Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Presbiopia - la 43 ani ?

Termen transcriere autovehicul

Cazare Timisoara pe 4-5 zile

Primele zile ale internetului per...
 Ditra 25

Casti USB-C ptr A-54

Aplicatie medicala / asistent med...

De ce vor atația politicieni...
 ERR_ADDRESS_UNREACHABLE

Legea 18/1968 Se mai aplica?

Digi conectare 2 routere prin fir

Succesiune notar versus instanta ...
 Montaj aer conditionat in balcon ...

Cont curent mulți valuta far...

Sugestii plan casa

Experiente cu firme care cumpara ...
 

Totul despre Bucatarii

* * * * * 1 votes
  • Please log in to reply
1120 replies to this topic

#541
justdst

justdst

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 10
  • Înscris: 13.08.2009
Multumesc pentru raspunsuri.

Modelul plitei este fara.redirect/KVytFa. Din ce am vazut in schema de montaj singura restrictie este ca in partea din spate sa existe o distanta de minim 15 mm pentru a permite trecerea cablului electric. Acest aspect cred ca este respectat deoarece masinile de spalat vase sunt putin mai inguste in partea din spate.

Principala mea dilema era legata de temperatura degajata de plita, si ma gandeam sa pozitionez un panou ignifug intre cele doua.

Am vazut ca nu merge short link-ul. Modelul este Electrolux EHF6240XXK

#542
sopo

sopo

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 574
  • Înscris: 20.11.2007

View Postjustdst, on 19 decembrie 2017 - 15:38, said:

Stie cineva daca exista vreo restrictie in a amplasa masina de spalat vase sub plita vitroceramica? (distanta 0.5 cm intre)


Descarca manualul de utilizare de pe site-ul electrolux, intr-adevar nu ma lasa sa pun link, la pag 27  producatorul indica clar un spatiu de 20 mm (nu 5 cum spui ca iti ramane) intre josul plitei si panoul care delimiteaza plita de orice altceva.  In situatia ta clar pierzi garantia si in plus s-ar putea ca daca reglezi picioarele masinii de spalat sa nu mai ai nici cei 5 mm de care zici.

Attached Files



#543
superm

superm

    The difference is...

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,770
  • Înscris: 30.07.2008
"Stie cineva daca exista vreo restrictie in a amplasa masina de spalat vase sub plita vitroceramica? (distanta 0.5 cm intre)"

Vad ca exista si pareri ca plita e ok deasupra msv... eu spun doar sa deschizi masina de spalat la final de program si o sa vezi ca plita nu va fi fericita in timp.
Fiecare face ce vrea dar daca mobila nu e ok ca si materiale si montaj o sa fie vai de blatul si plita de deasupra. Sa o luam  babeste, masina lucreaza cu apa si chestii ude Posted Image , face aburi si vibreaza (nu multe dastea dar face si una si alta) si ce sa vezi deasupra e blat decupat si plita, neizolate perfect in zonele de contact cu msv ... Ce o sa iasa cu un blat de PAL nu stiu si nici ce o sa zica plita lovita in fata de caldura/abur/umezeala si in spate nu, iar vibratiile o vor gadila sigur la suruburi si mecanisme... Eu nu ma pricep ca altii dar dau si eu cu parerea. Daca se face bine montajul si mobila posibil sa reziste, dar daca da vreun ghinion si se strica aparatul nu e in garantie, e pierduta din prima.

Sfatul meu este sa dea cei care asigura service sau producatorul aparatelor o hartie unde sa scrie ca e ok cu montaj asa, altfel nu m-as baga. Nu poti gasi in manual toate variantele interzise ...

Edited by superm, 20 December 2017 - 12:33.


#544
justdst

justdst

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 10
  • Înscris: 13.08.2009
Multumesc pentru opinii. Voi contacta service-ul sa vad si parerea lor.

#545
Pieptoasa

Pieptoasa

    38G

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,477
  • Înscris: 31.07.2011
Buna.
Aveti idee unde pot gasi manere pentru mobilier bucatarie frumoase si de calitate?
Multumesc pentru orice idee

#546
alin97

alin97

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 299
  • Înscris: 12.12.2009
buna ziua, urmeaza sa amenajez o bucatarie de...bloc...ce ma sfatuiti? de unde sa dau o comanda? sunt din Bucuresti

#547
Sara_28

Sara_28

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 497
  • Înscris: 16.12.2016

View Postcammelia08, on 24 decembrie 2017 - 12:42, said:

Buna.
Aveti idee unde pot gasi manere pentru mobilier bucatarie frumoase si de calitate?
Multumesc pentru orice idee


In ce gen sa fie? Cred ca depinde si de tipul frontului si de prindere.
La Ikea spre exemplu, sectiunea Bucaratie / Butoni si manere, sunt cateva modele daca te ajuta.

Edited by Sara_28, 25 December 2017 - 17:29.


#548
Sara_28

Sara_28

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 497
  • Înscris: 16.12.2016

View Postalin97, on 25 decembrie 2017 - 13:20, said:

buna ziua, urmeaza sa amenajez o bucatarie de...bloc...ce ma sfatuiti? de unde sa dau o comanda? sunt din Bucuresti

Buna,
Intrebarea asta mi-am pus-o si eu acum ceva vreme.
Nu iti pot spune ca ar trebui sa alegi un furnizor sau altul tine fix de gustul si bugetul tau dar, am sa-ti spun de ce am ales in cele din urma sa merg pe Ikea.

- Cade varianta din lemn masiv din punctul meu de vedere, e mult prea mare deranjul atat financiar cat si in gasirea unui atelier cu experienta destula, care sa ma convinga. Nu exista sau cel putin eu n-am gasit in imprejurimi un atelier cu portofoliu si produse expuse, este ceva asa la nivel de renderizare sau vorbe dulci (o sa facem, o sa dregem, o sa fie frumos). Mai mult, orice lucru facut pe comanda, e bun de luat, chiar daca iese facut pe genunchi, mai complicat cu returul fara batai de cap.

- Deocamdata am o retinere fata de produsele tip pachet (gen Bucataria de vis la pretul de numai 5000 Euro. Da dar e facuta cu tehnologie de varf si indesat si palu nu e pal normal e adus de pe luna and so on... iar Blatu, e din titan suflat cu pulberi de diamant calit in vid, dooh!). Daca citesti mai in urma si nu o sa ajungi la vreo concluzie, o sa intelegi de ce spun asta Posted Image

- Acum ce am gasit la Ikea.
Transparenta 110%. Ai o aplicatie si iti faci singur selectia de corpuri, fronturi, etc la surub. Vezi pretul pe fiecare reper in parte, ai un control pe treaba asta (din motivul asta spuneam ca nu ma incalzesc cu nimic ofertele agentilor fara sa am control pe detaliu si sa decid daca e scump sau nu un reper si de unde vine eventual valoarea finala. In felul asta am vedea de ce un front facut de Ikea e probabil mai jos ca pret fata de unul de la habar n-am ce brand) dar ai inteles ideea, nu vreau sa dau cu rahat, e un punct de vedere.

Daca mi se crapa un front, un surub , un picior de corp, ma duc si cumpar, pretul e afisat, stiu la ce sa ma astept, nu am o problema cu asta. Daca ai luat bucataria prin agent cu pret "la gata" s-ar putea sa ai o problema cand peste juma de an din vina ta sa zicem, vrei sa inlocuiesti un reper (nu pe garantie de care am uitat indiferent de producator, nu are cum sa te tina o viata de oriunde ai lua iar in final poate ma plictisesc si vreau sa schimb. Daca se strica pe motiv ca a tras umezeala, iar incep discutiile, fie ca e vina ta ca ai facut sarmale si el e gandit numai pentru omleta si ceai, etc nu ma astept la minuni, plec de la ideea ca am uitat de garantie). E, aici e frumusetea, ca te duci cu caciula in mana si agentu baiat serios iti va face un pret "bun" evident, ca nu ai acces la o lista cu preturi, nu e la vedere, dar cum produsul este unul de top, peste Ikea evident, o sa beneficiezi de un pret pe masura. Deci, despre ce vorbim?

Calitatea materialelor. Parerea mea, asa cum am mai spus-o cred ca mai mult de jumate din tot folclorul asta al bucatariilor e marketing pur, asa cum avem si in alte domenii. Pretul de baza e componenta principala peste care vine Ceva ce nu este intotdeauna palpabil, ci este daca vrei o povestioara frumoasa mai mult sau mai putin adevarata sau la obiect. Si Ikea are povestile ei evident dar imi asum lucrul asta, preturile nu consider ca ating un prag al nesimtirii, imi pot permite sa vad in timp daca a meritat sau nu.

De ce as da tigaia de pe foc sa o pun direct pe blat!? (vezi blatu minune); De ce sa nu iau un blat din lemn masiv imbinat in dinti,  (nu cel din pal imbracat in lemn sau alt material)?!  oricum pun peste el un pad de pluta pentru oale/tigai incinse. De ce as crede ca palu de la ikea (Polonia daca am citit bine pe etichete) e mai prost comparativ cu palu folosit de alte branduri din piata? cine imi spune (cu acte) provenienta, continutul de formaldehida si cum masuram rezistenta in timp la umezeala, caldura, etc care este unitatea de masura !? nu sunt palpabile detaliile astea numai timpul o poate confirma.

In concluzie, daca ai in vedere cateva aspecte de bun simt, enumerate chiar pe paginile forumului, iti poti face o idee cu ce ar trebui sa nu iei indiferent de brand si in functie de nevoi spre ce sa te indrepti, avand in final o bucatarie, decenta, la un pret corect, fara gauri prea mari in buzunare.
Numai bine Posted Image

Edited by Sara_28, 05 January 2018 - 17:16.


#549
DIY

DIY

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,748
  • Înscris: 29.11.2007
Posted Image

In prezent, construiesc o casa. Daca multe chestii sunt, inca, sub semnul intrebarii, bucataria - clar! - va fi de la Ikea. A patra! Intr-adevar, cele mentionate mai sus sunt aspecte pe care cu greu le poti ignora.
Prima bucatarie Ikea am avut-o pret de un an; din pacate, am vandut casa si nu m-am putut bucura mai mult timp de ea. A doua am avut-o timp de noua ani. La momentul vanzarii arata impecabil. A treia este instalata acum mai bine de un an si se comporta excelent.

Am avut ceva retineri in legatura cu noua serie dar ... o foiesc bine de tot in fiecare zi si e ok. M-a derutat modul de asamblare al sertarelor si imi este clar sa nu se pot demonta si remonata (cum era la seria veche), deci trebuie acordata atentia cuvenita la montaj dar, in afara de asta, nu m-am lovit de nici o alta problema. In general, montajul tipului astuia nou de bucatarie este mai migalos dar ... asta sa fie problema Posted Image

#550
superm

superm

    The difference is...

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,770
  • Înscris: 30.07.2008

View PostSara_28, on 05 ianuarie 2018 - 16:55, said:

- Deocamdata am o retinere fata de produsele tip pachet (gen Bucataria de vis la pretul de numai 5000 Euro. Da dar e facuta cu tehnologie de varf si indesat si palu nu e pal normal e adus de pe luna and so on... iar Blatu, e din titan suflat cu pulberi de diamant calit in vid, dooh!). Daca citesti mai in urma si nu o sa ajungi la vreo concluzie, o sa intelegi de ce spun asta Posted Image

- Acum ce am gasit la Ikea.
Transparenta 110%. Ai o aplicatie si iti faci singur selectia de corpuri, fronturi, etc la surub. Vezi pretul pe fiecare reper in parte, ai un control pe treaba asta (din motivul asta spuneam ca nu ma incalzesc cu nimic ofertele agentilor fara sa am control pe detaliu si sa decid daca e scump sau nu un reper si de unde vine eventual valoarea finala. In felul asta am vedea de ce un front facut de Ikea e probabil mai jos ca pret fata de unul de la habar n-am ce brand) dar ai inteles ideea, nu vreau sa dau cu rahat, e un punct de vedere.

Daca mi se crapa un front, un surub , un picior de corp, ma duc si cumpar, pretul e afisat, stiu la ce sa ma astept, nu am o problema cu asta. Daca ai luat bucataria prin agent cu pret "la gata" s-ar putea sa ai o problema cand peste juma de an din vina ta sa zicem, vrei sa inlocuiesti un reper (nu pe garantie de care am uitat indiferent de producator, nu are cum sa te tina o viata de oriunde ai lua iar in final poate ma plictisesc si vreau sa schimb. Daca se strica pe motiv ca a tras umezeala, iar incep discutiile, fie ca e vina ta ca ai facut sarmale si el e gandit numai pentru omleta si ceai, etc nu ma astept la minuni, plec de la ideea ca am uitat de garantie). E, aici e frumusetea, ca te duci cu caciula in mana si agentu baiat serios iti va face un pret "bun" evident, ca nu ai acces la o lista cu preturi, nu e la vedere, dar cum produsul este unul de top, peste Ikea evident, o sa beneficiezi de un pret pe masura. Deci, despre ce vorbim?

Calitatea materialelor. Parerea mea, asa cum am mai spus-o cred ca mai mult de jumate din tot folclorul asta al bucatariilor e marketing pur, asa cum avem si in alte domenii. Pretul de baza e componenta principala peste care vine Ceva ce nu este intotdeauna palpabil, ci este daca vrei o povestioara frumoasa mai mult sau mai putin adevarata sau la obiect. Si Ikea are povestile ei evident dar imi asum lucrul asta, preturile nu consider ca ating un prag al nesimtirii, imi pot permite sa vad in timp daca a meritat sau nu.

De ce as da tigaia de pe foc sa o pun direct pe blat!? (vezi blatu minune); De ce sa nu iau un blat din lemn masiv imbinat in dinti,  (nu cel din pal imbracat in lemn sau alt material)?!  oricum pun peste el un pad de pluta pentru oale/tigai incinse. De ce as crede ca palu de la ikea (Polonia daca am citit bine pe etichete) e mai prost comparativ cu palu folosit de alte branduri din piata? cine imi spune (cu acte) provenienta, continutul de formaldehida si cum masuram rezistenta in timp la umezeala, caldura, etc care este unitatea de masura !? nu sunt palpabile detaliile astea numai timpul o poate confirma.


Toti cei care comercializeaza mobila de bucatarie pot da preturile la detaliu, pe fiecare reper dar in general nu au cerere de asa ceva...daca ceri iti dau pe fiecare reper pretul. Cand cumperi un produs finit te intereseaza valoarea generala nu cat costa cele cateva sute de repere care compun produsul (pana unde te poti duce cu detalierea ...pana la "surub" sau pana la metalul surubului, pasul si rezistenta la rupere ???). In principiu se garanteaza produsul final si asta e mai ok pentru ca un cumul de repere superbune nu garanteaza un produs final superbun. Eu prefer bucataria care are toate elementele la acelasi nivel de calitate. In plus dupa cativa ani Ikea sigur nu mai are aceleasi game de produse deci prefer un producator care imi garanteaza cel putin 2 ani dupa garantie sau dupa scoaterea din productie ca imi aduce piese (are 5 ani garantie si inca cel putin 2 e ok...). Ideea este ca degeaba alegi tu ca si cumparator reperele daca toate la un loc nu dau un produs ci un set de repere.

Marketing e peste tot si asta este ce sa facem...chiar si Ikea e tot marketing. Partea interesanta e ca Ikea are mai mult de jumatatea produse locale si doar ca se vand sub marketingul Ikea le face vandabile...

"cine imi spune (cu acte) provenienta, continutul de formaldehida si cum masuram rezistenta in timp la umezeala, caldura, etc care este unitatea de masura !?" ...daca ai rabdare primesti tot cu acte :
STRUCTURI
Uni EN 12720 Evaluarea rezistenței la suprafață la lichide reci
EN 717-2 Determinarea conținutului de formaldehidă Metoda de analiză a gazelor
UNI 9242 Determinarea rezistenței la căldură a marginilor
UNI 10460 Determinarea rezistenței la apă a marginilor
RO 317 Determinarea umflării în grosime după imersie în apă
UȘI
EN 717-2 Determinarea conținut de formaldehidă Metoda de analiză a gazelor
UNI EN 12720 Evaluarea rezistența la suprafață la lichide reci
UNI 9429 Determinarea rezistența la suprafață la variațiile de temperatură
RO 317 Determinarea umflării în grosime după imersie in apa
UNI 10460 Determinarea rezistența la apă a marginilor
UNI 9242 Determinarea rezistenței la căldură a marginilor
UNI EN ISO 2409 Test transversal
UNI 9428 Rezistență la zgâriere
UNI 15187 Evaluarea efectelor expunerii la lumină
BLATURI
RO 317 Determinarea umflării în grosime după imersie în apă
UNI 10460 Determinarea rezistenței la apă a marginilor
UNI 9242 Determinarea rezistenței la căldură a marginilor
EN 717-2 Determinarea conținutului de formaldehidă - Metoda de analiză a gazului
UNI EN 12722 Evaluarea rezistenței la suprafață la căldură uscată
UNI EN 12720 Evaluarea rezistenței la suprafață a lichidelor reci
UNI ISO 9227 Teste de coroziune în atmosfere artificiale - Test de ceață salină
BALAMALE ȘI SERTARE
UNI ISO 9227 Teste de coroziune în atmosfere artificiale - Test de ceață salină
UNI EN 16122 Mobilier de uz casnic și exterior - Metode de încercare pentru determinarea rezistenței și stabilității sertarului
POLIȚE
UNI 10460 Determinarea rezistența la apă a marginilor
UNI 9242 Determinarea rezistența la căldură a marginilor UNI EN 12720 Evaluarea rezistența la suprafață la lichide reci

...am si pentru Indoor Hi-Quality Certification, Idroleb Ecological Panels, CARB2/E1/F**** si Product safety ...


Nu am o problema cu Ikea, fiecare ia ce vrea si de unde vrea dar sa fie in cunostinta de cauza. Asa sunt destui care cumpara PAL si suruburi si fac in "regie proprie" ca apoi sa se laude ca e mobila visata la pret supertare si nici Ikea nu e ok pentru ei.

Edited by superm, 08 January 2018 - 12:21.


#551
DIY

DIY

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,748
  • Înscris: 29.11.2007

View Postsuperm, on 08 ianuarie 2018 - 12:13, said:

[...]daca ai rabdare primesti tot cu acte :[...]

ISO? Serios? Cati "producatori" dintr-astia mici, de mobila, sunt acreditati ISO?!? Daca toate matrialele vin de la mari producatori, e ok. Nu-mi fac probleme. Numai ca ajungem de unde am plecat: big box store. Deci nu e Ikea, e altul de talie mare. In ecuatia asta nu intra producatorul x sau y dintr-un targ de pe langa Carpati.

In plus, cand cumpar de la unul dintr-astia mari, am garantia ca, oricat m-as arunca pe panta gustului personal - exista sanse ca lucrarea finala sa fie de bun gust. Exista o coerenta si o legatura intre elemente. Cand, insa, mesterul devine designer ... ma cam ia ameteala ...

View Postsuperm, on 08 ianuarie 2018 - 12:13, said:

Partea interesanta e ca Ikea are mai mult de jumatatea produse locale si doar ca se vand sub marketingul Ikea le face vandabile...

Serios? De unde asemenea idee? Cand Ikea are exact aceeasi marfa si-n China, si-n America, si-n Romania?

#552
AlexIP

AlexIP

    marele licurici

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 17,763
  • Înscris: 25.09.2004
[img]http://www.ikea.com/...ducts/50291619/[img]


http://www.ikea.com/...ducts/50291619/

FOLKLIG
plită inducţie, n

Pret redus

890,00 lei
Pret întreg

1.170,00 lei

Până în 21 ianuarie e la reducere. Are cineva așa ceva?

#553
superm

superm

    The difference is...

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,770
  • Înscris: 30.07.2008

View Postsuperm, on 08 ianuarie 2018 - 12:13, said:

Marketing e peste tot si asta este ce sa facem...chiar si Ikea e tot marketing. Partea interesanta e ca Ikea are mai mult de jumatatea produse locale si doar ca se vand sub marketingul Ikea le face vandabile...



View PostDIY, on 08 ianuarie 2018 - 23:28, said:

Serios? De unde asemenea idee? Cand Ikea are exact aceeasi marfa si-n China, si-n America, si-n Romania?

Doar asa la o simpla cautare...

-Plimob,Cifra de afaceri: 180,17 milioane lei,Profit net: 19,73 milioane lei...Cu o tradiție în industria mobilierului de peste 100 de ani, Plimob este o companie producătoare de scaune pliante și mic mobilier din lemn. Circa 90% din producția companiei este destinată gigantului suedez Ikea, în timp ce restul produselor sunt comercializate pe piața internă.

-Aramis, firmă înfiinţată în 1995, este o afacere antreprenorială românească controlată de omul de afaceri Vladimir Iacob (60%), care îl are ca partener pe Marius Selescu (40%)... unul dintre furnizorii locali ai IKEA. Gigantul suedez  realizează achiziţii de la 22 de producători locali

-cel mai mare profit a fost obţinut de clujenii de la Ecolor, furnizor al IKEA, care au contabilizat anul trecut un câştig de peste 5 mil. euro. Din informaţiile cen­­tralizate de ZF, alţi fur­niori ai IKEA sunt Sortilemn, Gilmet, Apulum, Cesiro, Plimob şi Princo. Sortilemn se află pe locul şapte în topul celor mai mari producători şi realizează fotolii, tabureţi, scaune şi mese de bucătărie, mese de cafea, elemente mulate pentru scaune de bucătărie sau scaune pentru spaţii publice.

Ce naiba ca doar de aia pare mai ieftin la pretul de raft, marfa e din zona, e fara transport/montaj, ti-o alegi singur si o iei singur din depozit...in general.
Ikea e mare, e tare deci si marfa lor e mare si tare... Bravo lor.

Edited by superm, 09 January 2018 - 11:29.


#554
DIY

DIY

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,748
  • Înscris: 29.11.2007
Gresesti! Oamenii astia au contracte mari. Mari de tot! Atat de mari, incat marfa produsa de ei se vinde in toata lumea.  Ca sa stii si tu.
Pe scaunele de mai jos, oriunde in lume le-ai gasi, scrie "Made in Romania".
http://www.ikea.com/...ducts/40225677/

... sau scria, cu niste ani buni in urma...

Edited by DIY, 09 January 2018 - 18:45.


#555
superm

superm

    The difference is...

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,770
  • Înscris: 30.07.2008

View PostDIY, on 09 ianuarie 2018 - 18:42, said:

Gresesti! Oamenii astia au contracte mari. Mari de tot! Atat de mari, incat marfa produsa de ei se vinde in toata lumea.  Ca sa stii si tu.
Pe scaunele de mai jos, oriunde in lume le-ai gasi, scrie "Made in Romania".
http://www.ikea.com/...ducts/40225677/

... sau scria, cu niste ani buni in urma...

Ok , cred ca am intrat intr-o discutie fără sfârșit. Am spus inițial ca mai mult de jumătate Ikea are marfă de la producători locali. Nu am spus toată. Daca iei vânzările pe an o sa se vadă cât a vândut Ikea si cât au vândut către Ikea furnizorii interni...nu stiu de ce am dreptate cu afirmatia initiala. Ideea e ca marca Ikea se vinde si nu produsul...
Bravo lor si producătorilor ca au cui vinde...daca nu era Ikea nu pupau ei cifre de afaceri ca astea la ce produse fac.

Edited by superm, 09 January 2018 - 20:41.


#556
sebulbus

sebulbus

    cereal killer

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 25,916
  • Înscris: 03.12.2005
Suntem o tara cu lemn ieftin si mana de lucru ieftina, de ce va mira ca ajung in toata lumea produse fabricate aici? Lemnul e o marfa grea si voluminoasa, nu merita sa expediezi materie prima pana cine stie unde-i mana de lucru mai ieftina ca sa duci catre piata de desfacere de acolo produsul finit.
Singura chestie trista e ca vanzatorul e o firma straina si profitul pleaca in alta parte. Aici ramane doar cota de profit a fabricantului subcontractat, care nu e cine stie ce. E acelasi lucru ca si la confectiile de textile, cu diferenta ca pe aici creste si materia prima.

#557
superm

superm

    The difference is...

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,770
  • Înscris: 30.07.2008

View Postsebulbus, on 09 ianuarie 2018 - 21:50, said:

Suntem o tara cu lemn ieftin si mana de lucru ieftina, de ce va mira ca ajung in toata lumea produse fabricate aici? Lemnul e o marfa grea si voluminoasa, nu merita sa expediezi materie prima pana cine stie unde-i mana de lucru mai ieftina ca sa duci catre piata de desfacere de acolo produsul finit.
Singura chestie trista e ca vanzatorul e o firma straina si profitul pleaca in alta parte. Aici ramane doar cota de profit a fabricantului subcontractat, care nu e cine stie ce. E acelasi lucru ca si la confectiile de textile, cu diferenta ca pe aici creste si materia prima.

Ne-a cam luat Ucraina momentan la materie lemnoasă ceea ce e bine teoretic. In rest cam asa este, mobila bună de la noi se exporta iar restul se pune marketing străin si ne place😞 ca doar e Ikea sau ce or mai fi. De aia nu îmi place Ikea ca principiu, o clădire mare cu produse locale dar cu hotdog la 1 leu si trafic de masă...Din nou bravo lor ca stiu sa faca afaceri.

#558
DIY

DIY

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,748
  • Înscris: 29.11.2007

View Postsuperm, on 09 ianuarie 2018 - 20:40, said:

[...] Am spus inițial ca mai mult de jumătate Ikea are marfă de la producători locali. [...]

N-ai inteles.

In primul rand, Ikea nu produce nimic. Deci nu-i veo mirare aici. Subcontracteaza totul unde se atinge un optim de pret & calitate (producatorii romani pot confirma ca exigenta in ceea ce priveste calitatea si uniformitatea produsului sunt ceva ce n-au mai intalnit) si vin cu desigul lor. Cu ideea, adica!
Altminteri, daca mai duc la Ikea in Suedia, Romania, Polonia, Canada, Corea sau SUA, scaunele de mai sus sunt, toate, Made in Romania. Poang-urile au rama "Made in Romania" si pernele "Made in China" Covoarele cu model "oltenesc", din orice magazin Ikea de pe mapamond, sunt Made in Turkey. Cestile de cafea, Made in Thailand. Farfuriile, veiozele, peredelele, saltelele, parte din mobila, jaluzele si , in general, vreo 70% (daca nu mai mult) din toata marfa este Made in China.
Asa ca ma indoiesc foarte tare ca Ikea Bucuresti are o groaza produse ... locale.

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate