![]() |
Chirurgia spinală minim invazivă
Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical. Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale. www.neurohope.ro |
Ce e o aplicatie web? De la aplicatii in consola la cele cu interfete web.
Last Updated: Oct 15 2017 18:15, Started by
dani.user
, Aug 22 2017 21:40
·
0

Posted 25 August 2017 - 19:46

În spatele oricărui element HTML poți desemna o acțiune în Javascript la o anumite acțiune a utilizatorului.
Poți da click și pe un DIV, SPAN, TR/TD, orice element. Nu doar butoanele sunt elemente cu care poți interacționa. Poți măsura cât a fost click-ul apăsat și în funcție de durată să execuți altceva. |
Posted 25 August 2017 - 19:53

Sa o luam pe bucati, dupa cum a fost scris
function performSearch(toSearch, processResultsCallback) { var xmlHttp = new XMLHttpRequest(); xmlHttp.onreadystatechange = function() { if (xmlHttp.readyState == XMLHttpRequest.DONE) { processResultsCallback(xmlHttp.status, xmlHttp.responseText); } } xmlHttp.open("GET", "http://localhost/cgi-bin/MyDictionary.exe?word=" + encodeURIComponent(toSearch)) xmlHttp.send(); }Intelege toata lumea ce face acest cod ? |
Posted 25 August 2017 - 20:22

Posted 25 August 2017 - 20:33

Pe langa interactiunea cu interfata afisata de browser, acesta pune codului la dispozitie o modalitate de a trimite noi cereri catre server: clasa XMLHttpRequest. Numele e usor ciudat, dar, cum pe vremuri lumea cerea XML, s-au gandit ei sa-i ofere acest nume.
Utilizarea consta in 2 pasi:
O cerere pe net poate dura ceva timp, asa ca e trimisa in mod asincron. Dupa ce s-a executat send() nu inseamna ca avem deja raspunsul, ci oferim o functie callback care va fi apelata ... candva cand vine raspunsul. Ce se intampla aici cand vine raspunsul? Se verifica daca e pasul final (nu ne intereseaza pasii intermediari, vrem sa stim, in acest caz, doar cand s-a finalizat cererea), iar apoi e apelata o alta functie ce primiste drept parametrii statusul cererii (daca a reusit sau nu), si raspunsul primit (un string). Acesta functie verifica apoi statusul pentru a distinge intre o cerere reusita si una nereusita, iar, daca e reusita, proceseaza raspunsul primit (interpreteaza stringul ca json si afiseaza in interfata rezultatele). |
Posted 15 September 2017 - 21:08

Tutorialul ajuta invatacelul sa constientizeze Iar daca lui Jquery ii punem si o paradigma OOP , unde cream obiecte javascript cu constructori, cu metode codul devine o bijuterie. |
Posted 15 September 2017 - 21:10

Posted 15 September 2017 - 21:32

Sa o luam pe bucati, dupa cum a fost scris function performSearch(toSearch, processResultsCallback) { var xmlHttp = new XMLHttpRequest(); xmlHttp.onreadystatechange = function() { if (xmlHttp.readyState == XMLHttpRequest.DONE) { processResultsCallback(xmlHttp.status, xmlHttp.responseText); } } xmlHttp.open("GET", "http://localhost/cgi-bin/MyDictionary.exe?word=" + encodeURIComponent(toSearch)) xmlHttp.send(); }Intelege toata lumea ce face acest cod ? function apelServer(toSearch) { $.ajax({ type: 'GET', dataType: 'json', url: "http://localhost/cgi-bin/MyDictionary.exe?word=" + toSearch, success: function(ObiectJsonDelaServer ){ //gestionare obiectului via OOP (cum ar fi randarea tabelului }, error: function(xhr, textStatus, errorThrown){ //gestionarea obiectelor de tip eroare via OOP } });
Adica... typescript de exemplu? Insa ma refeream la obiecte Javascript , folosind metoda prototype Edited by javaEEDevOps, 15 September 2017 - 21:42. |
|
Posted 15 September 2017 - 21:33

E API-ul oferit de browsere. Frumos, urat, asta ofera, cu asta incepi. Abstractizarea ulterioara cu jQuery sau insert framework here e liber oricine s-o faca, dar nu asta-l telul tutorialului.
La fel, nici OOP n-am folosit intentionat. OOP ascunde aspecte pe care am vrut sa pun accentul. |
Posted 15 September 2017 - 21:37

E API-ul oferit de browsere. Frumos, urat, asta ofera, cu asta incepi. Abstractizarea ulterioara cu jQuery sau insert framework here e liber oricine s-o faca, dar nu asta-l telul tutorialului. Nu am mai vazut prin proiecte, un java script pur de vreo cativa ani buni incoace. Quote
La fel, nici OOP n-am folosit intentionat. OOP ascunde aspecte pe care am vrut sa pun accentul. Apropos: in html noi punem scripturile exact inainte de sfarsitul body-ului si nu le punem in <head> Sa nu uitam un aspect important: Lizibilitatea codului sursa. Una este sa vezi o pagina JS de sute de liniii in javascript pur(inchizi instinctiv pagina), iar alta este sa vezi aceasi pagina in jQuery, redactat frumos, clar si citetz , vezi functiile de succes functii de eroare si daca mai este in paradigma OOP , este o minunatie de program in javascript.In plus OOP-up de javascript ajuta foarte mult la debugging in timp real, in Consola browserului (Chrome in cazul meu) Edited by javaEEDevOps, 15 September 2017 - 21:41. |
Posted 15 September 2017 - 21:46

Asa ajung unii sa considere jQuery limbaj de programare (cum des am auzit si pe aici pe forum).
Lizibilitatea codului sursa. Una este sa vezi o pagina JS de sute de liniii in javascript pur(inchizi instinctiv pagina) Tutorialul nu contine sute de linii de javascript si nu e un tutorial pentru javascript. Prezinta cate putin din fiecare pentru ca incepatorul sa vada ce presupune o aplicatie web (strictul necesar de care nu scapa). Apoi ES 2016 e chiar placut, infinit mai placut decat mizeria de prototype inheritance. |
Posted 15 September 2017 - 21:48

Posted 15 September 2017 - 21:55

Eich cred ca statea cu berea intr-o mana si cu capul pe tastatura cand a inventat js.
Dar e bine ca se avanseaza cu noile standarde ES, cu wasm... |
Posted 15 September 2017 - 23:41

varianta JavaEE(OOP) a lui MyDictionary.exe:
Spoiler
varianta JAVA EE minimizata(folosind JDK API) a lui MyDictionary.exe
Spoiler
Edited by MarianG, 16 September 2017 - 05:45. |
|
Posted 03 October 2017 - 00:24

Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users