Second Opinion
Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale. Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit. www.neurohope.ro |
Mere "Idared"
Last Updated: Jan 13 2020 00:35, Started by
pasilla
, Aug 23 2017 02:17
·
0
#1
Posted 23 August 2017 - 02:17
Am cumparat astazi niste mere soiul "Idared"
Sunt consumabile, au gust de iarba proaspata. Ce ma intriga este ca scrie pe eticheta tara de origine Polonia. Oare acest soi de mere poate fi cultivat in Polonia si livrat in august ? Eu nu cred, dar poate voi aveti alte informatii. |
#2
Posted 23 August 2017 - 05:08
[ https://s28.postimg.org/am760jjv1/0mere-idared_polonia.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]
Ai mare grija cu merele din Polonia ca sunt stropite la greu cu diverse...... [ https://s28.postimg.org/snqaycdvx/0mere_ionatan.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] Ionatan-ul de Voinesti nu mai este comestibil? Edited by xmanyacs77, 23 August 2017 - 05:11. |
#3
Posted 23 August 2017 - 07:33
pasilla, on 23 august 2017 - 02:17, said:
Am cumparat astazi niste mere soiul "Idared" Sunt consumabile, au gust de iarba proaspata. Ce ma intriga este ca scrie pe eticheta tara de origine Polonia. Oare acest soi de mere poate fi cultivat in Polonia si livrat in august ? Nu vad care ar fi problema. Sunt mere comerciale. Pot fi livrate si in decembrie. In general marul slab calitativ il recunosti dupa gust. Nu are gust de mar, arata imaculat si contine o tona de zahar. Adica fix ce nu are nevoie organismul. |
#4
Posted 23 August 2017 - 07:54
La ce conditii de depozitare si substante de conservare exista acum, nu ma mira daca merele sunt din 2016. Chiar am vazut un documentar pe tema asta. Un mar care avea 1 an de zile si arata ca fiind proaspat cules.
|
#5
Posted 23 August 2017 - 07:55
#6
Posted 23 August 2017 - 08:09
Sunt fabricate in 2015 si conservate pana in 2017, nu vad care e problema. Gustul de nimic, spune tot.
|
#7
Posted 23 August 2017 - 08:10
pasilla, on 23 august 2017 - 02:17, said:
Ce ma intriga este ca scrie pe eticheta tara de origine Polonia. Oare acest soi de mere poate fi cultivat in Polonia si livrat in august ? |
#8
Posted 23 August 2017 - 10:12
hm, doar mie mi se pare nefiresc ca un mar sa aiba gust de iarba, si nu de mar ? sau poate ai asociat aroma acestui soi de mar cu mirosul de iarba/gazon proaspat cosit ?
|
#9
Posted 23 August 2017 - 10:20
AM cautat pe net dupa soiul asta - scrie clar - soi de iarna - se coace dupa 25 septembrie. Deci e din recolta anului trecut.
|
#10
Posted 23 August 2017 - 10:35
se cultiva si la noi, chiar am luat in iarna/primavara din piata (campina). Mie-mi plac ionatanele, astea mi s-au parut cam fara gust - crocante, proaspete, zemoase dar fade.
|
|
#11
Posted 23 August 2017 - 11:20
xmanyacs77, on 23 august 2017 - 05:08, said:
Ionatan-ul de Voinesti nu mai este comestibil? De regula nu consum mere in extrasezon, dar avem pofta. Cel mai mult imi plac Fuji cultivate prin NV tarii. rosix, on 23 august 2017 - 07:33, said: Nu vad care ar fi problema. Sunt mere comerciale. Pot fi livrate si in decembrie. In general marul slab calitativ il recunosti dupa gust. Nu are gust de mar, arata imaculat si contine o tona de zahar. Adica fix ce nu are nevoie organismul. Nu sunt perfecte. Arata ca cele romanesti si nu par a avea zahar. Nu au aproape nici un gust si nici miros. Cam ca o salata. ionut27, on 23 august 2017 - 07:54, said:
La ce conditii de depozitare si substante de conservare exista acum, nu ma mira daca merele sunt din 2016. Chiar am vazut un documentar pe tema asta. Un mar care avea 1 an de zile si arata ca fiind proaspat cules. corinadaniela, on 23 august 2017 - 10:12, said:
hm, doar mie mi se pare nefiresc ca un mar sa aiba gust de iarba, si nu de mar ? sau poate ai asociat aroma acestui soi de mar cu mirosul de iarba/gazon proaspat cosit ? Au si pesticide, lasa in gura o senzatie ciudata, un fel de strepezeala chimica. Oare face cineva vreo analiza chimica la produsele alimentare de import ? Nu prea cred, mai ales daca e vorba de origine UE. Or fi si astea importate de prin emisfera sudica si schimbata, cumva, originea comerciala. |
#12
Posted 23 August 2017 - 16:37
Eu consum acum mere romanesti de vara dulci acrisoare.....le gasesti la tarabe prin pietele unde inca mai vand producatorii autohtoni.
|
#13
Posted 24 August 2017 - 03:58
Am la dispozitie vreo 10 feluri de mere. Cam vreo 4-5 se pot confunda la gust, adica trebuie sa cunosti bine sa le poti deosebi. Dar am cel putin 5 soiuri cu gust total diferit unul fata de celalalt. Dupa ce le mananci o vreme, le recunosti de la o posta. Dupa gust, sa nu mai vorbesc de forma, textura etc.
Stau si ma intreb cum trebuie sa fie marul cu gust de mar... aaaa, stiu. Acru sa ti se strepezeasca dintii in el. Ala'i maru |
#14
Posted 24 August 2017 - 07:31
argentum, on 24 august 2017 - 03:58, said:
Am la dispozitie vreo 10 feluri de mere. Cam vreo 4-5 se pot confunda la gust, adica trebuie sa cunosti bine sa le poti deosebi. Dar am cel putin 5 soiuri cu gust total diferit unul fata de celalalt. Dupa ce le mananci o vreme, le recunosti de la o posta. Dupa gust, sa nu mai vorbesc de forma, textura etc. Stau si ma intreb cum trebuie sa fie marul cu gust de mar... aaaa, stiu. Acru sa ti se strepezeasca dintii in el. Ala'i maru |
#15
Posted 24 August 2017 - 11:00
Asta e un soi incrucisat si nu prea e de consum ca atare:
Quote First developed at the University of Idaho Agricultural Experiment Station in 1942; it is a cross between two apple varieties (Jonathan x Wagener). The Idared has a white flesh with a firm body, and generally considered to be tart and juicy. For these reasons, it is very well suited for making apple sauces, pies, and cakes. |
|
#18
Posted 25 August 2017 - 09:03
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users