Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Solutie asamblare perete - cada.

Balans la ridicare picior dupa ac...

Izolatie intre OSB si placa de be...

instalatie incalzire apartament 2...
 HEV D Segment - intrebari/pareri ...

Hyperos consum excesiv baterie?

Contractul pentru Salubrizare est...

Elicopterul care-l transporta pe ...
 Sfaturi achizitionare apartament ...

Permis de conducere nou

Packet Loss la Digi

Masurare parametri CATV prin Conn...
 Youtube a inceput sa aiba lag!?

Internet Archive - adauga item la...

Electrica Furnizare + Poșta ...

Probleme cu scurgerea de ulei pe ...
 

Ce e o aplicatie web? De la aplicatii in consola la cele cu interfete web.

* * * * * 4 votes
  • Please log in to reply
75 replies to this topic

#19
poadol

poadol

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,104
  • Înscris: 13.12.2010

View PostMarianG, on 24 august 2017 - 14:36, said:

Cum arata alternativa?
Voi sunteti specialistii sau gresesc? Posted Image

Edited by poadol, 24 August 2017 - 15:09.


#20
neagu_laurentiu

neagu_laurentiu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 40,640
  • Înscris: 30.07.2003

View Postpoadol, on 24 august 2017 - 14:06, said:

Javascript este mai dificil decat PHP in general, in cazul acesta poate fi mai usor cu Javascript, parere proprie de nespecialist evident.
N-am inteles care si cum e! Iar daca zici ca esti nespecialist, iarasi n-are importanta ce spui.

#21
poadol

poadol

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,104
  • Înscris: 13.12.2010

View Postred46, on 23 august 2017 - 11:31, said:

@dani.user cred că a vrut să facă trecerea de la aplicații simple în consolă la aplicații web mai simplă pentru începători, însă aplicația mai conține şi Javascript, care pentru unii e la fel de greu ca PHP. Practic n-am ajuns nicăieri.
Iar atunci cand ajung la bazele de date si interactiuni cu acestea li se face parul maciuca. :D

#22
MarianG

MarianG

    be that as it may

  • Grup: Moderators
  • Posts: 31,504
  • Înscris: 10.08.2005
Chiar n-are importanta cine si cat de specialist este.
Eu vreau sa vorbim pe cod, sa vedem acolo ce si cat de greu este de inteles.

#23
poadol

poadol

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,104
  • Înscris: 13.12.2010

View Postneagu_laurentiu, on 24 august 2017 - 15:15, said:

N-am inteles care si cum e! Iar daca zici ca esti nespecialist, iarasi n-are importanta ce spui.
Tocmai pentru a evita astfel de cereri am specificat ca sunt nespecialist.

Ai nevoie de specialist PHP te adresezi lui 'OriginalCopy' fara doar si poate. :)

#24
neagu_laurentiu

neagu_laurentiu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 40,640
  • Înscris: 30.07.2003
Poti lucra si in C/C++ la fel de simplu cu bazele de date, sunt destule biblioteci sau chiar scrii una.

#25
MarianG

MarianG

    be that as it may

  • Grup: Moderators
  • Posts: 31,504
  • Înscris: 10.08.2005
N-am nevoie de specialist, vreau sa inteleg ce vad unii greu in JS comparativ cu PHP.

#26
poadol

poadol

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,104
  • Înscris: 13.12.2010
Javascript este intortocheat rau in unele parti, pare ceva mai nesigur la intromisiuni din exterior desi nici cu celalalt nu-mi este rusine, cel putin in cazul meu pare ceva mai simplu PHP la general vorbind.

Se prea poate sa ma insel amarnic. Posted Image

Edited by poadol, 24 August 2017 - 15:39.


#27
neagu_laurentiu

neagu_laurentiu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 40,640
  • Înscris: 30.07.2003
Dar cum poti exclude Javascript? In PHP nu tot arunci Javascript browserului? Nu mai merge cu aplicatii ce la fiecare refresh aduci alta pagina!

Edited by neagu_laurentiu, 24 August 2017 - 15:45.


#28
poadol

poadol

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,104
  • Înscris: 13.12.2010
Se pare ca nu poti. :(

#29
red46

red46

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,605
  • Înscris: 06.03.2016

View Postpoadol, on 24 august 2017 - 16:04, said:

Se pare ca nu poti. :(
Poți, însă n-are rost să dai refresh paginii pentru fiecare schimbare în interfață (elemente noi într-un tabel, mesaje de atenționare, etc.)

Edited by red46, 24 August 2017 - 16:13.


#30
dani.user

dani.user

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,268
  • Înscris: 24.02.2007
Asadar, care sunt principalele dileme/neintelegeri ale incepatorilor cu privire la codul javascript din primul post? Sunt curios diferente/dileme le sar primele in ochi.

#31
RedDev

RedDev

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,941
  • Înscris: 29.10.2014

View Postpoadol, on 24 august 2017 - 15:39, said:

Javascript este intortocheat rau in unele parti

Ceea ce e ciudat la JS e că poți defini funcții ca variabile:
var a = function() { console.log('Whatever');}

Și atunci poți chema: a(). Deși logic e să ai o definiție normală de funcție, de genul: function a() { console.log('Whatever');}

De asemenea, o funcție poate returna o altă functie:
function a() {
return function()
{
console.log('a');
}
}


Și atunci va trebui să apelezi: a()();

Iar parametri pot fi sau să nu fie. Nimeni nu te oprește să chemi funcția așa: a('.')('.'); deși n-ai nici un parametru definit. Oh well.

Edited by RedDev, 25 August 2017 - 09:11.


#32
OriginalCopy

OriginalCopy

    I'm harmful, fear me please! :))

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 27,268
  • Înscris: 10.08.2006
Nu vad ciudățenia în acest cod. Pointeri la funcții în C. Orice programator cu cunoștințe de C poate înțelege conceptul.

#33
RedDev

RedDev

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,941
  • Înscris: 29.10.2014
Da, da, faptul că poți defini variabile ca funcții e foarte C-like, dar e Javascript.

Ceea ce mă deranjează cel mai mult e indianul meu care se pune să definească funcții ca variabile, că așa a văzut el că se face, deși poate să definească o funcție absolut normal și să nu complice citirea codului.

Și am mai văzut eu implementări de biblioteci tot așa doar să arate programatorul X ce tare e el cu Javascript, complicând inutil ințelegerea codului, executând 5 inițializări deși doar una e relevantă la pagina dată.

#34
MarianG

MarianG

    be that as it may

  • Grup: Moderators
  • Posts: 31,504
  • Înscris: 10.08.2005
Indienii n-au scris codul din primul post. Va rog aveti grija cat deviati.

#35
high_energy

high_energy

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,366
  • Înscris: 18.05.2017
Deci sa inteleg ca in spatele unui buton din o pagina in html exista si un fel de linkage ca sa ma exprim asa ,catre un program? Evident daca e buton care  cere unui program sa ruleze, nu un buton de navigatie in site caci din cate stiu asta se face strict in html.

#36
neagu_laurentiu

neagu_laurentiu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 40,640
  • Înscris: 30.07.2003
Exista o cerere catre serverul web, tu stabilesti parametrii si pe server decizi de faci cu ei (alte socoteli, apel de rutina locala sau externa etc).

Edited by neagu_laurentiu, 25 August 2017 - 18:46.


Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate