Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Schimbare adresa DNS IPv4 pe rout...

Recomandare Barebone

Monede JO 2024

Suprasolicitare sistem electric
 CIV auto import

Mutare in MOZAMBIC - pareri, expe...

Scoatere antifurt airtag de pe ha...

Magnet in loc de clește pent...
 Cumparat/Locuit in apartament si ...

Pot folosi sistemul PC pe post de...

Sokol cu distorsiuni de cross-over

Filtru apa potabila cu osmoza inv...
 Kanal D va difuza serialul “...

Upgrade xiaomi mi11

securitate - acum se dau drept - ...

Farmacia Dr Max - Pareri / Sugest...
 

Consumerismul - un Matrix confortabil, dar derizoriu?

- - - - -
  • This topic is locked This topic is locked
41 replies to this topic

#19
rosix

rosix

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 18,873
  • Înscris: 01.02.2008

 andreic, on 03 iulie 2017 - 11:58, said:

Cineva n-are iubita... Posted Image

Cineva s-a trezit!

 Bursul, on 03 iulie 2017 - 16:29, said:

Consumerismul - un rau necesar.

De ce? Ca sa aiba capitalistii din ce marca profituri?

#20
IllusiveMan

IllusiveMan

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 750
  • Înscris: 02.07.2017

 rosix, on 03 iulie 2017 - 17:45, said:

De ce? Ca sa aiba capitalistii din ce marca profituri?
Si ca sa plateasca salarii unor zevzeci care critica capitalismul in timpul liber, sau taxe din care sunt platite salariile unor bugetari care fac acelasi lucru! ;)

#21
Erwin_Rommel

Erwin_Rommel

    Titlul membrului

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,499
  • Înscris: 17.04.2017

 IllusiveMan, on 03 iulie 2017 - 18:53, said:

Si ca sa plateasca salarii unor zevzeci care critica capitalismul in timpul liber, sau taxe din care sunt platite salariile unor bugetari care fac acelasi lucru! Posted Image
Poti sa fii mai diplomat de atat. ;)

#22
pufonel

pufonel

    Oglinda, oglinjoara, cine-i cel mai pufos din tara?

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 27,877
  • Înscris: 28.11.2006

 IllusiveMan, on 03 iulie 2017 - 18:53, said:

Si ca sa plateasca salarii unor zevzeci care critica capitalismul in timpul liber, sau taxe din care sunt platite salariile unor bugetari care fac acelasi lucru! Posted Image
Cel mai inteligent raspuns de pana acum. E usor sa critici consumerismul daca traiesti "din banii babachii", dar ia sa te vad ce-ai face daca ai lucra intr-o fabrica, iar slujba ta ar depinde de cantitatea produselor vandute :P

@initiator, majoritatea celor pe care le-ai enumerat nu tin de consumerism, ci de prostie. Iar asta a existat in toate timpurile. Numai ca pana acum nu era publica. Prostul satului era cunoscut numai in satul lui si eventual in cel vecin, dar acum de cand cu FB si altele asemenea, prostia li ajunge sa fie cunoscuta pe plan mondial, iar cei asemenea lui ii vor urma exemplul ca sa se bucure si ei de sfertul de ora de celebritate "D

In plus, mi se pare ca detectez si putin sindrom "vulpea si strugurii". Adica tu dai bani pe un PC performant si pe jocuri noi, dar la ceea ce nu te pasioneaza personal strambni din nas... Pai, ori suntem gameri, ori nu mai suntem :P

#23
fireplane

fireplane

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 257
  • Înscris: 09.06.2017

 pufonel, on 04 iulie 2017 - 00:19, said:

In plus, mi se pare ca detectez si putin sindrom "vulpea si strugurii". Adica tu dai bani pe un PC performant si pe jocuri noi, dar la ceea ce nu te pasioneaza personal strambni din nas... Pai, ori suntem gameri, ori nu mai suntem Posted Image

Dar n-am nimic cu oamenii care cumpara strict de ce au nevoie si de ce considera ca-i necesar.  Trebuie sa scot  profit din gaming ca sa am o justificare si mai puternica? Uite ca eu sustin ca am nevoie de PC performant/mediu  cat sa rulez jocuri pe setari medii in zilele ploioase  ca cea de azi.  


Eu ma refer strict la prostimea care cheltuie pe obiecte inutile de care chiar nu au nevoie, aia care isi schimba iPhone-ul anual doar pentru ca s-au lasat usor influentati de mass-medie sau de trend   sau care cheltuiesc mai multi bani pe cani , pixuri sau tricouri cu Deadpool decat pe cani, pixuri si tricouri fara Deadpool, intelegi?

Edited by fireplane, 04 July 2017 - 02:51.


#24
benis

benis

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 29,126
  • Înscris: 04.02.2011
Mda, din păcate toate lucrurile menționate sunt adevărate, mai puțin partea cu tehnologia, telefonul din 2000 nu mai merge pe toate rețelele de azi, nu mai găsești service pentru el (bateria, de ex), monitorul CRT consumă mult si ocupă spațiu. Stai linștit că toți cei ce se descurcă cu ele le țin, uneori pănă la fanatism.
Iar facultatea te cam obligă statul să o faci, spre exemplu în IT te scutește la impozit doar cu diplomă, este oarecum normal, statul trăiește din consumerism, chiar dacă vorbim de facultăți, se învârt niște bani ce pot fi taxați.
Dar, stai liniștit, există și post-consumerism, în țările unde oamenii s-au cam plicitisit de el, a apărut deja și la noi în insulițe mici ce totalizează încă doar o mână de oameni.

#25
high_energy

high_energy

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,366
  • Înscris: 18.05.2017

 fireplane, on 03 iulie 2017 - 12:53, said:

Am uitat sa mentionez ceva.....mai nou, sunt oameni care au ajuns sa dea mai multi bani pe un produs doar pentru ca are ambalajul frumos.

De exemplu,  ocurile video (pe care le poti lua mai ieftin comandand doar cheile digitale) sau carcasele si ventilatoarele cu luminite colorate, chiar daca nu sunt necesare.

Ba mai sunt si fanboy care cumpara  cani sau tricour  cu personajele lor preferate, adica bani irositi aiurea, chiar daca utilitatea lor e aceeasi cu a unei cani normale sau al unui tricou normal.


Sunt oameni care nu trag deloc, nu se streseaza, dar castiga lunar mai bine decat castiga un salariat obisnuit intr-un an.
nu inteleg cu ce te afecteaza pe tine acele persoane?
da costa mai mult cana aia pentru ca vezi a trebuit sa se aplice acel personaj pe cana. insa este perfect similar cu aia care cumpara cani facute de mesteri si care au chestii pe ele. pana la urma e chestie de gusturi ce ii face fiecaruia placere. si daca pentru un copil e normal sa traiasca intr-o lume cu supereroi ce te deranjeaza pe tine? la fel cum generatiile trecute au trait cu hagi si dobrin ca idoli. "maruntisurile " astea costa intr-adevar insa atata timp cat alimenteaza o pasiune ce te supara? e la fel ca atunci cand erai mic si erai incantat de o masinuta pe care in timp ai uitat-o. doar nu te astepti ca acelasi lucru sa iti placa toata viata. pana si oamenii maturi mai schimba o masina , un tv cand se plictisesc de vechiul....
ca de ce e fiinta umana asa? pai asa e pentru ca asta inseamna a trai. tu ce credeai ca suntem? suntem niste fiinte biologice care pentru a scapa de starea de neutralitate a materiei ne facem de cap cu tot felul de tampenii asa sa alimentam un sentiment artificial dar fara de care nu putem trai. pentru ca fiinta umana e in primul rand emotie. restul? pai la fel de bine ai putea fi o bacterie care ce sa vezi n-are sentimente si trairi insa nu este nici o forma de viata superioara. normal bacteria nu cheltuieste bani pe nimic si nu le cunoaste valoarea insa nici nu traieste altceva. uite in romania te-ai intrebat vreodata de ce era lumea asa de plictisita de comunism? ca nu le oferea nici o aspiratie , nici un viitor. nimeni nu vrea sa fie robotizat pur si simplu.
salariul e dat si de valoarea pietii muncii in acel domeniu. pentru ca munci cautate sunt bine platite. si mai ales munci importante. doar nu ai avea pretentia ca un maturator sa primeasca miliarde? sau ma rog un 3000 de euro.

 sonnydellmarco, on 03 iulie 2017 - 12:56, said:

Sunt corporatist si trebuie sa recunosc ca mi-e sila de toate cliseele astea cu stransul banilor la fiecare zi de nastere, miniprajituri cu acelasi gust si vestitele cani ca si cadouri.
Insa daca incerci sa scoti oamenii la un munte, o bere, toti se dau batuti.
daca n-ar fi aceste mici lucruri ce am fi noi oamenii? pentru ce am trai? pentru tristete?

 fireplane, on 03 iulie 2017 - 12:56, said:

Telefon- Android touch-screen, dar pentru ca mi l-a luat tata  ca i-au dat cei de la Digi oferta de abonament......nu am cerut. Nici nu prea il folosesc decat sa merg la interviuri pentru job sau il mai foloseam cand ma duceam la escorte sau dadeam comanda online. Dar culmea e ca la ultimul job , nici nu l-am folosit si nici nu-l luam la mine fiindca nici nu aveam voie sa-l folosesc acolo, desi ar trebui sa ai un telefon acolo pentru urgenta sau chemat politia in caz de ceva.



Computer -  am componente  de gen  i5, amd 200 r9 series,  8 gb ram, strict ca sa joc noie aparitii pe setari decente.......nah, sunt impatimit dupa jocuri, deci am nevoie de ele.
Nu vreau sa aud  sau sa vad   console  , fac cancer cand le vad.

TV - nu am ,au parintii,  dar nu ma uit si nici nu vreau sa am unul daca ar fi sa am casa mea...si nici nu o sa-mi fac abonament la cablu, am internet si s-a inventat live-streamul daca e sa vad documentare si filme in direct.  





Masina -   nu am carnet de soferi si nici nu simt intrebuintarea  unei masini  intr-un oras ca Bucurestiul sau intr-o tara ca Romania.  

Naiba, la cate supermarkete sunt la toti pasii, si avand in vedere ca pot ajunge la destinatie (facultate, job)  mai repede cu metroul sau cu RATB-ul (chit ca conditile sunt de tot cacatul),  chiar nu simt nevoia de masina.

Plus ca daca e sa calatoresc in afara capitalei sau in alte tari straine, prefer cu autocarul.....sau daca e sa merg peste ocean sau pe alt continent, cu avionul sau cu vaporul.

Pentru ca benzina e scumpa, pentru ca  e aglomeratie in trafic, pentru ca multi incalca regulile de circulatie, pentru ca avem politisti rutieri incompetenti si corupti, pentru ca avem infrastructura catastrofala.
1 si la ce te ajuta un telefon din asta vechi? un din asta nou are 1000 de functionalitati si programe pe el care te ajuta te miri la ce. ti s-a urat cu confortul? atunci intoarce-te la viata de stres de dinainte
2 lumea nu sta in loc si exista si un motiv pentru care apar noi si noi calculatoare. pentru ca vezi tu nimeni nu poate face un supercomputer pentru acasa desi sa zicem abia esti in anii 70 si tocmai s-a inventat calculatorul. legea lui moore are corespondent in toate domeniile.
si by the way consolele sunt mult mai sanatoase decat statul pe scaun la pc. inclusiv gamepadul ala e mai confortabil si mai sanatos pentru maiini.
3 vezi ca piata tv si aia de pe internet sunt in competitite si exista tot felul de tarife atractive. ca si asta e un pont al capitalismului. sa fii eficient sa iti iei cele mai ieftine abonamente/produse la calitatea ceea mai mare.
4 yea corect n-ai masina deci preferi sa intrii in metroul aglomerat si sa stai cu nasul in subtioara vreunei nerase la subrat. basca ca ce te faci cand e canicula? macar in masina dai drumul la aer conditionat esti singur in masina ai loc te simti bine. in metrou...nu vreau sa imi inchipui cum a fost zilele astea.
si btw vezi ca cu alte mijloace de transport depinzi strict de orarul alora. cu masina te duci cand vrei tu, unde vrei tu, faci oprire cend simti ca ai obosit , poti chiar in o calatorie sa stai asa o ora la o ciorba la restaurant. poate reusesti sa faci asta cu trenul.
pentru toate dezavantajele zise de tine solutia e sa schimbam ceva nu sa renuntam noi de dragul altora la confort.

#26
IllusiveMan

IllusiveMan

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 750
  • Înscris: 02.07.2017

 fireplane, on 04 iulie 2017 - 02:48, said:

Dar n-am nimic cu oamenii care cumpara strict de ce au nevoie si de ce considera ca-i necesar.  Trebuie sa scot  profit din gaming ca sa am o justificare si mai puternica? Uite ca eu sustin ca am nevoie de PC performant/mediu  cat sa rulez jocuri pe setari medii in zilele ploioase  ca cea de azi.  

Eu ma refer strict la prostimea care cheltuie pe obiecte inutile de care chiar nu au nevoie, aia care isi schimba iPhone-ul anual doar pentru ca s-au lasat usor influentati de mass-medie sau de trend   sau care cheltuiesc mai multi bani pe cani , pixuri sau tricouri cu Deadpool decat pe cani, pixuri si tricouri fara Deadpool, intelegi?
Nu exista lucruri "strict necesare" in afara de hrana(si aia procurabila din paduri, sau agricultura de subzistenta). Oamenii au trait timp de mii de ani prin pesteri sau sub acoperisuri improvizate din crengi, paie si altele de genul.

Restul, absolut totul e extrem de subiectiv si ne-necesar la modul real. Nu cumpara nimeni iphoane fiindca au fost "influentati de reclame" ci pentru ca la fiecare generatie se aduc numite imbunatatiri care sunt dorite. Valabil pt. aproape totul. Cine nu e de acord cu consumerismul de obiecei isi varsa doar niste frustrari personale(strugurii acrii)

Fara consumerism economia ar fi la pamant, toata lumea ar fi foarte saraca, asa cum se intampla prin africa sau diverse state comuniste(si noi am fost)

#27
fireplane

fireplane

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 257
  • Înscris: 09.06.2017
As vrea sa aud si  parerea lui Apple.

#28
fireplane

fireplane

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 257
  • Înscris: 09.06.2017

 high_energy, on 04 iulie 2017 - 09:11, said:


1. pentru mine, telefonul perfect e ala cu care poti suna si face poze/filme pentru orice eventualitate,  sa aiba GPS,   sa cauti pe net,   sa trimiti mesaje, ca  in rest.......aplicatii gen chemat taxiul sau comandat pizza, mai da-o incolo de treaba. Asa lenesi am ajuns  cand vedem taximetristi si pizzerii la tot pasul?  Nu mai zic de alte aplicatii inutile

2. daca vrei sa stii, consolele tin in loc evolutia PC-urilor.  Daca nu erau consolele alea blestemate,  piata PC-urilor de azi era mult mai departe, iar jocurile  aveau   mecanici mult mai imbunatatite si motoare grafice mult mai dezvoltate.   Din cauza consolelor, inca se lanseaza jocuri cu grafica de 2008.


3. cum am mai spus-o, pentru mine TV e o relicva antica deja, o piesa de muzeu.  Ai azi o gramada de facilitati prin care poti urmari posturile TV prin live-stream si chiar multe canale de YT la alegere   care ofera continut mai de calitate

4. pai, daca te lauzi ca ai masina, "good luck with that" in a sta minute in sir circuland bara la bara, cheltuind sute de lei lunar pe benzina si  infruntand  in permanenta riscul de a ajunge la spital sau la cimitir.

Stiu ca sunt un ciudat, dar eu consider automobilul personal (la fel si motoretele) un   SICRIU pe patru roti, un vehicul primitiv mai nociv ,  mai rapid, dar si mai poluant si mai periculos pentru om decat caruta.  

Eu nu o sa conduc si nu o sa ma bag niciodata in chestia aia primitiva si periculoasa numita MASINA  care e asa de prost proiectata incat nu poate preveni ranirea in caz de accident,  avand geamuri a caror cioburi iti pot intra in ochi,   modul cum dupa accident te turteste de te zdrobeste,  existand riscul chiar sa ia foc daca se sparge conducta de gaz sau de benzina.  Si iti spun ca perna aia gonflabila  care doar in volan e montata  nu te apara de loc,  fiind  apa de ploaie




Prefer oricand un metrou  sau un tren unde circuli in conditii mai civilizate (si nu, nu o sa stai cu nasul in subratul unei persoane daca  zici pardon si te misti in alta parte, adica banuiesc ca ai oua sa iei atitudine), fiind un mijloc de transport mai ieftin, mai rapid, mai putin poluant.  Si nu stai bara la bara!
Cat despre autobuze si tramvaie, aici e vina RATB-ului care mananca banii degeaba si nu le modernizeaza si nu monteaza  scannere de  validare  si  senzori de  alarma la intrare  pentru a nu intra orice bizon care nu plateste biletul.

Edited by althea, 04 July 2017 - 11:34.
nu mai cita integral mesaje de pe aceeasi pagina, ingreunezi citirea textului


#29
overseas

overseas

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 38,104
  • Înscris: 09.01.2007
downshifting

#30
Phobos

Phobos

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,041
  • Înscris: 23.09.2005

 fireplane, on 03 iulie 2017 - 11:49, said:

E suficient sa se uite pe o brosura, sa vada niste reclame televizate ,sa se uite la un film, sa asculte o melodie, sa joace un joc video,  ori sa se inspire dupa modele si personalitati din societatea in care traieste, ori chiar sa citeasca o carte............ imediat omul isi planifica sa traiasca si sa IMITE.
Da, imitatia e cea mai grava problema. Pur si simplu, nu stim sa fim originali in a trai, in  a ne crea fiecare un stil de viata original (evident, in limite morale si juridice).  Si asta ne face si papagali.  

Capacitatea de a imita a fost si este un lucru esential in supravietuirea si mai apoi succesul speciei umane. Puii isi imita parintii, astfel invatand rapid toate deprinderile folositoare in viata, iar tendinta de a imita ramane si la maturitate. In acest fel, daca de exemplu un individ gasea o noua metoda de a face rost de hrana, metoda se propaga relativ rapid in tot grupul, asigurand un avantaj grupului si tuturor indivizilor. Exact cum ar trebui sa fie de exemplu azi, in societatea de acum, in cazul inventatorilor. Deh, acum o inventie nu se propaga rapid in societate, ci e cumparata, patentata, oprita, etc.

Discernamantul de a imita doar ce e bine, e al doilea lucru care a asigurat succesul. Etc.

Nu, nu suntem papagali. Suntem aici tocmai pentru ca omul stie sa imite mult mai bine decat papagalul. La capitolul imitare, ii dam clasa papagalului. Si asta e un lucru bun.

Insa, aceasta tendinta a omului a inceput sa fie folosita de companii, reclame, etc, e folosita in vanzarea produselor, se profita de faptul ca omul nu e pe deplin constient de instinctul lui natural de a imita. Chiar daca multi stim lucrul asta, majoritatea nu ne batem capul cu el si ne lasam dusi de val, cumparam si facem si noi ca toti ceilalti.

Ramane ca fiecare sa realizeze faptul ca nu intotdeauna e bine sa imiti ce vezi in reclame, la vecini, etc, caci deocamdata nici o institutie nu se ocupa de educarea in acest sens a copiilor.


 fireplane, on 04 iulie 2017 - 02:48, said:

Dar n-am nimic cu oamenii care cumpara strict de ce au nevoie si de ce considera ca-i necesar.
Eu ma refer strict la prostimea care cheltuie pe obiecte inutile de care chiar nu au nevoie, aia care isi schimba iPhone-ul anual doar pentru ca s-au lasat usor influentati de mass-medie sau de trend   sau care cheltuiesc mai multi bani pe cani , pixuri sau tricouri cu Deadpool decat pe cani, pixuri si tricouri fara Deadpool, intelegi?

Exact ce spuneam mai sus. Tendinta de a imita, folosita la vanzarea de produse.

Edited by Phobos, 05 July 2017 - 15:30.


#31
vrajitoruldinoz

vrajitoruldinoz

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 32,681
  • Înscris: 21.06.2016
Dacan-ar exista consumeristii care sa consume - direct sau indirect - rahaturile pe care le produceti voi cine v-ar mai da bai o piine? Cine v-ar mai angaja?  Din ce ati trai?

Edited by vrajitoruldinoz, 06 July 2017 - 08:23.


#32
XORIAN_L

XORIAN_L

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,201
  • Înscris: 01.10.2009

 fireplane, on 03 iulie 2017 - 11:49, said:

In primul rand, sustin capitalismul autentic, ala conservator, ala demult ingropat, si detest socialismul sau orice forma a sa.  Eu cred ca  societatea occidentala de azi, desi are banii ca baza de functionare, nu mai este capitalista. Este  un hibrid socialist-corporatist-consumerist, un sistem social ridicol, exact ca-n Matrix sau Idiocracy, un sistem care promoveaza mai degraba mediocritatea decat exceptionalismul sau modestia, care favorizeaza  mai mult coruptia si minciuna  decat cinstea sau onestitatea.

Da, suntem fortati si manipulati sa consumam si sa cumparam lucruri inutile de care nu avem nevoie si nu-si gasesc utilitatea pe termen lung.  Ne limitam la placeri de scurta  durata.  
Scurt si la obiect, suntem niste hamsteri, care cred ca daca muncim de ne sar capacele pentru niste lucruri inutile, luptam pentru supravietuire.  Si stresul asta  auto-indus ne distruge, ne imbolnaveste si ne omoara pe termen lung.  Chit ca detinem lucrurile pe care le-am cumparat, nu ajungem deloc sa ne bucuram  de ele sau sa ne simtim fericiti fiindca am luptat pentru o viata confortabila cand putem sa avem acces la ea si fara sa ne agitam tare.
E contradictie in termeni ce ai scris tu aici. Capitalismul autentic vine la pachet cu stresul.

#33
doxan

doxan

    Disident politic

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,502
  • Înscris: 22.12.2015
Lumea evolueaza tacticiene, chiar si generatia dumneata e acum inlocuita de millenniali, de acord cu tine ca suntem toti sheeple...insa sa stii ca asa a fost dintotdeauna. Nu ai cum sa schimbi ceva, sfatul meu e nici macar sa nu mai vorbesti despre asemenea subiecte, asculta de sfatul lui Alan Watt care a spus ca cei care au deschis ochii nu trebuie niciodata sa caute prozelitii.
Stii de ce ? Fiindca nu ai cum sa gasesti prozeliti, statisitic vei gasi  poate unul la 10 k atat. Asa ca te rog eu, nu te mai framanta atata, traieste-ti viata, conformeazate uzuantelor sociale altfel vei pieri si o sa fi maturat.
Daca cauiti adevarul si ai cunostinte de Lb Engleza avansate isi recoamnd sa asculti emisiunile radiofonice ale lui Alan Watt, cauta un canal pe YT intitulat de bess, in rest iti doresc numai bine si incearca sa nu mai fi atat de negativ si pesimist, sunt oameni care traiesc drame mai mari ca dumneata.
Tu macar ai un acoperis deasupra capului si ce sa pui pe masa, altii nu au nici macar asta, intotdeauna sa te gandesti ca oricand poate fi mai rau decat e acum....nu ai idee inca ce inseamna saracia crunta, sa nu ai ce manca si sa traiesti ca un lumpen proletar.

Edited by althea, 07 July 2017 - 14:12.
nu adu useri in discutie


#34
andreic

andreic

    Very OLD Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 122,614
  • Înscris: 07.02.2003

 rosix, on 03 iulie 2017 - 17:45, said:

Cineva s-a trezit!
Pe partea gresita a patului :P

#35
poadol

poadol

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,104
  • Înscris: 13.12.2010

 doxan, on 07 iulie 2017 - 13:08, said:

nu ai idee inca ce inseamna saracia crunta, sa nu ai ce manca si sa traiesti ca un lumpen proletar.
Ce inseamna?

#36
kirkik

kirkik

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 273
  • Înscris: 07.10.2017
1. Nevasta:
Ca barbat la 20 de ani, stii cum e,  te uiti la niste  filme de dragoste, la niste filme porno,  te simti singur cum te furnica in fiecare noapte,  te uiti la altii cu invidie cum se saruta si se giugiulesc tinandu-se de mana cuplurile prin autobuz, in parc , la facultate  sau la cinema .   Si  noaptea te apuci si plangi ,   si mai dai o stanga,  iar plangi, mai dai o stanga, mai dai o dreapta, mai faci  niste exercitii de  biceps, un triceps, te mai duci apoi la sala sa faci patratele pe la sala . Ca n-ai si tu  o tovarasa cu sani , pasarica  si par lung pe care s-o pipai, sa o pupi si sa o imbratisezi. Cand poti sa-ti satisfaci nevoile astea si cu o simpla papusa gonflabila sau un manechin.  In cazul in care ai noroc de salariu mediu pe economie, dar esti un imbecil,   iti gasesti fie una sexy, dar superficiala si fitoasa, fie una grasa, dar frustrata, fie una mai inteligenta, dar psihopata si introvertita.
Te logodesti,  arunci mii de lei pe iesiri in restaurante, pe iesiri in oras, la cinema, mers cu masina,  vacante la mare,  sms-uri,  cadouri, atentii, flori etc. Sa nu uit de benzina, ca mandra nu vrea sa mearga pe jos sau cu RATB-ul. Trebuie musai sa o duci cu masina ca-i o DOAMNA.
Dupa 1-2 ani  de relatie descoperi ca dragostea nu e ca-n povesti si devine ceva apatic, anost.
Ok, atunci hai sa o imbunatatim.Cum? Prin NUNTA.
Si mai arunci ca idiotul bani pe nunta civila, apoi inca vreo cateva mii de lei  pe nunta religioasa, petrecere si luna de miere.
Si trec vreo 3-5 ani, si ajungeti sa va certati din ce in ce mai des (in cazurile mai nefericite, chiar ajungeti la injurat , tipete si bataie).
Vedeti ca iar nu merge bine relatia.  Si mai  turnati de un copil ca poate iese de data asta.
Si incepe mandra sa te ameninte cu divortul pana te trezesti in sala de judecata cu mainile pe cap stiind ca ai de platit partaj si daune morale si pensie alimentara.
De ce?
Pentru ca ai fost un PROST, de aia.Fiindca un mariaj, Dragostea pe care o cauti nu e ca-n Povesti.  Poti tu sa-ti rasfeti nevasta si sa bagi bani in fundul ei cat vrei, ea nu-ti va satisface niciodata apetitul sexual, ba chiar te distruge psihic.Dragostea nu exista in primul rand, e doar o atractie chimica care se poate termina.
Casatoria nu a fost niciodata  facuta din dragoste....NICIODATA. E doar un proces institutional pentru a plati mai multe taxe statului.
In evul mediu si in epoca moderna timpurie, nimeni nu se casatorea din dragoste, ci de dragul zestrei, mostenirilor si combinatiilor dintre familii. Atat. Ah, si ca sa aduci copii pe lume.  La atat se reducea rolul nevestei.  Casatoria in trecut avea ca rol supravietuirea , profitul si fatat copii. ATAT.
Castoria in secolul 21 e doar un MOFT!
La fel si in privinta raspunderilor, s-o crezi tu ca nevasta in secolul XXI mai are rolul de  menajera si gospodina!Nu te descurci sa te gospodaresti singur?  Ia-ti menajera sau un valet.  Sau invata singur sa te gospodaresti.  Legat de sex,  da, nevasta nu o sa-ti satisfaca niciodata pe deplin apetitul sexual. Pentru asta exista PROSTITUATE, ESCORTE care sa-ti satisfaca fanteziile sexuale. Apoi, daca le platesti, nu o sa-ti spuna niciodata ca sunt pe rosu', ca le doare capul, ca e Mercur retrograd etc.
Deci ai nevoie de nevasta? NU!De asta spun ca numai oamenii idioti sau masochisti mai alearga dupa maritat in ziua de azi.
Avand salariul mediu de economie de 2300 lei net pe luna, efectiv arunci la gunoi  552 000 lei pentru 20 de ani de mariaj si crescut copii (cu imprumuturi:   800 000-1 000 000 de lei).

Ghici ce, o papusa sexuala costa 10 000 $  = adica 38 732 lei. Si te tine 10 ani, plus ca nu necesita cadouri, hrana, iesiri in oras. Doar iti satisfaci nevoile cum vrei tu.
Would YOU pay $10,000 for robot sex doll with an AI brain? | Daily Mail Online


2. Copii:
Iarasi o imbecilitate.Adica, tu fiind european alb, zici ca hai sa faci 1-2 copii sa mentinem rasa alba si familia traditionala. Bullshit.   Degeaba faci tu 1-2 copii  cand niste imigranti pakistanezi, indieni, sirieni si chinezi fac 10-12 copii pe un traditionalism hardocre.  Si se stie ca la un copil alb mereu vor fi  12 copii imigranti.
In timp ce tu autohton suporti cheltuielile pe cont propriu, aia cu 12 copii stau pe ajutoare sociale in UK si Franta.
Ori, hai sa facem copii doar pentru ca sunt niste dragalasi, ca am vazut ce familie fericita e Tudorescu sau familia Petrescu, care si-au pus selfie pe Facebook cu sotia si cei doi gemeni.  Familie mare si fericita. Dar tu nu stii ca aia nu zambesc permanent si constant. Ca doar nu ai vrea sa planga sau sa stea incruntati  atunci cand fac fotografii de familie, nu?
Sau hai sa facem un bebe  ca ai fost imbecil si ti-ai luat nevasta care te preseaza.
Bun ,  il faci, Apoi?
Vine vremea scutecelor, cand trebuie sa-l schimbi din 2-3 ore, vine vremea noptilor nedormite, ca doar nu sta doar nevasta sa-l schimbe de scutece si sa-l legene, vine vremea cand efectiv trebuie sa arunci banii pentru distractie pe chestii inutile: lapte, scutece, suzete, pampersi,  patut,  carucior etc.   Bine ca macar vaccinurile si consultatiile sunt gratuite.
Pentru 2 ani, va trebui sa-ti iei adio de la cluburi, jocuri video, sporturi , lectura....fiindca daca n-ai bani de o bona buna,  trebuie sa stai tu si cu nevasta  in permanenta cu el  sa nu inghita ceva.
Dar stai ca vine vremea gradinitei. Trebuie musai sa-i cumperi jucaria aia dupa care  urla  , trebuie hainute schimbate de la o luna la alta ca nu-l mai incap fiindca copilasul creste repede, trebuie mobilier adecvat, trebuie sa-i cumperi carticele de colorat, boardgame-uri, ceva ca sa-si gaseasca vocatia, platit cablu ca sa se uite la desene animate, stand mereu cu grija sa nu se imbolnaveasca, sa nu se loveasca.
Si dupa vreo 10-14 ani , chiar si 18 iti pierzi vocea dupa atata tipat si ajungi la 40 de ani sa arati ca la 60.   Doar ca sa fii tu TATAL IDEAL.
Vine apoi vremea scolii: rechizite, uniforma, ghiozdan, birou, calculator,  telefon mobil, fondul clasei.
Vine vremea liceului si trebuie iarasi, bani de cluburi, bani de tigari,  bani de iPhone,  stai cu grija mereu sa nu-ti gasesti baiatul batut sau  in arestul politiei pentru droguri, fata cu virginitatea pierduta.
Vine apoi vremea cand si ei isi gasesc parteneri si cer bani de nunta. Si ramai singur , cu rate la banci si cu o nevasta  care nu te mai iubeste si te trateaza ca un mos rablagit,  iar tu mai lupti inca 20 de ani sa muncesti pana iesi la pensie,   mereu traind cu regretul amarnic ca ti-ai pierdut cei mai frumosi ani pe mariaj si crescut copii.
Adica, gandeste-te: 20 DE ANI in care poate daca stateai singur si erai destept, iti puneai de o afacere din care te imbogatai ,  invatai 5 limbi straine, scriai  vreo 3 carti,  calatoreai in 20 de tari straine,  te distrai saptamanal prin cluburi cu prietenii si te duceai la vreo  200 de curve in timpul asta.
Poate chiar inventai ceva sau te bagai in politica si reuseai performanta sa ajungi in cartile de istorie.
Nu, timpul ala a trecut. Efectiv, iti vine sa te SPANZURI.

3. Rate la banci, casa ipotecata si masina
Ai iPhone 6 care e inca functionabil si bun, dar vrei musai sa-ti cumperi iPhone 7 in rate, chiar daca e acelasi rahat frumos impachetat.
Cumperi in rate un lucru scump de cate te plictisesti si te  descotorosesti dupa numai cateva luni.
N-ai nevoie de el, dar tot il cumperi si investesti multi bani in el.
Vrei musai sa ai si tu plasma TV de 4k/3D ultra HD  intr-un apartament de confort II, cu toate ca te dor ochii de la el si o sa vrei sa-l vinzi la un pret mai mic. Musai cu boxe  Home Cinema ca oricum, tot stai cu castile pe urechi, si fiindca din ani in pasti pui de o petrecere,  pe boxele alea se depune praful.
Vrei neaparat sa-ti cumperi BMW  sau un SUV sa te dai mare, chit ca n-ai nevoie de el si te poti descurca foarte bine si cu o Dacie 1300. Te poti descurca si fara masina, mai ales intr-un Bucuresti stramt, aglomerat, cu strazi inguste si sosele proaste cu gropi  care iti distrug masina,   parcari lipsa,   te mai lovesti  cu alti soferi turbati care se opresc aiurea in fata ta sau trec in fata ta, zilnic infruntand moartea la volan.
Si la un moment dat, masina aia de lux sfarseste sa stea cu zilele in parcare ca tu nu o sa ai bani sa tot dai pe benzna, pe gaz si pe reparatii.

Nu serios, oricat de rau ar suna, mai castigat esti sa mergi cu RATB si cu metroul si cu bicicleta decat cu MASINA, iti ia si mai repede, e si mai ieftin si mai putin riscant.
Sa nu mai spun ca cumperi rable straine la un pret mai mare decat il cumpara englezii de exemplu.

Vrei neaparat sa-ti iei casa ipotecata.....sau sa-ti arunci banii pe chirie, cand poti foarte bine sa stai cu parintii si sa-ti investesti juma' de salariu in cursuri de dezvoltare , eventual sa faci economii sa-ti iei casa de-a gata cu banii tai, asteptand 3-5 ani.
E adevarat, rad altii de tine ca esti loser fiindca mai stai cu parintii la 24 de ani.
Cu toate astea,  esti si mai loser daca stai pe chirie  cand  ai 1200 lei salariu, si 900 se duc pe chirie si intretinere, iar tu ramai paula cu 300 lei. Si continui asa pana te plafonezi si ramai vesnic  un mediocru fara casa.
Sau alta faza: vrei sa-ti zugravesti magaoaia?
Dar de ce nu mai bine pastrezi banii aia, mai aduni si altii si te muti undeva la curte,  la o vila cu un singur etaj?
Apoi, de ce trebuie sa te indatorezi pe 30 de ani ca sa-ti construiesti ditamai Vila de neam prost? Ca sa tremuri de frig in ea fiindca te costa mult caldura?
Vrei sa mergi in vacanta pe rate?
Pai fa ca parintii mei,sa mergi pe la manastiri, la munte si la mare pe rate prin Romania, indatorandu-te pe 10 ani.
Cu banii aia, puteai sa faci o excursie de vis prin Grecia, Italia si Franta laolalta....dar nu  bre,  trebuie musai sa ne vizitam tot Pamantul stramosesc.   Pentru ce?  Manastiri, sate,  paduri defrisate si statiuni de rahat.
Dupa cum observati si in acest topic, da, suntem niste Hamsteri care o tot dau la rotita.  Ne irosim vietile pentru un sistem bolnav si primitiv.
Si noi suntem de vina pentru ca noi singuri ne cream probleme si ne complicam viata pentru niste chestii inutile.
Consumerismul - un Matrix confortabil, dar derizoriu? - Forumul Softpedia

De ce ne complicam viata?
Ca vrem sa fim ca altii.Da, facem asta de dragul de a ne lauda in fata unor  prieteni falsi , rude iritante si colegii de serviciu, ca asa ne-a ramas in gena noastra de primate.
Pentru ei , prietenii  , rudele   si colegii  nostri,  ne complicam vietile.   Doar de dragul de a ne lauda.

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate