Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Intrerupator cu N - doza doar cu ...

Incalzire casa fara gaz/lemne

Incalzire in pardoseala etapizata

Suprataxa card energie?!
 Cum era nivelul de trai cam din a...

probleme cu ochelarii

Impozite pe proprietati de anul v...

teava rezistenta panou apa calda
 Acces in Curte din Drum National

Sub mobila de bucatarie si sub fr...

Rezultat RMN

Numar circuite IPAT si prindere t...
 Pareri brgimportchina.ro - teapa ...

Lucruri inaintea vremurilor lor

Discuții despre TVR Sport HD.

Cost abonament clinica privata
 

Cafeneaua Turceasca - Türk Meyhane

* * * * - 3 votes
  • Please log in to reply
246 replies to this topic

#19
dcr

dcr

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,009
  • Înscris: 01.05.2004
Este foarte aglomerat in Istanbul dar imi place, cred ca sunt defect Posted Image  Imi place circulatia, la cat de multe masini sunt, daca ar fi asa ceva in Buc cred ca ar fi blocat tot timpul.

Izmir este mult mai aerisit, am stat foarte putin pe acolo, de 2 ori cate o jumatate de zi, practic mai nimic.

Edited by dcr, 13 July 2017 - 19:46.


#20
Lex404

Lex404

    Guru Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 35,445
  • Înscris: 19.04.2009
La mine dupã ce a trecut hype-ul cu Istanbul (adicã dupã prima vizita lunga) urmãtoarele 6 dați m-am limitat la Kadıköy :lol:

Da. Izmir e mult mai aerisit deși e oraș mãricel. Și populația e diferita, dpdv confesional (Alevi).

De exemplu Bursa este un oraș frumos. Nici mare nici mic. Cu o istorie bogata, arhitectura drãguța, transport bun, nu e hiperaglomerat. Dar e foarte conservator. Total opus Izmirului.

#21
maccip

maccip

    45 ani

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 33,066
  • Înscris: 06.01.2007
Am fost si eu o singura data la Istanbul, mancarea foarte buna.
Si am prins si un concert rock intr-o carciuma mica. Cativa tineri cantau ceva... ciudat, un rock lalait, turcesc, voia sa fie un fel de metal agresiv, dar interesant.
M-am dus sa casc si eu gura, sa beau un Efes.

Mi-a facut un turcalete si cinste, bucuros ca vin sa le ascult muzica lor.

Interesant e ca in discutiile de la masa, unul din trupa aia \zicea ca nu-i place cultura turceasca, ca ei in muzica lor sa nu auda de asa ceva, ca refuza sa cante rock in stilul turcesc.

Pe dracu!

Se vedea(auzea) de la o posta ca-i turceasca.
:D
Dar mie mi-a placut stilul, era ceva inedit pentru mine. Imi si inchipui cum ar suna un black metal turcesc.
Oricum,.. intamplarea a fost placuta pentru mine, sper ca si pentru ei, am stat vreo doua ore la taclale, cu vocalistul am vorbit mai mult decat cu ceilalti.
Am plecat de-acolo cu un CD cu muzica turceasca recomandata de el, era ceva cu multe tobe, nu prea l-am ascultat, eu ii cerusem aluia sa-mi recomande ceva jazz turcesc, gen Taxim Trio, dar el nu stia cine-s Taxim trio, desi eram undeva in Taxim.
Taxim Trio adica astia...
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/FR1E1Tn5vvs?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

#22
xmanyacs77

xmanyacs77

    *Roman Patriot*

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 36,075
  • Înscris: 10.07.2013

View PostLex404, on 13 iulie 2017 - 18:27, said:

La cererea colegei corinadaniela si dupa ce m-am consultat cu colegul de pe arie, deschidem Cafeneaua Turceasca.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ceaiul este din partea casei. Posted Image

Acum astept intrebarile Posted Image (la bucatarie nu ma pricep prea mult, forumul stie)

btw. weekendul asta e festival de camping in Yalova

O cafea turceasca si o halva nu da nimeni?Posted Image

Sau un loc unde se poate servi cea mai buna cafea la nisip?

Edited by xmanyacs77, 13 July 2017 - 21:42.


#23
danutzu_1069

danutzu_1069

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,670
  • Înscris: 17.01.2008
Cafeaua​ si halvaua, nu merg impreuna..

#24
oztan

oztan

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,274
  • Înscris: 25.12.2006

View Postxmanyacs77, on 13 iulie 2017 - 21:38, said:

O cafea turceasca si o halva nu da nimeni?Posted Image

Sau un loc unde se poate servi cea mai buna cafea la nisip?

Re: cafea la nisip  ;   de ce nisip  ?  poti sa  faci si  tu la  fog mai incet ,  toti  acelasi  gus  va  fii,  Dupa  parera  mea este  comercial cu  nisipul  ...

RE : Helva  , recomand cu  caldura marka     "  KOSKA  "   , sunt  f f  multe magazine  in Istanbul  ( din pacate  Edirne  nu  sunt ...)    Puteti sa cumparati  toti  ce vrei  de la  KOSKA   , este  preti  /  calitate  F OK !

#25
corinadaniela

corinadaniela

    Guru Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 11,495
  • Înscris: 05.06.2009
asa cum mi-am propus ieri, vin cu o lista de intrebari legate de anumite obiceiuri/traditii, vazute prin serialele turcesti, caci in viata reala a unei familii din turcia n-am acces :

- vad ca multi folosesc apa aceea parfumata sau colonie - ca nu stiu exact ce este - pentru improspatarea mainilor, pentru a-si da pe frunte/gat cand le vine rau - ce este acest produs, de unde vine obiceiul de a-l folosi ?
- ce reprezinta aruncatul apei in urma masinii celor care pleaca - la drum lung, in alta parte, in vacanta ? intuiesc sensul - sa le poarte noroc, sa fie feriti de necazuri, dar care este originea obiceiului sau explicatia acestuia ?
- in familiile de moda veche sau traditionale, de ce se pune un mileu pe telefonul fix ?!?!? am vazut de n-spe ori faza asta si ma roade rau curiozitatea.
- de ce in toate filmele, in scenele de la o sectie de politie sau tribunal, dosarele folosite sunt de culoare roz ? pe bune, alta culoare nu exista in aceste institutii ?
- iarasi, in sectii de politie sau la judecatorie, de ce in biroul sefilor, in spatele scaunului, pe perete, exista un panou capitonat, asemanator cu tablia unui pat ? ce rol are acel panou ?
- in scenele in care apar imagini din cimitire, ce inseamna ruhuna fatiha scris pe pietrele funerare ? de ce la copiii decedati este scrisa data nasterii, urmata de o liniuta si semnul infinit ?
- tot in scenele din familiile traditionale, dar intr-un sigur serial am observat asta, personajul feminin avea in mod constant varfurile degetelor si palmele cu niste urme / pete rosii - de la ce sunt, de la henna, de la un ritual legat de obiceiurile religioase, de la prepararea vreunui fel de mancare traditional ? actiunea serialului se petrece in vremurile noastre, in prezent.

cat despre experienta mea pe meleaguri turcesti, se rezuma din pacate doar la petrecerea a 4 sejururi/vacante, 2 in kusadasi, 2 in belek. nu am apucat sa vizitam prea mult, sa interactionam cu localnicii, stiti cum este, 7 zile de concediu trec ca vantul.
ce m-a intrigat la culme - cum isi dau seama comerciantii din bazar ca suntem romani, din moment ce nu scoatem un cuvant ? dupa imbracaminte, dupa trasaturile fizice, dupa ce anume ? pentru ca la fiecare magazinas sau taraba eram intampinati cu "ce faci ?" sau "buna seara", in conditiile in care, repet, nu scoteam nici-un cuvant in limba romana in apropierea comerciantilor, sa zici ca recunosteau limba.

iarasi, ce am observat eu - imi place sa studiez oamenii, sa le observ trasaturile, imbracamintea, gesturile - exista un amestec de trasaturi si rase in randul populatiei turce, am vazut persoane - barbati, femei sau copii - de o frumusete desavarsita, cel putin ochii sunt fascinanti, majoritatea au niste ochi atat de expresivi, pana si genele si sprancenele le au mai bogate, mai conturate, si parca nicaieri nu am observat atat de multi ochi de culoare verde. pe undeva e de inteles, imperiul otoman a ocupat vaste teritorii in vremurile lui de glorie si probabil s-au transmis aceste trasaturi fizice prin combinatia dintre popoarele cucerite si turcii get-beget.

in ceea ce priveste bucataria turceasca traditionala, in afara de mancarurile de la hotel, am avut ocazia sa mancam la un mic restaurant traditional din cannakkale, mancarea a fost super-gustoasa, nu-mi amintesc cum se numeau felurile de mancare alese, am comandat pe baza pozei afisate in meniu. ceva gen musaca, intr-un vas mic de ceramica ce fusese bagat la cuptor, un fel de aperitiv asemanator cu zacusca noastra, dar foarte picant, ceva asemanator cu salata noastra de vinete, dar diferita ca gust si ingrediente folosite.

intr-o vizita facuta intr-un supermarket kipa - asemanator cu carrefour-ul nostru - n-am avut de lucru si m-am apucat sa miros diverse produse pentru curatenie - solutie de spalat pe jos, balsam de rufe, detergent. miros extraordinar de frumos, aromele sunt orientale, multe pe baza de iasomie, trandafir, mosc sau ambra. asa ca nu am rezistat si mi-am cumparat cateva produse, tare frumos mai mirosea la mine in casa atunci cand le foloseam. aproape la fel de frumos ca la hotel :-).

oh, daca tot am pomenit despre iasomie, a devenit planta mea preferata si mirosul meu preferat, dupa primul concediu petrecut in kusadasi. hotelul era intr-o zona cu multe vile, aproape fiecare vila avea o tufa sau arbust imens de iasomie, mirosea extraordinar de frumos, nu stiam ca e atat de parfumata. pot sa spun ca pentru mine mirosul de iasomie este automat asociat cu turcia, cu ideea de vacanta la mare, de relaxare si rasfat.

cand am fost cu masina la kusadasi, am putut observa cat de rapid se lucreaza la drumuri, ce ordonat si eficient, cu doar cativa oameni. mi-a placut faptul ca in orase - atat cat am putut vedea din goana masinii - nu s-a construit haotic cum e la noi, cartierele au blocuri sau vile similare sau identice, sunt folosite aceleasi culori in mod unitar, nu unul cu casa portocalie, altul cu casa verde sau albastra.

o chestie marunta, dar care spune multe : intr-unul dintre orasele prin care am trecut, era un pod sau pasarela, care trecea printr-o zona cu multe blocuri, destul de aproape de acestea. podul avea pe ambele parti niste paravane din plastic gros transparent, curbate spre sosea, pentru atenuarea zgomotului traficului. ei bine, pe acel plastic erau desenate/lipite siluete de pescarusi, albi si albastri. o idee simpla si de efect, ziceai ca esti insotit de pasari in timp ce mergeai cu masina pe acel pod.
am observat la unele blocuri ca balconul e mai degraba o terasa, dotata cu un fel de cuptor sau gratar zidit (toate erau la fel, deci asa a fost construit). foarte ingenios, practic si util.

si amabilitatea oamenilor m-a impresionat, te ajuta cu placere daca ai nevoie de o informatie, o indicatie, un ajutor.

am observat ca le plac foarte mult copiii, si neasteptat, foarte multi barbati din personalul hotelului sau restaurantului - le place sa intre in vorba, sa zambeasca, sa-i salute si sa se joace cu copiii turistilor. m-as fi asteptat ca femeile (de la receptie, doamnele de la curatenie sau care lucrau la restaurant, la ingrijirea spatiilor de langa piscina sau spatiile verzi) sa aiba aceasta reactie, nu barbatii. sunt mai reticente femeile turce sa interactioneze cu copiii strainilor/turistilor ? sau este considerata o lipsa de politete acest lucru ?

scuze daca am scris cam haotic si fara sens :-).

a, si sa nu uit : cum se scrie expresia aceea tradusa la noi in filme " sa treceti cu bine peste asta" ? e ceva care incepe cu gekpsi...sau cam asa ceva...nu am gasit pe net, google translate imi afiseaza alta expresie decat cea auzita.

#26
oztan

oztan

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,274
  • Înscris: 25.12.2006

View Postcorinadaniela, on 14 iulie 2017 - 10:10, said:


- vad ca multi folosesc apa aceea parfumata sau colonie - ca nu stiu exact ce este - pentru improspatarea mainilor, pentru a-si da pe frunte/gat cand le vine rau - ce este acest produs, de unde vine obiceiul de a-l folosi ?


Frate  !!!! avem de munca  aica ....   :)

Colonie   :  KOLONYA  ,  este pentru refresh   , apa de lamie ,  puteti sa  gasit  supermarketuri  turcesc,  cand  vine  musafir  serveste ,  Nu este  specific  turcesc  ,  din anul 1690  sa  foloseste in  KOLN  ( Germania ) , am si eu in masina sticla mica  :)

#27
corinadaniela

corinadaniela

    Guru Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 11,495
  • Înscris: 05.06.2009
oztan, mi-am cumparat si eu o sticla de colonie, doar asa, ca suvenir, ca n-am unde s-o folosesc. mi-a placut mirosul, mai degraba.
mi-am amintit ca la acel restaurant din cannakkale, dupa ce am terminat de mancat, chelnerul care ne-a servit, ne-a condus spre iesirea localului si ne-a turnat pe maini colonie din aceasta, pentru improspatarea mainilor. ramasesem in usa si nu intelegeam ce vrea sa faca cu acel flacon :-). el nu prea stia engleza, noi - turca iok, dar ne-am descurcat pana la urma.

#28
oztan

oztan

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,274
  • Înscris: 25.12.2006
- ce reprezinta aruncatul apei in urma masinii celor care pleaca - la drum lung, in alta parte, in vacanta ? intuiesc sensul - sa le poarte noroc, sa fie feriti de necazuri, dar care este originea obiceiului sau explicatia acestuia ?

in turca sa spune   "  su gibi git su gibi gel "   adica  sa mergi cum curge cu  apa  si intoarce cu bine  cum curge  apa   ,  mai  mult  foloseste in tara   ( nu vedeti  la micjolul istanbul )

- in familiile de moda veche sau traditionale, de ce se pune un mileu pe telefonul fix ?!?!? am vazut de n-spe ori faza asta si ma roade rau curiozitatea.
pentru ca telefonul fix  a fost   sfint  la casele traditionala ,   Toate cominicare facea  prin telf  fix

- de ce in toate filmele, in scenele de la o sectie de politie sau tribunal, dosarele folosite sunt de culoare roz ? pe bune, alta culoare nu exista in aceste institutii ?

asta  este standart ,  nu stiu de  ce  dar  chair  este adevarat culoare ....

- iarasi, in sectii de politie sau la judecatorie, de ce in biroul sefilor, in spatele scaunului, pe perete, exista un panou capitonat, asemanator cu tablia unui pat ? ce rol are acel panou ?

Acolo pune  poze  cu suspectul , cred ca a primit  de la  serialele din SUA

- in scenele in care apar imagini din cimitire, ce inseamna ruhuna fatiha scris pe pietrele funerare ? de ce la copiii decedati este scrisa data nasterii, urmata de o liniuta si semnul infinit ?

Ruhuna fatiha  :  RIP  
copii decedati  ;  sa  simte  suflateste  ca  nu a morit  aceast copii,   ramana  toti timp  cu noi  ,  macar suflateste ...

- tot in scenele din familiile traditionale, dar intr-un sigur serial am observat asta, personajul feminin avea in mod constant varfurile degetelor si palmele cu niste urme / pete rosii - de la ce sunt, de la henna, de la un ritual legat de obiceiurile religioase, de la prepararea vreunui fel de mancare traditional ? actiunea serialului se petrece in vremurile noastre, in prezent.

este Henna , inca foloseste  zona traditionale

-.... cum isi dau seama comerciantii din bazar ca suntem romani, din moment ce nu scoatem un cuvant ? dupa imbracaminte, dupa trasaturile fizice, dupa ce anume ? pentru ca la fiecare magazinas sau taraba eram intampinati cu "ce faci ?" sau "buna seara", in conditiile in care, repet, nu scoteam nici-un cuvant in limba romana in apropierea comerciantilor, sa zici ca recunosteau limba.

Comerciantii din turcia  are purete  extreme  :)  ei este  obisnuit   cunoaste  multe  tara  / fizic  cum arata  stie  tot , dupa imbracaminte  dupa  frumusete  ! ! !  !

------iarasi, ce am observat eu - imi place sa studiez oamenii, sa le observ trasaturile, imbracamintea, gesturile - exista un amestec de trasaturi si rase in randul populatiei turce, am vazut persoane - barbati, femei sau copii - de o frumusete desavarsita, cel putin ochii sunt fascinanti, majoritatea au niste ochi atat de expresivi, pana si genele si sprancenele le au mai bogate, mai conturate, si parca nicaieri nu am observat atat de multi ochi de culoare verde. pe undeva e de inteles, imperiul otoman a ocupat vaste teritorii in vremurile lui de glorie si probabil s-au transmis aceste trasaturi fizice prin combinatia dintre popoarele cucerite si turcii get-beget.

nu am ce se  respuns /  explic   la  asta  poate    foloeste  LENS  :)

-------in ceea ce priveste bucataria turceasca traditionala, in afara de mancarurile de la hotel, am avut ocazia sa mancam la un mic restaurant traditional din cannakkale, mancarea a fost super-gustoasa, nu-mi amintesc cum se numeau felurile de mancare alese, am comandat pe baza pozei afisate in meniu. ceva gen musaca, intr-un vas mic de ceramica ce fusese bagat la cuptor, un fel de aperitiv asemanator cu zacusca noastra, dar foarte picant, ceva asemanator cu salata noastra de vinete, dar diferita ca gust si ingrediente folosite.

in hotel mancati pentru  turist ,  daca vreti sa  mancati  ceva adevarati alegeti restaurant local , mult mai gustos , mult mai ieftin . mult mai sanatos,  puteti sa  gasit la zona unde sunteti cu siguranta    cautati  "  LOKANTA "

intr-o vizita facuta intr-un supermarket kipa - asemanator cu carrefour-ul nostru - n-am avut de lucru si m-am apucat sa miros diverse produse pentru curatenie - solutie de spalat pe jos, balsam de rufe, detergent. miros extraordinar de frumos, aromele sunt orientale, multe pe baza de iasomie, trandafir, mosc sau ambra. asa ca nu am rezistat si mi-am cumparat cateva produse, tare frumos mai mirosea la mine in casa atunci cand le foloseam. aproape la fel de frumos ca la hotel :-).

atentie la  preturi la Turcia , este mai  scump de  cat aica din cauza  muuuulte  taxa in turcia  este  preturile ridicat


cand am fost cu masina la kusadasi, am putut observa cat de rapid se lucreaza la drumuri, ce ordonat si eficient, cu doar cativa oameni. mi-a placut faptul ca in orase - atat cat am putut vedea din goana masinii - nu s-a construit haotic cum e la noi, cartierele au blocuri sau vile similare sau identice, sunt folosite aceleasi culori in mod unitar, nu unul cu casa portocalie, altul cu casa verde sau albastra.

fara sa scris undeva  este  o  lege  , zona  trebuie sa  fie acelas  gen de  coloare , exp zona  BODRUM  este  complect  ALB


am observat la unele blocuri ca balconul e mai degraba o terasa, dotata cu un fel de cuptor sau gratar zidit (toate erau la fel, deci asa a fost construit). foarte ingenios, practic si util.

Balconul in  turcia  cum este  camera de  zi , este  foarte  dotati  si  folosit  , nu  ca aica  numai pentru depozitare  sau  pt  rufe ....

am observat ca le plac foarte mult copiii, si neasteptat, foarte multi barbati din personalul hotelului sau restaurantului - le place sa intre in vorba, sa zambeasca, sa-i salute si sa se joace cu copiii turistilor. m-as fi asteptat ca femeile (de la receptie, doamnele de la curatenie sau care lucrau la restaurant, la ingrijirea spatiilor de langa piscina sau spatiile verzi) sa aiba aceasta reactie, nu barbatii. sunt mai reticente femeile turce sa interactioneze cu copiii strainilor/turistilor ? sau este considerata o lipsa de politete acest lucru ?

sincer nu am nici o idea , nu am  observat ...

scuze daca am scris cam haotic si fara sens :-).

tot ce ai scris  are sens   ,   dar problema  este  toti ce vedeti  la televizor  nu credeti ,  totul este  comercial  totul  este  marketing , credeti ca  toti ce  vedeti in serial  femeile sub 60 kgs ?   :)  :)  

a, si sa nu uit : cum se scrie expresia aceea tradusa la noi in filme " sa treceti cu bine peste asta" ? e ceva care incepe cu gekpsi...sau cam asa ceva...nu am gasit pe net, google translate imi afiseaza alta expresie decat cea auzita.

gecmis olsun  

#29
florinbad

florinbad

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,259
  • Înscris: 14.11.2006
Oztan: cautati  "  LOKANTA "

Eu am vazut scris LOKANTASI, cam peste tot pe unde am fost. Am mancat o singura data la o locanta din Canakkale (peste doi ani cand m-am intors se desfiintase), o mancare foarte buna si foarte gustoasa, cu bucatarul langa noi, intrebandu-ne de zor: "Place la tine? Place la tine" Posted Image
Corina, vezi ca a inceput un nou sezon la Bahar. Nevasta-mea e topita dupa serialele turcesti si recunosc solemn in fata Marii Adunari Nationale ca, din cand in cand, mai trag si eu cu ochiul la ele. Pot sa fie istorice sau de love, ma uit cu cea mai mare placere, incercand sa descopar cazna scenaristilor de a nascoci noi si noi situatii care te tina in suspans.

Edited by florinbad, 14 July 2017 - 11:28.


#30
oztan

oztan

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,274
  • Înscris: 25.12.2006

View Postflorinbad, on 14 iulie 2017 - 11:24, said:

Oztan: cautati  "  LOKANTA "

Eu am vazut scris LOKANTASI, cam peste tot pe unde am fost. Am mancat o singura data la o locanta din Canakkale (peste doi ani cand m-am intors se desfiintase), o mancare foarte buna si foarte gustoasa, cu bucatarul langa noi, intrebandu-ne de zor: "Place la tine? Place la tine" Posted Image
Corina, vezi ca a inceput un nou sezon la Bahar. Nevasta-mea e topita dupa serialele turcesti si recunosc solemn in fata Marii Adunari Nationale ca, din cand in cand, mai trag si eu cu ochiul la ele. Pot sa fie istorice sau de love, ma uit cu cea mai mare placere, incercand sa descopar cazna scenaristilor de a nascoci noi si noi situatii care te tina in suspans.

Confirm      XXXX LOKANTASI  
Despre    BAHAR  , vreti sa  aflati ce  santamplat  la sfirsit   ?  :)

#31
florinbad

florinbad

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,259
  • Înscris: 14.11.2006

View Postoztan, on 14 iulie 2017 - 11:32, said:

Despre BAHAR  , vreti sa  aflati ce  santamplat  la sfirsit   ?  Posted Image
Nuuuuuuuu, Doamne fereste! Vrei sa strici tot farmecul serialului? Posted Image
La ultimul serial, nevasta-mea, Colonelul, nu avea rabdare si se uita la cateva (2-3-4) episoade urmatoare celui care se difuza in seara respectiva. Astfel se uita mai linistita la serial, stiind ca n-o sa-i moara actorul favorit.Posted Image

#32
corinadaniela

corinadaniela

    Guru Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 11,495
  • Înscris: 05.06.2009
oztan, çok teşekkür ederim !
poate altora li se par nimicuri ce-am intrebat eu, dar chiar eram curioasa sa aflu una-alta. si

florinbad, stiu c-a-nceput bahar, daca pana si fetita mea se uita, ii place de keremcem (ates)...ii place mult in turcia, chiar intreba de ce nu putem sa ne mutam si sa traim in turcia...deh...e copil, ea crede ca a locui in turcia este egal cu vacanta la hotel.

unii stramba din nas cand aud de seriale turcesti, dar ce sa fac daca imi plac, pentru ca imi place turcia, atat cat am putut eu s-o vad ? unele seriale sunt foarte reusite ca scenariu, decorurile sunt super, actorii/actritele - nu mai zic, sunt cate unii/unele de o frumusete aparte...
iar din serialele istorice aflu si vad o gramada de chestii, despre care nu am stiut si nici n-aveam de unde sa le aflu...nu neaparat legate de faptele istorice, cat mai mult de obiceiuri, traditii, costume, bijuterii.

oztan, nu ne spune finalul de la bahar, abia a inceput la noi (ieri), lasa-ne sa-l savuram...pacat ca nu mai este personajul nuran in serial...actrita care o interpreta pe nuran a facut un rol exceptional, din punctul meu de vedere.

asaaa, sa continui cu seria intrebarilor :

am vazut in bazar siraguri cu vinete, ardei, rosii - uscate, insirate pe sfoara. ok, inteleg ca e o metoda de a le conserva in acest fel. dar cand le gatesti, cum se procedeaza, cum bagi umplutura inauntru ? sau trebuie hidratate inainte si apoi se pune umplutura ?

cine a mancat sucuk, ce gust are, va rog ? la cum arata, nu prea-ti vine sa-l gusti, sincer.
stiu ca se regaseste si in bucataria traditionala din cipru, era la un moment dat o serie de episoade in care erau prezentate si gatite feluri traditionale. acolo am vazut cum se prepara, inteleg ca este pe baza de must de struguri si nuca/migdale?

#33
oztan

oztan

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,274
  • Înscris: 25.12.2006
am vazut in bazar siraguri cu vinete, ardei, rosii - uscate, insirate pe sfoara. ok, inteleg ca e o metoda de a le conserva in acest fel. dar cand le gatesti, cum se procedeaza, cum bagi umplutura inauntru ? sau trebuie hidratate inainte si apoi se pune umplutura ?

inainte de   gatesti depinde de  caz  cu apa incalzesti 5 min

cine a mancat sucuk, ce gust are, va rog ? la cum arata, nu prea-ti vine sa-l gusti, sincer.
stiu ca se regaseste si in bucataria traditionala din cipru, era la un moment dat o serie de episoade in care erau prezentate si gatite feluri traditionale. acolo am vazut cum se prepara, inteleg ca este pe baza de must de struguri si nuca/migdale?

Pt Sucuk  recomanda sa  incercati  macar 1  data  dc  vreti cumparat de la  supermarketuri  turcesc   sau  macelerie  turcesc  

poti sa  dau  toate  dc  vreti ....  

este  facut din numai  carne  si condimente ,  


[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/66ta72xHNOg?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Info  ;
Doruk Market (Șoseaua Colentina nr.267)
Oriental Turk Market (Cosmopolis)
Altin Bicak (Strada Ritmului nr.8, İancului)
Antalya Market (Sos. Colentina 314)
Yassi Market (Sos. Iancului nr. 7)
Istanbul Market (Drumul Sarii nr1)

Edited by oztan, 14 July 2017 - 12:09.


#34
corinadaniela

corinadaniela

    Guru Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 11,495
  • Înscris: 05.06.2009
scuze, nu stiam ca exista si din carne.
se pare ca eu intrebam despre cevizli sucuk :-).

[ https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/1/13/Cevizli_sucuk_in_Turkey.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

#35
keff fatma

keff fatma

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 133
  • Înscris: 28.08.2007

View Postoztan, on 13 iulie 2017 - 19:22, said:

cantitati  puteti sa rezolvati in  timp ,  cel mai impotant  lucru  CAYDANLIK  ( adica unde pune  Ceai )  este recomandat sa fie  din portelan ,  restul  este  ok .

Pt inceput  puneti  Apa fiert %60  restul  ceai , dupa cea depinde de preferinta schimbati  concentratie ...

[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/35aKebM5IOo?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Ps: f buna idea topicul aceasta ....
Ps 2:  o mica sesizare Cafeneaua Turceasca - Türk Meyhane  nu potriveste  

Meyhane  =  un loc unde sa bea alcol ,  adevarat  alcol  pana sa beat Posted Image aica nu  vad nici un alcol  Posted Image  Posted Image
Taverne turcești,  adică. Ai dreptate.

#36
Lex404

Lex404

    Guru Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 35,445
  • Înscris: 19.04.2009

View Postflorinbad, on 14 iulie 2017 - 11:24, said:

Oztan: cautati  "  LOKANTA "

Eu am vazut scris LOKANTASI, cam peste tot pe unde am fost. Am mancat o singura data la o locanta din Canakkale (peste doi ani cand m-am intors se desfiintase), o mancare foarte buna si foarte gustoasa, cu bucatarul langa noi, intrebandu-ne de zor: "Place la tine? Place la tine" Posted Image
Corina, vezi ca a inceput un nou sezon la Bahar. Nevasta-mea e topita dupa serialele turcesti si recunosc solemn in fata Marii Adunari Nationale ca, din cand in cand, mai trag si eu cu ochiul la ele. Pot sa fie istorice sau de love, ma uit cu cea mai mare placere, incercand sa descopar cazna scenaristilor de a nascoci noi si noi situatii care te tina in suspans.

Lokanta este substantivul in cazul nominativ :)
Însã intr-o forma de genul "Fatih Lokantası" este in acuzativ.

Eu și in Georgia tot pe la Lokanta am mai fost. Chiar sãptãmâna trecutã pentru "mercimek çorbası" (ciorba de linte).

Observați ca in limba turca ordinea cuvintelor este SOV (subiect-obiect-verb): Ben çay içiyorum (eu beau ceai).
In limba romana ordinea cuvintelor in fraze este SVO


Mie mi-a fost foarte ușor sa înțeleg logica frazei :D

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate