Neurochirurgie minim invazivă
"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv. Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice. www.neurohope.ro |
Fast food srl sau srl-d
Last Updated: Aug 02 2017 11:02, Started by
vladuzzo12
, Jul 23 2017 17:07
·
0
#1
Posted 23 July 2017 - 17:07
Buna ziua. Sunt pe drumul de a deschide un mic fast food in care vreau sa produc shaorma,kebab,diverse sandvisuri iar la un moment dat si pizza. Nu am mai avut nici un fel de activitate comerciala pana acum iar pentru asta stiu ca as putea deschide un srl-d. Problema mea sta in alegerea codurilor caen,iar pentru srl-d stiu ca se pot avea 5 coduri. Pornind de la 5610(restaurant) ar putea cineva sa imi spuna ce alte coduri as avea nevoie, va rog? Mentionez ca nu o sa comercializez bauturi alcoolice sau tutun. In ideea mea as vrea sa pot face si clatite, poate ceva placinte....mai exact as vrea sa fac aproape orice tine de fast food. Va multumesc
|
#2
Posted 23 July 2017 - 17:30
In ce oras se va produce minunea?
Ca in capitala concurenta este foarte mare..... Edited by xmanyacs77, 23 July 2017 - 17:32. |
#3
Posted 23 July 2017 - 17:44
#4
Posted 23 July 2017 - 17:50
Indiferent de locație este pretabil, pentru început mai ales să-ți faci un SRL-D, in ultimii ani statul încurajează micile întreprinderi și ai anumite beneficii. Vorbește cu un contabil și fă-ți un studiu de fezabilitate. Succes.
|
#5
Posted 24 July 2017 - 02:04
Locatia este pe litoral...Eforie Sud. Dar eu nu vreau sa deschid aceasta afacere doar pentru sezonul estival...vreau sa investesc in ceva mai mult. Doar ca nu prea sunt lamurit cu codurile astea caen...iar un contabil mi-a spus ca nu prea stie despre srl-d...sunt pe drumul cel bun
|
#6
Posted 24 July 2017 - 06:42
Codurile caen sunt aceleasi atat pentru srl cat si pentru srl-d.
Cauta alt contabil. LE: La srl-d parca erau 5 grupe, nu 5 clase. Eu le-as lua pe astea 5: 461, 463, 561, 562, 563 Edited by baliosss, 24 July 2017 - 06:55. |
#8
Posted 24 July 2017 - 15:59
Multumesc mult baliosss. Ca sa inteleg, codurile cu 3 cifre sunt grupe si cele cu 4 sunt clase? Am cautat mai mult semnificatia codurilor pe care mi le-ai dat si par a fi in regula daca as putea folosi pe cele cu 3 cifre. Crezi ca aceste 5 grupe ar putea cuprinde si vanzarea de cafea, inghetata, clatite?
|
#10
Posted 24 July 2017 - 16:59
titacodita, on 24 iulie 2017 - 09:56, said:
Succes ! 1. Dristor kebab chiar merge pe pierdere 2. E vreo problema REALA dpdv al igienei ce se intampla in poza 2? Ontopic: "Conditiile pe care trebuie sa le indepliniti pentru a infiinta un SRL-D: Sa aveti varsta de pana la 35 de ani, impliniti cel tarziu in ziua inregistrarii cererii de inmatriculare. Sa infiintati pentru prima data o firma. Sa nu mai fi fost actionar sau asociat al unei firme din Spatiul Economic European. Firma trebuie sa fie infiintata de un intreprinzator debutant, ca asociat unic, sau de cel mult 5 intreprinzatori debutanti asociati; Sa aveti capacitate deplina de exercitiu. Avantajele infiintarii unui SRL-D: Sunteti scutit de plata taxelor de inregistrare si inmatriculare la Registrul Comertului. Sunteti scutit de la plata taxelor de asigurari sociale pentru maxim 4 salariati. Puteti beneficia de fonduri nerambursabile de pana la 10.000 de euro. Beneficiati de sprijin si instruire din partea OTIMMC in vederea obtinerii fondurilor nerambursabile." Singurele avantaje reale ale srl-d, sunt scutirea taxelor CAS, pentru 4 angajati si posibilitatea de accesare de fonduri nerambursabile. Daca indeplinesti conditiile si vrei sa aplici, e ok srl-d. Altfel...taxele de inmatriculare nu sunt semnificative si poti opta la un SRL, pentru toate codurile CAEN din repertoriu, de la inceput, urmand sa faci doar activare la punctul de lucru, pentru cele care te intereseaza la un moment dat, deci te costa mai putin. Edited by richelieu, 24 July 2017 - 17:00. |
|
#11
Posted 24 July 2017 - 17:01
^E vechi ce ai pus tu. Nu mai exista de vreo 2-3 ani criteriul de varsta.
|
#12
Posted 24 July 2017 - 17:10
Ai dreptate. Greseala mea. Am studiat la repezeala pe net ceva informatii.
https://www.ajutorfi...si-dezavantaje/ aici e prezentata destul de bine situatia. Trebuie bine puse in balanta lucrurile....s-ar putea sa iti convina D-ul. |
#13
Posted 24 July 2017 - 17:42
vladuzzo12, on 24 iulie 2017 - 02:04, said:
Locatia este pe litoral...Eforie Sud. Dar eu nu vreau sa deschid aceasta afacere doar pentru sezonul estival...vreau sa investesc in ceva mai mult. Doar ca nu prea sunt lamurit cu codurile astea caen...iar un contabil mi-a spus ca nu prea stie despre srl-d...sunt pe drumul cel bun |
#14
Posted 25 July 2017 - 00:32
Am 23 de ani...as putea sa fac srl-d...dar ma ingrijoreaza un pic restrictia de 5 grupe caen. Iar cu angajatii....in principiu as vrea sa lucrez singur pe cat posibil...deci nici scutirea taxelor CAS pentru 4 angajati nu ma ajuta foarte mult...ma gandesc sa merg pe SRL. Cam in ce consta taxa CAS pentru un angajat? cam cat ar fi pentru un salariu de 1500 lei net?
|
#15
Posted 25 July 2017 - 01:26
http://www.calculato...sims2&suma=1500
Pai si cam cate grupe ai vrea? In alea 5 intra cam tot ce tine de alimentatie. Edited by baliosss, 25 July 2017 - 01:27. |
|
#16
Posted 25 July 2017 - 10:57
Asta voiam sa fiu sigur...daca in alea 5 grupe pot avea tot ce tine de un fast food + cafea + inghetata si probabil alte chestii pe care o sa le adaug pe parcurs...
|
#17
Posted 25 July 2017 - 12:26
Si inca o rugaminte as avea va rog. Exista vreo regula/lege care zice cum trebuie amenajat spatiul in functie de intrare, baie, etc? Eu detin un spatiu format din 2 camere, fiecare cu intrare si baie separate. O camera mai mica(20mp) care ar servi la depozitarea marfii iar alta mai mare(30mp) unde ar fi fast food-ul propriuzis.
|
#18
Posted 25 July 2017 - 15:19
Impunerile legale in cazul tău, se referă la asigurarea fluxurilor in bucatarie. Poziționările sălii de vânzare/toaletelor Etc, țin de normele de protecție la incendiu, dar la suprafața aia nu ti se aplica.
|
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users