Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Combinatie de conturi pentru tran...

Adaptor semnal hi to low

Jocuri Android Multiplayer online...

Diferenta consum smart meter - Co...
 Recomandare demontare+instalare ...

CAIET SERVICE PREDEAL II

Internare spital psihiatrie

CM de snooker 2024
 Scot penele dupa montajul tamplar...

Masina de spalat vase si grasimea

Noua lege de acces in paduri

Sunt ouale proaspete?
 Aplicatie invatare limba Germana

Presbiopia - la 43 ani ?

Termen transcriere autovehicul

Cazare Timisoara pe 4-5 zile
 

Roma, partea II, 2017 +

* * * * * 2 votes
  • Please log in to reply
385 replies to this topic

#109
boz1

boz1

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 263
  • Înscris: 13.07.2009
In afara de ceea ce s-a scris mai sus, eu zic sa nu ratați nici  Basilicile Papale. In afară de San Pietro, aveți Santa Maria Maggiore chiar langa Termini, San Giovanni in Laterano foarte aproape de Colosseum si San Paulo Fuori le Mura care e, intr-adevar, mai departe. E statie de metrou acolo. De vazut ar fi si San Pietro in Vincoli, tot langa Colosseum, cu celebra Moise a lui Michelangelo si lanturile cu care a fost legat Sf. Petru.
Sunt frumoase plimbarile seara, daca sunteti cazati la Termini puteti face o plimbare lunga San Pietro-Sant Angelo-Navonna-Pantheon-Fontana di Trevi-Piazza Venezia-Colosseum-Hotel.  
Sau de la Borghese reveniti in Piazza del Popolo si de acolo pe jos la Piazza di Spagna si apoi la hotel. Sunt fel de fel de variante, distantele sunt mici, doar sa aveti chef de plimbare.
Am vazut ca ati luat biletele, pentru cei care mai merg recomand cu caldura cumpararea in avans de pe site a biletelor, Vatican-ul dimineata cat mai devreme si alt obiectiv se poate lua dupa-amiaza mai tarzior un pic. Cam 15.00-16.00.
La Pantheon se merge  repede, chiar daca e coada aparent foarte mare. Eu am prins una de aproape se iesea din piata in partea opusa si nu am stat mai mult de un sfert de ora.
Altceva nu mai imi vine in cap.
Decat sa va impartasesc si voua ca datorita unui noroc extraordinar am reusit sa intru/particip   la slujba de 1 ianuarie tinuta anul acesta de Papa Francisc la Basilica San Pietro.
Nu vreti sa stiti ce sentiment am avut cand, si la venire si la plecare, a trecut Papa la 1-2 metri de mine....

Edited by boz1, 12 March 2022 - 15:51.


#110
slai

slai

    User Incredibil

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,851
  • Înscris: 25.01.2007
ce se poate vizita gratuit. e un fisier pregatit inainte de un citybreak, evident, pot fi si erori, in 3 zile am ramas surprins ce putin am apucat sa vad.

Pantheonul – Una dintre multele constructii faimoase ale Romei, permite accesul gratuit atat in interior cat si in afara sa!!
Bazilica Sf. Petru – Este locul de nastere al religiei catolice, prin urmare te poti astepta sa stai la o coada uriasa pentru a o putea vizita.!!
Treptele spaniole – Este un complex grandios de scari (doar n-o sa platesti pentru niste trepte!) dar este unul dintre obiectivele turistice ale Romei la care multi vor sa ajunga. Se afla in Piazza di Spagna, un loc mereu aglomerat.!!
Fontana di Trevi – Admirarea faimoasei fantani (daca n-ai vazut La Dolce Vita a lui Fellini, e momentul sa o faci, si vei intelege de ce) este gratuita, dar daca vrei sa urmezi traditia de a arunca o moneda peste umar pentru a-ti asigura reintoarcerea la Roma… te costa. Valoarea monedei.!!
„La Bocca della Verità” (în română Gura Adevărului) este un relief care înfățișează fața unui om, plasat lângă Biserica Sfintei Maria din Roma. A apărut în filmul Vacanță la Roma din 1953, cu Audrey Hepburn și Gregory Peck. În secolul al XVII-lea, „Gura Adevărului” avea rol de „detector de minciuni”. Astfel, se zicea că celor care au spus o minciună, dacă băgau mâna în deschizătura gurii, le era mușcată rămânând fără ea.!!
Biserica Santa Maria in Cosmedin capul Sfântului Valentin.+ CRIPTA ADRIAN (1E)
De la Vatican urca pe dealul Gianicolo – al doilea loc ca inaltime din Roma, dupa Monte Mario. Privelistea inspre Tibru e de zile mari. Dar principala atractie o reprezinta salva de tun care este trasa in fiecare zi la ora 12
Plimbare intre Colosseum si Piazza Venezia. intre cele doua obiective te deplasezi in 10, cel mult 15 minute, pe jos, OBIECTIVE: Altare della Patria (monument de marmura alba, construit in memoria lui Victor Emmanuel al II-lea – primul rege al Italiei unificate; se poate si urca pe acest monument cu liftul, cursa costand 7 euro), Biserica Santa Maria di Loreto, Columna lui Traian si Forumul lui Traian, Forul lui Augustus, statuita lui Caesar si Colosseum.
Gradinile Vilei Borghese – Intrarea in gradini este libera iar ele sunt o locatie ideala pentru picnic (excelente mai ales pentru copii, care-si vor consuma aici energia). Pentru Galeria Borghese se percepe o taxa, dar gradinile sunt deschise tuturor.  VILA 12-15 EURO Muzeul Carlo Bilotti - În vecinătatea Galeriei Borghese poți explora un muzeu !!
Santa Maria del Popolo, Roma
Castel Sant'Angelo and Walk Across St Angelo bridge Pentru o taxă de intrare de doar 5 € dacă ajungeți între orele 9 și 11 dimineața, puteți vizita camerele castelului, puteți vedea armamentul vechi și puteți urca spre cazarma de zid pentru o vedere frumoasă asupra râului. Ajunși după ora 11 dimineața și vei plăti prețul complet de 14 €.
Arcul lui Constantin – Aflat langa intrarea in Colosseum, acest urias arc de triumf este cel mai mare din Roma, fiind construit in secolul 4.
Sanctuarul Torre Argentina Cat – Voluntarii care muncesc in acest adapost pentru pisici situat in centrul Romei ofera tururi gratuite ale ruinelor romane adapostite de acesta constructie, nutrind speranta ca vei face o donatie pentru cauza lor.!!To!!!!
Galeria Gagosian Deschisă în 2007, Galeria Gagosian din Roma e un loc unde vrei să te oprești dacă te interesează arta modernă
Muzeul Național de Artă a secolului XXI – Maxxi Localizare: Via Guido Reni, districtul Flaminio. Intrare: intrare liberă de luni până vineri, iar în rest, 11 euro. !!
Dorothy Circus Gallery Localizare: Via dei Pettinari. Intrare liberă, în week-end galeria e deschisă până la ora 20:00. Duminica galeria e închisă.
Piazza Navona este un loc in care viata de noapte Romana ia avant: concerte in aer liber, spectacole, iar petrecerea nu inceteaza pana dimineata. Daca esti pus pe distractie pe un buget limitat, acesta este locul in care vrei sa te distrezi noaptea.
Basilica San Clemente.
Vedeți Moise al lui Michelangelo în San Pietro In Vincoli
Bazilica papală Santa Maria Maggiore !!
Basilique Saint-Jean-de-Latran !!
Aventine Hill și Orange Garden Poate fi un loc relaxant pentru a vă relaxa chiar în afara centrului orașului, dar atracția cheie către Dealul Aventinului este priveliștile magnifice ale Romei și ale Bazilicii Sf. Petru din Vatican.Faceți o fotografie cu cupola Bazilica Sf. Petru prin faimosul loc cu o gaură de chei sau mergeți la o plimbare romantică în grădina portocalie. Este un loc frumos pentru a vizita într-o dimineață, la răsăritul soarelui sau la apusul soarelui.
Columna si Forul lui Traian
Plimbă-te pe Via Margutta
Villa Doria Pamphilj: The Largest Park In Rome
Santa Maria in Trastevere Church
Santa Maria del Popolo
Santa Maria Maggiore
Santa Prassede mosaics. Seek out Cappella di San Zenone (San Zenone’s chapel) on your left when entering for the most impressive ones.
Santa Maria de la Vittoria Bernini‘s masterpiece that is the ‘Estasi di Santa Teresa
Santa Sabina. It is the best preserved Paleochristian basilica in Rome
Santa Costanza is a stunning church with a peculiarity: its interior is round!The e altar sits in the center of the church and it is surrounded by columns caressed by diffused light coming in from the church’s many windows.
Climb to the second terrace of the Vittoriano: The Vittoriano, Head to is second terrace (free) for beautiful views over its colonnade and the Roman Forum and the Colosseum below.
Foro Italico: built by order of Mussolini, this is where you still find many sports structures and the Olympic stadium.
Giovanni Barracco Museum – a free exhibit of ancient art in between Campo de’ Fiori and Piazza Navona.
seek out the hidden Arco degli Acetari to discover a unique medieval courtyard in the heart of the city.
• Peek inside the multi-colored marble world of Santa Maria dei Librai.
church of San Pietro in Vincoli to admire his horned Moses.
Bernini’s Beata Ludovica Albertoni in the Chiesa di San Francesco a Ripa.
• Wander under the swinging chandeliers of Rome’s fanciest church – Santa Maria in Ara Coeli.
• Basilica di Santa Cecilia in Trastevere
Rome’s ancient “shopping centre”, Trajan’s Market
San Luigi dei Francesi. It is located in the center of the city, so finding it is super easy. Inside you’ll get to see some of Caravaggio’s works including The Calling of Saint Matthew, The Martyrdom of St. Matthew, and Saint Matthew and the Angel.
Sant'Agostino de lângă piața Navona ce o descoperi pe stânga o dată ce ai trecut pe sub Arco Sant'Agostino, este importanta Fondată în 1483 in interior admiri celebra pictură a lui Caravaggio - Madonna di Loretto -1606, freasca lui Rafgaello în care este redat profetul Isaia - 1512", celebra sculptură realizată de Jacopo Sansovino- Madona del parto -1521
Campo de’ Fiori piazza
Once the site of public executions, Piazza del Popolo
Janiculum Hill – belvedere
Piazza del Campidoglio: The Campidoglio is one of the 7 hills Rome and now hosts one of the city’s most beautiful squares. Designed by Michelangelo. One of the most beautiful views over Rome is the view over the Roman Forum from the back of the Campidoglio hill
Chiesa di Sant'Ignazio di Loyola in Campo Marzio   !!!

http://www.newromefr...eetour.com/   tururi free, se da tips
https://freetoursbyf...king-tours-rome


free to everyone, on the first Sunday of each month:
MUSEI ARCHEOLOGICI
Musei Capitolini Centrale Montemartini Mercati e Foro di Traiano Museo dell'Ara Pacis Museo di Scultura Antica Giovanni Barracco Museo della Civiltà Romana Museo delle Mura Museo di Casal de' Pazzi Villa di Massenzio
MUSEI MODERNI
Museo della Repubblica Romana e della memoria garibaldina Museo di Roma Museo Napoleonico Galleria d'Arte Moderna Museo Pietro Canonica Museo di Roma in Trastevere Musei di Villa Torlonia
MUSEI CONTEMPORANEI
Casa Museo Alberto Moravia Museo Carlo Bilotti
MUSEI SCIENTIFICI
Planetario e Museo Astronomico Museo Civico di Zoologia

#111
nehotarata

nehotarata

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 241
  • Înscris: 11.04.2007
Buna ziua. Am revenit pe meleagurile natale dupa o aventura de weekend (prelungit). Si ce aventura! Spun "aventura" in sensul in care a fost un tur de forta, in care picioarele tipau de durere, dar inima zburda ca nebuna de drag ce-i era pe unde o duceam. Nu cred ca trebuie sa va spun ce minunat e acest oras, o stie toata lumea. As vrea sa punctez doar cateva sfaturi, fiindca stiu ca va pregatiti de plecare unii. Iata, deci: pregatiti-va mascutele FPP2. Din avion ni s-a spus ca primul pas pe pamant italian va fi cu masca FPP2. Sa veti certificatele valabile, listate pe hartie sau telefon, va sunt verificate destul de des. Nu pe strada aiurea, ci daca intrati in hotel, gelaterie (daca vreti s-o mancati inauntru), muzee bineinteles.. Spunea un ghid ca s-ar mai relexa lucrurile de la 1 mai, dar nu e sigur, fiindca iar au inceput sa creasca nr de cazuri. Multi, foarte multi turisti peste tot. Sa aveti si hainute de vara, e cald deja la amiaza. M-am felicitat ca am pus si cateva tricouri. O sa creionez acum cateva detalii despre excursia noastra, desi fiecare stie cat il tin picioarele:
Cazare: Hotel Corot - foarte aproape de Termini, pe partea stanga a garii; nu e foarte pretentios, mobila veche, dar destul de ieftin fata de ce am mai gasit in zona. Am avut si mic dejun inclus, nu plecai cu burta goala, gaseai acolo ceva sa-ti placa. Destul de aglomerat, da, fiindca mai e un hotel acolo, Rimini, ceva mai ingrijit am vazut, dar si mai scump. Micul dejun era la comun, Corot si Rimini.
Seara am mancat la un restaurant din zona aceea: La Famiglia: dragut, mancare buna, nu foarte scumpa, servire rapida. Eu am mancat o lasagna buna. Si vinul casei era bunisor (8 euro). In general mesele noastre, 3 persoane, mancare + bautura, nu au depasit 40 de euro cu tot cu bacsis. Pizza de la 7 - 8.5 euro, pastele tot pe acolo, lasagna - 8 euro. Doar ca e destul de aglomerat, mai safe ar fi cu ceva rezervare, dar merge si fara fiindca sunt amabili si-ti gasesc acolo o masuta unde sa stati. Mai era pe acolo un restaurant, citisem numai de bine despre el, Rifugio Romano, insa ne-au intrebat de rezervare de cum ne-au vazut. Cam atat despre cazare si mancare.
Pe unde ne-au umblat picioarele:
sambata: dis-de-dimineata plecat spre Vatican (aveam bilete de la 9); am luat metroul (1,5 euro/calatorie) pana la statia Ottaviano. Am intrat imediat, ne-am luat audio guide si am purces la clatit privirea si incalzit inima. Sa vii la Roma, dar sa nu mergi la Vatican, mi se pare a fi un sacrilegiu (chiar daca tu esti un ortodox practicant). Vaticanul e cel care aduce impreuna oamenii, indiferent de religie, si-i poarta intr-o lume de vis, o lume in care frumosul e cuvantul care dainuie de hat-hat, de la geneza. Sa stai in tacere pe o bancuta in Capela Sixtina, cu ochii pironiti pe pereti, parca hipnotizati, imaginandu-ti cum a putut un om sa creeze asa o maretie,.. ce poti sa-ti doresti mai mult. De la muzeu am plecat spre piata Sf Petru. Se spune ca in centru, unde vedeti obeliscul, a fost omorat Sf. Petru. Sa nu va speriati de coada imensa, o sa vedeti ca merge repede, pentru a intra in Basilica. Trebuie sa intrati, e prea frumos sa n-o faceti. In interior te simti atat de mic, dar simti maretia locului cum te ia si invaluie si te poarta prin toate locurile. Deja storsi de emotie, ne-am luat la revedere de la Vatican, dornici sa ne odihnim oleaca picioarele, unde altundeva decat intr-o gelaterie. Prima, Caffe Braccio, bunuta-bunuta. Un pic remontati, am plecat spre Piazza Navona. O s-o iau mai repejor, dupa Navona a urma Fontana di Trevi, nu inainte de a mai bifa o inghetata la Frigidarium - buna rau, 3 cupe; vorba baiatului care servea "why not?"; vad eu daca mai poate sa se ridice avionul de la sol.. s-a ridicat, saracu', ce sa faca, dar mi-a batut oleaca obrazul.. :); Dupa Fontana, unde era jale de lume, am plecat zglobii (mai mult sau mai putin) catre Columna lui Traian, sa ne vedem originile. Daca am fi avut un binoclu si cateva ore disponibile sa deslusim toate cronicile vremii, pretioasa fresca a nasterii poporului nostru, ce bine ar fi fost. Poate altadata. Apoi ne-am indreptat pasii catre Piazza Venetia cu maiestosul Altare della Patria. Era trecut de 4, era deja coada, n-am mai intrat, insa l-am admirat de dincolo de gard. De acolo, mai mult cu picioarele taraite ne-am dus catre Coloseum sa-l vedem cu luminile aprinse. Am uitat sa va spun ca am fost si pe la Pantheon, insa n-am putu intra fiindca sambata si duminica e cu rezervare on-line. Nu, nu e la "si altele", clar, e la fel de maret, impunator, ah, nu mai gasesc epitete, ca toate celelalte. Dupa ce ne-am salutat cu una din cele 7 minuni ale lumii, am plecat sfarsiti de tot la masa si culcare. Daca faceti un tur de forta ca noi, sa nu uitati sa luati o aspirina, face minuni cand aveti picioarele atat de rupte. Duminica aveam de la 13 bilete la Villa Borgheze. Asa ca am plecat pe la 8.30 catre ea, insa cu harta in mana sa bifam si ce-i in partea de sus. Si o luam: Piazza Repubblica, Fontana di Trevi again (era mai liber), schimbarea garzii la Palatul Presedintelui, coborat in Piazza Spagna, urcat scarile, coborat scarile. Nu va asezati pe scari, pe langa scari, fiindca imediat apare cate un politist sa va ridice. Era in desfasurare un maraton, astfel incat deplasarea se facea cu destula dificultate. Dupa Spagna am plecat catre Piazza del Popolo. Dupa (luni, ne-a zis un ghid), am aflat ca Basilica Santa Maria in Montesanto adaposteste multe comori, e de neratat, noi insa nu ne-am facut lectiile, nota 4 de data asta. Era deja cald, foarte cald, apa, multa apa. Ne-am incordat muschii (picioarelor) si am mai urcat odata (ca-l mai urcasem la Piazza Spagna) delusorul catre Galeria Borgheze. Vila se gaseste in partea opusa de la intrarea dinspre Popolo. Asadar am traversat un parc fain, cu lume relaxata, copii galagiosi, catei zburdalnici si mult verde crud. Galeria Borgheze, un muzeu deosebit. Eu eram usor cu capsa pusa de acasa ca a trebuit sa luam bilete de 2 ori (eu eram vinovata, dar si astia caposi ca nu mi le-au schimbat). Oricum era sold out la bilete. Dar i-am iertat fiindca Caravaggio, fiindca Rubens, fiindca Tiziano, fiindca Lorenzo Bernini, fiindca o gramada de alti imensi artisti. Povestea prin care aceste lucrari au ajuns in proprietatea familiei Borgheze e una (nici nu stiu cum s-o incadrez), usor murdara; zice-se ca prin camatarie ar fi intrat in posesie acest nepot al papei (imi scapa numele acum). De la galerie am plecat la Piazzale di Porta Pia proiectata tot de unicul Michelangelo. Apoi am luat-o la vale, pe langa ambasada Marei Britanii, stop de cateva minute (fiindca era coada) la Gelateria La Romana (inghetata artizanala, n-o vezi ca e in recipiente, trebuie sa stii ce e scris pe perete). Intorsi acasa, la Corot cu o urma de putere. Dus, mancat, refresh, apoi, pa intuneric, plecat la un rendez-vous cu sotul meu (copil lasat la hotel) prin innoptata Roma. Fain, :) Luni, ultima zi, ne-am facut bagajele si le-am lasat la hotel. Am plecat sageata catre Coloseum sa prindem bilete in fata. Ce sa vezi, mai erau inca vreo cateva mii de oameni care fusesera oleaca mai inspirati ca noi si-si luase-ra bilete on-line, fiindca bilete pe ziua de luni mai erau doar de la 13.20, iar noi trebuia sa fim la 15.30 la terravision in gara Termini. Ne-am mai invartit, clar nemultumiti de noi ca n-am luat bilete on-line (sa va luati bilete on-line!), pana am dat de un romanas de-al nostru, de la Bacau, care ne-a propus un frumos traseu cu ghid in romaneste. Pret 35 de euro/pers. + 20 de euro copil pana in 17 ani. Ne-am codit, ne-am invartit, ne-am smuls parul din cap, dar tot la el am ajuns, am scos frumusel 90 de euro si ne-am alaturat grupului de romani, vreo 20 la numar. Ghidul, un moldovean (din Moldova), Igor, nustiu daca avea pregatire de specialitate, dar mie mi-a placut cum s-a prezentat, drept pentru care il si recomand. Daca vreti, pot sa va las un nr de telefon (+393338482298) Tot el ne-a zis, prea tarziu pt noi, dar poate pentru voi e binevenita informatia asta, ca are un prieten, ghid in limba romana pentru muzeul Vatican. Dupa Coloseum, fireste ca filmul artistic "un minunat weekend la Roma" a luat sfarsit. Cu privirea pierduta pe hubloul avionului, ne-am luat ramas bun, nestiind daca Dumnezeu ne va mai ferici vreodata in viata asta cu o asa intalnire. Vacante placute!

#112
crursu

crursu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,253
  • Înscris: 05.12.2010
Cu ocazia Pastelui Catolic am fost in Roma 6 zile, asa s-a potrivit, nu am cautat special aceasta perioda, a fost ceva spontan. Fiind in perioada Pastelui prima problema a fost alegera cazarii, in timp de 2-3 ore de cautare pe Airbnb si Booking, din 7 cazarii salvate, 5 sau epuizat, in final am rezervat in zona Vaticanului, la Fabio dei Velapazza Guesthouse, o locatie deosedita pe care o recomand, 100 euro pe noapte, la 5 minute de metrou si aproximativ 15 minute de Vatican pe jos.
In acea perioda cu siguranta este mai aglomerata Roma, dar pot fi momente deosebite, aici mentionez doar de un cor gregorian in Basilica Sf. Petru, care a fost mai mult decat impresionant.
In mare parte am vizitat cam tot ce era important de vazut cu exceptia a 2-3 biserici care au fost inchise cu pregatirea pentru Paste, dar care le-am vizitat cu alta ocazie,  din lipsa timpului Palazzo Colonna a ramas pe data viitoaresa il vizitez.
Tot se pomenea aici de vizitarea obiectivelor importante cu ghid  sau fara ghid, eu recomand fara ghid,atat la Muzeul Vaticanului cat si la Galeria Borghese am vazut grupuri cu ghid care prezenta o piesa principala sau cel mult doua dintr-o incapere cu toate ca acolo erau mai multe capodapere, in graba mare.
Nu am vazut nici o mentiune pe aici, dar in week-end pentru vizitarea Pantheonului trebuie facuta o rezervare online gratuita bineinteles.
Cu toate ca am am circulat cu metroul, autobuzul,etc  zilnic am facut 20-25 de km pe jos, Roma ramane unul dintre cele mai frumoase orase din lume prin care ma plimb cu placere.

Attached Files



#113
cristobob

cristobob

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,477
  • Înscris: 06.01.2014
Bună dimineața.
Suntem în Roma,  avem avion către casa la ora 20, eliberarea apartamentului pana la ora 10. Evident,  avem bagaje, 2.
Cunoaste-ti/recomandati un loc de depozitare? Eventual pe lângă Termini .
Mulțumesc.

#114
mdt

mdt

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,622
  • Înscris: 12.12.2006
Vezi la gara daca sunt. Intreaba-i si pe cei de la apartament daca ti le pot tine pe undeva.

#115
cristobob

cristobob

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,477
  • Înscris: 06.01.2014

 cristobob, pe 29 aprilie 2022 - 07:45, a scris:

Bună dimineața.
Suntem în Roma,  avem avion către casa la ora 20, eliberarea apartamentului pana la ora 10. Evident,  avem bagaje, 2.
Cunoaste-ti/recomandati un loc de depozitare? Eventual pe lângă Termini .
Mulțumesc.
Raspund tot eu, poate au nevoie și alții de info:
Gara Termini are spatiu/serviciu de depozitare bagaje. Costa 6 euro pentru primele 5 ore,  PENTRU FIECARE BAGAJ, apoi pentru fiecare (interval de)  ore este 1 euro. Se achita la final.
Chiar vis-a-vis de întrarea la gara mai sunt (cel puțin) doua depozite, mai ieftine, adică 5 euro, dar erau pline.

#116
megastar

megastar

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 77
  • Înscris: 18.01.2007
Hai sa spun si eu cateva greseli pe care le-am facut , poate ajuta pe altii, pentru ca si eu am fost ajutat de topicul asta.
1. La Colosseum trebuie programare, chiar daca ai Roma Pass.
2. La Pantheon duminica de la 10.30 e slujba si nu poate fi vizitata. Nu stiu daca in fiecare duminica, dar cand am fost eu, nu s-a putut vizita.
3. Daca vreti sa ajungeti la Muzeele Vaticanului, nu spuneti taximetristilor ca vreti la Vatican. Pe mine m-au dus la intrarea in Piata Bisericii San Pietro. Poate pentru cineva care a fost de mai multe ori pe acolo e o chestie evidenta, dar pentru mine a fost o greseala care era sa ma coste vizita la Muzeele Vaticanului.
4. Daca aveti Roma Pass, la metrou scanati direct codul de bare la turnicheti, nu trebuie sa mergeti la casa de bilete sa scoateti vreun bilet. Eu am petrecut vreo 5 minute pana sa ma prind ce trebuie facut , ca nu scria pe nicaieri.
5. Daca aveti cumparat Roma Pass online, trebuie scos fizic dintr-un info point. Am gasit unul foarte aproape de intrarea la Colosseum, peste strada.
6. Daca mergeti in lunile de vara aveti grija sa aveti la voi apa. E extrem de cald si veti avea nevoie.
7. Daca vreti sa ajungeti la aeroportul Ciampino cu autobuzul, luati mai intai metroul pana la Cinecittà (penultima statie pe linia A) si apoi aveti autobuzul 520 care circula din 20 in 20 de minute. Si aici va puteti folosi Roma Pass.

#117
MMike

MMike

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,947
  • Înscris: 25.04.2016

View Postmegastar, on 06 iunie 2022 - 05:43, said:

6. Daca mergeti in lunile de vara aveti grija sa aveti la voi apa. E extrem de cald si veti avea nevoie.
In iulie e foarte cald, inclusiv la umbra. De altfel cam in toata Italia.
Vara cheltui mai mult, pe apa, sucuri si preferabil reci, inghetata, consumate des.

Edited by MMike, 21 July 2022 - 21:51.


#118
icssizero

icssizero

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,193
  • Înscris: 28.02.2022
Pentru cei care au fost cu masina , variantele in afara autostrazii, de la Venetia la Roma pe coasta de est prin San Marino-Perugia-Terni sunt viabile ?
Am vazut asfalt bun pe maps. De banii de autostrazi parca mai bine platesc o noapte suplimentara de cazare.

#119
kriiss

kriiss

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,185
  • Înscris: 06.06.2005
Asta cu asfaltul bun e relativ , drumurile nationale/regionale  sunt cam asa si asa in Italia .
Asfalt destul de prost , limite de viteza imposibile si camere peste tot . Daca te prind , dai pe amenda mai mult decat pe autostrada/cazare .

Daca o iei pe nationale , pe ruta spusa de tine , sunt de neratat 2 bijuterii ale Italiei (mai putin cunoscute) -  Urbino si Assisi.  Must see e putin spus , rezerva-ti macar cateva ore pt fiecare , e mare pacat sa treci pe langa ele si sa nu le vizitezi.
Taie 1 zi din alta parte , daca este cazul.

Edited by kriiss, 23 July 2022 - 15:54.


#120
icssizero

icssizero

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,193
  • Înscris: 28.02.2022
Merci de info, eu sunt chinez asa si o sa merg pe maps sa vad concrect, momentan am facut-o selectiv insa voi parcurge in detaliu .
Din ce am vazut insa pare destul de nou asfaltul pe unele tronsoane !

#121
kriiss

kriiss

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,185
  • Înscris: 06.06.2005
Asfaltul e cea mai mica problema; prost nu inseamna cratere , inseamna de obicei denivelari cu gropite/multe petice.  Problemele reale sunt camerele si limitele de viteza ; si pe alocuri aglomeratia si giratoriile fara numar.

Edited by kriiss, 23 July 2022 - 16:33.


#122
Denky2

Denky2

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 157
  • Înscris: 16.08.2022
Salut! In toamna sau la primavara, as duce familionul la Roma. Eu am fost de 3 ori, dar cu serviciul, cazarile au fost la hoteluri pe care clar nu mi le permit ca privat.
In 150 euro pe noapte am vreo sansa sa gasesc o cvadrupla cu MD intr-un hotel decent, daca se poate nu in zona Termini? As folosi intensiv perpedesul.
Din ce vad pe booking, slabe sperante, dar poate aveti vreun pont.
Multumesc in avans si vacante faine!

#123
Ntim

Ntim

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 630
  • Înscris: 01.02.2008
Lido di Ostia  langa Roma, cazarea  in centru langa mare, am fost de cateva ori la Roma si aici am avut cazarea, pana acolo cu metroul. Daca ajungi pe Fiumicino ai  autobuz la 1,5 euro pana in Ostia.   Ultima cazare a fost la hotel Ping Pong, e ultracentral pe faleza, 10 minute pana la metrou.

#124
Denky2

Denky2

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 157
  • Înscris: 16.08.2022
Nu zici rau, mi-ai dat o varianta pe care initial nu o luam in calcul. Dupa pl8mbat toata ziua prin Roma, o relaxare seara, la malul marii, nu e rau deloc.
Multam fain!

#125
dariuscha

dariuscha

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,540
  • Înscris: 14.04.2008
E prea frumoasa Roma seara ca sa pierzi “spectacolul”.
Depinde in ce perioada mergi (adica toamna-septembrie sau toamna-noiembrie) , poti gasi preturi f ok.
Pt 4 pers: in formula de 4 am stat la Domus Navona. Si inca o data la N de Navona, dar nu mai il gasesc. Mic dejun nu recomand sa cauti musai sa aiba, de regula consta in cafea, suc, un produsde patiserie. La astia am avut, nu aveai alta optiune. L-am luat la o cafenea din zona, f ok. Am mai stat la ei in formula de 2 ( fara copii), la vremea aceea alti patroni, micul dejun se lua intr-o camera amenajata in sala cu cateva mese. Cafea, paine prajita ambalata si gem. Am mai stat odata la unii pe V Emanuelle si tot asa, mic dejun la cafeneaua de jos (suc, cafea, patiserie). Daca vreti mic dejun consistent, probabil la un hotel de lant, unde au impus un standard anume.

#126
mdt

mdt

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,622
  • Înscris: 12.12.2006
Noi in Roma am stat la Navona Essence, micul dejun era extra 6 euro se persoana, era mai consistent dar produse de gama mai joasa. Ok pt 6 euro dar hotelul arata mai bine decat micul dejun. L-am luat o singura data la ei, in rest prin cafenele: un sandvici, o patiserie, o cafea/suc/apa. Copiilor le place micul dejun in cafenele, e “altfel”.

Edited by mdt, 21 August 2022 - 22:11.


Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate