Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Vreti sa deschidem versiunea III ...

invertor SAJ sistem fotovoltaic o...

Painea din Ro e de pus in laturi

Mașina pana in 3500 lei.Mati...
 Ce spune legislatia referitor la ...

Hyundai Tucson porneste aleator

Intrebare diferente productie

Sfat achizitie telefon
 Vivobook M1503QA-L1171 vs D1503QA...

Auto 5/6k euro

Unde trebuie sa stea mașinil...

Inregistrare Cabinet Individual d...
 Rcf art 912 a vs Rcf art 715-a mk...

Discuții imobiliare 2023

VW Arteon R 2.0 benzina 190Hp

Digi Storage pe Windows 10 cam cr...
 

Nu pot intra in BIOS, monitorul se aprinde doar cand porneste Windows-ul

- - - - -
  • Please log in to reply
23 replies to this topic

#1
xdenysx

xdenysx

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 24
  • Înscris: 27.02.2016
Salut, de cateva zile incerc sa accesez bios-ul, insa monitorul ramane stins pana la aprinderea windows-ului, am incercat  sa intru in bios, aparent pc-ul intra in bios insa monitorul inca ramane stins.Tin sa mentionez ca folosesc un cablu HDMI pentru a conecta monitorul la placa video.

PC SPECS:
Proccesor:I5 6402p
Graphics Card: Asus GTX 950 STRIX 2GB
Memory:16 GB Ram
Motherboard:MSI MORTAR B150M
PSU:Segotep SG-D600SCR 600W
HDD:Segate 1TB

#2
Hider141

Hider141

    trolling here since 2008

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 19,348
  • Înscris: 06.01.2008
Din cate stiu placile video dau semnal doar porturilor VGA/DVI inca din momentul cand pornesti PC-ul, iar porturile HDMI sunt alimentate/vazute mai tarziu.
De asta multi au probleme si cu faptul ca nu intra automat in standby sau nu repornesc TV-urile conectate la PC prin HDMI.

Cel mai simplu ar fi sa gasesti un cablu HDMI la DVI-D sau chiar adaptor DVI-D la HDMI. Eu folosesc un astfel de cablu intre monitor si PS4, si merge ok.

Edited by Hider141, 13 July 2017 - 14:33.


#3
xdenysx

xdenysx

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 24
  • Înscris: 27.02.2016

 Hider141, on 13 iulie 2017 - 14:30, said:

Din cate stiu placile video dau semnal doar porturilor VGA/DVI inca din momentul cand pornesti PC-ul, iar porturile HDMI sunt alimentate/vazute mai tarziu.
De asta multi au probleme si cu faptul ca nu intra automat in standby sau nu repornesc TV-urile conectate la PC prin HDMI.
Deci propui sa schimb pe un DVI?

#4
Hider141

Hider141

    trolling here since 2008

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 19,348
  • Înscris: 06.01.2008
Da. Odata ce ai conectat monitorul prin DVI nu mai trebuie sa apara problema asta.
Daca monitorul are si intrare DVI atunci poti pur si simplu sa iei un cablu DVI, dar ai grija ce intrare are, conform cu imaginea de mai jos:
[ https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/f/fb/DVI_Connector_Types.svg/522px-DVI_Connector_Types.svg.png - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]
Placa ta video are atat iesire DVI-I (care din cate inteleg scoate atat semnal analog cat si digital), cat si iesire DVI-D. Dar trebuie sa vezi si monitorul ce intrare DVI are, sau mai bine sa spui modelul si iti spunem noi.

#5
xdenysx

xdenysx

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 24
  • Înscris: 27.02.2016
Va trebuii sa plec la un prieten atunci sa ii imprumut monitorul, eu folosesc un televizor de la LG ca si monitor si are numai porturi HDMI si VGA

#6
ro_explorer

ro_explorer

    Membru impartial

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 27,985
  • Înscris: 15.12.2009
Se poate ca sa ai in bios setat ca sa iti initializeze placa video embeded intai.
Incearca sa legi monitorul la mufa hdmi a placii de baza, nu a placii video si daca asa intra in bios, vezi de unde initializezi intai PCI graphics.

#7
tEo

tEo

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,568
  • Înscris: 25.01.2002
@Hider141
monitorul meu e conectat pe hdmi la placa video si cu toate astea, pot accesa biosul (efi)...

poate conteaza (si) vechimea biosului/placii video?

#8
dorin_2k

dorin_2k

    Master Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 44,314
  • Înscris: 01.12.2001
Ai si conector VGA la aceasta placa
Placa de baza MSI B150M MORTAR

Quote

VGA 1
Conectezi direct din ea video.

Edited by dorin_2k, 13 July 2017 - 14:49.


#9
Hider141

Hider141

    trolling here since 2008

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 19,348
  • Înscris: 06.01.2008
...bad post...

Edited by Hider141, 13 July 2017 - 14:51.


#10
red46

red46

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,207
  • Înscris: 06.03.2016

 xdenysx, on 13 iulie 2017 - 14:41, said:

Va trebuii sa plec la un prieten atunci sa ii imprumut monitorul, eu folosesc un televizor de la LG ca si monitor si are numai porturi HDMI si VGA
Îți trebuie un converter DVI la HDMI ca să nu pierzi din calitate.

#11
viceroy56

viceroy56

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,548
  • Înscris: 28.10.2006

 red46, on 13 iulie 2017 - 15:44, said:

Îți trebuie un converter DVI la HDMI ca să nu pierzi din calitate.
In BIOS? Ce calitate sa piarda? Cea de utilizator de PC?

#12
rosix

rosix

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 18,873
  • Înscris: 01.02.2008

 xdenysx, on 13 iulie 2017 - 14:23, said:

Salut, de cateva zile incerc sa accesez bios-ul, insa monitorul ramane stins pana la aprinderea windows-ului, am incercat  sa intru in bios, aparent pc-ul intra in bios insa monitorul inca ramane stins.

Daca "aparent intra in BIOS" inseamna ca face pauza in momentul in care apesi tasta magica DEL sau F2, dar nu vezi nimic pe ecran. Ca daca ajunge in Windows inseamna ca nu ai apucat sa apesi tasta la momentul potrivit. Placile de baza sunt setate sa intre in BIOS, adica sa initializeze grafica de baza inainte de toate ca sa poti avea acces la BIOS, indiferent pe ce cale conectezi monitorul la placa video.

#13
Daddyishere

Daddyishere

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 44
  • Înscris: 06.07.2017
"Fast Boot will delay entering BIOS"

E un mic utilitar pe care il poti descarca de pe pagina placii tale de baza. Daca nu ma insel, optiunea de delay o ai chiar in BIOS.

Toate cele bune!

#14
Daddyishere

Daddyishere

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 44
  • Înscris: 06.07.2017
Revin cu ce am eu.

Attached File  Clipboard01.jpg   20K   26 downloads

Daca Fast Boot este pe Disabled (setat din BIOS sau cu ajutorul utilitarului), nu ar trebui sa mai ai probleme cu accesarea BIOS-ului. Utilitarul aduce in plus ce se vede in poza: restart windows cu intrare directa in BIOS (echivalentul Restart to UEFI al AsRock-ului)

Toti producatorii au implementat astfel de utilitare pentru ca UEFI se initializeaza mult mai rapid si joci mult la "pacanele" pana reusesti sa intri in el.

Edited by Daddyishere, 19 July 2017 - 11:35.


#15
bobo70

bobo70

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 193
  • Înscris: 28.06.2006
Salut, de ceva vreme monitorul ramane stins pana la intrarea in windows, asa cum i se intampla initiatorului topicului.
Diferenta este ca monitorul meu este conectat prin DMI, iar un TV cu cablu HDMI, din aceeasi placa video.
Inainte de intrarea in windows TV-ul functioneaza, in timp ce monitorul nu primeste semnal.

#16
1nqiu

1nqiu

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 528
  • Înscris: 05.03.2014
Probabil ai vrut sa scrii DVI mai sus...
Click dreapta pe Desktop - Display  si modifici din "Show only on 1/2" in "Duplicate these displays" (trebuie sa ai grija ca rezolutia setata sa fie suportata de ambele) sau in "Extend these displays" (atunci desktop-ul va apare doar pe unul din ele)

Edited by 1nqiu, 25 October 2018 - 11:10.


#17
bobo70

bobo70

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 193
  • Înscris: 28.06.2006
DVI am vrut sa scriu, scuze.
Problema nu imi apare dupa intrarea in Windows, cand ambele (monitor+TV) stau aprinse, sau pe rand cum imi doresc, ci inainte, ca sa pot intra in BIOS cu monitorul aprins.

#18
1nqiu

1nqiu

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 528
  • Înscris: 05.03.2014
Bios-ul porneste pe dispozitivul setat ca "primary" daca ambele sunt conectate la aceeasi placa, sau pe dispozitivul selectat prin advanced bios setup (onboard/pci graphic) daca e vb de placi diferite. Deci vezi daca monitorul care-l vrei sa aiba bios-ul pe el e setat ca primary display.

Edited by 1nqiu, 25 October 2018 - 18:59.


Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate