Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Schimbare adresa DNS IPv4 pe rout...

Recomandare Barebone

Monede JO 2024

Suprasolicitare sistem electric
 CIV auto import

Mutare in MOZAMBIC - pareri, expe...

Scoatere antifurt airtag de pe ha...

Magnet in loc de clește pent...
 Cumparat/Locuit in apartament si ...

Pot folosi sistemul PC pe post de...

Sokol cu distorsiuni de cross-over

Filtru apa potabila cu osmoza inv...
 Kanal D va difuza serialul “...

Upgrade xiaomi mi11

securitate - acum se dau drept - ...

Farmacia Dr Max - Pareri / Sugest...
 

Sfaturi cumparare apartament 2 camere Bucuresti

- - - - -
  • Please log in to reply
35 replies to this topic

#1
DragosMK3

DragosMK3

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 85
  • Înscris: 05.02.2014
Salut,

In lunilie urmatoare intentionez sa cumpar un apartament cu 2 camere in Bucuresti. Buget: 40-45000 Euro. Am jumatate din suma, iar bancile imi pot da un imprumut pentru un apartament pana la valoarea de 60,62, chiar 67 de mii ( in functie de banca ). Nu vreau sa ma imprumut mai mult de 10 ani, desi mi se pare si asta o perioada foarte mare.

Caut un apartament cu acces la mijloacele de transport in comun, in special metrou, adica maxim 1 km, 1,5 km de o statie de metrou ( nu ma intereseaza care ), acum lucrez in zona Unirii, nu stiu unde voi lucra peste 1-2-5 ani... asa ca nu caut ceva aproape de locul de munca, la fel cum fac altii. Oricum in acest buget sigur nu voi gasi in zona. Deci, exclud zonele urmatoare: sudul cartierelor Berceni si Drumul Taberei, Soseaua Giurgiului, Rahovei.

Nici compartimentarea nu ma prea intereseaza, desi as prefera sa nu fie cu trecere din living in dormitor. Singurul lucru foarte deranjant ar fi ca pe balcon sa se intre din bucatarie. Da, trebuie neaparat cu balcon, oricat de mic, pentru uscarea hainelor. Ar fi super si daca ar avea geam la baie, dar nu neaparat.

De 2 luni de cand imi caut observ ca au tot crescut preturile. Greu gasesc un anunt unde pretul pe metrul patrat sa fie sub 1000 Euro. Mai sunt o gramada cu preturi apropiate: 950-970, dar care necesita renovare completa si sunt departe de metrou, la 3-4 km. Asa ca as ajunge la 1100 Euro/mp pentru un apartament intr-o zona indepartata de metrou si la marginea orasului. Mai bine nu.

Am stat in Berceni si Titan. Ma atrage si cartierul Militari, ca e mai la margine si pot sa ajung mai repede la munte. Titan e mai aproape de mare si are mai multe parcuri, mai multi pensionari, e mai linstit, ar fi primul ca preferinta.

De ce tot cresc preturile in ultima vreme? Si de ce este cartierul Militari atat de scump? Am vazut zilele trecute apartamente de 50-51 mp la 68 de mii si 75 de mii Euro. Ce e asa interesant in zona aia?

Edited by DragosMK3, 14 July 2017 - 17:57.


#2
lulutza

lulutza

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 421
  • Înscris: 30.05.2008
Nu e nimic interesant, din contra, multe masini, multa agitatie, praf, zgomot..preturile au inceput de vreo 2 luni si ceva sa creasca serios, eu lucrez oarecum in domeniu si vad clar chestia asta. Si nu cresc usor ci cu cate minim 2-3000 de euro. Sunt unii care anul trecut vindeau cu 50k, acum posteaza la 57-60..

#3
DragosMK3

DragosMK3

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 85
  • Înscris: 05.02.2014
Aceiasi? Ca daca vindeau anul trecut cu 50k, anul asta nu aveau ce sa posteze. Depinde si ce suprafata, 37 mp sau 55...

Eu nu caut ceva mare, confort 1 cum spun agentii, chiar si 40 mp imi sunt suficienti, desi daca as gasi un apartament mare la un pret bun, care sa merite ( luand in considerare si zona si starea apartamentului ), as plati mai mult.

#4
lulutza

lulutza

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 421
  • Înscris: 30.05.2008

 DragosMK3, on 14 iulie 2017 - 18:05, said:

Aceiasi? Ca daca vindeau anul trecut cu 50k, anul asta nu aveau ce sa posteze. Depinde si ce suprafata, 37 mp sau 55...

Eu nu caut ceva mare, confort 1 cum spun agentii, chiar si 40 mp imi sunt suficienti, desi daca as gasi un apartament mare la un pret bun, care sa merite ( luand in considerare si zona si starea apartamentului ), as plati mai mult.
nu intelegi, eu am acces la o baza de date :) deci da sunt aceiasi oameni si au aceleasi proprietati la vanzare. De ce? Pentru ca oricum era scump si inainte si desi nu le-au dat la 50k s-au gandit ei ca la 60 le vor vinde sigur... De unde aceste bruste cresteri asta nu inteleg. Si treaba sta la fel si la particular si la dezvoltatori si la ap si la case. Cat despre blocurile noi, desi nu o sa asculti sfatul, nu lua ca exista sanse de 90% sa iti iei mare teapa. Problemele nu o sa le vezi decat dupa cateva luni. Oricum ar fi, macar incearca in momentul in care te intereseaza ceva, sa discuti cu cei care deja locuiesc in acel bloc. Eu asa am facut cu o tanti care vroia sa cumpere in blocul unde stam noi, i-am facut semn sa fuga cat poate.. mai mult nu am putut fiindca era cu reprezentantul scarbei care a construit blocul si riscam probleme... titanul ca zona mie mi se pare ok tinand cont ca e foarte verde si ai si transport in comun si metrou si magazine, parcuri etc..dar stiu ca e destul de scumpa zona.

#5
sorin147

sorin147

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,362
  • Înscris: 11.08.2003
Daca vrei, pot pune o intrebare unui vecin care stiu ca era dornic de a-si vinde apartamentul. E la etajul 1 / 4, 2 camere semidecomandat, >40mp, cu fata spre rasarit. Din pacate nu prea vezi rasaritul ca e plin pe pomi, ai vedere in parc Posted Image. Ai metroul la 1 km si Auchan la vreo 300m.

Edited by sorin147, 14 July 2017 - 18:31.


#6
_-AppleS-_

_-AppleS-_

    ✮✮✮✮✮✮✮✮

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,512
  • Înscris: 09.07.2014

 DragosMK3, on 14 iulie 2017 - 17:56, said:

Titan e mai aproape de mare si are mai multe parcuri, mai multi pensionari, e mai linstit, ar fi primul ca preferinta.
NU vrei sa stai intr-o zona de pensionari, daca dai de vreo baba sensibila la zgomote si paranoica s-ar putea sa ai politia la usa si pentru o besina trasa accidental. Babele si mosii te vor distruge cu muzica populara data la maxim pe etno si favorit si duminica neaparat pe trinitas, ca doar nu aud slujba bine de la doapele de vata si problemele auditive, te vor privi ca pe un parazit care nu meriti decat sa muncesti pana la moarte pentru a le plati pensia, daca te vad ca freci menta si aduci pe careva pe la tine, belesti rapid spanacul, te rezolva babele imediat. Slujbe de inmormantare si miros de tamaie la tot pasul, vei fi in permanenta pesimist cu vesnica pomenire stiuta pe derost. Sigur poate ai noroc si primesti de pomana din cand in cand, desi babele doar intre ele isi dau pomana.
In Militari se contruiesc cel putin 10 blocuri in acelasi timp momentan cu alte cateva sute fiind in faza de proiect. Sigur gasesti ceva ieftin, sunt multi constructori, vor umple in curand tot campul de blocuri, cred ca se va ajunge la ordinul miilor de blocuri, vor trebui sa faca autostrada suspendata si metrou pe aici, exista deja proiectul de zona metropolitana bucuresti, cu extindere metroului, cel mai probabil se va extinde in directia asta, mai era parca si o autostrada suspendata si tren ceva.

#7
rosix

rosix

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 18,873
  • Înscris: 01.02.2008

 DragosMK3, on 14 iulie 2017 - 17:56, said:

De ce tot cresc preturile in ultima vreme?

Pentru ca au auzit proprietarii ca au crescut veniturile si ca e bataie pe programul Prima Casa... milioane de tineri ne avand nicio casa.

#8
mihaigerard

mihaigerard

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 27,279
  • Înscris: 28.08.2006
Militari este exclus. E cea mai aglomerată ghena din București.

#9
DragosMK3

DragosMK3

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 85
  • Înscris: 05.02.2014

 lulutza, on 14 iulie 2017 - 18:29, said:

nu intelegi, eu am acces la o baza de date Posted Image deci da sunt aceiasi oameni si au aceleasi proprietati la vanzare. De ce? Pentru ca oricum era scump si inainte si desi nu le-au dat la 50k s-au gandit ei ca la 60 le vor vinde sigur... De unde aceste bruste cresteri asta nu inteleg. Si treaba sta la fel si la particular si la dezvoltatori si la ap si la case. Cat despre blocurile noi, desi nu o sa asculti sfatul, nu lua ca exista sanse de 90% sa iti iei mare teapa. Problemele nu o sa le vezi decat dupa cateva luni. Oricum ar fi, macar incearca in momentul in care te intereseaza ceva, sa discuti cu cei care deja locuiesc in acel bloc. Eu asa am facut cu o tanti care vroia sa cumpere in blocul unde stam noi, i-am facut semn sa fuga cat poate.. mai mult nu am putut fiindca era cu reprezentantul scarbei care a construit blocul si riscam probleme... titanul ca zona mie mi se pare ok tinand cont ca e foarte verde si ai si transport in comun si metrou si magazine, parcuri etc..dar stiu ca e destul de scumpa zona.
Asta am vrut sa spun: daca era ok pretul cerut in trecut, ar fi vandut la acel pret, asa ca nu ar mai fi avut nimic de vanzare acum, doar ca desi nu vand, ei tot cresc pretul. Ai CRM care importa automat noile oferte de pe imobiliare.ro si OLX ?

Bloc nou nu vreau, am prieteni care s-au mutat in diverse zone pe la marginea orasului si abia asteapta sa treaca 5 ani pana se muta. Nu zic ca toate sunt construite prost, dar infrastructura zonelor nu este dezvoltata bine. Am vazut prea multe clipuri cu oameni cu cizme in Popesti si Militari, care de fapt e Rosu sau Chiajna pana unde s-au mai extins.

In martie anul trecut am mers cu masina printr-o balta din Popesti si am ramas cu puntea suspendata, se pare ca groapa nu era groapa, ci era o gaura de canal fara capac, dar era apa peste tot si nu aveam cum sa stiu ce e sub apa.

Am vazut ca in Titan apartamentele sunt mai scumpe decat in Berceni, preturile sunt comparabile sau putin mai scazute decat in Militari, care nu are parc si e mai slab intretinut. Sectorul 3 imi place cel mai mult ca si intretinere, curatenie.

Ieri am fost sa vad un apartament pe langa Soseaua Pantelimon si am intalnit caini fara stapan. Crezusem ca au disparut acum 10 ani.

@sorin147: pare interesant ce spui, as vrea sa aflu mai multe detalii.

@_-AppleS-_: pensionari sunt peste tot si nu sunt asa deranjanti. Te invit in Berceni sa auzi motociclete si scartaituri de roti pana la 2-3 dimineata, iar in weekend toata noaptea. Cand stateam in Titan acum 7 ani nu era asa, poate nu aveau tinerii atatea vehicule sau zona chiar era mai linistita.

@mihaigerard: partea de blocuri noi asa este, dar alea nici macar nu sunt in Militari. Totusi, daca as gasi ceva bun ca si pret/suprafata in Militari, m-as muta. E interesanta si zona de Nord a cartierului Drumul Taberei, partea adiacenta Bulevardului Timisoara, e distanta acceptabila pana la metrou, la fel pana la parc si nu pare atat de aglomerata ca strazile de la intersectia cu Bulevardul Iuliu Maniu.

Saptamana asta am fost sa vad un apartament in Militari, aproape de Piata Gorjului, pe Str. Dezrobirii. Arata bine in poze, renovat candva, fara nimic extraordinar, dar perfect locuibil, fara sa fie necesara vreo investitie, 46 de metri patrati, 42000 Euro. Merg sa il vad, vorbesc cu proprietarul, spune ca nu negociaza la pret, eu accept, pentru ca in perioada asta ar fi un pret potrivit. Dar ce credeti ca face? Imi spune: "Stii, au mai crescut preturile in ultimele luni, nu dai si tu mai mult? 44-45 de mii ?" Eu am crezut ca glumeste, dar am plecat cand mi-am dat seama ca el chiar asta isi dorea.

Acum o saptamana am fost sa vad un apartament pe langa Calea Vitan, cam la 5 minute de mers pe jos de Bucuresti Mall, 7-8 minute de Metrou Mihai Bravu. Mi-a placut zona ca avea multa verdeta, blocul era de 4 etaje, alaturi de multe alte blocuri, suficient de departe de o strada mare incat sa fie liniste, 37 mp, 38000 Euro. Putin peste 1000 Euro/mp, dar imi zic ca o fi bine, nu ? E mai aproape de centru, zona placuta, iar la interior era renovat recent, probabil nu cu materiale scumpe, dar arata bine, proprietarul il vindea si cu mobila, care era noua sau aproape noua. Spunea ca l-a avut inchiriat.

Anuntul fusese postat de o agentie. Intreb la telefon cat este comisionul si mi se spune ca este negociabil. Pretul nu era negociabil, dar l-as fi cumparat. Doar ca agentul mi-a spus ca va trebui sa platesc un comision de 3%. Adica sa ii dau 1140 de Euro pentru ca a postat un anunt posibil cu pozele proprietarului si nici nu mi-a aratat zona, doar mi-a dat SMS cu adresa si m-a sunat de 3 ori sa ma intrebe: "Ajungi? Hai unde esti? Cand ajungi?"

Uneori imi pare rau ca n-am acceptat sa il cumpar, comisionul si neseriozitatea m-au deranjat cel mai mult, desi apartamentul mi-a placut si probabil ar fi meritat banii.

Edited by DragosMK3, 14 July 2017 - 21:40.


#10
Friskey

Friskey

    Guru Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 11,500
  • Înscris: 11.01.2013
Treci peste agentie, discuta numai cu proprietarul. Daca nu ai un contract semnat cu ei n-au voie sa iti perceapa comision, ei de fapt vanzatorului ii cauta client, nu tie. Si sunt sigur (la cat de "profesionisti" sunt) ca ei n-au contract semnat nici cu proprietarul.

#11
sorin147

sorin147

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,362
  • Înscris: 11.08.2003
Vorbesc maine si te anunt. Azi! :)

#12
DragosMK3

DragosMK3

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 85
  • Înscris: 05.02.2014
Am gasit printr-o cunostinta un apartament in Titan, la parterul unui bloc cu 4 etaje. Pretul e putin sub 1000 Euro/mp, sub pretul zonei din ce am vazut in alte anunturi.

Cu cat este mai scumpa incalzirea la parter comparativ cu un etaj intermediar? A locuit cineva la parter si la etaj intermediar in acelasi tip de bloc si poate sa faca o comparatie? Sau cel putin din ce ati auzit la vecini/prieteni?

Edited by DragosMK3, 16 July 2017 - 09:40.


#13
buburuzoiboss

buburuzoiboss

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 675
  • Înscris: 20.03.2012
În stilul asta, la așa întrebări, nu mai ajungi să-ți iei apartament.
Pe lângă diferența +- de câțiva lei, sunt multe de luat in calcul: orientare, reabilitare bloc, daca ai vecini friguroși deasupra(avantajul tau, că dau drumul la căldură).

Ia ce-ți place și lasă întrebările de cat costa întreținerea. N-o sa afli decât atunci când vei lua. Nimeni n-o să-ți răspundă la așa întrebări. Doar administratorul blocului respectiv.


#14
LauCalin

LauCalin

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,143
  • Înscris: 08.12.2008
Asta sa fie problema. Ca intretinerea poate e mai mare cu 50 de lei/luna. Zi mersi sa fie blocul reabilitat, sa fie apartamentul zugravit ok, cu gresie, faianta, termopane... adica sa nu fie cum l-a lasat nea nicu, cu pereti vopsiti in ulei si usa de carton la intrare. sa poti sa locuiesti in el fara sa ai sentimentul ala de naspa, ca si cum dupa o zi de munca sa te gandesti cu groaza ca mergi acasa. Mai conteaza pozitia, ce ai pe langa bloc, cat de curat e in interior... chestii de-astea.

#15
DragosMK3

DragosMK3

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 85
  • Înscris: 05.02.2014
@sorin147: ai mai aflat ceva?

@buburuzoiboss: deci sa nu imi pun intrebarea: "cat costa intretinerea?", dar sa ma intreb daca vecinii de la etajul 1 sunt frigurosi sau nu. E mai putin important daca deasupra sunt 20 sau 26 de grade, atata timp cat in boxele de la subsol pot fi sub 0 grade, deoarece proprietarii lor nu pun geamuri, ca doar nu le ingheata lor picioarele, nu boss?

@LauCalin: Nu e doar 50 de lei diferenta. Am vorbit cu o ruda a proprietarului, care sta pe scara urmatoare, spune ca intretinerea nu e scumpa, el a platit doar 650 de lei pe luna in cea mai friguroasa luna si nici nu a pornit caloriferele electrice mereu, ci doar uneori.

Cat o fi dat pe curentul electric pentru calorifere n-am intrebat, eram deja speriat cand a spus cat a platit la intretinere. Zugraveala nu conteaza atat de mult, pentru ca e ieftina, dar conteaza ca peretii sa fie drepti, tamplaria sa fie din secolul asta, sa fie puse gresie, faianta si parchet. Nu avea nimic din astea.

Tot imi spunea ca e zona frumoasa cu parcuri, verdeata. Cu cat vorbea mai mult, cu atat realizam cat de mult ma doare in .... .

Mi-as fi dorit sa imi pese, dar in majoritatea timpului lucrez 10-12 ore pe zi, uneori 14 ore, iar cand ajung acasa nu ma intereseaza ce e in jurul blocului, asa ca de ce sa platesc in plus pentru zona?

Asa ca azi am fost intr-o zona de care m-am ferit mult si mi-ati spus si voi sa ma feresc: Militari, mai exact zona Lujerului. Foarte interesanta aglomeratia, nu am mai stat de 3 ani la Piata Gorjului, aproape uitasem cum e.

Apartamentul era la 200 de metri de statia de metrou, doar ca agentul a uitat sa imi spuna la telefon ca fereastra din bucatarie are vedere spre un fel de curte interioara de 3 X 3 sau 4 X 4 m, unde ies toate cosurile de la centralele vecinilor si unitatile exterioare ale aparatelor de aer conditionat sufla aer una inspre cealalta. Apartamentul era aproape tot renovat, doar baia necesita renovare, daca ar fi avut bucatarie adevarata, l-as fi cumparat.

M-a distrat cand a spus ca el nu lasa la pret nici un euro, ca la o dobanda de 3-4% pe an, ar trebui sa ma imprumut 30 de ani si nu ar trebui sa fac rambursare anticipata chiar de as putea.

Si nenea asta de azi a spus ca a platit 500 de lei la intretinere luna trecuta, dar i se pare ieftin, ca erau 2 persoane. Cata apa sa fi consumat cealtalta persoana? Cat sa coste gunoiul, canalizarea, curatenia, intretinerea liftului si curatenia? 100 de lei? Poate 150? Si tot e cam mult, 350-400 doar pe incalzire. Cand aud oameni care vorbesc de sute de lei ca niste pungi de pufuleti, incep sa cred ca sunt singurul care are salariul in mii de lei, si nu in mii de euro.

Pentru cine considera normal sa dea o gramada de bani pe intretinere sau cine o sa imi spuna ca nu permit sa stau la bloc: iarna trecuta am dat intre 140 si 220 de lei la gaz (incalzire calorifere, incalzire apa, gatit), 2 persoane in apartament de 2 camere, bloc nou, izolat si cu centrala proprie. Restul intretinerii a fost sub 100 de lei lunar in toate lunile din an. Asa am mai descoperit un avantaj al blocurilor noi.

Edited by DragosMK3, 21 July 2017 - 21:48.


#16
buburuzoiboss

buburuzoiboss

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 675
  • Înscris: 20.03.2012
Domnul Dragoș, poți întreba cat vrei și pe cine vrei. Dar mă-ndoiesc că cineva îți va răspunde. Drept dovadă, mai sus.
Bafta la cumpărare !

#17
sorin147

sorin147

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,362
  • Înscris: 11.08.2003
Acum am trimis mailul, scuze de interziere.
Dupa ce-mi raspunde, iti zic.

#18
Bogotta

Bogotta

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,447
  • Înscris: 24.02.2017

 DragosMK3, on 16 iulie 2017 - 09:38, said:

Cu cat este mai scumpa incalzirea la parter comparativ cu un etaj intermediar? A locuit cineva la parter si la etaj intermediar in acelasi tip de bloc si poate sa faca o comparatie? Sau cel putin din ce ati auzit la vecini/prieteni?


Pai intra si tu in bloc, fa o poza la lista de intretinere si cheltuieli si vezi cam ce e scris la fiecare rubrica . Iar daca trece vreun vecin in momentul ala , e cel mai bun moment sa ii spui ca vrei sa cumperi in bloc si sa iti dea cateva informatii referitor la ceea ce te intereseaza.

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate