Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Problema Blu-ray Samsung HT-J4500

Asus Strix Tactic Pro - A aparut ...

Grefa - fruct. Singular

Metoda pentru a schimba tastele i...
 Ce spune Ghimetria si Kabbala des...

O parte din ce o sa fac !

Atentat terorist in Finlanda

What Happened to Monday? (2017)
 Casa de marcat autonoma - self ch...

Va fi Romania afectata ECONOMIC d...

Recomandare bicicleta toate tipur...

Masina lovita / numere rosii
 Echivalent studii romanesti in uk

Asuprirea din Coreea de Nord - de...

tastatura a innebunit, ajutor

Relocarea in Romania a 1942 de mi...
 
Forumul Softpedia folosește "cookies" pentru a oferi utilizatorilor o experiență completă. Vezi detalii sau închide mesaj (x)

Placa de baza pentru FX-8370

  • Please log in to reply
14 replies to this topic

#1
cornel465

cornel465

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 67
  • Înscris: 25.10.2013
  • ID membru: 830,767
Am un procesor FX-8370 si este montat pe o placa de baza ASRock 970 Pro3 R2.0.
Sistemul functioneaza jalnic. Primesc in mod alternariv: restart, ecranul albastru si blocare ecran.
Va rog sa imi recomandati o placa de baza potrivita pentru un FX-8370.
Probabil voi ajunge sa o cumpar de pe OLX asa ca, cu cat mai multe variante, cu atat mai bine.
Multumesc!

Edited by cornel465, 11 August 2017 - 21:54.


#2
xxvirusxx

xxvirusxx

    Retired

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,676
  • Înscris: 11.11.2005
  • ID membru: 53,238
Cum ai ajuns la concluzia ca este placa de baza?

#3
xeleron

xeleron

    Suflet de campion...

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 19,304
  • Înscris: 01.01.2008
  • ID membru: 267,014
  • Locație: Aiud
Cum ai ajuns la concluzia ca placa de baza este defecta?

#4
Tehnicianul1970

Tehnicianul1970

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,625
  • Înscris: 09.11.2014
  • ID membru: 886,173
  • Locație: Ploiesti
Initiator,te rog sa faci un test al memoriilor RAM cu Memtest.Probabil nu este placa de baza vinovata.

#5
cornel465

cornel465

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 67
  • Înscris: 25.10.2013
  • ID membru: 830,767

 xxvirusxx, on 11 august 2017 - 22:04, said:

Cum ai ajuns la concluzia ca este placa de baza?

Nu stiu sigur ca placa este vinovata dar placa de baza este singura care a mai ramas din sistemul vechi si am zis sa o schimb si pe asta.
Totusi, sistemul s-a mai stabilizat dupa ce am dezactivat o serie de optiuni din bios.( ex: Cool ‘n’ Quiet, ceva cu C6 etc.)
Sistemul are racire cu lichid, 6 ventilatoare, placa video noua GTX 1060 si restul componentelor par a fi ok.
Am mai citit si pe net ca placa asta ar fi cam slabuta pentru un 8370.
Un alt motiv este ca radiatorul de pe placa se incinge foarte tare. Senzorul imi spune ca are 30 de grade si cand pun mana pe el, ma ard.

 Tehnicianul1970, on 11 august 2017 - 22:22, said:

Initiator,te rog sa faci un test al memoriilor RAM cu Memtest.Probabil nu este placa de baza vinovata.

Am facut teste cu mai multe programe.
Cand testez procesorul, imi spune ca este ok.
Cand il testez impreuna cu RAM-ul, ma umplu de erori.
Totusi, memoriile functionau foarte bine pana sa pun noul procesor.
Presupun ca nu comunica bine din cauza placii.

#6
xxvirusxx

xxvirusxx

    Retired

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,676
  • Înscris: 11.11.2005
  • ID membru: 53,238
Mai bine spune si restul de componente....ce memorii, ce sursa..

#7
cornel465

cornel465

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 67
  • Înscris: 25.10.2013
  • ID membru: 830,767

 xxvirusxx, on 11 august 2017 - 22:51, said:

Mai bine spune si restul de componente....ce memorii, ce sursa..

PROCESOR

AMD FX-8370; SOCKET AM3+ ( Vishera 32nm Technology )

PLACA DE BAZA

ASRock 970 Pro3 R2.0

MEMORIE

2X HyperX Fury Black 4GB DDR3 1866 MHz ( hx318c10fb/4 )

HDD

1863GB Seagate ST2000DX001-1CM164 ATA Device (SATA);
111GB KINGSTON SV300S37A120G (SSD);
931GB TOSHIBA DT01ACA100 (SATA)

PLACA VIDEO

MSI NVIDIA GeForce GTX 1060 ARMOR 3G OCV1, 3GB GDDR5, 192bit

SURSA

Cooler Master GX Bronze, 550W

CARCASA

Nanoxia Deep Silence 1 Dark Black

#8
super8

super8

    Senior Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 3,600
  • Înscris: 14.04.2016
  • ID membru: 952,695
OK,@cornel465, am inteles ca ai:
ASRock 970 Pro3 R2.0
AMD FX-8370
2x 4GB DDR3-1866
un Hdd de 1TB, al doilea Hdd de 2TB + un SSD de 120GB
nVidia GTX 1060
sursa Cooler Master GX Bronze, 550W
si o carcasa Nanoxia Deep Silence 1 Dark Black
asa trebuia sa scri lista !

Insa ce nu stim e:
care e problema ta ? ca primesti Blue Screen si alteori se blocheaza PC-ul ?
Poate ca nu ai instalat toate driverele placii de baza;
sau poate ai probleme cu temperatura la procesor;
ori unele drivere sunt cu buguri !

#9
dumyro

dumyro

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 536
  • Înscris: 25.02.2007
  • ID membru: 147,605
  • Locație: Bucuresti, Sector 4
Personal consider ca este sursa prea mica pentru ceea ce ai tu acolo. Daca ai posibilitatea imprumuta de la un prieten o sursa mai puternica pentru 3-4 zile.
Poate fi si de la placa de baza. Eu am cumparat sistemulmeu cu modelul tau de placa de baza si aveam probleme cu un FX8350(TDP 125W ca si procesorul tau). Pana la urma am returnat placa de baza la emag si am luat o placa ASUS M5A99X EVO R2.0  https://www.asus.com...specifications/
Inainte sa schimbi placa de baza incearca sa faci update la ultimul BIOS,eu am luat sistemul acum 4 ani(in decembrie face 4 ani).Poate atunci era o problema de la BIOS ,modelul fiind destul de nou. Daca tot face figuri inseamna ca placa de baza nu suporta consumul mare al acestul procesor.

Ps. umbla in BIOS la multiplicator si pune 16-17 de ex. Daca functioneaza ok inseamna ca este de la alimentare,deci sursa sau placa de baza

Edited by dumyro, 12 August 2017 - 02:03.


#10
Pradator

Pradator

    Junior

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 24
  • Înscris: 08.08.2017
  • ID membru: 994,262

 cornel465, on 11 august 2017 - 22:25, said:

Am mai citit si pe net ca placa asta ar fi cam slabuta pentru un 8370.
Studii amanuntite ale Institutul de Pareologie au confirmat acest aspect.
Placa nu este potrivita pentru overclocking, dar suporta orice procesor pana in 140W.


 cornel465, on 11 august 2017 - 22:25, said:

Un alt motiv este ca radiatorul de pe placa se incinge foarte tare. Senzorul imi spune ca are 30 de grade si cand pun mana pe el, ma ard.
Senzorul placii nu masoara temperatura Northbridge (pe el ai radiatorul). Placile de baza cu chipset 970 sunt excelente pentru preparat omlete, iar pe cele cu 990 se poate prepara chiar pizza.
Din fericire, temperatura limita a acestui chipset e undeva in jurul lui 100 grade.

 cornel465, on 11 august 2017 - 22:25, said:

Nu stiu sigur ca placa este vinovata dar placa de baza este singura care a mai ramas din sistemul vechi si am zis sa o schimb si pe asta.
Totusi, sistemul s-a mai stabilizat dupa ce am dezactivat o serie de optiuni din bios.( ex: Cool ‘n’ Quiet, ceva cu C6 etc.)
Sistemul are racire cu lichid, 6 ventilatoare, placa video noua GTX 1060 si restul componentelor par a fi ok.
Am mai citit si pe net ca placa asta ar fi cam slabuta pentru un 8370.
Un alt motiv este ca radiatorul de pe placa se incinge foarte tare. Senzorul imi spune ca are 30 de grade si cand pun mana pe el, ma ard.



Am facut teste cu mai multe programe.
Cand testez procesorul, imi spune ca este ok.
Cand il testez impreuna cu RAM-ul, ma umplu de erori.
Totusi, memoriile functionau foarte bine pana sa pun noul procesor.
Presupun ca nu comunica bine din cauza placii.
Nu ai la indemana un procesor mai vechi? Poti testa cu el si daca ai aceleasi probleme probabil ca placa sau una din memorii sa fie vinovatul.
Controllerul de memorie este integrat in procesor si comunicarea RAM-CPU se face direct.
De asemenea, te sfatuiesc sa incarci Load BIOS Default si vezi cum se comporta sistemul cu setarile default. E suficienta o singura setare aiurea in BIOS (in special la memorii) pentru a te urca pe pereti din cauza problemelor generate de aceasta.

Edited by Pradator, 12 August 2017 - 04:51.


#11
cornel465

cornel465

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 67
  • Înscris: 25.10.2013
  • ID membru: 830,767

 dumyro, on 12 august 2017 - 01:58, said:

Personal consider ca este sursa prea mica pentru ceea ce ai tu acolo.

Am facut calculul si sistemul consuma 377 W iar sursa mea are 550 W.
As zice ca este ok.

#12
cornel465

cornel465

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 67
  • Înscris: 25.10.2013
  • ID membru: 830,767

 Pradator, on 12 august 2017 - 04:50, said:


Nu ai la indemana un procesor mai vechi?

Am un fx 6100 care a functionat foarte bine pe placa asta timp de un an.
Procesorul mai puternic nu merge.

Am gasit o placa Asus Sabertooth 990FX R2.0
O voi cumpara pe aceasta si voi vedea pe urma daca mai am probleme.
Multumesc pentru sugestii!

#13
ro_explorer

ro_explorer

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,457
  • Înscris: 15.12.2009
  • ID membru: 540,350

 super8, on 11 august 2017 - 23:36, said:

[...]
asa trebuia sa scrii lista !
Sigur ca da, ca ce a scris el acolo nu se intelege sau cum? Ai facut tu reguli de scris lista de componente?
Cred ca e mai important sa pui numarul corect de "i" in exprimare (caci nu e prima oara cand scrii incorect) decat sa te conformezi unort reguli inexistente de listat.

On-Topic:
@cornel465, fa un reset la bios sa intre cu valorile implicite. Tu acolo ai probleme ori de voltaj ori de frecventa (daca soui ca sistemul identic cu alt procesor a functionat bine in trecut). Voltajul este controlabil intr-o anumita masura de pe placa de baza, din bios (prin diverse setari) dar depinde mult si de calitatea sursei (dar ai o sursa brand certificata deci nu vred ca fie problema de calityate, cel mul de subdimensionare). Frecventele se controleaza strict din bios deci un reset la bios s-ar putea sa iti aduca sistemul intr-o stare stabila iar, daca nu sunt alte cauze externe. Nu cred ca placa de baza e defecta asa, din senin.

 cornel465, on 12 august 2017 - 08:38, said:

Am facut calculul si sistemul consuma 377 W iar sursa mea are 550 W.
As zice ca este ok.
Banuiesc ca ai luat in calcul consumul mediu al componentelor si nu varfurile ocazionale de putere.
Placa ta video poate trage si 140W din sistem ca varf de putere: http://www.tomshardw...cal,4679-6.html

Poate ca ar merita sa incerci si o sursa mai puternica un pic sa vezi daca scapi de probleme. Macar incearca sa te joci cu railurile de 12V (presupunand ca are 2, nu am cautat, ca sa pui un rail pe CPU si altul pe GPU).

Edited by ro_explorer, 12 August 2017 - 11:55.


#14
dumyro

dumyro

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 536
  • Înscris: 25.02.2007
  • ID membru: 147,605
  • Locație: Bucuresti, Sector 4

 cornel465, on 12 august 2017 - 08:38, said:


Am facut calculul si sistemul consuma 377 W iar sursa mea are 550 W.
As zice ca este ok.
procesorul ala ajunge in spike si la 170W iar placa video in spike la 150W ...........daca tu zici ca e bine...e bine Posted Image

#15
Pradator

Pradator

    Junior

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 24
  • Înscris: 08.08.2017
  • ID membru: 994,262
Doar daca este defecta ii poate genera probleme. Wattaj-ul ei este arhisuficient..

Anunturi


0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users