Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Plasa de umbrire peste gard de pl...

O smecherie pe care nu o inteleg

Balcon parter fara acte

unde gasesc un speed bag in bucur...
 Programe TV cu altfel de sporturi

Laptop "bun la toate" max...

navigatie noua vw tiguan

ctfmon.exe - System Error (in Saf...
 Ați prins vremurile cand 120 Volț...

Whatsapp nu afișeaza numele ...

Medii admitere Politehnica Bucure...

Se extinde Baza de la Kogalniceanu
 Politist mutilat de caine in curt...

Trotineta- cat rezista?

Windows 11 si inregistrare de pe ...

Cont Facebook spart
 

Apollo Aparatorii Patriei si capcanele antecontractului

- - - - -
  • Please log in to reply
15 replies to this topic

#1
FrumoasaSiBestia

FrumoasaSiBestia

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 4
  • Înscris: 19.07.2017
Sa va spun povestea mea…sper ca nu este prea tarziu si ca voi feri pe altii de asemenea situatii. Eu si sotul desi nu locuim in Bucuresti, am decis ca ar fi o mutare inteleapta sa ne cumparam un apartament nou in capitala ca doar preturile atrag, nu-i asa? Ne-a fost si cam greut cu deplasatul dar nu-i asta o problema imensa.
Bun,…i-am gasit pe cei de la Sud Rezidential si un domn agent ne-a indrumat spre blocurile “Apollo” de la Aparatorii Patriei. A inceput povestea, ca cei de la Apollo mereu au construit bine, stiam si blocurile lor din Popesti Leordeni si am batut palma, foarte incantati pentru un apartament. Am platit rezervarea de 500 euro pentru “promisiunea” de apartament si alti 500 euro pentru “promisiunea”de loc de parcare.eram obligati sa cumparam cel putin un loc de parcare.
Am revenit dupa ceva timp pentru plata depozitului si semnarea antecontractului la notar.. Inainte de a sosi insa in Bucuresti pentru semnarea antecontractului m-am asigurat ca trimit email si nu telefon, (ca sa am dovada) cu data pentru programarea la notar. Agentul respectiv m-a asigurat ca in “principiu” data e buna ,ca inainte cu 2 zile sa am surpriza sa primesc un telefon in care mi se cerea  sa reprogramez pe motiv ca notarul lor e in concediu. Atunci mi-am pus primul semn de intrebare legat de seriozitatea lor. In cele din urma mi s-a facut un “favor”si a fost gasit un notar…bun, pana aici nimic prea grav. Desi nu am inteles de ce ar trebui sa accept notarul lor daca eu ca si cumparator platesc toate taxele notariale?
Cer pe email draft de antecontract inainte de a sosi in Bucuresti, cu gandul sa il citim din timp, ca sa il si intelegem; ca avem tot dreptul,nu? Nu primesc nimic. Ajung in Bucuresti…Ma apuc sa sun inaintea zilei semnarii antecontractului ca sa aud ca ei nu pot trimite un exemplar decat urmatoarea zi dimineata, adica in ziua semnarii. Va dati seama cat este de important sa il si intelegeti? si sa aveti timp sa consultati un specialist in caz ca nu? Atunci la telefon i-am spus agentului respectiv ca trec eu sa-l iau de la birou ca sigur are unul iar atunci, pe loc, mi-a trimis unul pe email. Deci cu o seara inainte.
8 pagini de citit ,continand cuvinte greoaie, expresii “incrucisate” si as numi un contract  incomplet  daca ne referim la faptul ca achizitionam un apartament care totusi nu costa cat un TV.
Vanzator la noi in contract era trecuta Societatea Magna Aedificia SRL. Nu scria nicaieri de Apollo in contract , asa ca mai bine cititi despre dezvoltator,etc…decat sa retineti doar un nume de complex. …Cautand mai multe detalii (ex Nr.CIF –cod identitate fiscal) pe pagina ministerului finantelor publice am descoperit ca aceasta firma este infiintata destul  de recent dar oricum dupa Apollo din Dimitrie Leonida, datorii, profit, capital…tot ce vreti gasiti acolo (oricum noi ne-am lamurit).
In contract, la prima citire am gasit fraza urmatoare care pe noi ne-a pus mult pe ganduri: “…promitentul comparator declara ca este de acord sa dobandeasca dreptul de proprietate asupra apartamentuli GREVAT DE SARCINI la data incheierii CONTRACTULUI DE VANZARE-CUMPARARE, pe baza acordului de instrainare pe care il va emite ….(banca lor creditoare)…in acest sens./… Promitentul comparator ISI DA ACORDUL EXPRESS ca promitentul vanzator, SA INCHEIE, DACA VA CONSIDERA NECESAR, ACTE DE DISPOZITIE DE GREVARE A IMOBILULUI CU NOI SARCINI, fie in favoarea aceluiasi creditor ipotecar, fie in favoarea ORICARUI ALT CREDITOR IPOTECAR va crede de cuviinta”…mai sunt si alte fraze gen dar sper ca ati inteles ideea…Noua ni s-a parut anormal sa semnam asa ceva. Noi vroiam incheierea unui contract intre noi(comparator) si vanzator ,nu intre noi si banca creditoare.Plus ca vreau sa mentionez ca eram cu plata cash.
Noi am crezut de cuviinta ca trebuie ca consultam un avocat pentru ca aveam totusi dubii ca poate nu intelegem bine. A fost destul de dificil sa gasim disponibil in ultimul moment, dar nu si imposibil. Avocatul ne-a confirmat ca nici cu pistolul la tampla nu ar semna asa ceva si ne-a reprezentat in ziua cu pricina. Tin sa multumesc enorm pentru asta. E greu sa gasesti un avocat disponibil in chiar ziua semnarii contractului, motiv pentru care se si amana trimiterea acelui draft de antecontract.
Noi am tinut mult sa cumparam acel apartament asa ca am incercat cu avocatul sa schimbam anumite clauze din contract, dar ni s-a spus de la inceput ca nu vom putea schimba nici macar o virgula…Dupa multe dezbateri am inteles ca de fapt ei nu vroiau sa vanda …altele le erau intentiile. Am ramas dezamagiti. Tocmai de asta va impartasim experienta noastra.
Asa cum am mai zis antecontractul era plin de alte nereguli. Nu se specifica nimic de locul de parcare, Nu exista specificata marja de eroare a suprafetei apartamentului (de plus, minus %). Mai precis te puteai trezi la final ca in loc de 64 de metri patrati detii doar 50. Stiu suna absurd veti spune, dar pe cat de absurd suna pe atat de adevarat poate fi. Vorba zboara scrisul ramane asa sa ganditi mereu. Nu specifica nimic despre finisaje, din greseala omisesera un paragraf (cel putin asta au sustinut ei) in care era stipulat ca va fi inmanat la cheie. Trebuie atasata si schita apartamentului ca sa nu va treziti la final cu alt apartament decat cel promis…Dar cel mai grav a fost ca nu imi stipulau un termen fix de ridicare a sarcinilor dupa plata integrala a apartamentului. Asta inseamna ca daca blocul NU se platea integral, apartamentul nostru, parte din bloc , ramanea al bancii. Si ne judecam ani buni pentru bunul nostru. Am preferat sa pierdem acum apartamentul. Partea buna din tot e ca au acceptat sa rezilieze contractul amiabil, ne-am primit suma de rezervare integral si am plecat dezamagiti dar cu dorinta sa impartasim altora patania noastra. Noi suntem, as zice un caz fericit. Am apelat la avocat in ultima clipa. Multi nu fac asta. Nu mergeti pe ideea ca notarul va va spune neregulile apartamentului sau ale contractului…desi ar trebui sa fie impartial, nu va fi…si, desi taxele notariale sunt platite de noi cumparatorii, notarul nici nu va va oferi prea multe explicatii ci poate din contra va va grabi sa semnati actele. Noua ni s-a impus de la inceput sa semnam actele cu notarul lor. Antecontractul original (nu draftul) a fost trimis de doamna notar cu doar cateva ore inainte de semnare.
Va rog mult cititi ce semnati si daca nu intelegeti amanati iar de va simtiti presati in vreun fel NU semnati!
Este dreptul vostru sa cititi cat timp vreti! Ei fac bani grei pe spatele nostru. Ca la urama urmei noi dam banii!!!
Va multumesc mult pentru timpul acordat cititului si va urez sa aveti parte doar de achizitii bune!

Edited by FrumoasaSiBestia, 21 July 2017 - 01:08.


#2
RCmake

RCmake

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,299
  • Înscris: 08.10.2011
Totusi am si eu o curiozitate. Apare undeva in acel antecontract firma SudRezidential???
Notarul e din zona Tineretului?

#3
FrumoasaSiBestia

FrumoasaSiBestia

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 4
  • Înscris: 19.07.2017
apare in contractul de rezervare doar...nu,nu e din zona Tineretului

#4
Tsunamii

Tsunamii

    Bucuresti

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 49,329
  • Înscris: 20.10.2015
Eu cel putin iti multumesc pentru timpul acordat din intentia de a-i ajuta pe altii.
Avocatul e, intr-adevar, sfant.

#5
crocko.dilul

crocko.dilul

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,486
  • Înscris: 30.07.2007
Subscriu antevorbitorului. Multumim.

#6
C63AMG

C63AMG

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 669
  • Înscris: 21.06.2012
Foarte trist dar adevarat.Asta se intampla in viata de zi cu zi.Hoti la toate colturile.Un proverb:Nu belesti ochii, belesti p..a.Multumim ca ai avut rabdare sa scrii asa mult.Bafta la cumparare.

#7
tndb

tndb

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 8
  • Înscris: 21.11.2016
Tot prin SudRezidential, eu semnasem contractul pt Berceni 5. Le-am cerut si eu scoaterea sau introducerea unor clauze si la telefon si e-mail mi-au zis ca nu se poate insa cand am fost sa semnam antecontractul, modificarile erau facute. Nu stiu daca ala era modelul actului de la dezvoltator sau daca au cedat ei in cele din urma.
Una din clauze era ca balcoanele se vor putea inchide daca se voteaza in cadrul asociatiei de locatari acest aspect. Cand a venit vorba de alegerea finisajelor mi-au strecurat o fraza in procedura de personalizare cu "declar ca nu voi inchide niciodata balcoanele". I-am confruntat, le-am zis ca fitzuica aia nu are nici o valoare si mi-au spus ca acea clauza va aparea in contractul de vanzare cumparare.
Deja facusem multe compromisuri fata de ce vroiam initial de la un apartament si nu l-am mai acceptat si pe acesta. Am reziliat contractul si ne-am primit banii inapoi insa am invatat ceva de pe urma experientei pentru urmatoarea incercare: sa le trec penalizari pentru orice incalcare a clauzelor, sa imi treaca absolut tot ce imi pun in apartament (marci aparatura, numar prize, numar intrerupatoare si tipul lor, numar scurgeri, numar circuite individuale) si costurile lor (mi-au cerut la personalizare 250/priza dubla si 650 lei pe o alimentare suplimentara pt masina de spalat si scurgerea aferenta), sa-mi anexeze proiectul apartamentului, exact pt a evita tampenii ca ma trezesc cu alta suprafata sau cote.

Sunt constient ca e posibil si chiar probabil sa nu gasesc pe cineva care sa accepte asa ceva insa am incetat in a mai face compromisuri intr-un apartament pentru care ma inham la banca 30 ani.

#8
rosix

rosix

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 18,873
  • Înscris: 01.02.2008
De asta nu trebuie cumparat niciodata in faza de proiect, in stadii de executie, etc. numai finalizat la cheie si cu cadastru, carte funciara rezolvate.  Exclus grevate de sarcini.

#9
Bogotta

Bogotta

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,244
  • Înscris: 24.02.2017
Da, numai ca multa lume e disperata sa puna mana pe un apartament. Se vand iar foarte multe din faza de proiect. A crescut nivelul de trai si multi considera ca e ok si merge si asa.

#10
Proiectil

Proiectil

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,007
  • Înscris: 13.07.2014
Confirm - nu am gasit nici in 2016 nici in 2017 vreun apartament in blocuri noi "la cheie" - 99% se vand in stadiu de proiect.

#11
Anushk90

Anushk90

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 41
  • Înscris: 05.01.2009

 rosix, on 21 iulie 2017 - 08:00, said:

De asta nu trebuie cumparat niciodata in faza de proiect, in stadii de executie, etc. numai finalizat la cheie si cu cadastru, carte funciara rezolvate.  Exclus grevate de sarcini.


E adevarat, e foarte sigur, dar sa cumperi un apartament finalizat la cheie inseamna ca nu ai personalizat nimic, nu ai ales finisaje, nu ai facut modificari.

Noi cand am platit avans etajul nostru nu era inca ridicat (si deja erau multe apartamente rezervate). A fost un risc pe care ni l-am asumat. Dar ne-am proiectat mobila din timp si am cerut instalatia electrica a.i. sa se potriveasca perfect cu pozitionarea electronicelor din casa si cu mobila, ne-am putut alege gresie/faianta/parchet/usi, am cerut cu totul alte obiecte sanitare decat ar fi pus dezvoltatorul (cu plata diferentei evident). Am facut apartamentul exact asa cum ne-am dorit. Din fericire pentru noi, riscul a meritat.

Si stiu ca nu asa ar trebui sa mearga lucrurile, dar la cum este piata acum, sa gasesti un apartament finalizat complet si cu toate actele gata care a ramas nevandut, te face sa crezi ca acolo este ceva in neregula.

#12
Astute

Astute

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,023
  • Înscris: 17.08.2016

 rosix, on 21 iulie 2017 - 08:00, said:

De asta nu trebuie cumparat niciodata in faza de proiect, in stadii de executie, etc. numai finalizat la cheie si cu cadastru, carte funciara rezolvate.  Exclus grevate de sarcini.
Pai nu mai gasesti, se vand toate lastadiul de eoiect,cel putin acolo unde pretul e avantajos

#13
Tsunamii

Tsunamii

    Bucuresti

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 49,329
  • Înscris: 20.10.2015

 Astute, on 27 iulie 2017 - 12:58, said:

Pai nu mai gasesti, se vand toate lastadiul de eoiect,cel putin acolo unde pretul e avantajos

Asa este si aici.
Si e normal sa fie asa dupa ce te-ai ars o data.

#14
FrumoasaSiBestia

FrumoasaSiBestia

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 4
  • Înscris: 19.07.2017

 needtobreathe, on 11 mai 2017 - 16:40, said:

Eu mi-am rezervat un apartament de 3 camere in blocul 1. Nu ma astept sa fie chiar totul "smooth", dar astept cu nerabdare sa finalizeze macar blocul fara finisaje, sa arunc o privire pe compartimentare.

 tndb, on 21 iulie 2017 - 07:08, said:

Tot prin SudRezidential, eu semnasem contractul pt Berceni 5. Le-am cerut si eu scoaterea sau introducerea unor clauze si la telefon si e-mail mi-au zis ca nu se poate insa cand am fost sa semnam antecontractul, modificarile erau facute. Nu stiu daca ala era modelul actului de la dezvoltator sau daca au cedat ei in cele din urma.
Una din clauze era ca balcoanele se vor putea inchide daca se voteaza in cadrul asociatiei de locatari acest aspect. Cand a venit vorba de alegerea finisajelor mi-au strecurat o fraza in procedura de personalizare cu "declar ca nu voi inchide niciodata balcoanele". I-am confruntat, le-am zis ca fitzuica aia nu are nici o valoare si mi-au spus ca acea clauza va aparea in contractul de vanzare cumparare.
Deja facusem multe compromisuri fata de ce vroiam initial de la un apartament si nu l-am mai acceptat si pe acesta. Am reziliat contractul si ne-am primit banii inapoi insa am invatat ceva de pe urma experientei pentru urmatoarea incercare: sa le trec penalizari pentru orice incalcare a clauzelor, sa imi treaca absolut tot ce imi pun in apartament (marci aparatura, numar prize, numar intrerupatoare si tipul lor, numar scurgeri, numar circuite individuale) si costurile lor (mi-au cerut la personalizare 250/priza dubla si 650 lei pe o alimentare suplimentara pt masina de spalat si scurgerea aferenta), sa-mi anexeze proiectul apartamentului, exact pt a evita tampenii ca ma trezesc cu alta suprafata sau cote.

Sunt constient ca e posibil si chiar probabil sa nu gasesc pe cineva care sa accepte asa ceva insa am incetat in a mai face compromisuri intr-un apartament pentru care ma inham la banca 30 ani.

 tndb, on 21 iulie 2017 - 07:08, said:

Tot prin SudRezidential, eu semnasem contractul pt Berceni 5. Le-am cerut si eu scoaterea sau introducerea unor clauze si la telefon si e-mail mi-au zis ca nu se poate insa cand am fost sa semnam antecontractul, modificarile erau facute. Nu stiu daca ala era modelul actului de la dezvoltator sau daca au cedat ei in cele din urma.
Una din clauze era ca balcoanele se vor putea inchide daca se voteaza in cadrul asociatiei de locatari acest aspect. Cand a venit vorba de alegerea finisajelor mi-au strecurat o fraza in procedura de personalizare cu "declar ca nu voi inchide niciodata balcoanele". I-am confruntat, le-am zis ca fitzuica aia nu are nici o valoare si mi-au spus ca acea clauza va aparea in contractul de vanzare cumparare.
Deja facusem multe compromisuri fata de ce vroiam initial de la un apartament si nu l-am mai acceptat si pe acesta. Am reziliat contractul si ne-am primit banii inapoi insa am invatat ceva de pe urma experientei pentru urmatoarea incercare: sa le trec penalizari pentru orice incalcare a clauzelor, sa imi treaca absolut tot ce imi pun in apartament (marci aparatura, numar prize, numar intrerupatoare si tipul lor, numar scurgeri, numar circuite individuale) si costurile lor (mi-au cerut la personalizare 250/priza dubla si 650 lei pe o alimentare suplimentara pt masina de spalat si scurgerea aferenta), sa-mi anexeze proiectul apartamentului, exact pt a evita tampenii ca ma trezesc cu alta suprafata sau cote.

Sunt constient ca e posibil si chiar probabil sa nu gasesc pe cineva care sa accepte asa ceva insa am incetat in a mai face compromisuri intr-un apartament pentru care ma inham la banca 30 ani.


Bafta multa sa gasesti ce iti doresti desi e greu ...cat timp oamenii considera normale inselaciunile acestea si le accepta, nimic nu se va schimba prea curand.

Edited by FrumoasaSiBestia, 01 August 2017 - 01:02.


#15
Bogotta

Bogotta

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,244
  • Înscris: 24.02.2017
Mi se pare stupid sa iti apara in actul de proprietate ca declari ca nu iti vei inchide balconul ....  Cum naiba sa scrie asa ceva ?

E ca si cum in actele masinii mele, ar fi scris ca declar sa nu imi pun niciodata folie pe geamuri sau portbagaj deasupra. Nene, fac ce ma lasa legea sa fac. Nu pot sa declar astfel de stupiditati. Plus de asta, poate declar si apoi ma razgandesc. Ce ? Nu am voie  ?

#16
argentum

argentum

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,400
  • Înscris: 25.05.2015
Nu e aiurea. Cauta foto sunt postate. Bloc nou, arhitectura gandita etc jumate isi inchid balcoanele. Arata ca naiba, se strica tot designul gandit de arhitect. Plus ca's inchise diferit, e o peticeala ca naiba.
Apoi dezvoltatorul vrea sa construiasca si altecva in zona etc. Blocul ala cu balcoane inchise va arata total aiurea.

Trebuie doar sa vezi ce prost se vede si asi sa fi convins.

Contractul dintre parti e legea partilor. Daca ai convenit ca nu inchizi si totusi inchizi, la sfarsit, dupa multi bani cheltuiti pe la judecati, va trebui sa dai jos.

Cauta sa vezi daca iti permite sa instalezi sistemele astea "invizibile" de sticla, imi scapa numele. Practic, nu ai rama decat sus si jos, restul doar foi de sticla culisante

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate