Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Presbiopia - la 43 ani ?

Termen transcriere autovehicul

Cazare Timisoara pe 4-5 zile

Primele zile ale internetului per...
 Ditra 25

Casti USB-C ptr A-54

Aplicatie medicala / asistent med...

De ce vor atația politicieni...
 ERR_ADDRESS_UNREACHABLE

Legea 18/1968 Se mai aplica?

Digi conectare 2 routere prin fir

Succesiune notar versus instanta ...
 Montaj aer conditionat in balcon ...

Cont curent mulți valuta far...

Sugestii plan casa

Experiente cu firme care cumpara ...
 

Invertor de tensiune PNI L500W alimentare duala 12V/24V iesire 220V -Pareri, Teste, Suport

* - - - - 1 votes
  • Please log in to reply
20 replies to this topic

#1
suport_PNI

suport_PNI

    Active Member

  • Grup: Helper
  • Posts: 1,825
  • Înscris: 21.01.2013
Topic dedicat produsului Invertor de tensiune PNI L500W alimentare duala 12V/24V iesire 220V -Suport tehnic, informatii, detalii, testare si pareri ale clientilor:



Priza 220V si iesire USB
Invertorul PNI L500W este dotat cu o priza de 220 V curent alternativ pentru alimentarea oricarui aparat electric, dar si cu o priza USB pentru incarcare, respectand indicatiile tehnice si consumul maxim admis.

Aplicatii multiple
Invertorul poate fi folosit pentru alimentarea diferitelor dispozitive electrice cu sarcina rezistiva cum ar fi: televizoare, lampi iluminat, radio, ventilatoare, fax-uri sau incarcatoare, cat si pentru incarcarea prin cablu USB a unui smartphone, mp3, tableta etc.

Avertizare stare functionare
LED-urile de stare ale invertorului va avertizeaza de prezenta unor situatii de eroare cum ar fi baterie descarcata a autovehiculului, supraincalzirea sau supraincarcarea dispozitivului si va indica conexiunea acestuia la o sursa de curent.

Compatibilitate
Invertorul poate fi utilizat in orice autovehicul deoarece este proiectat pentru a transforma tensiunea furnizata de o baterie de 12 V  sau 24V in tensiune 220 V 50 Hz. Acesta se utilizeaza doar conectat direct la bateria auto.

Protectie supraincalzire
Carcasa de aluminiu a invertorului si ventilatorul incorporat permit o racire pasiva extrem de eficienta, si o functionare la capacitate maxima tot timpul.

Caracteristici generale
Putere de iesire   500 W continuu
Tensiune de intrare  12V / 24V DC
Tensiune de iesire  220 Vca
Frecventa de lucru  50 Hz
Putere maxima de iesire  1000W (pentru scurt timp)
Iesire port USB  5V / 500mA
Eficienta  >90%
Dimensiuni  193 x 111 x 53 mm
Greutate  760 g
Forma de unda iesire  Sinusoida modificata

Alarme si protectii
Avertizare suprasarcina  Da, LED
Protectie termica  Da
Protectie la suprasarcina  Da
Siguranta fuzibila  2 x 30A

Conexiuni
Priza 220 V  1 priza
USB 2.0  Da

Pachetul contine
Invertor  Da
Clesti alimentare  2 buc

Pentru membrii forumului  ce au vechime pe Softpedia, activitate pe topicurile dedicate acestei game de produse si nu numai, si cu experienta in domeniu pastram oferta de a transmite GRATUIT acest produs in teste pentru 2 saptamani, cu rugamintea ca dupa returnare sa posteze pe acest forum un review.
   Sunt convins ca sunt oameni care iubesc acest domeniu si sunt curiosi sa il tina macar in teste, si de ce nu daca le place sa il achizitioneze cu o reducere de 50% fata de pretul de pe site-ul producatorului.
Va astept cu cereri pe PM, dupa care sa construim impreuna un topic documentat care sa ajute atat vechii cat si noii utilizatori de Invertor de tensiune PNI L500W alimentare duala 12V/24V iesire 220V

Attached Files


Edited by suport_PNI, 13 June 2019 - 07:55.


#2
A10

A10

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,069
  • Înscris: 19.12.2012
Ar fi frumos si o abordare dintr-un unghi un pic mai tehnic, pentru cei pasionati. Adica niste poze cu interiorul aparatului. Sa vedem electronica aparatului, protectii daca exista sau sunt lipsa si daca e o constructie de calitate sau..ceva fusarit si scos pe piata.
Multumesc.

#3
f300

f300

    30k si ma duc

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,000
  • Înscris: 27.09.2008
Daca tot sintem la electronica.

30A x 12V = 360W
Deci nu ajunge o siguranta de 30A pentru aia 500W (nu mai spun 1000W "pentru scurt timp"). Sint puse in paralel sigurantele (o idee extrem de proasta)?!
Vreun link cu specificatiile la conectorii aia banana unde sa arate ca sint buni pentru cei minim 40+A (cit sint necesari chiar daca invertorul ar avea 100% randament, ceea ce nu are)? Nu de alta dar de obicei sint specificate la 5-10A.

#4
binox

binox

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,260
  • Înscris: 17.02.2008
Eu sunt curios cum poate fi un ventilator sarcina rezistiva si cum ar functiona cu ''sinusoida modificata''.....

#5
keta

keta

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,834
  • Înscris: 31.12.2007
Pretul real ar fi undeva la 100-120 lei maxim, nicidecum 200, poate daca ar avea garantie 2 ani, dar si conditiile de returnare si garantie cad in spinarea clientului.
Nu difera cu nimic fata de cele din targ, doar mai frumos pictat la exterior........Marketing


Cum nu exista buton de DISLIKE sau HATE, se poate considera una din ele din partea mea.

E la oferta...

Edited by keta, 18 August 2017 - 23:53.


#6
suport_PNI

suport_PNI

    Active Member

  • Grup: Helper
  • Posts: 1,825
  • Înscris: 21.01.2013
Multumim pentru pareri.

Provocarea era si este sa il testati, si sa detaliati aici constatarile, parerile. Daca exista solicitari din partea unor useri cu adevarat interesati de acest aspect, le asteptam pe privat.

Efortul nostru de a oferi spre testare un produs, pentru a avea si o parere obiectiva si impartiala, este unul destul de mare, si consider ca  merita macar o atitudine de  tip abtinere.

keta: daca ati fi citit cu atentie toate informatiile de pe pagina produsului ati fi aflat cu surprindere ca:
- produsul are 24 luni garantie;
- remedierea defectelor se face gratuit pe perioada garantiei
- conditiile de returnare sunt in conformitate cu legislatia in vigoare.

HATE sau DISLIKE sunt atitudini negative, care invrajbesc lumea pe Softpedia probabil de cand a aparut forumul. Cred ca de asta nu exista. Nu retin sa faca parte din principiile de functionare Softpedia, dar poate ma insel.

f300: poate doriti sa testati produsul, si sa ne ajutati sa il imbunatatim, unde este cazul? O parere dupa testare, pe langa cea la prima vedere, ar fi de un real ajutor, nu doar noua, cat si altor posibili viitori clienti.

Edited by suport_PNI, 21 August 2017 - 14:33.


#7
binox

binox

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,260
  • Înscris: 17.02.2008

Quote

Efortul nostru de a oferi spre testare un produs, pentru a avea si o parere obiectiva si impartiala, este unul destul de mare, si consider ca  merita macar o atitudine de  tip abtinere.
Efort face cel care testeaza, pentru o firma imprumutul timp de 2 saptamani a unui produs cu o valoarea mult sub 50E e practic inexistent,
O firma serioasa plateste testarile de genul asta sub o forma sau alta.
Voi cum recompensati timpul specialistului pe care-l rugati sa va testeze produsul?
Cineva interesat de produs il poate testa si fara ''efortul'' vostru, il comanda, il probeaza si daca nu-i place il returneaza in termenul legal (parca 30 zile pt comenzile online)
In loc sa vii cu atitudinea de ofuscat pe membrii forumului mai bine ai veni cu explicatii la observatiile tehnice care au fost facute despre produsul pe care-l promovezi.

#8
suport_PNI

suport_PNI

    Active Member

  • Grup: Helper
  • Posts: 1,825
  • Înscris: 21.01.2013
Topicul a fost creat pentru a primi pareri obiective si impartiale, rezultate din testele asupra unui produs facute dealte persoane decat cel care comercializeaza produsul.
Parerea noastra si in general a vanzatorilor, distribuitorilor, reprezentantilor unor marci aici pe Softpedia a fost este si va fi considerata subiectiva de catre multi utilizatori, si din acest motiv, am conceput acest tip de topic, cu acordul administratorilor forumului Bineinteles.
Inteleg sa sunteti suparat pe noi, ca facem un efort sa oferim cateva beneficii celor doritori: testare gratuita timp de 2 saptamani, posibilitatea achizitionarii produsului la jumatate de pret.
Daca nu sunteti interesati, puteti pur si simplu sa ne ignorati.   De ce sa consumati 10 minute din timpul dumneavoastra, sa va dati cu parerea despre un subiect care nu va intereseaza? si in urma caruia nu obtineti nici o recompensa?
Stiu ca e mult mai usor sa umplem softpedia de raspunsuri la viteza dupa ce am citit 3 parametri tehnici, si fara o documentare si cercetare mai amanuntita a subiectului . Suntem activi pe destule topicuri unde se deviaza de la subiect .
Topicul acesta este altfel: Propunem ca parerile sa se bazele pe teste practice facute gratuit asupra produsului . Acestea sunt parerile care vor ajuta cu adevarat actualii, sau posibilii viitori clienti ai acestui produs.

Asteptam solicitari de testare pe privat, de la cei care sunt cu adevarat interesati.

Edited by suport_PNI, 22 August 2017 - 07:58.


#9
f300

f300

    30k si ma duc

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,000
  • Înscris: 27.09.2008
Aici este "Professional Zone  >  Electronica" nu un loc de promovare produse. Daca nu puteti sustine cea mai simpla discutie tehnica (stim, sinteti cu marketingul iar baietii care au auzit de amperi vorbesc chineza) eu zic ca locul threadului nu este aici. A se nota ca intindeti coarda deja destul de tare, nefiind un produs destinat electronistilor (ca de exemplu un multimetru, sursa de laborator, osciloscop, letcon, etc, etc) ci un produs comercial oarecare cu niste electronica in el (ca si un televizor, calculator, masina, incarcator de telefon, etc).

#10
suport_PNI

suport_PNI

    Active Member

  • Grup: Helper
  • Posts: 1,825
  • Înscris: 21.01.2013
Deci este locul potrivit unde opiniile sunt bazate pe testarile fizice aplicate unui produs.

Va asteptam cererea de testare pe privat, casa va trimitem produsul spre testare gratuit, si ca mai apoi sa va prezentati si parerile obiective despre produs. Sunt sigur ca sunteti nerabdator sa il testati, si sa prezentati o parere bazata pe argumente solide, rezultate din testarea produsului, nu doar din citirea a catorva parametri tehnici.

#11
adi_87

adi_87

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 259
  • Înscris: 31.03.2015
La datele technice nu ai specificat curentu de mers fara sarcina la 12v si la 24v ....

Edited by adi_87, 23 August 2017 - 15:12.


#12
nikughiurca

nikughiurca

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 2
  • Înscris: 06.06.2008
Buna ziua,
As dori eu sa testez acest invertor si va pot spune ca rezultatul va fi corect si obiectiv.Eu il pot testa acasa acum si incepand din luna aprilie pe camp pentru ca ma ocup cu apicultura.
Personal mi-ar fi de folos unul la 1000w,pt ca am o centrifuga electrica la 220v cu variator de turatie si motorul are 500  w.
Daca aveti unul de 1000w ar fi perfect.

Cu respect Ghiurca....

Edited by Wzzz, 27 December 2017 - 19:35.
date personale


#13
suport_PNI

suport_PNI

    Active Member

  • Grup: Helper
  • Posts: 1,825
  • Înscris: 21.01.2013
Asteptam o solicitare pe privat de testare.

#14
9trace

9trace

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 400
  • Înscris: 24.03.2007
Nu pot sa cred ca cineva ofera produsul gratuit spre testare contra unui review fie el si in brief si nimeni, dupa 4 luni, inca nu a fost amator  Posted Image

A-propos: carcasa aceea verde se gaseste si pe alta culoare (negru, de preferat)?
Sau macar silver https://www.vonmag.r...-l500w1224-pret  IL gasesc mai atractiv, dar se poate gasi undeva?

Edited by 9trace, 27 December 2017 - 01:22.


#15
suport_PNI

suport_PNI

    Active Member

  • Grup: Helper
  • Posts: 1,825
  • Înscris: 21.01.2013
Momentan carcasa este doar verde. Tinem cont de sugestie pentru loturile urmatoare. Puteti intreba la cei din link, daca au gri, desi nu cred, daca e vorba de produsul nostru. Probabil au folosit poza altui produs similar.

Din pacate nu am avut prea multe solicitari de testare la acest produs, dar asteptam in continuare solicitari pe privat de la curiosi :) .

#16
9trace

9trace

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 400
  • Înscris: 24.03.2007
Am primit saptamana trecuta produsul spre testare si m-am gandit sa postez primele impresii dupa 5 zile de utilizare:

De la inceput am “deschis” ochii cand am vazut amabalarea atenta si calitatea ambalajului, carton de calitate care imbraca bine produsul si cu instructiuni imprimate in limba romana. Odata ce am deschis cutia o alta surpriza placuta: eram retinut de culoarea verde, aproape fosforescenta asa cum apare in poze, preferand pentru gadget-uri IT culori neutre, care sa nu iasa in evidenta. In realitate produsul are o culoare metalizata interesanta: este un verde-sidef metalizat cu reflexe dark metal. Posted Image

Odata pus la treaba, am ramas impresionat de silentiozitatea produsului (sa zic 2/10). Nu stiu pe seama a ce sa pun acest lucru (10 grade afara, conectarea unui consumator obisnuit / laptop charger); ideea este ca mai am un invertor de 1000w care este un pic mai galagios (sa zic 5/10), acest lucru putand fi deranjant pe perioade mai indelungate de utilizare.

Pentru acest motiv il voi vinde pe cel de 1000w, renuntand la un supliment de putere pentru mai mult confort ambient.
Nu am ce sa fac cu 2, asa ca daca cineva e interesat, astept un mesaj PM aici.
E un Pure Sine Wave, 12V-220V de 1000 W.

In rest, pe parte de alimentare isi face treaba bine, nu am observatii de facut.

Daca mai pui in balanta si dualitatea alimentarii 12/24v (pt cei care lucreaza pe camioane/autocare etc), fara sa depinzi de o anumita priza care poate este nefunctionala + pretul rezonabil pentru un invertor de putere buna, 500w, as putea aprecia ca acest produs a trecut testul exigentelor mele.

Revin peste o perioada si cu observatii de folosinta pe o perioada mai indelungata

#17
Reactor2015

Reactor2015

    ReMember

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,692
  • Înscris: 06.01.2015
Buna ziua. Mai este valabila oferta pentru membrii forumului, pentru testare? Sunt interesat.

#18
CBD1

CBD1

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 2
  • Înscris: 12.03.2018
Salutare
Am primit acest aparat cu reducerea pentru testare, asa ca o sa pun observatiile mele aici.

Disclaimer: Nu sunt electronist, acest feedback este unul din perspectiva unui utilizator obisnuit.
De curand m-am gasit in situatia de a avea nevoie de un invertor in zona 500 - 600W pentru consumatori mici la o locatie in camp unde nu exista curent de la retea.
Inainte de acest invertor am mai testat unul de 600W, pe care l-am cumparat aproape in aceeasi raza de pret cu pretul acestui invertor de la PNI, insa de la alta firma (tot autohtona, marca Well ), fata de care PNI-ul are atat plusuri cat si minusuri.
Invertorul de la Well livreaza conform celor 600W promisi (a pornit un flex de 600W!!) insa se incinge ingrijorator de tare, poti gati lejer o omleta pe el, si asta fara sa intervina protectia la supraincalzire in timp ce ventilatorul are rare momente de reverie (foarte scurte, gen cateva secunde) in care porneste apoi se opreste brusc desi in continuare carcasa pur si simplu frige de nu o poti atinge mai mult de 1 secunda. Desi discutand cu cativa electronisti mi-au spus ca in functie de modul in care este gandit si proiectat, poate fi un lucru normal sa se incinga chiar foarte tare, eu consider ca atat timp cat se poate proiecta si fabrica un invertor care sa nu consume curentul aiurea, daca vroiam caldura cumparam radiator...) partea cu incinsul nu prea are cum sa fie OK. Cu atat mai mult cu cat fenomenul apare indiferent daca tin sau nu conectat un consumator. Este insa fair sa mentionez ca nu am reusit sa am o confirmare daca asa functioneaza un invertor normal de la Well sau daca cel pe care l-am avut eu avea cumva un defect de fabricatie, nu mi-am mai pierdut timpul cu el, l-am returnat si am luat acest invertor de la PNI.

Bun, sa trecem  la observatiile despre invertorul PNI L500W (12V/24V 500W)
Prima impresie  - ambalaj OK, aparatul arata ca un produs bine facut (la fel ca si cel de la Well). La capitolul ambalaj/ instructiuni de utilizare, un minus pt PNI pentru brosura cu specificatii tehnice + instructiuni ridicol de mica, mai ales textul si asa destul de laconic, scris cu litere microscopice este enervant de citit.

>> Constructie / calitate a asamblarii:
Plusuri:
> Carcasa integral din aluminiu, ca si la Well, un lucru bun.
> Sigurantele fuzibile sunt accesibile din exteriorul carcasei asa ca pot fi schimbate usor chiar de catre utilizator prin indepartarea celor doua capacele de plastic (spre deosebire de Well la care sigurantele sunt in interiorul carcasei, cositorite pe placa de baza!!! cu alte cuvinte la Well sigurantele nu pot fi schimbate de utilizator fara pierderea garantiei, sa nu mai zic de munca/timp sau bani dati doar ca sa schimbi o siguranta.

O observatie la capitolul sigurante, pentru ca a fost un comentariu in postarile mai vechi de la un coleg care spunea ca sunt doua sigurante de cate 30A si ca nu au cum sa tina 500W pentru ca nu pot fi montate in paralel. Am demontat carcasa sa vad ce si cum si... guess what... DA, sunt montate in paralel. Deci DA, aparatul , cel putin dpdv matematic (o sa vedem mai jos si practic ce poate si ce nu) duce 500W, de fapt daca facem calculul mai precis 2x30Ax12V=720W

> Cablurile dintre placa de baza si priza de 220V a invertorului sunt lipite prin cositorire nu doar pe placa de baza dar si pe priza de 220V - spre deosebire de Well la care pe priza de 220V cablurile erau doar sertizate, teoretic, pentru ca sertizate e mult spus pentru ca fara a trage de priza, atunci cand am desfacut carcasa firele s-au desprins complet din locasul unde se presupune ca au fost sertizate pe priza, fara nici cea mai mica rezistenta - erau doar "plasate pe pozitie" (initial am crezut ca asta ar fi motivul pentru care aparatul se incingea atat de tare insa dupa cositorirea firelor, comportamentul aparatului a ramas acelasi)
> Cablu de alimentare de la priza de 12V a masinii (la Well nu este inclus acest cablu). Da, acest cablu este inutilizabil pentru puteri mai mari insa daca vrei sa il folosesti doar pentru a incarca un laptop in timp ce te deplasezi cu masina, este foarte util
> Tensiune de alimentare duala 12V / 24V (Well doar pe 12V) Un avantaj in plus pentru cine are nevoie sa foloseasca invertorul in ipostaze/roluri diferite - poate fi folosit si pe camion sau intr-un sistem solar configurat pe 24V care are avantajele sale fata de 12V.

Minusuri:
> Cablurile cu clesti, pentru alimentarea direct de la baterie sunt ceva mai subtiri decat la Well (Ok, si puterea este cu 100W mai mica). Ce este in schimb chiar un minus este ca sunt si mai scurte decat la Well, (in jur de 30 de cm fara clesti) limitandu-ti optiunile de montaj fata de baterie.
> Ca si cablurile de alimentare, si cablurile de la interior sunt mai subtiri decat la Well
> Mufa USB -  Pentru cine are de gand sa o foloseasca pentru incarcarea telefonului mobil, PNI-ul livreaza doar 500mA fata de 1000 mA la Well. Dupa parerea mea ambele sunt insuficiente pentru majoritatea telefoanelor din zilele noastre.

>> Test functionare:  
Am testat doar pe alimentare 12V.
Pe scurt, pe consumatorii testati de mine livreaza putere continuu fara probleme, este silentios (fara bazait sau zumzait), nu se incalzeste excesiv si chiar si cand ventilatorul intra in functiune zgomotul sau este aproape imperceptibil.

Detalii testare.
Primul test a fost cu un aparatul de ultrasunete anti-soareci (consum aproximativ 4-5W) -  Lasat conectat continuu 48 de ore  cu invertorul PNI : invertorul nu era nici macar caldut, complet silentios, nu am auzit vreun semn de la ventilator dar nici nu ar fi fost nevoie.
Urmatorul test: Laptop+Monitor+veioza (aprox 100W in total) - conectate aprox 5 ore continuu - nici o problema, invertorul s-a incalzit usor, ventilatorul a pornit la un momentdat insa si cu ventilatorul in functiune este foarte silentios.
Mai departe am mai testat cu un storcator de fructe de 150W, odata separat si odata impreuna cu ceilalti consumatori descrisi mai sus, deci un total de aprox 250W, iarasi fara nici o problema, apoi pentru a urca in sus pe scara Watt-ilor mi s-au cam terminat optiunile in zona dintre 250W si cea de putere maxima 500W.
Uneltele ramase pt testat, in "capatul scalei" (defapt peste): Un polizor unghiular (flex) , o bormasina si un aspirator:
Flexul (600W) - da sa porneasca dar imediat invertorul intra in protectie - se aprinde ledul rosu si taie curentul;
Bormasina (750W) - fiind cu turatie variabila in functie de cat de mult apesi pe buton, are un comportament diferit - daca apas brusc pana la capatul cursei da sa porneasca si intra imediat protectia, la fel ca in cazul flexului; Daca apas progresiv, porneste si continua sa functioneze chiar si cand ajung la turatia maxima. Nu am incercat sa dau gauri cu ea, probabil in momentul in care da de "greu" va declansa protectia mai devreme;
Aspirator 750W - acelasi comportament ca in cazul flexului.
In incheiere sunt de acord cu cei care vor spune ca nu are sens sa fortezi invertorul cu consumatori mai mari decat puterea sa nominala, in cazul acesta 500W, dar de dragul testarii am incercat sa vad cum reactioneaza :)  Surpriza a fost ca poti face cate ceva cu acest invertor (daca nu fortezi nota) chiar si cu o bormasina pana in 750W, nu insa si cu un flex de 600W, probabil pentru ca flexul desi are putere mai mica trage mai mult curent la pornire.

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate