Chirurgia endoscopică a hipofizei
"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală. Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale. www.neurohope.ro |
Gazpacho
Last Updated: Jun 27 2017 22:58, Started by
BucatariaIuliei
, Jun 26 2017 22:10
·
0
#1
Posted 26 June 2017 - 22:10
[ https://scontent.fmad3-3.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/19275236_1911506305761019_48457283347056936_n.jpg?oh=268d3bf790820f1448182635a56c7805&oe=59DB3789 - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]
”Gazpacho” este o băutură sau o supă rece, depinde cum o să se servească, tipică din Spania, de vară, făcută numai cu ingrediente proaspete și crude. Eu o folosesc ca băutură și vă las aici rețeta mea. Ingrediente: • Roșii – 1 kg • Ardei gras verde – 80 gr • Castraveți – 150 gr • Ceapă proaspătă – 1/2unit • Usturoi – 1-2 dinți • Ulei – 100-125 ml • Apă rece – 150 -200ml • Oțet – după gust • Sare – după gust Cantitatea apei folosită o să depindă de calitatea roșiilor. Din acestă cantitate de ingrediente o să iasă 1,3-1,5 l de „gazpacho” (gaspacio, cam așa s-ar citi în română). Pregătirea: 1.Spălăm bine toate legumele, ceapa și usturoil curățite de coajă. Tăiem în bucăți mari și le punem într-o cratiță sau un vas cu mărginile mai înalte pentru a fi comod să le strivim cu blenderul. Punem un pic de sare, un pic de oțet și puțină apă. Mai apoi o să adăugăm, dacă o să fie nevoie. Strivim totul bine. Înainte de a termina adăugăm în șuviță subțire uleiul. În acest mod o să emulsionăm masa pregătită. 2. Trecem această masă printr-o strecurătoare, amestecând mereu cu o lungură mare de lemn sau un polonic, făcând, în același timp, un pic de forță. În așa mod, separăm pielea legumelor de suc. 3. După ce am făcut acest pas, controlăm textura. Dacă o vedem consistentă, punem încă puțină apă. Textura „gazpacho” – lui trebuie să fie ca a unui nectar de fructe. Gustăm de sare și oțet. Rectificăm. Punem „gazpaco”-ul într-un ulcior și dăm la rece pe o oră cel puțin. Cin-cin, să fiți sănătoși!!!!!! O rețetă perfectă pentru aceste călduri mari. |
#2
Posted 26 June 2017 - 22:17
Să nu mai spui niciodată, dar niciodată, ,,unit " si ,,dinți ".
|
#4
Posted 26 June 2017 - 22:22
Dinti de usturoi? Pielea legumelor?
Numai pofta nu-mi face reteta asta... |
#5
Posted 26 June 2017 - 22:23
crisstonne, on 26 iunie 2017 - 22:17, said:
Să nu mai spui niciodată, dar niciodată, ,,unit " si ,,dinți ". BucatariaIuliei, on 26 iunie 2017 - 22:10, said:
făcând, în același timp, un pic de forță. În așa mod, separăm pielea legumelor de suc. Edited by pasilla, 26 June 2017 - 22:26. |
#6
Posted 26 June 2017 - 22:25
#7
Posted 26 June 2017 - 22:28
#8
Posted 26 June 2017 - 22:40
#9
Posted 26 June 2017 - 22:42
#10
Posted 26 June 2017 - 22:52
|
#12
Posted 27 June 2017 - 10:03
Gazpacho este preferatul meu pe timp de vara. Rece cu lipii arabesti este un deliciu.
Fata de reteta de mai sus eu nu pun apa, folosesc otet balsamic si ulei de masline iar in plus pun lamaie, chimion, sos worcestershire, oregano, busuioc verde, piper si ardei iute. Iar consistenta ar trebui sa fie mai grosiera. Rosiile se oparesc pentru a fi curatate apoi sa da totul prin robot vreo 30 de secunde. Edited by destrug, 27 June 2017 - 10:05. |
#13
Posted 27 June 2017 - 10:09
destrug, on 27 iunie 2017 - 10:03, said:
Gazpacho este preferatul meu pe timp de vara. Rece cu lipii arabesti este un deliciu. Fata de reteta de mai sus eu nu pun apa, folosesc otet balsamic si ulei de masline iar in plus pun lamaie, chimion, sos worcestershire, oregano, busuioc verde, piper si ardei iute. Iar consistenta ar trebui sa fie mai grosiera. Rosiile se oparesc pentru a fi curatate apoi sa da totul prin robot vreo 30 de secunde. Această variantă de gazpacho ce faci tu, nu este originalul din Spania. Textura depinde de cel ce vrea să-l servească. Mie îmi place să fie ca un suc de legume. Dacă tu îl dorești cu altă textură, este dreptul tău. Legumele, origunal, sunt crude. Spălate bine, clar. |
#14
Posted 27 June 2017 - 10:09
iulia, inainte sa mai publici si alte retete, roaga pe cineva care cunoaste mai bine limba romana, sa-ti verifice si corecteze textul, deocamdata nu faci altceva decat sa devii tinta ironiilor, prin modul oarecum ciudat si sucit de a te exprima.
ok, nu esti din romania, limba romana nu e limba ta materna, poate traduci retetele din alta limba - sunt lucruri de inteles, dar fii un pic mai ambitioasa si formuleaza corect retetele, sa nu mai aiba altii motiv sa rada de tine. ”Gazpacho” este o băutură sau o supă rece, depinde cum o să se servească, tipică din Spania, de vară, făcută numai cu ingrediente proaspete și crude. - nu e formulata chiar cum ar trebui, dar treaca-mearga Eu o folosesc ca băutură și vă las aici rețeta mea. Ingrediente: (parerea mea, in loc de grame, mai bine folosesti bucati - 6 rosii,2 ardei, 4 castraveti si precizezi marimea - mici, potrivite/medii sau mari; ca nu toata lumea sta sa cantareasca ingredientele) • Roșii – 1 kg • Ardei gras verde – 80 gr • Castraveți – 150 gr • Ceapă proaspătă – 1/2unit - corect este "o jumatate" • Usturoi – 1-2 dinți - corect este "caței" • Ulei – 100-125 ML • Apă rece – 150 -200ml • Oțet – după gust • Sare – după gust Cantitatea Din acestă cantitate de ingrediente o să iasă 1,3-1,5 l de „gazpacho” (gaspacio, cam așa s-ar citi în română). Pregătirea: 1.Spălăm bine toate legumele, ceapa și Punem un pic de sare, un pic de oțet și puțină apă. Mai apoi o să adăugăm, dacă o să fie nevoie. Strivim totul bine. Înainte de a termina 2. Trecem această masă printr-o strecurătoare, amestecând mereu cu o 3. După ce am făcut acest pas, Cin-cin, să fiți sănătoși!!!!!! |
#15
Posted 27 June 2017 - 10:16
BucatariaIuliei, on 27 iunie 2017 - 10:09, said: Această variantă de gazpacho ce faci tu, nu este originalul din Spania. Textura depinde de cel ce vrea să-l servească. Mie îmi place să fie ca un suc de legume. Dacă tu îl dorești cu altă textură, este dreptul tău. Legumele, origunal, sunt crude. Spălate bine, clar. |
|
#16
Posted 27 June 2017 - 21:42
BucatariaIuliei, on 27 iunie 2017 - 10:09, said: Această variantă de gazpacho ce faci tu, nu este originalul din Spania. Textura depinde de cel ce vrea să-l servească. Mie Ă®mi place să fie ca un suc de legume. Dacă tu Ă®l dorești cu altă textură, este dreptul tău. Legumele, origunal, sunt crude. Spălate bine, clar. E dreptul tau sa o pocesti cum vrei, dar reteta originala cere doar suc de rosii, sare, piper, tabasco, 'orcesta're sos si vodca. |
#17
Posted 27 June 2017 - 22:58
Adevarul e ca dinte de usturoi si pielea legumelor suna ca drac dar totusi sa ramanem in topic. Poate e chiar interesanta reteta.
|
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users