Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Magnet in loc de clește pent...

Cumparat/Locuit in apartament si ...

Pot folosi sistemul PC pe post de...

Sokol cu distorsiuni de cross-over
 Filtru apa potabila cu osmoza inv...

Kanal D va difuza serialul “...

Upgrade xiaomi mi11

securitate - acum se dau drept - ...
 Farmacia Dr Max - Pareri / Sugest...

De unde cumparati suspensii / gar...

[UNDE] Reconditionare obiecte lemn

Infiltratii casa noua
 sugestie usa interior

ANAF si plata la selfpay

Imprimanta ciss rezista perioade ...

Garmin fēnix 7 / PRO / Saphi...
 

Koreeni dementi! M-am saturat de ei. Samsung si LG sucks!

* * * * * 2 votes
  • Please log in to reply
84 replies to this topic

#73
babarzotea

babarzotea

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,247
  • Înscris: 10.08.2017

 f300, on 24 august 2017 - 11:12, said:

Chiar si daca e prea batrin sa conduca sau prea tinar sa aibe permis? Sau daca nu are nici un interes spre asta (din ce in ce mai multi tineri nu mai sint interesati nici macar sa-si faca vreodata permis in SUA, tara automobilului)?

nu stiu, nu sunt interesati deocmandata dar tot isi iau carnet, probabil sunt ocupati cu telefoanele.

poseta de 2500 euro e necesara. O porti, o afisezi, o folosesti, dai clasa, arati forta financiara precum si cu un lamborghini care e inutil la carat cartofi prin drumuri cu gropi. Poseta arata ca ai dat de bani ca fufa si nu esti la cratita, cineva cu putere te doreste si recompenseaza, asta ptr ca meriti, ptr ca atati bine ca esti buna, deci e ceva. Nu ai astea, nu esti buna, chiar daca ai 4 copchii.

E bun si loganul, e nou, e cu garantie, iti faci treaba, nu ar fi neaparata nevoie de bugatti, omul e cumparat.

Ai telefon mai bun si masina mai rea? atat iti permiti
Ai masina mai buna si casa rea? atat iti permiti.
Ai casa buna si mergi cu loganul? esti cumpatat, ai investit in casa si in altele. Cum spuneam e bun si loganul, poate din logan afisezi o poseta de 2500 euro si merge pe drumurile din Romania mai bine decat bugatti si niic nu consuma cat un porsche carera.

Edited by babarzotea, 24 August 2017 - 11:27.


#74
glumetu

glumetu

    Jedi sora-mea!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,958
  • Înscris: 27.04.2005

 YourFan, on 24 august 2017 - 11:15, said:

Nick5roo s-a referit la acel tip de snob care n-are bani, dar vrea ultimul racnet.
numai o mentalitate comunista spune ca daca stai cu chirie inseamna ca nu ai bani.

in societatile mature a sta cu chirie este rezultatul flexibilizarii fortei de munca - nu stii cand ti-ar placea sa te muti in alta zona din tara pentru ca ai prins un proiect banos sau te muti dupa jobul mult mai bine platit al consoartei.

LE: imi aduc aminte amuzat cum un pusti pe un forum anunta ca-si vinde iPhone 7-ul nou-nout si la intrebarea de ce a raspuns ca si l-a cumparat dar intre timp i s-a aprobat Prima Casa Posted Image. Deci poti fi snob chiar daca nu platesti chirie, ci doar rata la banca!

Edited by glumetu, 24 August 2017 - 12:54.


#75
tfmercedez

tfmercedez

    BUFU

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 72,548
  • Înscris: 15.06.2007

 babarzotea, on 24 august 2017 - 11:16, said:

ăia sunt sclaveți și stau în chirie, că proprietarii nu muncesc niciodată și se plimbă în toată lumea că au vacanță de la naștere. Sclaveții vor și ei să nu mai pară mizerabili când afisează măcar un telefon sau o mașină că restul nu ar mai conta. Oare cum poti interpreta ca ăia nascuți bogați și cu vacanță toată viața sau încă mari oameni de afaceri afisează cate o caramida mai veche cu butoane si fara camera culmea sau cu camera de 2mp si spune ca nu-i place cu touch ca are mainile uscate. Iar gunoierul ce-i cauta in gunoi in fata casei afiseaza un telefon la 500-1000 euro.
Eram la un hotel prin Londra si  sluga ce cara bagajele a vrut musai sa se dea mare cu S8 lui nou nout luat in rate.  Cand l-am intrebat de niste locatii mai misto din oras,  a zis ca nu a fost niciodata sa viziteze orasul..

 22pac22, on 24 august 2017 - 11:35, said:

Pai la ala sarac ii convine sa plateasca cate un milion pe luna luat la abonament, sunt putini care dau toti banii odata.
Se dau telefoane in rate pe 4 ani?

#76
glumetu

glumetu

    Jedi sora-mea!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,958
  • Înscris: 27.04.2005

 tfmercedez, on 24 august 2017 - 14:13, said:

Eram la un hotel prin Londra si  sluga ce cara bagajele a vrut musai sa se dea mare cu S8 lui nou nout luat in rate.  Cand l-am intrebat de niste locatii mai misto din oras,  a zis ca nu a fost niciodata sa viziteze orasul..
pentru omul ala, chiar daca e un device scump, trebuie sa realizezi ca e cea mai ieftina modalitate de entertainment - vede filme, asculta muzica, probabil piratat totul. Ala e centrul lui de entertainment. Nu-s deloc surprins ca si-a luat flagship. Entertainment-ul electronic este cea mai ieftina cale pentru un om sarac sa aiba o viata suportabila. Gandeste-te la milioanele de romani sub clasa medie care stau lipiti de TV.

Edited by glumetu, 24 August 2017 - 14:28.


#77
babarzotea

babarzotea

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,247
  • Înscris: 10.08.2017

 glumetu, on 24 august 2017 - 12:26, said:


in societatile mature a sta cu chirie este rezultatul flexibilizarii fortei de munca - nu stii cand ti-ar placea sa te muti in alta zona din tara pentru ca ai prins un proiect banos sau te muti dupa jobul mult mai bine platit al consoartei.

este corect, dar si ăia dacă se tot mută pt un alt servici înseamna ca-s pârliţi. Că se deranjează cu mutatul pt 50 euro în plus, sau pt 100 euro în plus. Asta înseamna să nu deţii nimic decat telefonul contul bancar si contul de feisbuc, că nu o să pleci în alt oraş cu frigider aragaz, dulapuri pc-uri, tv-uri, porţelanuri, haine, articole sportive şi ce dracu mai mai avea. Ălea le dai f ieftin sau chiar le arunci daca le ai. Deaia multi cumpara sh ca il tine cateva luni si trebuie sa plece nu-si permit risipa cu mobilat vreo ceva, ăla e moft deja, preferi să stai in chirie în camera mobilată în patul unde şi-au pus-o şi curvele cu clienţii cu câteva luni înainte.

Baroşii nu muncesc, ei doar se plimbă, vizitează, sunt primiţi, conduc, deţin, decid.

Şi a avea o casă proprie sau mai multe chiar încă din prima parte a vieţii este greu. Unii nu mai iau niciodată aşa ceva, la batrâneţe azilul îi primeşte în caz că progeniturile nu-i cară în alte camere cu chirii.

Adaug că nu este neapărat mentalitate comunistă, ca în comunism făceau relocări de forţă de muncă şi erau cămine şi colonii, chiriaşi şi tot felul.
Este mai degrabă o gândire îngustă a celor care sunt leneşi şi nu vor să lupte în viaţă sau au defecte, a celor care nu riscă, a fricoşilor.

Este o gândire la care mulţi au tânjit, deaia soldaţii au mers la război că le-a promis pământ şi loc de casă ca să îşi facă familie de parcă nu ar fi putut sta în chirie la oraş, în fine nu prea erau oraşe în ţările capitaliste care au avut comunism dupaia.

Plus că era şi ideea consoartei ţărance de a sta la cratiţă, pt asta trebuia o bucătărie la o casă, altfel daca masculul nu deţinea casă il lua mai greu că se gândea că nu are unde pune cratiţele unde tine copchii.

Concluzionând, săracii au tânjit după proprietăţi după case, după stabilitate, bogaţii chiar dacă au avut au riscat uneori.

#78
f300

f300

    30k si ma duc

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,000
  • Înscris: 27.09.2008

 babarzotea, on 24 august 2017 - 15:27, said:

Asta înseamna să nu deţii nimic decat telefonul contul bancar si contul de feisbuc, că nu o să pleci în alt oraş cu frigider aragaz, dulapuri pc-uri, tv-uri, porţelanuri, haine, articole sportive şi ce dracu mai mai avea.

Deci romanii sint 96.5% bogatasi proprietari iar 55.5% din elvetieni (care stau in chirie) sint niste prapaditi care asteapta sa li se arunce 100 lei sa plece mai incolo sau mai incoace si sa se mute ca oricum nu au nici macar un frigider, ca bogatasii de romani. http://ec.europa.eu/...sing_statistics

Ba mai mult, elvetienii sint dezastru ca si din proprietarii aia putini pe care ii au mare majoritate (90% asa ochiometric pe grafic) de fapt au locuinta in rate si e a lor dar nu prea cum se zice pe softpedia. Pe cind proprietarii romani sint proprietari pe bune, aia pe credit nici nu se vad prea bine in linuta sa pot estima, sub 1%?

Edited by f300, 24 August 2017 - 15:33.


#79
glumetu

glumetu

    Jedi sora-mea!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,958
  • Înscris: 27.04.2005

 babarzotea, on 24 august 2017 - 15:27, said:

este corect, dar si ăia dacă se tot mută pt un alt servici înseamna ca-s pârliţi. Că se deranjează cu mutatul pt 50 euro în plus, sau pt 100 euro în plus. Asta înseamna să nu deţii nimic
gandesti totalmente eronat - nimeni nu se muta pt o firimitura in plus, precum la noi casierele din retail, femeile de la curatenia sau paznicii de la firmele de securitate.

iar gandesti arhaic, cum ca a detine un activ te face bogat. In ziua de azi bogatia este data de posibilitatea de a utiliza acel activ. Pentru ca daca esti istet, cu banii pe care i-ai fi dat pe acel activ scump (la care taxele de detinere vor tot creste daca urmarim trendurile de taxare internationale) te apuci si investesti in ceva ce-ti returneaza banii mai repede.

Un bogat in ziua de azi are active cat mai lichide, nu proprietati si terenuri (nu zic ca nu-s investitie buna, dar daca esti istet gasesti altele si mai bune). Cu cat esti mai lichid, cu atat esti mai pregatit sa prinzi oportunitati.

Dar, cumva ai dreptate, saracii cauta stabilitatea. Bogatii cauta dezvoltarea.

#80
tfmercedez

tfmercedez

    BUFU

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 72,548
  • Înscris: 15.06.2007

 glumetu, on 24 august 2017 - 10:43, said:

inteleg perfect rostul unei vacante, eu fac de obicei anual doua de cel putin 2 saptamani, pe continente diferite.

dar tot nu o consider o cheltuiala drept investitie decat daca aduce un retur monetar. O fi un defect profesional de-al meu ;-)
la definitia asta, numai mortii nu sunt sclavi, ca aia vii sunt sclavii foamei, setei, oboselii etc.

cam furioasa abordarea ta :-)
Eu nu consider telefonul o investitie. La o adica pot sa fac treaba si pe PC/tableta.
Eu am niste idei fixe, cu niste valori maximale,  niste praguri  psihologice sa zicem. Nu voi da niciodata mai mult de 1500 de lei pe un telefon, atata timp cat am deja unul cu ccare-mi fac treaba.  Eu consider ca un telefon n-ar trebui sa coste mai mult de 10% din venitul lunar.  
O bucata de plastic, la asta se rezuma dupa ce se uzeaza moral, dupa un numar de ani. Daca e sa-l dai la reciclat, nu valoreaza nici cat un pachet de tigari.

#81
Dany_Darke

Dany_Darke

    ✠ Fear of the dark ツ

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 21,821
  • Înscris: 07.06.2014
n-ar trebui sa coste mai mult de 10% din venitul lunar - sa-i spui asta si unuia cu salariul minim pe economie. sa dai de pomana daca scapi nebatut

#82
nick5roo

nick5roo

    În nebunia telefoniei mobile, oamenii vorbesc singuri pe stradă.

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,852
  • Înscris: 27.09.2008
@f300 o-i fi tu cetățean european, dar trăiești în România. Lasă naibii comparațiile cu alte țări. Vorbim de nația noastră.

#83
babarzotea

babarzotea

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,247
  • Înscris: 10.08.2017
Natia noastra cheltuie intre 150 si 200 % din salariu pe telefon si umbla in fundul gol, consumă mâncare proastă şi produse ptr est de calitate indoielnică şi e pe locuri fruntale la boli şi alte probleme.
Vorba multă sărăcia omului, iar asta se vede.

S-au găsit românii să investească în telefoane, adică ce e mai fără valoare şi mai devalorizator pe lume, în loc de investiţii în multe alte lucruri ce ar fi însemnat întradevăr o îmbogăţire a lor, nu o sărăcire. Au pierdut într-o veselie tot ce era de valoare însă nici acum nu şi-au dat seama şi nici nu-şi vor da că nu vor avea când. Enumerăm: paduri, industrie, aur, metale, zacaminte, terenuri, gaz, petrol, proprietatea asupra unor firme.

#84
xmanyacs77

xmanyacs77

    *Roman Patriot*

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 36,125
  • Înscris: 10.07.2013

 babarzotea, on 24 august 2017 - 22:09, said:

Natia noastra cheltuie intre 150 si 200 % din salariu pe telefon si umbla in fundul gol, consumă mâncare proastă şi produse ptr est de calitate indoielnică şi e pe locuri fruntale la boli şi alte probleme.
Vorba multă sărăcia omului, iar asta se vede.

S-au găsit românii să investească în telefoane, adică ce e mai fără valoare şi mai devalorizator pe lume, în loc de investiţii în multe alte lucruri ce ar fi însemnat întradevăr o îmbogăţire a lor, nu o sărăcire. Au pierdut într-o veselie tot ce era de valoare însă nici acum nu şi-au dat seama şi nici nu-şi vor da că nu vor avea când. Enumerăm: paduri, industrie, aur, metale, zacaminte, terenuri, gaz, petrol, proprietatea asupra unor firme.
Perfect adevarat! Posted Image

#85
valyvis10

valyvis10

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,630
  • Înscris: 05.11.2005
Oarecum, gândește-te ca pentru unii, care nu citesc nimic, este singura sursa de informație.
Macar așa, de dragul telefonului, mai bagă ceva la cap.

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate