Sony Bravia android TV - 4K
Last Updated: Dec 06 2023 21:41, Started by
KapitaK
, Aug 29 2017 14:02
·
107

Posted 19 September 2023 - 11:53

Generic, Sony au încă, pe 4k, mult de lucru.
În combinaţia Amazone Prime + TV Sony de multe ori am fost surprins ce prost se văd unele filme. Bine, nici Prime nu e matur, are încă mult de lucru. În primul rând nu te lasă să dezactivezi rularea în 4k. Dar dacă acelaşi film îl rulez tot pe acelaşi Sony, dar prin HDMI, de pe BOX Google ce ştie doar FHD, are luminozitate şi contrast muuult mai bune. La fel de bine se vede şi pe telefon, Samsung S22 Ultra. Presupun că acolo rulează 4K. În urmă cu ceva vreme am făcut nişte teste de vizualizare filmări 4k din youtube, pe Sony şi un LG. Sony a ieşit şifonat, HDR e ceva tare prost implementat. Nu daţi cu pietre, e o părere de om simplu... ![]() |
Posted 19 September 2023 - 20:00

HDR pe Prime Video aplicatie din tv nu e cine stie ce. Se vorbea de HDR superior, adica DV, la care Sony nu sta prea bine. Netflix se vede foarte bine, DV, cel putin pe LG (oled) dar si HBO Max.
|
Posted 23 September 2023 - 11:55

Eu am un x93j ;
Nu imi place sunetul ; am luat sunetul de la iesire , mufa optica , si l-am injectat in un amplificator ; tot nu imi place . Nu am incercat sa il iau de la iesirea analogica catre amplificator . Adica nu imi place deoarece am senzatia de sunet comprimat dinamic , sec, cu banda limitata . Am avut inainte tot sony fabricat prin 2009 , la care imi placea sunetul ; nu cred ca este ceva subiectiv uman , cu persoana mea . Nu am incercat prin folosire de soundbar. Poate ca pe soundbar se aude bine ; Ce pareri aveti ? ce sa setez ? cei ce au sounbar [ce tip ] sint multumiti de sunet ? Edited by hspinache, 23 September 2023 - 11:56. |
Posted 23 September 2023 - 19:52

Salut. Am un x93j și vad ca nu mai vrea să-mi ia filmele în DV cu niciun program. Pe netflix și hbo merge dar nici acolo din prima ii dau drumul nu-l vede DV îl opresc ii dau drumul iar și merge. A mai pățit cineva ceva de genu? Am încercat cu restart tot degeaba. Să-i dau o revenire la setările din fabrică?
|
Posted 24 September 2023 - 07:08

Sunt la zi cu update-ul. Am descarcat iar aceleași filme și vad ca acum merg. Posibil sa fie de la vreun program. Mai folosesc și Vimu player dar asta e scos după net. Am descarcat o varianta mai veche și acum mi-a văzut filmul DV care cu varianta mai noua vedea doar HDR. Faza e ca nici kodi nu mi-l mai vedea DV care cu el nu am avut probleme. Poate sa fie vreun virus cauza cine știe 😐
|
Posted 25 September 2023 - 07:34

Chios01 said: 1695532130[/url]' post='30264823'] Sunt la zi cu update-ul. Am descarcat iar aceleași filme și vad ca acum merg. Posibil sa fie de la vreun program. Mai folosesc și Vimu player dar asta e scos după net. Am descarcat o varianta mai veche și acum mi-a văzut filmul DV care cu varianta mai noua vedea doar HDR. Faza e ca nici kodi nu mi-l mai vedea DV care cu el nu am avut probleme. Poate sa fie vreun virus cauza cine știe �� Dacă nu și Nu, nu vrea , …dăi un restart din fabrică..am avut și eu ceva probleme care nu se rezolvau sub nici un fel și deși îmi era groază să-l restartez și să iau toate setările de la capăt, totuși după restart și-a revenit total… nu prea ai altă soluție dar posibil mari șanse să-ți rezolve problema. Edited by memo7gy, 25 September 2023 - 07:36. |
Posted 25 September 2023 - 10:23

Cred ca am rezolvat problema. Cu filmele care aveam probleme le-am descarcat iar și funcționează acum.
|
Posted 28 September 2023 - 11:25

Posted 28 September 2023 - 12:09

5 ani de suport software, e de apreciat.
Poate reusesc sa se intreaca pe sine si sa ajunga la 6 ani de suport software pentru XF90. Model W755 (2015) - ultimul firmware 07.04.2021 (6 ani). Edited by dba, 28 September 2023 - 12:09. |
|
Posted 28 September 2023 - 15:37

5 ani de suport software, e de apreciat. Poate reusesc sa se intreaca pe sine si sa ajunga la 6 ani de suport software pentru XF90. Model W755 (2015) - ultimul firmware 07.04.2021 (6 ani). |
Posted 08 October 2023 - 10:42

Oare când apare 55X90L pe piața de la noi?
Seria e lansată de atâta vreme și nu e disponibilă decât versiunea de 98 de inchi cu micul preț de 49.999 de lei, o bagatelă. |
Posted 08 October 2023 - 18:13

A întâmpinat cineva macroblocuri pe cablu, la un Sony x89j, doar când introduc cam-ul ci+, când îl scot funcționează perfect.mentionez ca am fscut un update de soft înainte de problema asta, a apărut automat actualizare software, nu depe site-ul Sony, ca sa precizez cum am făcut actualizarea.
|
Posted 08 October 2023 - 21:17

Salut! Am un Sony Bravia KD-48X80J și de ceva vreme face macroblocuri pe canalele HD, uneori mai des alteori rar. Care ar fi problema/rezolvarea?
Mulțumesc! |
Posted 09 October 2023 - 07:31

Daca nu intampini probleme de acest fel pe streaming/surse externe (la filme HD/4K) nu are nimic televizorul.
Verifica tot ce tine de calitatea semnalului: -putere semnal de la furnizorul de cablu -cablul pana la televizor, conectica samd -Verifica cu cardul CI scos daca mai apar macroblocuri pe canalele HD necriptate. |
|
Posted 09 October 2023 - 08:01

X93J ul lui taica-meu a lua-o razna si el cu macroblocurile si intreruperi de emisie. Scoate cardul CI Digi nu mai sunt probleme dar nu vede mai bine de sfert din grila tv. Stiu ca X93J este cunoscut de mult timp cu problema asta dar nu mai retin rezolvarea…. Are card CI Digi din cel lung din plastic negru ( ultimul model cica). Daca si-a facut tv-ul update nu stiu. Singura solutie sa ramana resetarea din fabrica? Daca nici asa nu se rezolva?
|
Posted 09 October 2023 - 08:43

Am resetat Tv-ul , fără succes . Când scot Cam-ul se vede fără probleme dar nu pot vedea canalele codate, ruptii de la OROC încă codeaza canalele, chiar și ale lor programe de sport. Am sa încerc sa fac sesizare da înlocuiască CI-ul poate se rezolva, dar ma îndoiesc.
|
Posted 09 October 2023 - 09:41

Am un XF90 de 55 inci și am realizat că în mod aleator pică de tot conexiunea WiFi (doar la TV). Cred că se întâmplă asta de câteva luni. Chiar dacă dezactivez și apoi reactivez WiFi, nu se mai conectează deloc. Până să și intru în setări are o întârziere de 10-15 secunde. Dacă-l închid (practic intră în stand-by), în setări WiFi apare ca fiind dezactivat, deși apărea ca activat înainte de oprire. Singura soluție este să-i dau restart (hard reboot). Nu îmi spuneți să trec pe cablu pentru că a funcționat pe WiFi foarte bine timp de vreo 2 ani. A stat pe cablu timp de vreun an până când am realizat că pe WiFi 5 conexiunea este mai bună decât pe cablu (500 Mbit pe WiFi față de 100 Mbit pe cablu și nici nu mai trebuie să am cablu conectat la TV).
La al meu n-a sosit încă ultima actualizare. Ultima dată mi s-a întâmplat când mă uitam la ceva pe streaming. Nu cred că supraîncălzirea poate fi cauza, acum temperaturile sunt foarte bune și oricum el nu stă în lumină directă. Cred că am observat asta și prin primăvară sau pe la începutul anului, dar nu am dat importanță. Idei ceva? Chiar dacă ar avea garanție (oricum nu mai are), așa ceva e greu de reprodus. Edited by tmihai20, 09 October 2023 - 09:42. |
Anunturi
Bun venit pe Forumul Softpedia!
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users