Second Opinion
Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale. Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit. www.neurohope.ro |
graul cultivat in gradina
Last Updated: Jul 01 2017 12:26, Started by
george90
, Jun 30 2017 00:10
·
0
#1
Posted 30 June 2017 - 00:10
de ce nu vad pe nicaieri asa ceva ? Omul mai pune in gradina porumb, cartof, insa grau nu am vazut pe nicaieri in vreo curte.
|
#3
Posted 30 June 2017 - 00:52
Prima intrebare este : In ce scop?
Si intreb asta pentru ca tatal meu intotdeuna are o portiune de teren pe care pune grau, care nu apuca sa faca boabe. acea portiune de teren , ingradita , o foloseste atunci cand elibereaza puii ce si-au format penele. Acela este tarcul lor , se simt extrem de bine in graul verde....Au umbra, de ciugulit, de scarmanat, etc.... Edited by keta, 30 June 2017 - 00:52. |
#4
Posted 30 June 2017 - 01:35
keta, on 30 iunie 2017 - 00:52, said:
Prima intrebare este : In ce scop? Si intreb asta pentru ca tatal meu intotdeuna are o portiune de teren pe care pune grau, care nu apuca sa faca boabe. acea portiune de teren , ingradita , o foloseste atunci cand elibereaza puii ce si-au format penele. Acela este tarcul lor , se simt extrem de bine in graul verde....Au umbra, de ciugulit, de scarmanat, etc.... george90, on 30 iunie 2017 - 00:10, said:
de ce nu vad pe nicaieri asa ceva ? Omul mai pune in gradina porumb, cartof, insa grau nu am vazut pe nicaieri in vreo curte. |
#5
Posted 30 June 2017 - 06:27
george90, on 30 iunie 2017 - 00:10, said:
de ce nu vad pe nicaieri asa ceva ? Omul mai pune in gradina porumb, cartof, insa grau nu am vazut pe nicaieri in vreo curte. E greu de cules si prelucrat manual, lumea nu mai are secera manuala, batoza, ca pe timpul lu Moromete. Totusi, daca cineva ar avea tehnologia necesara intr-o gospodarie mica, ar merita cultivata o suprafata de grau, in mod ecologic, facutaa faina cu o moara proprie, de mica capacitate si, in final, paine de casa, de cea mai buna calitate. |
#6
Posted 30 June 2017 - 06:31
rosix, on 30 iunie 2017 - 06:27, said: E greu de cules si prelucrat manual, lumea nu mai are secera manuala, batoza, ca pe timpul lu Moromete. Totusi, daca cineva ar avea tehnologia necesara intr-o gospodarie mica, ar merita cultivata o suprafata de grau, in mod ecologic, facutaa faina cu o moara proprie, de mica capacitate si, in final, paine de casa, de cea mai buna calitate. |
#7
Posted 30 June 2017 - 06:50
rosix, on 30 iunie 2017 - 06:27, said:
E greu de cules si prelucrat manual, lumea nu mai are secera manuala, batoza, ca pe timpul lu Moromete. Totusi, daca cineva ar avea tehnologia necesara intr-o gospodarie mica, ar merita cultivata o suprafata de grau, in mod ecologic, facutaa faina cu o moara proprie, de mica capacitate si, in final, paine de casa, de cea mai buna calitate. cataspo, on 30 iunie 2017 - 06:31, said:
Si poate își deschide si un lanț de patiserii, si vinde faina si peste hotare. Totul cu o investiție mica, pe un teren de 2x2 si o râșniță de grau. Edited by leul_nostru, 30 June 2017 - 06:51. |
#8
Posted 30 June 2017 - 07:42
#9
Posted 30 June 2017 - 08:08
Voi ati mancat vreodata paine facuta din grau macinat acasa? Sau vorbiti din carti? Va spun eu ca am mancat. Poti sa bagi jumate de kg de drojdie ca tot nu creste. Iese o chestie indesata care se intareste in cateva ore. E greu de mancat, doar atunci calda si inca vreo ora doua, pe urma nu prea mai merge. Daca amesteci 50/50 cu faina alba deja e comestibila dar nu mai e 100% ecologica
Astia care o tot dati inainte cu painea integrala ca e sanatoasa, tin sa va anunt ca aia care o luati din comert e departe de a fi integrala. Am macinat grau la moara cu pietre, am cernut faina si am facut paine. Aia da integrala doar ca iese cum am descris, o chetie tare si indesata. Pe langa asta e greu de recoltat graul chiar si cu o combina, pe suprafata de 2-300 mp imprejmuita cu garduri..... Edited by PoeOvidiu, 30 June 2017 - 08:15. |
#10
Posted 30 June 2017 - 08:10
si cultivarea purumbului in gradini este o prostie. culmea, vad culturi de porumb pe la munte, chiar ca nu isi au rostul acolo.
|
|
#11
Posted 30 June 2017 - 08:12
Alegerea fericita e sa faci painea din nisip cu apa, daca pui deasupra putin praf de caramida nici nu mai trebuie coapta
On Si pe la mine se practica semanatul in curte pt pui dar in general orz Am asistat acum vreo 40 de ani la recoltarea graului dintr-o gradina. Ar fi interesant sa si filmezi tot, sa faci un documentar, cu seceratul, legatul , snopi carati la drum si astepti sa treaca o combina ca 'vapor' nu mai gasesti |
#12
Posted 30 June 2017 - 08:28
E frumos sa cultivi grau in gradina de legume si de zarzavat. Iese un tablou superb.
|
#13
Posted 30 June 2017 - 09:59
rhdghdhs, on 30 iunie 2017 - 00:27, said:
Pai cum sa bagi combina in gradina? Iniantea combinelor era secera,de exemplu. Si era vorba de gradina,a carei dimensiuni se masoara in arii,nu in hectare.Tot de exemplu. rich1974, on 30 iunie 2017 - 08:10, said:
si cultivarea purumbului in gradini este o prostie. culmea, vad culturi de porumb pe la munte, chiar ca nu isi au rostul acolo. Inseamna ca n-ai idee despre puterea calorica a stiuletelui,respectiv a cocenilor. |
#14
Posted 30 June 2017 - 10:08
#15
Posted 30 June 2017 - 10:26
|
#16
Posted 30 June 2017 - 10:26
Adică,arde chiar foarte bine.
Bunica punea câțiva din ăștia sub pirostrii și imediat se fierbea apa din tuci(de dimensiuni destul de mari). Referitor la întrebarea de ce preferă oamenii să pună în grădină porumb și nu grâu: Nu sunt 100% sigur,dar bănuiesc că datorită faptului că porcul are mai multă carne și mai gustoasă decât o pasăre. Adică porumbul e hrană pentru porc,grâul pentru păsări. |
#17
Posted 30 June 2017 - 10:46
adisz, on 30 iunie 2017 - 10:26, said: Capitalismu' zice ca time is money. Cum te vad mai habarnist,tie iti fac reducere.Ora de consultatie,pentru tine doar,costa 100 $.Primesti si factura + chitanta. Te bagi? ASCENDED, on 30 iunie 2017 - 10:26, said:
Adică,arde chiar foarte bine. Bunica punea câțiva din ăștia sub pirostrii și imediat se fierbea apa din tuci(de dimensiuni destul de mari). Referitor la ĂŽntrebarea de ce preferă oamenii să pună ĂŽn grădină porumb și nu grâu: Nu sunt 100% sigur,dar bănuiesc că datorită faptului că porcul are mai multă carne și mai gustoasă decât o pasăre. Adică porumbul e hrană pentru porc,grâul pentru păsări. De acord cu tine ca folosea la focul de gatit. Totusi lumea pentru sobe, pentru incalzit casa prefera lemnul, nu stiuletii. Oricum nu cred ca se mergea la moara cu graul sau cu porumbul din curtea casei. Era pus acolo doar pentru oratanii. Edited by cataspo, 30 June 2017 - 10:40. |
#18
Posted 30 June 2017 - 10:55
cataspo, on 30 iunie 2017 - 10:46, said: De acord cu tine ca folosea la focul de gatit. Totusi lumea pentru sobe, pentru incalzit casa prefera lemnul, nu stiuletii. Oricum nu cred ca se mergea la moara cu graul sau cu porumbul din curtea casei. Era pus acolo doar pentru oratanii. În sobe(la încălzit) se folosește lemnul,pentru că lemnul arde în timp. Dar se foloseau cocenii(ce rămâne după ce este curățat de boabe) la aprins focul în sobă. Hai să zicem că este tăia cu secera. Dar cine-l bătea(grâul)? La câmp intră combina în lanul de grâu,taie spicul,iar pe burlanul ăla al ei,iese grâul. Mai era pus pentru un motiv(porumbul în grădină). Pentru consum. Vara o mămăligă cu lapte bătut,cu ouă fierte,cu smântână,cu brânză,cu pește proaspăt(prăjit în tigaie),mănânci "de-ți sar capacele" |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users