Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Puncte albe calcai negi?

Recomandare AC 24000 BTU

Cum as putea monta aceasta lustra

Probleme cu garda de mediu.
 Sitemul de operare foloseste prea...

Educatori necalificați

Ce farmacie VET online care "...

De unde cumparați legume si fructe?
 Samsung S21 ultra

Plasa de umbrire peste gard de pl...

O smecherie pe care nu o inteleg

Balcon parter fara acte
 unde gasesc un speed bag in bucur...

Programe TV cu altfel de sporturi

Laptop "bun la toate" max...

navigatie noua vw tiguan
 

Recomandare AC pentru casa P+M

- - - - -
  • Please log in to reply
19 replies to this topic

#1
rault

rault

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 119
  • Înscris: 10.06.2005
Salutare,

as avea nevoie de recomandarea voastra din 2 puncte de vedere. Ce aparat de AC si ce firma de montaj. Mentionez ca aparatul vreau sa fie folosit si pentru racire vara dar si pentru incalzire iarna sa mai scada din costurile centralei electrice. Asa ca orientarea ar fi catre A+++ sau A++. Depinde si de raport pret calitate

Este vorba de o casa P+M. La parter este un open space de 45 mp, geamuri foarte mari si majoritatea catre vest si sud-vest. Urmeaza o casa a scarii de 4.5 mp si la etaj un hol de 5 mp, camera de 16 mp + dressing in continuare de 6 mp + baie in continuare de 5 mp. Mai sunt 2 camere unde in schimb usile stau inchise nefiind folosite.

Mentionez ca temperatura pe care o doresc vara e de 24-25 grade.

M-am gandit la urmatoarele variante:

1. Un aparat de 24.000 BTU pe casa scarii care sa fie pentru toata casa. Inclin insa sa cred ca la suprafata asta si configuratia casei e totusi irealizabil.
2. Doua aparte. Unul de 18.000 BTU la parter (45 MP) si unul de 12.000 BTU in camera pentru camera + dressing + baie (16 + 6 + 5 = 27 mp). De mentioned ca cel de camera trebuie sa poate fi folosit si pe un mod de dormit fara sa simti ca ai AC pornit si sa intepenesti.

Astept sugestii

#2
Baxon

Baxon

    Dachshund

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,720
  • Înscris: 01.03.2017
https://forum.softpe...e-dimensionare/
Greu tare sa citesti putin ?

#3
rault

rault

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 119
  • Înscris: 10.06.2005
Da, este greu sa citesti intr-un topic de 270 + pagini unde nu te intereseaza posturi mai vechi de 1-2 ani si in plus recomandarea este specifica pentru o configuratia casei mentionate. Am citit destule alte pagini inainte sa deschid dar nu am gasit nimic similar.

Multumesc celor care vor sa ajute.

#4
rumegus

rumegus

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,349
  • Înscris: 03.04.2011
Pt toata casa, zic sa te orientezi pe un chiller si termoconvectoare.

#5
Friskey

Friskey

    Guru Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 11,500
  • Înscris: 11.01.2013
Unul de 24.000 btu pentru parter si cate unul in fiecare camera pe care o folosesti la etaj. Nu pune AC pe hol la etaj sau unul intr-o camera la care tii usa deschisa sa se racoreasca si celelalte camere ca aerul rece iti va cobori la parter.
La baie si dressing n-ai nevoie de AC.

#6
Ana0181

Ana0181

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,110
  • Înscris: 10.03.2013
rault@
Daca bugetul nu este o problema, exista mai multe variante de luat in consideratie.
Insa daca bugetul pe care doresti sa-l aloci e strict doar pentru splituri de perete, atunci varianta nr. 2 este aia mai buna in cazul prezentat.
Ce-ti recomand eu? In dormitor, obligatoriu mitsubishi; de 12 daca vrei, dar sa stii ca (asa cum zicea si un coleg anterior) nu e nevoie sa climatizezi baia si dressing-ul aferent acelui dormitor, deci ai putea acolo sa pui si de 9... Insa daca stii ca usa catre hol va sta des deschisa, o dai naibii de micul cost in plus, pui de 12 si stai mai linistit. De ce spun obligatoriu mitsubishi? Nu voi sta acum sa-ti explic prea multe ci doar voi folosi o fraza pe care am mai spus-o pe un topic aici: decibelii declarati ai lui mitsubishi sunt mai silentiosi decat ai altora...:) . Mai mult, plasticul unitatilor interioare ale mitsubishi-urilor nu pocnesc, ca la multi altii (si asta ti-o declar in contextul in care eu personal dorm cu unul din cele mai "entry level" modele pe care le are aceasta firma.
La parter, da, pui minim de 18, preferabil tot Mitsubishi..(si imi vei multumi mai tarziu pt asta)... dar daca preferi Daikin pt acolo, poti pune linistit (doar ca la astea din seriile entry, cam pocnesc plasticele, insa cum nu e cazul sa doarma cineva acolo, nu-i niciun bai).
Daca optezi deci inspre a-mi asculta sfaturile, trimite-mi mesaj ca sa-ti spun de unde am comandat eu(practic e unul dintre cei doi mari importatori/distribuitori; si apropo, imi facusera si cel mai bun pret posibil de pe piata). Eu am montat cu firma ce conlucra in partea Moldovei cu firma bucuresteana de unde am dat comanda aparatelor... baietii au fost impecabili (cam rar asa ceva pt tarisoara noastra), apropo, pana si camioneta cu logo mitsubishi aveau :), au si facut curat in urma, etc. Pentru orice alte "tips" in legatura cu montajele (in raport de amplasarea unitatilor exterioare, folosire de picioruse anti-vibratii/de care/de unde, etc),  poti lejer sa-mi trimiti mesaj.

#7
rault

rault

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 119
  • Înscris: 10.06.2005
@rumegus nu vreau sa fac modificari prea mari. casa e deja construita.

@eu sper totusi sa nu fie nevoie de 24.000 dar probabil ca o sa ma consult cu echipa care va veni sa instaleze si sa vada configuratia exact

@Ana0181

mersi de sfaturi! Bugetul nu este o problema daca nu implica modificari masive (cum ar fi spart peretii, tras cabluri si conducte etc). Asa ca sunt deschis si la alte variante tinand cont insa ca vorbim de o casa locuita si nu in stadiul de proiect

Nu am apucat inca sa inteleg toate diferentele intre produse dar am vazut ca recomandarile in general sunt Mitsubishi si Daikin.

O sa tin cont de ideea cu 9000 ca nu e nevoie neaparat pentru baie si dressing.

Poti sa-mi spui ce modele ai recomanda pentru cel de 9-12 si 18 ? Si ce te-a convins sa mergi pe Mitsubishi in defavoarea Daikin in afara de zgomot?

#8
Ana0181

Ana0181

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,110
  • Înscris: 10.03.2013
rault@
Nu-ti voi spune eu ce modele sa achizitionezi tu. Achizitia va fi facuta de catre tine pe baza unui cumul de factori in care, desigur, pretul vs dorinte va juca un rol esential. Insa iti voi spune ceva mult mai important: achizitia sa fie facuta in urma unui studiu mai amanuntit, luand in consideratie prestanta in sine a marcilor h, x, y, sau z dar nu numai atat, nu numai laudele diversilor despre alegerile lor in diferite review-uri sau forumuri, nu numai pretul ci, cel mai important, luand in considerare nevoile tale comparativ cu datele tehnice ale aparatelor... Sunt prea multe de spus, probabil ai putea face o sinteza doar citind nenumarate pagini (scrise inclusiv pe acest forum), invartindu-te prin hatisul diverselor explicatii ale multora, unii mult mai competenti si mai cunoscatori, cu argumente mult mai bazate, decat sa tii cont de poate umila mea parere subiectiva si generalista... caci nu, asa cum am mai zis mai sus, nu voi sta sa-ti dau prea multe explicatii. Insa, daca nu ai timp prea mult de studiu, cu siguranta nu vei face nicio mare greseala orientandu-te din start doar catre poate cele mai recunoscute si "grele" nume existente pe piata noastra, respectiv mitsubishi ori daikin... Fiecare dintre acestia au o gramada de modele si, evident, cu cat mai scumpe, cu atat mai performante, etc.
Parerea mea este doar a unei persoane ce a locuit foarte multi ani intr-o tara cu veri mult mai calde si care are o experienta de folosire a multor unitati de climatizare. Insa, daca e sa vorbim strict de ultimii doi ani (timp in care inca se mai gasesc aceleasi modele sau modele apropiate), personal am achizitionat pentru diverse locuri unde mi-a trebuit de la 3 marci diferite, la preturi foarte apropiate, in ordinea enumerata: lg, daikin si mitsubishi. Toate doar din seriile entry. Lg o singura data, unul de 12, pt un dormitor; bun dar oarecum prea mult zgomot pentru a putea dormi lejer cu el (desi avea declarat 19 db pe scara minima!). Apoi Daikin, tot pentru un dormitor, unul de 9, impresia generala a fost ca e mai eficient pentru un spatiu relativ similar dar care avea mai multa caldura, cu soare pe sud, vest, decat lg-ul... singura hiba a fost ca-i cam pocnesc plasticele :(
Apoi am mers pe vechea mea "iubire", mitsubishi...  Aveam iar de pus in alte locuri, tot dormitoare. Eu am un fix cu silentiozitatea fiindca asa sunt obisnuita sa dorm. Insa desigur ca tin cont si de eficienta, etc. Desi, alegerile mele incercam sa le fac in cunostinta de cauza, analizand date tehnice pentru unitati apropiate ca pret (daikin vs mitsubishi), desi aceste date pareau per ansamblu mai bune in cazul daikin (SEER/SCOP si nu numai), ca doar d-aia cu ceva timp in urma cumparasem daikin, am ales acum mitsubishi electric de fiece data (in 3 ultime cazuri, doua de 9k si unul de 12k, entry level, msz hj parca) deoarece dupa achizitionarea primului am observat exact ce spuneam si mai sus: cei 22 db declarati ai lui mitsubishi erau mai putin "zgomotosi" decat cei 19 db ai lui jg sau daikin)... de fapt cred ca este mai mult o legatura referitoare la debitul de aer pe fiece scara de ventilare... si, de ex, primul mitsubishi luat, comparativ cu precedentul daikin, avea un debit mai mic pe scaile inferioare de ventilatie, deci probabil si de aici zgomotul resimtit mai mic...plus ca nu mai pocnea... plus ca, intr-un dormitor, inafara de liniste, mai ai nevoie ca, dupa racirea initiala a spatiului, aerul ventilat sa nu vajaie prea tare, etc. Te asigur ca nu vei gasi nimic mai silentios, in parametri reali ce tin cont de orice, in toata piata decat mitsubishi... d-aia iti ziceam "obligatoriu" pt dormitor...
Insa, "teoria" mea e doar pentru seriile astea mai ieftine. Cu cat urci in pret, cu atat ambele marci au aparate mult mai bune.
Pentru parter insa, daca te orientezi doar catre serii si modele entry si daca doresti ca decizia sa fie facuta absolut conform datelor tehnice declarate, ia Daikin. M-ai intrebat ce m-a convins pe mine si ti-am raspuns cat am putut si, chiar de poate pare mult scris, a fost de fapt in cat mai putine cuvinte...

#9
rault

rault

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 119
  • Înscris: 10.06.2005
Mersi mult pentru detaliI! Am mai citit undeva ca Mitsubishi ar fi cel mai silentions si o sa incep sa ma orientez la ceva de 12k pentru camera de sus de la Mitsubishi.

La parter va trebui sa ma interesez de mai multe modele, desi nu e gama foarte larga la 18k pentru Daikin si Mitsubishi asa ca va fi mai usor. Preturile sunt destul de mari. Oricum sunt foarte scumpe doar pentru ca sunt marcile astea comparativ cu restul. Chiar sper sa merite diferenta de bani pentru marca

#10
Ana0181

Ana0181

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,110
  • Înscris: 10.03.2013
Ok, rault, daca cu dormitorul o rezolvi, hai sa vedem cum te pot ajuta in continuare pt a lua o hotarare si pt parter...
Hai sa luam tot un exemplu din categoria entry, ai ambilor producatori: mitsubishi msz-hj50va versus daikin ftxb50c si avem:
-preturi foarte apropiate; aparent mitsubishi e un pic mai scump (daca insa ceri o oferta de la unul din marii distribuitori, e posibil sa ajungi la acelasi pret ca cel al daikin-ului);
-zgomot UI: castigator mitsubishi (28-36-40-45 vs 32/35/38/40 /44) deoarece dupa atingerea temperaturii setate, ac-ul va functiona doar pe scara inferioara;
-zgomot UE: similar;
-SEER/SCOP: similare;
-debit aer: din punctul meu de vedere e castigator mitsubishi deoarece experienta personala imi dicteaza alegerea unui aparat care sa aiba debit mai mic de aer pe cele 2 mai inferioare scari de ventilatie;
-consum: relativ similar... mitsubishi mai mic pe racire, daikin mai mic pe incalzire...oricum valorile ambelor sunt absolut apropiate si deci putem spune ca avem similitudine.

Concluzie: daca la modele entry pe capacitate mai mica de care-ti spuneam eu mai sus, daikin avea valori mai bune in ceea ce priveste unele date tehnice (problema comparatiei fiind doar zgomotul resimtit si debitul mai mare de aer pe scara inferioara), la 18k btu, deja vedem ca unele chestii se schimba... si ma intreb acum care va fi parerea ta...

View Postrault, on 25 iunie 2017 - 11:46, said:

La parter va trebui sa ma interesez de mai multe modele, desi nu e gama foarte larga la 18k pentru Daikin si Mitsubishi asa ca va fi mai usor. Preturile sunt destul de mari. Oricum sunt foarte scumpe doar pentru ca sunt marcile astea comparativ cu restul. Chiar sper sa merite diferenta de bani pentru marca
Eu zic ca nu e asa... Caci daca excluzi petardele, noname-urile, galagioasele, energofagele, etc, vei vedea ca la parametri comparabili cat de cat, preturile sunt foarte apropiate.
Evident insa, daca ai pretentii mari si posibilitatea de a achizitiona modele cu adevarat performante, "marcile comparativ cu restul" par scumpe. Dar la alea sa stii ca diferentele de bani au acoperire in tehnologie...nu e doar marca...

PS: Acum mi-am amintit ca in postarea initiala ziceai si despre faptul ca vrei sa-l folosesti si pe incalzire des... Undeva citeam pe-aici pe forum ca ziceau unii (cu siguranta mai cunoscatori decat mine) si despre unele modele ale altor marci care sunt foarte eficiente. Daca ai chef si timp cauta; daca nu, poate ai norocul ca sa mai primesti si alte sfaturi mai bune.
Oricum ar fi, nu uita, in alegerile tale, inafara de factorul silentiozitate, sa tii cont in primul rand de caracteristicile SEER/SCOP (cu cat mai mari, cu atat mai bine) si, evident de consumul energetic al fiecaruia in parte. Succes.

Last edit: Sa-ti mai spun un mic secret referitor la problematica ta cu pretul marcilor fata de unii altii... Stii, in foarte multe domenii, exista marketing-ul inselator prin specificatii mincinoase sau in parte mincinoase... D-aia, cam peste tot, marcile care cu adevarat sunt de referinta intr-un anumit domeniu sunt si mai de incredere. Dandu-ti exemplu (dintr-un alt domeniu in care ma mai pricep cat de cat), e ca si la hote... volumul real de aer al unora e mai adevarat decat al altora, etc... Probabil ca intelegi perfect la ce doresc sa ma refer.

Edited by Ana0181, 25 June 2017 - 13:23.


#11
rault

rault

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 119
  • Înscris: 10.06.2005
Intre timp am mai facut si eu cateva cautari si cele doua modele erau pe lista si intr-adevar preturile sunt foarte apropiate.

Probabil ca as merge tot pe Mitsubishi tinand cont ca as alege un Mitsubishi pentru camera si as putea sa apelez la servicii complete din partea unui dealer.

Insa nelamurirea mea e alta acum. Daca la entry level te costa cam 3100-3300 lei aparatul de 18k. Urmatoarele aparate de 18k sunt semnificativ mai scumpe. Sa luam exemplu MSZ-SF50VE+MUZ-SF50VE. Costa in jur de 5500 lei.

Diferenta este una foarte mare iar din specificatii eu vad urmatoarele:

temperatura minima de operare la incalzire: -10 C / -15 C
temperatura minima de operare la racire: +15 / -10 (aici e o diferenta destul de mare si ma gandesc dar nu cred ca ar fi o problema ca la o temperatura de 15 C nu ai nevoie de racire)
SEER SCOP: 6 / 4.2 vs 7.2 / 4.4
Modul Wi-Fi: Nu vs Da
Debitul de aer putin mai mic la cel din urma

Imi scapa mie ceva? Nu vad justificarea de pret pentru acest diferente. E asa mare diferent de consum de la 6 la 7.2?

Edit:

As mai avea nevoie de o parere: ce ai alege la cel de 12k intre MSZ-DM35VA + MUZ-DM35VA si MSZ-WN35VA +MUZ-WN35VA?

La Daikin gasisem o lista de dealeri destul de usor, dar la Mitsubishi nu am gasit. Poti sa-mi recomanzi te rog niste dealeri oficiali si sa acopere si partea de montaj profesionist?

Edited by rault, 25 June 2017 - 13:40.


#12
Ana0181

Ana0181

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,110
  • Înscris: 10.03.2013
Mai sunt niscaiva diferente...si orice diferenta, evident, vine cu pret superior... functii, filtre, capacitate superioara a celui mai scump (si pe racire si pe incalzire), consum pe racire mult mai mic al celui mai scump, etc.
Sa stii insa ca daca vrei ultra performante, inclusiv pe caldura, si poti acorda un buget mult mai superior, poti arunca macar o privire asa catre Kirigamine :)

#13
rault

rault

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 119
  • Înscris: 10.06.2005
Sunt cateva diferente e adevarat dar nu-mi dau seama daca merita diferenta foarte mare de pret pentru cel de 18k. 1900 lei.

Nu cred ca ma uit la gama zisa de deoarece e putin cam mult.

Stii cumva cum gasesc o lista de dealeri oficiali Mitsubishi?

#14
Ana0181

Ana0181

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,110
  • Înscris: 10.03.2013
Diferenta aia (precum si oricare alta daca cineva alege un model inca si mai expensiv, precum kirigamine-ul din exemplul meu care o da bine si pe caldura) o vei recupera incet-incet, in multitudinea de ani in care vei folosi aparatele, din energia mai putina ce o va consuma. Pentru exemplificare, in termeni grosieri, SF-ul consuma pe racire, in kw/h (desi poate face acest lucru ceva mai optim, cu o capacitate mai mare carevasazica) mai putin cu vreo 20% decat HJ-ul. Poti calcula si tu acum cam in cat timp e posibil sa recuperezi acea diferenta... depinde si de cat de mult va functiona in timpul verii.

Dealeri sunt mai multi, n-am de unde sa-ti gasesc o lista. Importatorii oficiali, daca nu ma insel, sunt cei de la MITCLIMA. Inafara de ei, tot in top 3 dealeri mitsubishi electric, si foarte competitivi, mai sunt cei de la TORN HVAC.
Daca vrei, vezi preturile afisate pe site-urile lor, insa nu comanda direct ci cere-lefiecaruia si sa-ti faca o oferta (astfel, in mod sigur vei obtine un pret si mai bun, fie si daca doar la unul dintre ei, vezi tu ce si cum apoi...)

Edited by Ana0181, 25 June 2017 - 19:14.


#15
rault

rault

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 119
  • Înscris: 10.06.2005
Multumesc pentru toate sfaturile de pana acum!

Pana la urma dupa indelungi timpi acordati cititului si balantei de cerinte de la un A/C pentru mine, am facut intr-un final comanda. Insa nu este pentru Mitsubishi. Am optat pentru doua aparate de la Daikin FTX35J3/RX35K pentru dormitor si Daikin FTX50GV+RX50GV pentru parter din urmatoarele motive:

1. Datorita unui program foarte flexibil, am concluztionat ca modulul Wi-Fi este indispensabil. Din pacate modulul Wi-Fi nu exista decat pentru varianta din gama urmatoarea la Mitsubishi care bineintelese vine cu avantaje in plus, dar pe care nu am fost dispus sa le platesc.
2. Chiar si in conditiile unui "upgrade" al versiunii de 18k la gama urmatoare si alegand Mitsubishi, pretul pentru modul mi se pare exorbitant. 500 lei vs 150 lei la Daikin.

Facand un sumar. Modulul Wi-Fi fiind obligatoriu + costurile aditionale mai mari pentru modulul de la Mitsubishi + nevoia trecerii la gama superioara in cazul aparatului de 18k pe care nu eram dispus sa o fac nu justifica diferentele dintre gamele similare ale celor doua companii.

Maine o sa fie instalate si revin cu feedback.

#16
filipxxx

filipxxx

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,914
  • Înscris: 25.04.2006
Eu am o configuratie asemanatoare ca a ta la casa si iti spun ca daca speri sa racesti mai mult de un dormitor cu AC-ul de 12.000 BTU cred ca te inseli. Parerea mea sa iei unul de 9000 linistit, ala de 12000 nu va raci satisfacator mai mult de o camera. Eu am dormitoare sus separate de un hol mic care sunt aproape usa de usa si am luat de 12.000 pe baza ca las deschis intr-o camera si o fac si pe a doua OK dar nu se simte, tot monstrul din hol face treaba mai buna. Eu am unul mai vechi de 24.000 pus in capul scarii si raceste de rupe jos chiar daca lamelele sunt pozitionate la maxim in sus si chiar foarte bine dormitorul din capul holului ( in forma de L).

Edited by filipxxx, 27 June 2017 - 16:52.


#17
monitor

monitor

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 74
  • Înscris: 27.01.2005

View PostAna0181, on 23 iunie 2017 - 20:54, said:

rault@
Daca bugetul nu este o problema, exista mai multe variante de luat in consideratie.
Insa daca bugetul pe care doresti sa-l aloci e strict doar pentru splituri de perete, atunci varianta nr. 2 este aia mai buna in cazul prezentat.
Ce-ti recomand eu? In dormitor, obligatoriu mitsubishi; de 12 daca vrei, dar sa stii ca (asa cum zicea si un coleg anterior) nu e nevoie sa climatizezi baia si dressing-ul aferent acelui dormitor, deci ai putea acolo sa pui si de 9... Insa daca stii ca usa catre hol va sta des deschisa, o dai naibii de micul cost in plus, pui de 12 si stai mai linistit. De ce spun obligatoriu mitsubishi? Nu voi sta acum sa-ti explic prea multe ci doar voi folosi o fraza pe care am mai spus-o pe un topic aici: decibelii declarati ai lui mitsubishi sunt mai silentiosi decat ai altora...:) . Mai mult, plasticul unitatilor interioare ale mitsubishi-urilor nu pocnesc, ca la multi altii (si asta ti-o declar in contextul in care eu personal dorm cu unul din cele mai "entry level" modele pe care le are aceasta firma.
La parter, da, pui minim de 18, preferabil tot Mitsubishi..(si imi vei multumi mai tarziu pt asta)... dar daca preferi Daikin pt acolo, poti pune linistit (doar ca la astea din seriile entry, cam pocnesc plasticele, insa cum nu e cazul sa doarma cineva acolo, nu-i niciun bai).
Daca optezi deci inspre a-mi asculta sfaturile, trimite-mi mesaj ca sa-ti spun de unde am comandat eu(practic e unul dintre cei doi mari importatori/distribuitori; si apropo, imi facusera si cel mai bun pret posibil de pe piata). Eu am montat cu firma ce conlucra in partea Moldovei cu firma bucuresteana de unde am dat comanda aparatelor... baietii au fost impecabili (cam rar asa ceva pt tarisoara noastra), apropo, pana si camioneta cu logo mitsubishi aveau :), au si facut curat in urma, etc. Pentru orice alte "tips" in legatura cu montajele (in raport de amplasarea unitatilor exterioare, folosire de picioruse anti-vibratii/de care/de unde, etc),  poti lejer sa-mi trimiti mesaj.

Bună,unde ai făcut comandă pentru aparatul Mitshubishi?

#18
Neinhalt

Neinhalt

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 176
  • Înscris: 18.02.2006

 rault, on 27 iunie 2017 - 13:21, said:

Am optat pentru doua aparate de la Daikin FTX35J3/RX35K pentru dormitor si Daikin FTX50GV+RX50GV pentru parter din urmatoarele motive:

Maine o sa fie instalate si revin cu feedback.

Vezi ca Daikin sunt foarte sensibile pe partea electrica in sensul ca ai nevoie de circuite separate (FTX50 cere 16A singur pe circuit) iar legaturile bine facute.

Am un FTX50M  si mi-a dat erori in functionare pentru ca aveam un conductor in stecherul de la priza prea strans de exemplu. A venit un nene mi-a refacut contactul acolo si am scapat de 80% din erori. Daca pun un prelungitor intre el si priza am iarasi erori de exemplu.

Lasand asta la o parte sunt aparate foarte eficiente si nu o sa iti para rau ca ai ales in defavoarea Mitsubishi. Iti recomand sa instalezi IFTT si poti sa activezi un log sau comenzi vocale.

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate