Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Recomandare demontare+instalare ...

CAIET SERVICE PREDEAL II

Internare spital psihiatrie

CM de snooker 2024
 Scot penele dupa montajul tamplar...

Masina de spalat vase si grasimea

Noua lege de acces in paduri

Sunt ouale proaspete?
 Aplicatie invatare limba Germana

Presbiopia - la 43 ani ?

Termen transcriere autovehicul

Cazare Timisoara pe 4-5 zile
 Primele zile ale internetului per...

Ditra 25

Casti USB-C ptr A-54

Aplicatie medicala / asistent med...
 

O vedeta de televiziune din Romania si-a inchiriat casa unor refugiati sirieni. Nu a avut parte de experiente placute

* * - - - 3 votes
  • This topic is locked This topic is locked
187 replies to this topic

#109
ionutzitaly

ionutzitaly

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 24,062
  • Înscris: 04.03.2014

 catalina1, on 20 august 2017 - 23:45, said:


Depinde de contract. Adică se știe ca cineva da cu vopsea, singura întrebare e cine. Nici nu se pune problema sa primești pe alții fără sa dai cu vopsea.

Eu am considerat mereu ca trebuie aplicata regula bunului simt.  Daca copiii de cativa ani o dau arte plastice pe pereti e al naibii de normal sa pui mana pe o bidinea sau sa platesti pe cineca sa o faca innainte sa-i dai innapoi cheile proprietarului.

#110
samebo

samebo

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,434
  • Înscris: 08.05.2017

 mihnearau1, on 20 august 2017 - 22:39, said:

strici masina de spalat (pardon se uzeaza) platesti
strici televizorul platesti
Tu esti normal la cap?
Cum sa platesti masina de spalat si TV-ul ca ai avut norocul sa se defecteze cand ai venit tu in chirie?
Pe ce planeta ai mai pomenit asa ceva?
Prin tarile civilizate chiriasul nici un bec nu trebuie sa schimbe, si tu visezi sa ii schimbe toate electrocasnicele vechi si casate, pe motiv de... prinde fraierul si fura-l?

Edited by samebo, 21 August 2017 - 00:15.


#111
maccip

maccip

    46 ani

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 33,218
  • Înscris: 06.01.2007
Nu-i chiar asa.. si am sa-ti explic de ce.
Eu de exemplu sunt chirias, stau de 3 ani aici si...am o maaaare problema.
Nu am cum sa zugravesc. Am mocheta pe jos si nu am incredere ca cei care vor zugravi, nu o vor distruge. De fapt sunt sigur ca o vor distruge.
In plus eu platesc chirie lunara pentru un loc unde sa stau, nu pentru un santier. Va fi santier aici odata cu zugravitul asta.

Asadar.. prefer sa ma mut decat sa zugravesc. E chestie reala, deocamdata am scaldat-o in sensul ca am spalat peretii cu apa si alcool izopropilic, dar la anul.. daca proprietarul nu face ceva, ma mut in alta parte.
E vorba despre murdarirea normala a peretilor, nu am pictat pe ei, ce s-a pictat s-a sters. Dar peretii se murdaresc, nu raman eterni albi.

#112
ionutzitaly

ionutzitaly

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 24,062
  • Înscris: 04.03.2014
Eu nu vorbeam de murdarirea normala a paretilor, proprietarul nu poate sa se astepte sa fie exact ca in ziua in care ti-a predat casa.   Ma refeream la "accidente"  de asta am facut si exemplul cu copiii care deseneazw toata ziua.

#113
maccip

maccip

    46 ani

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 33,218
  • Înscris: 06.01.2007

 mihnearau1, on 20 august 2017 - 22:39, said:

si inchiriaza ca s-o strice?
si sa nu plateasca stricaciunile?
pai atunci chria trebuie sa fie 500 euro minim pe garsoniera
strici masina de spalat (pardon se uzeaza) platesti
strici televizorul platesti

sau inchiriezi casa goala! la rosu
stai cu chirie?

Mi mi s-au stricat toate cacaturile de electrocasnice, noroc ca le repar eu, altfel ..
Pai eu le-am cumparat ieftinelile alea? Cum sa iei electrocasnice Hansa la 580eur.luna chirie?
Eu nu am stiut, erau noi noute, la dracu, am mers pe incredere, nu stiam ca-s praf toate.
Hota am schimbat-o ca nu tragea deloc.
Cuptorul s-a stricat de 3 ori, Plita e proasta, apreinderea si protectia contra lipsa flacara. Frigiderul e praf, cel mai prost frigider pe care l-am vazut, degeaba are ecran LCD, dar piuie cand se ia curentul de tre sa te duci sa-l resetezi. Si mai piuie si dupa aia inca 5 minute. Asta la ora 4 dimineata.
Si multe altele. \
Degeaba erau noi daca te caci pe ele.

#114
catalina1

catalina1

    Superior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 62,884
  • Înscris: 21.04.2011

 ionutzitaly, on 21 august 2017 - 00:11, said:



Eu am considerat mereu ca trebuie aplicata regula bunului simt.  Daca copiii de cativa ani o dau arte plastice pe pereti e al naibii de normal sa pui mana pe o bidinea sau sa platesti pe cineca sa o faca innainte sa-i dai innapoi cheile proprietarului.
Era vorba de niste postere.
Bine, la noi e varza piața, de ambele părți. A explicat bine maccip. Nu e vorba de bun simt, e vorba de cum am bătut palma.

#115
Benderbut

Benderbut

    viking member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,722
  • Înscris: 11.12.2014

 AlexaLesby, on 20 august 2017 - 21:15, said:

Eu sunt pro-refugiati dar nu inteleg de ce se primesc barbati.

Alexa lezby, barbatii sunt de vina, nu-i asa?
Posted Image

#116
maccip

maccip

    46 ani

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 33,218
  • Înscris: 06.01.2007
Nu e nicio treaba cu batutul palmei. Sunt conditiile legale, nu sta nimeni sa puna clauze, iar dac vrei tu o clauza, vrea si proprietarul una.
Si stiu eu ce clauza vor tori, sa te poata da afara cu preaviz, asta vor toti in speranta ca gasesc pe cineva care sa dea mai mult.
Legea nu le permite.
De fapt ei vad legea total defavorabila lor, se sperie cand vrei contract. Nu numai ei ba chiar si intermediarii aia jegosi de pe la agentii, aia sunt avocatul proprietarului, platit de chirias.
Ca prima chestie, cand vezi anuntul pe site, pretul e FARA CONTRACT la toti, acum am inteles ca chiar si la dezvoltatori se practica chestia asta sa ai cica un termen de comparatie direct.
Cand spui ca vrei contract.."aaaaa pai tre sa platesc impozit"
"nu-i nicio problema domnu proprietar, il platesc eu"
Deci asa functioneaza piata chiriilor. Intermediarii nu fac nimic pentru a forta aplicarea legii, ei abia asteapta sa iasa pe usa cu banii luati pentru 2 ore de munca.

#117
max_01

max_01

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,403
  • Înscris: 07.02.2017

 I2O, on 20 august 2017 - 22:35, said:

Cam atatia(nu ma lasa sa pun link-uri cica site-uri interzise,corectitudinea politica loveste si aici,fi-mi-ar scaba)

"Primul ministru israelian Benjamin Netanyahu a avertizat, duminică, că ţara sa nu se va lăsa "inundată" de refugiaţi sirieni şi africani şi a anunţat lansarea construirii unui gard la frontiera cu Iordania, relatează AFP.
"Nu vom lăsa Israelul să fie inundat de un val de migranţi ilegali şi de activişti terorişti", a afirmat Netanyahu în consiliul de miniştri săptămânal, a doua zi după apelul liderului opoziţiei, Isaac Herzog, de a primi sirieni care fug de războiul civil.
"Israelul nu este indiferent tragediei umane, a refugiaţilor sirieni şi africani, dar Israelul este un stat mic, foarte mic care nu dispune de o profunzime demografică şi geografică şi de aceea trebuie să ne controlăm frontierele", a adăugat el, conform biroului său de presă.
Premierul a anunţat că Israelul începe astăzi "să construiască un gard protector la frontiera cu Iordania", al patrulea "zid" ridicat de statul evreu.
Israelul a terminat de ridicat deja în 2013 un gard electronic, cu o lungime de 240 km la frontiera sa cu Egiptul. Această lucrare a redus aproape la zero numărul migranţilor africani care au intrat ilegal în Israel. Peste 50.000 dintre ei, veniţi în special din Eritreea şi din Sudan, reuşiseră anterior să intre în Israel prin peninsula egipteană Sinai.
"Nu vom aştepta, vom înconjura pe cât posibil mai curând frontierele Israelului cu un gard de securitate sofisticat care va permite controlarea frontierelor noastre", a adăugat primul ministru.
El a precizat de asemenea că Israelul va întări bariera pe platoul Golan. Israelul ocupă din 1967 circa 1.200 km2 din platoul Golan, pe care i-a anexat în 1991, în timp ce aproximativ 510 km2 au rămas sub control sirian, anexare considerată ilegală de comunitatea internaţională.
Primul tronson al gardului în faţa Iordaniei va fi ridicat în sectorul Eilat, staţiune balneară la Marea Roşie, unde Israelul va construi un nou aeroport, a precizat Netanyahu.
Herzog invitase sâmbătă statul evreu să primească refugiaţi din Siria, invocând amintirea fugii evreilor în cursul conflictelor trecute.
Oficial, Israelul şi Siria sunt în continuare în stare de război şi statul evreu interzice prin lege cetăţenilor săi să se ducă în Siria. De la începutul conflictului în Siria în urmă cu patru ani, peste patru milioane de refugiaţi au fugit spre ţările vecine precum Iordania, Liban, Turcia, dar niciunul nu a încercat să se ducă în Israel.AGERPRES"
Guvernul israelian procedeaza foarte corect.Guvernul ungar a copiat partial exemplul celui israelian si a scapat de batai de cap.

#118
catalina1

catalina1

    Superior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 62,884
  • Înscris: 21.04.2011
Nu exista asa ceva. Condițiile legale nu iti interzic sa pui acolo frumos niște treburi. Sora mea a închiriat cu asta în contract. Totul legal și civilizat. Eu m-am ocupat, am văzut cât de bine e dacă pui problemele direct de la început. Și, mai ales, cât de bine e dacă refuzi potențiali chiriasi pentru ca nu iti inspira încredere. Am pierdut vreo doua luni de chirie, dar pana la urma a ieșit excelent treaba. Bine, când s-a stricat mașină de spălat am schimbat-o fără nici o discuție. Avea deja 6 ani, mi s-a părut normal.
Altfel, am zis și eu. Piața e varza. Din ambele părți.


Ai dreptate cu agenții. Dar am închiriat si eu pentru mine și am pus problema asa: am sunat la agenție, am zis ce vreau, i-am oferit suma fixa, indiferent de prețul la care închiriez + suma pe care o scadem la negociere cu proprietarul. Chiar l-am simțit de partea mea, pentru ca i-am oferit motive sa fie de partea mea.

#119
I2O

I2O

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 26,782
  • Înscris: 01.02.2014

 max_01, on 21 august 2017 - 08:44, said:


Guvernul israelian procedeaza foarte corect.Guvernul ungar a copiat partial exemplul celui israelian si a scapat de batai de cap.
Pai eu nu-i acuz,fac foaete bine ca nu-i primesc la ei in tara si europa trebuia sa faca la fel

#120
maccip

maccip

    46 ani

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 33,218
  • Înscris: 06.01.2007
Din pozitie de proprietari poti face ce vrei tu.
Din pozitie de chirias nu.
Sunt conditiile legale care te protejeaza, restu e apa de ploaie si nu e "nu exista asa ceva" ci exista.
Eu ca chirias nu pot sta 2 luni pe strazi pana gasesc proprietarul potrivit.

#121
catalina1

catalina1

    Superior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 62,884
  • Înscris: 21.04.2011
Nu stai pe străzi. Dacă chiar e cazul,  ii dai aluia mai mult pana îți găsești altceva. Costa, sigur, dar și pe proprietar îl costa pana își găsește chiriașul potrivit. Nu zic, sunt și excepții, dar parca se exagerează cu statul asta pe străzi.
Am. O prietena care și-a închiriat apartamentul pe un 24 decembrie, erau aia disperați. Câteva luni s-a simțit prost. Era cam jaf la drumul mare. Au trecut trei ani, aia sunt tot acolo. Evident ca au trecut și remușcările ei, e evident ca dacă ei nu se dau peste cap să-și găsească altceva acum ca nu mai sunt disperați, nu e cazul sa se simta ea prost.

Ma rog, ce m-a enervat pe mine maxim a fost revolta ăleia ca, vai trebuie sa zugrăvească. Și colegii care cred ca atunci când inchiriezi ești în vizita, nu acasă.

#122
maccip

maccip

    46 ani

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 33,218
  • Înscris: 06.01.2007
Termina cu proistiile.
In momentu can l-am preavizat pe ala, el si-a si gasit noi chiriasi. Intotdeauna se intampla asa ceva.
Eu trebuie sa plec, nu mai am incotro.

Tu privesti problema din partea proprietarului. Ala poa sa nu inchirieze 2 ani daca nu vrea.
Chiriasii aia erau disperati, asta poate-ti deschide ochii.
Eu can ma mut platesc chirie o luna simultan in 2 parti pentru ca nu am cum altfel.
Si mie mi-ar placea sa dau preaviz in august, sa gasesc apartament in septembrie si sa ma mut in octombrie, dar nu se poate.
Cand ai gasit, te muti sau incepi sa platesti.
Altfel, mai cauti, dar sa nu depasesti cat ai platit chirie din locatia anterioara.

Ai zis ca ai pus nush ce clauze din pozitia de proprietar.
Cam care au fost alea?
Le-ai bagat renovarea pe spinarea chiriasilor sau ce?

#123
catalina1

catalina1

    Superior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 62,884
  • Înscris: 21.04.2011
Da, erau disperați. De trei ani tot disperați sunt.
Le-am băgat renovarea pe spinarea chiriașilor... Cum suna... E un contract, sigur le convine asa mai mult. Uite, în momentul în care și-au luat câine, când au sunat sa anunte/întrebe, au ținut sa îmi aducă aminte de clauza aia. Le-a folosit. Și-au câștigat libertate.am fost la ei de vreo doua ori, când am prelungit contractul. Chiar au făcut ce au vrut acolo. Chestii pe pereti, din astea. E treaba lor. Plătesc pentru libertatea asta, normal.  
Au rugat sa punem chiria mai mica iarna, sa le fie mai ușor cu întretinerea. Am făcut în asa fel încât sa fie bine pentru toată lumea. Se cheama negociere.

Și da, poate plătești o chirie în plus, dar știi ca ți-ai găsit ceva ca lumea. Proprietarul ala își găsește imediat pe altcineva, dar apoi se da de ceasu morții ca ii fac aia probleme.

Nu zic ca excepțiile nu sunt multe, dar cu ceva efort și bani se poate rezolva.

Edited by catalina1, 21 August 2017 - 09:24.


#124
maccip

maccip

    46 ani

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 33,218
  • Înscris: 06.01.2007
Hahaha, pai ce gen de contract ati facut acolo voi, numa voi stiti.
Eu insa nu accept sa cer voie proprietarului daca vreau sa-mi iau caine sau sa-mi aduc neamurile sa stea la mine sau sa mai fac un copil.
Si sa renovez eu apartamentul.. waaw, interesant!
Dar ma rog, poate e vorba despre o chirie mica, atunci se intelege.
Eu nu-mi permit sa ma mut intr-un loc si apoi sa ma apuc de renovat.

N-o mai zgudui cu contractul, nu e vorba de contract aici, e vorba de oferta voastra. pe care chiriasul a aflat-o cu ocazia primei intalniri.
Oferta a voastra care provine din acelasi fenomen de neincredere, eu sunt satul de d-astea.
Sa inchiriezi apartamentul praf si sa semnezi ca-l renovezi.. e ceva pe care accepti doar daca e un pret mic sub pietul pietei sau esti disperat.
Dar stii ce? Nu toti suntem disperati.
Si nu toti trebuie sa fim disperati.
Asta-i mediul corect de incheiere a unui contract.
Tu oferi ce are nevoie proprietarul adica->banii pe investitie.
Iar proprietarul iti ofera ceea ce ai tu nevoie -> sa locuiesti.
Deci.. fiecare, inainte de a semna orice alt contract, trebuie sa faca ceea ce se cuvine.
Variatiuni de la aceasta schema, da, poate sa fie prinsa ca si clauza, dar nu mai vorbim despre un contract serios de inchiriere.
Deja intra si prestari de servicii acolo, sunt niste compromisuri pe care le accepti daca n-ai bani de inchiriat undeva in conditiile pietei, sau esti disperat din alt motiv.

#125
catalina1

catalina1

    Superior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 62,884
  • Înscris: 21.04.2011
Ai înțeles gresit. E vorba de o mica renovare DUPĂ. Și ei au început cu schimbam aia, schimbam aialaltă... Cumva ei sunt primii care au sugerat clauza aia. După cum  spus, și-au cumpărat libertate.
Chiria e mare, chiar alt nivel.

Am făcut un contract agreat de ambele părți, am negociat în asa fel încat sa fie de acceptat pentru ambele părți.

Și cum adică își pierde din seriozitate contractul dacă nu e litera pe litera cel standard????

Edited by catalina1, 21 August 2017 - 09:42.


#126
maccip

maccip

    46 ani

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 33,218
  • Înscris: 06.01.2007
Incazul asta.. dracu stie ce ati inchiriat voi acolo.
:D
Chirie mare, tre sa si renovezi, proprietari disperati, n-ai voie cu caine decat cerand aprobare, n-ai voie cu tabelu lu mendeleev pe perete.
Ma rog.. traba voastra.
Insa nu astea sunt conditiile legii, noi discutam acum despre niste clauze pe care le-ati pus acolo, ati personalizat un contract pana .. dracu stie, eu nu vad niciun avantaj al chiriasului, probabil ca sun aia fraieri.
Cred ca am inteles genul de ultraliberalism la care visezi tu.
Tot cu tine am avut discutia aia in care tu, proprietar de magazin voiai sa nu-mi vinzi mie ciunga.
:D
Eu ma mir, sa fiu sincer, ma mir cum naiba... dar ma rog, fiecare face asa cum crede de cuviinta. Eu am total alta schema, alt model despre lume si societate in general. Alt deziderat.

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate