Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Boxa membrana tweeter infundata

ajutor

Whisky for Mac

Xiaomi 14 Gpay
 Izolare zid exterior de scandura

Dezinstalare drivere W11 23H3

Recomandare masina de spalat fiab...

BSOD din cauza Intel Audio DSP dr...
 De ce sunt oamenii nostalgici

Cum vand casa fara factura Hidroe...

Scor FICO minim

Tonometru compensat CAS?
 polita RCA ONLINE

Termostat frigider - verificare

Mai au PC-urile vreun viitor?

Centrala termica immergas
 

Suspendare permis conducere Politia Transporturi Feroviare

- - - - -
  • Please log in to reply
177 replies to this topic

#163
DanyHiker

DanyHiker

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,260
  • Înscris: 06.07.2007
.

 MirceaDWC, on 01 august 2017 - 13:57, said:

Omule, citeste actele. Dovada este emisa de Biroul Teritorial Politie Transporturi Sibiu, aflat in subordinea Sectiei Regionale Politie Transporturi Brasov. Unde ai vazut cuvantul "FEROVIAR"?
In plus, dovada ca oamenii au facut treaba ca la carte, este ca a doua dovada este emisa de IPJ Sibiu, Serviciul Politiei Rutiere.
Este extrem de clar, oamenii aia aveau la ei documente tipizate in baza faptului ca aveau atributii in domeniul politiei rutiere, fiind calificati in acest sens (stii tu, intr-o sectie de politie astfel de documente se predau pe borderou si sub semnatura, nu le gasesti in cutia de sub xerox). Au constatat fapta, au facut dosarul preliminar, pe care apoi l-au trimis spre instrumentare serviciului rutier. Si cu asta basta.
conteaza?

Direcţia de Poliţie Transporturi este o unitate centrală în cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române fără personalitate juridică care îşi exercită atribuţiile sub directa coordonare a unui adjunct al Inspectorului General al Poliţiei Române.
Direcţia coordonează, îndrumă, evaluează şi monitorizează activitatea structurilor de poliţie transporturi feroviare, navale şi aeriene din teritoriu, asigurând aplicarea unitară a actelor normative în vigoare, a ordinelor şi instrucţiunilor ministrului administraţiei şi internelor, precum şi a dispoziţiilor Inspectorului General al Poliţiei Române referitoare la domeniul de competenţă.
Atribuţii:
-coordonează, îndrumă, monitorizează şi evaluează activitatea formaţiunilor de profil, prin servicii de specialitate;
-participă la elaborarea proiectelor de acte normative care se aplică în activitatea de poliţie, în special în domeniul transporturilor feroviare, aeriene şi navale;
-organizează, coordonează şi evaluează activităţile specifice (acţiuni interregionale pe magistrale feroviare, razii, patrulări, filtre, supravegheri operative, etc.) pentru prevenirea şi descoperirea infracţiunilor în sistemul transporturilor feroviare, navale şi aeriene;
-îndrumă şi acordă asistenţă de specialitate în organizarea şi funcţionarea pazei bunurilor, obiectivelor şi valorilor la instituţiile şi agenţii economici din sectorul transporturilor feroviare, navale şi aeriene;
-organizează, coordonează şi evaluează activitatea de menţinere a ordinii publice pe trenurile de călători, staţii CF, aeroporturi, porturi maritime şi fluviale;
-coordonează în sistemul transporturilor feroviare, navale şi aeriene, activităţile pentru depistarea şi prinderea persoanelor care se sustrag urmăririi penale ori de la executarea pedepsei, a dezertorilor, evadaţilor şi infractorilor voiajori, precum şi identificarea bunurilor corp-delict care fac obiectul unor infracţiuni;

Pentru traficul rutier, poti fi oprit in principiu doar de cei de la rutiera. In nici un caz de cei de la transporturi.N-o mai trage de coada atat, ca nu ai dreptate. Politia transporturi are atributii DOAR in sectorul transporturilor feroviare, aeriene si navale. Iti spun eu sigur.

Edited by dan1980_25, 01 August 2017 - 14:14.


#164
bossake

bossake

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,675
  • Înscris: 22.11.2007
Depinde, sunt si alte divizii care au competenta pe domeniu rutier: politia de frontiera de ex are voie sa dea amenzi la regimul rutier.

Sau cei de la comune, sate au atributii atat pe rutiera cat si pe ordine publica.

De asemenea, din ce am citit cantitatea de alcool depistata in sange depaseste limita dintre contraventie si infractiune.
asadar vorbim de o infractiune, ceea ce face ca in cazul de fata sa avem un dosar penal care aproape sigur va ajunge in fata unui judecator, va exista un proces.

orice urma de nelegalitate cu siguranta va fi analizata de avocatul (platit sau din oficiu) al apararii. daca exista lacune la acte cu siguranta ele vor iesi la iveala dar eu cred ca ele pot fi doar erori materiale, neafectand in niciun caz speta principala a procesului: infractiunea de conducere a unui autovehicul sub influenta bauturilor alcoolice. din pacate declaratiile initiale (daca au existat) in care autorul sustine ca el era in dreapta pot ingreuna extrem de mult sentinta. in astfel de cazuri conteaza mult atitudinea din declaratii, daca esti sincer si iti recunosti si regreti fapta scapi cu o pedeapsa mult mai blanda decat daca esti nesincer.

acum, daca chiar altcineva a condus masina se poate afla prin luarea de amprente de pe volan de exemplu, sau alte metode specifice (nu am citit toate paginile sa ma lamuresc daca autorul inca sustine varianta initiala prezentata in primul post.).

#165
Lipsum

Lipsum

    Moderator extrem de rău

  • Grup: Moderators
  • Posts: 4,722
  • Înscris: 29.01.2008

 dan1980_25, on 01 august 2017 - 14:06, said:

Pentru traficul rutier, poti fi oprit in principiu doar de cei de la rutiera. In nici un caz de cei de la transporturi.N-o mai trage de coada atat, ca nu ai dreptate. Politia transporturi are atributii DOAR in sectorul transporturilor feroviare, aeriene si navale. Iti spun eu sigur.
Tu intelegi ca, calitatea de politist rutier o au toti politistii specializati si desemnati prin dispozitie a IGPR indiferent de structura din care acestia fac parte?

Quote

(2) Politistii rutieri sunt ofiterii si agentii de politie specializati si anume desemnati prin dispozitie a inspectorului general al Inspectoratului General al Politiei Romane.
Repet, ca nu a raspuns nici unul dintre voi, daca nu avea competenta pe aceasta cauza, atunci cum a putut sa-i elibereze dovada inlocuitorare a PC (document tipizat si numerotat, pe care il primesc sub semntaura cei care au atributii in acest sens)?

Edited by Lipsum, 01 August 2017 - 14:48.


#166
JPelorat

JPelorat

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 212
  • Înscris: 13.07.2017

 dan1980_25, on 01 august 2017 - 14:06, said:

.


conteaza?

Direcția de Poliție Transporturi este o unitate centrală Ăźn cadrul Inspectoratului General al Poliției RomĂąne fără personalitate juridică care Ăźși exercită atribuțiile sub directa coordonare a unui adjunct al Inspectorului General al Poliției RomĂąne.
Direcția coordonează, Ăźndrumă, evaluează și monitorizează activitatea structurilor de poliție transporturi feroviare, navale și aeriene din teritoriu, asigurĂąnd aplicarea unitară a actelor normative Ăźn vigoare, a ordinelor și instrucțiunilor ministrului administrației și internelor, precum și a dispozițiilor Inspectorului General al Poliției RomĂąne referitoare la domeniul de competență.
Atribuții:
-coordonează, Ăźndrumă, monitorizează și evaluează activitatea formațiunilor de profil, prin servicii de specialitate;
-participă la elaborarea proiectelor de acte normative care se aplică Ăźn activitatea de poliție, Ăźn special Ăźn domeniul transporturilor feroviare, aeriene și navale;
-organizează, coordonează și evaluează activitățile specifice (acțiuni interregionale pe magistrale feroviare, razii, patrulări, filtre, supravegheri operative, etc.) pentru prevenirea și descoperirea infracțiunilor Ăźn sistemul transporturilor feroviare, navale și aeriene;
-Ăźndrumă și acordă asistență de specialitate Ăźn organizarea și funcționarea pazei bunurilor, obiectivelor și valorilor la instituțiile și agenții economici din sectorul transporturilor feroviare, navale și aeriene;
-organizează, coordonează și evaluează activitatea de menținere a ordinii publice pe trenurile de călători, stații CF, aeroporturi, porturi maritime și fluviale;
-coordonează Ăźn sistemul transporturilor feroviare, navale și aeriene, activitățile pentru depistarea și prinderea persoanelor care se sustrag urmăririi penale ori de la executarea pedepsei, a dezertorilor, evadaților și infractorilor voiajori, precum și identificarea bunurilor corp-delict care fac obiectul unor infracțiuni;

Pentru traficul rutier, poti fi oprit in principiu doar de cei de la rutiera. In nici un caz de cei de la transporturi.N-o mai trage de coada atat, ca nu ai dreptate. Politia transporturi are atributii DOAR in sectorul transporturilor feroviare, aeriene si navale. Iti spun eu sigur.

Nu mai spune asa sigur ca spui gresit.
Politia tf are competenta in gara si in zona gării pentru patrulare si implicit are dreptul sa oprească masini, sa aplice sanctiuni la oug 195/2002. E vb de competenta teritoriala care de multe ori e comuna.
Initiatorul a spus ca era la 500 m de gara, conform propriului post asa ca aia de la TF aveau competenta si totul a fost legal.
Sigur ca nu e activitatea principala a celor de la TF sa oprească masini in fata gării, dar au si dreptul asta.
In general se face confuzie intre termenul de politist rutier din lege si politistul care lucrează la Politia rutiera.
Politistul rutier, in acceptiune legala este politistul care desfasoara activitati de politie rutiera, indiferent de serviciul,biroul de care apartine.
Politia Rutiera se ocupa preponderent de circulatie, dar nu au vreo specializare suplimentara sau vreun aviz special.
Ar fi si absurd, lucrează cu o singura lege, fata de ala de la postul de politie comunal, de exemplu, care e si politist rutier si membru al politiei judiciare si responsabil cu ordinea publica.
Exista o dispozitie 450/2006 a IGPR care spune ca pot desfasura activitati de poltie rutiera doar politisti anume desemnati INSA, repet, INSA  in practica se face o lista cu toti politistii, indiferent unde lucrează si sunt toti desemnati, asa ca....
Nu poti face contestatie la un pv la circulatie pe motiv ca nu era agentul constatator politist rutier ca imediat trimite IPJ adresa ca a fost desemnat pri ordinul draci laci,etc

#167
arg

arg

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 38,141
  • Înscris: 19.09.2005
Si cu toate astea in regulament scrie ca doar politia rutiera si cea de frontier in zona ei de actinune pot opri masini in trafic.

Edited by arg, 01 August 2017 - 17:43.


#168
JPelorat

JPelorat

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 212
  • Înscris: 13.07.2017
Da @arg, doar ca, practic, probabil toti politistii au primit calitatea de politist rutier .
Cred ca si aia de la cazier...
Ti am spus, sub nicio forma nu e motiv de admitere al contestatiei asta, ca nu ai fost sanctionat de politia rutiera ci de cea rurala sau etc.
Desfiinteaza contestatia printr o simpla adresa, perfect legal.

#169
Adreian

Adreian

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 29
  • Înscris: 08.07.2017
Oameni buni, sa elucidam misterul JPelorat  este chiar politistul care mi-a dat sanctiunea si suspendarea. (am urmarit ceva din postarile lui).

Pai cum poti sa minti ca am fost de acord cu probele biologice, cand am fost dus cu forta incatusat.
A doua zi, acest militian imi spune ca trebuia sa platesc eu analizele, de parca eu chiar doream sa fac analize.

Din postarile acestui individ (care cel mai probabil e militianul TF) reiese ca vor sa faca recalcularea probelor. Pai ba destept militian, aceea recalculare se poate cere doar de catre mine, contravenientul.

Sunt zilnic sedinte pe la TF Sibiu, pentru a se vedea cum sa aranjati cazul asta ???

Nu dau nimic inapoi, nu retrag contestatia pentru ca nu am de ce... Stiu e greu cu camerele, mai ales ca mai nou vin zi de zi, in zona voastra cu masina filmat...dar n-a ce sa faceti si voi cand sunteti pe o mana cu multi infractori de pe acolo, mai trebuie sa faceti si pe rutiera.

In momentul in care am fost incatusat si batjocorit, pe alta strada de cat cea a Garii, nu am fost filmat de catre nimeni ca eram la volanul masinii la acea ora, nici macar de catre TF din masina.

Treaba aceasta nu trebuia sa se intample, dar cum unii care chiar nu au alta ocupatie, decat de a face rau si a obtine grade, o fac...pe banii fraierilor si a prostilor platitori de taxe impozite ca unii sa traiasca bine, sa mai aiba si afaceri, sa mai fie si soferi la privat s.a.m.d.
Rusine sa va fie !

#170
dorin_2k

dorin_2k

    Master Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 48,261
  • Înscris: 01.12.2001
Deja esti paranoic.

#171
arg

arg

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 38,141
  • Înscris: 19.09.2005

 dorin_2k, on 10 august 2017 - 04:37, said:

Deja esti paranoic.
Incepe sa se confirme faptul ca a fost o reglare de conturi.

#172
dorin_2k

dorin_2k

    Master Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 48,261
  • Înscris: 01.12.2001
Zici ca ti-au recoltat probe biologice cu forta? De ce nu ai depus plangere pt asa ceva? Esti cetatean european. Ai drepturi.
Inca nu ai zis de ce ai fost incatusat. Te-am intrebat chiar eu de vreo 3 ori.
Nu cred ca politia incatuseaza fara motiv.

#173
arg

arg

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 38,141
  • Înscris: 19.09.2005

 JPelorat, on 01 august 2017 - 18:20, said:

Da @arg, doar ca, practic, probabil toti politistii au primit calitatea de politist rutier .
am vazut zilele trecute cum arata formularul tip de pv pentru "minunatii" rutiere, ce frumos e scris pe verso "sef directie rutiera".....

#174
Adreian

Adreian

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 29
  • Înscris: 08.07.2017
dorin-2k am fost incatusat ptr ca asa șmecheri infractori in hainele statului.

Cum au venit la mine, direct cătușe și după aia s-a început asa zisa cercetare, adică bătaie de joc

Edited by Adreian, 10 August 2017 - 10:44.


#175
JPelorat

JPelorat

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 212
  • Înscris: 13.07.2017
Pffff....
Deci eu sunt politistul din Sibiu, de la TF ??? : D

Crezi ce vrei, eu am făcut doar o analiza a ce s a întâmplat conform celor relatate de tine. Ca pe forum, sa mai pierdem vremea....

Nu comentez restul lucrurilor postate de tine, majoritatea sunt absurditati, un singur lucru vrea sa ti spun.
O contra expertiza poate fi solicitata de ambele parti implicate intr un proces, nu doar de una.
Si, apoi, nu era vb de o contra expertiza in ce am zis eu, era vorba doar de niste precizari suplimentare ale medicului legist pe baza ratei de metabolizare a alcoolului...

Per total sincer iti recomand sa apelezi la un avocat daca vrei sa continui pe calea contestatiei.
N am nimic cu tine, in Sibiu am trait 2 ani acum 15 ani, frumosi ani, acum sunt la vreo 300 km distanta, dar...., pe bune, tu vrei sa te reprezinti singur in instanta ???

#176
dorin_2k

dorin_2k

    Master Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 48,261
  • Înscris: 01.12.2001
De ce nu ai facut plangere impotriva lor daca zici ca prima data ti-au pus catusele, tu fiind cetatean linistit ce erai pe domeniul public.
Chemai tv, ziare, te dadeai lovit, etc.

#177
Tsunamii

Tsunamii

    Bucuresti

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 49,789
  • Înscris: 20.10.2015

 Adreian, on 10 august 2017 - 10:43, said:

dorin-2k am fost incatusat ptr ca asa șmecheri infractori in hainele statului.

Cum au venit la mine, direct cătușe și după aia s-a început asa zisa cercetare, adică bătaie de joc

Pentru faptul ca ai fugit de ei, pentru faptul ca erai beat.
Ce mare scofala?
Pentru altceva ce?
Poate ca ai devenit agresiv si au trebuit sa te imobilizeze.
Ce sa spun in toata tara aia toti politistii vroiau sa te puna in catuse.

#178
arg

arg

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 38,141
  • Înscris: 19.09.2005
Daca le dadea un cap in gura il acuzau si de ultraj...
Asa ca nu prea merge faza cu comportat-ul agresiv.

Edited by arg, 12 August 2017 - 17:59.


Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate