • Please log in to reply
81 replies to this topic

#55
gabyxm

gabyxm

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,214
  • Înscris: 08.06.2004
Asa era si la mine. De toamna pana primavara imi faceam lectiile in bucatarie, ca in camere era destul de frig. Tin minte ca in perioada aia mergea caldura numa noaptea, ca peste zi era economie de partid. Ce loaze de PCR-isti au gandit si "strategia" asta, dracu stie.
In schimb, imi ziceau parintii ca pana pe la inceputul anilor '80 nu era nici o problema cu caldura.  Instalatiile de incalzire erau dimensionate corespunzator, da daca nu bagi agent termic cand trebuie, cat trebuie si la temperatura care trebuie nu folosesc la nimic. In ultimii ani de termoficare aveam o combinatie "criminala": tevi infundate, agent termic insuficient/cu temperatura prea mica (toamna si iarna), cativa vecini care faceau legea cand trebuie pornita caldura pe bloc, totul la 2 plase de bani/sezon. In schimb, primavara, cand se incalzea afara si le scadeau pierderile pe transportul agentului termic, trebuia sa inchidem caloriferele si sa stam cu geamurile deschise. In ultimul an am avut montat pe bloc gigacalorimetru, care dupa vreo cateva luni "s-a defectat".

On: si la noi a fost valabila treaba cu proiect de debransare, aprobari & shit, da s-au cam incurcat singuri ca pe aici oamenii is ca oile (de data asta cu sens/efect pozitiv). Nu mai puteau opri prin nici un HCL sau alta lege un oras intreg, satul de seviciile infecte si preturile astronomice alte regiei de termoficare, care isi taia tevile si isi monta centrale.

Edited by gabyxm, 09 October 2017 - 17:52.


#56
Rookie_2

Rookie_2

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 294
  • Înscris: 12.02.2017

View Postcorinadaniela, on 09 octombrie 2017 - 14:42, said:

cati ani aveai in ultimii ani ai regimului comunist ?

Nu ii vezi cat abereaza? Parerea mea e ca ori au stat la tara (unde macar erau sobe cu lemne) ori sunt nascuti dupa 1986.

Unul zicea acum ceva pagini ca ar trebui sa fie ilegala debransarea, inchiderea balcoanelor etc. Clona lui Elena Ceasca in persoana.
Mai  recent
>Problema cu temperatura in casa iarna nu este in sistemul de incalzire pe care-l folosesti. Problema e cat de bine e izolat apartamentul.

BAAAAAAAAAAAAAAAAAAA. Daca nu am caldura DELOC, ca CET VEST e oprit iar punctul termic local este praf din cauza zero investitii, ce conteaza cat polistiren am pe bloc. Conteaza, da, ca si am, sa-mi pastreze caldura respiratiei, doar a costat doar 100k-150k euro de bloc in loc de 10.000-20.000. Ala de 4 etaje. Ce stiti voi, cum degeram la 13 grade (da, 13 grade) in anii 80, in blocurile astea de beton calculate la fix, cand daca puneai un resou in priza depaseai ratia de curent ieftin si te bagau la un pret de numai carnatarii si doctorii isi permiteau? Pe langa alimentatia deficitara pe ratie, ne-au terminat. Nu erau shaormarii la colt, sa facem falci (slava Domnului... macar creierul ne-a scapat intact)

#57
Clovis

Clovis

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,215
  • Înscris: 24.04.2007

View Postrosix, on 06 septembrie 2017 - 18:12, said:

Ei da... Temperatura de confort este in plaja de 20-22 grade, sa stii... indiferent de varsta. La 17 grade e frig in casa. E cam ca afara.
Eu sunt client fidel RADET, am blocul din caramida, izolat, repartitoare, tin caloriferele aproape tot timpul inchise iar la intretinere nu platesc mai mult de 300 lei pe luna iarna (totul inclus). Nu mi se pare o solutie debransarea. Cand da un ger crancen, te incalzesti cu ce? Centrala termica face caldura, problema e ca consuma gaze in prostie.
Platesti acum 300 ca e subventionata energia termica....cand nu o mai fi atunci sa te vedem ....Cei cu CT nu au nimic subventionat , platesc gazul la pretul pietii.

#58
tytysor

tytysor

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 21,509
  • Înscris: 02.09.2006
colegul nostru iar a uitat ca are o vila cu multe etaje si zeci de camere!

#59
luana

luana

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 5
  • Înscris: 12.09.2004

View Postpytycu73, on 24 septembrie 2017 - 23:47, said:

Buna seara ! A obtinut cineva aviz favorabil din partea RADET -ului pana acum ? Am depus in data de 27.06.2017 documentatia la registratura RADET si nu am primit nimic pana acum . Ce solutie mai exista de urmat pentru a realiza debransarea legal ?

View Postpytycu73, on 30 septembrie 2017 - 22:46, said:

Tine-ne si pe noi la curent cu demersurile tale . Sunt si eu interesat de o actionare in instanta  a nesimtitilor . Nu concept sa fim batjocoriti in halul asta .


#60
luana

luana

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 5
  • Înscris: 12.09.2004
Eu am depus pe la sf lui Iulie dosarul si dupa fix 45 de zile mi a venit raspunsul pentru ceva modificari. Una dintre ele nu o pot realiza pt ca radiatoarele mele nu sunt in STAS ul realizat dupa anii 80. Blocul in care stau este din 77. Astept urmatoarea modificare. Am vorbit cu un avocat care mi a zis ca putem sa i dam in judecata de pe acum pe chestie de procedura. Oricum eu strang tot ce se poate.... pastrati va plicurile de pa Radet, pot constitui probe. Sunt cateva dosare depuse la judecatoria de care apartine proprietarul. Stati linistiti, va pica Radet ul. Firma de insolventa este una serioasa si nu o sa si murdareasca reputatia din motive politice. Cu siguranta vor mai plesni tevi cand o sa fie frig afara. In continuare se peticesc. Saptamana trecuta a fost si la mine langa blog o reparatie (in fiecare an la inceput de sezon si in plin sezon de iarna se repara si ies tot timpul aburi din canale => pierderi de apa fiebinte, platita de noi => tevi cu gauri) si am intrebat seful de acolo dc s a peticit teava sau s a inlocuit, fiind una principala pt ca anul trecut s a reparat de vreo 4 ori. Mi a raspuns zambind ca vor mai fi si in viitor reparatii in acest loc.
In privinta legii pot incerca sa o dea dar nu cred ca mai vor o alta OUG13. Am vazut ca se incearca pe diverse canale prostirea populatiei in privinta centralelor de app. Nu stiu cum se face ca pe unde m am plimbat eu prin Europa aerul nu este asa de poluat ca in Bucuresti cu toate ca acolo au centrala pe gaze sau electrice, depinde de resurse. Unii pot sa dea exemple cu tarile nordice care mai au centralizarea caldurii, dar omit partea ca acolo este GRATIS, plus ca foloseac si energie regenerabila.

#61
luana

luana

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 5
  • Înscris: 12.09.2004

View PostClovis, on 09 octombrie 2017 - 21:15, said:


Platesti acum 300 ca e subventionata energia termica....cand nu o mai fi atunci sa te vedem ....Cei cu CT nu au nimic subventionat , platesc gazul la pretul pietii.

Sa nu mai luam in calcul si cata apa consumi la baie dimineata si seara cand te speli. Pana iti vine apa calda dureaza. Eu nu stau sub dus cata apa las sa curga pana imi vine cea calda, apa pe care o platesc. Precizez ca stau in bloc cu multi pensionari.
Mai conteaza pozitionarea blocului. Iarna cand bate vantul am senzatia ca imi cad termopanele in casa si nu este numai la mine. Si la vecinii mei la fel este. Sa nu mai precizez ca nu este izolat. Avantajul la centrala pentru cei care stau mult la serviciu si nu au o ora constanta de venit acasa este ca o poti programa de pe telefon, a.i. sa ai tot confortul. Daca nu acum cand mucesti pt un salariu bun, atunci cand? Am prins si eu vremurile cand invatam in bucatarie de eram nauca de la mirosul de gaze sau imi facea mama baie la lighean in bucatarie. Si asa la pensie iar o sa ne strangem la curea pt ca nu o vom mai avea, nu vor mai fi atatia oameni care sa sustina generatia Decreteilor. In plus, doar ideea de a da bani unei regii autonome ce isi bate joc de noi prin serviciile pe care ni le ofera, nu as vrea sa mai fiu "clientul" lor.
In plus, nu stiu dc ati observat, dar in plina iarna sa te trezesti noaptea ca e frig in casa de ai nasul rece in conditiile in care caloriferele sunt la maxim si nu stii de ce. Pui mana pe ele si ghici ce.... sunt caldute. Un instalator ce lucreaza la Radet mi a zis ca iarna trecuta au dat la jumatate presiunea pentru ca altfel ar plesni tevile.
O alta parte "buna" la Radet este sa dardai de frig cu umezeala in casa aferenta pana dau drumul la caldura sau dupa ce au incheiat sezonul rece. O solutie comunista este sa stai cu calorifer electric in fiecare camera. Pai atunci ma intreb, de ce sa mai fiu bransata la domnii Radet doar ca sa si bata joc de noi ca ei au centrale de apartament si nu mai stiu ce inseamna sa racesti de la frigul din casa.
Si ca sa inchei, ii urez Radet ului faliment si dizolvare grabnica!!!

Edited by luana, 17 October 2017 - 20:52.


#62
luana

luana

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 5
  • Înscris: 12.09.2004
S a infintat pe facebook un grup "Debransare Radet 2017". Oameni buni, cu cat ne strangem mai multi, cu atat ne facem mai bine auziti.

#63
Monstruozitate

Monstruozitate

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 409
  • Înscris: 18.04.2017
In aceeasi situatie, m-am impotmolit atat la RADET cat si la acordul vecinului de deasupra...

I-am chemat in judecata, iar pt vecini le-am pregatit robineti pe coloane. Cand o sa dea gerul, o sa vedem cat le ia in sistemul juridic romanesc sa intre peste mine cu Militia!

Am mai avut un razboi cu ei cu coloanele de apa, ma tot inundau si nu intelegeau sa treaca de la comun la distribuitori, pana m-am pus pe ei si le taiam coloana de deasupra... stand la 3 normal, ma inundau vecinii de sus! E dreptul meu sa-i debransez daca mi se ** in cap!

Edited by Monstruozitate, 21 October 2017 - 19:08.


#64
86-APP

86-APP

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,278
  • Înscris: 01.03.2017
Stai potolit ca nu dureaza mult sa intre la tine in casa , dar dureaza mult sa platesti chestia asta . Si scump .

#65
Cr1spy

Cr1spy

    Pixie

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 28,252
  • Înscris: 22.11.2009

View Postrich1974, on 06 septembrie 2017 - 10:59, said:

tocmai de aia ne merge rau, ca fiecare vrea sa faca ceva, unul se debranseaza, altul sparge pereti de rezistenta, altul inchide balconul, altul face locul de parcare pe spatiu verde, altul da muzica la blana, altul da noaptea cu bormasina, etc. FIECARE FACE CE VREA IN APARTAMENTUL LUI.
Tu pari atat de inteligent, ca te suspectez a fi Directorul General de la RADET.

View Postrich1974, on 06 septembrie 2017 - 12:41, said:

sa stiti ca o temperatura de 17 grade nu este de speriat. pentru mine ar fi o temperatura okay. copilul nu are nevoie de temperatura prea mare, nu trebuie cocolosit. in fine...
sumele alea ar fi fost cu siguranta mai mici daca toata scara era conectata la sistem. actualmente, nu se mai poate face nimic. sugestia mea este sa va puneti un aparat de AC pentru camera copilului.
Sunteti un geniu Domnule Director. Cred ca toti medicii pediatri din Romania v-ar transmite salutari pline de respect, daca v-ar cunoaste personal. De Craciun toti au nevoie de o ciocolata buna, de o cafea...

#66
luana

luana

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 5
  • Înscris: 12.09.2004

View PostCr1spy, on 21 octombrie 2017 - 20:47, said:


Tu pari atat de inteligent, ca te suspectez a fi Directorul General de la RADET.


Sunteti un geniu Domnule Director. Cred ca toti medicii pediatri din Romania v-ar transmite salutari pline de respect, daca v-ar cunoaste personal. De Craciun toti au nevoie de o ciocolata buna, de o cafea...

Nu este director la RADET. Acestia au centrale de ap puse de prin 2000. Am instalator in bloc care lucreaza la Radet si are centrala pusa din 2003. Si am mai aflat de cazuri de oameni care lucreaza la Radet si au centrala pusa de ani buni de zile. Domnul are o directie si doar una, nu vede mai multe posibilitati. Din pacate, regimul Ceausesc nu ne a invat sa gandim liberi, ne spunea el directia si pe aia trebuia sa te specializezi.

#67
claudiu1

claudiu1

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,804
  • Înscris: 01.10.2004
Luna asta am implinit un an de debransare de la RADET. Am adunat toate facturile de gaze (aragaz+centrala termica) si mi-a rezultat 1201,48 lei dati pe gaz in 12 luni, adica o medie de 100 lei/luna pentru apa calda+caldura, asta la un apartament de 4 camere, 90 mp, 2 bai, geamuri termopan, fara termoizolare bloc. Ultima iarna la RADET am avut facturi si de peste 600 lei/luna.
Nu mai stau cate 10-15 minute pana vine apa calda pe coloana, acum vine in 10-15 secunde. Caldura medie pe timpul iernii a fost cam pe la 22-23 grade Celsius. Pornesc si opresc caldura cand vreau, folosesc cat imi trebuie, pot sa o programez de pe telefon, nu mai stau dupa RADET ca poate ii plesnesc conductele in plina iarna.
Asa ca va recomand CALDUROS sa va puneti centrala individuala, iar pe cei care va pun piedici (RADET sau vecini) sa-i actionati in instanta, este dreptul vostru sa hotarati cum si cat va incalziti iarna.

#68
alyn20

alyn20

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 22
  • Înscris: 10.12.2004
Ieri am intrat in posesia referatului tehnic de debranșare după nenumărate sesizări pe care le-am transmis in ultimele luni, nenumărate apeluri telefonice + mers in audiență acum 2 săptămâni (referatul a fost emis pe la jumătatea lunii octombrie însă nu a fost semnat pana zilele trecute).
Urmează ca zilele viitoare să merg secția de termoficare de care aparțin in speranța că va fi posibil să facă o constatare a debranșării in cazul meu si sa îmi emită procesul verbal de debranșare fără a mai fi nevoit sa aștept pana la finalul sezonului rece.

PS: mi-a fost reproșat de către un angajat RADET ca, citez : „fac comentarii pe forumuri”. Replica pe care am avut-o: „nu consider ca trebuia sa cer acordul vreunui «partid» sau vreunui director de regie întrucât constituția acestei tari îmi garantează dreptul la libera exprimare’’

Succes tuturor !

Edited by alyn20, 05 December 2017 - 09:57.


#69
gabyxm

gabyxm

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,214
  • Înscris: 08.06.2004

View Postalyn20, on 05 decembrie 2017 - 09:45, said:

PS: mi-a fost reproșat de către un angajat RADET ca, citez : „fac comentarii pe forumuri”. Replica pe care am avut-o: „nu consider ca trebuia sa cer acordul vreunui «partid» sau vreunui director de regie întrucât constituția acestei tari îmi garantează dreptul la libera exprimare’’
Asta sa stii ca-i un semn bun.  Daca erai un caz izolat, singurul nemultumit de serviciile mediocre prestate cu japca, nu te baga nimeni in seama ca ti-ai varsat si tu amaru pe undeva, da daca angajatu RADET trage si cu ochiul pe forum sa vada cine si cat ii mai "lauda", poate asta o sa-i inspire sa se gandeasca la o recalificare/reorientare ca pita de la RADET nu-i pita vesnica. Sigur is mult mai multi care intentioneaza sa-i paraseasca acum si stau cu dosarele blocate.
In rest ce sa zic: te felicit ca ai reusit. Daca toti ar fi la fel de hotarati ca tine, ar avea si angajatii RADET timp berechet sa se uite pe forum-uri.

#70
tadys_ro

tadys_ro

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 111
  • Înscris: 30.12.2011
Si nu ar veni mult intretinerea daca ar gurniza apa calda/caldura la orice ora.
Exemplu luna noiembrie am avut aprox 300unitati consumate si inca pe atat pierderi si parti comune.
Ori sunt eu handicapat?
La ora 23 daca vrei sa faci baie astepti 15 min sa vina apa calda( apometrul inregistreaza apa calda) daca ai proasta inspiratie sa faci baie la ora 03 dimineata astepti 30 minute si faci baie cu apa ca de soare.
Anul trecut a cenit cel mai mult intretinerea 600lei si a fost frig.... anul asta a venit 500 lei in noiembrie cand nu a fost ger... sa vedem ce naiba facem.. apart 2 camere 67 mp la parter..
Am incercat sa ma debransez in vara si nu am reusit.
Anul asta fac  sesizari peste sesizari, reclamatii la opc... si in primavara montez CT.


#71
86-APP

86-APP

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,278
  • Înscris: 01.03.2017

View Posttadys_ro, on 26 decembrie 2017 - 22:55, said:

........
La ora 23 daca vrei sa faci baie astepti 15 min sa vina apa calda( apometrul inregistreaza apa calda) daca ai proasta inspiratie sa faci baie la ora 03 dimineata astepti 30 minute si faci baie cu apa ca de soare.
.....
Apa calda este una , confortul alta !Confortul costa , si costa bine !
Va montati ( inapoi ) recircularea si veti avea apa calda mai repede .

#72
rich1974

rich1974

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,275
  • Înscris: 25.07.2007

View Posttadys_ro, on 26 decembrie 2017 - 22:55, said:

Si nu ar veni mult intretinerea daca ar gurniza apa calda/caldura la orice ora.
Exemplu luna noiembrie am avut aprox 300unitati consumate si inca pe atat pierderi si parti comune.
Ori sunt eu handicapat?
La ora 23 daca vrei sa faci baie astepti 15 min sa vina apa calda( apometrul inregistreaza apa calda) daca ai proasta inspiratie sa faci baie la ora 03 dimineata astepti 30 minute si faci baie cu apa ca de soare.
Anul trecut a cenit cel mai mult intretinerea 600lei si a fost frig.... anul asta a venit 500 lei in noiembrie cand nu a fost ger... sa vedem ce naiba facem.. apart 2 camere 67 mp la parter..
Am incercat sa ma debransez in vara si nu am reusit.
Anul asta fac  sesizari peste sesizari, reclamatii la opc... si in primavara montez CT.

cu apa calda in sistem centralizat nici eu nu sunt de acord, sau nu consider ca e o solutie economica. apa calda trebuie preparata cat mai aproape de locul de consum, sa ai pierderi minime pe traseu. am stat si eu la chrie undeva la etajul 10, si apa calda venea foarte greu.

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate