Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Skoda Fabia 1.0 TSI (110 CP)- 19 ...

Mezina familiei, Merida BigNine

The Tattooist of Auschwitz (2024)

Se poate recupera numar de telefo...
 Upgrade de la MacBook Pro M1 cu 8...

Ce tip de monitor am nevoie pt of...

Resoftare camera supraveghere

Laptop Gaming
 Cu ce va aparati de cainii agresi...

Nu imi platiti coletul cu cardul ...

Exista vreun plan de terorizare p...

Schimbare adresa DNS IPv4 pe rout...
 Recomandare Barebone

Monede JO 2024

Suprasolicitare sistem electric

CIV auto import
 

Călătoria în timp în trecut

- - - - -
  • Please log in to reply
44 replies to this topic

#37
pepethefrog

pepethefrog

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 11
  • Înscris: 09.08.2017
Sa calatoresti accelerat in viitor sau sa te intorci in trecut e IMPOSIBIL conform legilor fizicii.
Ca sa te intorci in trecut, sunt unele ipoteze care presupun ca trebuie  sa alterezi intreg universul, adica tot spatiul-timp sa decurga invers, asa cum procedeaza Superman intr-un anume serial.  


Iti trebuie in primul rand un Device urias (adica masina timpului insasi) care sa fie  ceva mai mare decat Jupiter, apoi iti trebuie vreo 1000 de stele carora sa le extragi energia.  Si poate cu putin noroc, te-ai putea intoarce cu o secunda in trecut.
Si  inteligenta, cred ca necesita  de 1 milion de ori mai multa inteligenta la patrat decat media de inteligenta a tuturor savantilor de pe Pamant din ultimii 300 de ani ca sa poti proiecta o masina a timpului care sa se intoarca in trecut.
Dar exista ipoteze ca si dimensiunile temporale trecute, cat si dimensiunea temporala prezenta si dimensiunile temporale din viitor sunt la un loc, adica trecutul, prezentul si viitorul coexista si de aia am avea senzatii de tip Deja Vu sau Mandela Effect.
Pana una alta, fizic e imposibil sa calatoresti in trecut sau mai accelerat in viitor . Sa zicem mersi daca macar vom putea teleporta macar un atom  o secunda in trecut sau in viitor in viitorul indepartat.



Probabil ca nici civilizatiile de tip 3 sau 4 pe scara Kardashev  care s-au dezvoltat  pe alte planete si in alte galaxii  acum 10 miliarde de ani n-au reusit sa faca asa ceva pentru ca nu exista dovezi palpabile care sa demonstreze anomalii temporale, asta daca nu cumva s-au petrecut deja si vorbim de povestile din Biblie si legendele mitologice.

Edited by pepethefrog, 10 August 2017 - 10:57.


#38
high_energy

high_energy

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,366
  • Înscris: 18.05.2017
domne calatoria in viitor se poate face prin simpla manipulare a continuumului spatio temporal. de ce nu se poate face si invers? si n-ai nevoie de o gaura neagra ai nevoie de o alterare a spatiului local cat pentru un om. poate ca gaura neagra nu altereaza prin masa ei spatiul ci prin particulele pe care le creeaza acolo...poate ca produce un numai mare de bosoni higgs  care ei afecteaza spatiul. sau poate gravitoni. ei bine nu ne trebuie decat ca noi sa facem acelasi lucru la scara mica.

tragem concluzia e ca gravitatia asta uriasa apare cand particulele din supernova sunt  supra  inghesuite. perfect atunci similar se poate face cu un accelerator de particule.  se baga o energie se ciocnesc particule  si de acolo se creeaza o mica gaura neagra. care asta te duce in viitor sau in trecut depinde de forma pe care i-o dam.

#39
AMETHIST

AMETHIST

    Hardware Troll

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,518
  • Înscris: 11.11.2007
Nu am citit tot topicul, dar cea mai "realizabila" metoda de a calatori in viitor e criogenia.

#40
Engineer_xxl

Engineer_xxl

    Fara glie

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,348
  • Înscris: 14.04.2010
Calatorie propriu-zisa in timp nu exista... nici macar theoretic nu s-a putut demostra... Dar aici e un schepsis: "scurgerea" timpului poate fi manipulate, lucru ce este si demonstrat atat teoretic cat si practice. Sunt anumite elemente ce influenteaza scurgerea timpului dar asta este functie de pozitia subiectului, astfel, dupa cum se spunea pe aici, viteza de deplasare e un factor ce influenteaza scurgerea timpului intre 2 subiecti complet autonomi si cu referinte independente: daca A ramane pe pamant si B pleaca cu Enterprise cu viteza luminii la intoarcere va constata ca A e mai batran decat ar fi trebuit sa fie considered timpul petrectut pe nava... daca nu ma insel exista si formule care pot calcula care ar fi diferenta.
Un alt element ce influnteaza trecerea timpului e gravitatia, astfel pe Jupiter de exemplu am imbatrani mai incet comparat cu cineva de pe Terra... etc

#41
high_energy

high_energy

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,366
  • Înscris: 18.05.2017
Mai bine zis nu trece timpul mai repede ci tu incremenesti pe loc cum s-ar zice si astfel desi pentru tine trec minute, ore pentru cei de pe pamant trec zeci de ani.

Calatoria in trecut se zice ca s-ar putea realiza daca se descopera stringurile. Sunt singurele care ar putea rasuci spatiutimp de  asa natura incat sa formeze o gaura de vierme. De fapt s-ar putea realiza si cu un black hole daca descoperi regiuni in care exista vortexuri provocate de materie.

Sau eventual pe o stea aflata in atractia unei gauri negre  care distorsioneaza spatiul.

#42
maccip

maccip

    46 ani

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 33,263
  • Înscris: 06.01.2007
Noi nici nu stim ce tip de calatorie in trecut vrem.
Adica ma intorc cand eram copchil si ma gasesc pe mine sa-mi spun cum sa procedez cand o sa vina Alina la mine prima data?
Sau..
Ma intorc in pielea copchilului care eram, dar cu mintea de acum, stiu ca am venit din viitor si cunosc ce urmeaza sa se intample pana intervine haosul,, dupa care incep sa cunosc din ce in ce mai putine evenimente, dar traiesc si altele noi?
Sau..
Ma intorc in pielea copchilului care eram, dar fix cu mintea de atunci, habar n-am ca am picat din viitor?
Sau..
Ma intorc in pielea copchilului de atunci, cunosc viitorul, dar daca incerc sa schimb ceva ce ar dauna vietii mele in viitor, dispar automat pentru ca nu mai aveam de unde sa mai calatoresc?
Sau..
Ma intorc in vremea cand tata era copchil si il tin de vorba sa nu ma mai faca, eu dispar din cauza ca nu mai exist?
Sau..
Ma intorc in vremea cand tata era copchil, il las sa ma faca sa am si eu un prieten asemanator mie.
Sau..
Ma intorc in vremea cand tata era copchil, il las in pace sa ma faca si voi vedea prin ochii copilului, vom fi una si aceiasi constiinta?
Sau..
Ma intorc in trecut si mai gasesc inca 1milion de copii la fel ca mine intorsi toti din viitor, acelasi viitor? Ma duc la cativa de mine si le zic sa se intoarca naibii in locuri diferite, sa nu ne intoarcem unul peste altul, sau in momente nepotrivite, sa-mi sperii de exemplu prima iubita. Avea o parere foarte buna despre mine, nu cred ca agrea gangbangul.

#43
high_energy

high_energy

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,366
  • Înscris: 18.05.2017
Un paradox de asta se poate cerceta simplu intr-un accelerator mai special. In care o particula e pusa sa creeze un eveniment dupa care se creeaza o distorsiune spatiu timp suficienta incat sa trimiti inapoi particula in timp cu cateva zeci de secunde si vezi ce se intampla daca particula intervine chiar in evenimentul creat de ea.

#44
Infinitty

Infinitty

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,401
  • Înscris: 14.12.2008
Nu exista paradox deoarece te intorci doar tu nu tragi tot universul actual dupa tine.

Ar fi asa cum zici daca ai trage tot universul inapoi in trecut, lucru imposibil.

Prin urmare realitatea actuala ramane la locul ei, si doar tu vei calatorii în trecut asa cum esti astazi.

Pentru a intinerii e nevoie de viteze supraluminice.
Chiar si asa cu o viteza supraluminica ai intinerii in functie de acea viteza si de distanta parcursa.
O viteza supraluminica mica te-ar face iarasi copil daca  te-ai intoarce in paleolitic probabil sau si mai jos.

In plus chestia asta ar fi imposibila deoarece nava ta se va opri la momentul din trecut de unde a pornit accelerarea, deci nu poti sa mergi cu viteze tahionice decat cu cateva minute pana la momentul ce a declansat saltul, adica pana la apasarea pe buton.

View Posthigh_energy, on 30 august 2017 - 07:14, said:

Mai bine zis nu trece timpul mai repede ci tu incremenesti pe loc cum s-ar zice si astfel desi pentru tine trec minute, ore pentru cei de pe pamant trec zeci de ani.

Calatoria in trecut se zice ca s-ar putea realiza daca se descopera stringurile. Sunt singurele care ar putea rasuci spatiutimp de  asa natura incat sa formeze o gaura de vierme. De fapt s-ar putea realiza si cu un black hole daca descoperi regiuni in care exista vortexuri provocate de materie.

Sau eventual pe o stea aflata in atractia unei gauri negre  care distorsioneaza spatiul.

Astea sunt capcane cosmice pentru sinucigasii care considera incinerarea prea banala.

Universul nu permite gaurile de vierme, practic orice fenomen neintretinut energetic se evapora rapid, cat despre acumularile de materie si energie, acestea tind sa formeze pungi spatiale.

Eu sunt sceptic in ceea ce priveste găurile negre din motive cat se poate de logice.

Întrebare: -Cum asimileaza materie aceste corpuri din moment ce timpul se scurge foarte lent in apropierea lor?

Daca ne gandim ca singularitatea are timpul zero, inseamna ca nu ajunge niciodată sa se hraneasca.

Asadar am putea vedea găurile negre ca fiind obiecte statice.
Pe de alta parte un corp cu o alta curgere a timpului nu ar putea sa existe in universul nostru. Campurile sale inclusiv gravitatia sa ar parea foarte slaba sau chiar nula din moment ce timpul singularitatii tinde spre zero, adica gravitatia sa nu ar putea sa depaseasca singularitatea.

Eu cred ca gaurile negre sunt stele neutronice sau quarcice, nici vorba de singularitate et all, iar camuflajul lor vine din alt fenomen probabil putin cunoscut astazi, ecranare cu plasma, materie si energie intunecata, samd.

Edited by Infinitty, 07 September 2017 - 13:26.


#45
maccip

maccip

    46 ani

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 33,263
  • Înscris: 06.01.2007
Eu cred ca avem o problema de definitia a ce inseamna "sa te intorci in trecut"

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate