Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Presbiopia - la 43 ani ?

Termen transcriere autovehicul

Cazare Timisoara pe 4-5 zile

Primele zile ale internetului per...
 Ditra 25

Casti USB-C ptr A-54

Aplicatie medicala / asistent med...

De ce vor atația politicieni...
 ERR_ADDRESS_UNREACHABLE

Legea 18/1968 Se mai aplica?

Digi conectare 2 routere prin fir

Succesiune notar versus instanta ...
 Montaj aer conditionat in balcon ...

Cont curent mulți valuta far...

Sugestii plan casa

Experiente cu firme care cumpara ...
 

Televizoare color vechi

- - - - -
  • Please log in to reply
127 replies to this topic

#37
loock

loock

    Unas

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 18,656
  • Înscris: 29.03.2006
Si al meu cred ca avea intrare AV.
Dar era destul de bine filtrat si pe intrarea de cablu, si la VHS oricum nu aveai ce mare diferenta sa faci...

Piesele erau nemtesti (chiar si suruburile...) si tubul era mai bun decat se puneau uzual.
Nu mi s-a stricat niciodata programatorul la el.
A avut 3 servisari facute acasa de vecinul meu electronist, si doar doua pt. reparatie cu schimbare de piese.
Prima data daca retin bine, s-a ars ceva tranzistor de putere de la sursa.
A doua oara a fost traful.
A treia oara doar am redus verdele, insa n-am putut sa fac mare diferenta pt. ca se stricau celelalte culori.

#38
Ion_de_la_Raion

Ion_de_la_Raion

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 20,434
  • Înscris: 28.08.2005

 djl, on 20 iulie 2017 - 00:05, said:

Sovieticii codificau televizoarele color cu Ц (Ţ) pt. că în Rusă  цветной (ţventoi) înseamnă color sau culoare (nu ştiu exact)

La rusi puteai regla fiecare culoare in parte din potentiometru frontal. In 1984 si in 1987 am fost in excursie in URSS (cum era pe vremea aia) si la hotel toate televizoarele se puteau regla pe fiecare culoare in parte. Stiu ca mi s-a parut ciudat, nu am mai vazut asa ceva pana atunci (si nici dupa).

Edit: Si Telecolorul meu parca avea intrare AV.

Edited by Ion_de_la_Raion, 20 July 2017 - 00:32.


#39
loock

loock

    Unas

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 18,656
  • Înscris: 29.03.2006

 Ion_de_la_Raion, on 20 iulie 2017 - 00:26, said:

Painea de acum din supermarket-uri e burete.  De ce a scazut calitatea produselor, loock ?



Erau trei modele la vanzare, Cromatic, Elcrom si Telecolor. Interesant era ca fiecare proprietar pe care eu l-am intalnit si avea unul din cele trei modele sustinea ca modelul lui e cel bun, iar celelalte doua sint proaste. Posted Image

Eu am avut Telecolor cumparat din shop. Cum era loock, bun sau rau ? Mie mi se parea ca se vede bine. La cromatic si elcrom mi se pareau culorile anapoda.

Am scris mai sus ca se vedea excelent pt. cat se poate vedea SD pe el.
Al meu pt export avea filtre f bune si odata setat canalul nu avea pureci sau zgomot de imagine, imaginea era limpede, clara, binisor focalizata (nu era perfect dar pt SD chiar preferam asa...), cu un contrast excelent si culori foarte naturale - asta cel mai important.
La cromatic imaginea era zgomotoasa, cu rezolutie slaba, si avea culori varzuite aiurea chiar si fara legatura cu saturatia.
Posibil ca daca le deschideai si reglai independet pe canalele de culoare, poate se mai corecta ceva, sau poate nu.... nu am ajuns pana acolo pt ca nu am avut personal cromatic si nici nu faceam service la ele...

Legat de intrebarea de ce a scazut calitatea - din cauza socialistilor care vor sa dea la toata lumea, cu toate ca evident nu ajunge pt. toata lumea...
Si apoi din cauza clientilor care cumpara porcarii.
Si in fine si din cauza producatorilor care tot scad stacheta - mai ales daca vad ca piata absorbe mizerii.

Daca statul aduna niste comisii de experti obiectivi, platiti bine dar cu repercursiuni extreme in caz ca sunt influentati de producatori sau terti importatori, etc., se pot pune norme si standarde minime de calitate obligatorii, plus clase reale de departajare.
Acum e o varza. La acelasi producator poti sa gasesti de la mizerii infecte pana la lucruri acceptabile - dar uneori doar norocul le separa, deoarece am vazut porcarii inclusiv la modele premium scumpe.
De asta zic ca socialistii sunt de vina, pt ca vor sa conduca lumea, dar o lume de sobolani distrusi.
Se baga cu forta peste tot, dar nu iau masuri logice, eficiente, bune, care sa duca lucrurile spre mai bine, ba din contra in urma lor se alege praful de tot.

Edited by loock, 20 July 2017 - 00:49.


#40
loock

loock

    Unas

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 18,656
  • Înscris: 29.03.2006
Cand am incercat sa dau verdele mai incet pt ca tubul era deja obosit si reda verzui, am setat si focalizarea mai tare din reglajele interne.
Cu verdele am facut ceva, cat sa fie cat de cat suportabil, dar era oricum verzui si mai mult nu mergea reglat pt ca se stricau celelalte culori - se strica galbenul, orangeul, chiar si verdele.
Si cu focalizarea am facut putin, printre altele din doua motive:
1. era OK si fara reglaj.
2. din constructie tubul nu permitea o focalizare perfecta indiferent de reglaj - dar asta pt. mine era un plus pt ca rezolutia SD sau beta este mica fata de marimea ecranului si altfel m-ar fi enervat sa vad pixelii si subpixelii asa cum se intampla de ex la trinitroane la care vedeam o textura pointilista enervanta.

Legat de cele rusesti care aveau la exterior controale independente pt. canalele de culoare RGB, probabil ca le faceau asa pt. productivitate mai mare, ca sa stea mai putin la calibrari si sa le scoata mai repede din fabrica.
Difera si tuburile intre ele, probabil si intre exemplare diferite si cu atat mai mult intre modele si producatori diferiti, loturi, etc.
Probabil ca nu stateau in fabrica sa regleze la colorimetru, personalul probabil nu avea nici tehnica si nici calificarea necesara sa le regleze bine pe toate, probabil unele nici nu se puteau regla decent si asta ii ametea si mai rau pe cei de pe linia de productie care in astfel de cazuri, cu oboseala, cu norma de facut, etc., nu mai sunt tocmai de incredere.
Sigur ca ideal era nevoie fie de reglaje robotizate si colorimetru, pe care poate nu le aveau nici in laborator dar in fabrica, fie de oameni cu ochimetru bun si rabdare plus teste de culori pt afisat, si oamenii astia sunt putini si oricum si ei mai se plictisesc si obosesc.
Plus ca in timp se mai deregleaza canalele, mai oboseste tubul asimetric pe o culoare asa cum s-a intamplat si la al meu care s-a inverzit, etc. Substantele fluorescente pot avea durata medie de viata diferita in care sa ramana in parametrii initiali.
Acum ca ma gandesc poate trebuia sa bibilesc mai mult TV-ul ala, sa mai cresc saturatia pe rosu si albastru si apoi sa umblu la luminozitate, saturatie, etc.
Cred ca am incecat si asta atunci, dar poate n-am insistat suficient...

Edited by loock, 20 July 2017 - 01:43.


#41
lepetir

lepetir

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 708
  • Înscris: 12.07.2007
Mi-au trecut prin mana sute de tv-uri, dar mi-a ramas o amintire despre un sony trinitron cu tub made in japan cu o imagine deosebita, focalizare, contrast, convergenta a culorilor si mai ales un alb curat cum n-am mai vazut la nici un alt tv. Modelul era echipat cu vestitu SG...in finalul linii. Mi-au placut mult Balupunkt-urile FM 100, echipate cu tub Videocolor cu programator electronic fara OSD care aveau o fiabilitate exceptionala, in afara de traf linii ( la care plesnea izolatia din cauza vechimii si se putea carpi in stil romanesc daca clientul nu avea bani de traf nou), rar am gasit vreu-un alt defect. Din lista tv-urilor avute: Telefunken 100 HZ, o bijuterie de Philips Macht-Line, Sharp 100 Hz....mai am functional un sony de 80 diagonala 16/9, 100 Hz, cu PAP, PIP, rec. satelit (analogic ),etc....m-as scapa de el, dar nu vrea nimeni sa-l salte la greutatea care o are, vreo 65 de kg.Din gama aparatelor europene se detasau in ceea ce priveste calitatea, modul de constructie, materiale folosite, facilitati, etc marci ca Blang&Olufsen, Blaupunkt,Philips. Odata cu invazia asiaticelor, exceptie sony, panasonic, calitatea a devnit un lux.
PS. Ca un fapt divers, primul tv color avut a fost un Elcrom, la care tubul s-a dus rapid ( cam 3 ani- la moda erau circuitele cu casete VHS) . L-am demontat si l-am dat la reprezentata Electronica care l-a trimis la cinescoape Buc. unde am aflat ca se schimbau tunurile electronice, o practica curenta am inteles. Eu am primit altul, reconditionat care a functionat ani de zile mult mai mult decat de nou.

#42
nesupus

nesupus

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,599
  • Înscris: 27.02.2010

 djl, on 19 iulie 2017 - 17:15, said:

Am admirat acum mulţi ani un tv "Grunding" stereo din anii '80... difuzoare adevărate, ce mai. Bubuia tare. Erau mişto televizoarele stereo cu coloane de 2 sau 3 difuzoare: https://forum.softpe...st__p__21142091
Unele stereo aveau şi ieşire pt. boxe externe!   Posted Image
Mi-am adus si eu unul din Germania prin 93', second hand. Culorile erau mai frumoase ca pe Cromatic. Era tot fara telecomanda insa butoanele de la canale erau cu touch (cu sensori), diagonala era cam aceasi cu Cromatic, dar mai subtire. Mergea super pe video si pe parabolica, cu sonor foarte bun. In 1992 am primit un TV Philips (sport) color cu telecomanda, made in Spania. Asta era cel mai clar si culorile erau super. Tot atunci am primit un DVD Recorder si mi-am pus ,,lighean de aluminiu'' pe balcon. Pentru mine a fost un salt important la acea vreme. Cromaticul a ajuns la parintii mei. Bine inteles ca au urmat alte TV-uri color la mine si la parintii mei. Din cele amintite nu mai avem nimic, acum ne uitam la LCD-uri conectate la cablu.  Posted Image

Edited by nesupus, 20 July 2017 - 08:22.


#43
nesupus

nesupus

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,599
  • Înscris: 27.02.2010
Corectez : Video Recorder eveam , CD player si DVD player au urmat si ele.

#44
lepetir

lepetir

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 708
  • Înscris: 12.07.2007
Grundig-urile, ce mai aparate....mi-aduc aminte de un model care avea fiecare modul functional montat intr-o cutie ecranata, frumos inscriptionata cu led-uri de stare care indicau functionarea respectivului modul ( final linii cu tiristoare ) Asemanator mai erau sasiele Philips K 11, K12, dar fara led-uri.

#45
djl

djl

    Smrt fa¹izmu, sloboda narodu! Īmi cresc amprenta de Carbon

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 112,502
  • Înscris: 13.06.2004
Asta doream şi eu să zic. Cum să ai D.V.D. recorder înainte să existe... că D.V.D.-ul ca format a fost lansat în anul 1996, dar abia în 1997 sau 1998 a ajuns în Europa.
Eu mai am televizor C.R.T. Nu le sufăr pe cele L.C.D.
Nenea care avea acel atelier de unde am luat programatorul şi tasterul de <<Telecolor>> 3xyz şi 4xyz adusese şi o instalaţie de montat tunuri electronice noi. Din păcate nu prea a avut clienţi. Era deja 2000 şi ceva şi lumea cam dorea televizoare noi. Nu mă pricep chiar aşa de bine la electronică, dar am auzit că şi luminoforul de pe ecran se uzează. Aia cu montarea de alte tunuri electronice se mai practică în S.U.A., unde sunt destui pasionaţi de televizoare vechi...
Aşa, de curiozitate, cam cât au ţinut monitoarele C.R.T. din Gara de Nord - alea folosite la informarea călătorilor. Oricum, cred că mai rezistau ceva timp, dar au venit L.C.D.-urile din spate şi   Posted Image
La o clinică stomatologică unde mă duceam a funcţionat cel puţin 13-14 ani un televizor "Samsung" BioVision şi care îmi plăcea că ţinea de atâta timp, deşi mergea cel puţin 8 ore pe zi, cel puţin 300 de ore pe an. Dar i-au pus cruce   Posted Image

Edited by djl, 20 July 2017 - 10:03.


#46
Ion_de_la_Raion

Ion_de_la_Raion

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 20,434
  • Înscris: 28.08.2005

 lepetir, on 20 iulie 2017 - 07:29, said:

mai am functional un sony de 80 diagonala 16/9, 100 Hz, cu PAP, PIP, rec. satelit (analogic ),etc....m-as scapa de el, dar nu vrea nimeni sa-l salte la greutatea care o are, vreo 65 de kg.

De ce nu lasi curierii sa-l salte ? Te-as scapa eu de el, dar sint din Timisoara. Curierii transporta orice, masini de spalat, frigidere, aparate de AC, chestii grele, 65 kg nu ar fi sfarsitul lumii, am primit prin curier un rack audio de 70 kg si 2 metri inaltime. Au venit doi insi cu o duba. Si in duba m-am uitat, erau tot felul de chestii din astea grele ce mai aveau de livrat la altii.

#47
b0by007

b0by007

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 107
  • Înscris: 27.12.2014
Chiar ca erau fiabile vechile televizoare.
Primul color a fost prin 93-95, nu mai stiu exact, un Goldstar Miracle-d. Inainte sa se schimbe numele in LG.
A rezistat fara reparatie peste 10 ani. Arata asa:
Attached File  goldstar.jpg   42.76K   12 downloads

Apoi dupa 2005 parca, iar stau prost cu memoria, o fost un philips crt cu tub flat, nu mai stiu numele exact, aproape 10 ani o rezistat fara nici o reparatie.
Era ca-n pozele astea:
Attached File  philips.jpg   5.6K   5 downloads
Attached File  philips 2.jpg   20.8K   5 downloads

Imaginea era inca buna, dar cand s-au stricat prima data, ambele (in date diferite) de la suprasarcini pe reteaua electrica in timpul furtunilor, le reparam la un electronist, le peticea, si in cateva luni iar nu mai mergeau. Adica porneau, dar cand apasam telecomanda, doar clipea ledul de standby.
Si am trecut pe LED tv pentru canalele hd prin tunerul dvb-c.

#48
loock

loock

    Unas

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 18,656
  • Înscris: 29.03.2006

 Ion_de_la_Raion, on 20 iulie 2017 - 12:19, said:

De ce nu lasi curierii sa-l salte ? Te-as scapa eu de el, dar sint din Timisoara. Curierii transporta orice, masini de spalat, frigidere, aparate de AC, chestii grele, 65 kg nu ar fi sfarsitul lumii, am primit prin curier un rack audio de 70 kg si 2 metri inaltime. Au venit doi insi cu o duba. Si in duba m-am uitat, erau tot felul de chestii din astea grele ce mai aveau de livrat la altii.

Totusi e putin 80 cm si avand in vedere gabaritul, greutatea si mai ales transportul si urcatul, nu prea se mai justifica nici daca are rezolutie mai mare.
De mai multi ani, 43" sau macar 42" este cam minimul decentei la diagonale TV.

Daca era vorba de monitoare CRT, acolo e altceva.
Nici eu nu inlocuiesc monitorul CRT cu LCD indiferent de backlight LED sau nu.
Ma uit mereu la cele mai performante LCD-uri noi si nu ma multumesc.
Insa trebuie sa apara microLED-urile si la TV si la monitoare.
O sa se sara mai repede si peste AMOLED si peste True-QDOT, sau cel putin asa am inteles ca se doreste.

Inca se fabrica monitoare CRT pt broadcast, si inca FULL HD !!!
Ikegami fabrica 4 modele de 19", toate Full HD 1080i pt. piata de broadcast sau/si postproductie video.
Sunt si multiformat autodetect NTSC/PAL ( posibil fara SECAM...)
Suporta 1080i si 720p, si mai suporta 1080/24pSF, dar in f de model au real 900 si 950 linii.
Faza nasoala e ca au doar 50 hz pe PAL ( ~60 pe NTSC) si au un pret ridicol de mare . La BH in state e 11250 USD ( 11 K + )...modelul de varf, si la grade 2 sunt peste 8 K...
Au si monitoare AMOLED, ca de altfel si Sony care vine de mai multi ani asa ceva pt piata de broadcast si postproductie video.
Din pacate eu nu suport la monitor CRT mai putin de 100 Hz. ( hai 99...), dar nici daca era de 240 Hz 3D n-as da 11+ K pe un monitor CRT de 19"....

La TV am avut si eu ca toata lumea 50 Hz la CRT.
Am fost martor la aparitia si raspandirea TV-urilor CRT de 100 Hz, insa nu am luat decat monitoare de 100 Hz.
Chiar aveam impresia ca NEI-ul meu erau mult mai putin obositor fata de alte TV-uri de 50 HZ care ma oboseau instant.
Am considerat ca e vorba fie de un refresh mai stabil, electronica mai buna, traf orignal mai bun, poate chiar si luminofori cu  latenta care sa estompeze din flicareala.
Traful a fost in mod sigur o parte din explicatie, pt ca dupa ce am schimbat traful la Nei ( sa fie 10-11 ani de atunci...) flicareala a devenit mai vizibila fata de inainte cand o puteam ignora.
Nici nu avea diagonala mare, si de la distanta de uitat la TV suprafata stresanta din campul vizual era redusa, cel putin pe lumina...
La monitoare insa n-am suportat sub 100 Hz niciodata.
Am folosit inainte de '89 si monitoare de 50 hz, insa ma tineam cat mai departe de ele si nu suportam sa le vad mult, si inca cred ca si ele aveau latenta mai mare la luminofori, pt. ca altfel nu as fi suportat deloc.
Si la 85 Hz ma ametesc dupa cateva minute, 70 este ingrozitor, iar la 60 Hz nu intru in camera cu el decat daca e stins.
A fost o vreme cand unele programe si jocuri erau limitate la 70 Hz, fie pt ca erau facute in PASCAL, fie din alte motive pt ca rulau sub DOS si nu aveau suport full VESA, si a fost o perioada nasoala. Noroc ca s-a inventat refresh lock si powe strip pe care le-am instalat imediat cum am auzit de ele la vremea lor. Acum (de multi ani) driverele placilor grafice AMD si Nvidia permit setarea fortata la 100 Hz sau alta frecventa direct din utilitarul lor.

Edited by loock, 20 July 2017 - 13:26.


#49
Ion_de_la_Raion

Ion_de_la_Raion

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 20,434
  • Înscris: 28.08.2005

 loock, on 20 iulie 2017 - 13:00, said:

Daca era vorba de monitoare CRT, acolo e altceva.

Monitor, televizor, tot aia e. 80 e ok la un CRT.

Am avut un Philips Matchline monitor RGB, dar nu de PC, era pentru video, avea intrai SCART si AV. Mergea foarte fain.

#50
loock

loock

    Unas

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 18,656
  • Înscris: 29.03.2006

 Ion_de_la_Raion, on 20 iulie 2017 - 13:23, said:

Monitor, televizor, tot aia e. 80 e ok la un CRT.

Am avut un Philips Matchline monitor RGB, dar nu de PC, era pentru video, avea intrai SCART si AV. Mergea foarte fain.

Asa am zis si eu odata, dar a trecut vremea aia.

Apoi m-am hotarat sa iau de ~ 43".

Am luat in 2013 un Sony de 42" ( 107 cm diagonala ) (pt ca n-am gasit in 2013 nici unul care sa-mi placa de 43"), cu panel AUO atipic pt Sony in 2013, (acum iau fara stres si de la AUO si de la LG pe langa cele Samsung), l-am ales pe singurul de atunci care se putea seta sa redea de o maniera care sa nu ma enerveze groaznic, si dupa multe bibileli si ceva mai multa toleranta din partea mea, mai ales ca ma uit rar la TV, m-am obisnuit cu el.
In prima saptamana, poate si a doua, 42" imi parea foate usor overkill ca dimensiune, dar doar usor si complet nesuparator, si asta pt ca e la numai 2,5 m de canapea.
Dupa astea 2 saptamani deja parea perfect normal, deloc overkill.
Am pus NEI-ul in alta camera, si cand i-am dat drumul dupa un timp nu mi-a venit sa cred ca m-am uitat zeci de ani la el.
Dimensiunea parea ridicol de mica, si flicareala mult mai vizibila.
Am si un Sony de 32" ( 81 cm diagonala) si nu ma uit niciodata la el. E drept ca pe langa dimensiunea depasita, nu suport nici cum reda, cu toate ca e LCD cu backlight LED, din primele generatii de prin 2011. Are insa probabil un TN infect...

Deocamdata nu simt nevoia de mai mult de 43", chiar daca vad mai mari pe la oameni prin casa si prin magazine.
Chiar ieri am vazut la cieva in living unul de 65" si parea cam overkill pt ca livingul nu era foarte mare...
Daca as avea o sala suficient de mare, probabil ca ar avea rost si un ecran de 11m...n-am mai fost de mult la cinematograf...

Edited by loock, 20 July 2017 - 13:47.


#51
Ion_de_la_Raion

Ion_de_la_Raion

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 20,434
  • Înscris: 28.08.2005
Omule, eu vorbesc de un CRT de 80. LED si LCD am si eu mai mari. Dar pentru un CRT, 80 ajunge. E si foarte greu si voluminos, nu e simplu sa-i gasesti loc. Imi trebuie pentru DVD-uri. Am multe DVD-uri si in general se vad mai bine pe CRT decat pe LCD.

Edited by Ion_de_la_Raion, 20 July 2017 - 14:20.


#52
DJPocaitul

DJPocaitul

    Active Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 1,778
  • Înscris: 17.09.2014
Mama are un tv.mai vechi Samsung,si functioneaza si in prezent. Fabricat in Ungaria cu ecran de 21 inch.

#53
djl

djl

    Smrt fa¹izmu, sloboda narodu! Īmi cresc amprenta de Carbon

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 112,502
  • Înscris: 13.06.2004
@ Ion_de_la_Raion : ai unde să pui un CRT aşa de mare?   :w00t:
Am văzut şi ceva din anii '90... un ditamai "Sony". 16:9 . Dar cred că era ceva mai mic decât ceea ce cauţi tu. Era la un atelier de depanări şi nu l-am văzut funcţjonând.
Eu m-am obişnuit cu diagonelele mici.

#54
ipsihi

ipsihi

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 379
  • Înscris: 13.03.2007
In 2003 am luat din Metro un Samsung WS-32M066V, 80cm, 1080i, 720p, 100hz, srs, 16:9 , s-video, functioneaza ireprosabil ,la vremea aia am dat pe el v-o 16 milioane.
https://www.dropbox....20_Pro.jpg?dl=0
[ https://bild7.qimage.de/samsung-ws-32m066v-foto-bild-81459027.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Edited by ipsihi, 20 July 2017 - 18:06.


Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate