Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Cu ce va aparati de cainii agresi...

Nu imi platiti coletul cu cardul ...

Mi-au disparut amigdalitele ?

Exista vreun plan de terorizare p...
 Schimbare adresa DNS IPv4 pe rout...

Recomandare Barebone

Monede JO 2024

Suprasolicitare sistem electric
 CIV auto import

Mutare in MOZAMBIC - pareri, expe...

Scoatere antifurt airtag de pe ha...

Magnet in loc de clește pent...
 Cumparat/Locuit in apartament si ...

Pot folosi sistemul PC pe post de...

Sokol cu distorsiuni de cross-over

Filtru apa potabila cu osmoza inv...
 

Sfat pentru alegerea un camin pentru batrani in Bucuresti/Ilfov

- - - - -
  • Please log in to reply
66 replies to this topic

#55
overseas

overseas

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 38,104
  • Înscris: 09.01.2007
Incearca sa intrebi aici:
http://www.globalmedical.ro/

La Cluj auzisem de o clinica de recuperare excelenta, dar costa ceva.
Daca te intereseaza da-mi PM si fac rost de contact.

#56
emmmm01

emmmm01

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 2
  • Înscris: 19.07.2017
Multumesc , suntem din Bucuresti as vrea sa o am aproape sa o vad zilnic

#57
lilimagda

lilimagda

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 2
  • Înscris: 28.07.2015
Feriti-va de Caminul Asociatia Crestina Sf. Gheorghe si Dumitru – intrarea Rugulet, Bucuresti. Pacientii cu Alzheimer si care nu se pot misca sunt FOARTE prost tratati, chiar daca sunt linistiti: nu sunt intorsi aproape deloc (desi angajatii spun ca ii intorc la 2 ore), sunt TARATI pe jos pentru a fi dusi sa faca dus, nu li se paseaza mancarea (daca e cazul), nu sunt hidratati suficient. Am gasit-o pe mama mea cu vanatai pe spate, la ochi, la picioare – inexplicabile – si nu erau escare! Au camere de supraveghere in fiecare camera dar nu stiu la ce le folosesc: eu am vazut o pacienta care nu se putea misca, care era in genunchi pe jos in camera in care era mama mea ( fusese ajutata de o alta pacienta sa se dea jos din pat) iar infirmierele care erau jos, la receptie, manevrau telefoanele mobile. Daca nu m-as fi dus eu atunci in camera, cine stie cat ar mai fi stat pacienta pe jos. Nu li se face masaj, nici macar superficial, cu crema. Nu se folosesc aleze, servetele umede, bureti, spume de curatare – deci nu stiu cum sunt curatati pacientii! Este in special o infirmiera Georgiana, tanara, draguta - dar cu un comportament dispretuitor atat fata de pacienti cat si fata de apartinatori. E rea, lipsita de o minima intelegere si bunatate fata de batranii care sunt la mana ei. Parca e o hitlerista!!!! Iar o asistenta, cea mai buna dintre toate se pare, i-a luat sange mamei mele, pentru analize, din mana care o durea si care era umflata de la cot pana la degete.

Edited by lilimagda, 17 November 2017 - 18:19.


#58
SmurfK

SmurfK

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,149
  • Înscris: 11.04.2015
Aici a fost cineva? Pe hârtie sună bine, vizită oricând, la orice oră, arată bine pe-acolo, dar mi-e teamă să întreb prețuri. Știu că nu e București/Ilfov, dar nici departe nu e, vreo 30 km.

Edited by SmurfK, 20 November 2017 - 20:05.


#59
Razvan_Ionita

Razvan_Ionita

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 1
  • Înscris: 26.09.2018
Buna ziua, iata si parerea mea despre Caminul Sf. Dumitru din Pipera,

acum un an m-am regasit si eu in situatia de a cauta camin pentru bunica mea, am citit aici si mi-a fost de ajutor. Cu toate ca vazusem scandalul din link-ul ce urmeaza nu aveam alte solutii, peste tot era ocupat...https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/social/camine-de-batrani-din-romania-afaceri-clandestine-si-pericol-pentru-pacienti-683180

Acum dupa experienta avuta, vreau sa va descriu un pic situatia de la Caminul Sf. Dumitru din Pipera 55A...
Am ajuns acolo unde proprietarii caminului, cantareti de meserie iti explica f detaliat cum ca mancarea este excelenta, asistentele mereu pregatite, la fel si infirmierele care i schimba, doctor, le canta de sarbatori etc.
Realitatea sta in modul urmator: se lauda cu atestatele si autorizatiile, cu toate ca bunica mea care abia se putea misca prin pat,ca si alte exemple similare, a fost pusa intr o camera la etajul 1, pana acolo sunt doar scari...deci avizul Isu si ce mai au ei, va imaginati cam cum le au primit.
Mancarea era adusa in niste foste galeti de vopsea de 20 de litri si semana cu ce servesc oamenii porcii la cocina si ca miros si ca aspect si consistenta, supe chioare, cate un sandvis si cam atat.Asta nu ar fi fost problema principala ca oricum ei nu mananca mare lucru plus ca treceam noi la 2 zile cu fel de fel de mancare gatita ca sa suplinim.
Asistentul pe nume Andrei foarte arogant si pus pe reprosat diverse, mereu tipa si la ea si la noi cand veneam in vizita, cum ca bunica si a scos placa, pampersul sau nu a luat pastilele, un om bolnav de 88 de ani...
Bunica imi spunea ca din ce in ce mai des infirmierele i se adreseaza cu ''imputito'' ''jegoaso'' ''Iar te-ai pisat pe tine'' lucruri care mi s au si adeverit cand am inceput sa facem vizite inopinate si am auzit cu urechile noastre.
Sunt pusi toti la o masa de plastic unde stau toata ziua apatici, nu vorbesc unii cu altii, sunt sedati, deshidratati ca sa nu faca prea mult pipi pe ei, iar mirosul de cate ori intram acolo era foarte greu de suportat. Se tipa continuu la ei si sunt jigniti constant.
Cand le reprosam purtarea infirmierele spuneau ca sunt satule si sa le lasam in pace, nici urma de vreun regret sau scuze.Am semnalat fara succes aceste comportamente si managerului, fara succes insa.
Era practic un cosmar de cate ori mergeam la ea in vizita, si trebuia sa mergem la doua zile ca sa fim siguri ca i dau pastilele, ca mananca macar ce i aducem noi, ca bea apa macar cat stateam noi acolo..iar ea se ruga la Dumnezeu sa o scape din acel chin...Am reusit pana la urma sa gasim alta solutie.
Nu acceptati nici macar ca ultima si singura alternativa acest loc, e o nenorocire!
Multa sanatate si voua si celor dragi voua va doresc.

Edited by RazvanMembruAnonimita, 26 September 2018 - 13:42.


#60
Nuss400402

Nuss400402

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 6
  • Înscris: 13.03.2019
In căminele Eden-Otopeni si Senior Center-Pipera, asa zise de lux, cu prețuri de 4000 lei, bolnavii imobilizati si in special cei bolnavi de Alzhaimer sunt sedați, deshidratați pentru a nu urina, legati, nehraniti corespunzător, fara sa-i consulte un medic, bruscați de către infirmiere...totul pentru ca ei nu pot vorbi si daca spun se considera ca ei nu judeca. Contractele prevăd ca banii achitați anticipat pe o luna nu se restituie indiferent de motive, asa ca daca nu-ți convine si iei bătrânul sau daca moare nu se restituie nimic. Dumnezeu a făcut ca mama mea sa scape cu viata din ambele cămine dar cu agravarea bolii si tot Dumnezeu ne-a ajutat sa găsim un camin unde se îngrijesc cu adevarat bătrânii.
Adaug ca ofertele privind serviciile medicale de pe site nu au nici o legătura cu realitatea, aceste cămine au numai clădiri frumoase cu mobilier modern unde bătrânii grav bolnavi sunt tratati inuman.

#61
Marius19891989

Marius19891989

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,377
  • Înscris: 09.01.2016
Spune unde ai gasit bun sa stie lumea.

#62
Nuss400402

Nuss400402

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 6
  • Înscris: 13.03.2019
Resedinta Victoria

#63
Nuss400402

Nuss400402

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 6
  • Înscris: 13.03.2019
Ma simt obligată sa scriu câte ceva si despre Resedinta Victoria: este o asociație, cred un ONG, are 20 paturi, un director sever care impune disciplina nu numai personalului dar si aparținătorilor, nu mai vorbim de bătrâni, care nu au voie nimic in afara programului...initial am fost incantata dar am înțeles curând ca toate regulile stricte sunt ca tu aparținător sa nu poti afla nimic ce se petrece in afara orelor de vizita, vizita care este monitorizata video si audio. Cea mai mare găselnița a directorului e o adresa de Facebook unde filmează in direct bătrânii la diverse activități ( masa de pranz, fizioterapie, activitati distractive...) pentru a informa in direct strict numai pe aparținători ce fac bătrânii lor... Toate bune si frumoase dar eu după ce am vazut-o pe mama super bine in filmulețe regizate, a doua zi am găsit-o sedata in pat, de unde am început sa fiu suspicioasa ce se întâmpla după cele 10-15 minute filmate...am obiectat la tratamentul cu antipsihotice, mai exact la doza, si am hotărât sa închei contractul pentru ca am considerat ca 1200 euro/ luna este enorm pt un pat curat, pamperși, niste fizioterapie si 3 mese/ zi asa ca am preferat soluția sa o îngrijesc acasă.  
Adaug un sfat pentru cine duce un bătrân la camin, solicitați un draft de contract cu o zi inainte. De regula procedura e sa aduci bătrânul, repede e luat cu bagaje cu tot de infirmiere si instalat in pat timp in care semnezi un contract care nu mai ai cum sa-L negociezi, ma refer la clauze, de exemplu M-am trezit ca la externare a trebuit sa mai plătesc 250 lei igienizare...

#64
Fado

Fado

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 331
  • Înscris: 04.03.2023
Au trecut 4 ani de la ultimul mesaj aici. Am ajuns si eu in aceasta situatie. Ceva vesti proaspete… bune?
De 2 sapt citesc, caut continuu pe net si dau numai de orori. Exista macar o singura casa de batrani decenta in Bucuresti?

#65
WhimsicalPeanut

WhimsicalPeanut

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 427
  • Înscris: 14.05.2008

 Fado, on 03 octombrie 2023 - 00:15, said:

Au trecut 4 ani de la ultimul mesaj aici. Am ajuns si eu in aceasta situatie. Ceva vesti proaspete… bune?
De 2 sapt citesc, caut continuu pe net si dau numai de orori. Exista macar o singura casa de batrani decenta in Bucuresti?

La cati bani trebuie sa scoti din buzunar pentru o casa de batrani mai bine angajezi pe cineva sa-ti vina acasa... La casele de batrani inca se fac controale si inca se descopera orori.

#66
Fado

Fado

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 331
  • Înscris: 04.03.2023
Unde gasesc pe acel cineva? Cei care suntem plecati demult nu mai avem reteaua pcr si nu cunoastem sistemul. E f greu.

In alta ordine de idei, am incercat sa platesc in tramvai cu cc si nu am reusit. Inca nu stiu daca e advarat sau nu ca poti plati cu cc. Poate am nimerit eu un aparat stricat. In teorie multe par f avansate, in realitate lumea nu le foloseste si nu stie de ele. O lume f ciudata.

#67
WhimsicalPeanut

WhimsicalPeanut

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 427
  • Înscris: 14.05.2008

 Fado, on 03 octombrie 2023 - 21:56, said:

Unde gasesc pe acel cineva? Cei care suntem plecati demult nu mai avem reteaua pcr si nu cunoastem sistemul. E f greu.

In alta ordine de idei, am incercat sa platesc in tramvai cu cc si nu am reusit. Inca nu stiu daca e advarat sau nu ca poti plati cu cc. Poate am nimerit eu un aparat stricat. In teorie multe par f avansate, in realitate lumea nu le foloseste si nu stie de ele. O lume f ciudata.

Sunt multe femei care au fost badante in Italia si s-au intors in tara si isi cauta un batran de care sa aibe grija, doar ca e mai greu sa  le gasesti, plus ca multi isi bat joc si vor sa le dea  putini bani.

Despre plata cu cc nu stiu ce sa zic. Eu platesc prin SMS, e mai simplu, pot sa vad exact cand expira intervalul ala de 90 min.

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate