Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Joc Drone

Sfat achizitie AC Gree Fairy vs P...

MONITOR LG fara sonor !

Batalia pentru Bucuresti - ND, Fi...
 Identificare font

Samsung Galaxy A35

Sfat pentru aprinderea automata a...

Masina de copt paine - pareri
 Cum reactivez Google Maps?

Conectare tableta X220la Tv

Femeile tinere nu mai vor sa munc...

La mulți ani @un_dac!
 La multi ani de Sfantul Gheorghe&...

Job - Facultate sau certificare

Deadpool & Wolverine (2023)

sistem hibrid eoliana + panouri +...
 

Totul despre Bucatarii

* * * * * 1 votes
  • Please log in to reply
1120 replies to this topic

#487
bogwol

bogwol

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,514
  • Înscris: 26.04.2005

View Postsuperm, on 17 octombrie 2017 - 12:04, said:

...de-ale caseiPosted Image ...poate mai invioram subiectul despre bucatareala unora si altora.

ca sa carcotesc ceva, la prima schita fereastra se blocheaza in bateria de chiuveta...

#488
superm

superm

    The difference is...

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,770
  • Înscris: 30.07.2008

View Postbogwol, on 18 octombrie 2017 - 09:48, said:

ca sa carcotesc ceva, la prima schita fereastra se blocheaza in bateria de chiuveta...

...merge ca partea stanga e fixa. Exista variante de ferestre, inaltimi de glaf, tipuri de baterii, montaj baterie in blat si multe detalii care duc la folosirea chiuveta/baterie in dreaptul ferestrei. In principiu am pus schite de "control", pot fi bune sau rele functie de cine se uita si cu ce "ochelari". Daca beneficierul este constient, informat si cunoaste detaliile si le accepta e ok pana la urma. Oricum multumesc de comentariu.

Attached Files



#489
DIY

DIY

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,751
  • Înscris: 29.11.2007

View Postiladi, on 30 august 2017 - 09:44, said:

[...]Oricum, mai avem timp suficient sa ne razgandim de 100 de ori Posted Image

Sper ca ati facut-o! Adica sper ca v-ati razgandit. Mie-mi pare ceva in mare neregula cu aranjamentul asta. N-are, dupa parerea mea, nici un echilibru.

#490
iladi

iladi

    Guru Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 31,426
  • Înscris: 29.04.2008

View PostDIY, on 01 noiembrie 2017 - 06:04, said:


Sper ca ati facut-o! Adica sper ca v-ati razgandit. Mie-mi pare ceva in mare neregula cu aranjamentul asta. N-are, dupa parerea mea, nici un echilibru.

Nu prea am avut timp să ne gândim la bucătărie. Suntem pe ultima 100 de metri cu casa (mă rog, ceea ce mai putem face anul acesta) și de abia după aceea putem să măsurăm și să începem să ne gândim serios.

Totuși, ce nu-ți place?

#491
DIY

DIY

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,751
  • Înscris: 29.11.2007
Fara suparare, da?
Nu-mi plac cele doua ferestre care iti arunca aragazul si chiuveta unde vor ele. Dupa parerea mea, chiuveta arata ciudat centrata, cum e, pe una dintre laturile ferestrei :(
Na, ca m-am pornit. Nu-mi plac dulapurile de perete, ce arata ca un after thought. Si, chestie de gust personal, nu-mi place ideea de frigider neincorporat cumva (macar cu un panou exterior si un dulap deasupra) asa, asezat langa bucatarie; mai ales in open space. Imi aduce aminte de frigiderul din hol, la apartament Posted Image

In rest ... o ok Posted Image

Te-ai gandit sa inlocuiesti ferestrele alea, cumva? Zic si eu ...

#492
iladi

iladi

    Guru Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 31,426
  • Înscris: 29.04.2008
miam, miammmm. Ferestrele Posted Image

Initial am vrut 3. Apoi ne-am dat seama ca nu putem face mare lucru cu peretele cu 3 ferestre, asa ca le-am redus la 2. Si asta nu mai putem modifica. Azi termina de "amorsat" peretii exteriori, maine-poimaine decorativa. So, e definitiv.

Frigider, incorporat. Hm. Nus' ce sa zic: nici eu nici doamna nu suntem mari fani. Din diverse motive. Mai degraba l-as baga in camara, insa acolo fura mult loc si e cam peste mana.

Legat de partea dreapta: ai dreptatea, insa ce pot face acolo ca sa aerisesc? Sa fac doar un blat? E si asta o optiune. Insa pierd spatiu (si doamna e disperata dupa spatiu - si sincer nu stiu de ce ca avem acum si camara si personal as arunca o gramada de lucruri pe care le folosim odata la 10 ani). Dar e o idee.

Oh, inca ceva: vreau musai cuptorul la nivel peste blat. Asa ca tot ajung sa am un "etaj" in partea dreapta

Edited by iladi, 01 November 2017 - 09:17.


#493
sebulbus

sebulbus

    cereal killer

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 25,952
  • Înscris: 03.12.2005
Eu as pune o chiuveta cu un singur vas mare, 70x45, de exemplu, chiar sub geam. Si baterie cu dus. De faptul ca e chiuveta in dreptul geamului nu m-as ingrijora asa tare. Ai inca o fereastra daca vrei aerisire si esti la parter daca e nevoie sa le speli pe afara.

#494
DIY

DIY

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,751
  • Înscris: 29.11.2007
De soldatul cu cuptorul nu m-am legat Posted Image
Chestia cu frigiderul - am spus - tine de moftul fiecaruia. In open concept imi place sa temperez tot ceea ce tine de electrocasnice.

Nu se accepta aragazul incastrat in insula? Sau dupa colt, ca sa zic asa, sub dulapurile de perete pe care le elimini ? Posted Image

In conditiile astea fixe, ca sa zic asa, eu as pune chiuveta centrata pe ferestra dinspre debara si as pune aragazul pe colt, intr-un dulap la 45*. Desigur, dulapurile de perete zboara. Nu este ideal dar ... ai chiuveta frumos centrata si suficient spatiu intre ea si aragaz. ok Nu mai deschizi una dintre ferestre decat extrem de putin si extrem de rar;  asta e.
Daca te tenteaza configuratia asta, poti incerca si latirea blatului la 80cm sau chiar 90cm. Te costa mai mult blatul dar castigi suficient spatiu incat sa deschizi fereastra. In plus, blatul o sa para mai bogat. Nu trebuie sa-mi zici mie da sau nu. Poti incerca o "constructie" la fata locului, sa vezi cum te simti. Stiu, asta este o idee mai neortodoxa ...

Spor!

Edited by DIY, 01 November 2017 - 09:58.


#495
iladi

iladi

    Guru Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 31,426
  • Înscris: 29.04.2008

View Postsebulbus, on 01 noiembrie 2017 - 09:56, said:

Eu as pune o chiuveta cu un singur vas mare, 70x45, de exemplu, chiar sub geam. Si baterie cu dus. De faptul ca e chiuveta in dreptul geamului nu m-as ingrijora asa tare. Ai inca o fereastra daca vrei aerisire si esti la parter daca e nevoie sa le speli pe afara.

e o idee pe care deja am luat-o in considerare

View PostDIY, on 01 noiembrie 2017 - 09:57, said:


Nu se accepta aragazul incastrat in insula? Sau dupa colt, ca sa zic asa, sub dulapurile de perete pe care le elimini ? Posted Image

In conditiile astea fixe, ca sa zic asa, eu as pune chiuveta centrata pe ferestra dinspre debara si as pune aragazul pe colt, intr-un dulap la 45*. Desigur, dulapurile de perete zboara. Nu este ideal dar ... ai chiuveta frumos centrata si suficient spatiu intre ea si aragaz. ok Nu mai deschizi una dintre ferestre decat extrem de putin si extrem de rar;  asta e.
Daca te tenteaza configuratia asta, poti incerca si latirea blatului la 80cm sau chiar 90cm. Te costa mai mult blatul dar castigi suficient spatiu incat sa deschizi fereastra. In plus, blatul o sa para mai bogat. Nu trebuie sa-mi zici mie da sau nu. Poti incerca o "constructie" la fata locului, sa vezi cum te simti. Stiu, asta este o idee mai neortodoxa ...

Nu. Insula va fi fara aparataj. In rest, mersi de sfaturi, o sa incepem sa ne gandim serios dupa ce terminam lucrarile curente.

#496
DIY

DIY

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,751
  • Înscris: 29.11.2007
Daca aici se strange "totul" despre bucatarii, hai sa va spun, si eu, cum vad ... lucrurile.

in primul si-n primul rand, eu nu (mai) concep bucataria altfel decat open-space. Ni se potriveste si nu cred ca as mai putea functiona intr-o bucatarie inchisa.

In al doilea rand, treaba care merge mana-n mana cu open-sapce, masa de sufragerie, amplasata continuarea bucatariei, trebuie sa fie mare. Maaaare! Cat de mare permite spatiul. Sa ai totul deschis si o masa subdimensiontata .. arata jalnic. Plus ca eu n-am fost niciodat fan "Swiss army knife". Adica mesele extensibile, paturile rabatiabile, mobila multifunctionala si alte asemena minuni isi pot avea locul in orice casa, dar nu intr-a mea.
Oricum, masa de bucatarie este, cel putin la noi, locul unde se strange lumea, asa ca ... fie cat mai mare! Acum, spre exemplu, am o masa de 2,2m x 1m. E ok Posted Image

In al treilea rand, spatiul de depozitare din bucatarie trebuie facut si ales dupa nevoi, nu dupa spatiu. Ai o colectie impresionanta de farfurii pe care le folosesti zilnic? La fel si cu paharele? Ok. In acest caz poate ca-ti sunt necesare o multime de dulapuri suspendate. Iti place sa cumperi o groaza de chestii, sa nu lipseasca nimic Posted Image ... faina, orez, fasole, cereale, conserve, semnite, uleiuri, oteturi, ceaiuri, cafele, zahar, aditivi, etc? Atunci, clar!, spatiul din dulapurile susupendate iti este necesar. Ba iti mai trebuie, poate, si-un soldat.
Iti place sa tii toate alea de mai sus in recipiente mai mici, frumoase, de care ti-e drag, iar pungile, cutiile cu rezerve ajung in debara? Atunci poti renunta, bine merci, la o parte din suspendate. "Beneficiezi" si de un strop de OCD? Posted Image Perfect! Poti renunta de tot sau le poti inlocui cu rafturi deschise.
Momentan am fix trei dulapuri suspendate, nu foarte mari. Urmatorul pas, la urmatoarea casa, unde voi avea si debara, este sa renunt de tot la dulapurile suspendate si sa ramana doar doua rafturi deschise.

In al patrulea rand ... sertarele! Unul singur, dintre dulapurile mele de baza, nu are sertare; cel de sub chiuveta. Cred ca asta este una dintre cele mai tari gaselnite; totul cu sertare, in dulapurile de baza. Si-uite asa, farfurii, castroane, conserve, rezerve si altele care, altminteri, ar fi stat in dulapurile suspendate si-au gasit loc tot in cele de jos.

Nu in ultimul rand vestitul triunghi si sfaturile pe tema. Daca am de ales intre acest triunghi ergonomic si pozitionarea chiuvetei in staga aragazului, cu cel putin 1 m intre cele doua ... triunghiul poate foarte bine sa zboare pe ferestra! Prefer fluxul de lucru care sa ma avantajeze.
Bine, ideea cu chiuveta in stanga tine de obisnuinta fiecaruia si de ... faptul ca unii suntem dreptaci, altii stangaci.
Daca, atunci cand trebaluiesc prin bucatarie, am de ales intre a sta cu fata sau cu spatele la cei de la masa - familie, prieteni - raspunsul e clar: cu fata! Deci chiuveta si aragazul incorporate in insula / peninsula ... sau ce-o fi ea, acolo.

Ah, si inca una. Design-ul bucatariei devine mult mai echilibrat cand renunti la cuptorul cu micorunde Posted Image

Spor, tuturor!

#497
superm

superm

    The difference is...

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,770
  • Înscris: 30.07.2008

View PostDIY, on 03 noiembrie 2017 - 20:03, said:

Daca aici se strange "totul" despre bucatarii, hai sa va spun, si eu, cum vad ... lucrurile.

in primul si-n primul rand, eu nu (mai) concep bucataria altfel decat open-space. Ni se potriveste si nu cred ca as mai putea functiona intr-o bucatarie inchisa.

In al doilea rand, treaba care merge mana-n mana cu open-sapce, masa de sufragerie, amplasata continuarea bucatariei, trebuie sa fie mare. Maaaare! Cat de mare permite spatiul. Sa ai totul deschis si o masa subdimensiontata .. arata jalnic. Plus ca eu n-am fost niciodat fan "Swiss army knife". Adica mesele extensibile, paturile rabatiabile, mobila multifunctionala si alte asemena minuni isi pot avea locul in orice casa, dar nu intr-a mea.
Oricum, masa de bucatarie este, cel putin la noi, locul unde se strange lumea, asa ca ... fie cat mai mare! Acum, spre exemplu, am o masa de 2,2m x 1m. E ok Posted Image


In al treilea rand, spatiul de depozitare din bucatarie trebuie facut si ales dupa nevoi, nu dupa spatiu. Ai o colectie impresionanta de farfurii pe care le folosesti zilnic? La fel si cu paharele? Ok. In acest caz poate ca-ti sunt necesare o multime de dulapuri suspendate. Iti place sa cumperi o groaza de chestii, sa nu lipseasca nimic Posted Image ... faina, orez, fasole, cereale, conserve, semnite, uleiuri, oteturi, ceaiuri, cafele, zahar, aditivi, etc? Atunci, clar!, spatiul din dulapurile susupendate iti este necesar. Ba iti mai trebuie, poate, si-un soldat.
Iti place sa tii toate alea de mai sus in recipiente mai mici, frumoase, de care ti-e drag, iar pungile, cutiile cu rezerve ajung in debara? Atunci poti renunta, bine merci, la o parte din suspendate. "Beneficiezi" si de un strop de OCD? Posted Image Perfect! Poti renunta de tot sau le poti inlocui cu rafturi deschise.
Momentan am fix trei dulapuri suspendate, nu foarte mari. Urmatorul pas, la urmatoarea casa, unde voi avea si debara, este sa renunt de tot la dulapurile suspendate si sa ramana doar doua rafturi deschise.

In al patrulea rand ... sertarele! Unul singur, dintre dulapurile mele de baza, nu are sertare; cel de sub chiuveta. Cred ca asta este una dintre cele mai tari gaselnite; totul cu sertare, in dulapurile de baza. Si-uite asa, farfurii, castroane, conserve, rezerve si altele care, altminteri, ar fi stat in dulapurile suspendate si-au gasit loc tot in cele de jos.

Nu in ultimul rand vestitul triunghi si sfaturile pe tema. Daca am de ales intre acest triunghi ergonomic si pozitionarea chiuvetei in staga aragazului, cu cel putin 1 m intre cele doua ... triunghiul poate foarte bine sa zboare pe ferestra! Prefer fluxul de lucru care sa ma avantajeze.
Bine, ideea cu chiuveta in stanga tine de obisnuinta fiecaruia si de ... faptul ca unii suntem dreptaci, altii stangaci.
Daca, atunci cand trebaluiesc prin bucatarie, am de ales intre a sta cu fata sau cu spatele la cei de la masa - familie, prieteni - raspunsul e clar: cu fata! Deci chiuveta si aragazul incorporate in insula / peninsula ... sau ce-o fi ea, acolo.

Ah, si inca una. Design-ul bucatariei devine mult mai echilibrat cand renunti la cuptorul cu micorunde Posted Image

Spor, tuturor!

Interesant dar sunt pareri subiective si nu le-as lua ca si idei generale inainte de a face un proiect/mobilier de bucatarie. Asta e bine cand vine beneficiarul si spune ca tine, atunci e ok, iti faci ce iti place si iti trebuie. Insa cand vrei sa dai pe puncte ce e bine si e rau in bucatarie nu prea mai merge... Bucatarie deschisa sau nu, masa sau insula si astea mari sau mici (2m/1m nu e masa mare in general), microunde sau nu, suspendate sau nu, sertare sau usi, corpuri deschise sau inchise ... nu au regula generala si daca vine cineva la mine cu ideile astea sigur pleaca pe ganduri pentru ca TOATE au dezavantaje si avantaje functie de utilizator (mod de lucru, caracteristici fizice, mod de viata,etc.), spatiu, buget, etc. .
Fiecare isi face ce vrea in casa dar ce face fiecare in casa nu devine neaparat regula pentru urmatorii... Foarte frumos comentariul si nu am nimic contra celor care spun ce vor si ce nu dar nu as generaliza...

#498
adr1an_id

adr1an_id

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 447
  • Înscris: 06.06.2012
Salutare,
Postez si aici,
Urmează să mobilez un apartament de 3 camere.
O sa incep cu bucătăria
Rog pe cei care se pricep sau care au trecut prin așa ceva sa îmi dea câteva sfaturi legate de amenajarea corpurilor.
Suprafață: 8.15 mp
Lățime: 2.275
Lungime: 3.150 latura cu blatul și 3.750 cealaltă latură
Electrocasnice o sa am așa:
Frigider ( nu vreau incorporat, o sa fie aparent)
MSV
Plită cu inducție
Cuptor electric
Cuptor cu microunde
Chiuveta rotunda
Centrală termică
Cel mai probabil o sa apelez la o firma pentru a o face la comanda.
Atașez schița inițială realizată de mine in autocad.
Corpurile suspendate vreau sa fie cat mai înalte, să rămână spațiu cat mai mic până la tavan.
În schița nu sunt toate corpurile finisate, de ex. in zona frigiderului e lăsat un spațiu mai mare și nu am modificat. Iar cuptorul cu microunde am făcut un compromis și l-am amplasat in poziția aceea pentru a mă folosi de spațiul liber rămas pe blat sub el.
Ușile de la corpurile suspendate,cele de sus, se vor deschide orizontal chiar decât nu sunt desenate.
Corpul înalt de lângă ușă, nu sunt sigur daca va veni sau nu acolo. L-am desenat pentru a vedea ce spațiu disponibil rămâne.
Aștept părerile voastre.
Mulțumesc!

Attached Files



#499
DIY

DIY

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,751
  • Înscris: 29.11.2007

View Postsuperm, on 04 noiembrie 2017 - 13:29, said:

Interesant dar sunt pareri subiective si nu le-as lua ca si idei generale inainte de a face un proiect/mobilier de bucatarie. Asta e bine cand vine beneficiarul si spune ca tine, atunci e ok, iti faci ce iti place si iti trebuie. Insa cand vrei sa dai pe puncte ce e bine si e rau in bucatarie nu prea mai merge... Bucatarie deschisa sau nu, masa sau insula si astea mari sau mici (2m/1m nu e masa mare in general), microunde sau nu, suspendate sau nu, sertare sau usi, corpuri deschise sau inchise ... nu au regula generala si daca vine cineva la mine cu ideile astea sigur pleaca pe ganduri pentru ca TOATE au dezavantaje si avantaje functie de utilizator (mod de lucru, caracteristici fizice, mod de viata,etc.), spatiu, buget, etc. .
Fiecare isi face ce vrea in casa dar ce face fiecare in casa nu devine neaparat regula pentru urmatorii... Foarte frumos comentariul si nu am nimic contra celor care spun ce vor si ce nu dar nu as generaliza...

Ceea ce ar fi trebuit sa intelegi tu, din mesajul meu, este ca trebuie sa pornesti de la nevoile individuale ale clientului. Asta trebuie sa fie regula No 1 de care un proiectant sa tina seama. Asta este generalizarea pe care trebuia s-o descoperi in mesajul meu. Incepi din acest punct si "the rest is history" Posted Image

Cand vine vorba despre o bucatarie, nevoile individuale sunt, si ele, de doua feluri; nevoi reale si nevoi inchipuite Posted Image - adica nevoi si dorinte. Nu spun "inchipuite" in sens peiorativ, ci cu intelegere fata de natura noastra, umana. De multe ori, mai ales intr-un domeniu atat de personal si de sensibil precum investitia in "inima casei", dorintele sunt identificate ca nevoi. Fiindca asta vrem, in bucataria noastra, in casa noastra. Punct.
Ca proiectant de bucatarii, daca nu stii daca oala de ciorba a clientului este de cinci litri sau de zece ... ai incurcat borcanele; asa, ca sa ne mentinem in domeniu Posted Image

Pentru mine, un designer / un proiectant talentat nu este acela care-ti da in cap cu regulile, ci cel care reuseste sa le interpreteze si sa le integreze cerintelor specifice ale unui proiect; proiect - in sensul de intentie de a indeplini ceva, nu in sensul de schita tehnica.
Pe o nota si mai personala ... cel care face o prioritate din a-ti atrage, imediat, atentia asupra "hibelor" unui proiect cu intentia, mai mult sau mai putin mascata, de a se pune - de fapt - pe sine in valoare ... nu ma impresioneaza. Asta e. Asa sunt eu.

Revenind la concret, la design-ul bucatariei ... as dori sa comentez un pic pe directia triunghiului. In primul rand, triunghiul asta nu este Sfantul Graal al proiectarii unei bucatarii. Este, in cel mai fericit caz, o re-co-man-da-re menita sa-i ajute pe cei ce chiar nu stiu de unde sa "apuce" problema. In plus, nu este altceva decat ... un banal triunghi. Ori, triunghiul nu mai e, de ceva timp, suficient pentru toate activitatile omului modern, in bucataria sa moderna Posted Image

Deci, hai sa lasam triunghiul acolo unde-i este locul, in lista de recomandari, si hai sa ne concentram pe fluxuri specifice orei, pe cum anume se alege un spatiu optim de depozitare (fiindca asata-i o mare durere !!), pe regula Posted Image lui trei (care chiar este o regula, verificata, in design), pe cum anume se aleg inaltimea blatului de lucru si sursa sa de lumina, pe materialele din care se fac blaturile de lucru (cum si cui se potrivesc ele) si alte asemnea.

Scuze pentru interventia lunga dar am vrut sa-mi spun parerea. Pe motiv ca, cel putin in domeniul designului, cu o expertiza ce nu se extinde mult in afara familiei si a celor apropiati, nu-mi plac regulile si limitarile. Imi place sa gasesc punctul meu de optim si sa ma bucur de rezultat. Poate or mai fi si altii, ca mine, pe-aici.

#500
superm

superm

    The difference is...

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,770
  • Înscris: 30.07.2008

View Postsuperm, on 04 noiembrie 2017 - 13:29, said:

Interesant dar sunt pareri subiective si nu le-as lua ca si idei generale inainte de a face un proiect/mobilier de bucatarie. Asta e bine cand vine beneficiarul si spune ca tine, atunci e ok, iti faci ce iti place si iti trebuie. Insa cand vrei sa dai pe puncte ce e bine si e rau in bucatarie nu prea mai merge...
Fiecare isi face ce vrea in casa dar ce face fiecare in casa nu devine neaparat regula pentru urmatorii... Foarte frumos comentariul si nu am nimic contra celor care spun ce vor si ce nu dar nu as generaliza...

View PostDIY, on 05 noiembrie 2017 - 20:29, said:

Ceea ce ar fi trebuit sa intelegi tu, din mesajul meu, este ca trebuie sa pornesti de la nevoile individuale ale clientului. Asta trebuie sa fie regula No 1 de care un proiectant sa tina seama. Asta este generalizarea pe care trebuia s-o descoperi in mesajul meu. Incepi din acest punct si "the rest is history" Posted Image

Cand vine vorba despre o bucatarie, nevoile individuale sunt, si ele, de doua feluri; nevoi reale si nevoi inchipuite Posted Image - adica nevoi si dorinte. Nu spun "inchipuite" in sens peiorativ, ci cu intelegere fata de natura noastra, umana. De multe ori, mai ales intr-un domeniu atat de personal si de sensibil precum investitia in "inima casei", dorintele sunt identificate ca nevoi. Fiindca asta vrem, in bucataria noastra, in casa noastra. Punct.
Ca proiectant de bucatarii, daca nu stii daca oala de ciorba a clientului este de cinci litri sau de zece ... ai incurcat borcanele; asa, ca sa ne mentinem in domeniu Posted Image

Pentru mine, un designer / un proiectant talentat nu este acela care-ti da in cap cu regulile, ci cel care reuseste sa le interpreteze si sa le integreze cerintelor specifice ale unui proiect; proiect - in sensul de intentie de a indeplini ceva, nu in sensul de schita tehnica.
Pe o nota si mai personala ... cel care face o prioritate din a-ti atrage, imediat, atentia asupra "hibelor" unui proiect cu intentia, mai mult sau mai putin mascata, de a se pune - de fapt - pe sine in valoare ... nu ma impresioneaza. Asta e. Asa sunt eu.
...
Scuze pentru interventia lunga dar am vrut sa-mi spun parerea. Pe motiv ca, cel putin in domeniul designului, cu o expertiza ce nu se extinde mult in afara familiei si a celor apropiati, nu-mi plac regulile si limitarile. Imi place sa gasesc punctul meu de optim si sa ma bucur de rezultat. Poate or mai fi si altii, ca mine, pe-aici.


Pai inseamna ca am inteles ce trebuie dar am si scris asta direct. Am spus ca fiecare face ce vrea si are nevoie si ca nu sunt reguli general valabile pentru toti chiar am subliniat ca "Prefer fluxul de lucru care sa ma avantajeze." . In plus am scris ca e ok comentariul si e bine sa stie omul ce vrea cand isi face bucataria. In principiu eu merg pe ideea de a fi utile si practica bucataria pentru utilizator.

Poate te-a "suparat" ca am spus ca nu au regula generala si daca vine cineva la mine cu ideile astea sigur pleaca pe ganduri pentru ca TOATE au dezavantaje si avantaje functie de utilizator (mod de lucru, caracteristici fizice, mod de viata,etc.), spatiu, buget, etc.  dar si aici mi-ai dat dreptate spunand ca "Cand vine vorba despre o bucatarie, nevoile individuale sunt, si ele, de doua feluri; nevoi reale si nevoi inchipuite  - adica nevoi si dorinte. Nu spun "inchipuite" in sens peiorativ, ci cu intelegere fata de natura noastra, umana." deci posibil sa vina cu idei care in urma discutiei sa ascunda anumite nevoi care la randul lor pot fi acoperite mai simplu, mai ieftin si mai bine de alte solutii pe care un posibil client nu le cunoaste.

#501
DIY

DIY

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,751
  • Înscris: 29.11.2007

View Postadr1an_id, on 05 noiembrie 2017 - 19:21, said:

[...] sau care au trecut prin așa ceva sa îmi dea câteva sfaturi
Posted Image
In primul rand, mie-mi pare foarte putin spatiu pe blatul de lucru, intre aragaz si chiuveta.
Intentionezi sa pui toata mobila de bucatarie pe o singura latura?
Esti sigur ca ai nevoie de scurgatorul de vase atat timp cat ai masina de spalat vase? Dupa parerea mea, pierzi un spatiu de depozitare important si, in acelasi timp, nu mai poti monta lumina de lucru pentru blat; lumina care ar trebui sa se continue si in zona chiuvetei.

Cate persoane sunteti? Sau, mai bine zis, pentru cate persoane este gandita aceasta bucatarie? Doresti sa ai si un loc de servit masa, in bucatarie? Daca da, cat de mare ar fi si unde anume l-ai amplasa? Mare, adica pentru cate persoane?

View Postadr1an_id, on 05 noiembrie 2017 - 19:21, said:

[...]cuptorul cu microunde am făcut un compromis și l-am amplasat in poziția aceea pentru a mă folosi de spațiul liber rămas pe blat sub el.
Spatiul ramas sub cuptorul cu micorunde nu va putea fi folosit decat pentru depozitare. Ceea ce inseamna ca filtrul de cafea, robotul de bucatarie, etc. vor trebui sa-si gaseasca alt loc. Asa ca prizele de lucru nu-si (prea) mai au locul acolo.

View Postadr1an_id, on 05 noiembrie 2017 - 19:21, said:

Ușile de la corpurile suspendate,cele de sus, se vor deschide orizontal chiar decât nu sunt desenate.
Sa inteleg ca dulapurile suspendate vor avea usile orizontale? Cu deschidere prin rabatare, in sus? In cazul acesta nu o sa comentez faptul ca dimensiunile dulapurilor suspendate nu se potrivesc cu cele ale dulapurilor de baza; e un joc de linii, intre partea de sus si ce de jos, care imi da un pic de ameteala. Ma gandesc ca, odata ce alegi dulapurile reale, vei corela si dimensiunile Posted Image
Ideea cu duapurile suspendate, cat mai inalte, este excelenta; eu le-as face chiar pana la plafon, ca sa scap definitiv de mizeria scarboasa care se pune pe dulapuri, acolo, sus. Numai ca, pentru a face asta in combinatie cu usile cu deschidere orizontala, trebuie ca persoana care trebaluieste in bucatarie sa fie foaaaarte inalta. Sau sa reusesti sa incadrezi trei randuri de usi, cele de sus ramanand pentru lucruri la care umbli rar.

View Postadr1an_id, on 05 noiembrie 2017 - 19:21, said:

Corpul înalt de lângă ușă, nu sunt sigur daca va veni sau nu acolo. L-am desenat pentru a vedea ce spațiu disponibil rămâne.
[...]
Pare ok. Un pic cam adanc, dupa gustul meu; adica vine prea inspre interiorul camerei. Ma refer, strict, la aspect. Numai ca eu n-am de unde sti ce doresti ti sa depozitezi acolo. Dimensiunile acestui dulap depind foarte mult de ceea ce vei tine in el.

As mai avea eu niste idei dar ... mai neortodoxe. Si, pentru asta, ar trebui sa stiu ce fel de incalzire ai si in ce mod se deschide fereastra.
P.S. Ai incercat sa folosesti programul de proiectare de la Ikea? Mie i se pare foarte simplu de folosit si ai o sumedenie de optiuni. Pentru proiectare. Nu zic ca trebuie sa-ti si cumperi de-acolo.

Spor!

#502
adr1an_id

adr1an_id

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 447
  • Înscris: 06.06.2012
Mulțumesc pentru răspuns!

Este vorba de un apartament care acum se construiește.
Bucătăria ar trebui gândită pentru 2 persoane.
Asta a fost prima mea viziune asupra mobilei fără a mă consulta cu cineva și fără a avea prea mari cunoștințe în acest domeniu.
Pentru a îmi face o idee cum vine mobila a.i. sa știu cum poziționez scurgerile, alimentările cu apă și prizele.

Prima data am desenat cum am crezut eu, apoi am mai citit una alta pe net, ghiduri, etc.
Iar apoi am început să modific ce am făcut prima data.
Am inceput cu blatul și dulapurile de sub el, desenând la cote în funcție de electrocasnice.

Am considerat că ar fi mai ok sa pun mobila pe peretele acela și pe peretele opus o masa extensibila de până la 6 persoane( cazul in care o sa avem musafiri, părinți, rude) și normal va sta restrânsă lipita de perete.

Dulapurile suspendate nu sunt corelare cu celelalte pentru că am tot făcut modificări.
Eu m-am gândit să le fac până sus pentru a folosi spațiul de sus pentru depozitarea lucrurilor pe care le folosesc rar. Și nu știu dacă e buna ideea cu 2 rânduri de uși, poate ar fi mai ok o ușa de sus până jos și dulapurile sa fie cu 3 rafturi, rămâne de văzut.
Scurgatorul într-adevăr nu-și mai are rostul că pierd mult spatiu.

Dulapul acela înalt l-am gândit pentru depozitarea vaselor, oalele, etc. Deoarece nu prea am spațiu în celelalte.
Probabil ar putea să dispară, având o mica debara (vezi schița), aș putea depozita acolo.

Încălzirea o sa fie pe radiatoare/calorifere iar fereastra probabil o sa pot alege cum se deschide, nefiind realizate.

Sper că am răspuns la întrebările tale, aștept alte păreri cum ar putea fi organizate mai ergonomic

Attached Files



#503
sebulbus

sebulbus

    cereal killer

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 25,952
  • Înscris: 03.12.2005
Baga cuptorul cu microunde in corpul ala orfan din dreapta daca-ti permite latimea, si ia-ti o chiuveta patrata. E mai incapatoare decat o rotunda ce se inscrie in acelasi modul.

Stii ce as face eu la tine? As renunta la iesirea pe terasa din bucatarie si as face fereastra cu parapet la nivelul blatului. Apoi as continua blatul si pe latura aia.

Asa cum e acum, aglomeratia aia de usi iti strica functionalitatea si in bucatarie si pe terasa. Si fac pariu ca singurul motiv pentru care e asa e ca sa poata fi inchis balconul ulterior.

#504
deliacrin

deliacrin

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 394
  • Înscris: 29.09.2017

View Postadr1an_id, on 06 noiembrie 2017 - 20:14, said:

aștept alte păreri cum ar putea fi organizate mai ergonomic

Buna,
- si mie mi se pare minuscul spatiul intre chiuveta si aragaz, daca gatesti ceva te apuca nervii, pui o spumiera sau 2 furculite langa aragaz si gata spatiul!...daca poti fa-l mai mare!
- poate muti msv intre chiuveta si cuptor, asa poti muta chiuveta mai aproape de frigider. Desi si acolo e nevoie de spatiu, cand scoti lucruri din frigider trebuie sa le poti pune undeva repede, fara plimbari...
- nu mi se pare realist sa pui 6 persoane la masa in asa o bucatarie de 8mp...fa niste masuratori/desene si daca constati ca nu incap nu lua o masa asa de mare decat daca o poti muta in living :)
- daca nu e inca construit nu se poate bucatarie deschisa? Cred ca ar arata spatiul mult mai ok...
- usile care se deschid in sus costa mult mai mult decat cele normale, e posibil sa te forteze bugetul sa alegi intre ele...
- pentru spatiu de depozitare ai putea sa te "intorci" cu mobilierul si sub geamul bucatariei, sa faci acolo un "L"

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate