![]() |
Neurochirurgie minim invazivă
"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv. Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice. www.neurohope.ro |
Ce e o aplicatie web? De la aplicatii in consola la cele cu interfete web.
Last Updated: Oct 15 2017 18:15, Started by
dani.user
, Aug 22 2017 21:40
·
0

Posted 25 August 2017 - 19:46

În spatele oricărui element HTML poți desemna o acțiune în Javascript la o anumite acțiune a utilizatorului.
Poți da click și pe un DIV, SPAN, TR/TD, orice element. Nu doar butoanele sunt elemente cu care poți interacționa. Poți măsura cât a fost click-ul apăsat și în funcție de durată să execuți altceva. |
Posted 25 August 2017 - 19:53

Sa o luam pe bucati, dupa cum a fost scris
function performSearch(toSearch, processResultsCallback) { var xmlHttp = new XMLHttpRequest(); xmlHttp.onreadystatechange = function() { if (xmlHttp.readyState == XMLHttpRequest.DONE) { processResultsCallback(xmlHttp.status, xmlHttp.responseText); } } xmlHttp.open("GET", "http://localhost/cgi-bin/MyDictionary.exe?word=" + encodeURIComponent(toSearch)) xmlHttp.send(); }Intelege toata lumea ce face acest cod ? |
Posted 25 August 2017 - 20:22

Posted 25 August 2017 - 20:33

Pe langa interactiunea cu interfata afisata de browser, acesta pune codului la dispozitie o modalitate de a trimite noi cereri catre server: clasa XMLHttpRequest. Numele e usor ciudat, dar, cum pe vremuri lumea cerea XML, s-au gandit ei sa-i ofere acest nume.
Utilizarea consta in 2 pasi:
O cerere pe net poate dura ceva timp, asa ca e trimisa in mod asincron. Dupa ce s-a executat send() nu inseamna ca avem deja raspunsul, ci oferim o functie callback care va fi apelata ... candva cand vine raspunsul. Ce se intampla aici cand vine raspunsul? Se verifica daca e pasul final (nu ne intereseaza pasii intermediari, vrem sa stim, in acest caz, doar cand s-a finalizat cererea), iar apoi e apelata o alta functie ce primiste drept parametrii statusul cererii (daca a reusit sau nu), si raspunsul primit (un string). Acesta functie verifica apoi statusul pentru a distinge intre o cerere reusita si una nereusita, iar, daca e reusita, proceseaza raspunsul primit (interpreteaza stringul ca json si afiseaza in interfata rezultatele). |
Posted 15 September 2017 - 21:08

Tutorialul ajuta invatacelul sa constientizeze Iar daca lui Jquery ii punem si o paradigma OOP , unde cream obiecte javascript cu constructori, cu metode codul devine o bijuterie. |
Posted 15 September 2017 - 21:10

|
Posted 15 September 2017 - 21:32

Sa o luam pe bucati, dupa cum a fost scris function performSearch(toSearch, processResultsCallback) { var xmlHttp = new XMLHttpRequest(); xmlHttp.onreadystatechange = function() { if (xmlHttp.readyState == XMLHttpRequest.DONE) { processResultsCallback(xmlHttp.status, xmlHttp.responseText); } } xmlHttp.open("GET", "http://localhost/cgi-bin/MyDictionary.exe?word=" + encodeURIComponent(toSearch)) xmlHttp.send(); }Intelege toata lumea ce face acest cod ? function apelServer(toSearch) { $.ajax({ type: 'GET', dataType: 'json', url: "http://localhost/cgi-bin/MyDictionary.exe?word=" + toSearch, success: function(ObiectJsonDelaServer ){ //gestionare obiectului via OOP (cum ar fi randarea tabelului }, error: function(xhr, textStatus, errorThrown){ //gestionarea obiectelor de tip eroare via OOP } });
Adica... typescript de exemplu? Insa ma refeream la obiecte Javascript , folosind metoda prototype Edited by javaEEDevOps, 15 September 2017 - 21:42. |
Posted 15 September 2017 - 21:33

E API-ul oferit de browsere. Frumos, urat, asta ofera, cu asta incepi. Abstractizarea ulterioara cu jQuery sau insert framework here e liber oricine s-o faca, dar nu asta-l telul tutorialului.
La fel, nici OOP n-am folosit intentionat. OOP ascunde aspecte pe care am vrut sa pun accentul. |
Posted 15 September 2017 - 21:37

E API-ul oferit de browsere. Frumos, urat, asta ofera, cu asta incepi. Abstractizarea ulterioara cu jQuery sau insert framework here e liber oricine s-o faca, dar nu asta-l telul tutorialului. Nu am mai vazut prin proiecte, un java script pur de vreo cativa ani buni incoace. Quote
La fel, nici OOP n-am folosit intentionat. OOP ascunde aspecte pe care am vrut sa pun accentul. Apropos: in html noi punem scripturile exact inainte de sfarsitul body-ului si nu le punem in <head> Sa nu uitam un aspect important: Lizibilitatea codului sursa. Una este sa vezi o pagina JS de sute de liniii in javascript pur(inchizi instinctiv pagina), iar alta este sa vezi aceasi pagina in jQuery, redactat frumos, clar si citetz , vezi functiile de succes functii de eroare si daca mai este in paradigma OOP , este o minunatie de program in javascript.In plus OOP-up de javascript ajuta foarte mult la debugging in timp real, in Consola browserului (Chrome in cazul meu) Edited by javaEEDevOps, 15 September 2017 - 21:41. |
Posted 15 September 2017 - 21:46

Asa ajung unii sa considere jQuery limbaj de programare (cum des am auzit si pe aici pe forum).
Lizibilitatea codului sursa. Una este sa vezi o pagina JS de sute de liniii in javascript pur(inchizi instinctiv pagina) Tutorialul nu contine sute de linii de javascript si nu e un tutorial pentru javascript. Prezinta cate putin din fiecare pentru ca incepatorul sa vada ce presupune o aplicatie web (strictul necesar de care nu scapa). Apoi ES 2016 e chiar placut, infinit mai placut decat mizeria de prototype inheritance. |
Posted 15 September 2017 - 21:48

|
Posted 15 September 2017 - 21:55

Eich cred ca statea cu berea intr-o mana si cu capul pe tastatura cand a inventat js.
Dar e bine ca se avanseaza cu noile standarde ES, cu wasm... |
Posted 15 September 2017 - 23:41

varianta JavaEE(OOP) a lui MyDictionary.exe:
Spoiler
varianta JAVA EE minimizata(folosind JDK API) a lui MyDictionary.exe
Spoiler
Edited by MarianG, 16 September 2017 - 05:45. |
Posted 03 October 2017 - 00:24

Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users