Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Service Auto Racemi IASI

PSLG

Ponturi, link-uri, ieftinataturi ...

Problema camera aplicatie
 Sambete si duminici platite norma...

Interviu angajare. Intrebari inco...

Alegere SSD - M.2

windows 10 x64 indexeaza mereu
 Tv Samsung seria MU 2017

Reclamatie autovehicul fara asigu...

Ford transit

Casa parter 95 mp construiti + te...
 Surubul carcasei de laptop se inv...

webcam Windows 10 pe asus transfo...

Intrebari telefone OnePlus

Petrecere cu 1 milion de invitati
 
Forumul Softpedia folosește "cookies" pentru a oferi utilizatorilor o experiență completă. Vezi detalii sau închide mesaj (x)

Probleme wireless

- - - - -
  • Please log in to reply
11 replies to this topic

#1
reti

reti

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 112
  • Înscris: 29.07.2007
  • ID membru: 207,694
Buna dimineata ,
De vreo cateva zile in sir pierd semnalul de la modemul UPC. Dar este doar la mac Book pro. restul echipamentelor merg bine.
Am bagat si un antivirus un karpeschi pe el dar degaba nu e nimic ..Efectiv cand mi-e lumea mai draga pac numai s eincarca pagina. dau sa redeschid wireluss si nu merge. Apo ma duc in system deshid network si inincerc si de acolo ,aceasi poveste ....evident ca cu ajutorul ...assitentului iara nu se intampla nimic...
Daca dau sa partajez de pe telefon e bine mersi tot wireless.
Cine s-a mai lovit de asa ceva si cum a rezolvat?
AM incercat s abag si manual toate datele de la provider si tot asa face .
Mersi.

#2
bogdan181180

bogdan181180

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 924
  • Înscris: 01.04.2017
  • ID membru: 984,239
Vechea poveste... intra in setarile routerului UPC si seteaza din wireless optiunea 40MHz...nu lasa pe AUTO sau 20MHz... unele dispozitive nu functioneaza pe 20MHz si merg cu intreruperi daca routerul este setat pe AUTO

#3
Adm

Adm

    Property Caretaker

  • Grup: Admin
  • Posts: 11,205
  • Înscris: 22.05.2003
  • ID membru: 3,885
2.4 Ghz merge doar pe 20 MHz
5 Ghz merge cu 40 MHz

Sterge datele de conectare de la macbook pt acea retea.

De obicei problema apare cand semnalul nu e f bun, iar routerul moduleaza puterea de emisie.

#4
bogdan181180

bogdan181180

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 924
  • Înscris: 01.04.2017
  • ID membru: 984,239

View PostAdm, on 28 iulie 2017 - 07:32, said:

2.4 Ghz merge doar pe 20 Hz
5 Ghz merge cu 40 Hz
2.4GHz merge pe AUTO, 20, 40 MHz
5GHz merge pe AUTO, 20, 40, 80 MHz
Asa imi afiseaza routeru meu TP-LINK Archer C1200, iar in ONT-ul celor de la Digi Huawei HG8247H am optiunile AUTO, 20, 40Mhz. Am observat ca dispozitivele mai noi nu se conecteaza cum trebuie la wireless pierzand conexiunea daca este setat routerul pe AUTO sau 20MHz. Ba mai mult pe 20Mhz viteza in reteaua wireless este limitata la 65Mbps, iar cand dau 40Mhz mi se conecteaza cu 300Mbps

Edited by bogdan181180, 28 July 2017 - 08:07.


#5
Adm

Adm

    Property Caretaker

  • Grup: Admin
  • Posts: 11,205
  • Înscris: 22.05.2003
  • ID membru: 3,885
2.4 Ghz merge pe 40Hz doar daca nu exista interferente, ceea ce imposibil intr-un oras.

https://www.smallnet...n-24-ghz-part-1

Conectarea la 65 Mbps e datorata 802.11g, nu frecventei.
Pui 802.11n sau 802.11 AC si gata

#6
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Posts: 19,065
  • Înscris: 21.03.2013
  • ID membru: 804,140
  • Locație: Möbius strip
@initiator

Dezactiveaza WiFi-ul, acceseza locatia /Library/Preferences/SystemConfiguration/ (in Finder, meniul Go > "Go To Folder" da paste la aceasta locatie) si sterge urmatoarele fisiere:
com.apple.airport.preferences.plist
com.apple.network.eapolclient.configuration.plist
com.apple.wifi.message-tracer.plist
NetworkInterfaces.plist
preferences.plist
(Poti face si un backup la aceste fisiere, pentru orice eventualitate.)
Apoi da un restart, reactiveaza WiFi-ul si refa conexiunea.

Dupa ce am primit de la UPC un modem cu router integrat am avut si eu probleme cu conexiunea, dar nu i-am dat de cap. Pana la urma am dezactivat functia de router si am conectat la modemul UPC vechiul router TP-Link.

Edited by _-_, 28 July 2017 - 09:08.


#7
xeleron

xeleron

    Suflet de campion...

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 19,469
  • Înscris: 01.01.2008
  • ID membru: 267,014
  • Locație: Aiud

View PostAdm, on 28 iulie 2017 - 08:54, said:

2.4 Ghz merge pe 40Hz doar daca nu exista interferente, ceea ce imposibil intr-un oras.

https://www.smallnet...n-24-ghz-part-1

Conectarea la 65 Mbps e datorata 802.11g, nu frecventei.
Pui 802.11n sau 802.11 AC si gata
Aici gresesti, 65 mb/s nu este de la standardul G (care e pana la 54 mb/s) ci este de la faptul ca exista foarte multe interferente in zona lui astfel ca routerul nu emite cu „guard interval” scurt (pentru 72).

#8
reti

reti

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 112
  • Înscris: 29.07.2007
  • ID membru: 207,694
Multumesc mult pentru raspunsuri.Pana la urma in noapte m-am apucat sa-i bag Sierra. Merge brici. Bine ca am aflat de ce fluctueaza netul cu modemul lor de rahat..... In aceasi pozitie e de 10 ani vechiul mergea uns, au schimbat echipamentele ca eeee  mai bun.....
Daca mai am probleme actionez conform sfaturiilor voastre.
Weekend placut !

#9
serginho74

serginho74

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,452
  • Înscris: 06.01.2015
  • ID membru: 893,949
  • Locație: Orasul de la Dunare
De fiecare data cand ma conectez la internet wireless la routerul Asus din dotare functioneaza foarte greu. Daca schimb pe 2,4ghz de exemplu, o ia imediat si pot reveni pe 5ghz fara probleme.
Numai la routerul (AC 68U) asta face asa, unde o fi baiul?

Edited by serginho74, 05 September 2017 - 15:50.


#10
xeleron

xeleron

    Suflet de campion...

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 19,469
  • Înscris: 01.01.2008
  • ID membru: 267,014
  • Locație: Aiud
Da ping spre router si vezi cat ai latenta pana la el?

#11
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Posts: 19,065
  • Înscris: 21.03.2013
  • ID membru: 804,140
  • Locație: Möbius strip

View Postmihaelaa12, on 02 noiembrie 2017 - 16:45, said:

Un pic off topic, dar nu stiu exact in ce sectiune sa intreb. Nu reusesc sa ma conectez pe facetime de pe mac. Imi tot spune "a problem occurred, try again later". Contul meu de icloud este functional, totul in regula, insa nu reusesc sa ma conectez. Aveti ceva sugestii? Multumesc!

Trebuia sa deschizi topic nou: https://forum.softpe...ry-again-later/

#12
mihaelaa12

mihaelaa12

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 70
  • Înscris: 03.02.2017
  • ID membru: 978,419
  • Locație: Iasi

View Post_-_, on 02 noiembrie 2017 - 19:19, said:


Trebuia sa deschizi topic nou: https://forum.softpe...ry-again-later/

Multumesc!

Anunturi


0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users