Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Cum sa elimini urmele de acnee?

Wc Geberit

Routere detinute in trecut si in ...

Teii din fața casei
 E-Mail in serie prin Excel si Out...

Modul alimentare rulou/jaluzea ex...

Recuperare fișiere dupa form...

Aplicatii stress test RAM
 Asigurare auto hibrid

Asus B550M - PC-ul nu porneste di...

Tzanca Uraganu - Inconjurat de Fe...

explicatie montaj breadboard
 3 Doors Down - Kryptonite

Semnalizati cand virati pe un dru...

Succesiune - mostenire apartament...

Donez Siofor de 1000mg ( diabet t...
 

Permis retinut pentru depasire limita viteza,redobandire

- - - - -
  • Please log in to reply
30 replies to this topic

#1
20cmrecords

20cmrecords

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 298
  • Înscris: 15.07.2016
Buna seara,printr-un caz nefericit mi-a fost retinut permisul de conducere pe 90 zile pentru depasirea limitei de viteza in localitate.
Stiu ca pare un cliseu dar din pricina jobului sunt nevoit sa ma grabesc putin uneori.
Nu este o scuza totusi, imi asum vina.
Job-ul este legat de conducerea.

Datele problemei:
-permis retinut in Ghermanesti,Judetul Ilfov
-domiciliat in Bucuresti,Permis eliberat de la DRPCIV Bucuresti/Pipera
-depasire viteza in localitate, viteza 103 kmh inregistrata de aparatul radar
-amenda 1300 lei -  am achitat-o a doua a zi - 650 lei
-dovada cu drept de circulatie 15 zile - 21.08 - 05.09.2017
Din cate am inteles de la prieteni/cunoscuti/internet se poate micsora perioada initiala de 90 zile la 30 zile daca se da din nou sala,un chestionar cu 15 intrebari,13 intrebari minime raspunse corect,fiecare intrebare are doar un raspuns unic.
Nelamuririle mele:
-unde trebuie data din nou sala,pe raza judetului Ilfov unde a fost retinut permisul sau in Bucuresti/Pipera unde a fost emis ?
-trebuie facuta cerere sau programare sau ma duc direct acolo ma inscriu pentru sala -  redobandire permis retinut ?
-sunt necesare copii dupa C.I,dovada circulatie,chitanta achitare amenda,proces-verbal constatator ?
Este prima oara cand ma lovesc de asa ceva,nu am mai avut antecedente cu politia,nici un incindent auto recent (peste 3 ani).In 4 ani de cand detin permis de conducere nu am mai fost oprit decat de 3 ori de politie,nimic grav,doar controale de rutina.

Multumesc.

#2
Digynykraf

Digynykraf

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 706
  • Înscris: 28.02.2016

Quote

Reducerea perioadei de suspendare a permisului de conducere

Perioada de suspendare a exercitãrii dreptului de a conduce autovehicule se reduce la 30 de zile conform art. 221 al.1 din R.A.O.U.G. 195/2002 republicat, la cererea titularului, dacã sunt îndeplinite, cumulativ, urmãtoarele condiþii:
a fost declarat admis la testul de verificare a regulilor de circulaþie (pânã la expirarea perioadei de suspendare a exercitãrii dreptului de a conduce, conducãtorul de autovehicul ºi tramvai trebuie sã se prezinte la serviciul poliþiei rutiere care îl are în evidenþã, pentru verificarea cunoaºterii regulilor de circulaþie);
a obþinut permis de conducere cu cel puþin un an înainte de sãvârºirea faptei;
nu a mai beneficiat de o astfel de mãsura în ultimii 3 ani de la data sãvârºirii faptei pentru care se solicitã reducerea perioadei de suspendare;
în ultimii 2 ani de la data constatãrii contravenþiei pentru care se aplicã sancþiunea contravenþionala complementarã nu a mai avut suspendatã exercitarea dreptului de a conduce autovehicule.

Cererea necesarã va fi depusã ºi înregistratã la unitatea de poliþie din care face parte agentul constatator (cererea pentru reducerea perioadei de suspendare, se depune sau se trimite la Serviciul Poliþiei Rutiere care a dispus suspendarea permisului de conducere), având anexate urmãtoarele documente:
o copie a procesului verbal de constatare a contravenþiei;
o copie a dovezii înlocuitoare a permisului de conducere;
o copie dupã chitanþa de achitare a amenzii;
o copie a BI/CI.
Conducãtorii de autovehicul NU beneficiazã de reducerea perioadei de suspendare a exercitãrii dreptului de a conduce, dacã:
perioada de suspendare a fost majoratã, conform legii;
a cumulat, din nou, cel puþin 15 puncte de penalizare în urmãtoarele 12 luni de la data expirãrii ultimei suspendãri a exercitãrii dreptului de a conduce;
a fost implicat într-un accident de circulaþie din care au rezultat numai pagube materiale, iar rezultatul testãrii aerului expirat sau al probelor biologice a stabilit cã a condus vehiculul în timp ce se afla sub influenþa alcoolului;
sancþiunea contravenþionalã complementarã s-a dispus ca urmare a neopririi la trecerea la nivel cu calea feratã când barierele sau semibarierele sunt coborâte ori în curs de coborâre sau când semnalele cu lumini roºii ºi/sau sonore sunt în funcþiune.



Sursa.

#3
zzhunt

zzhunt

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,261
  • Înscris: 28.03.2015
Bine ți-au făcut ce căutai pe acolo cu 100km/h?asta înseamnă putina graba?

Sâmbătă și duminică mai ies și eu câteodată prin zona, dau de niste tâmpiți tot așa de grăbea un pic, circula pe contrasens, fac depășiri aiurea, văd tiruri și camioane care circula cu viteză foarte mare.

As vrea sa stea politia la panda non stop in boscheți pe partea asta de nord Snagov, Balotești moară Vlăsiei, Ștefănești, non stop să vă pândească.

#4
andreic

andreic

    Very OLD Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 122,286
  • Înscris: 07.02.2003

View Post20cmrecords, on 02 septembrie 2017 - 20:24, said:

Stiu ca pare un cliseu dar din pricina jobului sunt nevoit sa ma grabesc putin uneori.
Suntem grabiti dar trebuie sa respectam regulile, nu e nimeni mai important ca altul cand "se grabeste" Posted Image

Edited by andreic, 02 September 2017 - 20:52.


#5
20cmrecords

20cmrecords

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 298
  • Înscris: 15.07.2016
@ Multumesc pentru lamuriri,sa inteleg ca trebuie sa ma deplasez pana la DRPCIV Ilfov,cu actele si copiile aferente

@zzhunt : imi recunoasc vina,nu am scuze dar cand suna seful/clientul si intreaba de ce nu am ajuns in intervalul stabilit la destinatie,deja incep sa apara problemele: reclamatii de la clientii nemultumiti,avertisment verbal/scris de la sef,retinere din salariu,etc .Dar asta e deja vina companiei unde lucrez deoarece programul este foarte incarcat si prost pus la punct.

@andreic : pana sa am acest job,tot asa ziceam si eu de curieri/taximetristi/agenti vanzari,agenti paza,etc,de ce se grabesc asa de nebuni,acum ca sunt oarecum in bransa ii inteleg de unde vine "graba" de a ajunge la o anumita locatie intr-un timp cat mai scurt


Ca o paranteza,si domnii agenti de la politia rutiera fac  greseli,intorc pe linia continua,nu dau semnal,parcheaza/stationeaza aiurea,vorbesc la telefon in timp ce conduc si nu patesc nimic,ar trebuii sa ne facem si noi restul participantilor in trafic politisti la rutiera ca sa putem incalca regulile de circulatie ?

Ca sa nu mai vorbim de celebra poveste cu BMW-ul seria 3 care joaca feste soferilor pe autostrada,incat sa te faca sa depasesti viteza legala ca apoi sa te traga pe dreapta.

#6
danaciu

danaciu

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,461
  • Înscris: 01.05.2006
Felicitari ca-ti recunosti si mai ales iti asumi fapta.
Dupa ce vei rezolva aceasta situatie trebuie sa te gandesti bine ce faci in continuare.
Inteleg ca esti tanar dar chiar nu merita, pentru nimic in lume sa-ti nenorocesti viata ta sau pe a altora pentru un job sau pentru bani.
Banii vin si se duc, niciodata nu vor fi destui, poti sa-i faci si azi sau peste 20 de azi, dar daca te nenorocesti si te schilodesti chiar crezi ca va mai conta?
Doar imagineaza-te intr-un scaun cu rotile pentru urmatorii 50 de ani.

#7
20cmrecords

20cmrecords

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 298
  • Înscris: 15.07.2016
Ai foarte mare dreptate,dar din pacate am fost sa nevoit sa schimb anteriorul job cu acesta,nu mai mergeau deloc lucrurile in ultima vreme, se pare ca am sarit in lac in put,este mai ok din punct de vedere financiar dar este mai mare stresul.De la 9 ore de lucru pe contract cu 1 ora pauza de masa am ajuns la 11-12 ore pe zi fara nici un fel de pauza de masa.

Am 30 de ani,permis de 4 ani,personal pana sa am acest job circulam linistit fara excese de viteza in majoriatea cazurilor.

Voi lua aminte sa circul mult mai atent si mai corect din punct de vedere al cunduitei rutiere daca voi reusi sa trec de acest hop,sa reduc suspendarea la 30 de zile.

#8
ddaannii

ddaannii

    Haiduc

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,804
  • Înscris: 26.04.2011

View Post20cmrecords, on 02 septembrie 2017 - 22:19, said:


Ca sa nu mai vorbim de celebra poveste cu BMW-ul seria 3 care joaca feste soferilor pe autostrada,incat sa te faca sa depasesti viteza legala ca apoi sa te traga pe dreapta.
Care este povestea ca eu nu o știu, sunt în Germania și aici sunt politisti cu mașini civile (bolizi) care abia așteaptă sa le cazi în plasă.
Faza este ca nu ai voie sa intri în curse, se lasă cu amenzi grase.

#9
20cmrecords

20cmrecords

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 298
  • Înscris: 15.07.2016
https://www.4tuning....real-35853.html

#10
myshyk

myshyk

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 21,812
  • Înscris: 26.11.2006
"@andreic : pana sa am acest job,tot asa ziceam si eu de curieri/taximetristi/agenti vanzari,agenti paza,etc,de ce se grabesc asa de nebuni,acum ca sunt oarecum in bransa ii inteleg de unde vine "graba" de a ajunge la o anumita locatie intr-un timp cat mai scurt

Ca o paranteza,si domnii agenti de la politia rutiera fac  greseli,intorc pe linia continua,nu dau semnal,parcheaza/stationeaza aiurea,vorbesc la telefon in timp ce conduc si nu patesc nimic,ar trebuii sa ne facem si noi restul participantilor in trafic politisti la rutiera ca sa putem incalca regulile de circulatie ?
Timp cat mai scurt, nu inseamna incalcarea legislatiei, ci conducere cat mai aproape de perfecta.
Si ce legatura are permisul tau cu "domnii de la circulatie rutiera"? Ai impresia ca aai sunt alesi dintre soferii de elita?

#11
dorin_2k

dorin_2k

    Master Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 48,062
  • Înscris: 01.12.2001
Eu NU am gasit in Regulamentului de aplicare a Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice urmatorul paragraf

Quote

Cererea necesară va fi depusă şi înregistrată la unitatea de poliţie din care face parte agentul constatator (cererea pentru reducerea perioadei de suspendare, se depune sau se trimite la Serviciul Poliţiei Rutiere care a dispus suspendarea permisului de conducere), având anexate următoarele documente:
Aia poate fi si la 500 km distanta. Si permisul vine in judetul tau.
Nu e normal sa cauti

Quote

unitatea de poliţie din care face parte agentul constatator
sa depui o amarata de cerere.

Eu asta am gasit

Quote

ART. 219
(1) Restituirea permisului de conducere se dispune de către şeful serviciului poliţiei rutiere care îl are în evidenţă, la cererea titularului, în următoarele cazuri:

Edited by dorin_2k, 03 September 2017 - 09:25.


#12
tehnics

tehnics

    acolo unde vara-i zi la miezul noptii

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,767
  • Înscris: 01.11.2005

View Post20cmrecords, on 02 septembrie 2017 - 22:19, said:

nu am scuze dar cand suna seful/clientul si intreaba de ce nu am ajuns in intervalul stabilit la destinatie,deja incep sa apara problemele: reclamatii de la clientii nemultumiti,avertisment verbal/scris de la sef,retinere din salariu,etc .Dar asta e deja vina companiei unde lucrez deoarece programul este foarte incarcat si prost pus la punct.
Asta trebuie sa le-o explici lor in sensul ca: ori faceti un program corect ori voi ajunge sa nu mai circul...si veti pierde mai mult decat veti castiga.

#13
myshyk

myshyk

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 21,812
  • Înscris: 26.11.2006
": imi recunoasc vina,nu am scuze dar cand suna seful/clientul si intreaba de ce nu am ajuns in intervalul stabilit la destinatie,deja incep sa apara problemele: reclamatii de la clientii nemultumiti,avertisment verbal/scris de la sef,retinere din salariu,etc .Dar asta e deja vina companiei unde lucrez deoarece programul este foarte incarcat si prost pus la punct."
Sa-ti faci un program cu care sa pleci/ajungi la timp, renuntand la niste timpi morti,nici nu intra in discutie, nu-i asa?

Edited by myshyk, 03 September 2017 - 09:45.


#14
pustiu_22

pustiu_22

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,049
  • Înscris: 19.01.2007

View Post20cmrecords, on 02 septembrie 2017 - 20:24, said:

Buna seara,printr-un caz nefericit mi-a fost retinut permisul de conducere pe 90 zile pentru depasirea limitei de viteza in localitate.
Stiu ca pare un cliseu dar din pricina jobului sunt nevoit sa ma grabesc putin uneori.
Nu este o scuza totusi, imi asum vina.
Job-ul este legat de conducerea.

Datele problemei:
-permis retinut in Ghermanesti,Judetul Ilfov
-domiciliat in Bucuresti,Permis eliberat de la DRPCIV Bucuresti/Pipera
-depasire viteza in localitate, viteza 103 kmh inregistrata de aparatul radar
-amenda 1300 lei -  am achitat-o a doua a zi - 650 lei
-dovada cu drept de circulatie 15 zile - 21.08 - 05.09.2017
Din cate am inteles de la prieteni/cunoscuti/internet se poate micsora perioada initiala de 90 zile la 30 zile daca se da din nou sala,un chestionar cu 15 intrebari,13 intrebari minime raspunse corect,fiecare intrebare are doar un raspuns unic.
Nelamuririle mele:
-unde trebuie data din nou sala,pe raza judetului Ilfov unde a fost retinut permisul sau in Bucuresti/Pipera unde a fost emis ?
-trebuie facuta cerere sau programare sau ma duc direct acolo ma inscriu pentru sala -  redobandire permis retinut ?
-sunt necesare copii dupa C.I,dovada circulatie,chitanta achitare amenda,proces-verbal constatator ?
...
Iti spun incazul meu... permis retinut tot pt viteza anul trecut in noiembrie, in jud. Timis, permis eliberat DRPCIV Bucuresti/Pipera.
Depunerea actelor se face la sediul din UDRISTE unde de altfel se da si testarea 13 din 15. Din spusele celor de acolo poti da testarea  si de doua ori pe saptamana pana treci testul! La mine nu a fost cazul de o a doua testare asa ca nu iti pot spune sigur daca chiar asa este!
Intrebarile pentru testare le gasesti cu google "teste 13 din 15"
Bafta!
Pentru curiosi, am avut 122 pe limita de 70 in afara localitatii. Am gresit, am platit!

PS: nu ai treaba cu politia Ilfov de pe langa muzeul de aviatie! Stiu pentru ca am fost pus pe drumuri aiurea, am fost facut ping-pong intre Pipera si Pol. Ilfov, Direct Udriste!

Edited by pustiu_22, 03 September 2017 - 10:17.


#15
cristalqw

cristalqw

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,384
  • Înscris: 19.02.2009

View Post20cmrecords, on 02 septembrie 2017 - 20:24, said:

Buna seara,printr-un caz nefericit mi-a fost retinut permisul de conducere pe 90 zile pentru depasirea limitei de viteza in localitate.
Multumesc.

Traducere in limba romana din limba sofereasca :)

Buna seara, dupa ce am depasit de sute de ori in fiecare luna, limita de viteza si multe alte reguli de circulatie, fara sa imi pese de ceilalti participanti la trafic, am fost prins de militieni si mi-a fost retinut permisul pe 90 de zile pentru depasirea limitei de viteza in localitate.
Multumesc.

Cand vei avea din nou permisul, cum vei conduce?

#16
izometric

izometric

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,392
  • Înscris: 05.09.2013
Ti-a dat teapa vreun "coleg"? Posted Image

Ca altfel nu vad cum sa te duci talpa ca turbatul fara sa stii ce e in fata.

Edited by izometric, 03 September 2017 - 12:14.


#17
Peter Blood

Peter Blood

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,835
  • Înscris: 13.02.2007
Omu' nu trebuie executat.
Şi-a recunoscut vina şi şi-a asumat consecinţele.
Se poate întâmpla oricui, ideea e să învăţăm din greşeli.

#18
izometric

izometric

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,392
  • Înscris: 05.09.2013

View PostPeter Blood, on 03 septembrie 2017 - 12:54, said:

Omu' nu trebuie executat.
Şi-a recunoscut vina şi şi-a asumat consecinţele.
Se poate întâmpla oricui, ideea e să învăţăm din greşeli.


Deci esti OK daca iti omora nevasta si lua doar 2 pana la 7 ani de puscarie pentru omor din culpa? Sau nevasta + copiii + mama la ofera 3 in 1? Ca tot atata era pedeapsa.

Sau ironia sortii, sa fi luat si cu suspendare daca avea un avocat bun?


Iar ca sa pun in perspectiva ce facea omul, daca esti oprit la semafor intr-un sedan de clasa medie si intra unul in tine din spate cu 50km/h, sansele sa moara cei din masina oprita sunt mari. Nu mai zicem daca esti oprit la o trecere de pietoni dintr-un sat si vine unu' din curba fara sa te vada si te ia cu 100.

Edited by izometric, 03 September 2017 - 13:09.


Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate