Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Schimbare adresa DNS IPv4 pe rout...

Recomandare Barebone

Monede JO 2024

Suprasolicitare sistem electric
 CIV auto import

Mutare in MOZAMBIC - pareri, expe...

Scoatere antifurt airtag de pe ha...

Magnet in loc de clește pent...
 Cumparat/Locuit in apartament si ...

Pot folosi sistemul PC pe post de...

Sokol cu distorsiuni de cross-over

Filtru apa potabila cu osmoza inv...
 Kanal D va difuza serialul “...

Upgrade xiaomi mi11

securitate - acum se dau drept - ...

Farmacia Dr Max - Pareri / Sugest...
 

Precursori - civilizatia de dinaintea noastra

- - - - -
  • Please log in to reply
23 replies to this topic

#1
nostrimo

nostrimo

    Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 496
  • Înscris: 23.08.2017
Adica, planeta asta are varsta de 4 miliarde de ani, e viata complexa  pe planeta asta de cateva sute de milioane de ani.
Iar omul ca specie a aparut acum 200 000 de ani.

Voi chiar credeti ca timp de 200 000 de ani, oamenii au stat in continuu in stadiul de vanatori-culegatori primitivi, ca apoi brusc, acum 4000 de ani sa conceapa civilizatia si abia acum 150 de ani sa avansam tehnologic.


Care ar fi  probabilitatile stiintifice ca o  civilizatie avansata tehnologic sa fi existat inaintea noastra?


In antichitate, egiptenii, mesopotamienii, maiasii, indienii, chinezii si greco-romanii venerau  multi zei cu abilitati supranaturale........dar daca acesti zei erau de fapt OAMENI, fiind  ultimii indivizi supravietuitori ai unei civilizatii avansate care era in prag de colaps?
Insusi Platon vorbea despre Atlantida, o civilizatie precursoare. Si ca mult dintre supravietuitori s-au refugiat in Egipt, Mexic, China si Mesopotamia, punand bazele civilizatiilor antice.


Intr-un joc celebru, cica erau inalti, aveau un creier cu 30% mai mare ca cel al omului si aveau abilitati de telepatie.
Isu | Assassin's Creed Wiki | FANDOM powered by Wikia

Cu toate ca au mai fost efect de sera si in trecut, nu era o civilizatie petroliera fiindca s-ar fi gasit urme de dioxid de carbon in ghetari si in straturile din sol. Nu era genul de civilizatie care sa utilizeze automobile sau nave sau sa fi construit zgarie-nori din otel si sticla cum facem noi.
Era o civilizatie bazata pe sistemul oraselor-stat, adica se dezvoltau izolat si local.


Nu utiliza petrolul, dar in schimb, era o civilizatie capabila sa construiasca megastructuri din piatra, ca si cum ar fi posedat tehnologii avansate de manevrare a blocurilor de piatra, fie abilitati de telekinezie, fie constructorii au fost niste uriasi
6 Ancient Things That Were Probably Built By Aliens | The Robot's Voice

De asemenea, pare sa fi avut si ceva capacitati nucleare asa cum se vorbeste in Mahabharata
Are there any incidents of nuclear war or nuclear weapons used in ancient India? - Quora

Practic, vorbim de o civilizatie care functiona pe baza energiei nucleare....posibil sa fi descoperit si fuziunea nucleara.
Poate ca pana sa ajunga la stadiul ala, n-au avut de petrol, ci s-au folosit de energia solara si energia eoliana ca sa se dezvolte.

Dovezile ar fi aceste relicve care au o datare dubioasa -  a se vedea ciocanul londonez:
17 Out-of-Place Artifacts Said to Suggest High-Tech Prehistoric Civilizations Existed | Ancient Origins






Ar putea sfarsi si civilizatia noastra in asemenea mod, urmand o perioada de decadere si stagnare, ca urmasii nostri sa ne venereze ca pe niste ZEI?

Edited by nostrimo, 23 August 2017 - 00:48.


#2
pasilla

pasilla

    Superior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 55,778
  • Înscris: 31.03.2012
Nu esti sigurul care isi pujne intrebari din astea.
Pana una, alta, avem de trait viata asa cum e.

#3
nostrimo

nostrimo

    Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 496
  • Înscris: 23.08.2017
Chiar daca ar fi sa nu fi existat precursori, oricum noi vom deveni cu certitudine precursorii altei civilizatii.

Oamenii din evul mediu erau surprinsi cand vedeau ruine greco-romane, baile,teatrele   statuile, apeductele sau templele.....cu toate ca atribuiau civilizatiei romane multe pacate, erau chiar uimiti si imposibil sa nu le fi scos din gurile lor "mama, ce avansati erau romanii astia!"

Pe la 1700-1800, cand arheologia nici nu exista, inchipuiti-va ce speriati erau oamenii de atunci cand mai dezgropau niste oase de mamut sau dinozaur (ziceau ca sunt dragoni sau ciclopi).
Ce reactii or fi avut aia care au dezgropat Pompeiul?

Sau cand francezii si britanicii care   dezgropau  mormintele, statuile colosale, templele,   piramidele si Sfinxul din Egipt si observau ca aveau o vechime mai mare decat Geneza biblica.....

Sau exploratorii si colonistii europeni cand mai dadeau de o piramida maiasa in America Centrala.





Inchipuiti-va ca peste cateva mii de ani, ce reactie vor avea arheologii viitorului cand vor face sapaturi printre ruinele din New York sau Paris.

Edited by nostrimo, 23 August 2017 - 01:00.


#4
MikeSpike

MikeSpike

    Cinic real

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,682
  • Înscris: 22.01.2015
E,uite ca numa ce am urmarit un documentar in care arata macacii ca au invatat sa inoate sub apa.In ultimii 50 de ani.adaptarea va fi transmisa urmatoarelor generatii.Nu uita,nevoia naste idei,solutii. Adaptibilitate la conditiile externe sau impuse.

#5
loock

loock

    Unas

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 18,662
  • Înscris: 29.03.2006

View Postnostrimo, on 23 august 2017 - 00:36, said:

Adica, planeta asta are varsta de 4 miliarde de ani, e viata complexa  pe planeta asta de cateva sute de milioane de ani.
Iar omul ca specie a aparut acum 200 000 de ani.

Fosilele de Orrorin tugenensis (original man) descoperite din 2000 incoace ( 20 de specimene diferite gasite)  au o vechime de ~ 6 milioane de ani.

Interesant este ca Orrorin tugenesis de acum 6 milioane de ani este mult mai aproape de homo sapiens decat Australopithecus afarensis carea re fosile vechi de 3,9 milioane de ani si a trait pana acum 2,9 milioane de ani, printre care si Lucy de 3,2 milioane ani descoperita in 1976.

Orrorin era microdont ( similar homo sapiens) spre deosebire de australopiteci care erau megadont, si avea si alte asemanari morfologice mai mari cu homo sapiens, a.i. deja se considera ca este un precursor direct pt homo sapiens si australopitecii sunt doar o ramura separata.

Edited by loock, 23 August 2017 - 02:52.


#6
andrei_ionut

andrei_ionut

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,085
  • Înscris: 29.10.2016
Eu pun problema altfel.

Ar putea ramane urme si in zilele noastre ale unor civilizatii care au existat acum 200 000 de ani?
In cat timp se degradeaza fierul, sticla, plasticul ?

#7
loock

loock

    Unas

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 18,662
  • Înscris: 29.03.2006
Fosilele de Orrorin tugenensis (original man) descoperite din 2000 incoace ( 20 de specimene diferite gasite)  au o vechime de ~ 6 milioane de ani.
Interesant este ca Orrorin tugenesis de acum 6 milioane de ani este mult mai aproape de homo sapiens decat Australopithecus afarensis care are fosile vechi de 3,9 milioane de ani si a trait pana acum 2,9 milioane de ani, printre care si Lucy de 3,2 milioane ani descoperita in 1976.
Orrorin era microdont ( similar homo sapiens) spre deosebire de australopiteci care erau megadonti, si avea si alte asemanari morfologice mai mari cu homo sapiens, a.i. deja se considera ca este un precursor direct pt homo sapiens si australopitecii sunt doar o ramura separata.
S-au gasit in 2013 fosile care sunt deja incadrate la specia Homo cu vechime de 2,8 milioane de ani ( LD 350-1 ).
Homo rudolfensis are fosile vechi de 2,5 milioane de ani (descoperite din 1991)  si altele vechi de 1,78-1,9 milioane ani.
Homo habilis are fosile vechi de 1,9 milioane de ani si se gasesc si de 1,8, 1,75, 1,5 milioane ani.
Homo erectus are fosile vechi de 1,8 milioane ani (descoperite din 2001, 2003, si 1975 Homo ergaster/erectus) si sunt gasite multe specimene cu diferite vechimi intre 1,8 milioane si cele noi de 250 K ani.
Homo sapiens are fosile cu varsta de cel putin 315 K ani vechime ( 4 descoperite in 1991 vechi de 315 K ani ), dar recent in 2008 au fost descoperite in Spania fosile vechi de 1,2 milioane de ani ale unui precursor foarte apropiat de Homo sapiens, respectiv Homo antecessor un inaintas atat al omului modern cat si al omului Neanderthal - care are fosile vechi de 250 K ani si a trait pana acum ~ 24,5 K ani.
Homo sapiens-sapiens are oficial fosile printre care cele mai vechi au datare relativa de 20 K ani, 8 - 20 K ani.
Pe de alta parte, mai putin oficial sunt descoperite artefacte, diverse obiecte si pana la dispozitive complexe realizate de o civilizatie avansata cu vechimi care ajung pana la cel putin 280 K ani, insa nu este clar daca sunt toate de origine terestra.

Sigur ca unele materiale sunt corodate, oxidate sau denaturate in diverse feluri.
A fost gasit un dispozitiv similar cu o bujie ceramica vechi de pe vremea dinozaurilor, sute de milioane de ani, si cranii de dinozaur perforate cu un calibru similar munitiei moderne de vanatoare in zona 9 mm magnum de pusca, de genul .375 H&H Magnum sau similare...

Urme foarte clare si evidente ale unor explozii atomice sunt gasite pt. mai multe civilizatii din mai multe ere.
Sunt 3 mai cunoscute:
1. urmarile unui conflict intre nave extraterestre aflate in razboi extraterestru in apropierea Pamantului, cu arme si explozii atomice care au vitrifiat nisip in Africa si se gasesc si acum urme de sticla pe suprafete foarte mari imprastiate in nisip.
2. urme ale unui razboi antic indian cu rachete cu incarcatura atomica.
3. Sodoma si Gomora care au fost descoperite langa Marea Moarta avand caramida topita...
E posibil sa mai fie si altele, sau sa fie mai multe urme care marcheaza unele din evenimentele deja mentionate - respectiv au fost gasite schelete cu un continut ridicat de izotopi radioactivi si in alte zone de pe Pamant, inclusiv schelete ale unor hominizi dintr-o specie extraterestra devenita trib local in America de sud, care au pastrat de la inaintasi printre artefacte si CD-uri vechi de multe mii de ani, pe langa scheletele inaintasilor pline de izotopi de cesiu si strontiu radioactiv.

Edited by loock, 23 August 2017 - 03:59.


#8
andrei_ionut

andrei_ionut

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,085
  • Înscris: 29.10.2016

View Postloock, on 23 august 2017 - 03:31, said:

care au pastrat de la inaintasi printre artefacte si CD-uri vechi de multe mii de ani

E gluma? :)

#9
Memeito

Memeito

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,106
  • Înscris: 20.05.2017
Dacii au fost civilizatia noastra precursoare, care erau la un inalt nivel tehnologic, s-au gasit artifacte metalice cu o puritate atat de inalta incat nu puteau fi produse decat in laboratoare sau in spatiul cosmic, betoane practic indestructibile, i-au invatat pe egipteni sa construiasca piramidele folosind o tehnologie secreta, etc.

#10
ursamajor

ursamajor

    Anonymous

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,410
  • Înscris: 08.12.2005
Astea sunt teorii a la "Ancient aliens": posibile, dar foarte putin probabile si de cele mai multe ori hilare. Fara dovezi clare, ci cu presupuneri. Adica Pseudostiinta (cu P mare). Si cand ma gandesc ce infocat sustinator eram odata, prin frageda adolescenta, cand Daniken si-a facut publice "ideile". Dar timpul si intelepciunea venita odata cu el m-au facut sa fiu circumspect.

#11
JurasikMan

JurasikMan

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,289
  • Înscris: 30.10.2006
Fosilele descoperte arata o  evolutie intr-o singura directie . De acum 4.000.000 ani spre ...prezentul asta care nu multumeste pe nimeni ( tu , initiatorule , de ce crezi ca te freaca grija civilizatilor - ipotetice - precedente ...pentru ca nu-ti place prezentul ). Deci , oricat de neplacuta ar fi ideea ...suntem culmea civilizatiilor care au existat pe pamatul asta . Cand noi o sa crapam , dupa noi nu vor mai fi oameni . Daca existau civilizatii acum 200.000 an , gaseai fosile fara numar ale oamenilor de atunci. Nu se gasesc pentru ca nu au exstat.. Punct ...restul e rahat pe bat . Prin adolescenta citisem o carte ( ma rog ...dupa standardele pe care le am acum este o porcarie ) scrisa de unul Robert Sharoux ( daca tin bine minte ) in care trateaza problema asta inchipuita a civlizatilor . La vremea cand a scris-o oameni nu stau cum e vremea pe Venus ..si tampitul ala  tot dadea cu Venusiana Orejona , care a venit ea cu un car de foc si s-a cotzanit cu niste indieni din America de Sud . Acum lumea stie ca nu prea e loc de supravetuit in sistemul nostru solar decat aici ...iar in galaxie e prea departe ca sa conteze pentru noi. Dar , ca o ciorba reincalzita , ca in campanie electorala ...din cand in cand se ma trezeste cate unul sa spuna cate o prostie .

Edited by JurasikMan, 23 August 2017 - 08:13.


#12
mariancristea1982

mariancristea1982

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 184
  • Înscris: 31.07.2017
Cine crede Teoria lu' Darwin ca omul a evoluat din maimuta stand in ziua de azi cu tableta sau smartphone-ul in mana se inseala amarnic. Omul este o maimuta modificata genetic de niste entitati venite din alte lumi mult mai evoluate ca specia umana. Problema este alta, omul daca evolueaza prea mult dpdv tehnologic se autodistruge. Nu avem tehnologia necesara de a devia un meteorit/asteroid in caz ca se loveste de Terra... in schimb avem tehnologia necesara ca-n 10 minute de razboi nuclear sa nu mai ramana nimic din specia umana

Edited by mariancristea1982, 23 August 2017 - 08:26.


#13
nostrimo

nostrimo

    Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 496
  • Înscris: 23.08.2017
Explica cineva care-i treaba cu ciocanul asta?
London Hammer - Wikipedia

Quote

The London Hammer (also known as the "London Artifact") is a name given to a hammer made of iron and wood that was found in London, Texas in 1936. Part of the hammer is embedded in a limy rock concretion, leading to it being regarded by some as an anomalous artifact, asking how an obviously man-made tool could come to be encased in a 400 million year old rock.

[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/FYQZgZpwXZE?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Edited by nostrimo, 23 August 2017 - 08:44.


#14
andronic312

andronic312

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 902
  • Înscris: 16.01.2009

View Postnostrimo, on 23 august 2017 - 00:36, said:

Voi chiar credeti ca timp de 200 000 de ani, oamenii au stat in continuu in stadiul de vanatori-culegatori primitivi, ca apoi brusc, acum 4000 de ani sa conceapa civilizatia si abia acum 150 de ani sa avansam tehnologic.


E ca si cum te-ai intreba de ce un pusti de 13 ani, pe nume Bobby Fischer, a batut un maestru in sah acum jumatate si ceva de secol...si nu l-a batut cand avea doar varsta de 2 ani. Pai e simplu, datorita unor factori genetici si de mediu care au ajutat la evolutia lui. Sau poti ignora asta cu factorii si sa spunem ca a fost rapit de extraterestrii. Posted Image

Edited by andronic312, 23 August 2017 - 09:03.


#15
andrei_ionut

andrei_ionut

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,085
  • Înscris: 29.10.2016

View Postmariancristea1982, on 23 august 2017 - 08:23, said:

Problema este alta, omul daca evolueaza prea mult dpdv tehnologic se autodistruge.
[...]
in schimb avem tehnologia necesara ca-n 10 minute de razboi nuclear sa nu mai ramana nimic din specia umana


Bine punctat.

#16
ursamajor

ursamajor

    Anonymous

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,410
  • Înscris: 08.12.2005

View Postnostrimo, on 23 august 2017 - 08:44, said:

Explica cineva care-i treaba cu ciocanul asta?
Cu el s-a batut cuiul lui Pepelea. ;)

#17
Naijax

Naijax

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,225
  • Înscris: 13.03.2017

View Postnostrimo, on 23 august 2017 - 00:36, said:

Voi chiar credeti ca timp de 200 000 de ani, oamenii au stat in continuu in stadiul de vanatori-culegatori primitivi, ca apoi brusc, acum 4000 de ani sa conceapa civilizatia si abia acum 150 de ani sa avansam tehnologic.

Da - In primul rand ca acum 200 000 nu prea erau oameni ci doar un fel de primate care se pare ca puteau sta in doua picioare fiind nevoite sa se intinda dupa banane.
Cel mai vechi oras al lumii cu o vechime de 11.000 de ani este Ierihon situat pe teritoriul Palestinei de azi iar in Europa acelor vremuri nu existau decat grupuri de vanatori-culegatori.

In rest, asa cum bine scrie ursamajor mai sus, astea sunt doar speculatii a la "Ancient aliens". Un fel de fratii Grimm cu pretentii de "cultura stiintifica"

#18
nostrimo

nostrimo

    Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 496
  • Înscris: 23.08.2017

View PostNaijax, on 23 august 2017 - 18:07, said:

Da - In primul rand ca acum 200 000 nu prea erau oameni ci doar un fel de primate care se pare ca puteau sta in doua picioare fiind nevoite sa se intinda dupa banane.
Cel mai vechi oras al lumii cu o vechime de 11.000 de ani este Ierihon situat pe teritoriul Palestinei de azi iar in Europa acelor vremuri nu existau decat grupuri de vanatori-culegatori.

In rest, asa cum bine scrie ursamajor mai sus, astea sunt doar speculatii a la "Ancient aliens". Un fel de fratii Grimm cu pretentii de "cultura stiintifica"


Ok, si atunci, cum ramane cu artefactele acelea ciudate ca ciocanul londonez?

Dar miturile in care descriu clar niste civilizatii avansate?


De exemplu, de unde stim ca Zeus chiar arunca cu fulgere si nu folosea de fapt o arma cu electrosocuri?

Edited by nostrimo, 24 August 2017 - 21:10.


Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate