Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Despre compania de aministrare Sq...

Durere taietura deget dupa 2 luni

Dalți gravare lemn

Didgeridoo
 Motorola Edge 50 Ultra

Gaura perete apartament cu evitar...

Orientare antena prime focus

Problema conectare mail yahoo
 comisioane asociatie proprietari

Primul sistem de televiziune cu p...

Internetul este neutilizabil fara...

Eroare cloud burn icopy face id
 DermaRoller ce este ?

Articole limba Germana

Cum se imparte legal o mostenire ...

Avem sanse sa avem energie electr...
 

E posibil sa treci vama singur fiind minor?

- - - - -
  • Please log in to reply
13 replies to this topic

#1
Ratazana

Ratazana

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 2
  • Înscris: 26.06.2017
Buna mi-aș dori sa stiu daca am 17 anii si vreau sa plec in romania ..oare ma lasa aia de la vana sa intru prin ce am auzit e sa le dau câțiva banii sa ma lasa sa trec ,știți ceva despre asta ? Ajutați ma va rog

#2
althea

althea

    Guru Member

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 11,660
  • Înscris: 30.10.2009

 Ratazana, on 26 iunie 2017 - 05:23, said:

În țară poți să intri fără declarație de la părinți, doar la ieșire ți se cere declarație de la amândoi.
Nu trebuie să dai nimic.

Edited by althea, 26 June 2017 - 07:12.


#3
myshyk

myshyk

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 21,812
  • Înscris: 26.11.2006
"mi-aș dori sa stiu daca am 17 anii"
Ei pentru asta, te poti uita in buletin.
Pentru iesirea "legala" din tara, acolo trebuie sa scrie ceva de genul "1999" la anul nasterii. Si incearca sa te obisnuiesti sa traiesti fara a da/primi spaga. E o chestie care trebuie sa dispara.

Edited by myshyk, 26 June 2017 - 07:45.


#4
adisz

adisz

    Targu Mures

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 23,988
  • Înscris: 07.11.2006

 Ratazana, on 26 iunie 2017 - 05:23, said:

Buna mi-aș dori sa stiu daca am 17 anii si vreau sa plec in romania ..oare ma lasa aia de la vana sa intru prin ce am auzit e sa le dau câțiva banii sa ma lasa sa trec ,știți ceva despre asta ? Ajutați ma va rog

De unde vrei sa pleci ca sa ajungi in Romania?
Care vama?Ca-s doua:una,aia din tara din care vrei sa pleci ca sa ajungi in Romania si a doua,aia din Romania.

#5
althea

althea

    Guru Member

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 11,660
  • Înscris: 30.10.2009
Nu contează de unde pleacă, poate trece pe la orice frontieră fără altceva în afară de carte de identitate / pașaport chiar dacă este minor.

#6
snoopdog

snoopdog

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 7
  • Înscris: 25.01.2013
De intrat intra fara probleme daca se intoarce in Romania. Daca vrea sa iasa din Romania - Legea 248/2005 art.30, art. 31 :
Art. 30.
(1) Organele poliției de frontieră permit ieșirea din țară a cetățenilor români minori numai dacă sunt însoțiți de o persoană fizică majoră, în următoarele cazuri:
Modificări (2), Jurisprudență (2)
a) minorului care este înscris în documentele de călătorie ale ambilor părinți sau, după caz, este titular al unui document de călătorie individual și călătorește în străinătate însoțit de aceștia i se permite ieșirea în aceleași condiții și împreună cu aceștia;
Modificări (1)
B) minorului care este înscris în pașaportul unui părinte și călătorește în străinătate împreună cu acesta sau, după caz, este titular al unui pașaport individual și călătorește împreună cu unul dintre părinți i se permite ieșirea în aceleași condiții și împreună cu acesta numai dacă părintele însoțitor prezintă o declarație a celuilalt părinte, din care să rezulte acordul acestuia cu privire la efectuarea călătoriei respective în statul sau în statele de destinație, precum și cu privire la perioada acesteia sau, după caz, face dovada decesului celuilalt părinte;
Modificări (1), Derogări (1), Jurisprudență (5)
c) minorului care este înscris în pașaportul unui părinte și călătorește în străinătate împreună cu acesta sau, după caz, este titular al unui pașaport individual și călătorește împreună cu unul dintre părinți i se permite ieșirea în aceleași condiții și împreună cu acesta, fără a mai fi necesară declarația celuilalt părinte, numai dacă părintele însoțitor face dovada faptului că minorul i-a fost încredințat prin hotărâre judecătorească rămasă definitivă și irevocabilă;
Modificări (2), Acțiuni respinse (3), Jurisprudență (7)
d) minorului care este titular al unui pașaport individual și călătorește însoțit de o altă persoană fizică majoră i se permite ieșirea în aceleași condiții și împreună cu aceasta numai dacă persoana însoțitoare prezintă o declarație a ambilor părinți sau, după caz, a părintelui căruia minorul i-a fost încredințat prin hotărâre judecătorească rămasă definitivă și irevocabilă, a părintelui supraviețuitor ori a reprezentantului său legal, care să cuprindă acordul acestora cu privire la efectuarea călătoriei respective de către minor, la statul sau statele de destinație, la perioada în care urmează să se desfășoare călătoria, precum și datele de identitate ale însoțitorului respectiv.
Modificări (2), Acțiuni respinse (2), Derogări (1), Jurisprudență (2)
(2) În situațiile prevăzute la alin. (1) lit. B)-d) nu este necesară declarația părintelui decăzut din drepturile părintești sau, după caz, declarat dispărut, în condițiile legii, dacă însoțitorul face dovada în acest sens, cu excepția cazului în care ambii părinți se află în această situație, când este obligatorie declarația reprezentantului legal al minorului.
(3) Prin derogare de la prevederile alin. (1) lit. B)-d), organele poliției de frontieră permit ieșirea din România a minorilor însoțiți, numai în următoarele situații:
Jurisprudență (1)
a) în cazul în care însoțitorul argumentează necesitatea călătoriei în străinătate prin faptul că minorul urmează să beneficieze de un tratament medical care nu este posibil pe teritoriul României și fără de care viața sau sănătatea îi este pusă în mod grav în pericol, cu condiția să prezinte documente doveditoare în acest sens, emise sau avizate de autoritățile medicale române, din care să rezulte perioada și statul sau statele în care urmează să se acorde tratamentul medical respectiv, chiar dacă nu există acordul ambilor părinți, al celuilalt părinte, al părintelui supraviețuitor sau al reprezentantului legal;
Jurisprudență (1)
B) în cazul în care însoțitorul argumentează necesitatea călătoriei în străinătate prin faptul că minorul se deplasează pentru studii sau concursuri oficiale, cu condiția să prezinte documente doveditoare în acest sens, din care să rezulte perioada și statul sau statele în care se vor desfășura aceste studii sau concursuri, precum și avizul Autorității Naționale pentru Protecția Drepturilor Copilului, emis în condițiile prevăzute în normele metodologice, chiar dacă nu există acordul celuilalt părinte.
Modificări (2), Acțiuni respinse (1), Jurisprudență (1)
(4) Pe lângă informațiile prevăzute la alin. (1) lit. d), declarația părinților, a părintelui căruia minorul i-a fost încredințat prin hotărâre judecătorească rămasă definitivă și irevocabilă, a părintelui supraviețuitor sau a reprezentantului legal, după caz, trebuie să cuprindă și următoarele mențiuni:
Modificări (2), Acțiuni respinse (1)
a) scopul deplasării;
B) ruta urmată până în statul de destinație;
c) indicarea faptului dacă minorul urmează să rămână în statul de destinație, caz în care trebuie menționată persoana căreia urmează a-i fi încredințat minorul, sau dacă urmează să se reîntoarcă împreună cu un însoțitor, ale cărui date de identitate trebuie indicate, în cazul în care acesta este o altă persoană decât cea cu care iese din România.
(5) Poate avea calitatea de însoțitor și o persoană anume desemnată din cadrul unei societăți comerciale autorizate, în condițiile legii, să desfășoare activități de transport internațional de persoane.
(6) Organele poliției de frontieră vor permite ieșirea din România a minorilor însoțiți numai dacă se constată că se respectă informațiile prevăzute la alin. (1) lit. B) și c) și la alin. (4), referitoare la însoțitor, perioada deplasării și ruta care trebuie urmată, iar în situațiile prevăzute la alin. (3), dacă se constată că ruta aleasă pentru deplasare și momentul prezentării la ieșirea din țară se justifică în raport cu destinația, respectiv cu perioada deplasării.
Modificări (1), Jurisprudență (1)
(7) Declarațiile prevăzute la alin. (1) lit. B) -d) trebuie redactate în două exemplare și trebuie să fie autentificate în țară de notarul public, iar în străinătate, de misiunile diplomatice sau oficiile consulare ale României ori, dacă au fost date în fața autorităților străine, să îndeplinească condițiile de supralegalizare prevăzute de lege sau să aibă aplicată apostila conform Convenției cu privire la suprimarea cerinței supralegalizării actelor oficiale străine, adoptată la Haga la 5 octombrie 1961, la care România a aderat prin Ordonanța Guvernului nr. 66/1999, aprobată prin Legea nr. 52/2000, cu modificările ulterioare. Un exemplar al declarației se păstrează de către însoțitor, iar al doilea exemplar însoțește pașaportul minorului.
Modificări (1)
Art. 31. -
(1) În situația în care organele poliției de frontieră constată că nu sunt îndeplinite condițiile prevăzute de prezenta lege pentru ca minorul să iasă din România, vor întrerupe călătoria acestuia. Dacă minorul nu este însoțit de cel puțin unul dintre părinți, vor proceda la informarea imediată a acestora, punându-le în vedere să îl preia de îndată ce este posibil. În cazul în care nu este posibilă informarea părinților, organele poliției de frontieră vor anunța de îndată Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului, care va iniția procedura aplicabilă minorilor neînsoțiți, potrivit legii.
(2) Organele poliției de frontieră vor întrerupe, de asemenea, călătoria minorului, chiar dacă sunt îndeplinite condițiile prevăzute la art. 30, în următoarele situații:
a) însoțitorul este cetățean străin și nu face dovada faptului că are dreptul să se reîntoarcă în România, deși în declarația părinților sau, după caz, a reprezentantului legal se menționează că minorul se va reîntoarce împreună cu același însoțitor;
B) însoțitorul a săvârșit anterior una dintre infracțiunile următoare, cu excepția cazului în care a fost reabilitat pentru această infracțiune:
Modificări (1)
1. omor, omor calificat, omor deosebit de grav;
2. infracțiuni privitoare la viața sexuală;
3. cerșetorie;

#7
softaipan

softaipan

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 867
  • Înscris: 07.08.2014
De intrat,probabil te lasa sa intrii,ca pleaca destui. Stai un an,daca rezisti,dupa care iti vei dori sa pleci !Intre timp ,faci 18 ani si pleci legal,fara spaga sau alte chestii din astea ! Daca ramai,esti bun de platit impozite si de mers la vot din 4 in 4 ani !

#8
adisz

adisz

    Targu Mures

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 23,988
  • Înscris: 07.11.2006

 althea, on 26 iunie 2017 - 07:45, said:

Nu contează de unde pleacă, poate trece pe la orice frontieră fără altceva în afară de carte de identitate / pașaport chiar dacă este minor.

Cum sa nu conteze,pentru ca tara de unde pleaca ii cere exact aceleasi acte ca si la plecarea din Romania.Este doar o presupunere.
Ca sa plece,trebuie intai sa iasa din tara respectiva si apoi sa intre in Romania.
Iar atata timp cat nu ne spune din ce tara vrea sa plece,de unde sa stim noi conditiiile de parasire a tarii?Si chiar daca am stii tara,oare cunoastem acele conditii?Posted Image

ps.
Eu cred ca-i o tema "pleznita".S-ar putea sa ma insel.Un tanar la 17 ani nu poate fi atat de tembel in anul de gratie 2017,incat sa nu fie in stare sa afle singur din surse autorizate asemenea lucruri.

#9
Karhu

Karhu

    Heretic member

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 39,896
  • Înscris: 25.06.2007

 althea, on 26 iunie 2017 - 07:45, said:

poate trece pe la orice frontieră fără altceva în afară de carte de identitate / pașaport chiar dacă este minor.
Chiar si fara parinti? :habarnam:

#10
althea

althea

    Guru Member

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 11,660
  • Înscris: 30.10.2009

 Karhu, on 26 iunie 2017 - 08:49, said:

Da, ținând cont de vârsta pe care o are și de faptul că (presupun) e cetățean român, deci are act de identitate sau pașaport românesc. Nu au treabă polițiștii de frontieră din alte state cu el.
La intrarea în România la fel, nu-l pot opri să intre pentru că e singur.

Cine nu crede să sune și să întrebe: 021 9590 - e telefonul poliției de frontieră.

Vorbim doar de întoarcerea în țară, cred că se înțelege.

#11
chris_dvb

chris_dvb

    ...::: c :::...

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,354
  • Înscris: 19.04.2008

 Karhu, on 26 iunie 2017 - 08:49, said:

Chiar si fara parinti? Posted Image

...dupa cum bine a mentionat @althea mai sus, minorul poate intra in Romania fara insotitor. Atat pe cale aeriana cat si cu masina. Drept exemplu, fiica mea de 17 ani. Pleaca, vine cum vrea ea...Germania -Romania si retur.
Atata tot, ca atunci cand paraseste Romania, trebuie sa fie in posesia unei procure semnate de parinti si legalizata de notar, intocmita pe una dintre persoanele majore care o insotesc la plecarea din tara. Inapoi catre Romania, NU este nevoie nici de procura, nici de insotitor. Vorbim aici de un minor de 17 ani...nu mai mic.

Apropos, cetatenia este romana, deci cu pasaport Romanesc.

Edited by chris_dvb, 26 June 2017 - 09:16.


#12
loock

loock

    Unas

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 18,653
  • Înscris: 29.03.2006
Poate acum e in Republica Moldova.

#13
althea

althea

    Guru Member

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 11,660
  • Înscris: 30.10.2009

 loock, on 26 iunie 2017 - 09:23, said:

Nu e în Rep. Moldova.

#14
Ratazana

Ratazana

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 2
  • Înscris: 26.06.2017
Mulțumesc foarte mult tutori deci prin ce am înțeles pot sa ma duc liniștita fiindcă am si pașaport dar boletin iar la fel sunt cetățean român

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate