Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Garmin fēnix 7 / PRO / Saphi...

Care sunt cele mai mari regrete a...

Alfa Romeo Stelvio 2.2 jtd

Intrebari srl nou
 La multi ani @AndReW99!

Alegere masina £15000 uk

TVR vrea sa lanseze o platforma d...

Strategie investie pe termen lung...
 Modulator FM ptr auto alimentat p...

orange cablu f.o. - internet fara...

Robinet care comuta traseul

A fost lansata Fedora 40
 Samsung S24 plus

Imi iau un Dell? (Vostro vs others)

Abonati Qobuz?

transport -tren
 

Bugetul Asociației trebuie să cuprindă toate sumele cerute proprietarilor, aprobate de ei în Adunările Generale anuale

* * * * * 1 votes
  • Please log in to reply
8 replies to this topic

#1
ram

ram

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,411
  • Înscris: 22.01.2002
Se pot încasa salariile de către șefii și angajații unei Asociații de Proprietari dacă nu a existat votat Bugetul de Venituri și Cheltuieli anual, din cadrul Adunărilor Generale anuale obligatorii ? Acest lucru e valabil și pentru celelalte sume cerute proprietarilor, cum ar fi Fondurile comune (de reparații, de penalizări, de rulment, etc.) ! Toate acestea în condițiile în care mai ales între anii 2010 și 2013 falșii șefi ai Asociației noastre n-au convocat nicio Adunare Generală anuală obligatorie, nici măcar pentru alegerea lor conform legilor, de către proprietari, prin vot !
Vrem să chemăm în judecată conducerile vechi și noi ale Asociației de Proprietari pentru că-și iau salariile din fondurile locatarilor fără ca acestea să fie prinse în Bugetul de Venituri și Cheltuieli anual, ce trebuia aprobat și votat de către proprietari doar în cadrul Adunărilor Generale anuale obligatorii ?
Am avea câștig de cauză dacă vom cere în Instanță să ni se returneze banii încasați ilegal (fără a avea acordul prin vot al proprietarilor, în fiecare an fiscal) ?
Pentru a vedea că e obligatoriu ca în fiecare an fiscal să se propună de către Comitetul Executiv un Buget de Venituri și Cheltuieli care să fie propus proprietarilor în cadrul Adunărilor Generale anuale și care trebuie votat de aceștia, vom invoca Legea 230/2007:

Quote

► Art. 45 - (1) Anul fiscal al Asociației de Proprietari este anul calendaristic. (2) Înainte de începutul următorului an fiscal şi pentru fiecare an fiscal ce urmează, Comitetul Executiv va pregăti şi va prezenta proprietarilor în Adunarea Generală un Buget Anual de Venituri şi Cheltuieli, suficient pentru a acoperi cheltuielile Asociației de Proprietari, inclusiv fondurile necesare organizării şi funcționării acesteia. (3) Proprietarii membri ai Asociației de Proprietari au obligația să aprobe şi un Fond de Reparaţii anual, necesar pentru repararea şi îmbunătățirea proprietății comune. Comitetul Executiv va pregăti şi va prezenta Adunării Generale SUMA ANUALĂ necesară pentru constituirea sau completarea acestui fond (...). Plățile pentru repararea şi îmbunătățirea proprietății comune se vor face din Fondul de Reparaţii.
► H.G. 1588/2007, art.24, alin.(2): „Fondul de Rulment se constituie (...) potrivit hotărârii Adunării Generale a Asociației de Proprietari ...”; Alin.(5): „Asociația de Proprietari va constitui un fond pentru repararea părților de construcții/instalații aflate în proprietate comună, care va fi depus în contul Asociației de Proprietari şi nu va putea fi folosit decât cu acordul Adunării Generale a Asociației de Proprietari, în conformitate cu Bugetul de Venituri şi Cheltuieli.” Alin.(6): Veniturile obținute de Asociația de Proprietari din activități economice sau din alte activități desfășurate se constituie ca fond special şi se vor utiliza în exclusivitate pentru îmbunătățirea confortului şi eficienței condominiului, pentru întreținerea şi repararea proprietății comune, potrivit art.45, alin.(3) din Legea 230/2007. În aceste venituri se cuprind şi cele obținute din închirierea unor spații aflate în proprietate comună indiviză (...), precum şi alte venituri obținute din orice sursă, în condițiile legii. Aceste venituri se constituie ca surse proprii ale Asociației de Proprietari (...). Acest fond nu va putea fi folosit decât cu acordul Adunării Generale a Asociației de Proprietari, în conformitate cu Bugetul de Venituri şi Cheltuieli.
☛ Unele dintre cele mai importante atribuții ale Comitetului Executiv sunt: duce la îndeplinire hotărârile Adunării Generale anuale, execută Bugetul de Venituri și Cheltuieli al Asociației de Proprietari pe anul fiscal existent și întocmește proiectul Bugetului pentru următorul an fiscal; în situații excepționale, hotărăște rectificarea Bugetului pentru anul în curs, în prima Adunare Generală, validându-se această rectificare; convoacă Adunarea Generală în şedinţe extraordinare, ori de câte ori este nevoie ...
CITIND ACESTE OBLIGAȚII LEGALE ÎNCĂLCATE DE CEI CARE CONDUC ASOCIAȚIA, AVEM ȘANSE SĂ OBȚINEM ÎN INSTANȚĂ RECUPERAREA SUMELOR INVOCATE MAI SUS, ȘTIIND CĂ ÎNCĂ MAI AVEM PROCESE PE ROL CU VECHII ȘI ACTUALII ȘEFI AI ASOCIAȚIEI NOASTRE, CARE O FAC PE MICII DICTATORI ?

Edited by ram, 24 August 2017 - 20:09.


#2
claudiu1

claudiu1

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,804
  • Înscris: 01.10.2004
Inca n-ati terminat si castigat razboiul/razboaiele in instanta?  
Sa nu ajungeti la prescrierea faptelor...

#3
Afrikaner76

Afrikaner76

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 912
  • Înscris: 25.02.2016
Nici ei nu mai stiu de la ce au inceput...

Edited by Afrikaner76, 24 August 2017 - 20:37.


#4
BlueKing-69

BlueKing-69

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,745
  • Înscris: 26.08.2008
Rezolvati voi cumva si problemele astea de forma, dar PE FOND, au prestat respectivii ce trebuia pentru banii respectivi?
Aceasta-i intrebarea!

#5
_Smiley_

_Smiley_

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 20,026
  • Înscris: 24.02.2006

View PostBlueKing-69, on 24 august 2017 - 20:40, said:

Rezolvati voi cumva si problemele astea de forma, dar PE FOND, au prestat respectivii ce trebuia pentru banii respectivi?
Aceasta-i intrebarea!
la ce topicuri a mai deschis @ram, cred ca au prestat cu varf si indesat :). nu numai ca au trebuit sa administreze imobilul, dar au avut si o gramada de procese de care sa se ocupe.


@ram: ai fi multumit daca instanta ar da o amenda consistenta asociatiei de locatari? nu de alta, dar tot voi, locatarii, o veti plati :)

#6
ram

ram

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,411
  • Înscris: 22.01.2002

View PostBlueKing-69, on 24 august 2017 - 20:40, said:

Rezolvați voi cumva și problemele astea de formă, dar PE FOND, au prestat respectivii ce trebuia, pentru banii respectivi ?
Aceasta-i intrebarea!
Ce să mai presteze, dacă foștii șefi au dosar penal gata de trimis în judecată de către organele judiciare (nu se va clasa), cu Delapidări, Abuz în Serviciu, Uzurpare de Funcții, etc., depistate de Experții Contabili Judiciari ? Scriu asta pentru a-i replica și celui care a spus că se prescriu aceste fapte penale.
Cea mai mare problemă e că toți președinții, începând din 2009 și până azi n-au fost aleși legal sau chiar n-au fost aleși deloc, cum era fostul fals președinte (care are acel dosar penal ne-clasat), cel care, cât a activat (ilegal) în această funcție, între 2010 și 2013, n-a convocat nicio Adunare Generală (NICI MĂCAR UNA, PENTRU ALEGEREA SA ȘI A COMITETULUI EXECUTIV !), el auto-numindu-se, cu complicitatea celorlalți 14 membri ai falsului Comitet Executiv, care au condus Asociația doar prin decizii ale Comitetului Executiv (ilegal), uitând că anual trebuiau să convoace Adunări Generale, în care să se voteze un Buget (în anul fiscal, calendaristic) prin care ar fi avut dreptul să ne ceară bani pentru salarii și pentru celelalte fonduri.
Pentru a cere anularea și returnarea salariilor ilegale cerute de persoane fără vreo calitate de reprezentare în Asociația noastră (ca falși președinți), avem extrem de clar textul din H.G. nr.1588/2007, art.18: „(8) Președintele Asociației de Proprietari poate fi remunerat, pe bază de Contract de Mandat, potrivit art. 32, alin.(1) din Legea 230/2007, în limitele Bugetului de Venituri și Cheltuieli aprobat prin hotărâre a Adunării Generale, potrivit prevederilor Codului Fiscal.”
Din acest motiv vrem să cerem într-un alt proces returnarea sumelor cerute nouă fără a avea aprobarea proprietarilor în Adunările Generale anuale obligatorii (pe lângă salarii, cerem și sumele impuse ilegal, fără votul proprietarilor - Fondul de Reparații, de Penalizări, de Rulment). Fără să ai la bază o hotărâre a Adunării Generale, orice sumă cerută trebuie să fie nulă.
Eu zic că ar trebui să reușim, dar vreau și părerile altora, poate au mai auzit de spețe de tipul ăsta, să nu dăm greș în acțiunile noastre.
Pentru a certifica ceea ce spun despre conducerea ilegală a Asociației dintre 2010 și 2013, vedeți un penibil Contract de Mandat, nul de drept, deoarece chiar din start, la rubrica Obligațiile Contractuale, acel fost fals președinte B.V. (uzurpator de funcție dovedit) s-a făcut că uită data ședinței Adunării Generale prin care ar fi trebuit să fie ales în funcție de către proprietari, conform H.G. nr.1588/2007, art.18: „(7) În cazul în care președintele se află în imposibilitatea de a-și exercita atribuțiile, acestea vor fi îndeplinite de către un vicepreședinte, numit de președintele Asociației dintre membrii Comitetului Executiv, urmând ca ÎN TERMEN DE 90 DE ZILE de la data când s-a constatat indisponibilitatea să fie convocată o Adunare Generală pentru a alege un nou președinte.” Vedeți aici dovada Abuzului în Serviciu: https://app.box.com/...1qq8hudsdtgwwi0
E IMPOSIBIL SĂ POȚI CONDUCE O INSTITUȚIE FĂRĂ A FI ALES DE CEI PE CARE VREI SĂ-I CONDUCI. Aberație mai mare într-un contract nu cred că mai există în lumea asta, să nu aduci dovada că ai fost ales de cei pe care-i reprezinți, să poți cere un salariu !
Și ceilalți doi președinți erau ilegal aleși (B.F., cel din 2009-2010, care și-a dat demisia, fiind operat pe cord, și actuala președintă H.L., din perioada 2013-2017, căreia i-am anulat în Instanță două Adunări Generale), deoarece nu erau membri proprietari ai unui imobil din Asociația noastră și nu aveau dreptul să voteze, să candideze sau să fie aleși în vreo funcție de conducere, încălcând Legea 230/2007, art.9, dar și art.5-8 !
CITEZ din acel Art. 9 - „Proprietarii membri ai Asociației de Proprietari au dreptul să participe, cu drept de vot, la Adunarea Generală a proprietarilor, să își înscrie candidatura, să candideze, să aleagă și să fie aleși în structura organizatorică a Asociației de Proprietari. Pentru a beneficia de dreptul de a fi ales, persoana în cauză trebuie să aibă capacitate deplină de exercițiu.”
* H.G. 1588/2007, art.9 clarifică obligația de a fi membru proprietar, semnatar al Acordului de Asociere: „Înscrierea ulterioară în Asociația de Proprietari a proprietarilor care nu au fost prezenți la Adunarea Generală de constituire și care nu și-au dat consimțământul în condițiile prevăzute la art. 7 din Legea 230/2007 se face la cererea scrisă a acestora. Proprietarul din condominiu solicită să devină membru al Asociației de Proprietari prin semnarea unui act adițional la Acordul de Asociere.” CEI DOI INDIVIZI AU ÎNCĂLCAT CLAR CELE DOUĂ ARTICOLE DE LEGI !
CUM TIMP DE 6 ANI ACEI DOI AȘA-ZIȘI PREȘEDINȚI NU ERAU PROPRIETARI ÎN A.P.71, AVEAU INTERDICȚIE DE A CANDIDA SAU DE A FI ALEȘI CA PREȘEDINȚI. Logic și legal, ar trebui ca Instanța de judecată să le anuleze orice act semnat în numele proprietarilor Asociației de ... Proprietari.
Și mai e ceva - un ne-proprietar, ne-membru al Asociației, care nu avea dreptul de a fi președinte, nu putea să dea în judecată un membru proprietar cu drepturi depline, așa cum suntem noi, restul proprietarilor.
Astfel, dacă un președinte de Asociație nu era ales legal în funcție de către proprietari, nu avea dreptul de a da în judecată restanțierii la plata Întreținerii, deoarece se poate invoca în Instanță Excepția Lipsei Calității Procesuale Active a unei persoane fără vreo calitate în Asociația de Proprietari.
Attached File  CONTRACT DE MANDAT B.V._01.04.2010 (blurat).jpg   309.92K   7 downloads

#7
ram

ram

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,411
  • Înscris: 22.01.2002
ꔚ Vedeți cum de la minutul 13:31 fostul primar al Craiovei arăta dovada faptului că șefii Asociațiilor de Proprietari încalcă grav Legea 230/2007, art.45, deoarece aceștia IMPUN PROPRIETARILOR NIȘTE SUME FĂRĂ A LE DEZBATE ÎN CONTRADICTORIU ȘI FĂRĂ A LE VOTA ÎN CADRUL BUGETULUI ANUAL DIN ADUNAREA GENERALĂ ANUALĂ A ASOCIAȚIEI, Buget fără de care nu poate exista activitate contabilă în orice entitate juridică (nici măcar Fondul de Salarii n-ar trebui să se aprobe fără a se fi votat în Adunările Generale anuale): https://youtu.be/i0koNZEHpog?t=13m31s

#8
karapok

karapok

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,182
  • Înscris: 07.08.2017

View Postram, on 12 noiembrie 2017 - 12:29, said:

ꔚ Vedeți cum de la minutul 13:31 fostul primar al Craiovei arăta dovada faptului că șefii Asociațiilor de Proprietari încalcă grav Legea 230/2007, art.45, deoarece aceștia IMPUN PROPRIETARILOR NIȘTE SUME FĂRĂ A LE DEZBATE ÎN CONTRADICTORIU ȘI FĂRĂ A LE VOTA ÎN CADRUL BUGETULUI ANUAL DIN ADUNAREA GENERALĂ ANUALĂ A ASOCIAȚIEI, Buget fără de care nu poate exista activitate contabilă în orice entitate juridică (nici măcar Fondul de Salarii n-ar trebui să se aprobe fără a se fi votat în Adunările Generale anuale): https://youtu.be/i0koNZEHpog?t=13m31s

Tu habar nu ai pe ce lume traiesti colega, legea asta este facuta si semnata de unul care sta la curte, nu a stat toata viata lui la bloc, si ai pretentii sa ai o lege coerenta, in primul rand, bugetul ala se face in functie de incasarile si cheltuielile din anul precedent, sa ai pretentia sa spui ca o sa faci un buget de venituri si cheltuieli pentru VIITOR, este ca si cum ai spune ca stii numerele la loto care o sa iasa saptamana viitoare, ce te faci daca vine inflatia si cresc preturile ? te caci pe el de buget, daca membrii comitetului executiv iti cer mai multi bani pentru ca deodata se ocupa mai mult de condominiu? te caci pe el de buget, bugetul asta se regleaza pe parcurs, tampitul ala care a scris legea credea ca blocul este un fel de srl, nici macar la un amarat de srl nu poti sa bugetezi viitorul, poate iti creste activitatea, angajezi 1000 de insi, ce te faci ? scrii bugete din doua in doua luni ?

Eu zic sa iei o pauza, sa iti vezi de viata ta, viata merge inainte, si sa te bucuri de ea! P.S Fostul primar al Craiovei este un maestru manipulator, a reusit sa puna in cap toata societatea romaneasca, deci nu mai da exemplu o tampita ! Te rog !

Edited by karapok, 12 November 2017 - 12:36.


#9
ram

ram

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,411
  • Înscris: 22.01.2002

View Postkarapok, on 12 noiembrie 2017 - 12:35, said:

Tu habar nu ai pe ce lume traiesti colega, legea asta este facuta si semnata de unul care sta la curte, nu a stat toata viata lui la bloc, si ai pretentii sa ai o lege coerenta, in primul rand, bugetul ala se face in functie de incasarile si cheltuielile din anul precedent, sa ai pretentia sa spui ca o sa faci un buget de venituri si cheltuieli pentru VIITOR, este ca si cum ai spune ca stii numerele la loto care o sa iasa saptamana viitoare, ce te faci daca vine inflatia si cresc preturile ? te caci pe el de buget, daca membrii comitetului executiv iti cer mai multi bani pentru ca deodata se ocupa mai mult de condominiu? te caci pe el de buget, bugetul asta se regleaza pe parcurs, tampitul ala care a scris legea credea ca blocul este un fel de srl, nici macar la un amarat de srl nu poti sa bugetezi viitorul, poate iti creste activitatea, angajezi 1000 de insi, ce te faci ? scrii bugete din doua in doua luni ?

Eu zic sa iei o pauza, sa iti vezi de viata ta, viata merge inainte, si sa te bucuri de ea! P.S Fostul primar al Craiovei este un maestru manipulator, a reusit sa puna in cap toata societatea romaneasca, deci nu mai da exemplu o tampita ! Te rog !
Trezește-te, tată, că ai luat-o pe arătură rău de tot ! Odată ce am ajuns la judecată cu șefii Asociației, se judecă totul după textul legilor, nu după teoriile și obsesiile tale visate.
Fără Bugetul anual votat în Adunările Generale anuale, se încalcă grav Legea 230/2007, art. 45 !
Cum în Asociația noastră, încă din 2009 ori n-au fost convocate timp de mulți ani Adunări Generale, ori au fost anulate de Instanțe, în speța noastră vom cere dovada faptului că s-ar fi votat anual Bugetul în Adunările Generale, în care se puteau cere legal sumele pentru diferitele Fonduri ale Asociației.
Dacă șefii nu vor aduce în Instanță dovada legalității aprobării prin vot a acelor sume cerute abuziv în fiecare an fiscal, acestea se vor storna fără dubii !

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate