Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Presbiopia - la 43 ani ?

Termen transcriere autovehicul

Cazare Timisoara pe 4-5 zile

Primele zile ale internetului per...
 Ditra 25

Casti USB-C ptr A-54

Aplicatie medicala / asistent med...

De ce vor atația politicieni...
 ERR_ADDRESS_UNREACHABLE

Legea 18/1968 Se mai aplica?

Digi conectare 2 routere prin fir

Succesiune notar versus instanta ...
 Montaj aer conditionat in balcon ...

Cont curent mulți valuta far...

Sugestii plan casa

Experiente cu firme care cumpara ...
 

Liviu Alexa, NCN: Vom merge la C.N.A. să cerem licență națională pentru un post de știri. Răzvan Dumitrescu, moderatorul principal

- - - - -
  • Please log in to reply
109 replies to this topic

#1
KLM2009

KLM2009

    The Punish3r

  • Grup: Moderators
  • Posts: 25,827
  • Înscris: 07.07.2009

Liviu Alexa, NCN: Vom merge la C.N.A. să cerem licență națională pentru un post de știri. Răzvan Dumitrescu, moderatorul principal


Attached File  razvan-dumitrescu_tb730.jpg   59.96K   29 downloads

“Vom merge la C.N.A. să cerem licență națională pentru postul de știri”, spune Liviu Alexa, care deține postul NCN Cluj Napoca.

El a declarat că actele vor fi depuse până pe 21 august urmând ca, dacă forul audiovizual le acordă licența, NCN să devină televiziune de știri națională spre sfârșitul anului, în luna noiembrie.

“Televiziunea va fi dezvoltată pe modelul editorial al Euronews”, spune Liviu Alexa.

"Modelul Euronews este foarte interesant şi pragmatic: există un buletin de ştiri în fiecare oră sau la jumătate de oră în funcţie de ştirile zilei. Ora continuă cu mini-emisiuni cu durate cuprinse între 5 şi 7 minute, de la medicină, ştiinţă, economie, politică, analiză, burse, cultură urbană, cinema, anchetă şi până la sport şi evenimente.

Euronews nu foloseşte speakeri pentru ştiri. Şi intră în live numai când există cu adevărat breaking news. Noi vom adapta formatul nostru folosindu-ne de ancora noastră, Răzvan Dumitrescu, pentru un format de 2 ore de talk-show de seară ce îşi propune să mestece subiectele zilei cu perspective ale liderilor din cele 10 oraşe acoperite de noi."


Postul NCN Cluj Napoca operează în prezent la nivel local, pe licența fostei stații Someș TV, pe care Liviu Alexa a preluat-o acum un an, după cum Paginademedia.ro a scris AICI: https://www.paginade...sa-fac-mai-bine
În luna martie, la NCN Cluj s-a transferat Răzvan Dumitrescu, după cum Paginademedia.ro a scris AICI: https://www.paginade...-local-din-cluj

De ce nu rămân pe regional?

Liviu Alexa:

"Nu există un interes al consumatorului român de TV pentru știri regionale. Au mai fost proiecte și au eșuat. Nu suntem Germania sau Franța. Ouest France, cotidian regional, are tiraje de milioane de exemplare, mai mari că multe ziare naționale franceze. La noi nu a prins acest concept."
Liviu Alexa, despre transformarea NCN TV din post local în stație națională de știri:

Finanțare:

"Cu postul NCN CLuj am reușit în 6 luni să acoperim în proporție de 90 la sută costurile postului cu reclamă curată, fără implicații politice. Probabil că luna viitoare o să atingem pragul de break-even. Dăm salarii peste media din București, nu avem întârzieri la plata lor, suntem cu impozitele și taxele la zi.
În fiecare dintre cele 10 oraşe, am căutat agenţi economici puternici cărora le-am explicat ce vrem să facem şi cât de importantă e susţinerea lor, ca să putem rămâne independenţi. Le-am prezentat proiecte editoriale potrivit intereselor lor comerciale, pe care să le susţină financiar prin sponsorizare şi reclamă."
La Euronews, în afară de ştiri, toate emisiunile sunt sponsorizate de firme."

Acoperire editorială:

"Nu ignorăm Bucureştiul, vom avea reporteri că şi orice altă televiziune. Dar de aia am zis că NCN va fi “televiziunea naţională a clujenilor” (sloganul e al nostru, dar ideea îi aparţine lui Sabin Gherman), fiindcă vreau să construiesc o alternativă media la presă de Bucureşti. Clujul a crescut mare, e capitală Ardealului, şi al doilea oraş din România că economie.

Avem resursele logistice să funcţionăm şi să emitem perfect de la Cluj. Nu vom promova la postul nou de ştiri idei de regionalizare, de despărţire a Transilvaniei de România, nu susţin aceste idei."

Format editorial:

"Modelul de jurnalism de la care vom pleca se numeşte Euronews. Editorial, Euronews exprimă sobrietate. Formatul nu există în România, deci aducem o noutate. Îl voi adapta cu câteva inovaţii, nu îl vom copia unu la unu acest format, ci ne vom lasă amprenta noastră pe proiect, căutând, prin cele 10 oraşe cu cel mai mare nivel de trăi în care ne vom deschide redacţii, să săpăm după subiecte reale, pe care presă naţională le ignoră de peste 15 ani în mod sistematic."

"Modelul Euronews este foarte interesant şi pragmatic: există un buletin de ştiri în fiecare oră sau la jumătate de oră în funcţie de ştirile zilei. Ora continuă cu mini-emisiuni cu durate cuprinse între 5 şi 7 minute, de la medicină, ştiinţă, economie, politică, analiză, burse, cultură urbană, cinema, anchetă şi până la sport şi evenimente."

"Euronews nu foloseşte speakeri pentru ştiri. Şi intră în live numai când există cu adevărat breaking news. Noi vom adapta formatul nostru folosindu-ne de ancora noastră, Răzvan Dumitrescu, pentru un format de 2 ore de talk-show de seară ce îşi propune să mestece subiectele zilei cu perspective ale liderilor din cele 10 oraşe acoperite de noi, mai mult, să urce spre naţional din local ceea ce presă din Bucureşti refuză pe motiv că "Udrea sau Dragnea fac mai multă audienţă".

"În cele 10 oraşe acoperite de noi (Braşov, Sibiu, Oradea, Timişoara, Constanţa, Ploieşti, Bucureşti, Târgu-Mureş, Craiova, Iaşi), vom caută să ne comportăm că şi o staţie locală: nu ne vom rezumă doar la relatarea celor mai importante ştiri, ci vom colora emisiunile din grilă cu perspectivele oamenilor importanţi din aceste oraşe, oameni care nu ajung niciodată pe sticlă marilor televiziuni." Cele zece redacţii vor fi amenajate şi că mini-studiouri unde invitaţii serii vor putea intră în direct cu studioul mare din Cluj.
30 de emisiuni pe zi acoperind domenii de interes, ştirile cele mai importante din ţară oră de oră, “Subiectul Zilei cu Răzvan Dumitrescu” la ceas de seară.

În acest moment, există 5 televiziuni de ştiri. B1 nu reuşeşte să sară un anumit prag de rating, Digi 24 e în pragul desfiinţării. Realitatea TV are problemele vechi cu insolvenţă şi datoriile, face audienţe sub Duck TV, canal de desene animate. Dacă nu ar fi clujeanul Rareş Bogdan să îi ridice seară de seară, cei de la Realitatea ar fi şi mai jos. România TV are un format pe care eu, personal, îl detest, un soi de clickbait audio-vizual, care evita jurnalismul. Antena 3 e singurul post de ştiri cu taxele la zi şi fără probleme financiare. Deci e loc destul, după părerea mea.

Televiziunile de ştiri din România sunt concentrate mult prea mult pe Bucureşti. Şezătorile transmise live ne sunt prezentate sub formă de “dezbateri”, jurnalism însă mai puţin. O să oferim o alternativă serioasă la aceste şezători.

Subiecte:

"Geme ţara de subiecte de anchetă, de cazuri flagrante de corupţie, sunt oameni incredibili în domenii variate ce fac o treaba bună pentru România. Mai nimic din ce se întâmplă în ţară, în afară de crime şi accidente, nu ajunge pe televizorul românului."

Noi, la Cluj, facem anchete şi dezvăluiri cu mult peste ce face presa naţională. Dar suntem locali. Cazul Pomohaci e un bun exemplu. Eu am făcut dezvăluirea şi am publicat înregistrarea, tot eu am continuat subiectul cu investigaţia care a arătat că are apartamente de milioane de euro, că e un preot putred de bogat care ia bani de la săraci. Ce am făcut cu cazul Pomohaci, luând subiectul din local şi ducându-l pe naţional, vom face constant la NCN. Şi vom face audienţă.

Ştiţi câte subiecte cu impact potenţial similar zac în România? Sute! Presă locală e slăbită financiar, condusă de otrepe politice sau de patroni ce s-ar vinde pentru un barter. La Zalău, şeful poliţiei municipiului este acuzat de hărţuire sexuală la adresa a 3 angajate MAI. Nimic nu a apărut în presă locală, jurnaliştilor li s-a interzis de către patroni să scrie.

Ce se întâmplă cu postul din Cluj?

"Va funcţiona în continuare că televiziune locală. S-a integrat prea bine în comunitate că să îl distrugem, Clujul are nevoie de NCN local fiindcă e singura televiziune locală rămasă în viaţă. Dar postul local va contribui alături de celelalte 10 oraşe la consolidarea postului naţional de ştiri."

Sursa: https://www.paginade...torul-principal

Edited by megafanro, 11 August 2017 - 13:52.


#2
ronuquet

ronuquet

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,216
  • Înscris: 22.02.2017
Dupa eStrada, Look-uri, Neptun si alte gunoaie, altii vor sa devina televiziune nationala si sa difuzeze fix un rahat.

#3
Yukoto

Yukoto

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,248
  • Înscris: 11.09.2012
Orice post nou de stiri este binevenit.

#4
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,284
  • Înscris: 08.10.2015
Transilvania L!VE reloaded?

#5
KLM2009

KLM2009

    The Punish3r

  • Grup: Moderators
  • Posts: 25,827
  • Înscris: 07.07.2009

View Postronuquet, on 11 august 2017 - 13:08, said:

Dupa eStrada, Look-uri, Neptun si alte gunoaie, altii vor sa devina televiziune nationala si sa difuzeze fix un rahat.
Păi de unde știi că o să fie și acest canal un rahat?

Edited by Kalman2007, 11 August 2017 - 13:12.


#6
fansat

fansat

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 27,249
  • Înscris: 31.08.2006

View Postronuquet, on 11 august 2017 - 13:08, said:

Dupa eStrada, Look-uri, Neptun si alte gunoaie, altii vor sa devina televiziune nationala si sa difuzeze fix un rahat.

Corect. In plus, nu cred ca am vazut pana in prezent un realizator tv mai anost si mai plat, decat Razvan Dumitrescu.

#7
samebo

samebo

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,434
  • Înscris: 08.05.2017
Toti cred ca dau lovitura daca intra pe national... abia fac audienta si bani local, din propaganda politica platita si cred ca national o sa fie altceva, o sa se uite lumea la ei si o sa atraga bugete de publicitate, nu doar sponsorizari politice si publice.
Cat despre Razvan Dumitrascu... om mai plicticos si fara de substanta nu exista. Sa il puna seara, dupa 22 sa adoarma pensionarii, poate uita TV-ul deschis si le fac audienta pana dimineata :D

#8
ronuquet

ronuquet

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,216
  • Înscris: 22.02.2017

View PostKalman2007, on 11 august 2017 - 13:12, said:

Păi de unde știi că o să fie și acest canal un rahat?

Pai sunt o gramada de posturi ce au trecut pe national si sunt vai de mama lor, nu mai stiu cablistii cum sa scape de ele. Zii tu un post care a trecut pe national si e ceva de capu lui.

View Postalfa_alfa, on 11 august 2017 - 13:12, said:

Transilvania L!VE reloaded?

Vezi ca stii Posted Image)

Edited by ronuquet, 11 August 2017 - 13:15.


#9
cataspo

cataspo

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,045
  • Înscris: 29.01.2017
E o bomba anuntul.Trebuie sa montez la loc antena colectiva.

#10
raduors

raduors

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,108
  • Înscris: 13.07.2008
liviu alexa asta e un fel Dan Diaconescu... santajist si marlan.

#11
Hunor_66

Hunor_66

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 29,530
  • Înscris: 22.08.2016
Numai ca reportajele sunt scump de realizat. Oameni, masini, deplasari, cazare, masa, cheltuieli...

Talk-show-ul este mult mai ieftin.

E de salutat o televiziune care vrea sa faca reportaje. Sa vedem cat o sa-i tina.

#12
GingisHan2015

GingisHan2015

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 22,349
  • Înscris: 23.02.2015
Sabin Gherman a dat ideea ? Sabin Gherman e un tampit .

Edited by GingisHan2015, 11 August 2017 - 13:53.


#13
fansat

fansat

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 27,249
  • Înscris: 31.08.2006

View Postcataspo, on 11 august 2017 - 13:20, said:

E o bomba anuntul.Trebuie sa montez la loc antena colectiva.

  Super asta !  Posted Image

#14
RODigitalum-megafanro

RODigitalum-megafanro

    *Pro-Digital*

  • Grup: Moderators
  • Posts: 21,752
  • Înscris: 07.04.2006

View Postcitat, on 11 august 2017 - 13:06, said:

În acest moment, există 5 televiziuni de ştiri. B1 nu reuşeşte să sară un anumit prag de rating, Digi 24 e în pragul desfiinţării.

Sursa: https://www.paginade...torul-principal
Va fi Digi One/Digi Sport 5. Posted Image Posted Image Posted Image Posted Image

Edited by megafanro, 11 August 2017 - 13:56.


#15
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,284
  • Înscris: 08.10.2015
L.O.L., pe bune? Mi-e greu a crede.

Edited by alfa_alfa, 11 August 2017 - 14:00.


#16
OriginalCopy

OriginalCopy

    I'm harmful, fear me please! :))

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 27,268
  • Înscris: 10.08.2006

View PostKalman2007, on 11 august 2017 - 13:06, said:

Antena 3 e singurul post de ştiri cu taxele la zi şi fără probleme financiare

Incredibil.

Deci Băsescu a dat lovitura când le făcea reclamă.


Trebuia să mă fi uitat mai mult la această Antena 3, nu doar în săptămâna în care mi-a zis să nu mă uit.

#17
ronuquet

ronuquet

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,216
  • Înscris: 22.02.2017

View Postmegafanro, on 11 august 2017 - 13:54, said:

Va fi Digi One/Digi Sport 5. Posted Image Posted Image Posted Image Posted Image

Pai daca-s prosti si au 9 posturi regionale, au Digi World/Life/Animal World fara reclame si nici nu le dau la altii... si mai dau si vina pe postul care chiar aduce venituri... Posted Image

Chiar daca esti prima firma de telecomunicatii din RO, asta nu inseamna ca te duce capu cum trebuie.

Daca vor bani, sa faca pachet extra, sa se extinda peste AKTA, sa inchida posturile regionale, sa faca ceva cu cele 3 de documentare.. nu sa dea vina pe Digi 24.

Edited by ronuquet, 11 August 2017 - 14:11.


#18
TVSoradea

TVSoradea

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 60
  • Înscris: 24.07.2015
Parca vad că la statia de la Oradea or sa fie invitați doar Mang și Bodog de la Psd

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate