Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Google Sheet - Referire la textul...

De ce vor atația politicieni...

ERR_ADDRESS_UNREACHABLE

Legea 18/1968 Se mai aplica?
 Digi conectare 2 routere prin fir

Succesiune notar versus instanta ...

Montaj aer conditionat in balcon ...

Cont curent mulți valuta far...
 Sugestii plan casa

Experiente cu firme care cumpara ...

joc idem Half Life gratis

PC game stream catre Nvidia Shiel...
 Pompa de apa HEPU ?!

Vreau o masina electrica de tocat...

Cum ajunge remorca de tir inapoi ...

Alt "Utilizator nou" pe T...
 

Segmentare Poiana lui Iocan pe subarii

* * * * * 9 votes
  • This topic is locked This topic is locked
211 replies to this topic

Poll: Segmentare Poiana lui Iocan pe subarii (67 member(s) have cast votes)

Sunteti de acord cu segmentarea acestei arii pe subarii?

  1. Da, consider ca asa ma pot concentra mai bine pe subiectele mele de interes (42 votes [62.69%] - View)

    Percentage of vote: 62.69%

  2. Voted Nu, vreau sa pot avea o imagine de ansamblu a discutiilor, chiar si cu riscul manipularii temelor (25 votes [37.31%] - View)

    Percentage of vote: 37.31%

Vote Guests cannot vote

#199
catalina1

catalina1

    Superior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 62,884
  • Înscris: 21.04.2011

View Postchaosss, on 30 august 2017 - 22:59, said:



Pai bun, si daca administratia decide sa faca segmentarea cu care nu sunteti de acord, si va pune la treaba ? Ce alegeti ? Demisia ? :)
Nu vad de ce ai pune asa problema. Ce treaba are asta cu topicul?

#200
bladhaund

bladhaund

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 18,049
  • Înscris: 20.07.2003

View Posttomaso, on 30 august 2017 - 21:30, said:

Din punctul meu de vedere,  având și experiența moderării din trecut,  într-o vreme în care ”brigăzile de intervenție rapidă” ale partidelor  veneau să-și lase mesajele,  forma actuală, nesegmentată, este exact  visul întunecat al manipulatorului. E  cel mai rău lucru pentru cineva care vrea să canalizeze discuțiile într-o direcție,  pentru că deschiderea de topicuri noi anihilează orice topic deschis la oha, doar în scop propagandistic.
Aruncate toate topicurile de un anume tip in aceeasi galeata face ca efortul de a deschide unele noi sa fie neatractiv. Atractivitatea consta in promovarea mesajului? Cum, aici? "Luand fata", adica pozitia altor topicuri. Cand insa toate topicurile sunt deja despre tema de propaganda, cum sa mai iei fata? N-ai cui. Deci dispare direct reusita perceputa a demersului. Ce spui tu ca nu citesc multi, posibil. Dar nu le pasa "lor" de asta, scopul propagandei e sa tina in prim plan un subiect. Nu pentru cei ce frecventeaza si comenteaza, ci pentru numarul mult mai mare de vizitatori de ocazie si mai cu seama pentru motoarele de cautare.

Poate fi facuta separarea propusa de mine si ca scenariu de test. Daca merge, cu ocazia altor posibile evenimente care ar genera un val de trafic de troli si boti, reteta exista si se poate implementa imediat.

#201
Endgegner

Endgegner

    razes conservator, dacopat si homofob

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,317
  • Înscris: 22.10.2015

View Postcatalina1, on 30 august 2017 - 23:13, said:

Nu vad de ce ai pune asa problema. Ce treaba are asta cu topicul?

Din rautate, desigur! Urmeaza sa fie si el intrebat daca va parasi cumva forumul daca nu i se va indeplini dorinta! Ca prea tare insista pe schimbarea cu orice pret.

#202
Tomaso

Tomaso

    Superior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 57,714
  • Înscris: 11.04.2005
Chestia cu segmentarea este o idee.
Nu văd de ce ar fi o temă de ambiții și orgolii.

#203
alalaltu

alalaltu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,837
  • Înscris: 30.10.2006
Pe alte arii functioneaza. Si daca o fi sa nu mearga in Poiana dintr-un oarecare motiv e o chestie de 5 minute sa revii la actuala "impartire".

#204
moftware

moftware

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,402
  • Înscris: 08.05.2008
Mda, am ajuns sa postam poienistic, ceea ce inseamna ca administratia se va plictisi si... Apropo de observatia din al doilea citat, si aceasta e o practica partizana, care forteaza un efect opus celui rezultat din chestionar. Ceilalti useri sunt nevoiti sa se conformeze stilului, pentru a nu parea ca se dau batuti. N.B. frazele precedente sunt un feedback explicativ despre obiceiurile poienistice, de care e bine sa tineti cont intotdeauna. Sper ca nu scriu prea concentrat.

View Postiladi, on 30 august 2017 - 19:14, said:

În primul rând nevoia de segmentare nu este generală, ca dovadă că sunt membri care i se opun sau nu sunt entuziasmați de idee.
Bineinteles ca nu e "generala", se vede si in chestionar. Eu n-am scris "nevoia unanima", ci am facut diferenta fata de nevoile particulare, unele motivate partizan, referindu-ma la toate nevoile de segmentare la un loc. Promotorii segmentarii au viziuni diferite, dupa cum si adversarii segmentarii au motive diferite, cele mai multe fiind tot partizane.

View Postiladi, on 30 august 2017 - 19:14, said:

În al doilea rând însăși ideea de segmentare este partizană prin definiție  Posted Image  și nu păstrarea Poienii în forma actuală.
Dar si pastrarea formei actuale e partizana, cata vreme in Poiana a aparut o tema cu totul noua si diferita de ce a fost, care naste atatea tensiuni si... pozitiii partizane, dupa criterii care n-au legatura cu cele clasice*****, ba chiar le altereaza grav (pot explica detaliat). Decizia SP va fi inerent partizana si destui useri vor considera ca a fost motivata politic, indiferent care va fi realitatea. Asta e.

In general, cand e implicata politica, neutralitatea devine o imposibilitate. Nici in educatie, comert sau religie nu exista neutralitate. Aceasta ar trebui sa existe doar in cateva domenii, precum aplicarea legii (Justitia) sau a regulamentului. Dar cat de neutri pot fi moderatorii? Posted Image Atentie! Nu trebuie sa confundam neutralitatea cu echidistata, iar obiectivitatea foarte rar conduce la solutii neutre.

Deciziile intelepte sunt acelea care ofera ambelor parti cate un castig suficient sau macar iluzia acelui castig. Bineinteles, castigurile sunt diferite, fiecare oferind satisfactie partii care il primeste, fara a deranja prea mult partea cealalta. In privinta impartirii subiectelor, eu am propus sa fie folosita tocmai lipsa de neutralitate absoluta a moderatorilor, ca solutie pragmatica.

LE:
*****Criteriile clasice sunt cele care functioneaza in Romania si in statele democratice; celelalte functioneaza, de exemplu, in Siria. Criteriul e ceva dupa care se face o diferenta; exemple: stanga/dreapta, crestin/musulman, comunist/capitalist, alb/negrucolorat, democrat/extremist, civilizat/barbar, cinstit/corupt.

Edited by moftware, 31 August 2017 - 14:07.


#205
Endgegner

Endgegner

    razes conservator, dacopat si homofob

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,317
  • Înscris: 22.10.2015

View Postmoftware, on 31 august 2017 - 13:43, said:

Mda, am ajuns sa postam poienistic, ceea ce inseamna ca administratia se va plictisi si... Apropo de observatia din al doilea citat, si aceasta e o practica partizana, care forteaza un efect opus celui rezultat din chestionar. Ceilalti useri sunt nevoiti sa se conformeze stilului, pentru a nu parea ca se dau batuti.[...]


Sper ca nu scriu prea concentrat.


[...]

Dar si pastrarea formei actuale e partizana[...]


Impresia ta, doar, in cel mai bun caz. Ca sa nu zic ca mai degraba cred ca inventezi "observatii" asupra userilor cu scopul de a-i calomnia si de a inflama discutia, fiindca "analizele psihologice" pe care ai tupeul sa le faci sunt oricum irelevante pentru subiectul principal al acestui topic.


A, nu, stai linistit, scrii cat se poate de diluat/mult, si fara sa spui mai nimic concret despre cat de oportuna ar fi segmentarea "Poienii". Sincer cred ca iti bati joc de toata lumea.


Ca sa vezi cum lupta partizani contra alti partizani! Cine si-ar fi inchipuit ca cine zice(adica matale) de fapt ala e?

#206
Marcel_P

Marcel_P

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,113
  • Înscris: 08.02.2013

View Postchaosss, on 30 august 2017 - 21:31, said:

Segmentarea poate sa fie si mai granulara, si se poate incepe cu o structura de genul asta, iar mai tarziu se pot face alte schimbari:
  • Social/Justitie
  • Politica interna
  • Politica externa
  • Migratie
  • Atacuri/Terorism/Conflicte, sau poate fi denumita si altfel.
  • Other/Ce nu se incadreaza mai sus.
........................................  

Este foarte dificil! Aplici un criteriu de selecție și poți obține o anumită clasificare. Folosești alt criteriu și rezultă altă clasificare, total diferită de prima. Și ajungi la întrebarea fundamentală - după ce criteriu facem împărțirea subiectelor. Acum, în mod natural, selecția se face după gradul de interes al user-ilor, mai exact postarea unui mesaj, aduce topicul în prim-plan pe prima pagină. Nu comentez dacă e bine sau rău acest lucru. Așa se procedează în prezent, e o stare de fapt.
Poate s-ar putea face (dacă tehnic e posibil), după numărul de vizualizări al subiectului, sau în viitor, după numărul de "steluțe" al topicului. Prima pagină din Poiană poate arăta diferit, în funcție de filtrul tehnic aplicat. Întrebarea e dacă merită să chinui niște oameni care cunosc setările formului și să le dai dureri de cap, pentru că tu nu ești în stare să-ți găsești topicul pe care-l urmărești. Posted Image Cînd eram la "grădi", nici eu nu-mi găseam șosetele. Dar oamenii mai cresc, se mai maturizează, nu-i așa? Posted Image

Al doilea aspect eronat este că se consideră că un topic are un titlu și deci o etichetă unică care poate fi folosită într-o clasificare. De exemplu, dacă titlul topicului este despre atentatele din Europa, mai devreme sau mai tîrziu, se va discuta depre imigranții arabi - subiect diferit pe alt topic. Nu se vor putea delimita exact cele două topicuri pentru a face clasificări. Urmărind discuția pe cele două subiecte diferite vei putea avea impresia la un moment dat, că unele pagini se repetă. Unești cele două topice sau te apuci să ștergi masiv din ele, pe motiv de off topic? Grea decizie pentru un moderator din Poiană. O pungă cu gheață ar fi binevenită! Posted Image

Adepții clasificării, a împărțirii Poienii după diferite criterii, arii, etc. au la bază o bună pregătire tehnică, una reală. Este modul lor de gîndire, pentru ei realitatea trebuie ordonată, clasificată sau procesată pentru a fi înțeleasă. Doar că Poiana e umanistă prin subiectele ei! Posted Image

#207
ASCENDED

ASCENDED

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,749
  • Înscris: 02.07.2010
Și eu sunt pro "segmentare"(pe direcția intern/extern).
Argumentele mele?
1)Este mai ordonată(chiar dacă este "umanistă","umanist" nu înseamnă haos sau harababură sau "pus cu furca").
Presupun că "umanisții nu țin ciorapii cu lingurile,sau maieul în oala cu ciorbă.

2)Până și site-urile "speciale"(de exemplu pornhub),sunt ordonate pe categorii.
Nu e nevoie să spun cum,știm cu toții.
Și ei puteau lăsa la grămadă,dar poate s-au gândit(și au înțeles) că tocmai ordonarea le va crește traficul.Și băbuiesc că nu e mic,sau mai mic decât ar fi fost dacă site-ul ar fi fost "dezordonat".Și se pare că și despre ăla s-ar putea spune că este "umanist".


Însă,la urma-urmei,Poiana nu este aria mea "de bază"(nu că aș avea o arie de bază).
Poate ar trebui să conteze mai mult părerea celor neutri(din punct de vedere politic),dar cu înclinație spre politică,care frecventează Poiana.

Edited by ASCENDED, 31 August 2017 - 21:50.


#208
xmanyacs77

xmanyacs77

    *Roman Patriot*

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 36,118
  • Înscris: 10.07.2013
Pana la urma se va imparti in subarii Poiana lui Iocan? Posted Image
  • Social/Justitie
  • Politica interna
  • Politica externa
  • Migratie
  • Atacuri/Terorism/Conflicte, sau poate fi denumita si altfel.
  • Other/Ce nu se incadreaza mai sus.


#209
moftware

moftware

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,402
  • Înscris: 08.05.2008
Dincolo de toate, prevaleaza interesul SP, fata de care tin sa opinez ca segmentarea poate genera mai mult trafic sau poate limita traficul, decisiva fiind moderarea, dar segmentarea poate oferi mai mult control asupra traficului, in ambele sensuri. In plus, segmentarea poate oferi mai mult control asupra structurii userilor, de la satisfacerea unui numar mult mai mare, pana la limitarea acestuia si chiar limitarea anumitor categorii. E clar ca exista mai multe categorii de useri, si nu ma refer la criteriul opiniilor, ci la modul de abordare a forumului, asa cum sugereaza initiativa https://forum.softpe...an-in-sectiune/ si precizarea https://forum.softpe.../#entry21957512 Mai intai, SP trebuie sa hotarasca daca vrea sa segmenteze cea mai mare si activa arie a forumului. In acest moment, o majoritate ar vrea segmentarea, dar nu exista o majoritate in favoarea unei anumite solutii de segmentare. Daca SP anunta ca e interesata de segmentare, se va gasi si o varianta satisfacatoare pentru cei mai multi.
.
O asemenea varianta ar putea fi:
1.
Segmentul dedicat "juniorilor", care nu inseamna doar incepatori, ci si genul... JR Ewing (moderatorii stiu de ce Posted Image) Accesul in aceasta sectiune s-ar face fara prag sau alte conditii, intrucat pragul nu face decat sa-i determine pe militanti incrancenati sa polueze alte arii, pentru a se intoarce acolo unde vor, in timp ce descurajeaza multi amatori inocenti, dintre cei care ar fi fost atrasi pe forum mai ales prin aria cu cel mai ridicat interes pentru public.
Atentie! actuala forma "profesionalizeaza" aria intr-un sens negativ, opus intentiei initiale si modelului din care isi trage numele, devenind tot mai mult un club al acelor incrancenati care stiu sa ocoleasca Regulamentul. Alba ca Zapada (SM dedicat) si cei 7 pitici (moderatori) ar fi fost o solutie in urma cu 2 ani, insa mediul virtual a evoluat si va evolua in continuare, in timp ce numarul moderatorilor dintr-o singura echipa nu poate sa mai creasca.
2.
Segmentul dedicat "seniorilor", cu exigenta fata de continut si selectie individuala in ambele sensuri (admitere si eliminare temporara) Eliminarea e operata de moderatori, iar admiterea se face la propunerea unor useri consacrati, urmarindu-se atat calitatea, cat si echilibrul opiniilor, care are efect stimulativ. Daca sunt bine facute, rezulta o profesionalizare in sens pozitiv, urmand sa conduca la cresterea raportului intre numarul vizitelor si numarul de postarilor.
Atentie! rostul unui forum nu este sa permita refularea prin postari, ci furnizarea de continut util cat mai multor vizitatori. In caz contrar, Poiana e paguboasa pentru SP si nu mai are nici rostul de facilitate pentru ceilalti membri SP, activi si utili pe alte arii, intrucat a capatat un renume prost si e ocolita de cei mai multi dintre acestia.
2.1.
Ulterior, daca va fi util, a doua subarie ar putea fi segmentata in continuare, dupa criterii asemenea celor propuse aici, dar fara tensiunile de acum.
3.
Zona comuna, pe langa intrarea in subarii, ramane pentru precizari ale Regulamentului, anunturi administrative privind aria, eventuale discutii pe aceasta tema si eventuale forme de socializare intre pasionatii domeniului, inclusiv declaratii personale, care uneori sunt chiar necesare pe o asemenea arie.

Edited by moftware, 11 November 2017 - 10:58.


#210
bladhaund

bladhaund

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 18,049
  • Înscris: 20.07.2003
Am deschis acest topic cu aproape 8 luni in urma. La vremea respectiva mi-am exprimat indoiala privind ingrijorarea pe care cetatenii romani o pot arata pentru problema (sa-i spunem generic si pe scurt) "musu". Fara a contesta ca pot exista cetateni ingrijorati, dimensiunea ingrijorarii mi s-a parut gonflata artificial pe forum. Am pornit de la ideea simpla ca in Romania nu avem problema musu. Nu avem emigranti musu, iar refugiatii nu stiu cum sa se refugieze mai departe de Romania. Astfel ca nu era credibil ca cetatenii ar putea fi atat de ingrijorati de o non-problema din viata de zi cu zi.

Am afirmat atunci ca cel mai probabil sunt interese propagandistice in joc, iar musu e doar pretextul ca sa strecoare ceea ce au de strecurat.

Dupa 8 luni, aceleasi personaje "ingrijorate" de musu, dupa ce au consolidat bine problema, acum au trecut la subiecte preponderent axate pe dezinformare privind apartenenta la UE si dorinta unor tari de a iesi sau nu din UE. Acum problema musu nu mai e doar o problema de migratie, e o problema de care se poate scapa numai iesind din UE.

Motivele initiale raman: prin punerea acestui tip de subiecte intr-o subarie, vor ramane in discutie doar cetatenii de buna credinta, cei care intr-adevar sunt ingrijorati de chestiunea musu si mai nou UE (desi ingrijorarea "UE" e usor de vazut ca e indusa), in timp ce propagandistii cu o tema de dezinformare isi vor cauta alte mijloace de diseminare, mai penetrante in randul cititorilor naivi.

Edited by bladhaund, 28 March 2018 - 13:03.


#211
vio69a

vio69a

    Superior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 69,266
  • Înscris: 28.05.2013
La fiecare eveniment politic sau social apar instant 2-3 topice aproape identice
Aici trebuie umblat si nu la structurarea pe arii
Daca acum avem o sectiune stufoasa artificial, vom avea o sectiune cu subsectiuni si mai stufoase. pentru ca atunci, deschiderea topicelor va scapa si mai mult de sub control  


(PS vorbim de acelasi lucru ?
Musu are playful and mischievous water spirits.)

View Postbladhaund, on 28 martie 2018 - 12:59, said:

(sa-i spunem generic si pe scurt) "musu".

Edited by vio69a, 28 March 2018 - 23:42.


#212
vio69a

vio69a

    Superior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 69,266
  • Înscris: 28.05.2013
Apropo de ce am scris mai sus :

-29 2018 01:55 - Avem gropi de 4 miliarde de euro !
https://forum.softpe...liarde-de-euro/

-29 2018 01:51 - 4 miliarde de euro pentru gropi.
https://forum.softpe...o-pentru-gropi/

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate