Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Unde gasesc emoticoanele de pe mo...

Educatie sexuala pentru copii

Laptop 800 Euro (Browsing/Program...

Caut un mouse bun de gaming
 dansuri monderne in Alba Iulia...

Card SD - Nelamurire

Eroare instalare windows

Folclorul carei regiuni romanesti...
 Voi cum va administrați cont...

Estetica dopurilor :-)

Amsterdam Music Festival 2017

Monitor Freesync , se vede pe Hdm...
 [UNDE] debitare piese lemn

Cati km face o masina pe an ? (pa...

De ce nu inregistreaza Romania pu...

One or more network are missing
 
Forumul Softpedia folosește "cookies" pentru a oferi utilizatorilor o experiență completă. Vezi detalii sau închide mesaj (x)

Program care pune un video pe desktop

* * * * * 2 votes
  • Please log in to reply
29 replies to this topic

#1
bionix

bionix

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 27
  • Înscris: 19.12.2006
  • ID membru: 117,351
Salutari!
Am facut un program care pune un video ca wallpaper animat, direct pe desktop.

Link: http://www.bionixwal...aper/index.html
Screenshot

Comentarii?
Imagine publicată

Edited by bionix, 11 August 2017 - 18:42.


#2
ASCENDED

ASCENDED

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,746
  • Înscris: 02.07.2010
  • ID membru: 604,519
Bună treabă!

Acum fă unul cu un ceas mare și verde pe fond negru.Să existe și posibilitatea de a mări sau micșora ceasul.
Dar ceasul să meargă corect.
Astfel încât,atunci când nu e nici o fereastră deschisă,să se vadă doar ceasul.

#3
shogun1

shogun1

    Cranky old n00b ☯

  • Grup: Moderators
  • Posts: 5,381
  • Înscris: 31.01.2009
  • ID membru: 414,359
  • Locație: $HOME
Felicitări. Și VLC face asta. ShantzXWinWrap face mult mai multe, dar pe Linux...  https://shantanugoel...hantz-xwinwrap/
Are opțiune de-a alege cu sau fără sonor? Redă un fișier în buclă sau știe și de playlist? Poți selecta și altă dimensiune/ formă a ferestrei de redare?

Edited by shogun1, 11 August 2017 - 19:17.


#4
Master_Yoda

Master_Yoda

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 710
  • Înscris: 27.08.2014
  • ID membru: 876,869
  • Locație: in a galaxy far, far away
Am cumparat de curand Wallpaper Engine http://store.steampo...llpaper_Engine/ Stie cam tot ce zice @shogun1



#5
bionix

bionix

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 27
  • Înscris: 19.12.2006
  • ID membru: 117,351

Vizualizare mesajMaster_Yoda, pe 11 august 2017 - 20:37, a scris:

Am cumparat de curand
Cumparat sau piratat? Imagine publicată
WallpaperEngine e destul de intrusiv (sunet, necesita Steam + money, ocupa pana la 30% CPU si GPU) si o multime de RAM! Al meu e free si ocupa <0.1% CPU, si RAM cat vrea userul sa-i dea Imagine publicată
Oricum, cum e postul tau relevant la discutia noastra?

Vizualizare mesajshogun1, pe 11 august 2017 - 19:17, a scris:

Are opțiune de-a alege cu sau fără sonor? Redă un fișier în buclă sau știe și de playlist? Poți selecta și altă dimensiune/ formă a ferestrei de redare?
Mersi pt feedback Shogunule.

1. FARA sonor! Cred ca e un pic cam mult sa pui o bucla audio sa se tot repeta toata ziua. O imagine nu te incurca, o vezi DOAR daca ai toate firestrele minimizate, dar o bucla audio.... o auzi mereu.

2. Deocamdata animeaza un fisier din playlist, ales de user, dar nu avanseaza automat. Asta o sa fie sigur in 'next version'. Usor de facut.
Insa acum ma concentrez pe resurse. Incerc sa il fac sa consume cat mai aproape de 0% CPU si sub 20MB RAM.

3. Da. Poti sa dai zoom (0% - 500%) pe tot filmul.

Edited by bionix, 12 August 2017 - 22:53.


#6
shogun1

shogun1

    Cranky old n00b ☯

  • Grup: Moderators
  • Posts: 5,381
  • Înscris: 31.01.2009
  • ID membru: 414,359
  • Locație: $HOME
1- Fără discuție, o singură melodie în buclă infinită e nebunie, te scoate din minți! E o opțiune utilă pentru un playlist. Volumul oricum se poate modifica.
2- Bine gândit, resursele sunt importante.

Te poți inspira dacă dorești din aplicația aia de Linux, are variantă CLI și GUI. Am scris ceva despre ea: http://stressat.blog...tz-xwiwrap.html

Attached Files



#7
geo123

geo123

    Power User

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,498
  • Înscris: 10.05.2006
  • ID membru: 77,096
  • Locație: Everywhere
O aplicatie care sa ruleze pe fundal un Video la rezolutia de 1920x1080 @60FPS cu calitate foarte buna nu are cu sa consume resurse putine!
Sunt forte multi utilizatori care lucreaza in mod multimonitor si/sau cu monitoare cu rezolutii pana la UHD. Iti dai seama cam ce resurse se consuma in acest caz?

#8
stlk

stlk

    Spartan Officer

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,219
  • Înscris: 15.07.2008
  • ID membru: 348,568
  • Locație: Elysium City (Eridanus II)

Vizualizare mesajbionix, pe 11 august 2017 - 18:41, a scris:

Salutari!
Am facut un program care pune un video ca wallpaper animat, direct pe desktop.

Link: http..
Screenshot

Comentarii?
Imagine publicată
Vezi ca pe VT nu-l mai ai cu 1/61 ci "Detection ratio: 9 / 64"
nu prea mai suna a false-positive !

Edited by stlk, 13 August 2017 - 20:29.


#9
Mobrin_M

Mobrin_M

    Junior

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 6
  • Înscris: 16.07.2017
  • ID membru: 992,843
Nu a reușit Microsoft-ul să facă o aplicație de acest gen care să consume resurse puține (Dream Scene) și reușește un cvasinecunoscut a cărui singura altă realizare de până acum e un prăpădit de wallpaper changer.
Și pocnitoarea de aplicație pt Linux, mult lăudată mai sus (ShantzXWinWrap) consuma la fel de multe resurse ca și Dream Scene și nici măcar nu știa să redea corect un fișier video în buclă (la fiecare reluare a redării fișierului video se sesiza vizual o pauza de scurta durată, dar vizibilă, indiferent ce setări se încercau) Oricum acum și asta e un alt gunoi de mult abandonat, în marea ladă de gunoi a aplicațiilor Linux, și parțial nefuncțional pe noile DE-uri..

Edited by Mobrin_M, 13 August 2017 - 20:30.


#10
bionix

bionix

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 27
  • Înscris: 19.12.2006
  • ID membru: 117,351

Vizualizare mesajMobrin_M, pe 13 august 2017 - 20:30, a scris:

Nu a reușit Microsoft-ul
reușește un cvasinecunoscut
un prăpădit de wallpaper changer
Și pocnitoarea de aplicație pt Linux
mult lăudată mai sus
și nici măcar nu știa
și asta e un alt gunoi
în marea ladă de gunoi a aplicațiilor Linux

Mai fatuca, ai o gura mai murdara decat teava de esapament a unei mobre.
De unde atitudinea asta destructiva la asa multi romani?
Nu crezi ca ar trebui sa aplici tu la microsoft SI la Linux sa le faci tu aplicatia aceea? Vad ca esti realizat in IT.
Oricum, eu personal, cred ca forumul softpedia ar fi mai BUN daca contul tau (cu 4 posturi) nu ar exista deloc.
Tu ce zici?

Vizualizare mesajstlk, pe 13 august 2017 - 20:29, a scris:

Vezi ca pe VT nu-l mai ai cu 1/61 ci "Detection ratio: 9 / 64"
Mersi pt update.
Eu am scanat aplicatia in sine, nu Setup-ul. si mi-a dat 1/61

Vizualizare mesajstlk, pe 13 august 2017 - 20:29, a scris:

nu prea mai suna a false-positive !
Setup-ul e facut cu WinRAR. Deci TOTI cei 9 asa zisi antivirusi practic zic ca WinRar e VIRUS (Ha). Tu ce zici? (wink)

Update:
Uite aici linkul catre aplicatia despachetata (fara WinRar):
https://virustotal.c...1e13f/detection
e 0/65

Update 2:
Sweet Jesus!
Am scant index.exe (e livrat in pachet) si mi-a dat 3/65. Aplicatia asta nu face decat sa porneasca Explorerul. Are fix 2 linii de cod! Si e detectata 3/65. WTF? Msi bine o inlocuiesc cu un script (.cmd). Doar nu o sa il detecteze si pe el ca virus.

Asta ca sa vedeti si voi cat de reliable sunt antivirusii din ziua de azi!!!!!!!!!!!!

Update 3:
Yep... Uite aici un scan pt un setup (facut cu WinRar) care e gol (contine doar un txt, total 340KB).
8/53 antivirusi zic ca WinRar e virus. Nice.. VERY NICE!
https://virustotal.c...a17b4/detection

Oricum stlk, mersi mult ca ai semnalizat asta. Trebuie sa vad ce pot sa schimb sa ii fac pe cei 9 antivirusi sa taca din gura.....
La naiba... pana de curand nu imi facea asta pt WinRar.

Edited by bionix, 14 August 2017 - 09:45.


#11
bionix

bionix

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 27
  • Înscris: 19.12.2006
  • ID membru: 117,351
Update 4:
Si mai multe stiri proaste (de fapt, de-a dreptul dezastru Imagine publicată ) despre cat de "destepti" sunt antivirusii din ziua de azi:
The false positive disaster: Anti-Virus vs WinRAR & Co
https://www.virusbul...-winrar-amp-co/
Sa tot vrei sa fi pe Linux in ziua de azi pt ca ei au mai putine dureri de cap...

#12
bionix

bionix

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 27
  • Înscris: 19.12.2006
  • ID membru: 117,351

Vizualizare mesajstlk, pe 13 august 2017 - 20:29, a scris:

Vezi ca pe VT nu-l mai ai cu 1/61 ci "Detection ratio: 9 / 64"
nu prea mai suna a false-positive !
Gata, am reparat problema cu false positive.
Teoretic trebuia sa ii contactez pe producatori sa le zic sa puna programul in "white list" dar erau prea multi de contactat. Si antivirusii astia sunt destul de puerili. Foarte usor ii pacalesti.

Rezolvata si pt Setup si pt aplicatia in sine:
https://virustotal.c...af703/detection

Inca odata mersi mult pt ca ai semnalat problema.

#13
bionix

bionix

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 27
  • Înscris: 19.12.2006
  • ID membru: 117,351

Vizualizare mesajgeo123, pe 13 august 2017 - 16:37, a scris:

O aplicatie care sa ruleze pe fundal un Video la rezolutia de 1920x1080 @60FPS cu calitate foarte buna nu are cu sa consume resurse putine!
Ba are... daca pre-decodezi cadrele in loc sa faci decodingul in timp real. Exact ce face programul meu :)

#14
dani.user

dani.user

    Guru Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,283
  • Înscris: 24.02.2007
  • ID membru: 146,987
Predecodare nu consuma si ea timp + memorie pentru a pastra rezultatele? Nu vad cu ce ar ajuta, sau poate n-am inteles bine ce faci mai exact.

#15
geo123

geo123

    Power User

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,498
  • Înscris: 10.05.2006
  • ID membru: 77,096
  • Locație: Everywhere
In primul rand cadrele decodate trebuie stocate in RAM.
Ai idee cat ocupa un singur cadru 1920x1080 @ 8biti/channel uncompress?
Ai asa 8x3×1920×1080 care face cam 50Mb.
Asta este sinonim cu 6,2MB per cadru.
La 60 cadre/secunda ai 372MB pentru 1 secunda animatie.
Deci pentu o animatie scurta de doar 10s care merge in loop sunt necesari aproape 4GB de RAM.Asa ca despre ce vorbim?
Ca sa scrii si sa acceszi informatia de pe hdd/ssd ai pus in cur sistemul la o rata de citire de 372MB/s.
Nici nu vreau sa-mi imaginez ce se intampla la rezolutii si lungimi mai mari.
Vrei nu vrei tot decodarea on the fly este singura solutie.


#16
bionix

bionix

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 27
  • Înscris: 19.12.2006
  • ID membru: 117,351

Vizualizare mesajgeo123, pe 17 august 2017 - 07:13, a scris:

In primul rand cadrele decodate trebuie stocate in RAM.
Nici in RAM nu merge pt ca ar ocupa prea mult RAM.
DAR am rezolvat-o. Decodez cadrele in timp real. Procesorul e in continuare la 0% pt un film la 640x480 @30FPS.
Creste substantial daca activezi extra-procesarile (zoom). Trebuie sa gasesc o functie care face zoom mai rapid si ocupa mai putin CPU!

Mersi pt sugestie Imagine publicată


Imagine publicatăhttp://www.bionixwal.../screenshot.png
Imagine publicată(ceva nu merge cu forumul asta. nu pot sa inserez imagini)

Edited by bionix, 30 August 2017 - 17:32.


#17
bionix

bionix

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 27
  • Înscris: 19.12.2006
  • ID membru: 117,351
screenshot.png
Upload Skipped (Error IO)

Edited by bionix, 30 August 2017 - 18:11.


#18
red46

red46

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,939
  • Înscris: 06.03.2016
  • ID membru: 947,982
  • Locație: Galați, România

Vizualizare mesajbionix, pe 30 august 2017 - 17:27, a scris:

Nici in RAM nu merge pt ca ar ocupa prea mult RAM.
DAR am rezolvat-o. Decodez cadrele in timp real. Procesorul e in continuare la 0% pt un film la 640x480 @30FPS.
Creste substantial daca activezi extra-procesarile (zoom). Trebuie sa gasesc o functie care face zoom mai rapid si ocupa mai putin CPU!

Mersi pt sugestie Imagine publicată


Imagine publicatăhttp://www.bionixwal.../screenshot.png
Imagine publicată(ceva nu merge cu forumul asta. nu pot sa inserez imagini)

Vizualizare mesajbionix, pe 16 august 2017 - 09:14, a scris:

Ba are... daca pre-decodezi cadrele in loc sa faci decodingul in timp real. Exact ce face programul meu Imagine publicată

Ceva nu se leagă..

Edited by red46, 30 August 2017 - 19:03.


Anunturi


0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users