![]() |
Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă
Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne. Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale. www.neurohope.ro |
Elvetia taxe vamale , tva ?
Last Updated: Aug 29 2017 13:55, Started by
Bogdan47x
, Aug 27 2017 13:21
·
0

Posted 27 August 2017 - 13:21

Salut, vreau sa fac o comanda din Franta ( valoare 1300 euro) in Elvetia deoarece cand procesez comanda pe site nu mai platesc tva (20% din valoare).
Cine imi poate spune daca voi avea taxe vamale si voi plati tva ul cand coletul va fi livrat. Rog sa se mute topicul in cazul in care nu si are locul aici, nu am stiut unde sa postez. ![]() Multumesc ! ![]() |
Posted 27 August 2017 - 13:37

Sigur trebuie sa platesti, in Elvetia se plinge lumea ca-i freaca cu vama cind primesc pliante sau cataloage publicitare (100% gratis) la care s-au abonat prin tarile vecine, darmite produse scumpe.
|
Posted 27 August 2017 - 16:41

Mergi personal in Franta si cumpara ce ai nevoie apoi intorci cu produsul in portbagaj
|
Posted 27 August 2017 - 17:48

Nu mai platesti TVA-ul pe site ptr ca in mod normal il vei plati la ridicarea produsului din vama.
Alte taxe de principiu nu ar trebui sa fie - Elvetia e tara Schengen, asociata la EU. Nu stiu care e limita in elvetia sub care nu se percepe TVA, dar banuiesc ca e mult sub cei 1300 de euro. |
Posted 28 August 2017 - 17:52

Posted 28 August 2017 - 22:16

Nu te controleaza nimeni la vama. Despachetezi produsul si asta e, e al tau. Expatii din Elvetia unde crezi ca fac cumparaturile?
|
Posted 29 August 2017 - 05:15

Dacă le fac prin posta plătesc.
Dacă le fac afara cu portbagajul iarasi platesc (asa cum platesti si tu cind cumperi de la Auchanul din colt de exemplu). |
Posted 29 August 2017 - 08:13

Nu te controleaza nimeni la vama. Despachetezi produsul si asta e, e al tau. Expatii din Elvetia unde crezi ca fac cumparaturile? am facut o luna naveta din franta (stateam intr-un long stay la cca 100 m de granita si geneva. la trecerea cu masina prin vama, prin sondaj, intrebau "ai cumparat ceva". asa ceva se face pt a avea o justificare sa te rada daca le vine sa te controleze. dupa cateva zile cu chestia asta m-am saturat, caci se mergea mai lent prin vama. deoarece tramvaiul avea capul de linie chiar la vama am lasat masina in garaj si am folosit tramvaiul. nu mai avea nici grija condusului... |
Posted 29 August 2017 - 09:04

Sa plateasca TVA 20% in loc de 8%. Buna afacere. A mai dat cineva si like. Aia 20% se restituie. Depinde de valoare - dar nu stiu daca ai observat si la noi exisat la unele magazine - chiar si Carrefour un autocolant TAX Free. Cei ce nu locuiesc in EU pot cere restitiorea taxelor cand parasesc uniunea, sau invers. Modalitatea depinde de tara - la site-urle online pur si simplu nu mai e trecut TVA-ul pe factura. Eu mi-am dedus TVA-ul cand am fost in Norvegia - la cumparaturi de peste 300 de Nok parca iti dadea un formular de tax free. la iesirea din Norvegia - am oprit la o fosta vama - erau magazine si un punct de restituire a taxelor. Am dat formularele completate cu datele mele si mi-au dat tva-ul inapoi. |
|
Posted 29 August 2017 - 12:15

am facut o luna naveta din franta (stateam intr-un long stay la cca 100 m de granita si geneva. la trecerea cu masina prin vama, prin sondaj, intrebau "ai cumparat ceva". asa ceva se face pt a avea o justificare sa te rada daca le vine sa te controleze. |
Posted 29 August 2017 - 12:21

Cred ca tot nu ai inteles: aia 20%, TVA-ul frantuzesc sint platiti de cind ai luat obiectul fizic daca il iei din Franta. Ca te opresc sau nu te opresc, ca te teleportezi direct acasa cu el nu conteaza. Banii sint dati. Daca ii vine in Elvetia cu posta nu plateste 20% dar plateste 8% (plus posibil ceva comisioane la transportator, cred ca taxe vamale nu sint pentru majoritatea obiectelor de genul asta).
|
Posted 29 August 2017 - 13:18

Nici tu nu ai inteles- vezi ce am zis un pic mai sus de cei 20% - se RESTITUIE.
Taxe vamale nu sunt - am zis si mai sus de ce. |
Posted 29 August 2017 - 13:31

Eu am inteles foarte bine.
TVA-ul nu se restituie daca treci prin vama ca vintul (si chiar daca te opresti nu-i asa simplu, a nu se confunda programele alea de "Tax Free" pentru diferite chestii scumpe, cu reprezentanti in aeroporturi si alte chestii cu returnarea TVA-ului pe un bun normal luat dintr-un magazin care da facturi cu TVA normale si n-are nici o treaba cu programul ala si dupa aia banii trebuie recuperati de la bugetarii "de pe marginea drumului" in vama, daca gasesti pe cineva acolo). Taxele vamale nu sint (cum am spus) pentru majoritatea obiectelor de genul asta pentru ca nu sint, nu ca Schengen, UE sau alte alea. Daca aduceai o sampanie de 1300 euro din Franta plateai sigur si ceva taxe vamale. |
Posted 29 August 2017 - 13:55

In mod normal se restituie la frontiera - daca exisat ghiseu, sau online ulterior.
Elvetia este in Schengen - are semnat si acord de libera trecere a persoanelor si marfurilor - obligatoriu ptr intrarea in Schengen. Am fost anul trecut acolo. Deci nu, nu exista taxe vamale ptr nimic intre EU si ei. Oricum vad ca ne batem capul iar initiatorul si-a luat zborul. Edited by eiffel, 29 August 2017 - 13:55. |
|
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users