Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Cu ce va aparati de cainii agresi...

Nu imi platiti coletul cu cardul ...

Mi-au disparut amigdalitele ?

Exista vreun plan de terorizare p...
 Schimbare adresa DNS IPv4 pe rout...

Recomandare Barebone

Monede JO 2024

Suprasolicitare sistem electric
 CIV auto import

Mutare in MOZAMBIC - pareri, expe...

Scoatere antifurt airtag de pe ha...

Magnet in loc de clește pent...
 Cumparat/Locuit in apartament si ...

Pot folosi sistemul PC pe post de...

Sokol cu distorsiuni de cross-over

Filtru apa potabila cu osmoza inv...
 

1.90 161kg Macronutrienti-calcul pt slabire

- - - - -
  • Please log in to reply
61 replies to this topic

#55
alexandrualexww2

alexandrualexww2

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 759
  • Înscris: 15.05.2017

View Postandreiutzu000, on 02 iulie 2017 - 21:01, said:

Problema lui mi se pare că e lipsa de fibre in alimentatie+prea multe suplimente, in loc de mâncare normala. De altfel, in unele zile are exces de zahar/grăsimi (nu e ok să mănânci atâția mici că el pe perioada dietei), sau nectarine așa multe...cum sunt în ziua asta, de exemplu. Vezi că prima poza e din alimentația de la tine.

Uite și un plan alimentar, folosit de mine pe perioada dietei, care pentru mine a fost foarte ok. Ma rog, poate să mai varieze cu untul de arahide/ouăle etc, in funcție de zile, dar pentru inceput ar trebui să slăbească.
Attachment Screenshot_20170702-215559.pngAttachment Screenshot_20170702-215900.pngAttachment Screenshot_20170702-215851.pngAttachment Screenshot_20170702-215845.png


Multumesc pt exemple! :)

p.s Asta e cura cu herbalife, a slabit cu ea anu trecut 20+kg in 45 de zile, acum a adaugat proteina din comert ca sa acopere lipsurile de proteina din alimentatie, am inteles ca e nevoie de 1gram /kg pe corp pe zi minim 1gr, maxim 1.5-2 daca facea efort, si vezi ca e greu de atins limita fara sa sari in sus la calorii.Si cu soia nu prea merge, ca are mult estrogen si pt barbatii in greutate nu e benefic.

#56
andreiutzu000

andreiutzu000

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 731
  • Înscris: 03.01.2013
N-ai pentru ce!

Eu am atins limita necesara mie cu kcal din exemplele date. Am vreo 2,5 g/kg acolo, in total sunt vreo 185 de g de proteina. Daca tot vrea sa ia proteine din comert, eu zic sa treci pe ceva un pic mai scump (MyProtein, spre exemplu) si sa se apuce si de sala, astfel va avea rezultate bune.
Lui ii vine cam 1,1 g sa zic/ kg din ce am eu acolo, asta fara nimic gen suplimente. Poate eventual sa treaca pe Whey de la myprotein, 60-70 de g pe zi, dar sa se apuce si de efort fizic.

#57
JurasikMan

JurasikMan

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,289
  • Înscris: 30.10.2006
Eu nu cred ca problema de baza sta in lipsa de informate desi informata il poate ajuta sa slabeasca. Stiinta exista , tabele sunt cu sutele , mai nou toti nutritionistii prescriu diuretice usoare pe banda . Important este sa il pacaliti , sa il convingeti cumva ca este ideea lui sa slabeasca . De cele mai multe ori indemnurile  de genul : "slabeste ca o sa mori" au un efect opus deoarece "bolnavul /obezul" o ia ca pe un afront si devine refractar la orice sugestie , chiar daca este una buna si bine intentionata . Este crucial sa doreasca el si este deasemenea important sa simta unele imbunatatiri pentru a ramane motivat . Banuiesc ca acesta este unul dintre motivele pentru care nutritionistii prescriu duretice la gramada . Daca nu  obezul nu ar vedea cu ochii lui cum scade indicatia cantarulu s-ar demotiva foarte repede si tot demersul ar fi compromis .

Edited by JurasikMan, 02 July 2017 - 21:14.


#58
sebulbus

sebulbus

    cereal killer

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 25,957
  • Înscris: 03.12.2005

View Postalexandrualexww2, on 02 iulie 2017 - 21:08, said:




Multumesc pt exemple! :)

p.s Asta e cura cu herbalife, a slabit cu ea anu trecut 20+kg in 45 de zile, acum a adaugat proteina din comert ca sa acopere lipsurile de proteina din alimentatie, am inteles ca e nevoie de 1gram /kg pe corp pe zi minim 1gr, maxim 1.5-2 daca facea efort, si vezi ca e greu de atins limita fara sa sari in sus la calorii.Si cu soia nu prea merge, ca are mult estrogen si pt barbatii in greutate nu e benefic.

Uite care e chestia, frate-tau ar putea manca si pietre cat timp e in deficit caloric. Singurele probleme sunt de satietate si de suportabilitate, dar uitandu-ma peste ce mananca, nu cred sa fie o problema.
Revenind la chestia anterioara, deficit caloric inseamna sa consume mai putin decat utilizeaza, si asta se poate face fie marind consumul de energie (activitate), fie scazand numarul de calorii din alimentatie sub metabolismul de repaos.
Peste asta vine problema lui cu tiroida care face rata metabolismului sa scada pana la niveluri la care daca incerci sa mai impui si un deficit ajunge anemic sau malnutrit.
Ia-l si du-l la control endocrinologic, si apoi cu un metabolism stabil ar trebui sa scada in greutate cu un deficit de 5-700 calorii pe zi, indiferent ce ar manca. Bancurile cu optimizat raportul macronutrientilor si antrenamente si strategii de alimentatie sunt pe tru cand o sa-si vada din nou scula privind in jos. Pana la ~18% procent de grasime ajunge fara probleme doar cu dieta si activitate obisnuita.

Intre timp, daca vrea sa faca ceva util, ar putea sa lase shakeurile si sa isi cultive un fel rational de a manca, ceva ce o sa-i prinda bine ulterior. Asta inseamna sa aiba legume macar jumatate din volumul unei mese, formele de grasime pe care le mananca sa fie unele sanatoase, si sa nu exagereze cu carbohidratii.
Chiar faptul ca s-a repezit gramada in shakeuri arata ca nu are cultura unei alimentatii moderate. Exista albusuri, iaurt grecesc dietetic, branza de vaci dietetica, ton in apa, piept de pui, si toate sunt surse cel putin la fel de bune de proteine. Si oricare din astea, spre deosebire de un shake, pot sta lejer langa o portie de legume si o lingura de ulei de masline.

#59
carmen_p09

carmen_p09

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 58
  • Înscris: 12.03.2012
2-5-7-9 kg poti sa slabesti cu diete si shakeuri recomandate de prieteni sau pe net, dar cand esti obez (la 140-160 de kg, cat se vorbeste pe aici) atunci ai nevoie de doctor. Punct. De ce? Pentru ca la greutatea asta nu te mai tin articulatiile sa faci cine stie ce miscare, iar cu mers pe jos nu slabeste nimeni. La greutatea asta fara exercitii cardio dieta e useless. Dar la 160 de kg nu pto sa cred ca nu ai hipertensiune, ....deci, nici o sansa de cardio. Plus ca la obezi, diabetul de tip II este aproape o regula. Asa ca, ....ce fel de regim de slabit poti sa tii ca diabetic??? Poti, dar unul recomandat de medic si personalizat pentru organismul tau si bolille tale. Asa ca, cea mai buna sansa este la un specialist. Din fericire, la capitolul asta stam bine. In Bucuresti este unul dintre cei mai titrati doctori in bariatrie si boli metabolice (si bineinteles medicii din echipa lui).La Ponderas vin oameni din toata Europa nu doar din Romania. Iar doctorul Copaescu este recunoscut deja pentru modul inca re schimba vieti ale persoanelor supraponderale. Deci, obezitatea este o boala care se trateaza. Kilogramele in plus (pana la 10!!!!!!!!) sunt un impediment estetic care dispare cu dieta si sport.

#60
EXIT

EXIT

    Immortal

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,094
  • Înscris: 17.01.2006

View Postcarmen_p09, on 23 august 2017 - 21:34, said:

2-5-7-9 kg poti sa slabesti cu diete si shakeuri recomandate de prieteni sau pe net, dar cand esti obez (la 140-160 de kg, cat se vorbeste pe aici) atunci ai nevoie de doctor. Punct.
Păi punct sau continui? :)

#61
sebulbus

sebulbus

    cereal killer

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 25,957
  • Înscris: 03.12.2005

View Postcarmen_p09, on 23 august 2017 - 21:34, said:

2-5-7-9 kg poti sa slabesti cu diete si shakeuri recomandate de prieteni sau pe net, dar cand esti obez (la 140-160 de kg, cat se vorbeste pe aici) atunci ai nevoie de doctor. Punct. De ce? Pentru ca la greutatea asta nu te mai tin articulatiile sa faci cine stie ce miscare, iar cu mers pe jos nu slabeste nimeni. La greutatea asta fara exercitii cardio dieta e useless.

Asa gramada de balegar de mult n-am mai citit. Tocmai ca excesul de greutate corporala masiv se ataca initial doar cu regim alimentar, iar activitatea se introduce abia cand nu mai e obez morbid individul. Poate chiar mai tarziu.
E plin pamantul de exemple de persoane care au ajuns de la obezitate (+/- morbida) la supraponderalitate doar din dieta. Nu mai veni sa inventezi gaura la macaroana pe baza a ce ti se pare tie. Inca sa mai si emiti pretentii de specialist ingrijorat.

#62
Neuronul_ganditor

Neuronul_ganditor

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 648
  • Înscris: 23.12.2009

View Postalexandrualexww2, on 01 iulie 2017 - 18:21, said:

Salut, fratele meu are 1.90 si 161kg. s-a pus sa slabeasca,dar in deficit caloric abea a ajuns din 166 la 161. intr-o luna de zile.

Eu numai discut cu el ca nu sunt "autorizat" sa am o parere, lui ii pasa de ce spun strainii Posted Image,deci o sa-i fac screenshoturi sa citeasca, daca raspundeti .

El momentan are dieta urmatoare. 0 sport.

dimineata

shake format din herbalife formula 1:2 linguri + herbalife protein drink mix 1 lingura + 30grame anabolic protein pronutrition + 350 apa

la pranz

3-4 oua de gainaprajitetr-o lingura de ulei + castravete sau o rosie si 2 felii de paine  sau piept de pui la gratar 300 de grame 2 felii paine + jumatate de ardei gras la tigaie + 150 gr ciuperci la tigaie,sau- un pahar de iaurt 1.5 - 3.5%

seara - la fel ca dimineata, poate uneori schimba apa cu laptele de 1.5 %

Iar ca gustari 1-2 nectarine de 2-3 ori pe saptamana

Ce parere aveti? in aplicatia myfintess pal ,si-a trecut la scop zilnic  1670 calorii. 55 grame carbo 50grame grasime 250grame proteina zahar 35 grame. colesterol 150mg sodium 2300 MG, fibre 80 grame. 15 grame grasimi saturate


Nu stie ce sa mai manance zilnic, sport nu poate sa faca ,el fiind dependent de CSGO si alte jocuri pe calculator.

Credeti ca daca introduce 10 minute de sport, gen 10-15 flotari si 30 abdomene si 30 genoflexiuni, va arde mai multe calorii. ?

A a mai tinut aceasi dieta vara trecuta ,DAR, fara proteina de soia sau alte suplimente de proteina si fara sport, a slabit de la 168 la 149.5, totul in doar 45 de zile, dar de sarbatori am fost la munte , iar inainte de sarbatori am avut amandoi sesiunea si ne-am cam spart cu tot ce am prins.

Nu doresc sa citesc jigniri la adresa fratelui meu sau idei tampite gen "sa faca sport " ,vreau o parere legata de macronutrienti,o sa se apuce si de sport de indata ce nu isi pune in pericol articulatiile la kg pe care le are.

Rog seriozitate Posted Image
Fara suparare dar fara sport nu merge. Eu am avut cu ani in urma 143kg la 1,83m inaltime! Daca nu face sport, nu va reusi! Spune-i sa-si bage pixu in el de calculator daca vrea sa se puna pe picioare! Eu am inceput pe vreme aia sa mananc mai sanatos si sa merg zilnic cu bicicleta. Asa nu mi-am fortat articulatile si am slabit destul de bine in primele luni.
Cateva sfaturi:
-eliminarea totala a uleiului la gatit
-eliminarea painii, exista surse mai bune de carbohidrati, de exeplu legumele fierte, coapte, crude, salate, etc.
-inlocuirea iaurtului de 1,5-3,5% cu cel de 0,1% grasime
-excluderea produselor gen herbalife
-sa consume multa apa, ceai fara zahar, cafea fara zahar
-sa manance acru in loc de dulce si piperat/condimentat in loc de sarat
-consuma prea putini carbohidrati si mult prea multa grasime si zahar din ce ai scris tu acolo
-cosuma prea putine grasimi sanatoase, adica seminte, tot felu de nuci, avocado, peste, etc.(se gasesc pe net o gramade de informatii)
-mersul cu bicicleta trebuie facut zilnic, cateva exercitii in camera nu te ajuta daca ai atatea kg in plus, vorbesc din experienta
-reducerea timpului petrecut la calculator la jumatate si ocuparea timpului cu activitati usoare e foarte important!( mers pana in strada, spalat vase, sters praful, mers pana la market, orice fel de miscare ii va fi de ajutor la inceput)
-schimbarea stilului de viata trebuie mentinut pe termen lung, altfel totul e degeaba!

View Postcarmen_p09, on 23 august 2017 - 21:34, said:

2-5-7-9 kg poti sa slabesti cu diete si shakeuri recomandate de prieteni sau pe net, dar cand esti obez (la 140-160 de kg, cat se vorbeste pe aici) atunci ai nevoie de doctor. Punct. De ce? Pentru ca la greutatea asta nu te mai tin articulatiile sa faci cine stie ce miscare, iar cu mers pe jos nu slabeste nimeni. La greutatea asta fara exercitii cardio dieta e useless. Dar la 160 de kg nu pto sa cred ca nu ai hipertensiune, ....deci, nici o sansa de cardio. Plus ca la obezi, diabetul de tip II este aproape o regula. Asa ca, ....ce fel de regim de slabit poti sa tii ca diabetic??? Poti, dar unul recomandat de medic si personalizat pentru organismul tau si bolille tale. Asa ca, cea mai buna sansa este la un specialist. Din fericire, la capitolul asta stam bine. In Bucuresti este unul dintre cei mai titrati doctori in bariatrie si boli metabolice (si bineinteles medicii din echipa lui).La Ponderas vin oameni din toata Europa nu doar din Romania. Iar doctorul Copaescu este recunoscut deja pentru modul inca re schimba vieti ale persoanelor supraponderale. Deci, obezitatea este o boala care se trateaza. Kilogramele in plus (pana la 10!!!!!!!!) sunt un impediment estetic care dispare cu dieta si sport.
Ai sa razi..., eu am slabit in iarna doar cu mers pe jos zilnic 40kg in 6 luni. Nu am putut sa fac alt tip de sport pentru ca am hernie de disc lombara. In prezent am ajuns sa fac sala si am ajuns sa imi pot folosi corpul aproape ca inainte si nici dureri nu mai am de peste 1,5 ani. Deci, de la mers pe jos se poate slabi foarte bine si rapid daca adaptezi si alimentatia.

Edited by Neuronul_ganditor, 24 August 2017 - 22:09.


Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate