Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
TVR Sport HD

Cost abonament clinica privata

Tremura toata, dar nu de la ro...

Renault Android
 Recomandare bicicleta e-bike 20&#...

Bing-Content removal tool

Nu pot accesa monitorulsv.ro de l...

Cum sa elimini urmele de acnee?
 Wc Geberit

Routere detinute in trecut si in ...

Teii din fața casei

E-Mail in serie prin Excel si Out...
 Modul alimentare rulou/jaluzea ex...

Recuperare fișiere dupa form...

Aplicatii stress test RAM

Asigurare auto hibrid
 

De ce Romania nu a intrat alaturi de Moldova in Razboiul din Transnistria (1990)?

- - - - -
  • Please log in to reply
27 replies to this topic

#19
eiffel

eiffel

    BusyWorm

  • Grup: Moderators
  • Posts: 68,362
  • Înscris: 15.06.2004
Exista si gaze, exista si curent. Problema e a Moldovei ca nu au vrut sa faca si conducte mai deprte de granita.
Romania s-a oferit sa le faca si pe-astea, dar n-au vrut, ca ar fi apartinut firmelor romanesti.

Referitor la ce s-a intamplat in Moldova in 91 - ala nu a fost razboi in acte. A fost un fel de razboi civil. Cam la fel ca in Crimeea in ultimii ani.
Romania nu putea interveni intr-un stat independent fara sa fie invitata. Si probabil nici in cazul ala nu ar fi intervenit existand alte interese si Moldova ar fi ingreunat situatia Romaniei si economic si politic.

#20
tidicristi

tidicristi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,276
  • Înscris: 06.08.2007
Gaze a avut doar puie monta ...la stomac , teava inaugurata de el e goala de continut ! o fi ca daciana ?

Pt faza de atunci , trebuie sa-i multumim doar lui iliescu si partidului actual !

Au vina de "nationalisti" doar cind fura !Dupa alegeri , devin onanisti si se vand pt un botz de vot !

P.S.- A trebuit sa recuperez timbrele de la Moldova Tabac (sa le aduc la imprimeria romana) , chiar in ziua "tigareta2" !
Hrebe multumesc , ca ai luat tu tot !
Cum prind un pesedist , am doar preturi triple , ca ma gandesc la viitor !

P.S.-Am 3 pesedisti , care chiar platesc ! Ca fac misto de ei e una , dar de meserie ...niciodata !

vorba unui popa in garaj , dupa ce am reparat gratis masina unui calugar : Eu -lume buna ....El -"am ineles , trebuie sa achit si costul ...fratelui !

Edited by tidicristi, 20 July 2017 - 11:36.


#21
Pengoon

Pengoon

    Ударник

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,939
  • Înscris: 11.06.2003
armata romana, la nivelul cum era ea in 1990 sa intre in MD si sa inceapa operatiuni impotriva armatei a 14-a sovietice? really?

Quote

Sarbii s-au luptat cum au putut cu americanii
exact. cum au putut. si au pierdut.

#22
Kokoshmare

Kokoshmare

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 28,042
  • Înscris: 20.12.2007

View PostCzC, on 20 iulie 2017 - 10:00, said:

România a dat gaze Moldovei? Abia s-a tras o țeavă pe care se poate aproviziona cu gaz doar orășelul Ungheni de pe graniță. Cu bani, nu gratis.
România a dat odată niște curent - pe datorie. Moldova l-a dat înapoi, i-au plătit pe ucraineni care au dat curentul României.
Romania  a dat si nerambursabil si in niste conditii foarte buneacolo unde nici FMI-ul nu se mai baga
Dar nu despre asta este discutia ci despre implicarea sau neimplicarea Romaniei in conflictul din Transnistria.
Ca sa revenim
- nu se putea trimite trupe sau oricare alt reprezentant official roman in conflict. Romania este parte  a acordurilor de la Helsinki. In Europa post-razboi rece cand s-a intrat military intr-o tara (Yugoslavia in primul rand) s-a intrat numai parte a unei forte sub mandate ONU.
- Nu s-a cerut niciodata ajutorul Romaniei. Iliescu si Snegur avusesera o intalnire chiar in vara lui 91, parca nu mai tin minte exact unde s-a convenit ca e mai bine sa o lasam asa in doua state si mai vedem
- Au trecut 26 de ani de atunci si Chisinaul nu s-a dumirit nici acum ce vrea in legatura cu Transnistria asa ca mai bine o lasam asa si in continuare

#23
Clovis

Clovis

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,215
  • Înscris: 24.04.2007
Asta ne mai lipsea.....

#24
DJPocaitul

DJPocaitul

    Active Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 1,778
  • Înscris: 17.09.2014
...asta ne mai lipsea...un razboi. Nu destul ca au distrus economia...fabricile,uzinele...etc.din tara asta si-si bat joc in continuare sa-si faca averi cine poate si cine are putere.......iar altii care sunt SARACI sunt inchisi ptr.o ''gainarie''.

#25
Infinitty

Infinitty

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,401
  • Înscris: 14.12.2008
Din cauza rusilor, ucrainenilor, gagauzilor si prorusilor , nu se putea si nu se poate face nimic.

Se doreste Basarabia ca federatie, in rest la Romania ar putea veni doar partea central sudica. Mai exact trebuie sa renunte la Transnistria, Gagauzia si o parte din judetul Balti, apoi unirea rapida cu Romania si schimb de populatie cu aceste enclave.

Rusii nu sunt precum ungurii, ei inca au in spate un imperiu cu resurse si o armata moderna si bine dotata.

Asadar fara purificarea etnica si geografica a Basarabiei nu se va putea face nimic, sa nu uitam ca regiunea Odesa este plina de rusi, iar Crimeea este langa ea.

#26
radeusval

radeusval

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 286
  • Înscris: 30.06.2017
nu am intrat pentru ca am avut politicieni pragmatici nu prosti.

#27
tidicristi

tidicristi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,276
  • Înscris: 06.08.2007
esti ungur , intri unde vrei !


Vorba unui alt ungur . pr0prietar vila Diana .in odorhei .....esti la noi ...am folosit "bodybuilding'" -ului .Ce ridica el ,era peste ce putea el ...eu foloseam doar carcasa mea ....

#28
Ghita_Bizonu

Ghita_Bizonu

    Confectionez manusi din pielea clientului

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,827
  • Înscris: 16.10.2012
In 1991 a fpots razboiul transnistran

Insa noi eram "aranjati" infoormativ din 1990. Noi eram natiobnalistii car mancau minoritari pe paine. Care erau fascisti si doreau sa omoare minoritari.
Asa ca in vest ... propganda car mergea era "romanii ataca pe bitii rusofoni" UN june car4 studia prin Viena a fp0ts coata cadn a venit in Romania. Afla ca nu moldofvnii inarmati pana in diunti d romanai atacau salbatec p bitii transnistreni car se parau cu pietr si bate ...

Si9 cam am scris ca fusesram ranjati ... copii aici de la Roncea (care cam 99,95% a preluat  de la mine poza si a facut fortul d a scrie textul articolului

Quote

http://1.bp.blogspot...ransilvania.jpg

[ http://1.bp.blogspot.com/_r38Xj50Q04s/Sizyc5gnUZI/AAAAAAAAAlc/9IUY90X9OdI/s1600/Express+M+Sora+Basarabia+-+Transilvania.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]L’Express – Decembrie 1990 (săptamâna 7 – 14)
Roumanie: Les vieilles ficelles du pouvoir
Faute de veritable dessein, Iliescu joue, comme son predecesseur, la fibre nationaliste
.

Le choix de la date en dit long. La fete nationale roumaine se celebre desormais le l-er decembre, anniversaire du rattachement de la Transylvanie, vote en 1918 â Alba Iulia. C’est la que, samedi dernier, sur fond de ferveur chauvine, le chef de l’Etat, Ion Iliescu, a souhaite voir «tous Ies Roumains retrouver leur mere patrie». Pour l’occasion, le president elu, si police hors frontieres, n’a pas craint de s’afficher au cote de Radu Ciontea, leader de l’organisation fascisante Vatra Romaneasca et chantre de la «Grande Roumanie». En clair, partisan de la restitution de la Bessarabie et de la Bucovine du Nord, attribuees en 1940 â l’URSS. Comme hier Ceausescu, le pouvoir mise sur l’exutoire naționaliste. «Iliescu est incoherent, juge son ex-ministre de l’Education, Mihai Sora, president de la toute jeune Alliance Civique [opposition] : il clame au sujet de la Bessarabie ce qu’il recuse pour la Transyl­vanie
Ballottee par l’Histoire, cette derniere, ou vit une minorite hongroise de 2 millions d’âmes, reste un redoutable foyer de tensions. Andras Suto en sait quelque chose. Sauvagement agresse lors des affrontements de Tîrgu Mureș — 5 morts et plusieurs centaines de blesses en mars dernier — l’ecrivain de souche magyare a perdu un oeil. A son retour de Boston, ou les chirurgiens tenteront de sauver le second, il compte regagner sa ville. «Avec une profonde angoisse, confie-t-il â L’Express. Mais c’est ma terre, ma vie. Depuis mars, les Hongrois fuient par milliers. Plus encore que sous Ceausescu. Si je pars, tous me suivront. Je suis leur dernier espoir.»
Jamais en retard d’une outrance, la presse acquise aux activistes de Vatra, souvent lies â l’ancien regime, accuse Suto de fomenter des troubles ethniques. Comme elle accable Laszlo Tokes ou Doina Cornea. Parmi leurs procureurs les plus feroces, Eugen Barbu, hier propagan­diste zele des Ceausescu, aujourd’hui plume de fiel de «România Mare», hebdo-madaire miraculeusement j epargne par la penurie de papier. Le quotidien « România Libera » ou « 22 », la revue du Groupe de dialogue social, n’ont pas cette chance. Pas plus, semble-t-il, que la commis-sion d’enquete sur Tîrgu – Mureș : son rapport n’a jamais ete publie. Dans ce contexte empoisonne, seuls quelques intellectuels preservent le dialogue entre communautes. Car il n’y a guere â attendre des Etats eux-memes. Dire que Bucarest suggere d’heberger une commission vouee â l’apaisement des differends entre les minorites! Pour en pousser les membres au suicide ?
Vincent Hugeux ■


http://roncea.ro/200...lui-mihai-sora/

(PS ... eru si Roncea nu suntm si nu eeram de aciasi part a politicii intern. Insa uneori eram de aeiasi part a politcii externe. Si eu ca mia varstnic avam cateva informatii in plus. Plusc cateva reviste!)

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate